lauantai 31. toukokuuta 2014

Kesän lemppareita!

 
 
Tänään se koittaa, vuoden odotetuin hetki. Nimittäin koululaisten armas aika. ;)
Etenkin kasiluokkalainen on ollut aika puhki viimeisten kokeiden takia, jotka tuppaa kertymään ihan viimeisille viikoille ennen kesälomaa. Upeasti tuo poika onkin taas kerran selvinnyt urakastaan, ei voi valittaa. Ei sen puoleen, olen ylpeä ihan jokaisesta minun ihanasta pojasta. Jokainen on tehnyt kaikkensa ja se on tarpeeksi. Kyyneleiltä tuskin vältyn tänäänkään kun kuudesluokkalainen päättää ala-asteen, tyypillistä. Emilin esikoulu päättyi keskiviikkona ja viime viikolla herkistyin kirkossa, kun tuo minun pieni siunattiin jo koulutielle. Hurjalta myös tuntuu, että heinäkuussa meillä on jo 15-vuotias teini, jonka rippijuhlia juhlitaan ihan samoilla hetkillä kun on laskettuaikani.
Huoh, mihin nämä vuodet menee?


 
Ne hellepäivät oli ja meni ja saatiin monta päivää väliin sadettakin. Eilen illalla aurinko taas viimein pilkahteli pilvien seasta ja oli peräti jo vähän lämpöisempää taas. Siitä innostuneena Emilin piti välttämättä saada shortsit jalkaan ja päästä takapihalle isin "avuksi" puuhommiin. No ei tuolla kamalan kauaa näillä kamppeilla tarennut, joten käytiin lähinnä kääntymässä. ;)
 

 
Kesän lempparivaatteet äidin ja pojan makuun ovat olleet jo tähän mennessä Skidistä tilatut ihanat Villervallat. Noilta peruskaupoilta kun ei enää saa mitään kivaa ja värikästä 6v:lle koossa 134cm, niin on aivan ihanaa kun joku valmistaja ymmärtää tehdä isommillekin jotain kivaa. Nuo retrorinkulat on oikeesti tosi hauska kuosi!
 

 
Että tälläinen puukasa ja tässä on vasta puolet. Toinen puolikas odottaa vielä runkoina moottorisahaa tämän kasan takana. Ensi talveksi vähän poltettavaa. Meillä kun lämpiää koko talo puulla ja vesi kokonaisuudessaan (patteritkin siis myös sillä vedellä). Puuta siis kuluu, mutta säästö on huima sähkölaskussa. Isi sahaa ja hakkaa halot, pojat tekee pinoja. Toimii. ;)
 

 
 Mutta niihin kesän lemppareihin vielä. Emilin kesävarusteista varmaan puolet koostuu Villervallasta. On t-paitoja eri kuoseilla, muutamat shortsit ja tietenkin ne huiput canvashousut parissa värissä. Mutta nämä on ihania vai mitä?
 
Muistuttelen tässä samalla, että vielä tänään saat Skidistä blogini lukijatarjouksella -20% normaalihintaisista vaatteista koodilla; LAPSIMESSUT
Kannattaa siis hyödyntää ale, kyllä ne helteet sieltä taas saapuu! :)
 
P.s. Kurkatkaa myös huutiskohteeni! Naputtelin sinne vielä hiukan 128cm vaatteita myyntiin.
 
Niin ja lopuksi vielä onnea kaikille koululaisille ja opiskelunsa päättäville!
 
Ihanaa kesälomaa toivotellen,


8 kommenttia:

  1. Ihana Villervalla! Tuota rinkulapaitaa tekis vielä mieli...himoitsemani tennarit jätin lopulta hankkimatta, kun isoveikalla on kolmet mustat lenkkarit samaa kokoa ;) ja pikkuveikalla Reiman tennarit viime kesän mallistosta.

    Canvassortsit on olleet mun suosikit tämän kesän lyhytlahkeisista ainakin tähän mennessä. Hyvä leikkaus ja reilu pituus suojaa pienet polvet touhutessa, upeat väritkin :)

    Meilläkin lämmitetään taloa pääasiassa puulla. Apuna on ilmalämpöpumppu ja yläkerrassa pidämme lisäksi sähköpatterit päällä talvisaikaan. Puulämpö on edullista ja miellyttävää, mutta onhan siinä tosiaan oma hommansa. Meillä on innokas vaari pilkkomisvastaavana :) Minä olen tähän saakka hoitanut takan ja puuhellan lämmityksen, kun olen ollut kotona lasten kanssa. Jatkossa saattaa jäädä puulämmitys hieman vähemmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! ;) Onneksi on Villervalla, muuten olisin saanut etsimällä etsiä Emilille kesävaatteita, koska perus ruotsalaisketjuista ei tänä kesänä saanut oikein mitään kivaa ja värikästä.

      Puulämmitys on oikeastaan aika ihana juttu vai mitä? :) Työläs jossain määrin juu, mutta se puun rätinä on ihana puun palaessa ja niin kaunista katseltavaa. Meillä ei ole sitä ilmalämpöpumppua, eikä takkaa tai leivinuunia. Alakerrassa on ihan oma varasto, jossa on pannuhuone ja siellä siis lämpökattila jossa puu palaa. Samaten saunassa on puukiuas, koska ei haluttu edes sähkökiuasta. Puulla saa paljon paremmat löylyt! ;)
      Takasta haaveillaan ja joskus tulevaisuudessa varmasti sellainen hankitaan, se olisi ihana tunnelmankin luoja olohuoneessakin.

      Poista
  2. Mä en ole kauhean retroilija ollenkaan, mutta ostin just eilen tuon pilvikuosisen vaaleanpunaisen bodyn meidän kuopukselle, tytölle. Jotenkin niin ihastuin siihen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin aivan ihana, ei kovin retro minusta tai ehkä hiukan. ;)

      Poista
  3. Ai juu, ja pettymys oli melkoinen kun Villervallan vaatteet ainakin meidän kaupungin kaupassa loppui kokoon 140... Meidän esikoinen on 8v ja käyttää jo kokoa 150, oisin ehdottomasti halunnut pojalle sitä tähtikuosia, se oli kaunis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosiaan 140cm on nykyisin isoin. Vois kyllä olla sinne 150cm saakka minustakin, mutta ennenhän sai vaan 128cm saakka, joten parannusta tämä 140cm kokoon saakka on myös. ;)

      Poista
  4. Meillä kans on tykästytty VIllervallaan etenkin tänä kesänä :) Amalialla (8½v) on mekkoja ja Emilillä sitten noita muita kesävaattehia. Minusta vaan Villervalla on erittäin reilua mitoitusta : Emille 122cm on aika iso ja Amalillekin menee kevyesti koko 140cm. Pituutta on nyt Emilillä 114cm ja Amalialla 132cm. Innostuinpa ja hommasin MOLOm talvihaalrinkin samaan syssyyn kun oli tarjouksessa koossa 122cm Emilille ensi talveksi.

    ps. puulämmitys on kiva juttu ! meillä samanmoinen systeemi. Vesi ja talo lämpee puilla ja kesäisin sitten aurinkopaneelilla. Säästää melkoisesti sähkölaskussa ;)

    VastaaPoista
  5. Mä kans mietin mihin nämä vuodet menee. Tuntuu, että ne menee kuin siivillä kun taakseen katsoo. Joskus haluaisi, että ajan voisi pysäyttää.

    Btw. Minkä kokoista Villervallan hattua suosittelet meille, kun pojan pää 51,5cm? Mä pohdin kahden koon välillä siis.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)