maanantai 20. syyskuuta 2010

Välivaatetta?

Siis en oikeesti ymmärrä miten tämä voi olla tänä talvena näin vaikeeta! Siis tämä Emilin talvivaatetuksen hankkiminen.
Yleensähän homma menee niin että pienimmän talvivaatetus on ensin valmiina, kun pienille löytyy parhaiten kaikkea kivaa ja isommille sitten viimetinkaan saa etsimällä etsiä niitä kivoja juttuja.
Nyt ei, vaan isot pojat on jo suurinpiirtein vaatetettu ja pienin tartteis vaikka mitä.
Tässä menee ihan just hermot, kun mitään kivaa ja etenkään värikästä ei täksi talveksi tunnu pian 3v:lle löytyvän!

Uusin ongelma on villahaalari.
Olen googlettanut ja käynyt varmaan jokaisen kotimaisen nettikaupan läpi etsiessäni kivaa villahaalaria koossa 104cm. Haluisin kauniin, jonkun joko värikkään yksivärisen tai ruskean. Sopivan kapean mallisen ja sopivan hintaisen.
Sanokoot muut mitä sanoo, niin minusta 60e on liikaa villahaalarista jota käytetään talven aikana ehkä kymmenen kertaa.
Kivat, Greenhill ja Jonathan ei nyt iske malliltaan/materiaaliltaan.

En erityisemmin muutenkaan pidä villasta materiaalina, vaan se on mielestäni inhottavan tuntuista. Lisäksi ainakaan meillä villaa ei voi laittaa suoraan iholle, poikia kutittaa heti. Testattu on monenlaisella villalla ja silti kutittaa. Villapipoista saan talvisin jatkuvaa valitusta, kun otsaa kutittaa. ;) 
Fleece onkin minun makuun paljon ihanampi materiaali, mutta kyllä se villa on mielestäni ainakin notkeampi siellä haalarin alla.
Kaksiosaisia villasettejä löytyisi paremmin, mutta minusta 3v:lle olisi vielä haalari kätevämpi.



Tälle talvelle löysin Oliverille ja 9v:lle Kappahlista ihanat villakerrastot. Materiaali sisäpuolelta 100% puuvillaa ja päältä 100% villaa, huippua! Ei kutita, oli 9v:n kommentti kun testattiin päälle. Koot oli näissä 86/92cm alkaen 134/140cm saakka. Mielestäni reilua kokoa, koska tuo isoin koko on reilu meidän n.139cm 9v:lle. Myytiin erikseen, 17,95e/kpl.



Samainen Kappahlin setti "tyttöjen" värissä.



Kappahlista olen ostanut Oliverille myös nämä ihanan istuvat fleecevälihousut 128cm. Samaa sarjaa oli saatavilla myös takkia. Mutta meille on tulossa toisen merkin fleecetakki.



Isojen (9v ja 11v) poikien talven lämmikkeinä on meillä ollut jo viime talvena H&M:n fleeceä, hyvin on ajaneet asiansa. Lisäksi on ollut urheilukauppojen kerrastot, jotka on kyllä jääneet tosi vähälle käytölle.
Nyt H&M:lle oli tullut uusia aluskerrastoja isommille (kuva yllä oikealla). Näitä lauantaina liikkeessä hiplaisin ja tuntui hyvältä materiaalilta. Ovat tuoteselosteen mukaan teknistä materiaalia, joka mukautuu kehon lämpötilaan. Materiaali joustaa, hengittää ja kuivuu nopeasti. Hintaa 9,95e/kpl. Naputtelin tilaukseen isoille pojille.



Mutta se Emil.
Kaksiosainen fleecesetti meiltä jo löytyy, joka menee tarvittaessa topan alla lämmittämässä. Villahaalareista kelpuuttaisin vain nämä kaksi, tai ainakin niistä mitä nyt etsiessäni löysin..
Ruskovillan luonnonvalkoinen haalari on kyllä kaunis ja taatusti laadukas, mutta se hinta.
Ticket to heaven mallistossa olisi nyt myös 100% merinovillaista villahaalaria, joka olisi minun makuun täydellinen. Hintakaan ei niin paha, n.43e. Mutta kun joka paikasta tuntuu jo loppuneen kaikki 104cm. Liian myöhään siis liikenteessä..
Saa nähdä mitä sitä tulee sitten hankittua, vai olenko kohta ihan pulassa kun en vaan löydä mitään kivaa!

Mitäs teillä muilla puetaan talveksi alle lämmittämään?


