perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pitkäperjantai



Minä aloitan ajoissa tämän pitkäperjantain, kello on 2.20. Taitaa tulla tosi pitkä perjantai. ;) No jos nyt kuitenkin kävisi nukkumassa välissä, kun se uni vaan taas tulisi...
Se on siis pääsiäinen taas ja ihana arjen pätkäisy tähän arkeen. Lämmintäkin on luvattu, joten se kevät taitaa tottatosiaan olla tulossa tännekin.
Kuusi vuotta sitten pitkäperjantaina olin synnyttämässä!, Oliver putkahti tuolloin maailmaan. Nyt pääsiäinen on kuitenkin hiukan aiemmin ja virallista synttäripäivää vietetään tänä vuonna viikon päästä.
Tämän pääsiäisen ohjelma on selvä, me ei tehdä yhtään mitään. Vietetään siis aikaa perheen kesken ja otetaan rennosti. Yhtä rennosti kun Emil tänään, kun ne vaunu-unet vaan maistuu niin hyvälle! :D



Vielä se poika vaan tuonne mahtuu n.95cm pituudesta huolimatta!
Ulkona on niin kiva nukkua, että sinne vaaditaan suorastaan päästä. Emil on siitä helppo päiväunille kävijä, että hän ilmoittaa ihan itse n.klo.13-13.30 haluavansa nukkumaan. heh. Eikä muuten tartte kun heittää vaatteet päälle, poika pötkälleen ja nakata vaunut ulos, niin heti jo nukahdetaan. Poika nukkuis vaikka kuinka kauan, mutta tuossa klo.15 maissa on pakko vetää vaunut sisälle ja herätellä. Liian pitkät unet nimittäin tuntuu heti siellä yöunille käymisessä.







Posti toi tänään jotain kivaa, olin voittanut Lastenhuone blogin arvonnassa ihanuuksia. Kiitos S!
Ja heti huomasin kuvasta että meitsi ei osaa kirjoittaa.. Nyt siis korjaan että Iloista Pääsiäistä kaikille! ;)

P.s. Huomenna (tai siis tänään) arvotaan!



14 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä teillekin Mia! Toivottavasti mä oon muistanut olallistua arvontaan..millään en jaksa nyt lähtä ettii..on kyllä jännä että Emil nukkuu vielä vaunuissa ulkopäikkäreitä..meillä Lilja tais olla tosi pieni vauva kun ulkona nukkui ja nykyään tuntuu et useinmiten jää koko päikkärit pois..

    VastaaPoista
  2. ihana kun Emil käy niin helposti unille =) Tai noh meidänkin pojat ehkäpä menis helpommin jos heillä ois omat huoneet ja oma rauha ryhtyä päikkäreille mutta nykyään tosiaan Eetulla ja Santerilla tahtoo mennä leikiks se unille meno :D kun tuolla yhteisessä lastenhuoneessa ne nukkuu, sit kuhan malttaavat nukahtaa :D aikas monesti saapi käydä sanomassa sinne pojille että nukkumaan, mutta kunhan nukahtaavat niin noin 1,5h nukkuuvat sitte

    VastaaPoista
  3. Oi että, teillä nukutaan vielä päikkäreitä ja noin helposti! Meillä ei sitten millään ja kiukku sen sen mukaista kun väsyttää.

    Hyvää pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
  4. Voi teidän pientä :o) Meillä mahdutaan kans vaunuihin ja pukeminen on ollut onneksi viime päivinä minimaalista : eilen oli vain sukkikset, t-paita, kypärämyssy ja velourtakki. Hyvin tarkeni. Uni maistui 11:15-15:30. Annoin nukkua noin pitkään kun itse piti siivoilla ;o)

    Yöunille käymistä päikkärit ei meillä hetkauta : Emil kävi maate sitten illalla 22:00 ja se on ihan passeli aika. Itse kävin 23:00. Nyt aamulla koko poppoo pomppas ylös 8:30.

    Hyvää pääsiäistä sinne myös :o)

    VastaaPoista
  5. Mukavaa pääsiäistä teidänkin porukalle!

