keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Kurailua


Vaikka lumet on sulaneet kohinalla, niin viemärit on vetäneet loistavasti. Piha on nimittäin suht ihanassa kuravellissä, mutta ei ne suurimmat lammikot tulleetkaan joita pelkäsin. Jäljellä olevat lumikasat on mustia, johtuen kivistä joita on sinne auratessa joutunut. Kiva kun ne on sitten kesällä siellä nurmikolla.. Jippii. Tänään siis käytiin kurailemassa ja kunnolla. :)



Meillähän ei ole kuravaatteita tai no Emilillä on, mutta eipä ne eksy päälle juuri koskaan. Isoilla pojilla ei ole ollut sellaisia kun joskus ihan pienenä, Oliverillakin varmaan joskus 2vuotiaana.
Pojat on ihan pienestä saakka inhonnut kurahousuja ja Oliver ei vieläkään oikein innostu Ticketin rubber rain-puvusta, vaan kyselee vedenpitävien vaatteiden perään aina sitä kumipukua pukiessa. Emil ei ole vielä ainakaan valittanut. ;)
Eikä minusta ole tarvettakaan ollut kuravaatteille, kun tässä kotihoidossa pojat vaan on. Varmaan sitten jos ja kun on päiväkodin aika, niin ne kuravaatteetkin on kätevämpiä käytössä. Vai mitä sanoo päiväkoteilevat? (heh mikä sanahirviö).
 Mutta nyt siis riittää että on vedenpitävät ulkovaatteet ja niillä saa ihan luvan kanssa rymytä, oli ne sitten värikkäät tai tummat. Ihan sama, käyttöön ne on tarkoitettu. Tarvittaessa suihkuttelen tai pyyhin puhtaaksi ja vaihtovaatettakin on sen verran ettei tarvitse miettiä onko puhdasta päälle. ;)



Emilillä Ticketin viime kevään Uffo 86cm, uskomatonta kyllä tuo mahtuu edelleen hyvin n.95cm pojalle! Rukkaset Jonathan, kumpparit Reima ja fleecemyssy minun ompelema (pöllö Lindexin bodyn mukana aikoinaan tullut).























Oliverille menikin vielä Jonathanin tähtitakki viime keväältä 122cm, vaikka luulin ettei enää mahdu. Saa siis käyttää tämän pahimman loskan yli tuota ja otetaan Cupcaken tähtitakki sitten vähän "puhtaammalle" kelille käyttöön. ;)
Housut 128cm ja pipo Jonathania myöskin viime keväältä. Rukkaset tämän kevään mallistoa.



Pojat toivottaa mukavaa kurailuviikkoa myös muille lapsille! :)


21 kommenttia:

  1. Onpas suloinen tuo pöllöpipo! Muutenkin tosi kivasti nuo vihreät asusteet piristää tuota ruskeaa pukua.

    Adeleide

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuraleikkejä ja söpöjä poikia!

    Meidän nyt jo ekaluokalla oleva poikamme pärjäsi kyllä koko perhepäivähoito-/päiväkotiuransa ilman kuravaatteita. Käytössä oli aina kauteen sopivat vedenpitävät vaatteet ja niillä pärjäsi hyvin. Olihan poika välillä aika kurainen, kun häntä autoon haki, mutta ihmeen vähällä sotkulla siitänkin selvittiin.

    Ei ne kuravaaatteet siis välttämättömiä ole päiväkodissakaan.

    VastaaPoista
  3. Meillä ei myöskään käytetä kuravaatteita juurikaan. Vedenpitävät päälle ja menoks! Ihanan keväisen raikkaat värit vaatteissa :)

    VastaaPoista
  4. mä olen päiväkotiin kuravaatteet vienyt, kun siellä niitä käytetään. vaikka meidän ulkoilukamppeet ei niitä tarttis, niin en ole alkanut asiasta väittelemään. itse en jaksa niitä pukea, joten kotona ei juurikaan käytetä.

    VastaaPoista
  5. Nyt on kyllä valittu hiekkalapiotkin asuihin sopiviksi;)

    Meillä ei vielä pahemmin kuraa ole. Muutama pälvipaikka tosin jo on ja märkää lunta sitäkin enemmän. 8-v:lle tekisi mieli oikeasti ostaa ne kurahousut koossa 146, jos jostain löytyy?. Reimatecin talvipuku on tunnin ulkoilun jälkeen läpimärkä ja kuivuminen kestää. Parhaiten on toiminut Minymon ohut sadepuku, joka kuivahtaakin nopeasti.

