lauantai 4. syyskuuta 2010

The talvihaalari


Se on kuulkaas hyvät kanssasisareni niin, että tämä äiti on viettänyt tunnin jos toisenkin miettiessään talvivarustusta poikajoukolle. Koska osaan kasvattaa asiasta isonkin ongelman, niin päätin keskittyä yhteen poikaan kerrallaan. Ajattelin että aloitetaan Emilistä, eikös pienin pitäisi olla se helpoin?
Ei näköjään, kun ensin meinasi usko loppua. Paljon on kivoja vaihtoehtoja, mutta ei mitään kamalan erilaista tai jotain jossa olisi vähän jujua. Ei sellaista joka olisi "nyt heti pakko saada".
Mietin jo tuossa itsekseni, että miten ihmeessä sitä ei vaan voi olla se helppo äiti, siis se joka menee vaan lähimpään markettiin ja nappaa jonkun sopivan hintaisen haalarin kainaloon. ;)

No olen selannut nettikauppoja ja odottanut löytäväni sen täydellisen haalarin, jossa hinta ei olisi tähtitieteellinen ja laatu kuitenkin hyvä. Sekään ei ole niin helposti tehty, kun ihan oikeesti noita hintoja katsellessa meinaa pyörtyä! Vai onko teistä n.140-150e haalarista kohtuullinen hinta?
Minusta ei. Kyllä maks. satasella pitäisi jo saada laatua..

Entäs ne värit. Oletteko huomanneet että ne on aika samoja joka mallistossa?
Kun tallensin kuvia koneelle haalareista joita meille voisi tulla, huomasin yhtäkkiä että nehän on kaikki lähes samaa sävyä. Vihreä näyttää olevan tänä talvena ruohonvihreä, ruskea taas on aina ruskea. Puhdasta turkoosia oli aika vähän, mustaa ja harmaata taas minä en halunnut.
No löysin kuitenkin yhden ihanan väripilkun, jonka tilasin heti;



Stadiumin nettikauppaan oli tullut Everestin vedenpitävää talvihaalaria tosi kivoissa väreissä ja tämä keltaisen oranssi on nyt tulossa Emilille 104cm. Hinta mitä sopivin 59,90e.
Kiitokset vaan Helelle tästä vinkistä! :)




Minymon tähtihaalareita olen jo odotellut ikuisuuden, koska pähkäilin näiden kahden värin välillä. Nyt niiden kuvia löytyy mm. Sisukkaasta, Peppiinasta ja Kuperkeikasta.
Minusta tuo petroolin sävy oli niin tumma, että tilasin mielummin tuon vihreä/ruskean Emilille.



Sisukkaassa oli muuten aika upea tumma lila Minymon tähtihaalari kanssa ja perus vihreä olisi ollut kiva myös.



Ticket to heavenin Baggie North haalareita mietin kanssa, tietysti vihreänä tai ruskeana. Mutta ei sitten iskeneet nuo sävyt niin lujaa..



Molo Kids on vahva ehdokas edelleen, jos nyt toinen noista jo tilatuista ei täytäkään toiveita. Vihreä tai ruskea, kumpikin käy. Saattaapa alesta viimeistään löytää meille tiensä.
Kokoa vaan jäin pohtimaan, koska Molo kids on mielestäni naftia mitoitusta. Menisikö teistä siis 100cm pojalle jo 110cm, vai hukkuuko siihen?..



Småfolkin omppuhaalari ihastutti jälleen, mutta omppujahan meillä oli jo viime talvena ja se viime talvinen oli mielestäni kauniimpi. Vähän rauhallisempi.
Mini A Ture on merkki jota meillä ei ole koskaan ollut ja se tekisi mieli testata. Tuo ruskea haalari olisi minun mieleen tästäkin mallistosta.

Tiedän kyllä että jotkut pärjää jopa yhdellä haalarilla, mutta minä en. ;) Viime talvena oli kolme ja niitäkin kaikkia pidettiin. Nyt ajattelin pärjätä kahdella (jos en saa jotain kohtausta ja tilaa kolmatta) ja sitten yhdellä takki+housut setillä. Pidän siitä että voi vaihdella. Talvi on kuitenkin aika hurjan pitkä, joten haalarille tulee paljon käyttöä usemman kuukauden ajan. En rehellisesti sanottuna jaksa katsella sitä yhtä ja samaa koko talvea, joten meille sopii parhaiten ainakin se pari.

Millaisilla talven kamppeilla teillä mennään ja millä määrällä?


46 kommenttia:

  1. Meillä on 2 Molon haalaria ja sitten 3 toppatakkia (yksi Mini Rodinin joka saattaa olla liian iso talvella ja 2 työkaverilta saamaani) sekä yhdet toppahousut. Näillä meinataan pärjätä. Muuten olisi vain nuo haalarit mutta kun tosiaan sain työkaverilta jo ajat sitten pari toppatakkia ja keväällä tilasin Mini Rodinin alesta toppatakin niin pitihän sitten myös toppahousut ostaa (ne on ihan H&M:ltä). Meidän talvi on siis kunnossa! =D Jopa kahdet kengät löytyy!

