sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Lisää väriä!



Aika moni(?) on siirtynyt hillitympii väreihin, mutta minä vaan jaksan innostua väreistä edelleen. Kyllä sellainen "värittömyys" on myös kivaa vaihtelua ja huomaan että pikkuhiljaa meidänkin kaappeihin on alkanut tulla harmaata ja mustaa. Mutta ei sentään liikaa!, minusta kun niihin synkkyyksiin ehtii pukeutua sitten aikuisenakin. ;)

Eli siis kaappiin väriä lisää!
Villervalla on yksi tämän hetkisistä suosikkimerkeistäni Kameleontin lisäksi. Hyvä juttu on myös se että Villervalla on suht reilua kokoa ja 128cm vaatteet on juuri sopivan reiluja Oliverille, joka siis on n.128cm pitkä juuri nyt.
Tilasin kasan 128cm ihanuuksia Lasten Metsolasta.



Oliverilta puuttui istuva fleecetakki, joka menisi talvella topan alla tarvittaessa. Tämä tähtitakki (vasemmalla) on juuri sellainen kauniisti istuva ja kapeahko.
Entäs tuo pallo/tähti takki, aivan i-h-a-n-a!
On sellainen paljon pehmeämpi kangas kuin saman merkin välikausitakissa ja ei mikään hurjan paksu, mutta juuri sellaiseen parempaan käyttöön hyvä. Kuvassa yhdistettynä Jonathanin mustiin tähtimalliston housuihin, Jonathanin fleecemyssyyn ja Reimatec rukkasiin.



Lindexin vihreät toppahousut ovat juuri täydelliset tämän takin kanssa.
Nyt onkin Oliverin topat kasassa, vain asusteet puuttuu ja niitä alan seuraavaksi miettimään..



Olin alkusyksystä kauhuissani siitä löydänkö Oliverille mistään velourhousuja 128cm, koska ne on ne joita kuitenkin pidetään päiväkodissa ja kotona. Collegehousut ei oikein iske meikkikseen, niihin kun aina tuppaa tulemaan ne kamalat polvipussit.
No nyt on kuitenkin jo hyvä kasa löytynyt. Ne Kameleontit ja nyt nämä kolmet Villervallat. Tuo Villervallan velour on muuten aivan ihanan paksua.



Villervallojen lisäksi tilasin nuo Molo kidsin ruskeat talvirukkaset.
Emilille 3-5v koko on reilu, mutta voi jo pitää ja mennee pari talvea. Oliverille taas 6-8v koko on juuri sopiva.

P.s. Naputtelin huutikseen muutamat talvikengät, takin, housut ja vaunut. Kurkkikaa! ;)



26 kommenttia:

  1. Heippa! Ihanalta näyttää Oliverin talvi! Ihanan värikästä isolle pojalle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Poika haluaa kovasti Molon sateenkaaripukua ja äiti taas ei. Tämä olisi hyvä vaihtoehto kompromissiksi. Sillä me ei kokonaan olla luovuttu väreistä, en vaan jaksa muuta kuin napata jonkun harmaan henkan paidan päiväkotiin... ja juurikin niitä collegehousuja seuraksi... ;D

    VastaaPoista
  3. Heippa Mia!

    Jospas nyt jättäisin sen ensimmäisen virallisen kommentin :)
    Tosi söpöisiä vaatteita, TyKKääN! Villervalla on kyllä ehdottomasti yksi minun suosikeistani!
    Tuo fleeceTakki löytyy meidänkin ostoslistaltani juuri samanvärisenäkin. (Ja esikoiselle sitten turkoosi) Olen vain vielä arponut koon kanssa, kun ajattelin sitä meille vasta kevääksi käyttöön. Joten pitäisi arpoa oikea numero. 80 tai 86? Nyt on käytössä pääosin 74...hmmm. Ehkäpä se on se 80, jos tämä oli myös reilua mitoitusta?
    Noita Villervallan veloureita ei ollakaan koskaan kokeiltu, onkos teillä ollut niitä aikaisemmin? Oletko ollut tyytyväinen? Onko tuo lahkeensuun kiristys toimiva ratkaisu?

    Terkkusin:Tiina

    VastaaPoista
  4. No on kyllä väriä ja sopii hienosti teille! On Oliver kasvanut jotenkin niin ison näköiseksi pojaksi:)

    On kiva että värejä löytyy myös isommille.

