torstai 9. joulukuuta 2010

Valkoinen & punainen


On mennyt taas melkein viikko viimesestä..
Paljon on ollut taas tekemistä ja kiirettä. Paljon on myös saatu aikaan. Minulle joulu tulee juuri siitä tohinasta mitä joulunalusviikot pitää sisällään. Siivouksesta, sisustuksesta, kynttilöistä, valoista ja tonttupuuhista. Ihanaa kun tulee joulu. ♥



Meillä ei ole punaista sisustuksessa kuin vain jouluna ja se onkin ainut väri joka mielestäni tuo joulun. Vihreä ja sininen ei ole minun joulun värejä, ei ei. Koti siis pukeutuu punaiseen kerran vuoteen ja tänä vuonna saan yhdistää sen ihanasti valkoiseen.
Kävimme nimittäin viimeinkin pari viikkoa sitten hakemassa Ikeasta uusia huonekaluja kotiin. Olin jo ainakin pari vuotta inhonnut niitä entisiä pyökkihirvityksiä, joissa taas miehen mielestä ei ollut mitään vikaa. ;)

Ajattelin nyt vilauttaa teille hiukan meidän olohuonetta, vaikka mikään sisustaja en todellakaan ole.
Moni varmaan muistaakin että me asutaan melko tiiviisti, eli n.75 neliöisessä rivitalokolmiossa. Tämä on ollut ratkaisumme, emme halunneet omakotitalon asuntovelkaa vielä kun olen ollut kotiäitinä ja on siihen muitakin syitä (niistä ei nyt enempää).
Ja en tosiaan voi sanoa ettei me tähän mahduta, kyllä me mahdutaan ja hyvin. Hyvä järjestys ja kaiken turhan minimointi antaa kyllä tilaa. Lisäksi pidän siitä miten "lähekkäin" olemme perheenä, kun ei ole niitä neliöitä joihin kadota itsekseen.

Nyt vasta vanhimmat pojat alkaa kaivata omaa tilaa ja etsimmekin jo omaa kotia, mutta näin pienellä paikkakunnalla sitä saakin ehkä etsiä jopa vuoden tai pari. Täällä kun sellaisia oikeesti vakavasti otettavia vaihtoehtoja tulee noin pari per vuosi. Mutta eihän sitä tiedä koska sattuu se oikea kohdalle!



Siinä missä pidän väreistä poikien vaatetuksessa, niin sisustuksessa pidän hyvin vaaleasta. Valkoinen on nyt se jota haalin kotiin tuomaan valoa ja kauneutta.
Tämä Hemnes tv-taso on mielestäni todella kaunis (ja kyllä, siellä yhdessä kolossa tosiaan on vielä videot! :)).



Keittiön ja olohuoneen välillä on tuollainen pätkä seinä, jolle ostettiin kaksi Malm-lipastoa. Mietin pitkään kumpi parempi, se yhtenäinen vai nämä kaksi. Kahteen päädyin koska nämä on helpompi sijoittaa tulevaisuudessa erikseen vaikka poikien huoneisiin.



Lipastolla istuu jo tonttuja. Mummo on ostanut nämä Pentikin tontut joka pojalle, harmi vaan kun yksi on erilainen, Emilin synnyttyä ei enää saanut noita raitatonttuja.



Olohuone ja keittiö ovat ovat melkein samaa tilaa..
Arvatkaa kuka haaveilee valkoisesta ruokailuryhmästä? Heh.. Yritän kestää noita vanhoja vielä hetken, että Emil vähän kasvaa.



Sohvat (ja matto) on tuollaiset kermanvaaleat ja minun silmään ei ihan istu valkoisen kanssa. Mutta uusimaan ei nyt niitäkään vielä ruveta, ehkä uusilla päällisillä voisi saada ilmettä.
Ovat muuten n.13v vuotta vanhat ja ihan hurjan laadukkaat. Istuinosat ei ole painautuneet yhtään, eikä kankaissa mitään kulumaa. Iskusta ne hankittiin silloin kun oltiin vielä kaksin.