49 kommenttia:

  1. Ruskovillan villahaalari on loistava. Nyt on lapsen seitsemäs talvi tulossa ja kierroksessa kolmas haalari. Haalari on sen verran myötäilevä, että voi ostaa kasvunvaralla ja menee siten useamman talven.
    Käyttöäkin lapsen villahaalarille on tosin talviaikaan vähintään se kymmenen kertaa kuukaudessa. : )

    VastaaPoista
  2. Mä löysin viikonloppuna Kivatin tummanharmaan tähti-koristellun villahaalarin, maksoi pienessä alessa Espoon Entressen Jesper Juniorissa n. 40 €. Se saa riittää meille! Tuli vähän Molo Kids mieleen, mutta eipä tuo haittaa! =)

    VastaaPoista
  3. Tähän asti meillä on pojalla ollut villaa välissä, mut saa nähdä mitä tänä talvena on.:) Neidille on kaksi sopivaa villahaalaria ja vauvalle ajattelin hankkia tuon ticketin villahaalarin tai sitten molokidsin villahaalarin.

    Pojalle ajattelin katsella välivaatetta stadiumista, josko siellä vaikka ois jotain...

    VastaaPoista
  4. Meillä on kaikilla kolmella ruskovillan haalarit. Meillä niitä kylläkin käytetään aika paljon enemmän kuin kymmenen kertaa:)
    Nyt on ollut jo monta viikkoa rubber rainin alla villapuku ja se kulkee varalta eskari ja päiväkerho repuissa. Talvella se on lähes aina toppapuvun alla ja taas keväällä rubberin ym. vk pukujen alla. Vauvana ovat nukkuneet ruskovillan puvuissa alkusyksyn ja kevään vaunuissa ja hyvin on toiminut. Tälläkin hetkellä 1v3kk ikäinen nukkuu villapuvussa ja lämpöpussin sisällä ulkona unet rattaissa. Maksaahan ne hitusen alle 60 kappale mutta meillä onneksi kiertää kaikki lapset läpi.
    Minä kattelin ticketin ja molo-kidsin ruskeita? villahaalareita kuolaten mutta tarvetta ei nyt ole.Väristä en saanut ihan selvää oliko musta, ruskea vai harmaa.

    VastaaPoista
  5. Mä ostin meidän pienille Ruskovillan haalarit. Kävin heidän tehtaanmyymälässään ja siellä kakkoslaadun haalarit maksoivat 43 e. Virheet haalarissa oli niin pieniä ettei niitä edes huomaa.

    Musta tuo haalari on ihana, koska se on villasta huolimatta suht ohut ja notkea. Ei yhtään sellainen tönkkö.

    VastaaPoista
  6. Meillä mennään mun tekemällä merinokerrastolla ja sitten fleesepuku väliin. Nyt meinaan kutoa herralle villaasta väliin kun kaikki aikasemmat on jääneet pieneksi. Isoille teen villapaidat ja ostan fleesekerraston tai ompelen ite. täytyy nyt kattoa kumman teen ja miten ennätän. :)

    VastaaPoista
  7. Name It:llä on isoja kokoja paksua villahaalaria(ja housuja). Ainakin oli ruskearaitaista.

    VastaaPoista
  8. Meillä on ollut joka talvi mummun kutomat villatakki ja -housut. Mummu tykkää kutoa ja asut on aina olleet kaksiosaisia varmaan siksi, kun niihin löytyy enemmän malleja. Jonakin vuonna on ollut fleecevaatettakin, mutta tuleva talvi mennään varmaan kokonaan mummun kutomilla.

    VastaaPoista
  9. Pienemmälle ostin juuri kirpparilta fleecehaalarin lämmittämään ja isommalla taitaa löytyä kaapista fleecehousut sekä fleecetakkeja lämmikkeeksi. Villahousuja taitaa löytyy myös pienemmän lämpökerrastoksi.

    VastaaPoista
  10. Mä en ole vielä ostanut pojalle väliasuksi kuin fleecetakin ja parit housut. Viime talvista mummin tekemää villahaalaria täytyy sovittaa, jos se mahtuisi vielä päälle. Jonkun villapuseron ajattelin neuloa.

    Tytöille ostin fleecepuserot ja -housut. Varmaan jotain villapuseroita täytyisi heille ostaa/tehdä.

    VastaaPoista
  11. Meille tuli Everestin fleecehaalari, hinta oli muistaakseni 17,90 ja niitä tais olla turkoosin lisäksi musta. En oikeen vielä tiedä, että tykkäänkö tuosta materiaalista. Luulen, että nurja puoli nyppyyntyy. Ja ehkä oisin myös toivonut, että fleece ois hieman paksumpaa.