    VastaaPoista
  5. Tosi hyvännäköinen setti!!

    Meillä on juurikin tuo tilanne, että kaappeihin on alkanut eksymään hillittyjä värejä, mutta totta on, että värit kuuluvat lapsen elämään:)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihanan värikkäitä ostoksia :)

    Meilläkin käytetään edelleen värikkäitä vaatteita, vaikka jotain musta-valko-harmaata kaapissa jo on. Kivaa vaihtelua välillä.

    VastaaPoista
  7. Hei
    Oisko sulla aikaa mitata tuo villervallan velourhousujen puntin mitta haarasta lahkeeseen? Olisin tosi kiitollinen! Meillä on poika n 130cm pitkä ja mistään ei tunnu löytyvän velourhousuja enää!

    VastaaPoista
  8. Minä myös tykkään villervallasta tosia paljon.
    Ja nimenomaan pojalla, tytöllä ei taida merkiltä mitään ollakaan.
    Fleecetakki on tosi kiva, meillä myös puuttuu pikkiriikiltä vielä joku tuollainen, eikös näitä ollut myös turkoosina..? Toinen vaihtoehto on popin lime fleece, ei windstopper vaan se kierrätys-/uusiomateriaaleista tehty. Pitäisi vaan päästä kaupoille ihan livenäkin! :)

    VastaaPoista
  9. Huh, on vaan väriä, upeasti! Tuo tähtitakki oli mun makuun ensisilmäyksellä liikaa väri-iloittelua mutta hetken kuvia katseltuani alkaa näyttään yhä kivemmalta! Upea sekä mustien että vihreiden housujen kanssa. Minäkin sain eilen iloisen värillisen yllätyksen, menin POPille ja luulin että on päädyttävä mustaan takkiin pojalle, mutta yllätyksekseni siellä oli ihana turkoosi rivi ja niin sai meidän poika Elloksen mustien Ticketin housujen kanssa ihanan turkoosin takin. :) Ihanaa värienergiaa!

    VastaaPoista
  10. Tykkään kanssa tosi paljon sekä Kameleontin että Villervallan vaatteista. Villervallan velourit on todella mukavat jalassa ja tänä syksynä värit ovat taas kerran aivan ihanat. Tilasin vihreät velourit, mutta sain petrolit. Olivat sen verran kivan väriset etten kokenut tarpeelliseksi vaihtaa.

    Nyt piti laittaa taas uusi tilaus tämän postauksen innoittamana ja tilata vähän fleeceä ja asusteita =)

    VastaaPoista
  11. Ihana yhdistelmä tuohon mahtavaan toppatakkiin. Meillä kanssa tuo takki vei sydämen ja siihin yhdistettiin Lindexin turkoosit toppahousut ja Molon Mustat tähti rukkaset ja hattu =)

    VastaaPoista
  12. Kivalta näyttää.:)

    Mäkin nyt vielä mietin, että tilaisinko tuon takin pojalle. Päädyin tilaamaan meillekin sen ruskean molokidsin haalarin, kun naperonutussa oli vielä yksi 104cm haalari ja se oli ruskea. Se oli siis alessa, joten siksi siihen päädyin. Takiksi saisi sitten mielellään tulla jotain värikästä...

    VastaaPoista
  13. Ihania! Sekä Kameleont ja Villervalla! Tuota toppatakkia itsekin hypistelin, mutta en keksinyt ostosperustetta millä sen voisi ostaa :D

    Villervallan toppahanskatkin on ihanat, mutta ihan kauhean ohkaiset, mitä kaupassa katsoin.Niinpä meilläkin on Molon tähtihanskat talveksi. Vielä mietin Mini a turen hanskoja, olisivatko lämpimät.

    VastaaPoista
  14. Tosi kivoja vaatteita ja ihanaa, että poikasi näitä pitävät :) Meillä on nimittäin selvästi huomattavissa, että ekaluokkalaisen päällysvaatteet saisivat hänen mukaansa olla aika "värittömiä" ja sellaisia, jotka eivät herätä huomiota ... Mutta onneksi vain päällysvaatteet, sisällä pitää vielä värejä!