Eteisessä on myös tuollainen pieni seinänpätkä, jossa on pakko olla penkki. Siihen napattiin matkaan Stuva-säilytyspenkki ja on muuten tilaa tuolla laatikossa poikajoukon kenkäsäilytykseen. ;)
Yksi linssilude on eksynyt joka kuvaan..



Eteisen peilin yläpuolella leijailee punaiset pilkkuenkelit ja valkoinen sydän.



Poikien huoneeseen ripustettiin punaista jo marraskuun puolella, joulukalenterina toimii jo toista vuotta isot sukat, joihin "tonttu" tuo päivittäin yllärit.

Jouluntaikaa joka kotiin! :)



26 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä ihanan jouluista! Ja muutenkin tosi nättiä! =) Jos luovutte tuosta ruokailuryhmästä niin me voitais se ottaa! ;D

    VastaaPoista
  2. Oikein kauniin näköistä teillä!

    Tuo Stuva-säilytyspenkki voisi kotiutua kyllä meillekin. Pitäisi meinaa keksiä itsekin jotain eteiseen, minne survoa tuo kenkäarmeija ;-)

    Nimim. yksi valkoisen haalija täälläkin :-))

    VastaaPoista
  3. Oikein jouluista ja raikasta!

    Kun kyllästyin itse katselemaan pyökkisiä keittiön kalusteitani, osti huonekalumaalia ja siinä se. Istuimet päällystin tekonahalla, jotta lapsiperheessä ne olisi helpompi pitää puhtaana.

    VastaaPoista
  4. Teillä on kaunista! Tykkään vaaleasta, yksinkertaisesta sisustuksesta, johon itse haluan laittaa vähän sekaan jotain värikästä jujua. Nuo Malm-lipastot ovat huippuja, kauniita ja passaavat joka paikkaan. Meillä on yksi nyt keittiössä astiakaappina, on toiminut myös lastenvaatekaappina ja vaippakaappina. Laatikot ovat tosi tilavia! Ikävää niissä on se, että kaikki laatikot avoinna ne kaatuvat ja siksi pitäisi aina muistaa ruuvata seinään... meillä on laatikoissa lapsilukot, kun ei olla vielä saatu kiinnitettyä seinään, kun lipaston paikka aina vaihtuu.

    Meillä on 70 neliötä ja välillä tuntui, ettei mahduta tänne edes neljästään. Mutta olen muuttanut ajattelutapaani ja päättänyt, että jos tulee ahdasta niin huonekaluja vähemmäksi. Ajattelen usein teidän perhettä, että kun tekin noin kivasti mahdutte lähes samankokoiseen asuntoon, niin kyllä mekin ;)

    Kivaa, että jotkut vielä asuvat nykypäivän mittapuun mukaan ahtaasti ja saavat sen toimimaan. Kun tuntuu, että jo ekan lapsen tultua pitäis monilla olla se omakotitalo ja ainakin toisen lapsen jälkeen!

    VastaaPoista
  5. Valkoinen on meidänkin väri nykyään sisustuksessa.Mekin kävimme ikeassa toissa lauantaina ja viime lauantaina uudestaan.Ekalla kerralla ostimme kaikki olohuoneen kalusteet divaanikulmasohva,lepotuoli ja rahi(ektorp)lasivitriini,senkki,kapeavitriini,kapea avohyllykkö ja tv-taso(hemnes)sama kuin teillä sekä lack pöytä.Tokalla käynillä punainen matto(jouluun ja talveen)pitkä peili senkin päälle lamppuja ym.pikku krääsää tytön huoneeseen.Ne halvat lampaantaljat oli tietenkin loppu..saahan niitä muualtakin mutta hinta on nelinkertainen.Olen ostannut myös uudet verhot,tyynyt ja huopia.Nyt olohuoneemme on ihanan valoisa ja kodikas vaikkakin älyttömän pieni.Tapetoimme ja maalasimme olkkarin ennen ikea keikkoja.Nyt remontti jatkuu ruokailu huoneeseen ruskea pöytä saa väistyä valkoisen tieltä.Haluaisin nelikanttisen pöydän(meitä on kahdeksan)ja seinille vaaleaa väriä.Asumme rintamamies talossa jossa olemme jo kertaalleen kaikki paikat remontoineen välillä pitää päivittää sisustus ajantasalle.Ei muuta kuin ihanaa joulun odotusta.T:Ninnu

