perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kevään ja ehkä syksynkin kengät


Nyt kun on käyty läpi Emilin kauhean kamalat välikausivarastot, niin käydään sitten kengätkin. Tässä on kyllä mukana Oliverinkin kengät samassa. ;)
Huomasin tuossa kun yksi päivä kuvasin kaikki välikausikamppeet ja kengät läpi, että tämä on myös oiva keino pysyä kärryillä siitä mitä meillä on ja mitä ehkä tarvitaan. Kaikki löytyy kuvakansiosta kokoineen päivineen niin kauan kun ne kaapista löytyy, eikä tartte kaivella että "olikohan meillä?". Suosittelen kaikille!
Mutta tässä siis kenkäsaldoa...



Meinasin jäädä ihan ilman näitä ruskeita Kavateja, jotka Ellos olisi tarjonnut -50% hintaan. Tajusin onneksi marmattaa asiasta täällä blogissa ja eräs ihana lukija oli niin kiltti, että postitti heille tulleet väärän kokoiset meille. Ja tosiaan siihen -50% hintaan!
Kiitos siis vielä kovasti! :)
Nämä siis Emilille kevääseen kokoa 26, jää nyt n.1,5-1,7cm tyhjää.



Toisina nahkakenkinä Emilille on Oliverin vanhat, mutta uudenveroiset Eccot kengät. Koko näissäkin 26, mutta ovat reilummat kuin nuo Kavatit, tyhjää jää n.2cm. Saattaa siis mennä syksynkin, jos ennustan jalan kasvun oikein (tähän asti olen aika hyvin ennustanut poikien jalkojen kasvun).



Nämä kaikki kolme Vikingin lenkkariparia on haalittu jo viime vuoden aikana aleista Emilille, hinnat per pari max. 20e.
Ruskeat keskellä ovat kokoa 25 ja voi ollaa ettei enää keväällä mahdu. Mustat on 26 ja ne menee ainakin kevään. Harmaat (vasen reuna) ovat goretex ja kokoa 27, ehkä siis ensi syksynä.



Name It tennarit on ostettu viime kesän alesta. Koko 25, mutta vastaa 26. Kevään/kesän kivat kauppakengät siis.



Oliverille ei sitten olekaan kuin nämä kahdet Vikingit, koko molemmissa 32. Mustat on alesta nyt vasta ostettu ja ruskeat on 9v veikan vanhat, siistit edelleen pihakengiksi.



Lisäksi kummallekin on kumpparit Reimalta.
Turkoosit 32 Oliverille ja ruskeat 25 Emilille. Eli kevään mahtuu, mutta ei ehkä syksyllä enää. Emilin ruskeat ovat vuorelliset, mutta ehkä ne ei ole niin kuumat ettei keväällä menisi.

Nyt vaan mietin että tarvitaanko kunnon varrelliset goretex kengät kummallekin vielä, vai pärjätäänkö kevät kumppareilla ja sitten syksyksi voisin ostaa tarvittaessa ne goret oliverille..
Toisaalta goret on olleet ihan ykköset välikauteen ja Oliver tartteisi yhdet kengät vielä. Mutta olisiko ne sitten ne goret vai ihan nahkakengät?

Minkälaisia kenkäpaketteja muilta löytyy kevään varalle?

P.s. Huutista on taas syötetty eilen ja lisää vielä huomenna (bodyt ja pyjamat). Linkin löydät oikeasta reunasta siilistä. ;)
Arvonnan laitan pystyyn sunnuntaina!




23 kommenttia:

  1. Tosi hyviä kenkiä! Kyllä nämä ilmat vaihtelevat niin paljon, että pitää erilaisia ollakin.

    Minä sain Elloksen alesta Fransille nuo Kavatit, mutta en Maxille. Maxille olisin halunnut ne limenvihreät..

    VastaaPoista
  2. Ihania ihania kenkiä!!!! Meillä taitaa olla kenkäpuoli vielä vähän hakusessa. Tai siis Onnille löytyy kyllä (heh, kokoa 23 maksimissaan...), mutta tyttöjen kengät pitää vielä kattoa. Todennäköisesti kumpikin tarvii. Kohta 6v:n jalan koko on 26 ja ekaluokkalaisella 30-31. No ei kyllä äitilläkään ole kuin 36, että liene nää muksut periny miun koivenkoon, poikaa myöten :-D

    Mutta siis aivan ihania on teidän kenkävarastot!!

