maanantai 15. maaliskuuta 2010

2veen kevättä ja syksyäkin


Tässä pari päivää sitten sain aikaiseksi poikien välikauden vaatetuksen tarkastuksen, olikin taas homma.. Jos ois yksi tai kaksi, mutta kun on neljä ja kaikille silleen ihan reilusti kaikkea. Tai ainakin Emilille, kun sille vielä saa kaikkea kivaa paljon enemmän kun isoille pojille. ;)
Toisaalta suurinosa on ostettu jo vuosikin sitten tai kesäalesta tai muuten vaan jemmaan ja muutama ostos on vaan tullut tehtyä nyt äskettäin. Tässä siis Emilin välikautta kevääseen ja syksyyn.



Ticketin parin vuoden takainen uusi Uffo, joka on ostettukin jo silloin. ;) Kuvittelin nimittäin että menee aiemmin, mutta koko on niin reilu että ei ole voinut pitää. Koko on siis 86cm ja Emil nyt n.94cm, silti tämä menee vielä kevään.
Etanapipon kuva Helmiltä ja pipo äitini neuloma. Raitapipo Jonathanin viime kevättä ja kuviollinen Kappahlin viime syksyä.
Molemmat rukkaset ja sormikkaat Jonathanin viime kevättä. Ostin tuolloin varalle seuraavat koot jemmaan, kun arveilin ettei näitä herkkuvärejä saa ja yksivärisinä. Onneksi ostin!



Tämä Ruskea Ticketin Uffo on myöskin 86cm ja ostettu viime keväänä (kuva vähän huono). Luulin menevän syksyllä, mutta oli liian reilu silloin tämäkin minun makuun. Menee just kevään, mutta ei taatusti kumpikaan näistä haalareista enää syksyllä. Haluaisin vaihtaa tämän samaan 92cm uuteen tai jos löytäisin uuden 92cm jostain.. saa siis vinkata, jos joku on bongannut ;)
Pipot Reimaa ja Jonathania. Lime pipo tämän kevään Reimaa, muut viime vuodelta.
Rukkaset taasen Jonathanin viime keväältä ja nuo raitaiset Reimatecin ostettu blogiystävältä (kiitos vielä!).



Syksyksi on ajateltu sitten tämä Jonathanin Classic haalari 98cm.
Rukkaset myös tämän kevään Jonathania, tähti pipo Lindex ja autopipo taas Helmin/äitini käsityötä.



Reimatecin ihanainen 98cm raitatakki on ostettu viime kesänä, tähän olisi tummanruskeat vedenpitävät housut hakusissa. Mieluiten samanmerkkiset, niistäkin saa vinkata! ;)
Pipot samat kuin aiemmissa kuvissa, rukkaset Reimatec ja Minitec.



Tämä pirteä setti on tämän kevään Villervallaa ja Kappahlia 98cm.
Pipo Lindexin syksyä ja lapaset Prisman Ciraf.


Lisäksi löytyy nämä vihreät ihanuudet.
Vasemmalla tämän kevään Nicolas takki ja Jonathan city henkselihousut 98cm. Pipot ja rukkaset taasen Jonathania.
Oikealla vuosi sitten ostettu Ticketin plan rain 92cm. Raitapipo vanhempaa Reimaa ja kuviollinen uutta Kappahlia. Rukkaset ja lapaset samoja kuin aiemmissa kuvissa.

Tässä siis nämä setit, joilla on tarkoitus pärjätä. Tosiaan tuon ruskean haalarin vaan vaihtaisin isompaan.. 98cm meiltä löytyy vielä se Ticketin tähtinen sadehaalari, mutta se on niin iso että saattaa jäädä vasta vuoden päähän odottamaan. Lisäksi löytyy kasa kevyempiä takkeja, mutta niistä lisää tuonnempana. Kengistäkin postaan sitten erikseen.Rukkasiin ja asusteisiin olen todella tyytyväinen, noita kun voi väriensä takia sotkea vaikka mihin settiin. :)

Niin ja kyllä varmasti vähemmälläkin pärjäis, se nyt on sanomattakin selvä. Mutta minä tykkään että on vaihdettavaa ja kun niitä kokojakin on oltava kahta (kevääksi ja syksyksi), niin parempi tarpeeksi kun liian vähän. Lisäksi kuulun ulkovaatteissa niihin ihmisiin, jotka ei halua pitää vaatteita liian suurella kasvuvaralla, vaan mielummin just sopivaa. :)



48 kommenttia:

  1. Tosi kivalta näyttää, erityisesti tuo Villervalla/KappAhl setti on ihanan raikas! Meillä on nuo tähtitakit punaisena ja turkoosina, ajattelin yhdistää ihan mustien housujen kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Wau mitä herkkuja kaikki!
    Iskee niin mun makuun myöskin :)
    Meillä oli Jimillä viime vuonna toi Reimatecin raitatakki ja oli kyllä ihana.
    On se vaan mahtavaa,kun on valinnan varaa ulkovaateseteissä niin ei oo kiire kuivatella seuraavaa ulkoilua varten ja sitten se vaihtelun virkistys ;)

    VastaaPoista
  3. Turkoosi, ruskea ja limenvihreä ovat säilyneet lastenvaatteiden väreissä jo jonkin aikaa. Teidän Uffot jo aiemmin ostettuja, mutta niin vain tänäkin vuonna monella merkillä on näitä samoja värejä edelleen. Tykkään ihan hirveästi suklaanruskeasta ja kirkkaasta turkoosista. Ja tuo Villervallan takki on ihana. Harmittaa, kun en saanut niitä jälleenmyyntiin :( Suomessa kuin vain 1 verkkokauppa saa niitä myydä, edes postitse ei tuotteita saa lähettää muut kaupat.

