perjantai 7. helmikuuta 2014

Talven pidetyin

 
 
Syksyllä toppavatteiden hankintoja miettiessäni olin melkein varma, että Emil haluaa pitää talvella mieluiten takkia ja housuja. Vaikka poika kyllä itse sanoi, että haluaa haalarin talveksi, mutta luulin että ehkä kuitenkin eskarissa mieli muuttuu. Meillä oli jemmassa viime talvena hankittu Molo Kidsin musta haalari, joten päädyin hankkimaan sen lisäksi kaksi takkia ja toppahousut. Vaikka kävi meillä kääntymässä syksyllä se Reiman haalarikin, mutta ajattelin ettei me kahta haalaria tarvita, kun ehkä tosiaan kuitenkin ne pidetyimmät olisi kaksiosaisia.
 
 
 
No arvaatte varmaan kuinka kävi. Lemppariksi tietysti muodostui haalari, "se on niin helppo pukea ja lämmin" Emilin sanoin. Alkutalvesta olinkin erittäin iloinen tästä mustasta valinnastani, kun sitä lunta ei ollut, varsin likaystävällinen väri sanoisin. ;)
Paksuudeltaan haalari on ollut juuri sopiva pikkupakkasillekin ja kovemmilla pakkasilla alle on tarvittu melkein aina vain fleecetakki. Tänään tarkastelin haalaria tarkemmin ja mitään kovin suurta kulumaakaan en löytänyt. Toki pientä karheumaa tuntuu käsille polvien kohdalla, mutta mikä parasta ne ei ole vaalentuneet yhtään. Täytyy siis sanoa että olen todella tyytyväinen, koska haalari on ollut lähes pelkästään käytössä koko talven ulkoilut tähän mennessä niin eskarissa kun kotonakin.
 
Ne kaksiosaiset on jääneet lähes käyttämättä, Molo kidsin rainbow takkia sekä Fixin toppahousuja on pidetty vain pari kertaa ja onneksi vähän ahkerammin kauppa/kyläily reissuilla Reiman ihanaa keltaista takkia.
 
 
 
Koska haalari on niin kovin synkkä, niin sitä on asustettu sitten vähän värikkäämmin.
Jo kaksi talvea lempparipipona on toiminut Pojan ja tytön vaatteita-blogin Helmin neuloma ihana villapipo ja rukkasista ykkösiä on olleet Molo kidsin rukkaset, niitä meiltä löytyy kolmessa eri värissä. Ykköset on kuitenkin olleet nuo rainbow-kuosilla olevat. Ihan hyvät on olleet nuo rukkasetkin, selvää haituvaa on noussut jo kärkiin sekä peukaloon, mutta ehjät vielä ainakin kovasta käytöstä huolimatta. Kengissä ehdoton ykkönen on Kavatin nahkasaappaat.
 
Arvaatte myös varmaan, että minua on käynyt hieman tympimään tuo sama musta haalari, joka pitää saada joka päivä päälle. Tekisi niin mieli hankkia joku värikkäämpi haalari vielä lopputalveen alemyynneistä, mutta onko siinä enää mitään järkeä?? Ekaluokalla tuskin enää haalari kelpaa vai käykö siinä niin että sitten se kelpaakin. ;)
 
Mikä teillä on ollut talven ykkös setti?
 


27 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä tosi hyvännäköinen haalari! En kyllä lähtisi mitään uutta nyt keväälle ostamaan, sanoisin, että aika turhaa! En tiedä miten tosiaan teillä päin, mutta meidän lasten koulussa ei kyllä enää kellään ole haalaria päällä.

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä näkee vielä ekaluokkalaisilla talvihaalareita, välikausihaalareita ei ole nähnyt. Meillä ei ole kukaan isoveljistä halunnut haalaria kouluun, mutta ovatkin olleet vanhempia kuin loppuvuodesta syntynyt Emil koulun aloittaessaan.
   No sepä se, kun ei enää viittis toppaa tälle talvelle ostaa.. Ehkä pitää yrittää houkutella poikaa pitämään niitä kaksiosaisiakin. ;)

