perjantai 19. marraskuuta 2010

Tahtoo tän ja joulukortti pohdintaa



Lindexille oli tullut syötävän suloinen piparipaita. Ihan pakko ostos!
Täytyy vaan toivoa että näitä tulee Suomeen liikkeisiin asti, kun joskus ei ole aina tullut kaikki jouluteeman jutut. Voisi tietysti tilata nettikaupasta, mutta sieltä kun tuntuu kestävän tuo tilauksen saapuminen.. Onko joku bongannut näitä liikkeissä?

Tämä olisi aika hauska myös joulukorttikuvaa varten, harmitus vaan ettei 6v:lle taaskaan saa samaa. Viime vuonna korttikuvassa oli pojilla Lindexin tähtipaidat tähän tyyliin;



Nyt siis pohdinnassa mitä tänä vuonna puetaan.
Meillä on menty joka vuosi tonttuteemalla. Joulukortti on teetetty aina lapsen/lasten kuvasta esikoisen syntymästä saakka. Viime vuonna oli eka vuosi kun isommat pojat ei enää halunneet tonttuilla ja siksi vaan nuorimmat veljekset kortissa.
Voisihan kuvan napata ulkonakin, kun siellä nyt on tuota lunta. Mutta sen verran tarkka (ja turhamainen) olen ulkokuvauksen suhteen, että sielläkin pitäisi sitten olla jotain kauniisti yhteen sointuvaa ulkovaatetusta ja sellasta ei näillä kahdella nyt ole. ;)
Halvemmaksi ja kauniimmaksi saa siis sisällä otetun tonttuilun.

Mites teillä, joko on kortit suunnitteilla?
Lapsilla vai ilman?


36 kommenttia:

  1. No nyt iski Lindexin kuosi!! On nimittäin ihan toooosi pitkä aika, että oikein mikään ei ole kunnolla kolahtanu, mutta tuo piparipaita pitänee saada :) Liekö vaan joutuu juurikin nettikaupasta tilaa kun en ehi liikkeesee kuitenkaan ikinä.

    Joulukortteja en ole ehtiny yhtään miettiiä :( Liekö tänä vuonna jos vaikka askarreltas ite. Jotenkin valokuvien kanssa aina hurjaa ressiä, että onko ne mimmoset. Helpompi vaan liimailla ja leikellä :-D

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva teidän viime vuoden korttikuva, niin iloiset ilmeet pojilla!

    Meillä leivottiin eilen pipareita ja yritin siinä sivussa ottaa joulukorttikuvaa..Mutta ei ihan täysosumaa tullut.

    Ihana tuo Lindexin piparipaita :)

    VastaaPoista
  3. Suunnitteilla on. Meillä parina viime vuonna lasten kanssa askarreltu kortit. Nyt ajattelin pienen tauon jälkeen lähisukulaisille valkokuvakortteja koittaa. Ulkona lumessa jotain ajattelin..suunnitelma vielä hakusessa...katsotaan mitä iltaulkoilussa keksitään...ehkä vain kuvaan iltahämärissä lasten touhuja lyhtyjen valossa.

    Vinkkinä muuten, että jos teettää kuvat mustavalkoisina tai rusehtavina, niin sointuu erivärisetkin vaatteet kivasti toisiinsa;)

    VastaaPoista
  4. Meillä otettiin kuvat Lapsista ulkona. Esikoinen seisoi potkukelkan takana ja kuopus istui kyydissä. :) Vaatetuksena oli lindexin tähtivelour takit, siistit farkut ja tonttulakit. Käsissä ihanat lappaset. (+ takin alla oli muutama pitkähihainen paita niin ei tullut kylmä ulkonakaan!!) Ja näin saatiin äkkiä napsaistua muutama kuva joista sitten tehdään kortteja. :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva tuo teidän viime vuotinen kortti. Voi kökkö, meillä ei ole mietitty koko korttia asia....