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Kylläpäs on ihania ulkovaatteita :) Oikein päätä huimaa ajatella, että pitäisi neljälle hommata ulkovaatteita. kahdenkin kanssa tuntuu, että tuota rahaa menee juuri noihin ulkovaatteisiin. Minä kanssa tykkään, että lapsilla on hyvät ulkovaatteet millä sitten tuolla ulkona saa peuhata.
    Itsekin olen jo poikien kevätvaatteita katsellut ja jotain on vielä hankittava. Täytyypi tehdä itsekin tässä joku päivä postaus poikien kevät ulkovaatteista :)
    Mannapuuro

    VastaaPoista
  5. Ihania! Nuo limet ovat kaikki niin ihanan värisiä! Uffot on tosiaan tosi reiluja, meidän 80cm(jonka myin) vastas mun mielestä ainakin 92cm...sen vuoksi lähti kiertoon.

    VastaaPoista
  6. Oooh, ompas vaan kertakikkisen ihania settejä! Asusteet tosiaan onnistuneita erityisesti. Ja ompas niitä ihanan paljon, varmasti löytyy joka tilanteeseen! :) Minäkin olen päättänyt nuorinta nyt estotta pukea mieleni mukaan, kun tosiaan isommille se ei sitten enää onnistu a) lapsen oman maun ja b) huonon tarjonnan vuoksi. Kyllä teillä kelpaa näillä ulkoilla keväällä ja syksyllä!

    VastaaPoista
  7. Toi raidallinen takki on kyllä tosi kiva, miksihän sitä ei tajunnut ostaa jemmaan... Ja nuo tähdet yllättäin miellyttää kovastikin ;)

    VastaaPoista
  8. Ihanan väriset setit! Ja kivasti matsaavat asusteet! Itse kun ostelen kaikkea kivan väristä ja hetkittäin tuntuu, että mikään ei sovi minkään kanssa oikeasti yhteen..

    VastaaPoista
  9. Ihanan värikkäitä settejä.:) Tuo reimatecin viime vuotinen raitakuosi näyttää tosi kivalta.

    Minäkin pitkään mietin tuota Villervallan takkia, kun niitä vielä Lasten Metsolasta saisi, mutta en ehkä nyt kuitenkaan tilaa.;)

    VastaaPoista
  10. Todella kauniita asuja ja asusteita. Mutta nyt on kyllä pahasti karannut mopo käsistä. Oliskohan noi rahat parempi sijoittaa asuntosäästämiseen tai siihen, että lapset pääsis vaikka etelään rantalomaileen. Niin ja aikuisethan ei voi sitä tietää kummasta lapset tykkäisi enemmän: siitä että olisi kotona enemmän tilaa leikkiä tai nauttia auringosta ja vesileikeistä lomamatkalla vai siitä että on lähes kymmenen eri vaatetta samaan tarkoitukseen. Aikuinenhan sen päätöksen lapsen puolesta tekee.

    VastaaPoista
  11. Onpas siinä kevääksi vaatetta, ihanaa vaatetta... Meillä ollaan menty kevät ja syksy samoilla vaatteilla. On niin kalliita vermeitä, ettei kyllä kaikille kolmelle raski laittaa niin montaa vaatekertaa. Itsekin olen nyt katsastanut välikausivaatteet ja kohta 3 vuotiaalle on 98cm Jonathan tähtihaalari ja Reiman takki housu yhdistelmä.. 5 vuotiaalla tytöllä 2 takki/housu yhdistelmää ja 1 vuotiaalla 80cm jonathan vk haalari ja takkia odotellaan postista tulevaksi. Olisihan sitä kaikkea ihanaa tarjolla, mutta koitan pitää järjen mukana =) pipoja yms.. tuleekin sitten haalittua, ne on mun heikkous..=)

    Nuo ticketit on kyllä kivan näköisiä haalareita. Voisi joskus kokeilla sitä merkkiä haalarissa meilläkin, takkeja on vaan ollut. Ja niihin olen ollut tyytyväinen.

    Laitahan sitten huutikseen haalarit kun teiltä joutaa...jos niitä vaikka koittas huutaa =)

    Ja kiitokset kun jaksat pitää blogia.. On tullut sitten meillekin hankittua kaikenlaista sinun innoittamana =). Meilläkin on kaksi poikaa joten täältä löytyy heille kivoja vinkkejä!

    Omppu

    VastaaPoista
  12. Heh, olipas settiä ;) Tosi ihania, kaikki menee minunkin makuuni! Meillä on kaksi haalaria ja kolme takkia 3-vuotiaalla ja luulin liiotelleeni. Ehkä nyt voikin vielä hankkia jotain lisäksi ;)

    VastaaPoista
  13. Lääh lääh kuol kuol :).