   Poista
 2. Meillä oli eskarilaisella alkutalven ahkerimmin käytössä Reiman Zapp-housut ja Lindexin Fix-takki, jotka molemmat ovat sen näköisiä, että ovat olleet ahkerassa käytössä. Pakkasten tultua otettiin käyttöön Ticketin takki ja housut ja sitten kun mentiin lähemmäs 20 miinusasteessa, "puoliksi pakotin" pojan pitämään Reimatecin haalaria, jonka luulin jäävän kokonaan käyttämättömäksi. No, siinä kävi sitten niin, että sen jälkeen kun haalari otettiin käyttöön, eipä poika paljon muuta ole halunnutkaan pitää, joten meillä on Ticketin setti aika tavalla käyttämätön - toivottavasti se menisi vielä ensi talvenakin. Haalari ilmeisesti on sen verran nopeampi ja helpompi pukea, että vie voiton muista seteistä. Pipoista kuusvee on käyttänyt eniten Molo kidsin fleecevuorillista pipoa, jolla on pärjännyt kovimmillakin pakkasilla ilman alusmyssyjä (joita ei enää halua pitää). Rukkaset eivät kuusveelle ole enää kelvanneet, joten Reimatecin toppahanskoilla on talvi menty ja kovimmillakin pakkasilla on pärjännyt niillä. Ensi talveksi ei ole tarkoitus haalaria hankkia, vaan takki-housut-yhdistelmillä mennään - kaksi takkia jo onkin ensi talveksi jemmassa, joten vain housuja tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä miten ne tietyt jutut muodostuu lemppareiksi ja vaihtaminen on vaikeaa. Sitten kuitenkin saattaa käydä niin että kun vaihtaa niin tykästytäänkin siihen. ;)
   Meillä Emil itse pyysi kypärämyssyn käyttöön, vaikka luulin ettei enää halua eskarissa käyttää. Ilmeisesti se lämmittää kumminkin mukavasti välissä. Rukkasetkin kumma kyllä kelpasi vielä talveen, vaikka välikautena ei enää halunnut käyttää ja mentiin hanskoilla.
   Nää on niin kummallisuuksia joskus, kun Oliver taas ei eskarissa enää suostunut pitämään haalaria, kypärämyssyä, kuravaatteita, eikä rukkasia ja Emil taas on ihan erilainen. :)

   Poista
 3. Meidän pikkukoululaiset ovat pitäneet haalaria vielä eka- ja tokaluokallakin jos vain on sopinut päälle. Kolmasluokkalainen tyttö olisi laittanut vielä haalarin mutta se oli jäänyt pieneksi enkä ostanut enää uutta koska oli sopivia kaksiosaisia. =) Luulenpa että ensi talvenakin meillä on tulevilla ekaluokkalaisilla vielä haalarit. Kaksiosaiset ajattelin hankkia lisäksi mutta luulen että haalari on kuitenkin se ykkösvalinta.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä juuri mietin, kun nämä on niin makuasioita ja meilläkin Emil saattaisi haluta kouluun vielä haalarin. Emil on ollut niin erilainen vaatteiden suhteen kun esim. Oliver, eikä muutenkaan niin tarkka mitä päälleen laittaa. Olishan se haalari kätevä vielä koululaisellakin. :)

   Poista
 4. Kyllä ekaluokkalainen saatta hyvinkin koulupäivän jälkeen pihaleikkeihin mieluummin haalarin valita, kun se on niin helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan voi käydä ja Emil on vielä sen luonteinen vaateasioissa, että hyvinkin saattaisi tykätä. ;)

   Poista
 5. Kyllä meillä on ekaluokkalainen kaikkein mieluiten vetänyt haalarin kouluun päälle kun se on niin helppo pukea eikä lunta mene selkään. Välitunti on muutenkin niin lyhyt että nopea pukeutuminen on aika tärkeää. ;)
  Alkutalven lumettomilla keleillä oli takki+housut, mutta sen jälkeen ne on saaneet roikkua ihan rauhassa naulakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeus on yksi haalarin hyvä ominaisuus. ;) Ehkä Emil saattaisi siitäkin syystä tykätä ekaluokalla vielä haalarista..

   Poista
 6. Onnea ihanasta vauvauutisesta, ja hyviä vointeja odotteluun! Itse sain esikoiseni 37v. Meillä pitää ekaluokkalainen ihan mielellään haalaria :) neljäsluokkalainenkin pistää kotona välillä haalarin mäenlaskuun ;) -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun isompikin suostuu vielä haalaria pitämään. :)
   Kiitokset onnitteluista! Vointi on edelleen vaihteleva, mutta toivottavasti parempaan päin mennään. ;)

   Poista
 7. Meidän eskarilaisella ykköspuku on ollut Molon denim-kuosinen haalari. Ja tosiaan, hyvänä on pysynyt. Tosin, silloin kun ei ole ollut lunta, on ollut ns. rymypuku ollut käytössä, eli vähän olen säälinyt tuota. Mutta nyt lumien aikaan oikeastaan pelkästään tuo molon puku.

