tiistai 5. huhtikuuta 2016

Isoille pojille välikausitakki


Lupasin teille Olivian takkipostauksessa, että teen poikien takkijutun myös. Tai no sellaisen takin etsimisjutun, kun tosiaan olen nettiä ja kauppoja käynyt läpi ihan urakalla niitä kivoja takkeja etsiessäni. Voin heti alkuun kertoa, että löysin ja kotiutin jo yhden. Jee! Vielä kaksi haussa, plääh.
Olen varmaan hiukan ronkeli, kun mikään ei kelpaa. Mutta pakko sanoa, että kyllä niissä valikoimissakin olisi toivomisen varaa. Lähtökohtana on vedenpitävä kuoritakki (softshell takit löytyy jo ja minusta sellainen ei yksistään välikauteen riitä), pojat kun kulkee n.1,5-2km koulumatkat kävellen-pyörällä sateessakin. Väri mielellään joku muu kun tummansininen, sininen tai musta. Hinta kohtuullinen alle 100e, mielellään alle 70e. Haussa koot 146cm, 158cm ja 164cm.
Mitä sitten löysin?


Meidän oma lähikauppavalikoima rajoittuu Lindex, Kappahl, H&M, Intersport, Cm ja Prisma liikkeisiin. Kolmessa ekassa ei ole mitään koosta 146cm alkaen, Kappahl on jostain syystä lopettanut Woxon kivojen takkien valmistamisen. Harmi. Lopuissa kolmessa oli kyllä jotain, mutta lähes kaikki sinisiä, mikä on ihan uskomatonta. Ei kai nyt kaiken tartte olla pojille sinistä! Yksivärisyys tuntuu olevan muotia, tylsää. Itse kaipaisin kivoja leikkauksia ja edes vähän väriä mukaan, hillitty kuviointikaan ei olisi pahasta. ;)

Nettikaupoille siis, joiden valikoima ei sekään saanut hyppimään ilosta. Huoh.
No ei auta, jotkut takit on ostettava. Poikien kanssa yhdessä selataan kaupat läpi viimeistään huomenna, kokosin nyt tähän kuviin valikoimaa, ehkä näistä jotain?

Stadiumista löytyy Everestin ulkoilupuku settihintaan 59,90e (ylin kuva). Koot 122-176cm. Vesipilari 5000mm, teipatut saumat. Musta on tietysti aina tyylikäs ja lika ei näy. Kolmivärinen olisi kivempi, mutta valkoinen keskiraita arveluttaa. Onkohan nämä mitenkä kestävää matskua?


Lempparini taitaa kuitenkin olla Reima. Harmi vaan kun nuorten valikoima on kovin suppea. Mallit ainakin istuu päälle hyvin ja on ainakin meillä kestäneet käyttöä hyvin. Kovin on sinistä täälläkin, vihreää ei löydy juuri mistään tietojen mukaan. Höh. Reimashopissakaan ei ole enää kaikista malleista kaikkia kokoja tai onkohan edes ollut.
Vedenpitävyys vaihtelee mallikohtaisesti 5000-15 000mm, osassa osa saumoista teipattu osassa kaikki. Koot 104-164cm kuvan malleissa. Hinta 69,95-109,95e.


Jesper Juniorin isojen Tähti Jonathan takit saa koossa 110-152cm.
Vedenpitävyys 10 000mm (5 pesun jälkeen 5000mm), saumat teipattu. Hinta 62,90-68,90e.
Meillä on ollut aiemmin Jonathanin takkeja ja olen kyllä ollut ihan tyytyväinen. Ainut miinus hiukan leveähköstä mallista, en sitten tiedä onko mitoitusta viime parina vuonna kavennettu.

Travallen Remu takkeja saa monessa värissä ja kokoja löytyy mallista riippuen 86-152cm välillä. Vesipilari 10 000mm. Saumojen teippauksista ei ollut tietoa verkkokaupassa. Hinta 59,90e. Kiva että värejä löytyy paljon ja suht simppelit yksiväriset iskee taatusti moneen makuun. Meillä ei ole Travallea ollut varmaan 10 vuoteen, koska mitoitus ei ole istunut meidän lapsille, mutta varmaan näissäkin on malli muuttunut vuosien varrella.


XXL nettikaupan valikoimasta löysin mm. Helly Hansen, Didriksons ja Stormberg kuoritakkeja. Meillä on ollut joskus yksi Didriksonsin takki ja siihen olin hurjan tyytyväinen, Helly Hansenin ja Stormberg on itselle ihan uusia merkkejä. Tai siis kumpaakaan ei olla testattu. Vedenpitäviä kaikki, teippauksista sekä vesipilarista ei tietoa kaikissa, Didriksonsista löytyy (teipattu & 5000mm). Kokoja saatavilla 170-176cm saakka. Hinnat 49,90e-88,90e.

