keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Neuvolakortin uudet kannet

 
 
Neuvolakortin muoviset kannet on yleensä aika tylsiä, eikös?
Kuitenkin neuvolakortti kulkee jokaisen äiti ihmisen käsilaukussa mukana vuosia. On raskausajan äitiysneuvolakortti ja sitten jokaiselle lapselle on neuvolakortti. Muistan itse usein miettineeni, että voi kunpa niistä kansista tehtäisiin vähän edes kauniimmat. Silti en osannut edes ajatella, että niitä kauniita kansiakin saa valmiina.
 
Käsityöpuoti Pikku Purli on yhden naisen yritys, harrastus. Pikku Purlin nettiputiikin valikoimaan kuuluu mm. neuvolakortin kannet, tuttinauhat, tumpunpidikkeet ja hernepussit.

 
Näin kaupasta kertoo yrittäjä itse;
 
"Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun poikani syntymän jälkeen aloin kirjoittaa blogia, jossa aiheina vilahtelivat mm. lastenvaatteet ja käsityöt. Yhtenä päivänä pojan päiväunien aikaan piirustelin trikoopaitoihin applikoitavia kuvia ja  paperille ilmestyi pöllö. Yksi kissoistani lainasi nimensä tälle pöllölle ja niin ompelin ensimmäiset applikoidut neuvolakortin kannet. Ne saivat valtavan suosion, joten oli aika perustaa oma yritys.
Pikku Purlin tuotevalikoima on tätä nykyä laajentunut myös muihin käsitöihin, kuten tuttinauhoihin, tumpunpidikkeisiin ja hernepusseihin. Monet tuotteista sopivat tarkoituksella kuosinsa puolesta hyvin yhteen, joten niistä voi koota pienokaiselle yksilöllisen lahjapaketin. Pikku Purlin tuotteita ostetaan sekä omaan käyttöön että lahjaksi (odottajalle, uudelle äidille, kaste- tai syntymäpäivälahjaksi).
Käsitöissä käytetyt kankaat ja nauhat ovat iloisia ja kuosit lapsekkaita, sillä tuotteiden on tarkoitus ihastuttaa ja ilahduttaa. Rakkaus pöllöihin paistaa kieltämättä läpi, mutta myös asiakaskunta tuntuu jakavan tämän ihastuksen. Purli-pöllön lisäksi joukkoon ovat hiljattain liittyneet myös Tirppu-pöllöt. Tirppujen luomistarina on surkuhupaisa, sillä mukana ideoimassa oli oma poika, joka *kröhöm* sai nyt ikiomat neuvolakortin kantensa vasta nelivuotisneuvolakäynnilleen :)
Tämän syksyn uutuutena verkkokauppaan ovat tulleet myös uniikit neuvolakortin kannet, joita jokaista tehdään siis vain yksi kappale. Näihin kansiin käytetään kankaanloput, ylimääräiset pitsit ja nauhat sekä ideat, jotka ehkä muuten jäisivät toteuttamatta.
Tässä hommassa pieni perfektionismi ei haittaa vaan jokainen käsityö tehdään periaatteella ”kuin itselle tekisi”. Yhden naisen yrityksessä volyymit ovat luonnollisesti pieniä, mutta harrastuksen ei tarvitsekaan olla määrällisesti mittava ollakseen kuitenkin antoisa. Asiakkailta saatu ihana palaute kertoo, että tuotteista oikeasti pidetään, joten Pikku Purli  on jo onnistunut tavoitteissaan!"
 
Aika ihania eikös? Minua niin harmittaa ettei Pikku Purlia ollut silloin kun odotin jo esikoista, olisin niin takuulla ostanut siitä lähtien jokaiseen neuvolakorttiin kannet sieltä. Nuo on niin kauniit muistonakin neuvolakortin kanssa sitten. Ihanaa kuitenkin että yrittäjä otti yhteyttä ja kysyi haluaisinko Olivialle omat neuvolakortin kannet, silloin tutustuin ensimmäistä kertaa tuohon ihanaan käsityöputiikkiin. Sain neuvolakorttiin söpöt vaaleanpunaiset Tirppu-pöllö kannet ja samalla tilasin tuttinuhan samaa kuosia.
 
Neuvolakortin kannet ovat puuvillaa, noissa pöllö-kuosillisissa on velourilla applikoitu Purli- tai Tirppu-pöllö. Sisäpuolelle pujotetaan ne muoviset neuvolakortin kannet antamaan lisätukea. Kahteen isoon taskuun, sekä kahteen pikkutaskuun mahtuu sitten neuvolakortti ja esim. kelakortti.

 
Ilokseni sain myös mahdollisuuden ilahduttaa teitä. Sain nimittäin arvottavaksi yhdet uniikit pastellisävyiset neuvolakortin kannet ja Purli-pöllö kortin (kuvassa yllä). :)
Arvontaan pääsee osallistumaan kaikki lukijani, myös anonyymit. Jätä kommenttisi alle (sekä mielellään s-postiosoitteesi) ja olet mukana arvonnassa. Arvonta on voimassa 15.-19.10.2014.
 