    VastaaPoista
  6. Kurailu tuntuu tosiaan olevan lapsista ihan huippujuttu! Minusta on mukavaa kun ei tarvitse kieltää muksuja menemästä mutaisimpaankaan lätäkköön kun on tosiaan vedenpitäviä varusteita ja niitä on riittävästi vaihtoakin varten. Tietysti lapset opetetaan varomaan vaatteitaan jos ollaan siistimmissä kamppeissa esim. kyläilemään menossa, mutta silloin kun ulkoillaan niin silloin on mukavaa kun saa kurailla kunnolla. Meillä mennään kuravaatteilla vielä ja päiväkodissa ne on tosiaan todettu hyviksi (esim. kurahousut saa kuorittua kätevästi pois ennen autoonmenoa). Onkin muuten tosi kiva kun saa kevyempää lapsille ylle, näkee että heistäkin on kiva touhuta ilman paksuja toppavaatteita!

    Tosi raikkaita asuja teidän pojilla päällä! Kunnon kurakelejä teillekkin! :)

    VastaaPoista
  7. Pitääkö nuo jonathanit vettä kunnolla, onko ostamiset arvoista niinkuin esim. Ticketit?

    VastaaPoista
  8. Söpöt kuraviikon korkkaajat. Kiitos toivotuksesta ja iloisista kuvista :)

    VastaaPoista
  9. Heippa!
    Ihana blogi sinulla. :)
    Samoilla linjoilla olen kanssasi noitten kuriksien tarpeettomuudesta.
    En ole oikein ikinä ymmärtänyt niiden ideaa ulkovaatteiden päällä, jos kuitenkin on kosteussuojattu haalari.
    Toinen samantapainen ilmiö on, että se kaikista kallein haalari on kauppareissuja varten, ettei mene pilalle ulkoillessa. :) Tämä ei jotenkin mene ymmärrykseeni, kun luulisi, että niistä ulkoilun kestävistä ominaisuuksista sitä nimenomaan maksaa. No joo, ehkä vähän ulkonäöstäkin. ;)

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia.

    Mutta teidän pojat on kyllä tosi rauhallisia kurailijoita, en ihmettele kuristen puuttumista. Olen kateellinen noin hillityistä kurailuista :-)

    Meidän pojat(3v ja 5v)istuu lätäköissä, kantaa hiekkikselle vielä lisää vettä ja tekee mutaa ja betonia niin, että ne vuorattu kuralla lakista saappaisiin asti. Ne suihkutetaan vesiletkulla pihassa leikkien jälkeen... Ja kurikset ja usein sadetakitkin kosteussuojien suojana ja siltä on märkää sisävaateissa ;-)

    T:vakkarilukija Susanna

    VastaaPoista
  11. Täällä yksi "päiväkoteileva" äiti. Ja ei, meilläkään ei kurakamoja käytössä ole. Yksinkertaisesti ovat vain vihoviimoisia mun mielestä ja sen vuoksi olen ostanut noita vettäpitäviä pukuja, että niitä saa käyttää :)

    -Rose

    VastaaPoista
  12. Onpas teillä päin jo vähän lunta,me asustellaan pohjosessa ja täällä on kasottain lunta,kevättä ootellessa,kova hinku olis pukea jo kevät vaatteet päälle =D

    kiitos muuten lämpöpussi vinkistä,babystylestä tosiaan löyty ruskeana vielä ja oli alessa,pakko oli laittaa tilaukseen ens talveksi.

    VastaaPoista
  13. Kurahousuista: Meidän hoitaja ainakin tykkää kuriksia käyttää ihan sen vuoksi ettei haalari likaannu ja tule äidille lisää hommaa... Ja tietty yksi syy on se että kun muilla hoitolapsilla ei välttämättä ole niin vedenpitävät vaatteet niin olis epäreilua jos toinen joutuisi pitämään kuriksia ja toinen ei! =)

    VastaaPoista
  14. Adeleide; Kiitos, vihreä on kyllä herkku ruskean kanssa. :)

    Hedy; Totta ja varmaan riippuu siitäkin millainen piha päiväkodilla on. Jos kuivuu nopsaan ja on pitkälti nurmikkoa, niin tuskin tulee niin kuraisia lapsia. :)

    Edla; Eikös olekin. :)

    Poikien äiti; Se on totta että taatusti ne kuravaatteita siellä pyytää ja eihän siitä mitään haittaa ole vaikka veisikin. Suojaapahan haalaria ainakin. ;)

    Oliviah; Joo niin onkin! :D
    En ole katsellut isommassa koossa koskaan kurahousuja, joten enpäs tiedä saako niitä edes? Luulisi Rukalla ainakin olevan.

    Tulppaanisipuli; Huomasitkos että voitit arvonnassani! Laita s-postia. :o)
    Tosiaan lasten pitää antaa kurailla kunnolla, siksihän ne vedenpitävät varusteet on hankittu. :)

    Pipsukka; Pitää, ainakin siis meillä on pitänyt ihan siinä missä Ticketit. Minusta Jonathaneissa on erinomainen hinta-laatusuhde. :)

    Sokrutin; Kiitos! :)

    Emmi; Olet kyllä tuossakin oikeassa, että jos kerran siitä kosteussuojasta maksaa niin silloin se kannattaa hyödyntää. ;)

    Susanna; Totta, ei nuo lätäköissä istuskele. Ehkä en siksi ymmärräkään kuristen päälle. ;D

    Rose; Minusta tuntuu ettei meillekään niitä tule vaikka päiväkotiin pojat veisinkin, mutta toisaalta ymmärrän että joku tykkää niitä pitää haalaria suojaamassa. :)

    Annii; Hyvä että vinkistä oli hyötyä! :)
    Täällä oli muuten tosi paljon lunta vielä reilu viikko sitten, nyt nuo on sulaneet ihan mielettömän nopsaan.