Icepeakin takkeja meillä on ollut joskus ja nekin ihan hyviä olleet. Merkin omalta sivulta löysin kivoja malleja, mutta missä niitä myydään? Mitään ostopaikkatietoa en löytänyt. Prismat ja Citymarketit ainakin myy, mutta meidän liikkeissä ei ollut juuri näitä kivoimpia värejä omaan makuun. Löytyy vaan tummansinisiä ja oranssia. Minusta nuo harmaat on hienot, mutta mistäs niitä osaisi etsiä.. Ilmeisesti ovat ainakin vedenpitäviä, teippauksista ei mielestäni ollut mainintaa. Hintoja en myöskään löytänyt, mutta yleensä Icepeak on ihan kohtuuhintainen merkki. Kokoja löytyy 176cm saakka.

Tässähän näitä omiin silmiin osuneita. Mielellään otan vielä lisää vinkkejä vastaan, jos joku tietää lisää kivoja merkkejä ja nettikauppoja. Myös käyttökokemuksia otan vastaan, kiitos! ;)
Millaisia takkeja ylipäätään teidän teineillä on keväästä syksyyn?



19 kommenttia:

  1. Kommentoinkin juuri tätä asiaa edellisessä takkipostauksessa. Meillä on nyt kotona 13-vuotiaalla Jack&Jonesista ostettu takki, joka yllättäen olikin ihan sopiva. Itse epäilin, että miesten koot ovat vielä valtavia, mutta eivätpä olleetkaan. (Pituutta nyt hiukan yli 160 cm.) Mutta eihän se vettä kestä.. Jotenkas joku sellainenkin tarvitaan vielä.
    Yllätys oli tuo tieto, että Stadiumin nettikaupassa noita Everestin takkeja on kokoon 176 cm asti, kaupassa en ole nähnyt. Meillä oli juurikin tuollainen valkoisella raidalla oleva takki pojalla viimeeksi ja se oli tosi kestävä, en voi valittaa. Hinta-laatusuhde hyvä! Lisäksi Stadiumissa on toista -ohuempaa- materiaalia olevia settejä, edullisempia vielä, nekin ovat kestäneet erittäin hyvin käyttöä. Voin siis näitä suositella.

    Rose

    VastaaPoista
  2. 146 kokoiselle hakisin Po.pilta - ei ole sen voittanutta meillä :) Ei mitään jälkiä vaatteissa vaikka isompi käyttänyt ja nyt Mini ottaa käyttöön :) Ja on saanut rymytä ja tosiaankin käyttää eikä mitenkään säästelty.

    Kärkkäinen.com urheilu osasto kannattaa myös tsekata. Siellä on nyt ihan mahtavia tarjouksia, tosin kaikki värit ei välttämättä miellytä (tummaa).

    Ticketillä oli noi isompien kans aika tummia.

    VastaaPoista
  3. Saman asian kanssa täällä painitaan 152cm takki pojalle mikä ei olisi musta mutta jotenkin kaikki super tylsiä vaihtoehtoja tässä kokoluokassa,olisi kiva ekaluokkalaiselle pukea vielä värikästä tai muuta ku tummansininen musta,tytöille ja pikkupojille kyllä löytyy kivoja!!ticketin sivuille oli jotain turkoosia ja vihreää isoille pojille katoitko jo sieltä?164cm oli koot.

    VastaaPoista
  4. Remun takeissa ei ole teipattuja saumoja. Harmi, sillä muuten meille olisi tullut Remun takki tälle keväälle.

    Poika käyttää vasta kokoa 140 cm, mutta olen jo törmännyt samaan sinisen ja mustan "pakkosyöttöön". Olen joustanut omista mieltymyksistäni aika paljon, ja tyytynyt ostamaan ulkovaatteita, jotka kelpaavat pojalle itselleen. Tänä keväänä takiksi valikoitui Cm:n poistorekistä sini-oranssi Icepeakin takki. Saumat näyttäisi olevan teipatut. Normaalihinta takilla taisi olla 70 € luokkaa.

    VastaaPoista
  5. Icepeakille eli Luhdalle kun laitat viestiä niin kertovat kyseisten takkien myyntipaikat. Minä kerran metsästin tiettyä toppatakkia ja laitoin heille sähköpostia. Vastaus tuli nopeasti ja oli tarkat tiedot mistä löytyy :)

    VastaaPoista
  6. Minkä tilasit :)
    Meillä 12v. tarvis taas softshell takin, vedenpitäviä löytyy kaksin kappalein isoveljen perintönä. Ticketin ja Woxon. Ja löytyi kyllä Woxon softshellkin viime vuodelta, muttei enää kelvannut ja oli varmaan pienikin :D
    14v. vaatetus on kunnossa. Löytyy sotfshell Erätukusta ja camokuosinen tuulitakki Stadiumista. Ja sitten muutama maastotakki softaamiseen :) Molemmilla pojilla on lisäksi nahkatakit, isommalla tällä hetkellä koulukäytössäkin.
    MK