    -Rose

    VastaaPoista
  15. Moikka Mia,
    kyllä vaan noi Villervallat yhä iskee minuunkin.;)2v.:lle olen ostanut myös fleecen turkoosina ja samaisen toppiksen parin muun ihanan villervalla vaatteen lisäksi.Harmikseni meidän 6v. ei halua tällä hetkellä tähtiä ainakaan takkiinsa,on yht`äkkiä ruvennut haluamaan "ison pojan näköisiä" vaatteita ;) eli hänen kohdallaan olen siirtynyt benettoniin ja zaraan.Nyt vaan mietin että mistä hänelle kivoja sisähousuja eskariin kun ei viitsisi farkkuja toppiksien alle tunkea(rakastaa farkkuja,varsinkin niitä lindex tähti farkkuja)minäkään en huolisi collegeita(poika tykkää) mut ei myöskään suostu laittamaan velourpöksyjä!!Voi voi ja huokaisu,kyl nää vaate asiat aina jaksaa mietityttää kun on niin "vaativa" äitikin...;)Jospa jostain löytyisi kivoja collegeja joissa olisi jotain "ideaa".....

    VastaaPoista
  16. Oi oi oi, ihana tuo takki! Onko kovinkin ohut? Pitäis vielä meille löytää se käyttötakki talveksi, luuletko, että tuolla tarkenee pihaleikit paukkupakkasillakin?
    Mikähän tässä takissa on vesipilariarvo? Yritin nettisivuilta katsella, mutta joka paikassa vaan luki, että tuulen- ja vedenpitävä... Ois kiva tietää tarkemmin ennen kun tilaa, kun ei olla kyseisen merkin takkeja koskaan livenä nähty, netissä vaan ihailtu! :)
    Pitääpä kysellä pojan mielipide huomenna. Itse olen löytänyt jo kaksi hyvää vaihtoehtoa, mutta molemmille poika sanoi ei kiitos! Vaativa poika meillä, ei kelpaa mikä tahansa enää ekaluokkalaiselle. :)

    -Heini-

    VastaaPoista
  17. Riikka; :)

    Mari A.; Täytyy myöntää että on meilläkin Oliverilla kahdet collegepökät ja iso veljillä useammat. ;D
    Ihan vaan kun isoille ei enää saa muita kotihousuja ja farkuissa nuo ei tykkää olla.
    Tuo Villervallan takki oli kyllä aika teidän pojan näköinen kanssa.

    Tiina; Kiva että jätit! ;)
    Siis mielestäni tuo fleecetakki on hiukan reilu, ei mikään hullun reilu. On myös ihanan kapea malli eli helppohan tuosta olisi vaan hihoja kääntää, jos haluaa reilumman koon. Eli jos kevääksi ajattelit, niin voisi teille hyvinkin mennä jo se 86cm. Tässä on kuitenkin kevääseen niin pitkä aika.
    Meillä ei ole näitä veloureita ollut aiemmin, trikoohousuja samalla mallilla kylläkin ja niistä on tykätty.
    Niissä on kanssa se nauhakiristys lahkeissa ja hyvin on toiminut.
    Ainakin näin käsituntumalla ja yhdellä sovituksella voisin sanoa, että kauniisti istuva malli ja todella laadukkaan oloinen velour. :)

    Ida-Antonia; Sanos muuta, ihan höpsönä tuo Oliver kasvaa. Niisk! ;)

    dibsukka; Aivan ja meillä ainakin Oliver on sitä mieltä että valkoinen ja harmaa ei ole edes mitään värejä! :D

    Vauhtivekaroiden äiti; Se on totta että kyllä sitä hillitympää vaihtelun vuoksi pitää olla. :)

    Irene; Tottakai! Eli tuossa 128cm haara-lahkeensuu on n.57cm. Toivottavasti riittää vielä teillekin tuo pituus. :)
    Niin ja ihan vinkkinä että Kameleontin housuissa on vielä pidempi lahje, 128cm haara-lahkeensuu on n.59cm.