Lisäksi nyt kannattaa käydä shoppaamassa Pikku Purlin verkkokaupassa näitä uniikkeja ihanuuksia, nimittäin koodilla; poikien_tyyliin  saat -10% alennusta koko valikoimasta 31.10.2014 saakka. ;)
 
 
-Mia-
 
 

40 kommenttia:

 1. Meillä on molemmilla tytöillä Purli-neuvolakortin kannet. Pari vuotta sitten ostin, taisi mennä silloin nimellä Lumikettu. ;)
  Ihanat on kyllä!
  Arvontaan mukaan ja annan arvontavoiton lahjaksi jos osuu kohdalle! :)
  jotaintekemista @ gmail.com

  VastaaPoista
 2. Nuo olisivat niiiiiiiiin täydelliset pienelle kummitytölle <3

  Arvonnassa mukana -Jamina-

  VastaaPoista
 3. Mukana ollaan! :)

  aaannna@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Olen näitä ihaillut pitkään, kauniit värit ja iloiset kuvat! Onnistuin juuri sotkemaan neuvolakortin kannen, joten palkinto tulisi tarpeeseen :D

  -Salisha kissankoti88[a]gmail.com

  VastaaPoista
 5. Voi ihana arvonta <3 Osallistun siis arvontaa mukaan. Kahden pojan äitinä nuo vihreä -ja turkoosipohjaiset pöllökannet näyttää erityisen hyviltä! ;) -sau81@luukku.com- t: Satu

  VastaaPoista
 6. Ihana arvonta! Meillä on pojan neuvolakortissa juuri tuo vihreä purli-pöllö mutta tytölle tavittaisiin myös. <3

  Saija saij4@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Voi kun ihania ! Taidanpa tilata poikien neuvolakortteihin vielä kannet, niin on mukavampi säilytellä tuolla jemmassa kun on kivat kannet :)

  Arvonnassa mukana, ja kummitytölle taitaa mennä lahjaksi jos voitto osuu kohdalle :)

  tuuti74@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Ihanat! Mukana arvonnassa =) piiku05@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa <3. Oonkin kammoksunut noita muovisia pahalle haisevia kortin suojakuoria, jotka neuvolasta saatiin. elpelkon@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mukana arvonnassa, ihania kansia. pia.oksanen[at]luukku.com

  VastaaPoista
 11. Mukana! :)

  heidi_k_88@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana arvonnassa! Samaa olen miettinyt myös. Täynnä mainoksia ja ei mitenkään viehättäviä sellaisia.
  janina_jussila(a)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Ihania! Osallistun arvontaan!

  - Äiti ja (ei enää niin pienet) pojat + tyttövauva

  VastaaPoista
 14. Mukana! Nuo olisi kyllä tosi ihanat! hanna.tiri@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnasa, ihania ovat ja tarpeeseen tulisivat!
  Ihana blogi sinulla, täällä tulee usein vierailtua vaikka ei tulekaan kommentoitua. Vauva-aikaa vietetään täälläkin, meillä poika täyttää ensi viikolla kaksi kuukautta. Terv. Suvi T

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa :)
  hanna_k(at)wippies.fi

  VastaaPoista
 17. Meidän neuvolakortti kaipaa myöskin esittelyn arvoiset kannet. Joten arvonnassa mukana. mktiiro@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Mukana arvonnassa!

  -Marina-

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa <3 -tarpeen tulisivat todella !!!

  Inneja6

  VastaaPoista
 20. mukana arvonnassa :)

  katariinakukka@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Nuo ovat tosi ihania. Omalle pojalle ostin purli pöllön jo raskausaikana, yli 4v sitten.. Lumikettu nimellä oli tosiaan silloin.. Ehkä vois tilata pikkuveljelle omansa :) Terkkarit on tosissaan ihastelleet myös!

  Arvonnassa mukana m.k85 (at) luukku.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa!

  -Mileha-
  pupup@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Meillä menis tuommoseen pastellisävyiseen sekä tytön että pojan kortit! Eli mukana arvonnassa. :)

  Amalia
  amalian@wippies.com

  VastaaPoista
 24. Mukana arvonnassa! Todella ihania :)

  piarontynen@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Mukana :) tarja.paloposki (at) gmail.com

  VastaaPoista
 26. Oi kuinka ihanat!!!! Tälläiset ehdottomasti meidän neitikäinen tarvitsee!! <3 Mukaan siis :)
  hemitys@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Oi kuinka ihania! Tälläinen on pakko saada kummitytölle ;)

  VastaaPoista
 28. Ihania ovat - mukana arvonnassa!

  Johanna / erilaistasamanlaista(at)gmail.com

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)