    VastaaPoista
  2. Mie olen todellakin sitä mieltä, että 150 - 200 e on liikaa haalarista! Kun edullisemminkin saa ihan yhtä hyvän :) Siis mikäs siinä, jos olisi niin paljon rahaa, mutta kun ei ole, niin ei ole. Niin, ja ihan varmasti jos oisi vaan yksi lapsi, niin sitä ei tarviisi niin paljon miettiäkään!

    Ja yhellä haalarilla ei pärjätä mitenkään. Muksut on pihalla tosi paljon, ja kun tulevat vaikka syömään, niin eihän sitä halua sitä kostunutta (ulkopuolelta) haalaria laittaa uudelleen päälle vaan sitten on kiva vetäistä se täysin kuiva puku. Ja toisaalta, jos olisi vaan yksi haalari, niin se olisi kyllä ennen keskiväliä jo siinä kunnossa, että hohhoijaa :-D En jaksa uskoa, että edes ne sikakalliit puvut on niin hyviä, että kestäisi jäisissä rinteissä polvillaan laskemisen isommalla lapsella. Eri asia vielä tuommosella 1-3 vuotiaalla, mutta kyllä nuo eskari/koululaisikäiset kuluttaa sitten jo ihan eri tavalla. Jopa tytöt :-D

    Mutta siis tietenkään se ei ole miulta pois jos joku ostaa kalliin haalarin, päinvastoin, kiva katsella ihania pukuja! Meillä ei vaan talous anna myöten laittaa toista tonnia kolmean lapsen talvivaatteisiin :)

    VastaaPoista
  3. Olen jo jonkun aikaa seurannut blogiasi, mutta ajattelin nyt sitten heittää ensimmäisen kommenttini myös kehiin! :)

    Hienoja toppalöytöjä olet tehnyt!!
    Varsinkin tuo Stadiumin keltainen toppa on aika herkullinen, erinlainen! Olen myös huomannut saman, että joka paikassa on aikalailla samoja värejä, valitettavasti on aika vaikeaa löytää mitään erinlaista, hakemassa saa hakea!

    Meillä on esikoisella varattu viime vuoden oranssi NameIt haalari, rymyhaalariksi. Se tosin voi olla vielä että menee vaihtoon! :D Parempi haalari on sitten Ticket to Heaven - Baggie Suit, limen värisenä :)

    Nuorimmainen on tällä hetkellä äitiyspakkausten ja esikoisen vanhan Reima haalarin varassa, mutta uutta haalaria kovasti vielä kaipailen!! Etsinnät jatkuu..

    -Nanna+pojat-

    Meidän löytää: http://topinjatominelamaa.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  4. Meillä meni tänä talvena kaikkien topat uusiin kun entiset jäi pieneksi. Vanhimmalle tilasin jo talvella alesta Molo-kidsin 2-osaisen puvun ja viime talvelta jatkaa mini rodinin takki kauppa takkina. Keksimäiselle tilasin syksyn cupcake haalarin ja kauppatakkina menee ainakin alkutalvesta viime talvinen toppatakki jonka sai serkultaan. Pienimmälle tilasin myös syksyn cupcake malliston haalarin ja kauppatakiksi haalin Monsoonin pallotakin. Yksillä on aina pärjätty ja näillä
    mennään nytkin. Vararikkokin tulisi jos kolmelle lapselle ostaisi monta pukua:) ja naulakot loppuu kesken. Hyvin ollaan pärjätty:)

    VastaaPoista
  5. Meillä taitaa olla vähintään kaks per muksu. En ymmärrä miten yhdellä haalarilla tai kaksosasella voi pärjätä koko talven? Siinäpä syy miksi meille hommataan myös vieraileville tähdille puvut tänne. Märkä/kostea asu rajoittaa kummasti ulkoilua. Olipa sitten kosteussuojaa tai ei, ne kostuu lajinsa kuitenkin aina. Pitää tässä syksyllä tehä postausta meidän talvivehkeistä, niin tietää itekkin kellekkä on mitäkin ja mitä puuttuu.

    VastaaPoista
  6. Nuo haalarit kyllä hivelivät silmää :) Ihania suurin osa.

    Meille tulee taas todennäköisesti vain yksi haalari per lapsi, sekä sitten yhdet takki+housut yhdistelmä. Näin ollaan menty joka vuosi ellei ole joutunut uutta haalaria ostamaan kun edellinen menee pieneksi. Kuopus meni kaksi talvea samalla haalarilla :D mutta nyt on ostettu uusi.

    VastaaPoista
  7. Kivat haalarit olet tilannut.:)

    Itsekin olen noita Stadiumin haalareita miettinyt, täytyy vain käydä sovittamassa ja katsoa, onko ne kuinka jäykkiä...

