lauantai 5. lokakuuta 2013

The talvitakki

 
 
Tässä se ihanuus nyt on. ;) Reimalta tilamaani Reimatec Pat-takki.
On muuten todella kaunis takki livenä, keltaisen sävy on lämmin ja todella hyvä keltainen.
 

 
Malliltaan takki on hoikalle lapselle juuri sopiva, ei yhtään liian leveä. Myöskin hihat istuu kivasti, eikä ole liian väljät. takahelman lovi antaa ihanaa ilmettä takkiin, kuten myös päälleommellut taskut.
 

 
Minusta tuo karvakin on ihana, mutta halutessaan sen saa kyllä irti.
 

 
Mutta mitä sanotte koosta?
Minusta tuo on just sopiva, mutta onko liian sopiva? Jäin nimittäin miettimään, että meneekö tuo koko talven, koska ihan taatusti Emil kasvaa ensi maaliskuun loppuun mennessä sen 3-5cm.
Kokona takissa on siis 128cm ja Emil on nyt noin 124cm pitkä.
 
Käsiä nostaessa ranteet näkyy aika reilusti, mutta toisaalta aika harvoin noin kädet taivasta kohti ollaan. ;) Kädet alhaalla hihat on aivan suorat, kasvuvaraa siis ei ole. Hihat on takissa hiukan alaspäin muotoon ommellut, joten varmaan sekin vaikuttaa tuohon mitoitukseen. Jäin siis miettimään olisiko järkevämpi vaihtaa 134cm, joka hyvässä lykyssä menisi sitten kaksi talvea. Vai onko se sitten tänä talvena liian suuri..
(tosin vaihto ei onnistu, koska nämä näyttää olevan jo Reiman verkkokaupasta 134cm loppu)
 

 
Joka tapauksessa takki on järkyttävän ihana! :D
Ehdoton suosikkini talven mallistoista, joten tulee varmasti olemaan paljon käytössä koko talven. Ajattelin että hommaan samantyyppisen harmaana 9v. isoveljelle, jos hän vaan valintani hyväksyy. On sitten ihanat takit kummallekin siistimpäänkin menoon.
 
Sovituskuvissa takin kanssa toppahousut Lindex Fix 128cm, Racoon villapipo 6-8v. (Niilo Ilosta yhteistyöstä saadulla lahjakortilla) ja kengät vajaa pari vuotta sitten alesta hamstratut Superfitin karvavuorelliset goret koossa 33.



35 kommenttia:

  1. Minusta tuo takki näyttää koon puolesta sopivalta. Kun kädet ovat suorana alaspäin, yltävät hihat kuitenkin pidemmälle kuin ranteeseen. Todennäköisesti 134-senttinen takki olisi liian pitkä, jo melkein "mekko". Minuun ei tuo keltainen ulkovaatteissa iske, eikä myöskään oikein tuollaiset vähän pidempimalliset takit meidän pojalla. Sen sijaan se yksi teidän vaihtoehto Reimalta eli Zapp-housut ja limenvärinen takki sen kanssa (tai sitten värit toisinpäin) voisivat tulla meillekin. Meillä on vielä harkintavaihe menossa siitä, mitä oikein tarvitaan vai tarvitaanko mitään? Meiltä löytyy viime vuoden aleista ostettu Reimatec-haalari ja Lennen takki, yhdet mustat Name itin toppahousut sekä viimetalvinen Molo kidsin haalari alkutalveksi kovimpaan rymykäyttöön. Yksi takki ja housut on suunnitelmissa ollut vielä hankkia, mutta mitään ihan must-juttua ei ole tullut vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä mietin kanssa, että olisiko se 134cm sitten sen verran reilumpi kuitenkin että olisi liian pitä helmasta.. Voi itku näitä kokoasioita! ;) Näyttää kyllä nyt siltä, että tuo koko meille jää, koska nettikaupassa ei isompia enää ollut. Enkä taida uskaltaa luottaa siihen että niitä tulisi lisää..
      Zapp-housut ja lime takki on kyllä tosi ihanat, tänään niitä liikkeessä katselin sillä silmällä taas.
      Teillä on siis jo hyvällä mallilla toppavarasto, tosin aina sitä jotain uutta ois kiva tosiaan hankkia. :)

      Poista
  2. Aivan ihana! <3 Tässäkin mitoitus on kyllä yllättävän nafti. :0 Reima on nyt pienentänyt selvästi mittojaan. Meneeköhän isommassa koossa helman mitta liian pitkäksi? Meidän ekaluokkalainen on Emilin kanssa samankokoinen ja nyt arvon sitten edelleen kumman koon tilaan hänelle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tosiaan voi käydä, ehkä tämä on kuitenkin parempi kun se 134cm. Hmm.. ;D
      Reimalla on mitoitus tosiaan muuttunut aiempaan, selvästi ulkovaatteista on tehty muutenkin slimmimpiä, mikä on minusta kyllä vaan hyvä uudistus. Osassa tämän slimmimmän mallin takia on tosiaan pienemmät koot, toisissa taas minusta vastaa paremmin kokoaan.

