sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Kun aurinko häikäiseeMe ulkoillaan tosi usein meidän "takapihalla" eli jäällä ja rannassa. Nyt kun tuo taivaalla oleva mollukka paistaa suht usein taas, niin heräsin siihen todellisuuteen että pojilta puuttuu aurinkolasit. Tai paremminkin voisi sanoa että kunnolliset sellaiset, koska kyllä meillä laseja on, mutta ne on sitten niitä markettiversioita/H&M linjaa. Niistäkin parit on Emilin näpeissä kokeneet karmaisevan lopun, toisista puuttuu linssi ja toiset on napsautettu poikki. En tajuu miten se ne aina löytää vaikka yritän piilottaa kuinka hyvin..Ulkoiltiin tässä yksi päivä niissä halpislaseissa, jotka ei vaan millään kestäneet tuon Emilin päässä vaan roikkui kokoajan nenällä. Niin ja arvatkaa vaan monta kertaa se heitti ne mäkeen. Huoh. Oliver sentään pitää lasit päässä, mutta ei tuo istuvuus mikään mahtis ollut noissa senkään halpiksissa.
Kovinkaan paljon en ole aurinkolaseihin tai niiden ominaisuuksiin perehtynyt, mutta Julboista olen lukenut paljon hyvää ja kehuja. Niimpä perjantain kauppareissulla päätin käydä kurkkimassa Instrussa millaset ne oikeesti on.
Siitä reissusta kerrottakoon pidemällä kaavalla näin;
pojat oli muutaman tunnin reissusta väsyneitä ja minusta tuntui kun oltaisiin oltu kuin norsut posliinikaupassa, onneksi sentään äänitaso oli normaali. Yritin pitää pojat kiltisti palvelua odottamassa sillävälin kun toinen myyjistä palveli asiakasta ja toinen naputteli tietokoneella. Juttelin kyllästyneelle Oliverille nätisti siinä ihan myyjän kuuloetäisyydellä, että seuraavaksi on sitten meidän vuoro jaksa vielä hetki. Myyjä ja asiakas poistui kassalle ja odottelimme vuoroamme. Sillävälin kauppaan tuli uusi asiakas, joka kävi katselemaan laseja. Se myyjän kassa asiakas poistui ja arvatkaa mitä teki myyjä? Se käveli pokkana suoraan sen juuri tulleen asiakkaan luo ja kysyi miten voisi palvella!.
Tässä vaiheessa minulla oli nähtävissä lievää savun nousua korvista.. Se myyjä oli ihan taatusti kuullut että odottelimme vuoroa ja seisoin silloin ihan lähellä odottaen! Näki taatusti myös, että lapset alkoi olla kärsimättömiä 10min odotteluun. Ilmeisesti tämä nainen ei pitänyt lapsista (oli juuri sen näköinen), ajatteli että ehkä me vähin äänin poistutaan kun ei saada palvelua. Se toinen myyjä vaan istui, vilkuili meitä sillointällöin ja naputteli edelleen koneella.
Tyrmistyneenä avasin suuni ja totesin suureen ääneen että "Aha, lähdetään sitten pois kun täällä ei ilmeisesti ole halua palvella". Siinä vaiheessa se koneella istunut nainen kipitti kovaa vauhtia meidän suuntaan. :D
Hetken mietin että sanon ei kiitos ja poistun, jos olisin voinut kävellä toiseen saman firman liikkeeseen. Mutta vaihtoehtoja ei ollut, kun ei liikkeitä ollut kuin yksi ja nämä Julbot sattui olemaan juuri siellä tarjouksessa. Löysimme sieltä siis Emilille Julbot kokoa 3 (2-4v), mutta toivon ettei sinne tartte enää palata. Asikaspalvelu ja tieto oli kyllä surkeinta ikinä, tiesin itse sitä myyjää enemmän lasten aurinkolaseista. Vaikka tosiaan en itsekään niihin ole paljoa perehtynyt..Ruskea/turkoosit oli väriltään meille sopivimmat, sävyttäjän silmiin. ;) Pitkään mietin näiden ja valkoinen/lime värin välillä. Valkoista meillä on niin vähän, että päädyin näihin. Hintaa jäi 29e (ovh.39e).
Niin ja se tarjous on plussakortilla Instrumentariumissa voimassa tämän kuun loppuun, jos joku haikailee Julbojen perään. Toivottavasti muualla palvellaan paremmin! ;)

Oliverille en saanut hyviä isompia laseja (no ei oikeestaan edes kiinnostanut kysellä enää). Olisin halunnut samanlaiset remmimallit, mutta koot ei riittäneet. Kertokaas siis joku viisaampi millaset olisi isommalle lapselle hyvät? tai millasia teillä muilla on?32 kommenttia:

 1. mä kävin kanssa katsomassa lapsille noita ja sovittelin tuota ruskea-tuskoosia pojan päähän. jäi ostamatta kun olin unohtanut rahapussin kotiin.. mutta taidan mennä ostamaan,sen verran kovaa arska paistaa..