    VastaaPoista
  3. kivoja kenkiä, eihän noita nyt paljon ole.

    mä kun en koskaan saa aikaiseksi esitellä kaikkia kerralla, niin ei näytä niin paljolta ;o) meillä taitaa olla esikoisen kengät hankittuna, kuopukselle vielä ainakin yhdet kiikarissa, postissa tulossa molemmille vielä jotain. harmillisesti meillä taas menee vierestä nuo koot esikoisen kenkiin verrattuna, kuopuksen koko näyttäisi olevan 24/25 nyt kevät/kesäkengissä. vielä en ole onnistunut kierrättämään esikoiselta kuopukselle kuin parit kengät koko sinä aikana, mitä on kenkiä käyttänyt (ja nekin oli koon 21 kenkiä :o)

    VastaaPoista
  4. Meiltä löytyy:

    Empulle:
    -Saappaat
    -Vikingin gorelenkkarit (26kokoa, ei taida mennä syksyllä enää)
    -Mustat kävelytyyliset lenkkarit, ei niin kovaan menoon.(27kokoa,mutta pientä sellaista)
    -Saattaa mennä vielä viime syksyn superfitin nahkaiset gorekengät

    Emmalle:
    -Kangaroosin lenkkarit
    -Vikingin lenkkarit viime kesältä menee vielä ihan hetken
    -Saappaat

    Onnille:
    -Saappaat
    -Samanlaiset mustat kävelytyyliset tennarit kuin Empulla.

    Kaikille tarvittais jotkut "kauppakengät" ja Onnille ainakin kunnolliset lenkkarit, viime kesänä kesti vikingit nippanappa koko kesän, mutta ei niistä jälkipolville muisteltavaa jäänyt ;)

    Aika vähän on meillä kenkiä kevääseen. Sandaalit ostellaan sitten vasta kun tarvetta on, samoin kevyemmät tennarit sun muut kesäreleet kun tulee sopivia vastaan.

    VastaaPoista
  5. Mun pitäis kanssa kartottaa kenkätilanne. Aika hyvin varmaan on, mutta jotain uupuu ainakin vanhimmalle.

    Kivoja laadukkaita kenkiä teillä kevääseen:)

    VastaaPoista
  6. Todennäköisesti en kaikkea tytön kenkiä muista, mutta mainitsen ne, jotka muistan. Tyttö keskikesällä 5v.
    - kahdet kumpparit, molemmissa koko 28, mutta kokoeroa noin 0,5cm.
    - kahdet goret, matalat ja varrelliset molemmat 28
    - kavatin kävelykengät tulossa ellokselta 27 tai 28
    - eccon lenkkarit viime syksyltä 27
    - adidaksen superstarit 27
    - lelli kellyn lenkkarit siistimpään menoon 28

    Joitain muitakin vielä tosiaan saattaa olla, etenkin toi lenkkariosuus kuulostaa aika vajavaiselta. Sandaaleitakin on meille jo nelisen paria tainnut kertyä, eikä niistä yhdetkään taida olla kunnolliset, joten niitäkin ainakin yhdet vielä ostettava :).

    VastaaPoista
  7. Hyvällä mallilla näyttää olevan teillä!Voi nuo ruskeat kavatit on niin nätit!Onneksi sait ne :)

    VastaaPoista
  8. Minä lähetin nuo ruskeat Kavatit takaisin, en sitten livenä tykännytkään. Nöpölle on ne kirsikan väriset ja baby pinkit.

    VastaaPoista
  9. Kivoja kenkiä.:)

    Meillä ei vielä ole kenkiä hankittu. Viime syksyiset Vikingin goret kokoa 23 mahtuu vielä 0.5cm käyntivaralla, mutta muita ei siis vielä ole (paitsi noi samat kumpparit, mitkä teilläkin on Emilillä). Ostoslistalla on kevääksi 2x nahkakengät (ulkoiluun ja paremmiksi kengiksi), tennarit ja ehkä goret. Tosin minäkin olen miettinyt, että välttämättä niitä goreja ei tarviis. Viime keväänä meillä ainakin oli tosi vähän käyttöä goretex- kengille...

    VastaaPoista
  10. Ai niin, meidän neljä vuotta täyttävälle ostettiin lenkkarit kokoa 26! Taitaa olla teidän Emil jo samankokoinen tän meitin pätkäsen kanssa :D

    VastaaPoista
  11. Meidän nykyiseeen pihaan parhaat on kumpparit ja ihan tavis lenkkarit. Nimenomaan sen mudan takia. Inhoan kun se jää kenkien pintaan, saappaista on niin helppo huuhdella pois. Sitten taas kun on kuivaa, on niin kuivaa että tavislenkkareilla pärjää.
    Tänä keväänä epäilisin olevan enimmäkseen sitä märkää :D

    Kivoja kenkiä. Minä tykkään Vikingin kengistä. Eccot on olleet vähän turhan kaposet meidän pojille.