    Minäkin olen tullut siihen tulokseen, että ainakin kaksi haalaria olisi kaiketi hyvä olla, kun pojalla ei ole enää vaippaa ja niitä pissavahinkoja saattaa tulla edelleen. Ei tarvii sitten sen vuoksi ainakaan sisälle jäädä, ettähaalari on pissitty.;)

    Tällä hetkellä vaihtoehtoina on:
    1.Molo kids, josta kelpaa mikä väri vain.
    2.Ticketin pallokuosinen haalari, josta on tullut pakkomielle, hinta vain on aikas kova.
    3.Minymon raitahaalari.
    Yhden haalarin ajattelin ostaa nyt ja toisen sitten loppusyksystä, kun nettikaupoissa on silloin yleensä pieniä aleja.
    Mietin vain, että mikäköhän noista kannattaa ostaa jo nyt? Mitkä menee nopeimmin?

    Ajattelin kyllä blogatakin tästä aiheesta, mutta en ole vielä ehtinyt.:)

    VastaaPoista
  8. Meille tulee Nöpölle Tickettien lisäksi kokoharmaa Minymo. Ticketit siis zephyr ja barely blue. Lisäksi on toppatakkeja ym.

    Poitsulla on viime talvisia 2-osaisia, koska hän vihaa haalareita. Yhdet Ticketin henkselihousut ostin lisäksi.

    VastaaPoista
  9. Me käytiin sovittamassa kuopukselle tuota molon haalaria ihan liikkeessä. Meille tulee siis 100cm hoikkeliinille pojalle 110cm haalari. Se menee varmasti koko talven. Oli sopivasti reilu niin minun, pojan kuin myyjänkin mielestä. :) Mietinnässä on vielä otanko harmaan vai ruksean puvun (pukuja on siis liikkeeseen vasta tulossa ja varaukseen laitoin molemman väriset puvut) ;)

    Minäki ihailin nuita everestin pukuja kun meille tuli joku mainoslehtinen stadiumista. :) Ottaisitko kuvia sitten puvusta emilin päällä (kun se teille saapu) niin näkisin millainen on?? Kannattaisikohan meidänkin tilata sellainen kakkospuvuksi. :P

    VastaaPoista
  10. Meillä ihan samat pohdinnat! Varmaan päädytään Po.Piin, vaikka onkin karmean hintainen.

    Oon lukenut sun blogia jo ties kuinka kauan, nyt vasta ekan kerran kommentoimassa. Mulla on pojat vm. 08 ja 09, ja täältä löytyy aivan ihania vinkkejä! Meillä on melko samanlainen maku vaatteiden suhteen :)

    VastaaPoista
  11. Suunilleen samaa pohdin minäkin! Yli 100e on ehdottomasti liikaa minunkin mielestä ihan minkälaisesta haalarista tahansa, olkoot sitten miten laatua. Koska se nyt kummiskin on käyttövaate, niin jos se menee siinä rikki, niin kyllä mulle tulee suuri harmitus jos olen maksanut yli 100e siitä.

    Minäkin etsin sitä "pakko saada" haalaria, tai edes sellaista jossa olis jotain kivaa jujua.
    Legon raitahaalari oli minusta ihan kiva, legopalikoiden kuvat siinä välissä ihan hauskoja. Mutta vaalea väri ja korkea hinta ei nyt oikein napannut.
    Loppujen lopuksi meillä mennään viime vuoden II-laatuisen Ticketillä joka sopii vielä ja ostin sen kaveriksi KappAhlin musta Protec haalarin. Hintaa sille jäi enää 52e (oli ale kuponki) ja vaikutti laadukkaalta.

    Meillä pärjätään varmaan kahdella haalarilla (+ joku housu-takki yhdistelmä) kun viime vuonnakin tuli oikeastaan käytettyä vaan Ticketiä, kun oli niin hyvä eikä edes lika siihen tarttunut :-)

    VastaaPoista
  12. Kivoja haalareita kaikki! Minäkin juuri katselin tuota Stadiumin haalaria jossain mainoksessa, näyttää tosi kivalta. Ja on kyllä edullinenkin. Noista Minymon tähtihaalareista tykkään kanssa..

    Meillä pojille on jo hankittuna Ticketin baggiet, Maxille sininen viime talvelta ja Fransille nyt tämä uusi vihreä.

    Kakkoshaalareiksi tulee Ticketin keltapallolliset Othellot, kunhan saapuvat myyntiin. Ne on minusta tosi kivan väriset :)

    VastaaPoista
  13. Olen myös sitä mieltä että yli 150€ on ihan liikaa haalarista. Harmittaa, sillä olisin mielelläni ostanut PO.Pin haalarin, mutten periaatteestakaan osta hinnan takia.

    Meillä oli viime talvena pääasiassa 2 haalaria käytössä, mutta meillä käväisi jopa 5 haalaria.
    Täksi talveksi on 2 Molon toppahaalaria, Nova Starin toppatakki. Toppahousut vielä puuttuvat. Lisäksi haaveilen Molon 2-os toppapuvusta.

    VastaaPoista
  14. Mia kiltti,
    kun olet selaillut suomalaisia nettikauppoja, muistatko missä oli Minymon haalareita koossa 128? Sisukkaasta löytyy jotain, mutta onko koot jo todella noin loppuunmyyty, että esim harmaata haalaria on enää koossa 74?!

