perjantai 3. lokakuuta 2014

Ristiäistunnelmia & juhlavaatteita

 
 
Nöpötti sai nimen jo vajaa kaksi viikkoa sitten. Ristiäiset järjestettiin meillä kotona ja olivat oikein onnistuneet, suorastaan täydelliset! Siitäkin huolimatta että elämä yllätti taas hiukan ja äitini, jonka piti olla apuna järjestelyissä, olikin toipilaana veritulpan seurauksena. Onneksi kuitenkin tulppa oli lievä ja äiti voi hyvin.
Pakko myöntää että stressiä vähän pukkasi (jonka aiheutti myös huoli äidistä), kun yksin suurimmaksi osaksi juhlia järkkäilin ja leivoin. Onneksi anoppi oli hyvänä apuna myös ja tilasi osan tarjottavista sekä kukkaset valmiina.

 
Mutta siis todella liikuttava ja kaunis juhla on takana. Neiti nukkui juuri sen virallisen osuuden ajan ja valvoi sitten tyytyväisenä loppujuhlan. Itse kaste mentiin melko perinteisellä kaavalla, välissä vaan kuunneltiin Johanna Kurkelan Ainutlaatuinen. Tuo kappale jota soitin jo kaksi vuotta sitten ja haaveilin tästä pienestä ihmeestä. Voitte arvata että pikkusen oli tunteet pinnassa, kun pientä ihmettä siinä samalla keinuttelin sylissä.
 
Tuo ihana kastemekko on äitini ompelema 15v. sitten esikoiselle ja siinä on kastettu kaikki meidän lapset. Toivottavasti kiertää sitten vielä lapsenlapsetkin joskus.
 
Se nimi varmaan kiinnostaa. ;)
Tytöstä tuli Olivia.
(Toisia nimiä en halua julkistaa, koska en ole poikienkaan kertonut)
 

 
 Herkut oli todella hyviä ja vaaleanpunaisia, arvatenkin juhlien teemaväri. ;)

 
Emilin ja Olivian juhlavaatteet ovat ompelijan ompelemat ristiäisjuhlaa varten. Sain nimittäin sopivasti muutama viikko ennen juhlia yhteydenoton Tikintaika nimiseltä yritykseltä ja kyselyn että haluaisinko nuorimmaisille juhlavaatteet heiltä. Sain itse esittää toiveita ja ideoita millaiset vaatteet haluan ja yrittäjä itse sen pohjalta piirsi luonnoksia, joista sitten muokkailtiin lopulliset vaatteet. Ihan mahtavaa saada ihan yksilölliset vaatteet lasten mittojen mukaan ja omien ajatusten pohjalta. :)

 
Olivialle halusin ehdottomasti vaaleanpunaista ja tylliä. Emilille toivoin liiviä ja housuja harmaana.
Näin upeat vaatteet sain. Nuo Emilin housut on ihanasti istuvat ja pysyy hyvin jalassa valumatta. Vyötärö onkin joustava ja säädettävä, joten mitään vyötä ei tarvittu. Lisäksi sain ekstrana Emilille vaaleanpunaisen kravatin.
Nämä ihanuudet menee muistojen laatikkoon ehdottomasti sitten kun eivät enää mahdu päälle.

 
Tässä teille vielä lopuksi infoa Tikintaika yrityksestä:
 
Tikintaika on Elokuussa aloittanut pieni ompelimo. Yrityksessä hääräilee vaatetusalan artesaani joka suunnittelee, kaavoittaa ja valmistaa vaatteita sekä asusteita. Juhlavaatteet (erityisesti lasten), esiintymisasut sekä asusteet ovat Tikintaian pääjuttu, mutta toki monia muitakin ompelu ja suunnittelutöitä tehdään.
Pääsääntöisesti tuotteet tehdään tilauksesta (toimipaikka oulu, mutta postituskin onnistuu). Pieniä kokeilueriä tulee näin ensi alkuun facebookin myyntikansioon.