    VastaaPoista
  6. Tänä vuonna tonttukuvan sijasta otettiin valokuvaliikkeestä kiva jouluinen pohja ja siihen vanha "ei joulu"-kuva lapsesta. Ei ole vielä tullut kotiin saakka, mutta muutaman päivän sisään varmaan tulee eli jos en olekaan tyytyväinen, ehtii vielä tonttuilla ;)

    Joulunajan menoihin bongaamasi Lindexin paita olisi kiva. Mutta toisaalta aika hassu käytettäväksi enää alkuvuonna... Vai?

    T. 3-vuotiaan pojan äiti

    VastaaPoista
  7. Nyt on eka vuosi kun ei lähetetä valokuvakorttia lapsesta.
    Nyt poika on itse piirtänyt joulukortit : )

    VastaaPoista
  8. Voi apua miten IHANA piparipaita!!! Todellakin täydellinen paita pojalle jouluksi/joulun kieppeillä käytettäväksi! :) *tahtoo, tahtoo*

    Meillä tänä vuonna lähetetään suklaisia joulukortteja, ihan kaupasta valmiina ostettuja. Joinain vuosina on ollut kortit lasten kuvistakin.

    VastaaPoista
  9. Minä otin tapojeni mukaan joulukorttikuvat ajoissa, jo lokakuussa :D Ja lapsista toki, jouluisissa asuissa vaikka vain toisella oli tonttulakki. Otettiin ulkona, meidän kuistilla kun taustana on valkoista lautaseinää.

    VastaaPoista
  10. Minä aloitin korttikuvien suunnittelut ja ottamisen jo vajaa kuukausi sitten, kun ekaa kertaa on tuo neitikin kuvissa :) Ekassa kuvaussessiossa tärppäsi, joten kortit odottelee jo osoitteita. Meillä myös joulukortit olleet lapsien kuvilla varustettuja heti esikoisen syntymästä asti. Sukulaiset ja ystävät ovat tykänneet kovasti siitä :) ja Mia, vähän turhamainen pitääkin olla. Ihana tuo teidän viimevuoden kuva!

    VastaaPoista
  11. Me ollaan odoteltu lunta, jotta saatais kortti. Nyt ne lumet on täällä etelässä taas sen verran sulanu, ettei oikein kivaa kuvaa ulkona saa. Täytyy tuumailla :). Mä kanssa tota piparipaitaa mietin nimenomaan joulukorttikuvaan, mutta noi poikin malliston paidat tuppaa olemaan tosi lörpsöjä pienen hentoisen tyttölapsen päällä.

    VastaaPoista
  12. Mie oon hirveen tylsä ihminen. En lähetä kortteja ollenkaan. Muutamille läheisimmille annan kortit ja ne ovat sitten itse rakkaudella ja huolella tehdyt, käsityönä :o)

    Tuo piparipaita ON ihana ! Tosin jääneekö käyttöaika lyhyeksi ? En kyllä laittas sitä enää Emilin päälle joulun jälkeen. Vai mitäpä luulet ? Liian jouluinen ?

    VastaaPoista
  13. Söötti paita! =)

    Meillä on lapsi/lapset joulukortissa olleet nyt tuon pikkusällin syntymän jälkeen. Tänä vuonna ajattelin ihan ottaa ulkona jonkun lumikuvan ilman mitään sen kummempaa joulukoristusta. Saa kelvata sukulaisille! ;D

    VastaaPoista
  14. Ihana piparipaita! :)
    Meillä sama perinne,sukulaisille ja ystäville lähtee aina joulukortti, jossa lapset tonttuilee. Viimevuonna tyttö oli enkeli ja pojat tonttuja. :)
    Tänävuonna oli ajatellut myös ulkokuvausta, mutta mulla sama ongelma... Ulkovaatteiden väritys on turkoosia, vihreää, pinkkiä... Mutta sit mietin, jos kuvais mustavalkosena? Harkinnassa on vielä...Jään odottamaan,josko tänne tulis kivoja ideoita. ;)

