perjantai 22. tammikuuta 2016

Paukkukoon pakkanen!



Tykkään talvesta. Tykkään siitä kun lumi peittää maan ja puut, tykkään kun aurinko paistaa matalalla ja lumi kimaltelee kun timantit. Luonto on minusta kauneimmillaan talvella. On aivan ihanaa kun lumi narskuu kenkien pohjissa ja pakkanen puree poskia. Rakastan kääriytyä sisällä peiton alle ja poltella kynttilöitä.
Ihan parasta talvessa on tietenkin se ettei ole hiki! Hih.
(kesä ei siis ole minun juttu tai ei ainakaan helle)
  


Mutta sen verran täytyy sanoa, että joku välimuoto olisi kivempi kun plussakeli tai paukkupakkanen.
Tänä talvena on menty ääripäästä toiseen. Mutta koska säälle ei voi mitään, on vaan helpompi tyytyä tilanteeseen ja pukeutua sen mukaan. ;)
Meillä ei kyllä ulkoilla pienen kanssa yli -16 asteen pakkasilla, muuta kun ihan pieniä happihyppelyjä saatetaan tehdä. Olivia kun tuntuu olevan suht herkästi palelevaa sorttia, puki päälle vaikka mitä. Päiväunet on saatu kätevästi suoritettua näillä kovilla pakkasilla rattaissa varastossa, jossa on vaan muutama pakkasaste. Mutta ulos on päästy kunnolla harmillisen vähän viimeaikoina muuten.


Onneksi väliin on mahtunut vähän mukavampia pakkasasteita ja silloin ollaan puettu hyvin ja kipitetty kiireellä lunta ihmettelemään. :)
Olivia tykkää kyllä talviulkoilustakin kovasti, mutta välillä kylmyys saa neidin jähmettymään ja leikit ei maistu.
Meidän ykköshaalari näillä kunnon pakkasilla on ollut jo alkusyksystä huutiksesta edullisesti huutamani uusi Ticket outdoorin tähtihaalari. Haalari on mukavan paksu ja samalla väljä mitoitukseltaan, että alle mahtuu kivasti vaatekerroksia. Pelkäsin alkuun, että näinköhän haalari mahtuu koko talvea, kun koko on 86cm. Haalari vastaa kyllä enempikin kokoa 92cm, joten on juuri sopiva arviolta noin 87cm neidille edelleen.
(Toinen lemppari paksumpi talvihaalari on Nova Starin haalari, josta juttua löytyy täältä.)



Kengistä lempparit on taas olleet villavuorelliset Tepsut. Aivan ihanan vaaleanpunaisina tottakai. ;)
Nuo on kyllä helppo sujauttaa jalkaan vähän paksummankin villasukankin kanssa. Rukkaset on Reiman vetoketjumalli, ehkei kaikkein lämpimin vaihtoehto yksistään, mutta noistakin pidän siksi kun ovat vähän väljemmät malliltaan ja alle mahtuu hyvin villalapaset.



Villavaatteissa minun lempparit on Name It ja mummon neulomat. Tässä Name It:n pinkissä villahaalarissa on sellainen vähän pörröisempi sisäpinta. Haalarissa oli myös nepparein kiinnitetty huppu, jota meillä ei näin ulkohaalarin alla käytetä. Tässä koko 92cm on melko sopiva jo, mutta meillä on toinen hiukan reilumpi 92cm Name it villahaalari myös jemmassa.


Name It:n merinovillainen kypärämyssy on ollut myös tosi hyvä ja meillä on samanlainen jo toista talvea käytössä. Tuo yltää tarpeeksi alas ja suojaa hyvin. Äitini on kova neulomaan ja hänen tekemät pitkävartiset villasukat ja lapaset on ihan huiput. Itse tykkään että pidemmät pysyy paremmin pienellä päällä ja antaa mukavasti lisää lämpöä pienelle vilukissalle. Neuletakkikin on äitini puikoista. Villatakkia ollaan pidetty erikseen etenkin pikkupakkasilla, kun villahaalaria ei tarvitse, mutta jotain lämmikettä haalarin/takin alle kuitenkin.


Pipoina meillä on olleet pakkassuosikit Reiman ja Fredriksonin villapipot.
Näillä pärjää ja antaa pakkasen paukuttaa. :)

Mitkä teidän lemppari ulkoiluvaatteet on olleet taaperoilla kovemmilla pakkasilla?




10 kommenttia:

  1. Ihana neiti pinkissä asussaan :) Aika samanlaisella setillä mennään meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! :) Joo katselin että teillä on hyvin pitkälle samat pakkasvaatteet, kivat setit! :)

      Poista
  2. Tepsut on kyllä hyvät :) Meiltä löytyy myöskin name it:n merinoa ihan sukkahoususta lähtien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tepsut ja Name it:n villat on ihan parhaat! :)

      Poista
  3. Meillä mä palelen ensin ja lapset sitten :D Ei oo paljon tarvinnu nenää ulos laittaa. Hrr..! Ja sisälläkin palelee :D

    Meillä Racoonin haalari ja neuleet oli Minillä viime talvena lämpimimmät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon vähän myöhässä vastauksieni kanssa.. Mutta siis joo ei paljon ulos tarvinnut pakkupakkasilla mennä. :D
      Racoonit on huippuja kanssa!

      Poista
  4. Meillä saman ikäisellä ja melkein samankokoisella (85 cm) pojalla sama haalari kuin teillä, mutta siniharmaana. Ulkoiluhaalarina Reiman haalari ja sitten löytyy vielä Popin toppahousut H&M:n toppatakin (kirpparilta kuten Ticket'kin) kanssa. Villana Reiman ohut kerrasto ja Popin vähän paksumpi merinokerrasto. Ja välikerrokseen vielä Reiman Fleecehaalari tai mummun kutoma paksuhko villahaalari. Hanskoina Reimaa ja Popia sekä ruskovillan lapaset tai Popin villalapaset tarvittaessa. Meillä poika on myös aika paleleva, aina tuntui olevan kädet ja jalatkin kylmät. Meillä on Vikingin Goretex-kengät lämpimimmille keleille, mutta aivan parhaat ovat UGGit. Ei ole enää varpaat palelleet kylmemmilläkään keleillä.

    Aivan ihanan söpöt talvivaatteet ja asusteet teidän neidillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on siis ihan huiput toppavaatteet ja lämpökerrastot. :) Fleeceä on meilläkin alla välillä, se ihan unohtui tästä postauksesta.
      UGG:t on varmaan lämpöiset, meillä ei ole niitä koskaan ollutkaan lapsilla. Pitäs varmaan testata. :)

      Poista
  5. Mä oon kahden taaperon mummo. Täytyy sanoa että kaikki vaatteet mitä oon ostanu, on kelvannu. Mäkin löysin tollasen haalarin uutena kirppikseltä. Oon muuten sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun vasta nyt vastailen! Tuo haalari on tosi kiva, teit siis huippulöydön kirpparilta. :)
      Kiva kun tulit blogiin lukijaksi ja toki tulen kylään sinun blogiisi! :)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)