    VastaaPoista
  7. Hei!Meillä ollut käytössä Everestiä pojilla, jotka ulkoilevat säällä kuin säällä vaatteita säästelemättä:D Olen ollut tyytyväinen hinta-/laatusuhteeseen. Tuon setin vaatteet ovat sellaista ohutta tuulipukumaista kangasta,kevyet esim.kouluvaatteiden päällä, vievät vähän tilaa repussa. Ovat pitäneet veden. Didriksons saa myös pisteet meiltä! Woxo on ollut ylivoimainen suosikki ja saatavissa olevista väreistä toinen kyllä kelpaisi meille:)Icepeakilta käytössä softshellhousut, ne on hyvät.Tyytyväinen olen ollut myös H&M:n kuorivaatteisiin, mutta nyt ei näyttänyt olevan kuin softshelliä ja kuorihousuja.Isojen poikien kuorivaatteissa valikoima on kyllä surullisen suppea, myös kengät aiheuttavat ainakin minulle päänvaivaa, koot kun esim.Vikingeissä loppuvat 39 ja aikuisten puolella hinnat pumpsahtavat sitten taivaisiin ja mallit muuttuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa muuten tuo Everestin settihän onkin sitä mattapintaista, se toinen on se tuulipukumaisempi:)Suosittelen!

      Poista
  8. Meillä kolmosluokkalainen ei välitä enään kuviollisista takeista vaan maastokuosi tai yksiväriset miellyttää häntä enemmän. Ja niihin ollaankin sitten siirrytty. Toki me etsitään jotain muuta kuin mustaa. Sininen on hänen lemppariväri ja sitä löytyykin eri sävyissä. Viime kesänä oli kaunis turkoosi takki 158cm Lindexiltä, mutta rinnusta koristaa nykyään puimurin rasvat. Siirtyi sitten äkkiä työtakiksi. Voihan pojat ...

    VastaaPoista
  9. Mites pop? Musta siellä on aina kivoja värejä ja hintakin alle 100€ :)

    VastaaPoista
  10. Meillä 13v.llä on 8848 Altitude softshell, ja toinen Vinginon softshell. Lisäksi löytyy Abercrombien kuoritakki, mutta softshell tuntuu eksyvän useammin päälle. On kyllä totta, että koossa 164 alkavat vaihtoehdot olla jo aika vähissä….

    VastaaPoista
  11. Meillä 9v pojalla ollut useampana vuonna tuollaiset Stadiumin takki ja housut -setit. Tyytyväisiä ollaan oltu. Hyvin pitää vettä. Talvitakkeja myös ollut samalta merkiltä eskari-iästä lähtien.

    Icepeak -merkiltä ollut takkeja, mutta muistaakseni ovat kaatosateessa kastuneet läpi.

    VastaaPoista
  12. Itse ainakin olen nähnyt kappahlissa woxo takkeja.. Netissä oli myös tää:
    http://www.kappahl.com/fi-FI/kappahl/kids/alla-barnplagg/338962/
    Vai etitkö jotain tiettyä mallia tms? :)

    VastaaPoista
  13. 8848 altitude Intersportista!! Huippukangas ja raikkaita väriyhdistelmiä!! Suosittelen.

    VastaaPoista
  14. Meidän 10v:lle (162cm) tilasin jo miesten puolelta Haglöfssin takin, kun olivat intersportissa viikonloppuna puoleen hintaan. Mutta ei oo helppoa etsiä ja hinnatkin miesten puolella ihan erit.

    VastaaPoista
  15. Icepeak ted kuoritakkia löytyy ainaki vihreänä zalandolta 59.95e. Siellä oli myös yks bench instant vk-takki joka oli myös aika cool, siinä myös ikävä kyllä vaaleat hihat. Minäkin katsoin tuota jonathan sport - takkia meillä kun ollaan pyöreän mallisia niin takissa yleensä leveys jäänyt liian tiukaksi ja pituus lyhyeksi. Meillä viime vuonna käytössä oli molo kids fox-välikausitakki koossa 140, joka nyt just mahtuu kiinni mutta pituus on liian lyhyt. Jotain saman tyylistä materiaalia oleva takki on hakusessa.

    VastaaPoista
  16. Mulla täysin sama ongelma vaikka pojat (3kpl) vielä pieniä. Takit kiven alla joihin olisin täysin tyytyväinen. Popilla oli mielestäni nyt aika suppea valikoima, syksyksi kuulemma tulee lisää. Everest ollut meillä toimiva, mutta valkoinen raita ei meillä kyllä onnistu, näen jo silmissäni pojat nojailemassa auton kylkeen.. Omalla listalla keveys, mukava päällä, kivan näköinen, jos tumma niin joku juju ( leikkaus, värikkäät vetskarit, tms), heijastimet tulee olla hyvät. 6v Pojan toive oli kultainen tai kirkas oranssi ja mukava päällä. Haluaisi myös värilliset housut. Olen hankala asiakas 😂

    VastaaPoista
  17. Mites Ticketin Noland-takki? Sitä on ainakin kokoon 146, esim. Elloksella.

    VastaaPoista
  18. Joko on mieluisat takit löytyneet? Olisi kiva kuulla mihin päädyit. T.Piia

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)