    -Heini-

    VastaaPoista
  15. Ei ole suunnitteilla. Kuvaa ei kuitenkaan todennäköisesti tule, sähköpostilla saatan joillekin lähettää. Jos intoa ja aikaa riittää, niin voitaisiin lasten kanssa jotain askarrella. Tai sitten mennään ostokorteilla tai lykkään hyvän joulun toivotukset osoitteenmuutoskortteihin. Pahimmassa tapauksessa mennään kokonaan ilman kortteja...

    VastaaPoista
  16. Ihana on tuo piparipaita. Ostin 8kk:n ikäiselle pojalleni Lindexiltä piparibodyn. Paitoja en nähnyt.

    VastaaPoista
  17. Ihana tuo paita kyllä. Mä olen tilannut pari kertaa lindexiltä ja tuote on saapunut kotipostiin ihan viikossa, joten meillä on ainakin toimitus ollut suht nopeaa :)

    Ja nythän verkkokaupassa on aika hyvä tarjous ;)

    VastaaPoista
  18. Meille kotiutui Lohjan Lindexistä jo viikko tai pari sitten samaa kuosia oleva piparibody. Aivan ihana :) en edes tajunnut katsoa oliko niitä paitanakin kun meille menee vielä 86cm vaatteet, mutta luulisi että paitojakin olisi jo liikkeessä jos bodyjakin.

    VastaaPoista
  19. meidän joulukortti on tänäkin vuonna valokuvakortti pojista, tosin otettu reissussa palmun alla :o) kokeilin uutta firmaa, eikä ole kuvia vielä tullut, vaikka jo 11 päivää sitten ilmoittivat, että kuvat ovat pakattavana!

    kävin hetki sitten meidän lindexillä kyselemässä tuota piparkakkupaitaa, kun myös sen netissä bongasin. arveli, että voi olla, ettei tule liikkeeseen, ei ainakaan osannut yhtään sanoa, milloin tulisi, jos olisi tulossa. tilasin sitten netistä ja koko 104 oli jo loppu. onneksi käyttöaika on lyhyt, ehkä se menee naftimmillakin hihoilla :o)

    VastaaPoista
  20. Joulukorttikuva on jo valmiina :) vähän puolivahingossa tuli otettua kun ihan muusta syystä otettiin lapsista kuvia niin samalla tuli sitten kiva kuva pojista :) Mitenkään jouluinen kuva ei ole mutta se ei haittaa.
    Meillä mummot ja vanhemmat sukulaiset vaatii aina joka joulu sen joulukorttikuvan lapsista, kerran en jaksanut laittaa niin johan tuli sanomista :D

    Piparipaita on ihan hauska :) ainakin vauvoille oli tuota piparibodya myymälässä esillä.

    VastaaPoista
  21. kiitos vinkistä! tilattu netin kautta! sai vielä 10e lahjakorin, kun osti 40e:lla! korttiin tulee muksut, totta kai! :)

    VastaaPoista
  22. Itse tykkään kanssa, että kerran aloitettu perinne jatkuu... Siis lapset joulukorttikuvassa =) Meillä ei tonttuilua harrasteta, mutta muuta ihanaa ja tunnelmallista jouluun sopivaa. Itse pidän todella paljon mustavalkoisista kuvista, ja totta ettei niissä tarvi olla niin sävy sävyyn ;)

    Tänä vuonna hurjaa haastetta kuvaukseen tarjoaa kuopuksemme 1,5v, joka ei millään poseeraa eikä pysy paikoillaan, kuten isommat 6 ja 4v....