    Kiitti vinkistä, meille napsahti Ellokselta pienemmälle punainen Ticketti toiseksi haalariksi! Onkohan mitoitus edelleen yhtä valtavaa? Meillä poika 1 v. on nyt varmaan jotain 75 senttiä, ja tilasin hälle 80 cm haalarin.

    VastaaPoista
  12. Hei!

    Nuutisen kutomolla on melko edullisia villahaalareita. On kyllä vähän karheampaa villaa kuin tuo Ruskovillan haalari.

    Meillä on Ruskovillan haalareita ja niihin olen kyllä tosi tyytyväinen. Jälleenmyyntiarvokin on hyvä;)

    VastaaPoista
  13. Manulla on ruskovillan haalari jota käytetään tosi paljon talvessa sekä myös syksyllä/keväällä välikausivaatetuksen alla, eli kyllä meillä ainakin käyttöä tulee enemmän kuin se 10 kertaa talvessa joten suht korkea hinta ei haittaa. Lisäksi haalari jää pikkuveljelle.
    Ruskovillan villakerrasto on myös käytössä tosi paljon, syksystä kevääseen.
    Tuli mieleen kun sanoit että villa kutiaa iholla, niin kokeilepa laittaa villavaatteille pesun yhteydessä villanhoitoainetta (lanoliinia), se tekee villasta ihanan pehmoista.
    Ruskovillan silkkivillakerrastoa voisi myös kokeilla, sen ei pitäisi olla ollenkaan kutiavaa, hinta vaan on aika suolainen...
    Meillä on vauvalla ruskovillan silkkivillabody ja se on aivan unelmanpehmeä :)

    VastaaPoista
  14. tässä muutamia joilta voisi löytyä: manymonth, trolls, cosilana, disana, minimundus ja oli yksi vielä jolla oli aikuistenkin villakerrastoja mutten nyt enää muista nimeä.

    VastaaPoista
  15. Eikös minymolla ollu kiva raidallinen villahalaari?
    Ainakin muistelisin sellaisen nähneeni oz babyn myymälässä, eli löytyisköhän heidän nettikaupasta?

    VastaaPoista
  16. Heips,

    kun sinähän osaat ommella, niin osta merinovillainterlockia tai ribbiä ja ompele villahaalari, saat oikein kivan yksivärisen ruskean:)

    - Outi

    VastaaPoista
  17. katoppa jos jostain löytäisit nuutisen kutomon villahaalareita. kivan kapoisia malliltaan.

    VastaaPoista
  18. Meillä käytetään omatekoisia merino- tai silkkivillavaatteita. Vain ensimmäisenä talvena on ollut villahaalarit, myöhemmin sitten kaksiosaisia settejä. Villaleggareita käytetään myös mekkotakkien kanssa toppahousujen sijasta. Fleeceä meillä ei talvella välikerroksena käytetä, jotenkin mielestäni liian "tahkea" yhdistelmä varsinkin fleecevuorisen talvihaalarin kanssa.

    VastaaPoista
  19. Tosi hyviltä vaikuttaa nuo Kappahlin setit! Tässä postauksessa nyt vähän sivuttiin noita isompiakin poikia, eli vähän kysymystä heidän talvivaatteista ;) Mistä ostat heille toppasormikkaat, vai onko sulla mitään tiettyä merkkiä? Meillä vaatimukset on että nopeasti pitää mennä käteen, eli ei mitään kovin liikkuvaa vuorta siellä hankaloittamassa.. Myöskään ranteen kohdalta ei saa olla liian tiukka. PO.Pin "hiihtohanskat" oli ihan virheostos. Piiitkä ja tiukka ranneresori. Entä onko teillä isoilla käytössä jokin korvia (tosi kylmillä ilmoilla) pipoa paremmin suojaava lakki? Meillä on ollut niitä reiman "korvasuoja" pipoja, mutta olisko muuta kivempaa? Sori tää kysymystulva..
    -elly-

    VastaaPoista
  20. Ihana :)

    Onneksi(??) meille mahtuu vielä viime vuotinen. Ainakin luulisin. Vaikka se onkin sitten tummansininen ja tarvii vaateharjalla putsata joka päivä, että kehtaa päälle pistää :D Mutta on kumminkin. Ja uutta ei osteta. Pidetään sitten ne 10 kertaa silmät vaikka kiinni... :D

    -Jamina-

    VastaaPoista
  21. Meillä on fammon kutomat villavermeet :o) Ainakin viime talvena riitti hyvin haalarin alla, joten samat välivaatteet tulevanakin talvena.