    Joskus aiemmin syksyllä (ööö kesällä :)) löysin isojakin haalareita jostain kaupasta, mutta en enää :( Koot loppuvat viimeistään kokoon 116.

    VastaaPoista
  15. mun mielestä haalari pitää irrota alle 100e ja vain jostain pakko saada jutusta olen valmis sen satkun pulittaa mutta pitkin hampain. tosin vielä ei o koskaan tullut vastaan mitään niin pakko saada juttua minkä olisin ostanut. noi esittelemäsi tähti haalarit on jo aika lähellä mut uusille talvivermeille ei meillä taida olla enää tilaa.

    kuulostaa hyvälle määrälle toi kaksi haalaria ja yks kaks osanen. ainakin meillä oli tarvetta useemmalle setille silloin kun oli kuivaksi oppimisen jälkeen seuraava talvi. hoitokassissa oli aina toinen puku jos aamulla olisikin käynyt vahinko.

    toi everest puku on kyyl tosi ihana. pitääpä tiirailla. vaikka monta settiä jo löytyykin :-)
    6v 8kk ikäiselle viimetalvesta kaksi takki housut settiä.
    3v4kk ikäiselle ainakin kaksi haalaria (voi olla että toinen suuri) ja yksi kaksi osainen.
    ja 1v3kk kaksi jonathanin viime vuoden vauva haalaria ja kaksi osainen. t: se kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
  16. Meidän 07-poitsulle tulee Jonathanin Classic-haalari (se vihreä tähtipallo-harmaa), kun se oli Jonathanin haalareista mielestäni nätein. Lisäksi on harmaat Reimatecin henkselitoppahousut, jotka etsivät kaverikseen värikästä takkia, Molo tai sitten PoP ovat olleet mietinnässä. Viime talvena oli käytössä kolme haalaria (yksi niistä käytettynä hankittu) ja yksi takki-housut-yhdistelmä. Kaikkia tuli käytettyä ja minustakin on kiva, että vähän valinnanvaraa. Joten voi olla, että tulee hankittua tulevaksi talveksi vielä ainakin toinen haalari. Varsinkin, kun viime talvena tätä talvea varten ostettu Reimatec-takki-housu-yhdistelmä (98 cm) on aivan liian iso täksi talveksi, sopivimmillaan olisi varmaan ensi kesänä:) t. Blogisi säännöllinen lukija Aaken äiti

    VastaaPoista
  17. Tuo Everestin haalari on paljon nätimpi päällä kuin kuvassa :) Kiva kun nyt löysit sitten mieleisesi :D Mukavaa viikonloppua!

    -Jamina-

    VastaaPoista
  18. Molot on niukkaa kokoa. Ostin tytölle Molon ruskean polariksen koossa 98 (on 87 cm) eikä näyttänyt yhtään liian isolta! Huom. tuo ruskea on luonnossa tosi paljon tummempi, sellainen kaunis suklaanruskea. Ainut miinus, että noihin Molon kankaisiin näyttää kaikki pöly ja karvat suorastaan imeytyvän kiinni :)
    Toisena meillä on Minymo! Ihania molemmat!

    VastaaPoista
  19. Tytöllä on kaksi haalaria, toinen uusi Minymo viime vuodelta ja toinen käytetty ticket. Tuo tähti-Minymo lilana olis ollut ihan number 1, mutta ticket on just lila. Tytölle myös pojan vanhant Jonskun haalarihousut, molon vanhan takki, plus yksi kauppatakki.

    Pojalle Minymon musta haalari, plus parittomat houst ja pariton takki. Eivät sovi millään yhteen. Joten etsinnässä on housut (Jonathan varmaan) tuohon takkiin ja takki housuihin. Ja ehkä haalari, joka jäisi sitten tytölle. Tämän pitäisi olla unisex-väritystä ja just oikean kokoinen, että olisi nyt pojalle sopiva ja tytölle ensi vuonna.

    Everestin oranssia pukua kanssa ihailin, mutta en osaa sitä nähdä tytölle seuraavana talvena.

    Ehkä Molo kidsin tai ticketin harmaa?

    VastaaPoista
  20. me juuri soviteltiin vanhat läpi ja aika vähän pitää hankki. Kuopukselle ehkä uusi haalari ja samoin ekaluokkalaiselle. Itse olin ajatellut ettei tuo ekaluokkalainen enää tarvitse haalaria, mutta kuulemma haluaa sellaisen. Toivottavasti löytyy 128cm jostain. Olin kyllä ajatellut tyytyä ihan Lassien haalariin jos sitä ei sitten vaikka pidäkään. Popilla ihastelin talvivaatteita, mutta värit ei olleet ihan parasta, samaa turkoosia on jo nähty.

    VastaaPoista
  21. Mä olen sitä mieltä, että yhdellä toppahaalarilla pääsääntöisesti pärjää. Ja tykkään yksivärisistä. Stadiumissakin on ollut tosi kivoja, mutten ole itse ostanut. Mä olen tehnyt hyviä haalarilöytöjä vähänkäytettyinä. Meillä itsellä on ollut yksi Molon haalari, joka nyt lähtee jo viidennelle talvelleen. Vasta viime talvesta siihen on jäänyt jälkiä. Kun hinnan jakaa talvien määrällä, se ei ole kuin pari kymppiä!