    -Eerika

    VastaaPoista
  23. Olen lähettänyt nyt kahtena jouluna kuvan esikoisesta tonttupuku yllään ja tänäkin vuonna olis tarkoitus napata joku jouluinen kuva, nyt on ekaa kertaa pikkusisko mukana, nyt 8½kk vanha. Pitäs löytää siskolle vielä tonttulakki.Kohta kiire tuleekin jo, viimeistään ensi viikon alussa pitää kuva saada, en halua viime tippaan jättää näitä.

    Kuvakortti lapsista on mielestäni kiva, sukulaiset ja kaverit näkevät lapset siitä, kun kaikki eivät kovin usein näe heitä. Lisäksi kuva on mielestäni persoonallisempi kuin peruskortti, joka unohtuu samantien. Itse huolella tehdyt kortit tietysti ovat nättejä nekin mutta en ole askarteluihmisiä.

    Tuo piparipaita on tosi nätti.

    VastaaPoista
  24. Moikka!

    Oi kun söpö tuo joulukorttikuva!
    Pohdit sitä korttiasiaa...

    Meillä on jo 13 vuotta tehty joulukortit niin, että kustakin perheenjäsenestä (6) on otettu korttiin (A4 valokuvapaperi) erillinen sen vuoden aikana otettu kuva. Kuvat ovat olleet usein vuoden merkittävimmistä asioista kunkin lapsen/aikuisen kohdalla ja kertovat mitä meidän perheessä on vuoden aikana tapahtunut... esim. lasten syntymistä,lasten kotivuosista ennen päiväkotia, koulun aloituksesta,harrastuksista, ripille pääsystä, vaihto-oppilasvuodesta, matkakuvia pidemmiltä reissuilta ja onpa joukkoon jo tupsahtanut yksi kihlajaisotoskin :).

    Tietysti vaati tarkkaa suunnittelua ja lukuisista kuvista karsitaan sitten parhaiten yhteensopivimmat kuvat kauniiksi kokonaisuudeksi. Tarkkaan pitää sommitella ja valita ettei tule sekamelskaa ja että värit ja kuvien tyylit sopivat kivasti yhteen. Lopuksi kirjoitetaan joulutervehdykset ja merkitään miltä vuodelta kuvat ovat.

    Näin sukulaisille ja ystäville on kertynyt jo iso nippu kuvia meidän perheen kasvusta vuosien varrella ja aina on kortti ollut tosi odotettu ja ilolla vastaanotettu. Itsekin on jälkeenpäin kiva selailla menneiden vuosien kortteja ja haikeudella muistella menneitä vuosia! Pysyy itsekin kärryillä, mitä suurperheessä on minäkin vuonna puuhasteltu:)

    VastaaPoista
  25. Tosi kiva kortti teillä viime vuonna! :)

    Meillä on kortti kuvat otettu ja kortit on valmiina, huh! Kova homma oli, 500 kuvaa ja yksi onnistunut kuva!

    VastaaPoista
  26. Heippa, tosi kiva tuo piparipaita! Tänään juuri otin ensimmäisiä kuvia ulkosalla joulukortti mielessä. Mun mielestä on kiva saada valokuvakortteja joten sellainen itsekkin lähetetään. -Tiina

    VastaaPoista
  27. Meillä on kans menty samalla kaavalla, kun siellä! :D Juuri on harkinnassa minkälainen kuva ois tänä vuonna...

    VastaaPoista
  28. minust noita piparipaitoja näin jo liikkeessä ku viimeks kävin (viime viikolla).

    VastaaPoista
  29. Mä taidan taas tyytyä ostokortteihin. Lapsista on ollut tapana ottaa kuva, mutta nyt sitä ei saa kuin pienemmistä kuten teilläkin :)
    Piparipaita olis kyllä kiva.

    VastaaPoista
  30. Itsekin juuri eilen katselin samaista paitaa lindexin sivuilla ja mietin että olisipa kiva joulukuun paita :) Ihana kun on noin neutraali että käy värien puolesta tytölle sekä pojalle. Meillä on vielä joulukorttikuvat ottamatta, mutta eiköhän me tuosta pikku tontusta keritä vielä napsia sopivat kuvat kortteihin. Suloinen on tuo teidän viime vuotinen kuva pojista :)

    VastaaPoista
  31. En oo Lindexillä nähnyt piparipaitaa, ainoastaan bodyja. Luulis että paitojakin tulee.