    Kyllä kelpais mullekin :). Noi uffot ja reiman takki erityisesti :P Pitää kyttäillä tarkkaan, kun olet noista luopumassa :).

    VastaaPoista
  14. Oletko miettinyt, että tämä kevät on aika lyhyt aika? Siis eihän sun poikasi ehdi käyttää noita kaikkia muutaman kuukauden aikana? Minä panostaisin enemmän syksyyn. Ja muutenkin, eikö sua ärsytä tuo iso (järjetön) vaatemäärä? Minne saat ne kaikki mahtumaan? Ja sulla on vielä niin monta lasta. Mä en vaan ymmärrä tuollaista hamstrausta. Itse ostan lapsille yhden haalarin ja yhden takki-housut yhdistelmän kevääksi ja syksyksi, ja todellakin niillä pärjää. Toki sitten on ns parempi takki ja kevyempi takki kesäksi+sadevaatteet. Ja nyt jo tuntuu, että eteisen kaapit pursuavat liiallisesta vaatemäärästä. Ja saahan sitä ostaa, mutta mä en vaan ymmärrä. Eikö noihin mene jo hirveät summat rahaakin? Minä mieluummin matkustelen lasten kanssa ja tarjoan elämyksiä heille kuin upotan useita satasia turhiin vaatteisiin. Siis kun vähemmälläkin pärjää. Ja ei meillä tämä ole rahasta kiinni, vaan periaatteesta. Lisäksi inhoan sitä epäjärjestystä mitä liian suuret vaatemäärät tuovat kaappeihin. :)

    VastaaPoista
  15. Vitsit miten ihania värejä!
    Onko tuota tämän kevään Nicolas-takkia isossa koossa?
    Tosi kivan näköinen:)
    Nuo hanskat on meillä kyllä pahasti vielä hakusessa,eli kaupassa...mitä sä suosittelet tuollaisella ysiveelle?

    VastaaPoista
  16. Kivoja kokonaisuuksia teillä. Ruskea Uffo taitaa olla kovin suosittu nyt. Jännä, että Ticketiltä jättävät aina jonkin suosikkivärin mallistosta pois.

    Lenneltä löytyisi ruskeat haalarimalliset kosteussuoja housut, en tiedä olisiko sävy sopiva tuohon Reiman takkiin. Meille tilasin täältä http://www.cloe.fi/verkkokauppa/index.tmpl?sivu_id=120;ryhma_id=53Lennen beiget housut suorilla lahkeilla. Toivottovasti ovat yhtä hyvälaatuiset kuin meidän viimevuotiset Lennet. Ainakin hyvältä vaikuttaa eikä hintakaan ole paha.

    VastaaPoista
  17. Juu, eiköhän tuolla määrällä pärjää. ;) Ihania värejä, tykkään! :)

    VastaaPoista
  18. Varmaan aivan ihanan raikas Emilillä tuo Jonathan 98cm haalari, valkoinen tähtipipo ja turkoosit rukkaset!
    Siitä olis kiva nähdä kuva päällä (vaikka sitten syksyllä, jos vielä iso).
    -Elly-

    VastaaPoista
  19. Seitsemän settiä.... huh huh. Ymmärrän että rakastat lastenvaatteita, mutta silti, ehkä voisit pikkaisen alkaa miettiä asiaa tarkemmin. Jos haluat kevääksi ja syksyksi eri koot ja vaihtelua, niin eikö edes neljä asukokonaisuutta sitten tuoksi noin 6 kk mittaiseksi ajaksi riittäisi???

    VastaaPoista
  20. Ihania vaatteita =) Saispa omankin pojan vaatekaappiin edes yhden setin noista. Mutta ihmettelen, mistä teillä tosiaan riittää rahat noihin kaikkiin? Kun on vielä neljä lasta talossa ja kaikille täytyy vaatteita hankkia. Tääkin kotiäiti haluaisi kyllä ostaa, mutta ei tällä vaan yksinkertaisesti ole varaa.

    VastaaPoista
  21. =) Arvasin jo postausta tehdessäni, että tämä aiheuttaa keskustelua suuntaan ja toiseen.
    Ihan samalla tavalla myöskin minua kävi ärsyttämään nuo jotkut anonyymien kommentit jossakin kohdin..
    Siis kyseenalastaa saa ja sanoa mielipiteensä, mutta siinä vaiheessa kun se menee siihen että kerrotaan miten pitäisi säästää asuntoon tai ulkomaan matkoihin niin juttu menee jo yli.

    Tämä on vaan niin "kielletty" harrastus tämä lastenvaateharrastus, kritisoidaankohan mitään muuta harrastusta/keräilyä näin paljon? Ainakaan en ole törmännyt moiseen missään muissa eri aiheen blogeissa. Toisethan keräilee astioita, huonekaluja, taidetta yms. Ja toiset kuluttaa rahaa koiriin, sisustukseen, tupakkaan, matkusteluun yms.
    Arvosteleeko niitä ihmisiä joku??
    En edes minä, vaikka kaikkia harrastuksia en ymmärräkään. En esim. ymmärrä joidenkin tarvetta matkustella monta kertaa vuoteen, mutta sehän ei ole minun ongelma, jokainen laittakoot rahat mihin haluaa. Se on heidän asiansa, enkä heille mene siitä kertomaan miten pitäisi tehdä tai miten järkyttävää se on.