    Anu

    VastaaPoista
  22. Kolme pukua on talvella, kaksi parempaa ja yksi sellainen joka menee alkutalven räntäloskassa (kirppispuku).
    Sitten takki+housut yhdsitelmä.

    Yksi puku pitäisi vielä hankkia, ostan varmaan Minymon. Maksan puvusta max juuri sen mitä Minymo on.

    Haalarin hintaa tässä juuri tienailen kun pidän kirppispöytää, kahtena ekana päivänä sain jo 200e, että hyvillä mielin voi laittaa puvun tilaukseen !

    VastaaPoista
  23. Meillä pärjätään syksy kahdella haalarilla: toisella viime keväisellä Ticketin haalarilla ja yhdellä uudella lahjaksi saadulla halppishaalarilla. Sitten on kauppamatkoille toppaliivi, toppahousut ja duffeltakki. Kevääksi on odottamassa Cupcaken haalari, koska joululta varmasti Ticketin haalari käy pieneksi. Alesta saatan ostaa uuden takin, koska duffeltakkikin käy siihen mennessä pieneksi. Jos ostan takin alesta niin se on sitten reilua kokoa niin, että mahtuu varmasti koko seuraavan talven. Toisaalta jotain isoveljen vanhoja takkejakin on jemmassa vuodelta 2004 joten ne täytyy zekata miten ovat kestännet aikaa. Makuni on aika klassinen, joten ehkä joku Legon beige toppis ei nyt ihan kauhistus olisi yhtenä kevättalvena satunnaiskäytössä pidettäväksi.

    VastaaPoista
  24. Meillä on joka talvi ollut käytössä vain yksi haalari, nyt ekaluokkalaiselle ekaa kertaa hankitaan takki+housut. Vielä en ole hankkinut, toivottavasti hamstereiden jäljiltä jää jotain meille taviksillekin, jotka hankitaan vaan yksi ainut haalari eikä ehditä jatkuvasti ravata kauppoja läpi, milloin mikäkin uutuus on kauppaan ehtinyt. Herra 5 v:llä on kirpparilta ostettu Remu, joka palveli hyvin jo isoveikkaakin. Ekaluokkalaiselle mietinnässä KappAhlin Proxtec.

    VastaaPoista
  25. Ihania haalareita olet katsellut, mä haaveilen kanssa noista Minymon haalareista. Tänään olis messuilla saanut -15% aleakin mutta oli vain kirjavia. Mietin ihna yksväristä ruskeaa tai niitä, mihin yhdistetään jotain muuta väriä mutta MISTÄ löytyy kivoja päähineitä noihin pukuihin?????
    Jonathanin hanskat on tosiaan hinta-laatusuhteeltaan parhaita mut värit ei ehkä sovi niin noihin pukuihin... Ongelma siis : )

    VastaaPoista
  26. Meillä 1½v menee (vielä tällä hetkellä) kahden haalarin toiveella,siis perheen iskä toivoo ettei niitä tuu enempää,koska kaappitila loppuu ;D meillä ostettiin Kappahlin kirkkaan punainen ihanuus,kerrankin pojille "suunnattu" (miksei tytöllekkin,mut ne jalkojen ötöheijastimet oli poikamaiset!!) punainen! Ja toisena Minymon (meille uusi tuttavuus) raidallinen,se petrooli-harmaa-musta-valko. Ja Jonathanin vihreä/valkoinen toppatakki+viime vuoden jonkunmerkkiset haalari topahousut jotka oli viime vuonna ihan isot :)

    Mitäs ihmettä keksin taas sit 7v:lle on ihan uus asiansa...

    VastaaPoista
  27. Meillä oli viime talveksi tuo stadiumin haalari. Se oli muuten kiva, mutta lapsi tarvitsi sen alle villapuvun jo nollakelissä. Ei siis kylmänä talvena ollut kovin käyttökelpoinen. Toivottavasti ovat vähän lämpöisemmiksi tehtyjä tänä vuonna.

    Olen 6-vuotiaalle ostanut tulevaksi talveksi molon toppatakin ja -housut, ovat kokoa 122-cm ja pahoin pelkään, että ovat liian suuret. Kaikenlaista muutakin löytyy. Pitäisi tehdä inventaario ja toivoa, että jotkut ovat sopivia.

    VastaaPoista
  28. meillä on tytölle 5-vee valmiina ticketin untuvatakki vaal.pun.(toivotaan samanlaista talvea kuin edellinen :)).

    Sekä MAT:n tumman pinkki anorakki.
    Postissa on tulossa Lennen t.ruskeat toppahousut. Vielä ehkä toiset tarvisi.....

    Pojalle on ticketin othello harmaabeigenä. ja kirppis-rasavil varahaalariksi.

    Meillä on yleensä ollut kalliimmat "ykkös"-haalarit sekä sitten varahaalarit. Monesti juuri kirpparilta.

    Viime talvi oli niin hyvä, ettei varahaalareille tullut juurikaan käyttöä.