    VastaaPoista
  22. Tällaiset thermopuvut ovat kuulemma kovasti tulossa taas markkinoille. Lämmin alusasu haalarin alle. Aika nostalginen on ulkonäöltään! Kuvan esimerkin nappasin Kuperkeikan sivuilta.

    http://www.kuperkeikka.fi/cupcake/thermo-asu.html

    T:Taru

    VastaaPoista
  23. Nyt on eka talvi kun kokeillaan pärjätä pelkällä fleece-väliasuilla. Villaa ja fleecea on ollut aiemmin. Minusta ne villa-asujen hinnat alkaa olla sitä luokkaa ja käyttö vähäistä etten maksa. Ohut fleeceasu on ihan mukava haalarinkin alla. Tai ainakin saa luvan olla :)

    VastaaPoista
  24. Mäkin vinkkaan tuosta name it:stä. Meillä on viime vuoden alesta tummanruskea odottamassa, niitä oli myös valkoisena. Tämän vuoden värejä en ole nähnyt. Normihinta viime vuonna oli 29,90 euroa.

    VastaaPoista
  25. Kiitoksia kaikille kommenteista ja vinkeistä! :)
    Meillä tosiaan ei tule villahaalarille niitä käyttökertoja paljon, koska mielummin olen vetänyt fleeceä alle jos tarvis.
    Tosin viime vuonna pidettiin eniten moneen talveen kun oli niin kylmä. ;)
    Emilillä oli juuri se Sinin mainitsema Name It villahaalari ja se oli paras joka meillä on koskaan ollut.
    Katselin niitä täksikin talveksi, mutta minä en nähnyt kuin 98cm saakka. Eli Annika missä oli isompaa? heti hankkisin sellaisen. :)

    VastaaPoista
  26. Palaan muihin kysymyksiin ja kommenteihin myöhemmin.. :)

    VastaaPoista
  27. Villahaalari on talvella lähes aina topan alla, eli meillä sitä käytetään paljon.
    Vauva-aikana oli Ruskovillaa ja omatekemää, sitten oli Jonathan ja sitten Ciraf.

    Nyt tälle talvelle löysin kirpparilta oikein hyväkuntoisen käytetyn, en muista merkkiä.

    Maksan villahaalarista uutena max. 40e, joten suosin käytettyjä.


    Fleeceä en käytä talvella alla, vain näin syksyllä ja keväällä.

    VastaaPoista
  28. Mulla kokemusta Ruskovillasta sekä Nuutisen kutomon puvuista ja molemmat ovat mielestäni tosi hyviä.

    Jännä muuten, että meillä ei lapsilla ole kuin yhdet välikamat, eli joko fleece- tai villapuku. Itse tykkään villaisista, luonnonkuituisista, enemmän ja niin myös lapset. Eli siis yhdellä on menty talvi.

    Rose

    VastaaPoista
  29. Meilläkin on ykkössuosikkina ollut Ruskovillan haalari. Sama haalari on aina mennyt kaksi talvea kun olen ottanut sen verran reilua kokoa.

    Viime talvena ostin esikoiselle Troll Companyn merinovillakerraston. Oli aivan huippuostos! Mielestäni materiaali oli vielä pehmeämpää kuin Ruskovillan ja Po.pin villakerrastoissa. Kerrasto oli ahkerassa käytössä koko talven, eikä se ole oikeastaan edes nyppyyntynyt vielä. Suklaanruskea väri oli tosi kaunis, eikä siinä juuri tahrat näkyneet. Nyt tarvisin samanlaisen ensi talvea varten, mutta en löydä mistään. Me and Mamassa niitä on ollut, mutta nyt en löytänyt sieltäkään.

    VastaaPoista
  30. Onko Name It:n haalari täyttää villaa vai jotain sekoitetta?

    VastaaPoista
  31. Anoppi onneksi villoittaa meidän pojat. ;)

    VastaaPoista
  32. Meillä on pienimmällä ollut Ruskovillan haalari ja ensi talveksi pitäisi hankkiakin isompi. Käytettynä olen ostanut, niin hinta ei ole niin paha :)

    Isommat (9-8v) ei suostu meillä kyllä mitään villaa enää päälleen laittamaan... Fleecepusero ja no, villapaita kyllä kelpaa, mutta ei housut :) Fleecehousut saattais ehkä kelvata. Täytyypä panna harkintaan.