    Meillä Onni nukkuu myös rattaissa päikkärinsä. Tosin, oon alkanu nukuttaa sisälle, kahestakin syystä. Yks, just tuo, että ilta menee plörinäksi mutta eipä oo sitten tullu ees mieleen, että vois vaunut kärrätä sisälle, niin siinähän se herää aika nopsaan. Tosi kovilla pakkasilla tein sitä kun oli jo pitkään nukkunu, vaikka ei sillä kyllä koskaan kylmä ollu! Toinen syy, mie tykkään mennä itekin pötkölleen nukuttaa poikaa, mutta voishan sitä itekin oikasta vaikka sohvalle kun pojan laittaa kuistille :) Onni nimittäin kanssa tykkää nukkua ulkona enemmän kuin sisällä ja ihan samalla tyylillä käy koisaamaan; poika vaunuihin, vaunut ulos, hälytin päälle ja hyvää yötä :-D Vaikka onkin päivä..

    VastaaPoista
  6. Hyvää pääsiäistä!

    Kyllä näyttää pienen unet makoisalta :) Pakko kysyä,että onko tuo lämpöpussi minkä valmistama? ilmeisesti väri on ruskea? Oon pitkin talvea etsiskelly tuon tapasta lämpöpussia,meillä on nytten emmaljungan oma lämpöpussi ja mä oon kokenut sen todella hankalaks kun vetskarit menee sieltä sivuilta alhaalla ja kamalan vaikea saada kiinni ku aina on vaatteet välissä.

    VastaaPoista
  7. Voi kuinka suloinen Emil siellä vaunuissa pötköttelee :) Ihanaa että pojalle vielä maistuu unet noin hyvin. Meidän Ceela joka tosin on vasta vuoden haluaa myös ehdottomasti nukkua päiväunet aina ulkona. Ja kyllä sitä tuolla raittiissa ilmassa tuntuu unta riittävän paremmin! Iloista pääsiäistä myös teidän perheelle :)

    VastaaPoista
  8. Meillä melkein 2½v nukkuu myös ulkona, ennen meni helposti 3h :D Sisäunet on 20min, tai joskus vahingossa 45mih.. Ihanaa kun voi lähteä vaikka kylään tmsja tietää että uneton aina samaan aikaan kun rattaat on vaan mukana =)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille! :o)

    Pikkuriikki; Meillä kaikki pojat on nukkuneet päälle 2v asti ulkona päiväunet, sisällä ne olekaan sitten oikein maistuneet. ;)
    Oliver jätti 2,5v kokonaan päiväunet pois, kun ei enää mahtunut vaunuihin (syksyllä). Saa nähdä jääkö Emililtä unet pois kun kesällä siirtyy sisälle nukkumaan..

    Suwi; Niinhän se on että sitä veikan kanssa on kivempi hassutella, kuin nukkua. ;)

    Marjuli; Ihmeen helppoa tosiaan on vielä ainakin. Yöunille käymisessä on pientä taistelua.

    Äiti kuudelle; Teillä on siis edelleen ihan mahdottomat unenlahjat! :)
    Tosiaan tuolla pihalla ei tartte kohta olla sisävaatetta kummempaa nukkuessa pussissa.

    Mirka; Meilläkin on kovilla pakkasilla nukuttu sisällä ja ihmeen hyvin onnistuu sekin. Helpommalta tuntuu vaan nuo ulkounet.

    Annii; Pussi on Eisbärchen -lämpöpussi ja tosiaan kauniin ruskea. Ostin tuon jo reilu vuosi sitten ja on kyllä ollut tosi hyvä!
    Pussin pituus on n.95cm, joten mahtuu pidempikin lapsi. Lisäksi tuon alaosan (jalkopäädyn) saa kokonaan auki, jos on vaikka kengät jalassa. :)
    Noita näkyy vieläkin olevan edullisesti Baby Ideassa, mistä meidänkin pussi on tilattu;

    http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/3240/pl#

    lita; Kiitos! :) Raitis ilma tosiaan tekee hyvää ja unet maistuu.

    VastaaPoista
  10. Zallaah; Sanos muuta ja sisälläkin saa rauhassa metelöidä ilman että pieni herää. :)

    VastaaPoista
  11. Oikein Hyvää Pääsiäistä Sinullekin! Toivottavasti vähän sait vielä nukuttua, jotta jaksoit poikiesi kanssa koko päivän puuhailla...

    VastaaPoista
  12. Ihanasti köllötteleee päikyilä sielä vaunuissa :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)