    Elämyksiä voi antaa lapsille ihan täällä koti Suomessakin, eikä lapsi kaipaa sen paremmin mitään ulkomaanmatkoja, kun isoja tilojakaan. Täällä maalla tuota lääniä on ulkonakin ja kauniita rantoja mielin määrin.
    Kaikista eniten nostaa niskavillat pystyyn se että pitäisi olla iso oma talo, jossa olisi muka sitä tilaa paljon. Miksi??
    Me olemme valintamme tehneet ja asumme mielummin "lähekkäin" pienemmässä asunnossa ja laitamme rahaa muuhun. Lisäksi siitä syystä olen pystynyt antamaan lapsille AIKAA koska olen pystynyt olemaan heidän kanssaan kotona, mikä ei olisi mahdollista jos meillä olisi iso asuntolaina. Lisäksi kammoksun ajatusta miten isossa omakotitalossa olisimme "kaukana" toisistamme, kun lapset katoaisivat omiin huoneisiinsa.
    Nyt meillä on hyvä näin, kyllä me jossain vaiheessa ostetaan oma talo, mutta vielä ei ole tarvetta.
    Mitä matksuteluun tulee, niin me ei kaivata ulkomaanmatkoja. Mitään kiinnostustakaan ei niihin ole.
    En ole itsekään koskaa käynyt Norjaa kauempana ja elämyksiä koen silti saaneeni lapsena mielin määrin.

    VastaaPoista
  22. Osa noista anonyymien kommenteista on taatusti samalta kommentoijalta,on niin saman tyylistä tekstiä!
    Hämmentynyt olen minäkin tuosta määrästä,mutta se ihan vain ja pelkästään teidän oma asianne,mitä sitä muut ihmettelemään!
    Onko nuo ticketin vihreät asut samaa sävyä,kuvissa näyttää vähän eri? Vihreä olisi meilläkin hakusessa.
    Ihania kokonaisuuksia olet kasannut,silmä lepää :)

    VastaaPoista
  23. Anonyymille vastaan vielä..
    Että nuo ei siis ole kaikki vaan kevääksi, jos luit tekstini.
    Tuossa on kevääksi kaksi haalaria, jotka ei mene enää syksyllä.
    Syksyksi on yksi haalari. Takit ja housut menee osa kevään ja osa syksyn.
    Sadevaatteita ei omisteta, koska monet vaatteista on vedenpitäviä.
    Itseasiassa meillä on kaikille ulkovaatteille vain yksi kaappi, johon mahtuu kaikkien poikien ulkovaatteet. Siihen sitten vaihdetaan kauden mukaan talvi- tai syksykamppeet. Tilaa ne vie siis ihmeen vähän ja kaikki turha lähtee heti kiertoon, kun ei tarvita.
    Ja kuten sanoin, vähemmälläkin tosiaan pärjäisi, mutta tämä on minun valinta. :)

    VastaaPoista
  24. Noita ihmekommentoijia aina löytyy!! :/ Minäkin olen aina rakastanut lastenvaatteita ja tällä hetkellä vielä itse valmistan niitä mielin määrin. Meillä ei ole koskaan ollut pulaa lasten vaatteista ja jos minusta on kiinni ei tule olemaankaan. Minä ehkä keskityn kuitenkin enemmän sisävaatetukseen. Ulkovaatetusrebertuaari ei ole yhtä laaja kuin sinulla, mutta varmasti enempikin olisi, jos "varat" antaisivat myöten. ;) Meilläkään ei ole juuri matkusteltu viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta lapset ovat silti onnellisia ja hyväntuulisia. Ei heiltä mitään puutu! Kun lapsista pidetään huolta ja heitä rakastetaan, eivät he edes muuta kaipaa. Kyllä se on perusturvallisuus, rakkaus, huolenpito ja onnellisuus, joka pienen lapsen elämää pyörittää, eikä esim. ulkomaan matkat. :)

    BTW oletko ollut tyytyväinen Jonathaniin vaatemerkkinä? :)

    VastaaPoista
  25. Ja sitten vielä tuohon raha-asiaan..

    Meillä tosiaan on aina useampi setti per kausi ja siitä syystä ne jääkin hyvässä kunnossa kiertoon. Saan yleensä todella hyvin huutiksessa käytetyistä hyväkuntoisista laadukkaista ulkovaatteista. Jos minulla olisi vain yksi haalari ja yhdet takki+housut, niin nehän kuluisi ihan hurjasti ja jälleenmyyntiin niistä ei taitais jäädä juuri mitään. Eli tavallaan kulutan sen saman rahaa ostin neljä settiä tai kaksi. Neljästä hyväkuntoisesta saan rahaa takaskin, kun taas kahdesta paljon pidetystä ja kuluneesta en saisi. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan?