  VastaaPoista
 2. Meillekin hankittiin Julbot, juuri tuolla Instrun plussakortti-tarjouksella. Tosi vähän oli värivalikoimaa enää jäljellä, mutta ihan kivat värit saatiin :)

  VastaaPoista
 3. No onpahan ollu myyjiä =(
  Voi kun asuttas lähempänä teitä, tehtäs oikeen kunnon kostotäsmäisku siihen liikkeeseen. Teidän 4 ja meidän 6, syötettynä täyteen karkkia ja väsyneenä. Olis ihan oikein tuollasille myyjille. Ja luonnollisestihan pitäis sovittaa vähintään 4 mallia per lapsi ja mielellään niitä kokoja ja värejä joita löytyy vain takavarastosta. Ja todeta lopuks, et myö taidetaan vielä katella =) =)

  Meillä tyydytään niihin halpismarketmalleihin juurikin siitä rikkoontumissyystä. Aatu jos saa lasit näppeihin, ne on poikki alta aikayksikön.

  VastaaPoista
 4. Meillä on 2-vuotiaasta ollut nuo samaiset Julbot. Tilattiin Englannista, mistä sai huomattavasti Suomen hintoja edullisemmin. Nyt 3-vuotias ei enää käytä takalenksua eli en usko, että isommille välttämättä tarvitsee; tai voihan sellaisen lisätä kai jotenkin itsekin laseihin.

  VastaaPoista
 5. Huh mitä "palvelua"! :O Kannattaisikohan laittaa tuosta asiakaspalautetta myös virallista reittiä, että tuo joka skippasi teidän jonossa saisi tästä palautteen myös? Jos vaikka saisitte jotain hyvitystä tuommoisesta ylenkatsomisesta? *toiveikas*

  Mä katselin kanssa noita ruskea-sinisiä Julboja sillä silmällä, mutta päädyin lopulta niihin tylsiin siniharmaisiin. Noi on kyllä tosi kivat! :)

  VastaaPoista
 6. Julboja löytyy isommillekin ilman takaremmiä ja sangat ei ole taipuvia.
  Meillä sellaiset ja ovat hyvät vaikka ensin epäilin miten pysyy päässä.

  VastaaPoista
 7. Paljos ne sit makso tarjouksessa? 100euroa vai 50euroa =)

  VastaaPoista
 8. Ja jos ei halua kannattaa Instrua niin kohtuuhinnalla lasit näyttäisi saavan myös TÄÄLTÄ : http://www.minimaraton.fi/epages/AJP.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/09042006-133869/Categories/Julbo

  VastaaPoista
 9. Meille kanssa ostettiin nämä viime viikolla ja tulivatkin heti käyttöön, melkein joka viikko ollaan saatu näitä käyttää ja Pinja pitää niitä mielellään päässä, oikeastaan ei haluais luopua niistä ollenkaan. :D

  VastaaPoista
 10. Mulla vähän samat kokemukset hämeenlinnan samaisesta plussakorttietuliikkeestä.. Kun vihdoin sain palvelua, ei myyjä tosiaan tiennyt näistä mitään, kaikki väritkin oli loppu, "enkä mä voi tietää tuleeko näitä lisää vai ei"..
  Jäi sitten ostamatta koko julbot, mutta pitää vielä katsella muualta. Meillä molemmilla lapsilla nyt remmilliset lasit, toisella jazoshadesit ja toisella marketin.

  VastaaPoista
 11. Olipa kökköä palvelua!Mäkin oon noita Julboja miettinyt, täytyy varmaan hankkia.Itseä vaan arveluttaa noi koot, että ottaisko 2 koon (12-24kk) vai 3 koon (2-4v). Eevi on nyt 1,5 v. Mietin vaan, että ne isommat menis todennäköisesti vielä ens kesänäkin, mutta onko nyt liian isot. Pitää varmaan käydä katsomassa onko tossa meidän pikku instrussa noita laseja ollenkaan ja ottaa eevi mukaan (APUA!!). Mikä se tarjous muuten oli sillä plussa kortilla?Ja oliko muitakin kun noi kaksi väriä mitä mainitsit?