    VastaaPoista
  12. Anteeks kommenttini, mutta ihan karseet noi Eccot ja Kavatit. Sulla on ihania vaatteita lapsille, mutta noi on rumia ja hassuja varsinkin noin isoina...

    VastaaPoista
  13. Hyvin oot saanut haalittua kenkiä, kivoilta näyttää! Onhan se tosiaan etukäteen alesta ostamien melkoista arpomista, mutta aika hyvin minäkin olen kyllä saanut arviot osumaan. Meillä on tyttö teidän Emilin kanssa samaa kaliiberia ja kengänkokokin menee samalla lailla (nyt vielä 25, kevääksi 26 ja syksyksi varalta vielä 27). Vikingiä ja Kavatia löytyy meiltäkin. Kun työstä on kyse, tulee aina haalittua niitä ylimääräisiä "prinsessakenkiä", mutta pojalle olen hankkinut varsin maltilla, Vikingin varrelliset ja varrettomat goret löytyy vasta (sandaalien ja crocsien lisäksi), molemmat alesta titenkin. Nahkaiset vielä tarvittaisiin, niitä on vaan jotenkin vaikea löytää koossa 32. Vinkkaathan niistä jos päädyt niitä vielä Oliverille etsimään! ;) Meillä kun poika on taas teidän Oliverin kaliiberia, pituudessa vähän lyhyempi mutta kengän koossa mennään samalla!

    VastaaPoista
  14. Nuo Name It:n tennarit on kyllä syötävän suloset! Aivan täydelliset olis meijänki jätkälle! Miksei mua vastaa tuu ikinä tuommosia suloistuksia..

    VastaaPoista
  15. Miten noi Kavatit näyttää noin tummilta... En nyt ole kotona kenkien vieressä, mutta ihan kuin meidän Elloksen kengät olisi olleet vaaleanruskeat... Vielä ei siis olla niitä edes pojalle sovitettu, koko 28 3-vuotiaalla, tarkoitus käyttää syksyllä, mutta vaikuttivat loppupeleissä pienemmiltä kuin mitä Elloksen siäsmitta ilmoitti (toisen kengän pohajllisella mittasin)...

    VastaaPoista
  16. Vauhtivekaroiden äiti; Minäkin olisin halunnut ne limet, mutta ei ole näkynyt missään koossa 26. Silloin kun mallistot ilmestyi, niin Kavatin sivuilla oli niissä koot sinne 26 saakka, mutta nyt näyttää vain 24 saakka. Outoa!

    Mirka; Oii, meidän pojilla on sitten jätit jalat teidän lapsiin verrattuna. :D

    Poikien äiti; Aika vähän tulee meilläkään kierrätettyä, kun ikäeroa on sen verran paljon. Mutta ihan nämä pienet koot on säilyneet hyvinä.
    Joo ei näitä ehken kuitenkaan paljon ole. ;)

    Hansu; Teillä on sitten kova kenkien kuluttaja, jos Vikingit saa kulutettua. :D Meillä on aina jäänyt seuraavalle hyvässä kunnossa.

    Ida-Antonia; Minulla on isojenkin kegät kurkittu, mutta ei kuvattu. ;)

    Mari; Teillä on sitten hyvä varasto jo. :)

    Sini; Ne on, oon tosi tyytyväinen.

    Jarna; Ne tyttöjen on kyllä tosi herkut. ;)

    Helmi; Meilläkin on se goretexien kausi ajoittunut enemmänkin syksyyn, keväällä on ollut aika vähällä käytöllä. Siksi pohdin että tarvitaanko mekään..

    Katja; No ovat tosiaan. :D Emilillä on isoin jalkakin meidän pojista tuossa iässä.

    Anonyymi; No ei voi aina maut sattua yhteen. :)
    Nuo kuvat on vielä aika isot ja läheltä otetut, mutta ei minusta koko 26 vielä iso ole..

    Tulppaanisipuli; Tottakai vinkkaan!, täytyy selailla vähän vaihtoehtoja. ;)

    Ouss; Noita oli vuosi sitten Stockmannilla, meillä oli nuo pienemmässäkin koossa. On niin kivat että ostin isommatkin. ;)

    Anonyymi; Tuo kuva on otettu ihan luonnonvalossa, joten saattaa näyttää tummemmilta kuvassa.. Mutta aika samaa sävyä kuitenkin ovat.

    VastaaPoista
  17. Kivoja kenkiä teiltä(kin) löytyy. Sehän on suosituskin, että pitäisi olla monet kengät, niin levossa olevat ehtivät "kerätä voimiaan" välillä ja turvota takaisin kuosiinsa :o)

    Musta tuntuu, että kaikki Emilialle hankkimani kengät on ihan liian suuria... Mä, kun tilasin extraparin Emiliaa varten osasta mun kaupassa myytävästä kengästä, ja ennakkotilauksethan piti jättää jo syksyllä. Tuntuu ettei tytön jalka ole yhtään kasvanut siitä, kun sitä syyskuussa mittailin...