    Toisekseen hankin pientä ekstraa kodinhoidontuen lisäksi lastenvaatemyyjänä, joten sillä kattaa aika hyvin näitä hankintoja.
    Niin ja me ei tosiaan keräillä mitään muuta, ei tupakoida, ei juoda, ei matkustella ulkomaille ja asutaan edullisesti. ;)

    Ja kuten sanottu toiset laittaa rahansa mielummin johonkin muuhun, mutta eikös kuitenkin yritetä ymmärtää että kaikki ei ole samanlaisia ihmisiä? :)

    VastaaPoista
  26. Hyvin kirjoitettu, Mia. Minusta ajatus siitä, että tämä lastenvaateharrastus olisi automaattisesti pois lapsilta (eivät pääse etelänmatkalle jne.) on absurdi. Kai sitä nyt saa äiti-ihmiset jollakin itseään hemmotella? Nuo sinunkin postaamat vaatteet kun ei ole edes sieltä kalliimmasta päästä, ei taideta kumminkaan puhua mistään ihan hirmuisista summista. Saisikos noilla vaikka parilla takki-housusetin rahoilla esim. pari baari-iltaa takseineen (siis jos sellaisella haluaisi itseään virkistää arkea helpottavien lastenvaatteiden sijaan)? Taitaisi tehdä tiukkaa. Tai jos kävisi vaikka kampaajalla leikkauttamassa ja ottamassa väriä ja raitaa, olisiko se hyväksytympää? Ja lasku äkkiä 150e. Jokainen tietää itse parhaiten miten rahansa haluaa perheessään käyttää. Ja jokainen tietää itse mikä on sopivasti vaatteita omalle lapselle.

    Toki tämäkin olisi mielenkiintoinen postauksen aihe: kauden päätyttyä analysoisi, miten pukuja tuli käytettyä ja miksi. ;)

    VastaaPoista
  27. Kiitos myös kaikille kivoista kommenteista! :)

    Vauhtivekaroiden äiti; Minäkin ensin meinasin ihan mustien housujen kanssa, mutta sitten tuo punainen iskikin. ;)

    Pisku; Nimenomaan! Minä kyllästyn tosi helposti katselemaan päivittäin samoja settejä. ;)

    Unelmaa metsästämässä; Se on jännä että Villervallaa ei saa myydä muissa nettikaupoissa, tosi tylsä juttu! Kuitenkin ostajia taatusti riittäisi.

    Mannapuuro; Teidän vaatetuksen postausta odotellessa. ;)

    Annika; Tosiaan on!, minustakin nämä 86cm vastaa 92/98cm.

    Tulppaanisipuli; Minullakin on sama ajatus, pienintä saa pukea mielensä mukaan nyt. Kohta se ei tosiaan kelpuuta äidin valitsemia, niin nautin nyt. ;)

    Hansu ja Myrmeli; Tuo raitatakki ja tähtitakki on minunkin ehdottomat suosikit. :)

    Helmi; Tosiaan tuo tähtitakki on kiva, mutta varmaan niitä saa myöhemminkin huutiksesta ainakin. ;)

    Omppu; Kiitos!
    Sinä kirjoitit minusta kivasti, että vähemmälläkin pärjää. ;)
    Toki kaikki lähtee sitten huutikseen, kun jää pieneksi. Lupaan vinkata. :)

    Anonyymi (Ompun jälkeen kommentoinut); Kuten sanoin, paljon noita on. Enkä kiellä yhtään. :D
    Teillä on minusta sopivasti ja pääasiahan on se että itse tietää mikä on sopiva määrä. :)

    Äitiliini; Meillä onkin sinun kanssa paljolti sama maku. ;)

    Minttu ja Henna; :o)

    Niinu; Nicolas takkia saa 140cm saakka ja koot on reiluja!, vastaa melkeimpä seuraavaa kokoa mitä lapussa lukee. :)
    Meillä isoilla pojilla rukkasista ykköset on Reimatec+ rukkaset. Ainoat jotka todellakin kestää ja pitää vettä.
    Laitan postausta isojenkin vaatetuksista, kun vaan ehdin. :)

    Oliviah; Minustakin on tosi kummaa, että ruskea jäi pois. Se kun tuntuu olevan joka vuotinen kestosuosikki.
    Lennen housuja olenkin miettinyt, mutta juuri sävyn takia en ole uskaltanut tilata.. Jos tieteäis varmasti että sävy sattuu, niin sitten. ;)
    Kiitos tuosta linkistä!

    Elly; Toki laitan kuvaa Emilistä Jonathan haalarissa ja tähtipipoineen, kun vaan on sopiva päällä. :)

    VastaaPoista
  28. Hyvä Mia :)
    Hienosti perustelit anonyymille lastenvaateharrastusta.Harrastus tämä on munkin mielestä siinä missä muutkin! Kumma juttu että noita "kadehtijoita" aina riittää.
    Tämä on kait sit liian "näkyvä" harrastus joidenkin mielestä.
    Älä anna anonyymi-kommenttien lannistaa! Jatka samaan tyyliin :)

    VastaaPoista
  29. Viimeinen anonyymi; Hämmentynyt saa olla, kun vaan osaa esittää asiansa hyvin. Ihan kuten sinäkin teit. :)
    Nuo Ticketin asut on hiukan erisävyisiä.