Kotisivut löytyy;
 
yhteyttä voi ottaa kaikenlaisissa ompeluun ja suunnitteluun liittyvissä asioissa;
tikintaika@gmail.com
 
Tikintaikan myöhemmin aukeavaan verkkokauppaan (tavoitteena avata tämän vuoden puolella) on tulossa myyntiin pieniä eriä mm. lasten juhlaliivejä, juhlamekkoja sekä aikuisille boleroita, viittoja sekä asusteita. Verkkokaupan valikoima muotoutuu pikkuhiljaa kysynnän mukaan, joten toiveita kuunnellaan.
 
Me Emilin ja Olivian kanssa suositellaan Tikintaikaa, ompelujälki on laadukasta ja vaatteet kauniita! :)
 
-Mia-
 
 

22 kommenttia:

  1. Hih :D meiltä löytyy, kuten tiedätkin, Emil (7v) JA myös Olivia (15v) ;) Ihanat vaatteet todellakin ! Tarjoilut näyttävät juuri myöskin sille mitä ollaan toisen tytön kanssa kaavailtu viikon päästä vietettäviin ristiäisiin... hauska yhteensattuma. Huomenna on toisen lapsenlapsen ristiäiset. Ihana tytöntyllerö teillä ja Emil on niin valloittava hymyineen, isoveljen ylpeydellä kun pientä aarretta sylissään pitää ♥ Tuota kuvaa heistä kahdesta voisi katsella loputtomiin.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin löytyykin, en muistanutkaan! Ihania nimiä siis teidänkin lapsilla. ;D
      Mikä tuli nimeksi ensimmäiselle lapsenlapselle? Entäs joko toinen sai nimen myös? Utelias kun olen. ;)
      Kiitos sinulle ihanista sanoista! Tuo on kyllä tosiaan hyvä kuva sisaruksista.

      Poista
  2. Onnea suloiselle Olivialle! Ihana on neiti ja neidin vaatteet! Ja Emilin myös! Tuo on ihanaa kun kaikki lapset kastettu samassa mekossa. Meillä kävi niin että kaikilla lapsilla omat kastepuvut. Esikoinen syntyi keskosena ja kummi-tätä ompeli hänelle kastehaalarin. Keskimmäiselle haalari oli jo auttamatta liian pieni. Nuorimmainen kun on tyttö niin en halunnut hänelle haalaria ja hän sai mekon. Meillä kanssa kahden viimeisen puvun tilasin kotimaiselta käsityöammattilaiselta. Olihan ne kalliit mutta toivon että lapset, jos saavat omia lapsia, pukevat omansa niihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta tuokin on ihanaa, että jokainen sai oman ja sen saa sitten itselleen joskus. :)
      Sitähän minä mietin että miten tuo lähtee kiertoon, että haluaako pojat siinä omia lapsiaan kastaa. Mutta eihän se haittaa jos ei jokainen halua, kiva jos edes joku. :)

      Poista
  3. Ihana nimi pienellä tytöllä. :) itse arvelin Sagaa tai Saraa tulevaksi nimeksi. Kaunis nimi kauniilla tytöllä :) minä haaveilen vielä täällä siitä kolmosesta :)
    T.Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kolmosen yritykseen. ;)
      Itseasiassa jos me oltaisiin saatu tyttö 10v. sitten (kun Oliver syntyi) ja vielä 7v. stten (Emilin synnyttyä), niin silloin olsi tyttö saanut nimekseen Sara. ;) Nyt se ei tuntunut enää oikealta valinnalta.