    VastaaPoista
  6. Kyllä on kaunista ja valoisaa! Teidän joulukoristeetkin on kaikki kyllä hyvällä maulla valittuja! Taidanpa nyt tämän innoittamana vihdoin laittaa joulun kokonaisuudessa esiin meidänkin kotiin. Johan tässä tuleekin pian kiire. Yleensä oon 1.12 laittanut kaiken, että ehtivät edes hetken olla esillä. Joulun jälkeen haluaisin tontut aika pikaisesti pois, ennen uutta vuotta.
    -elly-

    VastaaPoista
  7. Hei, ootko käyny shoppaan mun kauppalista kans? ;)
    Mulla tarkoitus hakea tytön huoneeseen vielä ennen joulua tuollainen malm-lipasto ja tv-tasoksi olkkariin juurikin tuollainen samanlainen Hemnes ajatuksissa. Ehkä vain tummana, koska meillä samansarjan mustanruskea suuri lipasto jo olkkarissa komeilee. Nuo valkoiset on kyllä ihanan raikkaita.

    Todella kaunista teillä! <3

    VastaaPoista
  8. Harmoninen kokonaisuus, teillä ei liiemmin "krääsää" ole näkyvillä (kuten meillä.)

    Meilläkin on vielä videot, muutamia suosikki kasetteja poika haluaa vielä siinä pyörittää.

    VastaaPoista
  9. Ompas nättiä, jouluista, raikasta mutta tunnelmallista ja toooosi siistiä! :)

    VastaaPoista
  10. Ai että, ihanan näköistä! Hitsi, kun päästäisiin muuttamaan, niin edes kynttelikön pöydälle.

    Teillä pitää olla todella hyvin suunniteltu pohja noihin neliöihin. Meillä on tilaa suunnilleen saman verran, mutta ei toivoakaan esim. 6 h pöydästä.
    Pitäisi ehkä ihan mitata, että onko neliöiden määrä oikein, vai onko tullut joku laskuvirhe matkan varrella. Niin ja tietty sekin vaikuttaa, että minä en ole ihan niin järjestelmällinen kuin sinä...

    VastaaPoista
  11. Ihanan jouluiselta näyttää!
    Minä olen jo pitkään halunnut meille valkoiset kalusteet tummanruskeiden massiivisten puisten itämaisten sijaan, mutta miehen mielestä näissä ei ole mitään vikaa, kun ovat ihan ehjät ja miellyttävät hänen silmää, niin meille ei saa ostaa uusia. Häiritsevää, kun tekisi mieli vaihtaa huonekaluja toisenlaisiin, mutta mies ei halua.
    Mitäs vietin pitkän tummanruskean kauden :D.

    Meillä on keittiössä kirsikkapuun väriset tasot, joista en tykkää yhtään. Edellinen asukas oli rakentanut uuden keittiön vain pari vuotta sitten, niin mies ei suostu vaihtamaan tasoja ja listoja toisiin vaikka siinä olisi mielestäni se kaikkein pienin homma kun muu kerman värinen minulle menettelee. Ai sinne kun saisi mustat tai tummanharmaat tasot ja listat niin olisi paljon modernimpaa ja minun näköisempää, mutta ei mies suostu tekemään sille mitään, eikä laittamaan rahaa siihen kiinni, eikä anna minun laittaa rahaa siihen kiinni ja hankkimaan tekijää.
    Pakko jotenkin tottua siihen sitten vain, vaikka onkin todella vaikeaa, kun ei miellytä silmää yhtään.

    VastaaPoista
  12. Oi kun teillä on nättiä! Tosi ihana varsinkin tuo TV-taso ja hei, löytyy meiltäkin videot :D

    -Jamina-

    VastaaPoista
  13. Onpa teillä siistiä ja jouluisen kodikasta! Pienissä neliöissä on tosiaan puolensa... Älä vain hävitä noita kauniita sohvia :)

    VastaaPoista
  14. Jouluntaikaa teillekin! Jaksan kyllä aina ihailla teidän mahtumista noihin neliöihin. Kun sitä ihan perustavaraakin on enemmän kuin tarpeeksi neljän lapsen kanssa!
    Mukavaa kun vilautit olohuonettanne, lipastot näyttää oikein hyviltä.