    KA; Tosiaan löytyy. ;) Yleensä olen aika kovanahkainen niiden suhteen ja nytkin voin sanoa ettei ne muuta ostostapaani yhtään. Mutta silti on välillä pakko vastata niihin, kun jurppii. ;D
    Joo, se on muuten kumma miten jotkut vertaa lasten onnellisuutta johonkin isoon taloon ja matkusteluun. Hurjaa!
    Olen ollut tyytyväinen Jonathanin ulkovaatteisiin, hinta-laatu suhde kohdillaan. Kestää siinä missä muutkin kalliimmat merkit. :)

    Tulppaanisipuli; Ihan totta! :)
    Ja tosiaan noista taitaa olla vain tuo Villervaalan tähtitakki ja parit lapaset ostettu normaalihinnalla, kaikki muut on ostettu jonkunlaisella alella! :D
    Ihan varmasti saisi hetkessä näihin menneen rahan menemään juuri baari-iltaan ja kerran kampaamokäyntiin.

    VastaaPoista
  30. Mia, sä olet joka tapauksessa ihana ihminen, joten mitä tuosta anonyymistä välittämään. Uskon, että teillä on ihan tasapainoinen perhe-elämä ja lapsilla hyvä. Ihan sama, lähdettekö etelään kerran vuodessa viikoksi vai olette 12 kuukautta Suomessa ja suurimman osan aikaa niissä Itä-Suomen kauniissa maisemissa. Siellä on ne ihmisetkin niin kivoja (huokaus).

    Aika paljonhan tuossa on vaatetta yhteen kevääseen, mutta muistan nähneeni noita samoja aiemminkin, ruskean ticketin esim. Nämä huomiot ihan kuvista.

    Mä en todellakaan ymmärrä tuota vouhotusta siitä asumismuodosta. Mitä iloa siitä on, että on yli 100 neliötä perheellä käytössä? Sitäkö, että jokainen voi lukkiutua omaan huoneeseen, katsoa yksin omaa tv:tä tai nörtteillä oman tietokoneen kanssa yöt päivät läpi. Ei ihme, että suomalaiset on niin epäsosiaalisia, kun eivät näe omista luukuistaan edes muita perheenjäseniään.

    Ei se onnellisuus tule käsi kädessä sen oman talon kanssa, eikä myöskään ulkomaanmatkoista. Eikä kasvavasta rahasta pankkitilillä (jokainen Aku Ankkaakin lukenut tietää tämän).

    Mia, älä välitä ja unohda tuo anonyymi. Jookos?

    VastaaPoista
  31. Eikös viimeksi kun teit koosteen Emilin talvivaatteista, tullut samaa kauhistelua määrästä jne?

    Onhan noita vaatteita paljon per lapsi, jos sen sillä tavalla ajattelee, että mikä riittäisi..MUTTA kun eihän nyt ole ihan pelkästään siitä kyse, vaan juurikin kuten itse kirjoitit, vähän niinkuin harrastus. Ihan tosi toiset laittaa rahansa vaikka baarireissulle, tupakkaan, kuka mihinkin, ja se on ok, niin miksi ei sitten saisi laittaa vaatteisiin??? Keneltä se muka on pois, onko jollain lapsella vai vaikka 10 asua??

    Meillä on asuja pojille maltillisemmin, mutta jos omienkin lastenvaatteiden kohdalla alkaisi miettimään, niin se "riittävä määrä"-raja on jo kyllä ohi mennyt että vilahti;)

    Sinun blogisi ansiosta olen ehtinyt mm monen Lindexin vaatteen kohdalla käydä ajoissa kyselemässä, kuten esim omppupaidat jne!Ihanin juttu oli kun en ollut hoksannut noita edullisia Jonathanin tai siis Nicholasin ulkoiluvaatteita ja sainkin tilattua sen vihreävalkoraidallisen takin.

    Antaa kateellisten lonksuttaa leukojaan, sinulla on onneksi sankka joukko lukijoita, jotka suorastaan rakastavat blogiasi;)

    VastaaPoista
  32. Eksyin tänne jonkin toisen blogin kautta ensimmäistä kertaa. Aivan ihania kevätvaatteita lapsillasi!! Mulla on ollut taipumus joka vuosi ostaa liikaa vaatetta ja sit lopulta olen todennut, että kaikki on miltei uudenveroisia, kun jäävät pieneksi, joten tänä keväänä ajattelin, että EHKÄ pärjättäis yksillä välikausivaatteilla. Saa nähdä miten käy :)

    VastaaPoista
  33. Kylläpä taas anonyymit keräs pisteet kotiin. Tai sitten EI!

    Vastaavia kommentteja olen minäkin saanut. Mutta siinäpä sitten laskee päissään, jos osaa, moni tupakoija esim, että montako haalaria KUUKAUDESSA saa, jos lopettaa tupakoimisen. Näin niinkuin esimerkkinä :).

