torstai 22. marraskuuta 2012

Joulun vaatetus


Joulun ajan pukeutuminen mietityttää..
On pikkujouluja, joulujuhlaa, kyläilyä ja kotijuhlaa. Mutta mitä pojille päälle? Poikien juhlapukeutuminen on aina yhtä tuskaa. Joka kauppa on täynnä sitä samaa; tummat housut ja kauluspaita. Ehkä onnella löydät jonkun vähän värikkäämmän, mutta siistin kauluspaidan. Toisaalta juhlaan on kyllä mukava pukea tyylikkään rauhallisesti, eli toisinsanoen värittömästi. Toki ilmettä saa jos housuissa tai paidassa on jokin juju tai lisäät iloisen värisen solmion, liivin, slipoverin taikka vaikka neuleen.
Silti väittäisin että tyttöjen äidit pääsee niin paljon helpomalla ja halvemmalla. ;)
 
Meillä juhlavaatteita tarvitaan aika harvoin, enkä tykkää pitää joka juhla samoja vaatteita pojilla. Tämän vuoksi ostan yleensä juhlavaatteet mahdollisimman edullisesti, kääntyen tietenkin näiden perusputiikkien valikoimaan. Kasasin tähän jotain mitä meillä voisi jouluna olla pojilla päällä. Juhlissa ja kyläillessä.
 
 

 

 
Me ollaan yleensä jouluaatto mummolassa ja joulun pyhät käydään toisessa mummolassa ja sukulaisilla. Tykkään että ollaan silloin juhlavasti pukeuduttu, ei nyt suorissa housuissa ja puvuntakissa, mutta silti sopivan siististi kuitenkin. Kotona voi sitten löysäillä rennommin..
 
 

 Kuvat Lindex, H&M & Ellos
 
Tänä vuonna vietämme jouluaaton ihan kotosalla omalla perheellä, joten ajattelin että löysäillään koko päivä. Heti aamusta asti kuljetaan pyjamissa, katsotaan jouluiset lastenohjelmat, pelaillaan, syödään hyvin ja herkutellaan. Illalla kuusen alta löytyy paketit. Ihan vaan ollaan rennosti.
 
Miten teillä on tapana pukeutua jouluun?
 
 

14 kommenttia:

  1. Omaksi iloksi puen lapsen jouluisiin väreihin tai esim. kauluspaitaan. Tosin, nykyään meillä voi pukea ne siistit vaatteet muutenkin :)

    VastaaPoista
  2. Meillä yleensä pukeudutaan illalla ja kun syödään yhdessä jouluruoka perheen kesken. Meillä on tänä vuonna kaksivuotias poika ja mietin myös, että mitähän "parempaa" vaatetta sille laittaisi, että ei olisi liian jäykkää, mutta kuitenkin olisi kiva poiketa vähän normivaatteista joulun kunniaksi.

    VastaaPoista
  3. Hmm en kyllä sanoisi että tyttöjen äidit pääsevät halvemmalla! Ainakaan jos niillä on tällainen äiti joka sekoaa kaikista ihanista mekoista :-D Tytöille on kyllä PALJON HELPOMPAA löytää kauniita juhlavaatteita joka hintaluokassa. Meillä on kalenterissa 10 erilaista juhlaa joulukuussa (synttäreitä, pikkujouluja, joulujuhlia, joulu yms.) ja pojille tilasin esim tällaisia juhlavaatteita H&M:ltä http://pikku-hiiri.blogspot.fi/2012/11/h-tilaus.html
    Ostelen myös alennusmyynneistä aina Mayoralin paitoja pojille. Ne ovat mielestäni tosi kauniita ja sopivat hyvin juhliin. Minäkään en halua, että pojilla on aina samat vaatteet joka juhlissa varsinkaan kun pikkusiskolla on useampi mekko. Vaihdellaan ainakin erivärisiä paitoja ja chinoja/siistejä farkkuja. Hienompiin tilaisuuksiin ehkä solmio kaulaan. Joulupyhinä me aina kyläillään joten vaihtoehtona ei ole olla pyjamissa koko päivää :-) Muutenkin haluan kyllä että jouluna pukeudutaan kauniisiin vaatteisiin ruokapöytään. Siitä tulee kiva "juhlantuntu". Oikein mukavaa joulunodotusta koko perheelle <3

