tiistai 30. syyskuuta 2014

Pohdinnassa lämpöpussit

 
Minä olen aivan hullaantunut lämpöpusseihin (sama pätee unipusseihin). Muistan ensimmäisen hullaantumisen tapahtuneen jo 10v. sitten kun Oliver oli vauva, tuolloin tosin "tyydyin" vain useaan eri äitiyspakkauksen lämpöpussiin. Toki valikoimat oli silloin paljon suppeammat muutenkin kun tänä päivänä, joten ehkä sitä ei sitten osannut kaivata muuta. Emilin ollessa vauva oli jo valikoimaa ihan erilailla ja silloin meillä olikin muutama muukin pussi käytössä. Nyt taas valikoimaa on vielä enemmän, joten hullaantuminen on uuden vauvan myötä selvä. ;)
 
Kyllä niitä muutama saa taas meidän talveen tulla, tai useampaan talveen, koska lämpöpussia tarvitaan varmasti meillä kolme talvea. Pojat on nukkuneet vaunuissa ulkona noin 2,5 vuotiaaksi saakka ja uskon/toivon että tyttö nukkuu myös. Talvella vaunuissa tarkenee hyvin kovillakin pakkasilla, kun on vaan tarpeeksi lämmin lämpöpussi ympärillä. Nykyisin saakin noita lämpöpusseja monessa eri paksuudessa ja materiaalissa.
Käyttöajan ja tarkoituksen mukaan on helppo valita se sopiva vaihtoehto. Lisäksi lämpöpusseja saa monessa koossa, on kaukaloon sopivia ja ihan isoja pusseja, jotka menee taaperolle pitkään.
 
Kokosin tähän alle suosikkejani Jollyroomin todella laajasta lämpöpussivalikoimasta. Merkkejä ja malleja on laidasta laitaan, joten sieltä löytyy taatusti joka makuun sopiva pussi. Itselle ainakin iski valinnan vaikeus!
 
 
 
Koska meillä on harmaat vaunut, niin joku ihana värikäs piristys olisi lämpöpussina kiva tai sitten ihana hempeä vaaleanpunainen suloisuus.
Nuo Elodie Detailsin lämpöpussit on hurjan kauniita, etenkin tuo hennon vaaleanpunainen tai vaaleansinipohjainen kukkakuosi. Myös muut ns. tyttövärit iskee nyt minun makuun kovasti.
 

 
Myös kuosillinen pussi voisi olla kiva ja vaihtelua vaaleanpunaiseen. Hintahaitari on pusseissa suuri myöskin, joten varmasti löytyy joka kukkarolle sopiva. Jollyroomissa oli myös moni lämpöpussi alessa ja jotkut vielä isolla prosentilla. Esim. nuo Beemoon lämpöpussit on kivan simppelit malliltaan ja hinta on vain 39e.
 

 
 
Jotkut pussit on hurjan pitkiä, menee taatusti vielä lähes 3-vuotiaallekin vaunuissa matkaavalle. Isommalle etenkin tuollainen tummempi sävy olisi likaystävällisempi ja joistain pusseistahan saa tuon alaosan pelkästään auki niin että kengät jää pussin ulkopuolelle. Kätevää.
Itse ajattelin hankkia ainakin jonkun kevyemmän lämpöpussin ja sitten sellaisen hurjan lämpöisenkin pussin. Jollyroomin sivuilla oli myös lampaantaljalla vuorattuja lämpöpusseja, ne olisi taatusti parhaita paukkupakkaseen.
 
Kaikki Jollyroomin lämpöpussit löydät täältä; Klik!
 
Millaisia lämpöpusseja teillä on vauvalle tulevaan talveen?
Onko jokin lempparimerkki?
 
 
-Mia-
 
 

15 kommenttia:

  1. Mietin Molon, Ticketin tai Elodie Details lämpöpussin ostamista, mutta viime talvi oli onneksi niin leuto ettei tarvinnut. Nyt Mini on rattaissa emmaljungan omassa duopussissa haalarin kanssa ja ihan hyvin varmasti tarkenee :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ei ole isommilla ollut lämpöpusseja...ollaan pärjätty lampaantaljalla ja äp:n makuupussilla ;) nyt kuitenkin ostin tälle nuorimmalle the bubba brand merkin isomman pussin, onhan vauva jo 1v ;) rattaat meillä on turkoosit ja pussi punaturkoosi kuviollinen... on ollu jo pari kertaa rattaissa lämmikkeenä ja ei oo vauvan tarvinu palella...

    VastaaPoista
  3. Itse en nyt ihan heti keksi, että mihin sitä tarvisi monta pussia :) Meillä on ollut vaunuissa/rattaissa eisbärcshenin musta toppapussi joka on ajanut asiansa ihan hyvin niin kauan kuin sitä on tarvittu. Lisäksi vauva-aikana oli vastaava kaukalopussi. Tuolla pussilla pärjäsi hyvin kun ensin laittoi vain suunnilleen sisävaatteet pussiin ja kovemmilla pakkasilla sitten villapukua jne. Itse en jaksaisi alkaa säilöä useampaa pussia kun ovat kuitenkin aika suuria. Ihania ovat nuo kaikki ja olisihan tuo ihana saada joku tyttömäisempi!