    Niin ja neulontaharrastus muuten. Kunnon harrastajalla on yli 100kg lankaa. Reilusti yli! Tuskin muuten painaa teidän (eikä meidänkään) vaatteet noin paljoa! :P

    Ja se ei kuulu ei sitten kenellekään mitä kukakin kerää tai harrastaa. Jos paheksuu, niin olisi asiallista paheksua sitten vaikka vaan oman päänsä sisällä. Kävi vähän keittämään noi anonyymit täälläkin.

    Mieskin sanoo aina mulle, että harrastukset saa maksaa :P Minusta lastenvaatteet voi olla harrastus siinä missä käsityötkin :).

    VastaaPoista
  34. Heh, onpa noita :) En oo aiemmin huomannut, että Jonathanin haalarin hihat on raidalliset. Ihanat!! Meillä Classic mallin toppahaalari ja peppuosa hirveän reilu, miten tuossa?

    Paljon luettavaa ja ihania kuvia, en oo moneen moneen päivään ehtinyt..

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  35. Piti tulla vielä uudestaan lukaisemaan tämä ketju;) Omaan blogiinikin on tullut joskus vastaavaa kommenttia näiltä anonyymeiltä. Meillä oli viime vuonna varmaan vastaava määrä välikausivaatetta käytössä. Kaikki asut lähtivät hyväkuntoisina/uudenveroisina seuraaville käyttäjille. Näppituntuma olisi, että kalliimmaksi olisi tullut ostaa yksi keskihintainen haalari + kaksiosainen setti uutena ja käyttää ne sellaiseen kuntoon, ettei niistä olisi enää toiselle käyttäjälle. Eipäs ole koskaan tullut mieleen, että alle kouluikäisille lapsille tulisi tarjota tietty määrä matkoja ja muita elämyksiä, meidän ulkovaatehankinnoista säästettävillä rahoilla ei taitaisi päästä edes Ruotsin risteilylle;)

    VastaaPoista
  36. on siinä ihana määrä vaatetta! wautsi! jos jostain kumman syystä joskus kyllästyt tuohon reiman turkoosiin babaco-lakkiin niin myy se mulle, etsin sitä kissojen ja koirien kera :/

    VastaaPoista
  37. Mia: Siksi kyselinkin Jonathanista, kun ostin täksi kevääksi ekaa kertaa pojalle setin tähti Jonathania. Kiva tietää, että hinta-laatusuhde on kohdallaan! :)

    VastaaPoista
  38. Ihania vaatteita, vihreää löytyy meidänkin poikien kevät vaatteista. Joo, onhan siinä ihan hyvin valikoimaa yhdelle pojalle. Itsekin ihastelen ja halu olisi kova ostaa, mutta kun oikeesti ei tarvii niin kauppaan jää. Asusteita sitten ostan enemmän ja sillä koitan saada vaihtelua asun ulkonäköön. Meillä on haalari+ takki/housut ja sitten kevyempää takkia kesäksi ja kuravaatteet ja farkkutakkia ja collegetakkia jajaja =) Paljon sitä kertyy silleenkin.

    Mutta innolla odotan toisten poikien välikausivaatteita. Täytyy olla kärkkymässä, kun huutikseen pistät myyntiin näitä =)

    VastaaPoista
  39. Aijai noita ticketin yksivärisiä herkkupukuja, niistä minä niin kovasti pidän, samoin kuin noista raidallisista reiman vaatteista.

    Itse olen ajatellut, että huutelisin kevääseen yksiväristä Ticketiä joko puvun, tai housut ja takin kolmevuotiaalle kuopuspojalle.

    Esikoispoika saikin jo Ticketin tummansinisen takin ja housut, jotka tilailin Sisukas.netistä, oli tosi reilua kokoa kun 128 cm vastaa aivan 134 cm. Housut oli hoikalle pojalle tosi leveät ja suuret vyötäröstä, mutta kiristelin sillä nauhalla kunnolla kasaan vyötäröltä. Täytynee ostaa jotkut muut housut takin kanssa noin alkuun, takki kun on niin reilu että menee kenties vielä vuoden kuluttua keväällä.

    VastaaPoista
  40. Pisku; Kiitos! ;)
    Lastenvaateharrastusta tosiaan ei hyväksytä, olen niin monet kerrat kuullut ystäviltäkin kuinka he ei voi puhua näistä lastenvaateasioista oikein kellekkään koska moni ei ymmärrä. Niitä on ilmeisesti lupa ostaa vaan sallittu ja just tarvittava määrä. Mutta äitithän saa ostaa itselleen kenkiä ja laukkuja tusinoittain ilman että siitä tulee sanomista. Huoh..

    Shaoli; Kiitos ♥
    Enkä tietenkään välitä, jatkan samaan malliin. ;)
    Tosiaan noista suurinosa on ostettu jo aikoja sitten ja alella, joten ei nuo niin kamalia summia ole imenyt. On ollut blogissakin jo aiemmin kuvia.

    Susa; Kiitokset ihanasta kommentistasi! :)
    Osuit ihan naulankantaan!
    Ja tosiaan aina näitä minun määriä on kauhisteltu, joten siitä ei pääse mihinkään. Silti urhoollisesti esittelen meidän hankintoja. ;D

    Terhi; Kiva että eksyit! :)
    Kyllä sitä ihan tosiaan vähemmälläkin pärjäis ja tiedän että kun Emil kasvaa niin meilläkin on vähemmän ulkovaatetta per kausi. Ihan siitä syystä että mallistot on suppeammat.