  VastaaPoista
 12. No voihan kökkö tuollaista palvelua. Se olisi tosiaan niin helppoa vaihtaa kauppaa, mutta kun ei aina pysty. Meillä on nuo Julbot lime/valkoisena ja toisena jotkut halpislasit, kumpiakaan en löytänyt eilen mistään, vaikka joka paikan etsinkin... Ihania kuvia.

  -Jamina-

  VastaaPoista
 13. Meillä on käytössä Julboista sellainen isojen malli, ilman hihnaa. Pysyvät oikein hyvin päässä ilmankin! Malliltaan ne ovat hyvin istuvat ja napakat ja sangat ovat jotain 'nihkeää' ;) materiaalia, joten eivät luista pois korvien takaa.

  Ovat myös pitkäikäiset. Samat lasit ovat mahtuneet 2-5 vuotiaalle. Ja ennenkaikkea kestäneet..

  VastaaPoista
 14. Heh, meillä on tismalleen samanlaiset Julbot, ruskea-turkoosit, meidän pojalla!
  Mitäs lasit maksaa Instrussa Plussa tarjouksessa?
  Meidän lasit ovat tietenkin kirppikseltä ja hinta oli huikeat 1e :-)

  VastaaPoista
 15. Julboilla on isompienkin malleja, jotain sellaista meille myös esiteltiin.
  Ja noita saa halvalla uutena esim brittien ebaystä =) meille ostettiin heti alkukuusta jo ihan samankokoiset ja väriset julbot =)

  VastaaPoista
 16. Harmillista, ettei halutessaankaan tunnu saavan kaupasta palvelua. Julbot on kyllä sen verran hyvät, että ei kannattanut heti kävellä ulos. Olen jo muutaman vuoden ajan ostanut meidän julbot brittiläisistä nettikaupoista. Viimeksi tilasin kaikille lapsille kahdet lasit, koska hinta on reilusti Suomen hintoja alempi ja nyt saimme myös autoon varalasit.

  VastaaPoista
 17. Ai niin, unohtui vielä edellisestä kommentistani, että Julbo tekee myös isompien lasten malleja. Niitäkin olen tilaillut ulkomailta. En ole varma miten paljon niitä on optikkojen valikoimissa Suomessa.

  VastaaPoista
 18. Kiitos aurinkolasivinkistä! Pitääkin käydä heti huomenna hankkimassa 2,5-vuotiaalle. Edelliset marketlasit hajosivat päiväkodissa heti ensimmäisenä päivänä, kun poitsu oli ne heittänyt "mäkeen" ja joku toinen oli lysähtänyt päälle:( terveisin Aaken äiti

  VastaaPoista
 19. Paljon ne makso? =) siis nuo lasit

  VastaaPoista
 20. No höh, säädin eilen tuota tekstiä ja se hinta oli siinä jossain vaiheessa mutta on sitten nyt jäänyt pois. Maksoivat 29e, ovh. oli siellä 39e.

  VastaaPoista
 21. Tyylikkäät lasit!

  Ja oli kyllä todella huonoa palvelua, mä olisin varmaan kanssa kovaan ääneen sitä päivitellyt! ;D

  VastaaPoista
 22. meil on just samanlaiset julbot.
  Ihana tuo omppuhaalari :)

  VastaaPoista
 23. Voihan palvelu! Julboja me ei olla kokeiltu, mutta PO:in lasit on toiminu hyvin!

  VastaaPoista
 24. Meillä 1v.8kk käyttää Baby Banz laseja,kohta siirtyy kidz mallistoon.meillä todettu ihan hyviksi,pysyvät päässä eivätkä pienestä taivuttelusta säikähdä.Isommalla 6v.:lla on Bolle`t lasten mallistosta.Ovat ihan loistavat olleet mutta ihan älyttömän kalliit.Ostin viime kesänä "vahingossa" kun katsoin kiireessä optikolla hinnan väärin mutta nyt käytössä olen todennut niiden olevan hintansa väärtit(maksoi99e)ja menee myöhemmin pikkuveikalle.Meillä lapset ei laseja vääntele,jotenkin edes se oppi mennyt perille.;o)

  VastaaPoista
 25. http://www.minimoonsailors.co.uk

  Me tilattiin ja tilataan jatkossakin tuolta :). Tuli nopeesti ja omaan laatikkoon asti. Sain 39e:llä looping 1 & looping 2 postareineen vuosi sitten :)

  VastaaPoista
 26. Meillä kokemusta kaksista Julbon Looping -laseista. III:t ikävä kyllä hukkuivat lomareissulla ja 4 v:lle ei viitsinyt enää ostaa samanlaisia, kun olivat jo vähän pienet. Tilasin uudet pokat täältä http://www.outdoorgb.com/c/childrens_sunglasses/ ja mallia Julbo Coach, maksoivat 27€ toimituskuluineen. Instrussa pyytävät vastaavista Julboista liki tuplahintaa...