    Mutta kiitos vinkistä noista Henkan kerrastoista. Meillä ei pojat pidä aluskerrastoina kuin urheilukerrastoja, samoin itse pidän niitä ulkoillessa. Ihan parhaita! Täytyy siis kokeilla tuota henkankin versiota, hinta kun ei ole paha.

    VastaaPoista
  33. Ystäväni tilasi Ruskovillan tuotteita vähän aikaa sitten Saksasta (www.lonneberg.de), olivat sieltä tilattuna hieman halvempia kuin Suomesta ostettuna ;-) Tosin ruskeita villahaalareita tuolla ei näkynyt ja muutenkin olivat koot jo aika hyvin menneet.Ilmeisesti kyseinen nettikauppa on suomalaisten suosiossa, koska heidän pääsivuillaan mainostetaan "syysalea" ja edullisia postikuluja suomeksi.

    Meillä on tähän asti pärjätty Kivatin villahaalareilla ja niillä varmasti mennään tulevakin talvi. Lisäksi on kaksiosaiset fleecesetit, joita tarkoitus käyttää välivaatteina kylminä syyssäinä.

    Kappiksen villakerrasto herätti mielenkiintoni. Täytyypä tutustua siihen tarkemmin seuraavalla kaupustelureissulla.

    VastaaPoista
  34. Ystäväni tilasi ruskovillaa saksasta; www.lonneberg.de. Liikkeessä oli "syysalena" kaikesta -15%, joten villavaatteet tulivat sieltä tilattuna vähän halvemmiksi. Kävin kurkkimassa sivuille, ruskeita villahaalareita siellä ei ollut ja muutenkin olivat koot menneet jo aika hyvin.

    Tuo kappiksen villahaalari herätti kiinnostukseni, täytyypä tutustua siihen tarkemmin seuraavalla kaupunkireissulla!

    Meillä on lapsilla ollut käytössä pakkasilla Kivatin villahaalarit ja niillä varmaan mennään tulevakin talvi.

    VastaaPoista
  35. Meilläkin aina villaa välissä kovalla pakkasilla (toisinaan myös nollakelillä vk-haalarin kanssa), joskus harvoin fleecetakki villan tilalla. Mä en ikinä oo kauheesti satsannu villahaalariin, mun mielestä sen ei tarvi olla hieno, koska ei näy kun sen pukemisen hetken ;). Viime talvena oli kirppikseltä 0,50e maksanut villahaalari, jossa oli kiinni ommeltu reikä, ei haitannut yhtään. Viime keväänä löysin ruskovillan haalarin kirppikseltä 20e, tosi siisti. kokona 120cm ja menee varmasti kaks talvea tuolle 108cm pitkälle neitoselle.

    VastaaPoista
  36. Hei!

    Pitkään olen lukenut, mutta en muista olenko kommentoinut. Kivan näköiset nuo kappiksen kerrastot, mutta en oikein tajua niiden käyttötarkoitusta. Siinähän on kerrokset nimenomaan väärinpäin? Villahan laitetaan juuri sitä varten alimmaiseksi, että se päästää kosteuden eteenpäin ja tuntuu kuivalta ihoa vasten. Puuvillahan alimmaisena pilaa koko systeemin, koska kostuu ja tuntuu inhottavan märältä. Lisäksi puuvillaa saa olla pesemässä alvariinsa ja miten tuo villa kestää sitten moista? Villahan puhdistaa itse itseänsä, joten sitä tarvitsee pestä todella paljon harvemmin. Tuuletus riittää. Itse olen kokenut ne maailman helpoimmiksi alusasuiksi. Meillä lapsella aina merinovilla/silkkivillaa alimmaisena. Puuvillaa sitten välissä.

    Ja jos villalle on todella ihana vaihtoehto toi silkkivilla. Me&mamalta saa ainakin cosilana merkkisiä ihana ohuita kerrastoja. Ovat edukkaampia kuin ruskovillan vastaavat. Meillä ne on käytännössä päällä aina, joten maksavat todellakin itsensä takaisin.

    Ja noista teknisistä alusasuista senverran, että itse olen harrastanut kilpahiihtoa ja voin sanoa, että ne rupeaa pidemmän päälle haisemaan todella pahalta. Se hiki ei vaan vissiin lähde niissä lämpötiloissa joissa vaatteet saa pestä, joten kalliimmaksi tulevat kuin villa.

    Ticketin villahaalari näyttää hyvältä, myös manymonths merkkisiä, joita saa Baby idealta voin suositella. saa ruskeaa yksiväristäkin.