    Äitiliini; Aivan! ;)
    Jokainen joka tapauksessa laittaa sitä rahaa johonkin "turhaan", joten kannattaa ensin miettiä ja avata sitten vasta suunsa..

    -Äiti ja pienet pojat; En ole huomannut että tässä Classicissa olisi iso peppuosa, ei ainakaan meidän luikulle Emilille. ;)
    Jos se toppamallissa näyttää kun on topattu ja siksi reilumpi..

    Oliviah; Näitä riittää...
    Minusta on paljon kivempi kun vaihdeltavaa ja tosiaan vaatteet pysyy siistimpänäkin, kun settejä on reilummin. En myöskään usko että häviän tässä määrässä rahallisesti paljoa enemmän, kun joku joka ostaa vaan 1-2 settiä per kausi. Niistä kun tosiaan saa vähintään sen puolet takas huutiksessa.
    Joo, eikä minunkan rahallisella satsauksella olisi etelänmatkaa tehty. ;D

    Leni; Tuo pipo on kiva, se tuli meille jo vuosi sitten ja nyt vasta on sopiva. ;)

    KA; Toivottavasti olet tyytyväinen sitten teidän tähti Jonathaneihin, kun olet käytössä testaillut. :)

    Tia; Kiitos. :)

    emh; Lupaan laittaa isompienkin poikien ulkovaatteet pian tänne kauhisteltavaksi. ;D

    Hipsu; Yksiväriset on kyllä parhaat, kun niihin voi yhdistellä vaikka mitä kivoja värejä. :)

    VastaaPoista
  41. aivan ihania ulkoiluvaatteita,siinä aivan äidillä silmä lepää kun saa katsella kauniisti puettuja lapsia ulkoillessa :O)

    Vaikka oli minullakin eka reaktio kun kuvia katsoin että apua,pärjätäänköhän me oikeesti yhdellä haalarilla ja parilla takilla..mutta tämä ei ollut mitenkään pahalla :)

    Meillä ei ole todellakaan rahaa mihinkään ylimääräiseen mutta silti tykkään pukea lapset kauniisti ja ostaa heille joskus jotain kalliimpaakin.. ja monesti tuntuu sitten että apua mitähän monet ajattelee kun on "taas" uudet vaatteet vaikkei ole rahaakaan.. että se on vain mihin ne vähät rahat laittaa,jokainen päättää sen itse :) ja minä ainakin aijon vastakin satsata lapsiin,ehkä tämä juontuu hiukan sieltäkin kun muistan etten itsen lapsena saanut juurikaan uutta. Äiti vain lankkas kenkiäni kun ne kuluivat kärjestä :D hih!! siitä on jäänyt jokin pieni kammo.. :D

    kiitos ihanasta blogista,älä välitä nuista anonyymeistä!!

    -TiiA-

    VastaaPoista
  42. TiiA; Kiitos! ♥

    Ja tosiaan vielä kerran sanottakoon (kaikille yhteisesti), että vähemmälläkin pärjäisi tottakai! Mutta minkäs teet, kun tämä on se minun harrastus. ;)

    VastaaPoista
  43. Mia! Aivan ihania kaikki ihan mun makuun on =)
    Minunkin ois pakko tehdä tämmönen postaus kaikista meidän varusteista, jospa joku kerta ehtii! :) :)

    VastaaPoista
  44. Voi että miten ihania ! Nyt iski paniikki : meil ei oo Emilille kuin 1 viime vuotinen Lassien suprafill ja sit ne Jonathanin housut mitkä siulta ostin.... Niihin ei ole edes sitä takkia kun en mieleistäni löytänyt :o/

    Nyt kelpais se Villarvallakin, mut on jo loppuun myyty :o(

    Ois pitäny vissiin sitten kuitenkin ostaa tuo sininen ruututakki. Voi kökkö !!!

    Tai on meillä Reimatecin 2-osainen, mut se menenee Huutikseen lähes käyttämättömänä kun en taida enää survoa 92cm tuolle päälle......

    VastaaPoista
  45. Pirteä välikausi postaus. Kivan näköistä ja yhteensopivaa vaatetta.

    VastaaPoista
  46. Niin raikkaita ja teidän näköisiä!

    Mä olen koittanut hiukan nyt hillitä ulkovaatteiden hankintaa, kun viime vuonna oli 6 settiä ja kaikkia ei tosiaan ehditty käyttää. Yksivuotiaalla tosin kulutus ei ole vielä niin kovaa ja aika uudenveroisina ovat menneet eteenpäin. Nyt kevääseen haalareitakin on vain yksi, koko ajan kyllä tekis mieli toinen hankkia :) Meillä vaan se ero, että neiti on päiväkodissa ja sitä ulkoiluvaatetta tavallaan tarvitaan vähemmän. Tai siis en vaan kehtaa viedä sinne päiväkotiin aina uusia settejä, kun 3 talvihaalaria ja nippu erilaisia pipoja on jo herättänyt hoitajien keskuudessa keskustelua ja pientä hyväntahtoista piikittelyä muotiprinsessasta :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)