    VastaaPoista
  15. aivan ihanan jouluinen ja muutenkin kaunis koti sinulla :)

    VastaaPoista
  16. Hei!

    Mistä nuo ihanat koiranhäntäkoukut on löytyneet...

    -anne-

    VastaaPoista
  17. ihanan jouluista teillä, minäkin tykkään punaisesta väristä jouluna, se tuo tunnelmaa <3

    VastaaPoista
  18. Kiva kun päästiin kurkkaamaan teille =) Niin selkeää ja kaunista =) Hyvältä näyttää! Sekin on varmasti taitolaji mahtua asumaan isolla sakilla noissa neliöissä. Lapsilta kertyy jo niin iso kasa vaatetta, lelua ja harrastusvälinettä, että täytyy olla mestari sijoittaesssan ne erilaisiin säilytysratkaisuihin;) Mutta hienosti olet onnistunut! Kauniit ovat myös huonekalut <3

    VastaaPoista
  19. Itsekseni täällä hymyilen ja totean jälleen, että täältä löytyi taas jotain "omaa". Ja tällä tarkoitan sitä, että teidän poikien vaatetus on melko lailla samanlaista kuin meidän poikien, ja nyt sisustuskin natsaa meidän kanssa yhteen. Hemnesiä löytyy meiltäkin ja valkoinen on sisustuksen lempivärini, tosin meiltäkin valitettavasti sitä pyökkiä löytyy ihan liikaa. ;)

    Niin ja me asutaan 64 neliön kaksiossa kahden pienen pojan kanssa, joten tiivis on tunnelma meilläkin. :)

    VastaaPoista
  20. Ihana koti, tunnelma on mahtava. Niin ja pakko kysyä, onko teillä aina näinsiisti? :)

    VastaaPoista
  21. Oi kun teillä on siistiä ja nättiä :) ja kaikki sopii yhteen. Meillä on ihan hirveesti kaikkea pikkusälää ympäriinsä ja muutenkin tunnelma meillä on välillä kuin huvikummussa :D

    VastaaPoista
  22. MrsAgatha; Heh. ;D Tuskin me kuitenkaan, kun tosiaan on pakko vähän niinkun pari vuotta vielä pitää..

    Satu; Kiitos! Tuo penkki on mahtava säilytyspaikka, en edes saanut sitä puolilleen vaikka kenkiä on vaikka kuinka. ;)

    Ikuinen vauvakuume; Mietin samaa silloin ennen kun nämä uudet ostettiin, mutta kun ne oli niin paljon osumaa jo ottaneet ja vanhat niin päädyttiin uusiin.
    Nuo keittiön tuolin istuinosat pitäisi kyllä päällystää, tekonahka varmasti toimisi hyvin.. :)

    Marjuli; Oi ihanaa, kiva että saat meidän asumistavasta puhtia omaan. :D
    Mutta siis totuushan on että kyllä sitä mahtuu, jos vaan haluaa mahtua. Ei kukaan tarvitse niitä neliöitä ympärilleen, vaan enemmänkin se on vaan sitä että moni haluaa niitä.
    Samaa olen miettinyt monesti, että miten nopsaan pitää lasten syntymän jälkeen olla se omakotitalo ja paljon neliöitä. Mutta kukin tavallaan. :)
    Me ei ruuvattu myöskään noita Malm-lipastoja seinään, kun ajattelin ettei pojat enää niissä roiku tai aukaise edes. Ei muuten ole Emilkään enää yhtään kiinnostunut, joten ei tartte ruuvailla. :)

    Ninnu; Oi miten ihanalta kuullostaa teidän remontti ja uusi kalustus. :) Taatusti ihanan vaalea ja valoisa.
    Hyvää joulun odotusta myös sinulle!

    Elly; Nyt pian koristuksia laittamaan! :)
    Meillä on ihan sama juttu, eli mielummin reilusti ennen joulua joulu esille ja sitten uudenvuodenpäivänä olen ottanut jo kaikki pois.