      Poista
  4. <3 <3 <3 <3 <3 <3

    -Jamina-

    VastaaPoista
  5. Onnea Olivialle! Kauniit juhlat teillä ja kaunis nimi :). Kyllä kastejuhlissa on aina kova työ, kun samalla pitää pyörittää myös sitä ison perheen perusarkea. Mutta mikä sen parempi palkinto kuin onnistuneet juhlat ja tunnelma :) Tuon liivivinkin laitoin korvien taakse. Olen nimittäin ostanut pojille liivikankaan nimenomaan kastejuhlaa varten. Ajatuksena, että olisin voinut ne itsekin ommella, mutten tiedä, mistä siihen löytäisin ajan. Meidän kangas on (yllättäen) ruskeaa. Pikkupojilla on samaa kangasta housut vanhatyylisillä henkseleillä ja isoilla ruskeat kangashousut. Millaiset vaatteet teidän isommilla pojilla oli? Laskettuun aikaan on mulla enää vajaa viikko ja kovasti uskon, että meille syntyy jälleen poika. Olinkin ajatellut, että olisi kerrankin (viidennen kohdalla) kiva laittaa valkoisen teemavärin lisäksi vähän vaaleansinistä. Meillä kastejuhla kuitenkin ajoittuu todennäköisesti adventinaikaan eikä silloin vaaleansininen oikein käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottelen täällä innolla että tulet kertomaan tänne vauva uutisia! :)
      Vaaleansininen on kyllä ihana väri kastejuhlassa, meillä oli pojilla kaikilla se valkoisen ohella teemavärinä.
      Isoilla pojilla oli mustat suorat housut ja harmaat kauluspaidat (vanhimmalla tosin hailakan vaaleanvihreä, koska oli ostettu ja pidetty jo rippijuhlissa se sama ja en viitsinyt alkaa ostaa harmaata).
      Jos et ehdi/jaksa itse liivejä ommella, niin kannattaa varmasti kysyä jos ompelija ompelisi. Varmasti voi lähettää/viedä oman kankaan ja siitä sitten ompelevat. :)

      Poista
  6. Yhtä kuvaa jäin toivomaan. Äidistä ja tyttärestä. :)

    -Neuppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kauheeta, mutta meidän omalla kameralla ei ainakaan ole yhtään kuvaa minusta ja Oliviasta. :O
      Pitää kysellä tuliko jonkun sukulaisista napattua sellainen.. Harmittaa kun en delekoinut ketään kuvaamaan meidän kameralla, unohtui kaikessa hässäkässä. Nyt sitten on vähän kyseltävä sieltä täältä kuvia. Onneksi juhla taltioitui videokameralle edes. ;)

      Poista
  7. Onnea kauniista nimestä! :) Hienot juhlat ja tosi mainiot vaatteet lapsilla!

    VastaaPoista
  8. Oi että kun ihanat asut! Olivia on niin veljensä näköinen.
    Ja meidänkin tuttavaperheen vauva sai juuri nimen Olivia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin kaunis nimi. ;) Itse en tiedä yhtään Oliviaa, en edes täältä meidän kylältä. Aika jännä..
      Oliviassa on muuten kaikkien meidän poikien näköä, on sellainen sekoitus, mutta kuitenkin itsensä näköinen. :)

      Poista
  9. Kaunis nimi, löytyy omalta tyttäreltäni toisena nimenä :) Tunnelmallisia kuvia ristiäisistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis nimi tosiaan, teilläkin siis kakkosnimenä. :)

      Poista
  10. Ihania kuvia kauniista juhlista <3 Ja kaunis on nimikin, meiltä löytyy eskari-ikäinen Olivia <3 Olispa tosiaan mukava nähdä myös sinusta ja neidistä yhteiskuva, niinkuin joku tuossa ehdotti!?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, juuri aiemmalle yhteiskuvaa toivoneelle kirjoitinkin, että meistä ei omalla kameralla tullut yhteiskuvaa. harmittaa. :/
      Ihana nimi tosiaan tuo Olivia. :)

      Poista
  11. Onnea Olivialle kauniista nimestä :) ! Herkulliset tarjoilut ja kaikki muutenkin niin kaunista. Emilin ja Olivian asutkin ovat kerrassaan upeat ja niin sävysävyyn tehty.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)