      Poista
  3. On kyllä ihana takki. Näyttää kyllä aika sopivata nyt, mahtaakohan se seuraava koko olla paljon isompi. Mua niin harmittaa että meijän 5v poika on alkanut yht äkkiä valikoimaan päällensä laitettavaa eikä keltanen kuulu hänen suosikkeihinsa vaikka äiti tykkäis. Onneks sentään muuten värikkäistä vaatteista tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei muuten isommat pojat tykkää keltaisesta, äidin harmiksi. ;) 9v. vielä jossain määrin hyväksyy, mutta ei oikein ulkovaatteissa. Emil tykkää vielä kaikista väreistä, mikä on ihana juttu, mutta kauhulla odotan minäkin koska alkaa se värien valkkaus. :D

      Poista
  4. On se ihana! Näyttää muuten lapsi jotenkin isommalta kuin onkaan, kun on tuon tyyppiset vaatteet. Oma lapseni nimittäin kutistui taas silmissä, kun puettiin haalari päälle :D Saavat kyllä Reimalta varmasti vielä tuotakin takkia varastoon lisää, joten voithan kysellä, onko vaihto isompaan mahdollinen. Tämän talven tuokin takki varmasti menee, kun kädet eivät kuitenkaan yksistään montaa senttiä veny ja jonkin sortin käsinekin käteen tulee kuitenkin.

    Ovatko nuo Fix -housut tämän talven mallistoa? Kerrohan kokemuksia, kun niitä kertyy. Meillä viime talviset hajosivat saumojen teippauksista kuukauden käytön jälkeen (reklamoin ja saatiin uudet, mutta kokoa isommat tilalle. Eivät siis päässeet testiin vielä viime talvena.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta tuo että vaatteet vaikuttaa paljon näyttääkö lapsi pienemmältä vai isommalta, hassua. :)
      Sitä mietin kanssa, että kädet ei varmaan paljoa veny talven aikana, joten kyllä tuo varmaan menee. Enemmän mietin jos isompi menis sit kaksi talvea. ;) Mutta kuten moni tuossa sanoikin, se saattas sit olla liian pitkän mallinen..

      On nuo toppahousut Fixit tän talven mallistoa. Meillä on aiemmat aina kestäneet tosi hyvin, harmi ettei teillä kestänyt., toivottavasti ovat olleet vaan jotkun maanantaikappaleet ja uudet kestää hyvin!
      Kerron toki kokemuksia kun niitä kertyy. :)

      Poista
  5. Kertakaikkisen ihana takkI! :) Omalle lapselle valitsisin varmaan kyllä isomman koon, juuri noiden hihojen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se! :) Voi itku, miten vaikeeta tuon koon päättäminen onkaan.. Hitsit kun olisin tilannut kahdessa koossa kokeiltavaksi. ;)

      Poista
  6. Aivan ihana setti! Meille tuli myös Niiloilosta sama pipo keltaisen molon takin kanssa pidettäväksi. Tykkään todella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pipo on tosi nätti! :) Meillä Emil tosin heti valitti jo et kutittaa, voi ääh..

      Poista
  7. Ihana takki, ja väri näyttää tosi onnistuneelta! Ite pitäisin tuon koon, kun seuraavassa varmaan taas tulee pituutta sen verran, että olisi jo (mun makuun) liian pitkä (mekko). En muutenkaan tykkää meidän lyhytselkäisillä kovin pitkistä takeista, kun monesti ne normaalipituisetkin menee sinne pepun alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla että menee isompi mekkomalliksi.. Hankalaa tää päättäminen kun ei oo sitä isompaa tuossa vertailussa mukana. ;)

      Poista
  8. Aivan ihana tuo keltainen väri! Juuri oikea sävy. Harmittaa kun sitä tyttöjen mallia ei ole isommille lapsille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? No voi harmitus.. Tosin miks ei tämäkin menisi tytölle? :)

      Poista
  9. Täydellinen takki! Niin kaunis väri ja tyylikäs malli :)

    Tuo kokoasia on kinkkinen. Takki näyttää oikein sopivalta, mutta onko luvassa kasvupyrähdyksiä? Ehkä sovittaisin varoiksi sen 134 ja vertaisin. Toivottavasti takkeja tulee lisää verkkokauppaan. Reima on tosiaan pienentänyt mitoitustaan!

    Meillä on takki kokoa 122 ja isoveikka on noin 118 eli sama senttiero kuin teillä. Meillä hihat näytti pidemmille; poika taitaa olla lyhytkätisempi kuin teidän. Ja onhan meidän takki hieman eri malliakin, kun ei ole tuota lovea takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! ;D
      Aika tasasesti tuo Emil kasvaa, tosin eihän sitä koskaan tiedä tuleeko pyrähdys. Saattaa olla että pidetään tämä, koska jos niitä isompia ei edes tule, niin en tahdo jäädä ilman. ;) Ei nimittäin ollut Reiman liikkeessäkään näitä myynnissä ja en ole törmännyt tähän keltaiseen missään nettikaupassakaan. Ootko sattunut näkemään?