    Ja komppaan edellisiä, Ruskovillan haalarilla on todella hyvä jälleenmyyntiarvo. On vuodenkin käytön jälkeen kuin uusi. Materiaali ei nukkaa ja venähdä.

    VastaaPoista
  37. Minkä nimisiä isoimmat poikasi ovat ja miksi heitä kutsut ikävuosilla ja pienempiä etunimillä?

    VastaaPoista
  38. Eikö sinulla ole mitään tallella isompien lasten jäljiltä pienintä varten? Meillä ainakin pienempi lapsi aina saa isomman vanhat villahaalarit, fleecet, toppikset jne. Eipä tarvitse miettiä, mistä haalia ja onko ajoissa liikkeellä, kun kotona valmiina odottavat.
    Suosittelen! Myös ekologista!

    VastaaPoista
  39. Ideaparkissa on Name It:n myymälä, voisin seuraavalla kerralla katsoa kokoja tarkemmin. Mun mielestä haalareissa oli isojakin kokoja.

    VastaaPoista
  40. Kaari; Siitä siis voisin ottaa jo 110cm ja mentäis monta talvea sillä, täytyy harkita hinnasta huolimatta. ;)

    MrsAgatha; Muistan nuo tähtihaalarit viime talvelta ja ne oli kyllä tosi kivat! Ehdottomasti olisin sellaisen meillekin voinut hankkia, jos alesta olisin löytänyt. Tämän talven mallit, siis ne mitä olen nähnyt, ei iskeneet. ;)

    Helmi; Stadiumissa on ainakin fleecehaalareita, just kurkin nettisivuja. Liikkeessä saattaisi olla laajemmin muutakin, olisikohan ihan villaa? Kerro sitten mitä löytyi. ;)

    Mari; Joo, minun täytyisi vaan totutella tuohon villaan. En tiedä miksi se tuntuu käsissä vähän inhottavalle. ;)
    Ticketin oli minusta ruskeita, Molo kidsiltä muistan musta/harmaa raitaista. Molo kidsin koot ei vaan riitä.

    Fru Citron; No varmasti kakkoslaatuinen on hyvä kanssa, mitä nyt pienet pitavirheet haittaa. Hyvän löydön siis teit. :)

    Anne T; Se on kyllä mahtavaa kun osaa ihan itse. :)

    Mindianna; Oi kun meidänkin mummot osais/ehtisi. Toinen ei taida osata ja toinen ei ehdi, kiireisiä nämä nykymummot! :D

    Hantta; Kirppikseltä voisikin löytää villaa, harmillisen harvoin itse pääsen kurkkimaan.

    Sande; Sinullakin on kyllä mahtista kun on taito hyppysissä. :)

    Laura; Tuota Everestiä kurkin kanssa, ois ehkä hyvä vaihtoehto. :)
    No en tiedä onko nuo Elloksen Ticketit tuttua mitoitusta, mutta jos on niin vastaa sitä seuraavaa kokoa mikä lapussa on. Eli reilua.
    Saa nähdä sitten kun tulee.

    Jenna; Nuutisen kutomon haalareita katselinkin Metsolan sivulla(?) Ihan kivalta näytti nekin.
    Tosiaan jälleenmyyntiarvo Ruskovillassa olisi ainakin hyvä..

    Heidi; Kiitos vinkeistä!, pitää testata. :)

    Unikuu; Uusia merkkejä, täytyy googlata nuokin. ;) Manymonth haalareissa ei riitä koot, ne kurkin jo aiemmin.

    Mirja; Minymolla? En olekaan törmännyt, pitää kurkkia. Reiman raidallista oli ainakin Ozbabyllä, mutta siinä ei riitä koot.

    Outi; En usko että taitoni riittää villahaalariin. :D

    Anonyymi; Niihin törmäsin ja olivat ihan kivan näköisiä.

    Oliviah; Tuo on totta että jos on fleecevuorellinen talvihaalari, niin välihaalari ei sit oikein voi olla. Tökkii. ;)

    VastaaPoista
  41. Elly; Tottakai saa kysyä! :)
    On ollut mielessä postata isojen poikien rukkasista ja toppahousuista, mutta kun tuntuu ettei ehdi kaikkea.
    Meillä parhaiten kestää isoilla Reimatec+ rukkaset, siis ne sormikasmalliset. Everestin oli ihan hyvät kanssa viime talven kokemuksella.
    Markettien halpisversiot on kuukaudessa rikki ja jatkuvasti läpimärät, joten niitä on turha meille ostaa.
    Korvia erityisesti suojaavia pipoja ei meillä ole ollut isoilla nyt pariin vuoteen, kun ei tahdo niissä riittää koot. Vanhimman päänympärys on jo jotain 56cm.
    Ihan tavan pipoilla on pärjätty, kun vaan ostaa jonkun hyvän mallisen/hyvin päähän istuvan. Reiman villapipot on olleet minusta hyviä.

