keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Matonvaltaajat

 
 
 
Meillä on poikien leikkihuoneessa ollut hankala imuroida viime viikot. Maton on vallanneet Emil ja lelut. Eikä muuten mitkä tahansa lelut, vaan sellaiset n.10v. vanhat isoveljien vanhat Fisher price lelut. En edes muista tuon sarjan nimeä, mutta se oli todellinen hitti silloin kun meidän kaksi ekaa oli pieniä. Nuo on aikalailla pölyttyneet laatikossa viimeiset vuodet, koska Oliver ei noista juurikaan innostunut ja olin jopa aikeissa jossain vaiheessa myydä nuo pois. Yksi "osa" taisi lähteäkin kirpparille pari vuotta sitten, sellainen aika iso rakennustyömaa. Harmittaa näin jälkeenpäin, mutta minkäs teet, kun just silloin meni hermot säilytystilan puutteeseen. ;)
Nyt sitten Emil on noista tosi innoissaan, leikkisi ihan jatkuvasti, eikä poikaa meinaa saada edes ulos välillä.
 
 
 
En kyllä ihmettele yhtään mikä noissa viehättää. Nuo voi purkaa kokonaan ja rakentaa juuri sellaisia rakennuksia kun haluaa, yhdessä paketissa tuli aina osat yhteen rakennukseen, mutta sitä siis voi muokata. Sarjaan sai ostettua erikseen esim.autoja ja lentokoneita ja niihin saa laitettua ukkoja kyytiin. Ovet aukeaa ja autonkin osat on purettavissa. Pieniltä ukoilta taipuu kädet ja jalat, sekä niille on kypäriä yms. tilpehööriä mukana. 
 


 
Ihmeen hyvin nuo onkin kestäneet vuosien rajutkin leikit.
Ehkä ne kestää lapsenlapsillekin, täytyy muistaa säästää.
Siivotessa nuo ärsyttää, kun niille ei oikein ole paikkaa ja kamala huuto tulee jos yritän nostaa ne pois matolta. Onhan se ikävää kun äiti jättiläinen rikkoo (niin kun Emil aina sanoo) ja ei niitä purkaa viitti, kun aamulla aina alkaa taas leikit. Äiti siis puree vaan hammasta ja imuroi sieltä välistä.


 
Ihan kivat matonvaltaajat!
Tuli vaan mieleen, kun joululahjojakin mietin, että onko nyt mitään vastaavaa sarjaa myynnissä ollenkaan?
Kukaan nähnyt missään?
 
Onko kellään muulla kotona vielä näitä?
 
P.s. Pienellä matonvaltaajalla päällä minun yksi lempparikuosi Metolalta ja housut Me&I.
P.s.2 Minulla on teille ihana ylläri tulossa, nimittäin ihan huippu joulukalenteri. Joka päivälle uusi lastenvaate aiheinen luukku! ;)
 


31 kommenttia:

  1. Meillä on tuota samaa sarjaa, Imaginext on muistaakseni nimeltään. Olen tuon saman linnan huutanut huutiksesta joskus ja poliisiaseman ja sellaisen vuorikiipeilysetin löytänyt kirpparilta. Nyt ne onkin olleet osina pitkän aikaa laatikossa unohtuneena. Pitääkin katsoa josko poika 5v. innostuisi niistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin olikin, Imaginext! :) Ihan varmasti teilläkin 5v. innostuu, kaiva ihmeessä esille. Nää on just tuollaisten 5v ja molemmin puolin juttuja. ;)

      Poista
  2. Hui, kuinka pelottavan näköinen lelu eka kuvassa ;) Noi muuten on suosittuja. Ton tyylisiä eri aiheisia oli joskus muinoin meidän päiväkerhossa kun olin pieni ja niillä leikittiin kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se on oikea kauhujen saari. :D Tuo sarja on kyllä tosi kiva, luulisi että enemmänkin valmistettaisi.

      Poista
  3. Tuo FP:n sarjan nimi on Imaginext. Ja ihan huippusarja onkin, jostain syystä sen valmistus lopetettiin. Olisiko ollut korkea hinta ja sen vuoksi huonohko menekki?

    Meillä on se sarjan rakennustyömää ja ai että sillä on leikitty kyllä koko rahan edestä! Aivan huippujuttu, mutta en myy pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan Imaginext. :) Se voi olla että oli juuri nuo syyt valmistuksen lopettamiseen, ei varmaan kannattanut firmalle. On niin pieniä yksityiskohtiakin noissa ja paljon muutenkin kaikkea. Minusta hinta ei ihan kamala ollut, tai sitten muistan väärin? Siis no varmaan jotain legojen samankokoisten juttujen hintaluokkaa, joten onhan nekin kalliita. :D
      Se rakennustyömaa oli kiva, hitsit että harmittaa kun menin ja möin..

      Poista
  4. Voi, meilläkin oli joskus tuo dinolinna nyt 10- vuotiaalla pojalla. Tuli sitten myytyä pois, kun ei pikkusisko siitä innostunut. Kun olisi vaan tiennyt, että meille olikin kolmas lapsi vielä tulossa, olisi ollut varmaan kiva nyt 7kk pikkuveljellä tuo joskus myöhemmin..Harmi!