  Esikoinen piti haalaria vielä kolmosluokalla, keskimmäinen ei koulussa ole koskaan pitänyt haalaria ja veikkaan, että poika menee samoilla. Tosin talveksi kyllä aion haalarin ostaa, pihakäyttöön. On se haalari vaan talvella niin kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei isoveljet halunneet kouluun haalaria enää, mutta Emil on vähän erilainen näissä vaatejutuissa, joten saattaa halutakin. Niin ne on vaan erilaisia tapauksia nuo sisarukset. :)

   Poista
 8. Mun mielestä olisi turhaa ostaa enää uutta haalaria. vaikka ymmärrän enemmän kuin hyvin tympiintymisesi. Suomen talvi on toooosi pitkä katsoa samaa asua. Varsinkin kun otitte kumminkin tuon jo ennen lumia käyttöönkin. Itse käytän edellistalven haalaria (tai käytettynä ostettua) aina lumiin saakka. Meillä ollaan kevättalven loskaaikaan pidetty enemmän sitten kaksiosaisia toppia. Eli siinä maaliskuun aikoihin. Kävin katsomassa tuon teidän kaksioisaisen setin ja se kyllä ansaitsee tulla käytetyksi kevättalven aurinkoisilla hangilla.
  Mä tapaan panostaa talvisetteihin (ettei ala tympiä kesken pitkän talven), mutta kevään vk setit ei oikeen innosta. Tuntuu että kuorivaatteita käytetään max 2 vko ja sitten tuleekin jo hupparikelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minustakin ansaitsisi tulla käytetyksi se kaksiosainenkin! Pitää yrittää vielä suostutella. ;)
   Talvi on tosiaan pitkä ja itse kun olen vielä vaihtelunhaluinen lasten ulkovaatteiden suhteen, niin tuntuu tosi tylsältä mennä tuolla samalla päivästä toiseen. ;)

   Poista
 9. Meilläkin on esikoisella ollut molon musta haalari kovalla käytöllä, löysin kirppikseltä 20€:lla ja on hintaansa nähden erittäin hyvässä kunnossa, vedenpitävyys edelleen tallella jne.:) Tosin nyt kovilla pakkasilla on ollut käytössä Ticketin musta haalari. Alkaa tuo musta jo kyllästyttää.;) Kevääksi tekis mieli ostaa jotain värikästä, mutta en sitten kumminkaan tiedä...

  Kiva kuulla, että pipo on edelleen käytössä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten halvalla olet haalarin löytänyt! :) Meille on pakko tulla kevääksi jotain värikästä, tai no housut saa olla mustat. ;)
   Pipo on ihana ja menee varmaan vielä vuoden päästäkin!

   Poista
 10. Meillä 5v Pikkuveli ilmoitti syksyllä ettei aio enää käyttää haalaria. Niimpä raahasin haalarit kirpparille ja hankimme kolme toppatakkia ja toppahousut. Nyt Pikkuveli sitten ilmoitti että käyttäisikin mieluummin haalaria koska se on helpompi pukea. Ja parhaalla kaverillakin on haalari. Huokaus. Ekaluokkalainen sisko käyttää haalaria pihaleikeissä mutta pukee kouluun kaksiosaisen asun. Topparukkaset ovat muuten myös vauvojen kamaa, pitää olla toppasormikkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mutta sellasia nuo lapset tuppaa olemaan. ;)
   Meillä kumma kyllä rukkaset kelpaa talvella, vaikka syksyllä ei kelvanneet.

   Poista
 11. Meillä on menty yksillä housuilla ja takilla koko talvi! Olen ollut aivan ihmeissäni ja koko ajan katsellut toistakin settiä(no mäkeen on kyllä toiset housut), mutta poika se ei vaan halua. Piste. Onneksi kohta saa katsella jo ensi talveksi uusia;)
  Tuo pipo on muuten hauska - olen hakenut jotain kivaa mallia meillekin, ja tuo kyllä innosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pipo on tosiaan ihana. :)
   Ei sitä tosiaan viitsisi enää tälle talvelle satsata, kohta saa toivottavasti välikausivaatteet käyttöön ja tosiaan sitten jo miettiä ensi talveksi uutta toppaa. :)

   Poista
 12. Meillä luotetaan myös Moloon ja Kavatiin :-) Molon pupupuku on kuin piristysruiske talven keskellä ja saa suut hymyyn :-)

  Lisänä MRää ja racoonia...mielestäni ei ihan niin hyviä...