    Ihanan pirtsakalta näyttää kyllä tuo everest. ja on ihan teidän värinen!

    VastaaPoista
  29. Meillä on nyt pienemmälle olemassa ainakin Lennen talvihaalari mutta luultavasti isot on kasvnu omista vaatteistaan pihalle niin kovasti että joudun niille ostamaan mutta toistaseksi en oo löytäny mieltä ja kukkaroa miellyttävää yhdistelmää.

    Ja musta 100e on tosi paljon lapsen talvivaatteesta. sitten kyllä repii perperinsä jos siihen saavat palkeenkielen kuten tässä muutama talvi kävi ja haalari ei sillon ollut kun 70e haalari mutta ainoa olemassa oleva.

    VastaaPoista
  30. Tosi kivaa kun olette näin monet heittäneet kommenttia!, kaikki on luettu antaumuksella. :)
    En nyt ala jokaiselle laittamaan takas kommenttia, kun teitä on näin hurjasti, mutta jotain näin yhteisesti..

    Tuo hinta, vähän ihmetyttää miten vuosi vuodelta tuntuu haalareiden hinnat nousevan. Minusta ominaisuuksia voisi hiukan tarkastaa ja näin saada haalareihin se kohtuullinen hinta.
    Esim. vesipilarit voisi varmaan kaikkien mielestä olla vaikka hiukan pienemmät. Jos vähempikin arvo riittää pitämään vettä, niin tartteeko sen arvon olla taivaissa? ;)
    Talvella kuitenkin harvoin sitä vettä kaatamalla tulee.
    Teipatut saumat ja kulutusta kestävä kangas on toki hyvä juttu.

    Toisaalta laadukas haalari ehkä kestää halpaa paremmin ja jälleenmyyntiarvokin on hyvä. Eli periaatteessa kalliista haalarista saat helpostikin huutiksessa sen puolet takas, kun taas halvasta et vältäämättä juuri mitään..
    Sitten jos on useampi laadukas haalari käytössä yhdellä lapsella, niin ne ei kulukaan loppuun asti ja näin ollen huutiksessa saa tosi hyvin hyväkuntoisesta takasin.
    Itse tuli tämä juuri todettua kun möin Emilin viime talven topat, ei siinä jäänyt puoliakaan hintaa omasta pussista maksettavaksi. :)

    Mutta silti, kyllä se satanenkin voisi riittää hinnaksi..

    VastaaPoista
  31. Muutamalle vastauksia;

    Nanna; Kiva kun kommentoit! :) Täytyy tulla vastavierailulle sinun blogiisi.

    Helmi; Pistitpä pahan! :D Taitaa noista kaikki olla melko suosittuja malleja ja merkkejä..

    Sifia; Eli meillekin se 110cm olisi sitten paras, kiitos vinkistä! :)
    Tottakai laitan Everestin haalarista kuvia Emilin päällä heti kun se saapuu.

    Laura; Kivaa että viimein heitit kommenttiakin. :)

    Helmikkä; Nyt en kyllä muista nähneeni muualla kuin tuolla Sisukkaassa.. Oliko Kuopuksenkaan nettikaupassa 128cm?
    Äkkiä on tosian menneet jos nyt on jo isot koot loppu. :/

    Mari A.; Harmaa olisi teidän lapsille just hyvä valinta. ;)

    Marika; Sanoppa se!! Se onkin sitten seuraava ongelma. ;D
    Ajattelin ommella itse fleecestä parit hatut, jos vaan löytyy oikeaa sävyä fleeceä.

    VastaaPoista
  32. Pojalla oli viime talvena Ticketin baby baggie haalari 80cm(huutonetistä ostettu vähän käytetty) ja uutena tilattu Ticketin toinen haalari, joka ei ollut vedenpitävä vaan sellainen pehmytkankainen. Sitten pidettiin myös äitiyspakkauksen haalariakin. Noilla pärjättiin hyvin, joskus käytettiin toppahousut (Ticketin)ja takki-yhdistelmää, esim. kauppareissuilla autolla.

    Täksi talveksi on Ticketin haalarit isommassa koossa 86cm ja 92cm, tuo jälkimmäinen lienee vielä tänä talvena hieman liian iso. 80cm voi vielä mahtua alkutalvena, luulisin. Lisäksi on useita toppatakkeja ja lämpimiä takkeja, mm. Benettonilta. Niin ja ostin Ticketin lämpöisen haalarin isommassa koossa (ei ole vedenpitävä malli vaan käy autoiluun tai muuten kun ei pyöritä lumessa).

    Munkin mielestä pitää olla useampi haalari, erilaisiakin on hyvä olla erilaiseen käyttöön. Lisäksi ainakin yksi housut+takki setti on kätevä olla.

    Mä en maksa haalareista kuin max 50-60e, tilaan nuo Ticketit suoraan Tanskasta Ticketin sivuilta silloin kun siellä on hyviä aleja. Kerralla tilaan sitten isomman erän, samalla syys-ja kevätsettejäkin.

    VastaaPoista
  33. Niin etkö tykkäisi kauniista harmaasta pojille kirkkailla asusteilla?