    VastaaPoista
  4. Totta, pojan pukeminen on haastavampaa :) Meillä on 4-vuotiaalle ostettu Kappahlin punaiset farkut ja siihen yhdistän sitten tumman yläosan. Ehkä jonkun siistin trikoopaidan ja neuleslipoverin tai sitten harmaan neuletakin. Ja nämä siis päiväkodin joulujuhlaan. Joulu mekin vietetään kotona, jolloin ollaan rennommissa vaatteissa eli tyyliin collarit ja pikeepaita :)

    VastaaPoista
  5. ...olen täysin samaa mieltä.
    Meillä pukeudutaan jouluun suht rennosti ja mukavasti. Poika ihastui Lindexin ruutupaitikseen, joten täytyy varmaan hakea se meille. Se on kivan rento malli ja passaa arkeenkin. Ja farkut tietty käy hyvin niiden kanssa. Ja illemmalla oleillaan ihan yökkärissä.

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus! Tiedän (myös neljää poikaa pukevana ;)) juuri, mitä tarkoitat tuolla poikien juhlapukeutumisongelmalla. Olen tainnut joskus aiemminkin kertoa, että meidän pojilla on "tavallisten juhlien" lisäksi harrastustensa puolesta konserttiesiintymisiä useamman kerran vuodessa ja niitäkin varten tykkään, että pukeudutaan "juhlavasti". Suosin syksyllä&talvella sammareita, keväällä/kesällä kangashousuja, paitapuseroita neuleliivillä/neuletakilla tai ilman. Myös pikeepaidat on hyviä. Benettonilta löytyy vielä hetken kokoja koko köörille (1v:sta 12v:een). Hinta-laatu -suhde on mielestäni kohdallaan ja tyylikin usein minulle mieleinen. Usein olen ostanut juuri paitapuseroita ja neuleita alesta -50%. Pääsääntöisesti pidän klassikkovaatteista, joita onkin säästynyt pikkuveljille ja jotka ovat yhä hyvässä kunnossa.

    Yhtenä jouluna halusin pojille punaiset neuleliivit, mutta niinhän se oli, että heti kun lähti etsimään pojille jotakin kirkkaampaa väriä, ei niitä mistään löytynytkään. Ainakaan yksivärisenä. Lopulta tein ne itse. Neuleita tekisin enemmänkin itse, mutta aika niiden tekemiseen on kortilla.

    Täksi jouluksi olisin halunnut kahdelle pojalle Benettonin vihreävalkoruudulliset kauluspaidat ja kahdelle punavalkoruudulliset. Ei kuitenkaan löytynyt kaikille kokoa, joten piti miettiä toinen vaihtoehto. Tykkään pukea poikia keskenään samantyylisesti ja usein jopa kaikille ainakin osittain samanlaiset vaatteet tai sit esim. niin, että aina kahdella on keskenään samanlaiset/väriset. Tänä jouluna kaikilla neljällä on ruskeat Benettonin sammarit (joita on jo käytetty juhlissa pitkin syksyä) ja vaaleanruskea Pomp de Luxin neuletakki, jonka alla on isoilla pojilla Benettonin beigevalkoraidallinen paitapusero ja pienillä Lindexin pellavainen riihipaita, myös pystyraidoituksella.Nopeasti laskettuna joulun ajan juhlia (myös jouluaatto kotona), konsertteja, kirkkokäyntejä, kyläilyjä jne tulee pitkästi toistakymmentä, joten juhla-asulle on käyttöä ;)

    Mielestäni juhlavaatteiden ei tarvitse olla kalliita, mutta en myöskään pidä siitä, että pojille usein puetaan aina samat vaatteet ja tytöille riittää mekkoja joka lähtöön. Totuushan toki on se, että tytöille löytyy mekkoja ym. juhlavaatetta helpommin kuin pojille (ja usein kauniimpia&värikkäämpiä) ja niitä myös helpommin ostetaan. En kuitenkaan tarkoita sitäkään, että vaate olisi kertakäyttöinen. Meillä ainakin tulee samalle paitapuserolle useampi käyttökerta, houisuista puhumattakaan. Loppujen lopuksihan kyse on myös tapakasvatuksesta. Lapset oppivat pienestä pitäen, minne on sopiva mennä collegehousuissa ja minne puetaan juhlavammin. Esim. juhliin on mielestäni "kohteliasta" pukeutua siististi.