      Tuokin on totta, että ne kropan mittasuhteet vaikuttaa kokoon. Emilillä on aika pitkät kädet, joten yleensä aina jää hihat kaikista eka lyhyiksi. ;)

      Poista
    2. Enpä ole tömännyt tähän takkiin muualla. En ole kyllä etsinytkään. Mahtaako tulla myyntiin minnekään livekauppoihin?

      Eiköhän tuo koko riitä. Onhan Reiman vaatteet suunniteltu niin, että pituuden mukainen koko sisältää kauden vaatiman kasvunvaran. Ainakin ennen mainostivat näin.

      Poista
    3. No ei taida, en ainakaan löytänyt vaikka kuinka googletin. Höh.
      Tilasin sitten kuitenkin nyt vertailun vuoksi katsottavaksi meille sen Stockmannin saman takin 134cm, jossa ei lovea, eli sen just kun teilläkin. Pakko oli kun tuota lovellista ei missään näy 134cm..

      Poista
  10. Kaunis takki ja pipo sopii ihanasti sen kanssa.

    VastaaPoista
  11. Reimalla on kyllä aivan huippumallisto taas! Ihana takki. Mä odottelen kovasti postausta isompien poikien talvivarustuksesta. Isompien poikien vaatepostauksia ei paljoa blogeista löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan laittaa, vaikka aina tuppaa nuo isommat unohtumaan. ;) Nyt tosin tein eilen heille talvivaateostoksia, joten eiköhän ne jossain välissä pidä blogissa esitellä.

      Poista
  12. On todella kaunis takki, itsekin olen sitä katsellut ja harkinnut. Tuntuuko sinusta "todella" lämpimältä? meillä ollut se ongelmana että on ollut liian lämpimämät vermeet:)..esim. Reiman untuvatakki viime talvena jäi lähes käyttämättä kun lapsi sanoi tukehtuvansa siihen.
    Minusta tuo koko näyttää sopivalta, itse en varmaan ottaisi seuraavaa kokoa, ja tuota 128cm kokoa ajattelin myös meidän 123cm pituiselle.En yleensä kyllä muutenkaan ostele kasvun varoja koska liian isot vaatteet eivät ole kovin mukavia päällä eikä kovin kivan näköisiäkään.Varsinkin tässä takissa, jonka malli on tuollainen maiharimainen liian iso koko voisi olla aika säkkimäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuo ei ole niin muhkea ja lämpimän oloinen kun Reiman untuvatakit (meilläkin joskus niitä ollut). Hihat on ehkä hiukan ohuemmat tuossa kun keskiosa takista. Sanoisin siis että ei vaikuta todella lämpimältä. :)
      Näin voi olla että isompi olisi sitten liian pitkä..

      Poista
  13. Tuo takki on kyllä vaan niin ihana! Ja ihana on pipokin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meillä poika 123cm ja tosta samasta takista koko 134cm ja pienempää en ostais ei ole liian iso

      Poista
  14. Hieno takki kerrassaan! Olisin saman hankkinut omalleni jos olisi ollut todellista tarvetta. Niin tuo koko asia, sopivalta näyttää nyt ja luulisin kyllä että tämän talven mahtuu. Harvoin sitä tosiaan ylöspäin kurkotellaan ainakaan paremmalla takilla. Koko 134 voisi olla tänä talvena hiukan suuri ja ensi talvena jo nafti. Sitä harmaata takkia minäkin isommalle mietin. 140cm pitkälle saa siis tämän mallin kohdalla jo ostaa 146 koon takin...Mitä kokoa Oliverille mietit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tosiaan voi olla, luulen että vuoden päästä saattaa olla jo parempi jo 140cm. Voi itku näitä kokoasioita..
      Oliver on nyt varmaan n.146cm pitkä ja hälle itseasiassa tilasin jo NetAnttilasta sen harmaan 152cm sekä 158cm. Täytyy katsoa kokoa päällä, että kumpi parempi. ;)

      Poista
  15. Minusta saisi olla koon isompi. Takissa ei näytä olevan juuri kasvunvaraa. Nyt näyttää kyllä hirveen hyvältä!
    Mun tytölle tulossa keltainen Curtis-takki, eli tyttöversio tästä. Koko 134, tytöllä mittaa 126 cm. Lilliksestä, hintaa posteineen jäi 109 e. Ei paha :)
    Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei paha tosiaan! :) Minäkin tilasin meille nyt tämän saman (mutta ilman takahelman lovea) Stockmannilta 134cm kokeiluun, että olisiko tosiaan isompi parempi. Tätä lovella olevaa mallia, kun ei mistään löydy 134cm.. Stockkan malli oli lisäksi kanssa aika edullinen 110e. ;)

      Poista
  16. Isomman koon ottaisin. Tosin minä otan aina sen isoimman koon, jota aluksi jotenkin voi käyttää :P. Voi sitten tosiaan mennä parikin kautta, riippuu miten kasvupyrähdykset osuvat. Ihana keltainen :).

    - Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yleensä otan mielummin hiukan reilun, menee sitten pidempään. ;) Hitsit vaan kun tätä ei mistään enää löydy 134cm..

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)