    VastaaPoista
  18. Meillä mennään välikausi talvikengillä ja kumppareilla niin pitkään kunnes voi kesäkenkiä käyttää.
    Ja tosiaan kumisaappaat taitaa olla tän kevään juttu kun tuo valtava lumimäärä alkaa sulaa.
    Kesäksi sitten ostan pihakengät ja paremmat kengät sekä sandaalit.
    En ole ostanut vielä koska en tiedä paljonko pojan jalka vielä kesään mennessä kasvaa, nyt on 29 käytössä. (Reilu 3vee)

    VastaaPoista
  19. Anonyymi2 jatkaa, oli ne tosiaan aika tummat ne Kavatit (mistä lie mielikuvani olikaan..)... Nyt kun kuvaa katson, taidan vaihtaa vielä ruskeat nauhat niihin ;)

    Ja mun mielestä taas noi Kavatit ja Eccot on kivoja + hyviä taaperolle/leikki-ikäiselle, kun on tuota vartta.

    VastaaPoista
  20. Hei, luen blogiasi aina, harvoin kumminkin kommentoin. Lempiblogini, kiitos siitä. =)
    Palaan vielä aiempaan postaukseesi noista Emilin välikausivaatteista. Onko tuo 98cm Jonathan classic kovinkin iso Emilille nyt? Entäs minkä kokoisen Jonathanin puuvillaisen raitapipon laittaisit Emilille? Minulla on suunnilleen samanikäiset pojat, meidän ukkelit ehkä muutaman sentin Emiliä lyhyempiä ja melko hoikkia. Mietinkin kevääksi oikeaa haalarikokoa, saisi kyllä mieluusti mennä vielä syksynkin. Lähin JesperJunior on reilun sadan kilometrin päässä enkä varmaankaan pääse sovittamaan pukuja, joten olisin erittäin kiitollinen jos viitsisit neuvoa epätietoista! =)
    -Tanja-

    VastaaPoista
  21. Vielä piti kysymäni: Myytkö koskaan isompien poikien vaatteita? Tykkään aikalailla samanlaisista poikien vaatteista kuin sinä, mutta 3v. käyttää jo kokoa 104....

    VastaaPoista
  22. Ihanat tosiaan noi NameItin tennarit!Meitin lapset ei vaan koskaan oo lämmennyt noille pitkävartisille tennareille:(
    Mä löysin tänään tytölle jo kevätkenkiä,käy kurkkaan...
    Kunnon inventaariota en ole vielä tehnyt kun lunta näyttää riittävän.
    Ensi viikolla se on silti tehtävä.Huoh.
    Teillä on hyvällä mallilla nuo kengät:)

    VastaaPoista
  23. Pirjo; Niinhän se on. :)
    Toivottavasti teillä tytön jalka kasvaa niin että kengät on passelit.

    ninnu; Näin ejatellen tosiaan nämä lumimassat saa sulaessaan aikaa jättilammikot, joten kumpparit on varmaan pakko olla. ;)

    Anonyymi; Ajattelin ihan samaa, että nuo nauhat voisi vaikka vaihtaa kivempiin. ;)

    -Tanja-; Kiitos! :)
    Minusta se 98cm Classic haalari on Emilille hyvä tai sopivan reilu, ajatellen että menee syksyllä. Tässä linkki postaukseen jossa se on Emilin päällä;
    http://poikientyyliin.blogspot.com/2010/02/sovituksessa-jonathanin-kevatta.html

    Puuvillaisen raitapipon ottaisin kokoa 52/54, koska Emilin päänympärys on nyt n.50-50,5cm ja nuo puuvillapipot kutistuu hiukan kun ne pesee.
    Eli varmaan menisi pesemättä hyvin se 48/50 koko, mutta pesun jälkeen olisi nafti.

    Jos teidän poika on n.92cm niin hänelle varmaan menisi 92cm Classichaalarissa hyvin ainakin kevään, ehkä syksynkin. Mutta koska syksyyn on aikaa, niin olisiko sitten varmempi valinta se 98cm..
    Hankalia nämä kokoasiat!, toivottavasti vastauksesta oli jotain hyötyä. :)

    Isompien vaatteista osa menee kiertoon muualle, mutta joitakin laitain huutikseen. On sinne tulossa Oliverin 116-122cm, kun saan ensin nämä 92cm alta pois. ;)

    Niinu; Meilläkään ei tennarit uppoo 9v:lle ja 10v:lle. ;)
    Täytyy käydä kurkkimassa teidän kengät!

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)