    MrsAgatha; Muistan tuon kun isot oli esikoulussa, että jos jollain oli vedenpitävät ulkovaatteet, niin toiset valitti että miks tuon ei tartte laittaa ja minun pitää. ;)

    VastaaPoista
  15. Itse olen päiväkodissa töissä enkä pue lapsille kuriksia joilla on vedenpitävät vermeet. Toki vanhemmilta aina kysytään miten he tykkäävät. Toiset haluavat iltapäiväulkoiluun kurikset ettei kuraa kulkeudu niin paljoa autoon.

    Omat lapseni ovat hoidossa samassa päiväkodissa. Ja heidän ryhmässään kurikset puetaan aina kaikille päälle jos on vähänkin tarvis. Itseäni tämä ottaa päähän ja olen asiasta nätisti maininnut jo pari kertaa, mutta aina vaan on kurikset vedetty päälle... En kehtaa enään sanoa.

    VastaaPoista
  16. Oi niin ihana toi Ticketin Ruskeeeeee!! Mäkin saan ihan kohta meille kans tommosen oman jeee <3 <3 Meillä on muuteski aika paljon samoja vaatteita ku teillä, sulla vaan on niin loistava vaatemaku Mia sopii minun vaatemaun kanssa yksiin :) :)

    VastaaPoista
  17. ja piti viellä kommentoida tuota kuris asiaa siten että meillä ollaan viellä sen verran "vanhanaikaisia" että haalareiden päälle vedetään pahimmalla kura säällä ne henkseli kurahousut =D Niin ei mee hienot Ticketit ainakaa likaseks ;) Mut jos ei oo nii kauheen kura sää nii sit en laita :) ja kuriksetkin voi olla nätit!! Meidän isoilla pojilla on reiman uudet turkoosit henkseli kurikset ja ne on kyllä kivat! =)

    VastaaPoista
  18. Riikka; Olishan se kiva että päiväkodissa kuunneltais vanhempienkin toivetta, harmi jos sanominen ei auta. :(
    Toinen mihin paljon päiväkotimaailmassa törmää on se tietämättömyys kosteussuojavaatteiden hoidosta, monet kun ei tiedä tai usko ettei vedenpitäviä vaatteita saa laittaa sinne kuivauskaappiin Sitten välillä tuntuu että vaikka kuin sanoo, niin sieltä ne aina löytyy.
    Nimimerkillä yks päiväkodissa työskennellyt kanssa..

    Suwi; Juu meillä maut on aikalailla samat. ;)
    Kuriksia tosiaan on nättejä ja värikkäitä, ettei ainakaan sen takia tertte jättää ostamatta. Heh.

    VastaaPoista
  19. Tuli vielä mieleen, että noi ticketit kyllä pitää ihan ihmeellisesti kaiken kuran ja veden ulkona. Meillä neiti istui ja pomppi suurissa vesilätäköissä oikein antaumuksella ja olin varma, että on sisävaatteet märkänä, mutta ihan rutikuiva oli tyttö, kuin sisälle päästiin. Fleecellinen plain rain oli siis päällä.
    Kuriksia meillä käytetään muuten kyllä silloin, kun on jo niin lämmintä, ettei haalareita enää pidetä. Eli suoraan sisähousujen päällä vaikka hupparin kanssa jos maa on sateen jälkeen kovin märkä.

    VastaaPoista
  20. Kivat kuravaatteet, etenkin tuota Emilin ruskeaa uffoa ihastelen. Ne on kyllä järkyttävän reiluja! Meillä meni vielä tytölle koko syksyn koko 80, vaikka on suunnilleen Emilin pituinen.

    Meilläkään ei käytetä kurahousuja, meillä ei enää edes ole sellaisia. Kotona kun ollaan, niin en koe että tarvitaan koska kaapissa on kaksi vedenpitävää/vettä hylkivää välikausiasua.

    Itse olen tänä keväänä ostanut ekaa kertaa Popin välikausihaalarin ja se on aivan huippuihana!

    VastaaPoista
  21. Meidän poitsu kiittää kurailuviikkotoivotuksesta:) Hän ei tosin pääse vielä pihalle asti kurailemaan lapiolla ja ämpärillä, mutta olkkarissa testattiin jo uusia kesäleluja.

    Kiva jos käytte kurkkimassa meidänkin blogissa:)

    Iloista kevättä!

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)