    Ida-Antonia; Oho teidän listallako me shoppattiin? :D
    Minä kanssa mietin pitkään sitä Hemnes lipastoa, mutta mies halusi mielummin nämä Malm-lipastot.

    ninnu; Videot pyörii meilläkin viikottain, on nimittäin niin paljon vielä vhs kasetteja isojen poikien jäljiltä, joita ei vaan raaski uusia dvd:hin. ;)

    Tulppaanisipuli; Tää kiittää! :)

    Perla; Se on totta että tässä on aika hyvä pohjaratkaisu, olen aina tykännyt. Eli huoneet on suht ison oloisia, vaikka neliötä ei ole paljon. Oma saunakin löytyy ja ihan reilu kylpuhuone sekä vessa. :)

    Hipsu; Kummalisia nuo miehet! ;D
    Meilläkin sai puhua ja puhua pari vuotta, että jatka sinäkin pehmittämistä niin eiköhän se tärppää joskus. Heh.

    Jamina; Kiitos! Tutut kirjaimet? ;)
    Sopii ihanasti tuohon lipastolle.

    Anonyymi; Kiitos! :) Kyllä nuo sohvat pysyy meillä vielä kauan, jos vaan uudet päälliset hommaisi vaihtelun vuoksi.

    Katja; Kiitos sinulle kanssa! :)
    On tässä välillä tuskailtu, mutta sitten vaan siivoamaan turhaa pois ja taas on menty. Hih.

    Anonyymi; Kiitos kaunis! :)

    Anne; Koiranhäntäkoukut ovat Ikeasta. Sieltä lemmikkieläinten tarvikkeet osastolta. :)

    Anskuli; Punainen on iiiihana!

    Jonna; Voi kiitän! :) Välillä tosiaan saa pohtia mihin mitäkin sijoittaa, mutta hyvä kierrätys ja säilytysratkaisut tuo tilaa kummasti.

    Kotiäiti; Hauskaa miten samanlaisia maun suhteen ollaan. :)
    Pyökkiä on meilläkin vielä yhden kaapin verran ja odotan innolla että keksin tilalle jonkun uuden valkoisen. Miten se onkaan niin vanhanaikaista juuri nyt? ;)

    Helena; Pakko todeta rehellisesti, että on. ;)
    Olen järjestyksen suhteen melko tarkka, siis tykkään pitää tavarat paikoillaan. Olen aina ollut sellainen järjestelijä.
    Toki pojat levittelee lelujaan päivän mittaan, mutta pari kertaa päivässä ainakin huutelen laittamaan ne paikoilleen.

    Heidi; Mutta huvikumpumeininki on myöskin ihanaa, jos siellä itse viihtyy! :)
    Minä olen just sellanen kaikki piiloon ja pois pöydiltä tyyppi.

    VastaaPoista
  23. Onpas jouluista ja kaunista! :)
    Hemnesin tv-taso näyttää kyllä tosi kivalta, minäkin haaveilen uudesta, sillä vanha on punainen...
    Täyspuinen kylläkin, joten voisihan sen maalatakin.
    Samaten ruokaryhmä kaipaa muodonmuutosta ja minulla onkin ollut jo kohta vuoden valkoiset puuvahat kaapissa odottamassa kaikennäköisiä muutoskohteita. :)

    VastaaPoista
  24. Oi, miten ihanan tunnelmallista! Meillä vieläkin remppa niin kesken, että saadaan kunnon joulusisustus vasta ensi vuonna :o(

    VastaaPoista
  25. Ihana päästä kurkkaa teille! teillä on tosi nättiä :) on muuten samanlainen olohuone - keittiö systeemi kuin meillä aikaisemmassa asunnossa, ihan sama :D

    VastaaPoista
  26. Emmi; Ehdottomasti käyt vaan puuhaan ja uusit vanhat. ;)

    Pirjo; No mutta ajattele miten ihanaa se sitten vuoden päästä on, aina nyt yksi joulu menee rempan keskelläkin. ;)

    Jonna; Aika hauska! Varmaan tätä pohjaratkaisua käytetään monessakin kohteessa, kun tosiaan on toimiva. heh.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)