    Mimma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta muuten ettei aina tule ajateltua eteenpäin näissä lelujen säilyttelyssä, itsekin monia leluja olen myynyt pois ja joskus tulee mieleen että voi hitsit. ;)

      Poista
  5. Vau mikä kokoelma! Hienon kaupungin saa rakennettua. Meillä on mummulassa kaiken sorttista vanhaa lelua säästössä. Neiti on ihan innoissaan niistä. Kotona neiti viettää eniten aikaa pulpettinsa äärellä leikkien. Poikanen lattialla kunhan sängyn alta vetää lelulaatikot esille. -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummolan lelut on aina parhaita, kun ne on jotain uutta, kun ei ihan niin usein pääse leikkimään. :)

      Poista
  6. Meillä on tuo ritarilinna. Ostin joskus kirpparilta ja on ollut mieluinen 6.v pojalle

    VastaaPoista
  7. Voi kun ihana tuo paloasema.
    Oikein tuli haikea oli tuosta kirjoituksestasi.
    Omat poikani ovat 32 ja 23 vuotiaat.
    Kaikki heidän lelunsa löytyvät vielä täältä minun nurkistani.
    Joskus ajattelin myydä niitä kirppiksellä tai HuutoNetissä. Vaan tuolla nuo ovat vielä kaapeissa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta nehän kannattaakin nyt säästää lapsenlapsille. ;) Ihmeessä et myy!

      Poista
  8. Ovat muistaakseni fisher price imaginext-sarjaa.Ulkomaisista nettikaupoista voipi löytyä.
    Nykyään on sitä little people-sarjaa vain näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä little people-sarjaa meillä on kanssa ollut jotain, mutta harmi ettei isommille enää valmisteta tätä.

      Poista
  9. No hei mutta tuohan vaikuttaa ihan tosi huipulta fisher pricen tuotteelta! Mä en lämpene sille firmalle lähestulkoon ollenkaan, mutta nuo näyttää ja kuulostaa aivan parhailta! Olisipa noita nyt vielä myynnissä, kun oma poika alkaa olla tuossa iässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olispa! :) Nuo on olleet tosiaan kestäviäkin, ihmeen vähän on ukoiltakaan raajoja irronnut ja rakennusten sekä autojen osat on aivan ehjiä edelleen.

      Poista
  10. Meilläkin 5-v tykkäis nuista ihan 100% varmasti!!! Tosi kivoja kun voi purkaa pienemmäksikkin! Voi kun tuollaisia sais vielä jostain!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa on kivaa juuri se, että saa itse suunnitella rakennuksia ja säilöä vaikka osissa. Toisaalta sitten ei saa purkaa, kun leikit on monta päivää tai jopa viikkoa kesken. ;D
      Harmillista ettei näitä enää saa.

      Poista
  11. Meillä olohuoneen valtaa tällä hetkellä brion junarata. En ole sitä kohtaa päässyt kunnolla imuroimaan muutamaan viikkoon... Ei viitti poiskaan kerätä, kun sillä leikitään lähes koko ajan ja rata on niin hieno. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, eiks ookkin ihanaa! ;D Mutta välillä pitää äitienkin kestää vaan ne hienot rakennelmat.

      Poista
  12. Meillä ei tuota sarjaa olekaan,mutta monenmoista muuta löytyykin isoveljien jäljiltä. Ja "laatulelut" ovat säilyneet hyvin ja kestävät vielä pikkuveljienkin leikeissä. Esim. Brion junaradat ja rakennussarjat sekä tietenkin Duplot ja Legot ;-) Aivan huippu juttu,jos äitikin saa oman joulukalenterin :-) Ja vielä noin kivan! Käyn varmasti joka päivä katsomassa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on Duploja ja Legoja, jotka ovat minun ja miehen vanhoja. Ei ole juurikaan ussia perusosia ostettu. :) Tosiaan laatulelut kannattaa säästää, niistä on iloa sitten lapsenlapsillekin joskus hamassa tulevaisuudessa (hah, ollaan ikuisesti nuoria!). :D

      Joulukalenteri on huippu, tosi kiva että nettikaupat lähti mukaan. Nyt ei kannata tilailla mitään mistään, vaan odotella kalenterin avausta ja joka päivä kannattaa ihmeessä käydä kurkkaamassa luukku! ;)

      Poista
  13. Meillä pojat 3v ja 9v on nyt yhtäkkiä innostuneet Playmobileista, mun mielestä ne muistuttaa aikalailla noita :) Ja legot on kyllä kans aina pop. Playmobilissa vaan on just tollee isompia ukkoja ja isompia osia. Ruotissa iso hitti ollut jo kauan, mutta nyt näytti olevan viimeks kun kävin niin ainakin Toys´r´usissakin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan Playmobilet on aika samanlaisia ja kestäviä nekin, meilläkin on ainakin yksi auto sitä sarjaa. :)

      Poista
  14. Kiva leluhökötys :) Meidän 5v tykkäis tuollaisesta kans. Tuo paita näyttää Emilin päällä paljon paremmalta kuin kyseisen kaupan kuvissa. Meillä olis kans nuo oranssit velourit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan hökötys! ;D Lapset tykkää ja se on tietty pääasia. Tuo paita käy just prikulleen väreiltään noihin Meandin veloureihin, suosittelen! :)

      Poista
  15. Vastaako paita muuten kokoaan? Mikä koko Emilillä on päällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo paita on kokoa 122cm ja Emil 118,5cm nyt (just neuvolassa mitattiin). Minusta tuo vastaa kokoaan, eli menee varmaan Emilillä sinne kun on 122cm pitkä. Tosi kiva livenä. :)

      Poista
  16. Ihana pieni matonvaltaaja =) Mulla ei tosta sarjasta ole mitään havaintoa, mutta hauskalta näyttää sekin.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)