keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Prinsessa 1v3kkOikein hävettää myöntää, että unohdin aivan kokonaan ottaa Oliviasta 1-vuotis kuvat. Elokuussa oli niin ihana kesäkin vielä menossa, että ulkona olisi todella kauniita kuvia. Olen niin vihainen itselleni, mrr.. ;) No ei auta se unohtui ja sillä selvä. Päätin nyt kuitenkin eilen ottaa prinsessasta kuvia sisällä 1-vuotis juhlamekossaan, kun se vielä mahtuu päälle. Eihän tässä olla kun 3kk päälle 1v. Olisi ihana käydä ihan valokuvaajalla kunnon kuvissa, kun nämä omat nyt on mitä on, mutta täälläpäin ei ole oikein mieleisiä kuvaajia (siis sellaisia, jotka ottaisi kivassa ympäristössä lapsekkaita kuvia, eikä mitään koulukuvatyyppisiä pönötyksiä). Toisekseen neiti on nyt niin arka vieraiden lähellä, että ei uskalla olla rennosti saati hymyillä ainakaan ekaan puoleen tuntiin. Ensi kesänä ehkä sitten 2v. kuvauksissa olisi kiva käydä ja ottaa koko perheestä kuvia.


Tämä meidän 1v3kk taapero on tosi hauskassa iässä. Arki rullaa melko samalla tavalla, kun kolme kuukautta sitten ja suurempia muutoksia tai kehitysharppauksia ei nyt ole ollut. Sen mitä tässä nyt eniten huomaa on puhe. Olivia "juttelee" paljon ja toistaa lähes kaiken kuulemansa. Neiti poimii yksittäisiä sanoja meidän muiden puheesta ja toistaa niitä, jopa todella vaikeita sanoja vaihtelevalla onnistumisprosentilla. Selvästi osaa myös yhdistää asiat ja sanat. Esim. laittaa laatikot kiinni todeten samalla "kiinni", menee verhon taakse ja sanoo "piiloo" tai ulko-oven käydessä huudahtaa "poja tai ihi" (pojat tai isi). Sanoja tulee hurjan paljon, paljon enemmän kun kellään isoveljistään tässä iässä.


Päivät on sujuneet nyt jo reilut 3kk samalla aikataululla melko tarkalleen unien suhteen. Yöunet klo.22.00-9.30 ja päiväunet ulkona klo.14.00 alkaen n.1,5-2h. Yöllä heräilee vaihtelevasti edelleen. Imetän vielä, joten nukahtaa aina rinnalle. Ekan yöunipätkän nukkuu omassa sängyssä n.4h ja mikäli herää, niin isi käy rauhoittelemassa. Loppu yön nukkuu minun vieressä ja imetän pari kertaa.
Olivialle nuo imetyshetket on edelleen hurjan tärkeitä. Useamman kerran päivässä käy itse vaatimassa "tittii". ;) Ruuan kanssa ja minun poissa ollessa menee myös lehmänmaito hyvin. Ruoka maistuu edelleen muutenkin hurjan hyvin, kaikki menee mitä tarjotaan. Itse syöminen on nyt alkanut kiinnostaa aiempaa enemmän. Hampaita löytyy jo 10kpl joilla pureskella.


Luonteeltaan Olivia on iloinen, vilkas ja tempperamenttinen. Kuitenkin sanoisin että silti sellainen perus helppo lapsi, jos niin voi sanoa. Osaa siis näyttää tunteitaan, mutta kiukunpuuskat ja muut kiukut ei kestä kauaa. Vieraassa paikassa tai vieraiden kanssa neiti on todella hiljainen ja varautunut. Hymyjä ei myöskään vieraille juuri jaeta.

Pari viikkoa sitten käytiin neuvolassa, jossa Olivia istui tiukasti sylissäni ja pelkäsi painon ja pituuden mittaamista. Pieni ei olisi millään mennyt kummallisiin laitteisiin istumaan/pitkälleen. Hih. Piikit itketti tietenkin ja vielä kotona muistettiin esitellä jokaiselle erikseen "pipit". Uusimmat mitat on 10.740kg ja 84.2cm. Hurjaa vauhtia kasvaa, vaatteissa on nyt 86cm just vielä sopivia ja osa jo 92cm. Mitäs meille muuta.. niitä hiuksia odotellaan edelleen. ;)

Mitä teidän pienille taaperoille kuuluu?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)