    Meillä yritetty ottaa joulukorttikuvaa useampana päivänä, mutta ei noita oikein samaan kuvaan saa.. Ei ole yhtään onnistunutta otosta, ulkonta yksi ihan ok. Meillä kortissa poikien kuva ei ole se pääasia vaan "bonus" ;) Kortit ollaan itse askarreltu.

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  32. Voi kuulkaas kanssasiskot, nyt on tullut näköjään ryntäys piparipaitojen perään ja nettikaupasta on jo meidänkin koko eli 110cm loppunut! Kamalaa, ei siis voi kun toivoa että huomenna olisi meidän Lindexillä noita..
    Tai sitten on pakko ostaa isompi ja kääntää hihoja, niin menee ehkä kaksi joulunaikaa. ;)

    Ihania ideoita tulikin tuolla jo kortteja varten ja tosiaan musta-valkokuvat toimisi kivasti kanssa. Hmm, pitääkin nyt viikonloppu pohtia asiaa. Lunta olisi ainakin isot kasat jo täällä. :)

    VastaaPoista
  33. Moikka. Mulle on tullut n. viikossa lindexin paketit, sieltä onkin tullut tilattua kun ei täällä liikkeissä niitä tuotteita vaan näy.. piparipaidan tilasin matiakselle 110 koossa netistä kans, 104 koko meni hetkessä..ja nytkin tuolla näyttäisi olevan vain 116 ja 122 pari jäljellä.. kaupassa en ole nähnyt muutakuin vauvojen bodyna tätä jonka ostinkin valtterille 86 kokoa joka olikin yllättävän reilu, samaa kokoa kuin lindexin ota 3 maksa 2 malliston 92 bodyt.

    VastaaPoista
  34. Poikien äiti ja Laura;
    Olihan se pakko nyt minunkin käydä tekemässä tilaus, pelkäsin niin että jään kokonaan ilman paitaa. ;)
    Tilasin 116cm, kun 110cm ei tosiaan enää ollut. No 110cm on meille juuri sopivia, joten ehkä tuo 116cm ei ihan jätti ole ja hyvällä tuurilla menee vielä vuoden päästäkin. :)
    Jos huomenna löydän kaupasta, niin voihan sieltä sitten napata pienemmän jos siltä tuntuu..

    Äiti kuudelle; Kyllä minä uskon että tuo meillä menee ainakin tammikuun vielä. Olen sen verran jouluihminen ja pipareita napostellaan pitkin talvea. ;D
    Ja tosiaan jos menisi kaksi joulunaikaa, kun tilasin 116cm. ;)

    VastaaPoista
  35. Ihana piparipaita, mut taidettiin täällä jäädä ilman, ellei liikkeestä satu löytymään 92cm paitaa ja 86cm bodya... oli näet nettikaupasta kaikki menny... Tuo Body ois niin kiva meijän neitin ruskean mekon alla... täytyy tyytyä johonkin toiseen jos ei tuota saa...
    Tosta sais ihanat joulukorttikuvatkin... hmm... täytyy kyllä piipahtaa liikkeessä...
    Mun mielestä tota voi käyttää vielä tammikuussakin,sen verran neutraalit väritkin ovat ja kyllähän pipareita syödään joulun jälkeenkin,ainakin meillä! =)
    -Elina-

    VastaaPoista
  36. Meillä joulukorttikuvassa on ehkä koko perhe, ainakin kaikki lapset, ja ihan varmasti ILMAN tonttulakkeja. Ei meidän lapset ole tonttuja, vaan ne tontuthan asustaa Korvatunturilla :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)