  VastaaPoista
 27. Näin eläkkeelle jääneen optikon tyttärenä täytyy sanoa, että minä en lapsilleni uskalla halpislaseja eli markettilaseja laittaa. Osa niistä on ihan hyviä, mutta sattumakauppaa on minkälainen linssi niissä on eli onko enemmän hyötyä vai haittaa, jos uv-suojat ei toimi kunnolla. No vaahtoaminen sikseen. JULBOT ovat ihan hyvät. Remmittömät lasitkin pysyvät päässä, kun ne taivutetaan lapsen päähän sopiviksi. =) Pitäneekin käydä taas ostamassa uudet arskat muksuille.

  VastaaPoista
 28. Minullakin on ikävähkö kokemus optikkoliikkeestä aurinkolasien ostoreissulta. Jätin silloin lapsen lasit ostamatta, kun täällä noita liikkeitä kuitenkin riittää.

  Lapsella on nykyisin kahdet bluepoint-merkkiset aurinkolasit. Ovat ihan optikkoliikkeen (en muista minkä) valikoimista, mutta hintaa oli halvemmilla vain kympin verran (tarjouksessa), joten ei taida mikään laatumerkki olla.
  Ovat kuitenkin hyvät aurinkolasit, kevyet ja sangat joustavat. Linssit tosin ovat naarmuuntunut melko paljon, mutta se olisi ollut estettävissä paremmalla huolenpidolla.

  VastaaPoista
 29. Mia, laitapa Instrun nettisivujen kautta asiakaspalautetta-niin minäkin tein. Itse olen vieläkin niin suivaantunut järvenpään Instrumentariumin vanhempaan naispuoliseen myyjään, että oksat pois.. taitaa olla koko ketjussa aika kohentaa asiakaspalvelun tasoa!! Oma asiani liittyi ihan silmälasiin ja sen jälkeen kävelin Specsaversiin, jossa sain mielettömän hyvää palvelua! jos joku vielä väittää, ettei halvalla saa hyvää, niin tässä tapauksessa ei pidä paikkaansa, olin niin positiviisesti yllättynyt Specsaverin palvelusta ja laadusta.

  Kenellekään en suosittele instrua, sikakallis paikka ja jos asiakaspalvelun taso on jämähtänyt 80-luvulle niin ei mene hyvin..


  Mutta pääasia on että sait hyvät lasit. Itse en voi kuin kehua Julboa- meillä kuopuksella on samat turkoosit, esikoiselta perityt, aivan priimakunnossa. Ostettu Helsingistä Optikko Arvolasta jossa oli erinomainen palvelu. Esikoiselle uskalsin tilata isomman koon lasit suoraan ebaystä, sain aidot lasit n. 22EUR hintaan kotiin kuljetettuina. Loistavaa palvelua sielläkin.

  Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 30. Kiitos kaikille vinkeistä ja kommenteista! :o)
  Mintulla oli ideaa, siinä vois olla sopiva "kosto". ;D
  Ja vois tosiaan kyhätä ihan sellasen asiakaspalautteenkin, että ei jättäis asiaa vain tähän.
  Kurjaa että muillakin on kyseisestä puljusta huonoja kokemuksia muualtakin Suomea.

  Mielelläni tilaisin ulkomailta, mutta en omista visaa, enkä taitoa tilailla ulkomailta. ;D

  Sini; Minä en usko että ne 3 koon on isot Eeville, minusta nuo ei ole kovin isoa mitoitusta. Ne pienemmät saattaa jäädä jo tosiaan pian pieneksi.. Kannattaa käydä testaamassa. Oli siis kympin alella hintaan 29e. Värejä oli paljon muitakin. :)

  Zanne; Hah, onhan meillä jotain samaa vaikka maku vaatteissa ei ihan yksiin menekään. ;D
  Tosi halvalla olet löytänyt teille Julbot, ihan mahtava löytö!

  VastaaPoista
 31. Julboja saa aika edukkaasti Englannista. Ebaysta on helppo tilata yksittäiset ja Mini Moon Sailors:lla on sitten vaikka mitä väriä ja mallia. Postitkin ovat kohtuulliset.

  Meille tuli likalle viime vuonna Looping 3:et, mahtuvat vieläkin mutta tilasin nyt toisen malliset kaveriksi kun pompulle tilasin samalla.

  VastaaPoista
 32. http://www.minimoonsailors.co.uk

  Tuolta itsekin tilasin juuri. Kolmet Julbot oli posteineen n. 50e.
  Sieltä löytyi kokoja ainakin meidän 10v:lle asti.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)