    Jamina; :D Niin kun tiedät, minä taas olen niinkin turhamainen että en kestäisi jos villahaalari ei ole silmiä miellyttävä. ;D

    Pirjo; Ihanaa olisi jos meilläkin. :)

    Taru; No oho! Aikas jänskät jos sanoisin kivasti. ;D

    Katja; Sepä se, kun ovat melko hinnakkaita jos ei sitten mene useampaa talvea.

    Sini; Meillä oli kanssa viime talvena se ruskea ja oli ihan paras! :)
    Harmi vaan kun kokoja oli silloin vain 98cm saakka ja eikös ne täksi talveksikin ole vaan siihen 98cm?

    ninnu; Kirpparilta kun löytäisikin, miksi meillä on niin huonot kirpparit? Tai sitten onneton kirpparilla kävijä. ;D

    Rose; Kyllä yksillä taatusti pärjää. Meillä nyt vaan sitä fleeceä on aina kaapissa ja talveen tulee automaattisesti myös villaa hommattua.

    Annilinnea; Kuullostaapa hyvälle tuo Troll company, kerro ihmeessä jos jostain löydät. :)

    Fru citron; Name It:n villahaalari oli ainakin viime talvena 100% villaa ja sellaista huovutettua pinnaltaan. Eli suht paksu ja niin lämmin. :)

    Kotiäiti; Onnekas! ;)

    Essiina; Näpeissä nuo tosiaan ainakin tuntui hyvälle nuo H&M:n isompien kerrastot. Saa nähdä käytössä sitten.
    Ei meilläkään isot villaa halua, mutta tuo Kappahlin kerrasto oli 9v:stä kiva. ;)

    Suvi; Ahaa, tietenkin muualta saa edullisemmin. ;) Kiitos vinkistä!

    Mari; Joo, minä olen näissäkin turhamainen vaikka ei tartteis kyllä. ;D

    VastaaPoista
  42. Anonyymi; Tuo voi olla totta ettei toimi niin hyvin kuin pelkkä villa paljon hikoilevilla lapsilla. Mutta meillä pojat hikoilee todella harvoin. Yleensä vain liikuntatunnilla, mutta koskaan eivät ole talvella ulkona hikoilleet. Eli tuskin sitä kosteudensiirtoa niin kovin meillä tarvittaisi, vaan ennemminkin juuri sitä että lämmittää.
    Ja kun tosiaan sitä villaa ei voida kuitenkaan suoraan iholle laittaa, niin nuo Kappahlin on meille tosi hyviä. :)
    Teknisiä alusasuja on meillä miehellä monta ja ne ei kyllä haise, vaikka käyttääkin todella paljon työssään (liikunta alalla). Liekö niissä sitten eroja.
    Niin näissäkin se, että meille varmaan toimivia, kun pojat ei juurikaan hikoile. Ovat ennemminkin viluisia. :)

    Anonyymi; Isompien nimiä en ole täällä kertonut, koska se on heidän oma toive. Ovat jo niin isoja, että saavat sanoa asiaan oman mielipiteensä. Toisekseen blogini ei juurikaan käsittele heidän vaatetusta tai elämää. Joskus jos jossain postauksessa on heistä kuvia, niin nekin pyrin ottamaan sivusta ja kysyn ensin luvan julkaisuun.
    Pienet näkyy täällä vielä toistaiseksi, koska heidän kasvopiirteet vielä muuttuu kasvaessa. Myöhemmin varmaan jää Oliverkin kuvista pois, kuten Emilkin aikanaan. Riippuu tietysti heidän omasta tahdostaan.
    Eli pienten puolesta voin vielä päättää minä ja isommilla on jo oma valta itsestään. :)

    Anonyymi; Kyllä varmasti ekologista, mutta meillä ollaan ekologisia monissa muissa asioissa. Niitä en täällä käsittele koska ei ole blogini tarkoitus.
    Kyllä meillä monet sisävaatteet kiertää 11v:ltä 9v:lle ja osa 9v:ltä 6v:lle. 6v:n ja kohta 3v:n suuren kokoeron vuoksi en juurikaan säästä ulkovaatteita pienimmälle, syystä että meille ei mahdu niitä säilömään kolmea vuotta käyttöä odottamaan.
    Lisäksi makuni ehtii kolmeen vuoteen taatusti muuttumaan, joten en koe sitä kovin mielekkääksi.
    Isoilla kiertää osa ulkovaatteista, mutta yleensä ihan kaikkea ei pysty kokojen vuoksi tai siksi että ovat jo niin loppuunkuluneita.
    Tämä on siis meidän tapa. :)