    Nykyisin mulla on niin helppoa kun on vaan yksi haalari-ikäinen.Tosin viime vuonna lapin reissulle ostin tytöille Ticketin kakkoshaalarin ja olivat hyvät lumessa ja pakkasessa siellä.

    Eikä ole aavistustakaan kuinka monta haalaria kuopukselle jemmasta löytyy kun en enää mitenkään muista montako olen säästänyt vai ostinko jo viime keväänä. Ainakin ticketin kakkoslaatu odottaa uutena ja ehkä 3 käytettyä varahaalariksi (meidän tyttöjen ja kaverin tyttöjen käytettyjä).Hyvä niin, sillä pissavahinkoja varmasti alkutalvesta sattuu.Aion viedä päiväkotiin myös yhden varahaalarin.Kaksiosaisia pukuja tytölle on 8848 sekä Lassietec, ne riittäköön.

    Koululaisille pitää ostaa tusina toppahousuja ja samanverran toppahanskoja. Sinne se raha menee.

    Maksimi hintarajani on 70e/toppahaalari eikä sillä mitään kaunista saa eikä kestävää.

    VastaaPoista
  34. tyttönukke; Pikkuhiljaa olen harmaalle alkanut lämmetä. ;)
    Täksi talveksi en kuitenkaan tarpeeksi, mutta ehkä vuoden päästä.
    Meillä on aika hyvällä mallilla vanhimman topat, ihan tavis Reimateciä, Everestiä ja H&M:ää.
    9v. tartteis jotain ja Oliver eniten. No kun nyt katselee eka.

    VastaaPoista
  35. Moi!
    Mä oon kans sitä mieltä että vaihtelu virkistää ja on kiva että haalareita on enempi kun 1, Liljalle onkin jo täksi talveksi monta haalaria,2 kevään alesta ostettua(Lassietec ja "merkitön") ja 1 liian iso Ticket mut silti mulle on tullu siitä tän talven malliston Ticketin vauvamallin "kupla"haalarista sellanen pakkosaada juttu, Lassietecistä en vaan tykkääkkään ja se "merkitön" on yhtä iso kun 92cm Tickettikin...
    Viime talvena musta tuntu et 100euroakin on haalarista liikaa mut ehkä mä nyt oon tottunu jo hintoihin kun oon valmis sen maksamaan. Toisaalta tankillinen bensaa mun autoon maksaa 55e(pieni tankki) ja se haihtuu savuna ilmaan hetkessä ja tosiaan... merkillisestä laatuhaalarista saa vielä rahaakin takasin jos sen myy huutiksessa...

    VastaaPoista
  36. Aivan käsittämättömiksi on tosiaan haalareiden hinnat kivunneet. En ihan helposti ostaisi itsellenikään mitään parin satasen talvitakkia, ja jos ostaisin niin käytäisin sitä sitten varmaan kymmenen vuotta. Lapsi nyt kumminkin käyttää tod. näk. sitä haalaria vain yhden talven.

    Ja koskaan mäkin olen sitä mielstä, että haalareita on oltava se kaksi per ipana, niin johan talvivaatekulut nousee melkoisesti jos yksi vaateparsi maksaa sen 200.

    Onneksi on kirppikset:-)

    VastaaPoista
  37. Minä tilailen Sisukkaasta tuon Minymon raidallisen haalarin (turkoosi..), ihana! Kaapista muutoin löytyy pari käytettyä. Viime talvena (poika oli silloin 1.5v) oli käytössä vain 1 haalari ja pari 2-osaista. Hyvin pärjättiin! Jos olisi rahaa niin voisi useammankin ostaa, mutta tuntuu että jo tuo 100e haalarista kirpasee. Nyt vain edelleen painin sen asian kanssa ottaakko 90cm:selle 92cm vai 98cm haalari talveksi - olisi kiva jos menisi yhä keväällä mutten halua että on kuin perunäsäkki päällä! Meille tuo Tiketin 92cm haalari (vastaa 98cm+) on ihan valtava yhä..

    VastaaPoista
  38. Helmikkä: Me kävimme eilen Sisukkaassa kokeilemassa Minymon haalareita ja olisimme ostaneet harmaan haalarin, mutta liikkeeseen oli tullut vain tuota 74 (vai oliko se 80 cm) kokoa. Eli eivät ole loppuneet vaan ovat vielä kokonaan saapumatta. Tavarat olivat saapuneet vasta perjantaina joten sisukkaan väki ei vielä ollut ehtinyt selvitellä saavatko puuttuvat koot..

    VastaaPoista
  39. Minkä kokone minymon tähtihaalari teille on tulossa? ku mietin meidän 3v.lle samaa ja mietin kokoo.. :)

    VastaaPoista
  40. PAKKO tulla mainitsemaan,että kävin hakemassa Siwasta Matkahuollolla tulleen Minymon haalarin (ostin Ozbabysta) ja LUULIN (piirretyn kuvan) mukaan saavani turkoosi/petrooli raidallisen (väri 71500),mutta ihan peruskirkkaan sininen tuo on tuo raita.
    Tajuanhan minä,että värin nimi Indigo taitaa tosiaan viitata jotenkin kirkkaan siniseen ;) mutta niiiiin toivoin,että tuo olisi kuitenkin kuvan mukaan edes turkoosihtava. Mutta ei todellakaan siis ole :(

    Aluksi olin ihan järjettömän pettynyt!! Vielä kun tuon kirkaan sinisen rinnalla tuo valkoinen oli kovin kirkas ja kova. Mutta kun sit vetaisin haalarin kuopuksen päälle (ja kuopuksella on NIIN siniset,juurikin kirkkaan siniset silmät) niin ihanalta se näytti.

