perjantai 30. marraskuuta 2012

Poikien oma joulukalenteri & löytö



 
Me päätettiin poikien kanssa että tänä vuonna ei osteta joulukalentereita, vaan kaivellaan vanhat kunnon joulusukat esiin. Nuo sukat onkin olleet pari vuotta tauolla kaapissa ja vuosi sitten meillä oli Kinderin suklaakalenterit. Meillä pojat ei ole koskaan halunnut tavarakalentereita, vaan enempikin toivovat makeita yllätyksiä kalentereistaan. Ne halvat suklaakalenterit on kaikista pahaa suklaata, joten niitä meillä ei ole koskaan ollut (alesta olen ostanut ja on maisteltu). Testattu kuitenkin vuosien mittaan on mm. Mars, Haribo, salmiakki, Dumle ja tuo Kinder. Poikien suosikki noista on ehdottomasti Kinder ja sitten yhtä iso suosikki on nuo joulusukat.
 
Joulusukkiin tuo meillä "tonttu" joka ilta pienen herkkuyllärin, se saattaa olla suklaapala, pari kivan näköistä irtokarkkia, pipari, tikkari yms. Kuitenkin jotain pientä, jonka saa iltapalan jälkeen napsia. Iltapalan jälkeen siksi, että siitä seuraava vaihe onkin kohta hammaspesut. Tuo ihana tonttu kilisyttää kulkusta, kun se on käynyt ja joskus jopa hangessa saattaa nähdä sen jalanjäljet. Lapset ei sitä ole tuntunut näkevän, mutta me vanhemmat saatetaan nähdä siitä vilaus. Tosin isot tuntuu jo naureskelevan, että mikä ihmeen "tonttu", mutta Emil on innoissaan. ;)
 
Onko teillä jotain perinteistä joulukalenteria ja siihen liittyviä perinteitä?
Millaisia kalentereita teiltä tänä vuonna löytyy?
 

 
Loppuun vielä erään päivän Citymarketin kauppareissun löytö. Kerrankin satuin juuri oikeaan aikaan paikalle, just silloin kun myyjä hinnoitteli alekoriin kenkiä. Sain Tretornin karvavuorelliset goretex tennarit Emilille ja Oliverille 10e pari! Ovh. hintahan noissa oli 99e. Eli aika hyvä löytö ja vielä kun olin noita jo pari kuukautta kytännyt, että jos saisi joskus pienellä alella. Hih.
Meillä nuo menee koko talven siistimpinä kenkinä kauppa- ja kyläilyreissut.
 
Ps. Muistakaa hyödyntää joulukalenteritarjoukset päivittäin ja kurkkikaa alta Mussukoiden 20e lahjakortin voittaja!
 
 

15 kommenttia:

  1. Pitääkö nuo kengät hyvin kosteutta? Ja ovatko lämpimät? voiko esim. vikingin kenkiin verrata?
    Todella löytö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä ovat pitäneet hyvin kosteutta ja lämpöiset ovat myös. Ainakin juuri sellaisina "sisältä autoon ja takas sisälle" ja kaupungilla kävelyyn kenkinä ovat talvellakin olleet hyvät. :)
      Syksyllä meillä on mennyt ihan pihakenkinä ja jalat on olleet aina kuivat ja lämpöiset.
      Vikingin välikausigoreihin täysin verrattavissa vedenpitävyydeltään minusta, mutta ovat lämpöisemmät eli ehkä paremmat loppusyksyyn.

      Poista
  2. Perinteiset kalenterit tänä vuonna 3kpl, yksi Partiolaisten klassikko, vähän hinkusi Legon kalenteria, mutta sieltä tulee ihan tarpeetonta tilpehööriä.
    Myöskään herkkukalenterit ei ole meidän juttu koska poika ei syö karkkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perenteisetkin kalernterit on ihania, meilläkin aina joskus on niitäkin ollut. :)

      Poista
  3. Meillä oli esikoinen valinnut kaupasta kaikille kuvakalenterit.:D Joulusukka on myös käytössä, sinne pitäisi vain keksiä kaikkea kivaa... Mies ei missään tapauksessa suostuis tavarakalentereita ostaan.

    Huippu löytö nuo kengät! Pitäis itselläkin taas katsastaa cittarin kenkähyllyt. Viimeksi löysin cittarista todella edullisesti legoja. Oli esim. Ninjago legoja 20€ paketti, joiden ovh. oli 65€. Sieltä sain esikoiselle yhden (ylimääräisen) joululahjan ja kaveri sai omille pojillensa lahjat.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika ihana valinta! :D
      Vau mitä löytöjä olet sinäkin tehnyt!

      Poista
  4. Heippa!

    Meillä on toista vuotta nuo samaiset tennarit käytössä. Ovat ihan huippuhyvät! Myöskin cittarin alesta ostettu aikanaan, muistaakseni 20€ pari =0)
    Meillä tänä vuonna Dumle- kalenterit. Joulusukan kaivan esiin joulukortteja varten =0)

    Ihanaa joulun odotusta!

    HV76

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin edelliset oli cittarin alesta 20e ostettu ja nyt sitten löytyi vielä halvemmalla. :D
      Dumle-kalenterit on hyviä kanssa, meillä on pojat tykännyt.

      Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

      Poista
  5. Mistä cittarista? :)

    VastaaPoista
  6. Täälläkin Cittarissa noita kenkiä alessa, tosin 50€ hintaan. Niin ne vaihtelee paikoittain. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no tosiaan vaihtelee! Mutta nuo oli täälläkin tuota kympin hintaa aikaisemmin 50e pari, eli kannattaa kytätä jos ne teilläkin siellä alenisi enemmän. ;)

      Poista
    2. Täytyykin alkaa käydä kytiksellä.. ;)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)