    Annika; Kiitos!, olisi tosi kiva jos katsot ja infoat. :)

    VastaaPoista
  43. Jäiköhän mun eilinen kommentti tulematta... Lennen ruskeaa villahaalaria löytyy myös isossa koossa. Katso Bobon sivuilta ;)

    VastaaPoista
  44. Mäkään en ymmärrä noita villajuttuja. Kiitos vinkistä, ompulle pitää hakea kappahl setti 122-128 ja 134-140 kokoisina. Meilläkin villa iholla on ihan kummallinen juttu. Ei mee aivoon että miks:)Meillä lapsilla on kautta aikain ollut villahaalarit. Ompulla, no ei ehkä tänä vuonna. Mutta kotikäyttöön kivat, no katsotaan. Meillä hyvin herkkäishoinen 3v saa ihottumaa villasta iholla (tarkoitan lähinnä villahaalareita)ja se on yksi syy miksi se ei ole meillä iholla. Uskon että se tulee siitä kun villa hankaa ihoa ja näinollen ihon reaktio on ihottuma.Meillä olin harmissani koska ompsaata kutitti name itin villakangastakki nousevasta kauluksesta. Mutta mukavuus ennen kaikkea, eli ei. Meillä villahaalarit on aina vedetty trikoopaidan ja sukkisten päälle.

    VastaaPoista
  45. Yritin eilen kommentoida, mutta meidän nettiyhteys temppusi niin en voinut.. Meillä ollut käytössä Ruskovillan haalari sillä samalla systeemillä niinkuin joillakin muillakin, että ostetaan kokoa isompi niin voi käyttää kaksi talvea. Ja meillähän ne nyt vielä jää isommalta pienelle, joten yksi haalari voi olla käytössä sen neljä talvea :) Hinta on tainnut nousta viime vuodesta.

    Esikoiselle ostin PO.P:n villakerraston. Ei ole koskaan ainakaan valittanut, että villa kutittaisi (mut eipä oo ennen koko kerrastoa ollutkaan..). Joku KappAhl:n (tekninen?) kerrasto ostetuna myös. Lisäksi löytyy fleeceä ja villatakkeja ja -housuja, joten niillä todellakin pärjätään! :D

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  46. Ruskea Lenne haalari just alle 40 euroa:

    http://www.kidsavenue.eu/item.php?id=1733

    VastaaPoista
  47. Täällä olis raidallinen Lenne. Värikäs ja hauska.

    http://www.kidsandhome.fi/verkkokauppa-vaatteet/poikien_vaatteet/koot-80-104/ulkoilu/villahaalarit/?num=158390&upotusURI=/verkkokauppa-vaatteet/poikien_vaatteet/koot-80-104/ulkoilu/villahaalarit/&x157697=Select/Card

    VastaaPoista
  48. Anonyymeille kiitos noista Lennen villahaalari linkeistä! :)
    Ruskea olisi kiva ja samoin raidallinen, mutta noissa tuo malli on vähän leveähkön oloinen?
    Nimenomaan sellainen kapeampi miellyttää enemmän silmää, kuten Ticket ja Ruskovilla.. Mutta ei nuo ole huonoja vaihtoehtoja kuitenkaan. :)

    Pipsa; Niinpä. ;) Siis meillä ei vaan siedetä sitä villaa, kun se ei muka tunnu kivalle ja tosiaan aina meilläkin vedetään sisävaatteiden päälle se villahaalari kuitenkin.
    Noissa Kappahlin villavaatteissa on juuri se hyvää että voi vetää suoraan iholle.

    Äiti ja pienet pojat; Kuullostaa hyvältä nuo teidän setit. :)
    Minun vähän tekisi mieli testata tuo Ruskovilla, kun sitä niin kovasti kehutaan ja jos ostaisi 110cm niin menisi ehkä kaksi talvea..
    Mutta Ticket houkuttaa kanssa. ;)

    VastaaPoista
  49. entäs jonkun suomalaisen firman valmistama merinovilla paita ja housut. joku myllymuksut tai sampsukka tai vastaava? tiris ? niillä vois varmaan toivoa kapeaa mallia ja juuri siinä koossa missä itse haluaa.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)