    Ja sit mies tuli katsomaan ja ihatui ihan täysin,mikä on harvinaista,yleensä vastaus on vaan "kiva,oikein hyvä",mutta nyt kuulin "upea,starwarsmainen" :D hah!!

    No,tuo puku meille jää nyt sitten ja se mainitsemani Kappahlin punainen (jonka vähän lyhyehköt hihat on meidän lyhytkätiselle vallan mainioit!!).

    Nyt tosin jäi kutkuttelemaan miniharmistus joka ehkä johtaa kolmannen toppiksen ostoon... ;)

    Osaisko kukaan vinkata kivaa lakkia/pipoa/myssyä tähän Minymon SINIraidalliseen haalariin?? Aiemmin ostamani petrooli kun tuskin nyt sopiikaan :(

    VastaaPoista
  41. Kiitos Mia tuosta Kuopus-vinkistä! Tuollainen nettikauppa on ihan mennyt multa ohi. (Paitsi ettei sielläkään ollut harmaata..:/)

    Ja kiitos tiedosta, että Sisukkaaseen onkin vasta haalarit tulossa, eikä loppuunmyyty :D

    Meidän talveen tulee siis, ehkä ;), Minymon harmaa haalari. Ennestään on viime talven alesta ostettuna Ticketin takki ja housut.

    VastaaPoista
  42. Fru Citron; Sepä se!, mielläänhän sitä satsaisi jos ne menisi edes kaksi talvea. Harvemmin vaan menee..

    Suwi; Emilille tilasin 104cm Minymon, Emil on nyt n.100cm pitkä. :)

    nunju80; Starwarsmainen, ihan miehen suusta! :D
    Mutta tuohan se on että kannattaa sovittaa, että todellisuudessa näkee sopiiko. Hyvä että olikin hyvä alku järkytyksen jälkeen. :)

    Helmikkä; Hyvä että haalareita tosiaan tulee lisää. :)

    VastaaPoista
  43. Meillä on neljä lasta, ja oon todennu 2-3 ulkovaatesysteemiä + jokin siistimpi takki (tai pari, eivät ole niin kalliita ja eivät juuri kulu).

    Yleensä oon ostanut yhden hyvän uuden puvun (reimatec, ticket, molo tms.) lapselle, ja sellainenhan kestää yleensä kaksi talvea. Sitten sisarukselle kakkospuvuksi. Kakkospuku käyttöön alkutalvesta, kun maa ei vielä täysin puhtaan lumen peittämä... Keskitalven paukkupakkasilla käy itseasiassa halvempikin puku, jos on vain tarpeeksi lämmin.

    Oon pyrkinyt löytämään meidän vaatteet aleista, joten ulkopuvulle on tullut hintaa n. 70-100e. Mun mielestä 100e maksimi. En ole vielä keksinyt mitä lisää suuremmalla summalla saa... Ehtoja mulla kuitenkin on, että pitää kestää vettä, hengittää, olla lämmin ja myös mukavannäköinen:) Ulkovaatteet on lasten työ- ja harrastusvaatteet, ja meillä ainakin pyörivät ulkona kaikki päivät. Ei voi verrata aikuisten vaatteisiin, koska eivät ole koskaan sellaisella kulutuksella kuin lapsilla. Pelkästään lämpimän takin saa paljon halvemmalla, ja näin pitää ollakin!

    Ennemmin säästän sisävaatteissa tai omissa vaatteissa...

    VastaaPoista
  44. Meidän 2-vuotiaalle on tulossa Molon ruskea haalari ja on ihana! ;) Minymo kiinnostaisi myös, mutten tiedä, onko tarvetta... Mutta jos ensi vuodeksi valmiiksi! :D

    Onko muuten helppo pukea sisäpuolelta fleecepintainen haalari päälle? Tekeekö fleece sisävaatteet sähköisiksi?

    http://kotiaidinpaivakirjailua.blogspot.com

    VastaaPoista
  45. Meillä mennään kahdella haalarilla sekä yhdellä takki&housut setillä (3 nuorinta) ja vanhin kahdella takki&housut setillä. Tulevaksi talveksi kaikkea ei ole vielä hommattu, joten nämä voi vielä muuttua/lisääntyä, riippuu mitä löydetään :D Mut kyllä näillä pitäs pärjätä.

    VastaaPoista
  46. Meillä oli myös kahdella pikku-ukolla nuo everestin haalarit 59,90.
    Tässä päivitystarpeita taas, ja stadiumin nettihinnastaossa everst haalarit alkaen 109EUR!

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)