    Olit löytänyt kivoja juhlavaatteita pojille. Mä en ole jostain syystä oppinut ostamaan pojille kravatteja. En kyllä osaa sanoa miksi. Täytynee miettiä niitä seuraaviin suurempiin juhliin :)

    Ps. Olis kiva nähdä, millaiset juhlavaatteet olet pojillesi valinnut ;)

    VastaaPoista
  7. Meillä mennään punaisilla farkuilla ja rennolla harmaalla kauluspaidalla :)

    -Jamina-

    VastaaPoista
  8. Pukeutumisongelmia täälläkin kahden pienen pojan kanssa. Viime vuonna meillä oli kummallakin aika samanlaiset vaatteet. Rennot vaatteet ehdottomasti pitää olla. Ikää kuitenkin pojilla 1v ja melkein 3v. Perheen kesken kun ollaan niin jotkut mukavat vaatteet päälle. Ihania vaatteita olit valinnut kuviin. Lindexiltä kävinkin jo vähän kattelemassa ja sieltä löytyiskin vaikka mitä :) Pitää käydä joku päivä ihan paikan päällä hypistelemässä. Mutta kyllä munkin mielestä tyttöjen kanssa pääsee niin paljon helpommalla :) Kerrohan sitten millasiin vaatteisiin päädyit :)

    VastaaPoista
  9. Tykkään seurata sun blogia, meillä on vaan tyttöjä mut silti löydän hauskoja juttuja ja pukeutumisideoita lapsille täältä. Tosi kivoja juhlavaatevaihtoehtoja pojille olit löytänyt.
    Musta tosin olisi niin paljon kivempi ja helpompi pukea poikia juhliin, siistit farkut tai sammarit, ne käy muulloinkin eikä jää yhden käyttökerran vaatteiksi, ja sit joku perus kauluspaita, ja kengiksikin käy siistit nahkakengät(joita niitäkin voi käyttää arkenakin). Jos tytön laittaa samoissa kamppeissa juhliin, on se alipukeutumista. Ja niille juhlamekoille ja juhlakengille ei ikinä arjessa ole käyttöä.
    Tosin itsekin pukeutuisin mielummin pukuun,niinkuin mies saa tehdä juhlista toiseen, kuin miettisin et mikä hame on sopiva ja käykö tää vai tää tällaisiin juhliin. Miehet (ja pojat) pääsee helpommalla!=)
    -tyttöjen äiti-

    VastaaPoista
  10. Tämä aihe osui ja upposi! Olen nimittäin viime päivinä pohtinut pääni puhki, miten pukisin kaksi poikaani (2v. ja 4v.) kerhon joulujuhliin ja muihin joulun juhliin. Pojilla ennestään yhdet neuleliivit ja pari paitapuseroa ja toissapäivänä ostin vielä toisenmoiset neuleliivit ettei ihan samoissa vermeissä mennä;) Housuina sitten jotkut siistimmät farkut. Tosi kivoja vaihtoehtoja olit löytänyt! Minäkin mielelläni näkisin, millaisiin vaatteisiin päädyit.

    VastaaPoista
  11. Olet oikeassa, että poikien juhlapukeutuminen on haastavaa. Tänä vuonna löytyi kivasti pojille punaiset ja vihreät slim fit housut Polarn o Pyretistä. Niille tulee varmasti muutakin käyttöä kuin juhlat. Noiden kaveriksi meillä on parin vuoden takaiset (jotka edelleen mahtuvat 4- ja 6-vuotiaalle) luonnovalkoiset slipoverit kruunun kuvalla. Tyttöselle en ole vielä keksinyt vaatetusta...

    VastaaPoista
  12. Hei!

    ostin netistä silverjunglen harmaat canvaasihousut ja nyt olen etsimällä etsinyt niihin yläosaa. Jotain punaista olisi kiva löytää tai valkoista ja punaista. Olisiko sulla jotain kivaa ehdottaa??? Poika on 5v ja n. 119cm pitkä :)

    Marika

    VastaaPoista
  13. Farkut tai sammarit ja Ralph Laurenin rugbypaita.

    VastaaPoista
  14. Heipsan ja kiitos kaikille näistä kommenteista! :) En ole ehtinyt vielä muuta kun lukea ne, mutta lupaan palata alkuviikosta asiaan ja vastailla niihin. :)
    Toki laitan kuvia mihin päädyimme.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)