    VastaaPoista
  4. Meillä esikoinen ei koskaan nukkunut vaunuissa, hänellä oli lämmikkeenä lampaantalja kun rattailla liikuttiin.
    Viime talveksi hankin kuopukselle Ticketin lämpöpussin ja oli kyllä mahtava ja monikäyttöinen.
    Nyt myinkin sen jo eteenpäin ja poitsu nukkuukin vallan sisällä nykyään.
    Ihania vaihtoehtoja olet löytänyt :)

    VastaaPoista
  5. Meiltä löytyy Elodie Detailsin lämpöpussi ja perus äitiyspakkauksen pussukka. :) Näillä mennään ja saa nähdä onko tuo Elodie Details edelleen liiian lämmin meidän kovin lämminveriselle tytölle :)

    VastaaPoista
  6. Ticketin lämpöpussi tietenkin. Kestosuosikki!

    VastaaPoista
  7. Kiva postausaihe. Mulla oli valmiina suunnitelma vauvan lämpöpussista, mutta meni samalla tavalla pieleen kuin ne Ticketin haalarit, kun ei tullut ruskeaa väriä. Esikoisella meillä oli aikoinaan Emmaljungan vaunuihin/rattaisiin samaa kuosia oleva lämpöpussi (14v sitten), mutta eihän se ollut mitään verrattuna tämän päivän pusseihin. Kolmoselle ostin 1v-talveksi (syksyllä 2010) Ticketin pidemmän lämpöpussin (115cm) ja se on ollut siitä asti käytössä joka talvi. Tällä hetkellä meidän pian 3v nukkuu yhä ulkona ja viime viikolla laitoin hänet "pussiin". Olisin halunnut vauvalle sen lyhyemmän pussin. Mielenkiinnolla siis katson noita muitakin vaihtoehtoja. Ostettiin vauvalle Brion Smilet ruskeina ja siksikin olisin halunnut ruskean pussin. Vuoden päästä vauva tosin voi siirtyä jo tohon pidempään malliin, vaikka sopisi kyllä 1v:na vielä siihen pienempäänkin.

    VastaaPoista
  8. Sitä minäkin, että mihin tarvitsee muutaman.. ;) Ihaniahan nuo on, varsinkin tuo Elodie detailsin.

    VastaaPoista
  9. Meillä on ticketin lämpöpussi ihanalla tähtikuosilla. Ihan paras :) Suosittelen. Tosi lämmin .:)

    VastaaPoista
  10. Ei mutta ompas ihanaa kuulla, että jonkun muunkin kotona lapset nukkuu ulkona vielä 2,5 vuotiaanakin....
    Meillä kaksi isompaa lasta alkoivat nukkua sisäpäikkäreitä 1,5 vuotiaana, mutta tämä meidän kuopus ei sitten oppinutkaan siihen. Aikani yritin ja totesin, etten jaksa toista väkisin nukuttaa sisälle, kun urakkaan saattoi mennä tuntikin, tuloksetta. Rattaisiin nukahtaa muutamassa minuutissa. Joten ulkona nukutaan edelleen ja ikää 2v 4kk. Lämpöpussin otin jo käyttöön, sen verran vilpoista on alkanut olla. Pussi on esikoisen vanha (8v vanha) ja pesusta huolimatta pitänyt lämpönsä hyvin. Merkki on FILUU. Tummanharmaa/vaaleanharmaa, sama sävy kuin rattaissa. Neiti on nyt 90cm pitkä ja hyvin mahtuu vielä.

    VastaaPoista
  11. ticketin pussi tuli keskimmäiselle.. hmm.. 2008 vai 2009? no, se on edelleen tuolla eteisen kaapissa ja käytössä nyt pikkusiskolla =) on tykätty, se on notkea ja untuvaa ja se isompi koko (114cm tms) eli mahtuu varmasti 3v saakka niin että vain kasvot pilkottaa.

    VastaaPoista
  12. Meillä oli vaunuissa joutsenen pilven pehmoinen untuvapussi, joka oli kylmällä lämmin ja lämpöisellä viileä, kun alle puki sopivasti hengittäviä kerroksia. Toimi hyvin kummallakin meidän lapsista, päiväunet eivät katkenneet hikoiluun eikä paleluun. Rattaissa, matkoilla ja kaupungilla, taas oli bugaboon oma kevyempi fleecetoppapussi, jonka kanssa säätäminen oli haastavampaa kylmillä keleillä, tarvittiin haalaria ja lisäpeittoa. Molemmissa lisäksi talvikaudella lampaantaljat alustana ja pehmikkeenä.

    VastaaPoista
  13. Musta ne Rodinin pingviinipussit on aivan huippukivat! On pinkkinä ja keltaisena :)

    VastaaPoista
  14. Hei ja kiitos kaikille kommenteista! Kaikki on luettu ja vastaan niihin ihan pian, viikonlopun aikana, kun kiireet hellittää. :)

    VastaaPoista
  15. heippa! löysin blogiisi kun googletin lämpöpusseja. Ja tietysti jäin selaamaan koko blogia, :) Esikoisella ei ollutkaan tällästä ja nyt tälle 5kk vaaville mietin. Sulla taitaa olla kokemusta enempi, mites puet vauvan lämpöpussiin kun sitten esikoisen kanssa ulkoillaan ja vauva herää ja haluaa kenties nähdä jotain ja saada kädet vapaiksi. Ehkä tyhmiä kysymyksiä,mutta varmaa huomaa ettei ole kokemusta tästä :) Kiitos jos jaksat valaista minua!

    Ihana blogi muutenkin

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)