  Iloista talven jatkoa ja kevään odotusta!
  Päpsä

  VastaaPoista
 13. Hei, meilläkin esikoinen piti haalaria vielä 3.luokalla koulussa. Kotona pihaleikeissä meni vielä kierrätetty 140 cm toppahaalari (jota en todellakaan päästänyt kouluun!). Poika olisi toivonut vielä myöhemminkin haalaria tuon helpon puettavuuden johdosta. Tämä lapsi siis sukelsi pää edellä lumikasoista alaspäin yms.
  Keskimmäinen piti haalaria viimeksi juuri eskarissa.
  Kuopus vielä päiväkodissa, jossa omatoimipukeminen tietty suotavinta. Äiti siis pitää kauppa/kyläilyreissuilla 2-osaisia settejä, kun pukemiseen enemmän aikaa&oma aikuinen vieressä koko ajan auttamassa.

  Ihania postauksia Mia! Jatka samaan malliin :-D

  terv. 3 pojan äiti

  VastaaPoista
 14. Meillä ollut fifty-fifty käytössä Reimatecin haalari ja Ticketin takki + H&M:n toppahousut yhdistelmä. Nyt tuo haalari alkaa jäädä lahkeista naftiksi, joten kaksiosainen on ollut enemmän käytössä ja haalari vaan varalla. Tyttö menee ensi syksynä eskariin ja hommaan ainakin ensi talveksi vielä myös haalarin. Tälle talvelle paremmaksi takiksi ostettu Pomp de Luxin ihana tähtitakki on valitettavasti jäänyt lähes pitämättä, 2-3 kertaa ollut päällä. Kahta takkia ei siis ainakaan meillä tarvita talvelle. Tuo Ticketin kukallinen takki on ajanut asiansa myös siistimmässä menossa kuin myös päiväkodissa. Se Pompin takki on hiinä ja hiinä että viitsiikö sitä päiväkotiin laittaa. Ei sen takia, ettei meillä kaikki vaatteet tulisi käyttöön (siihen ne ostetaan ja pidetään myös) vaan sen takia, että takki on niin muhkea ja lämmin, että vaikuttaa hiukan tönköltä ulkoileikkeihin. Plussaa siinä takissa on kyllä se, että takissa on lumilukko kun helma on sellainen levenevä ja vetäisi muuten kaiken lumen takin sisään. Esim. Racoonin takissa ei viime talvena sitä lumilukkoa ollut ja sellainen leveähelmainen takki on päiväkotikäytössä/pihaleikeissä ihan nounou. Molon ulkovaatteet kiinnostaa minuakin, meillä ei ole sitä merkkiä vielä ollut. Ehkä ensi talveksi voisi tulla haalari Mololta kahden Reimatalven jälkeen :)

  VastaaPoista
 15. Meidän Emilillä on ilmanmuuta haalari eskarissa päivittäin. Jonathanin perushaalari on kestänyt pakkaset ja vesikelit mainiosti :) Amalialla on myös ykkösasu haalari (ticket ruskea/tähti) vaikka onkin jo 2 luokalla... on se vaan niin helppo vetäistä päälle. Kotikäyttöön ja varalle on Lassien ikivanha perushaalari :) Ostaisin kyllä ehdottomasti vielä teillekin ensi talveksi haalarin. Varmasti käyttöä tulee jossain tilanteessa. Ellei kouluun suostu laittamaan niin ainakin kotona pitää ulkoleikeissä.

  VastaaPoista
 16. Meidän eskari-ikäinen ei suostunut enää tälle talvelle ottamaan haalaria, enkä sitten viitsinyt alkaa pakottaa. Meillä tämä 6-vuotias on myös pitkä poika kuten Emil, osa ekaluokkalaisistakin on lyhyempiä. ;) Hyvä setti tänä talvena hänellä on ollut Molon takki ja Po.p:n vahvistetut housut, kulutus on nimittäin ollut erittäin kovaa!

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)