    Emmi; Oli turkoosikin. :)
    Po.pille en ole minäkään päässyt aikoihin, mutta ihanaa ensi lauantaina pääsen. Saa nähdä mitä kaikkea löytyy. ;)

    Tulppaanisipuli; No taatutsti ihana ylläri. :)
    Turkoosi on kiva väri kanssa ja ihana kun isoillekin saa nyt sitä paljon.
    Minä ihastuin tuohon takin kuosiin entisestään kun se tuli, siitä saa paljon hillitymmän kun yhdistää mustiin housuihin ja asusteisiin.

    ninnu; Tuo on. :)

    Vera; Ne asusteet jäi minuakin vielä kaivelemaan. ;)
    Meillä on Kappahlin petrolit velourit, niin siksi jätin ne tilaamatta vaikka houkuttelikin kovasti.

    Mari; Turkoosin kanssa varmasti myös upea! Tuo on ihana kun voi niin moneen yhdistellä.

    Helmi; Sinulla kävi tuuri! Minä Naperonutusta kyttäsin sitä haalaria mutta ei ollut, niitä siis ilmeisesti tuli nyt lisää?
    Mutta siis hyvä valinta. ;)

    Myrmeli; Niitä rukkasia minäkin mietin, mutta samaa ajattelin että ovatkohan yhtä ohutta kangasta kuin tuo takki? Kestävyys ei saattaisi rukkasissa olla kovin hyvä..
    Mini A Turen rukkasista ei minulla ole kokemuksia.

    Rose; Ei meilläkään enää koululaiset tuollaista takkia pukisi. ;) Oliverille onneksi vielä ainakin tänä talvena uppoaa.

    3xmami; Joo kamalia me vaativat äidit! ;D
    Mutta on Oliverillakin kahdet collegehousut ja isoilla useammat, koska muita ei vaan saa isoille.

    Heini; No sellanen keskipaksu. ;)
    Siis ei mikään ohut luiru, mutta ohuempi kuin esim. Ticket tai Molo kids. Tuo päälliskangas on sellainen tuulitakin kankaan oloinen, eli melko kevyt. En usko että kulutuksen kestävyys on mikään hyvä välttämättä.
    Tutkin takin lappuja ja niissäkään ei kyllä mitään vesipilariarvoja ole, eikä muutakaan tietoa ominaisuuksista. Minusta tuossa ei ole saumat teipattu ja tuskin on mikään vedenpitäväkään. Kosteutta hylkii varmasti.
    Ennemminkin tuo on minusta hyvä sellaiseen parempaan menoon tai kunnon lumiselle kelille, ei loskaan.

    VastaaPoista
  18. Ihanan värikkäitä vaatteita tässä ja alemmassa postauksessa.
    Hiusten kasvattamisessa on tosiaan tuo hankala kasvuvaihe-ongelma. Meillä lapsella on otsis, mutta kouluikään mennessä pitänee kasvattaa se pois.

    Meiltäkin uupui juuri tuollainen takin alle sopiva, mutta yksikseenkin nätti käytettävä, fleecetakki. Kiitos siis vinkistä.

    VastaaPoista
  19. Suorastaan syötävän ihanan värikkäitä vaatteita! Itse rakastan värejä, varsinkin lastenvaatteista!

    Kiitos taas hyvistä vaatevinkeistä! Ehkä itsekkin napsin muutaman näistä meidän poikien vaatekaappiin :)

    VastaaPoista
  20. Kiitos vastauksesta. Luulen, että sain aika hyvän kuvan, millainen takki on. :)
    Jatkamme siis etsimistä, huoh. Vaikeaa tuntuu olevan ja nyt alkaa olla jo kiire! Aamulla oli pakkasta jo melkeen viisi! :-O

    -Heini-

    VastaaPoista
  21. Onpas kivan värikästä, mutta kuitenkin rauhallista, kun värit sopii loistavasti yhteen!

    Minä voisin eskarilaiselle ostaa sen botanic-värisen takin, mutta meillä ei ole tarvetta ainakaan kauppatakille vaan jos joku tarvitaan, niin sitten ihan kunnon kestävä rymytakki eskariin & tarhaan. Tämä ei ilmeisesti sellaisesta menisi?

    Takki olisi kyllä silti saattanut napsahtaa ostoskoriin, jos Metsolassa olisi ollut ruskeita veloureita koossa 128 jäljellä :/. Me ollaan siis edelleen vailla veloureita, minulla kun tulee kipuraja tuossa 20 eurossa eteen.

    Meidän projekti talvikamojen kartoitus sentäs etenee, sain ne eilen kaiveltua esiin varaston uumenista ja tänään nappasin kyllä jo Lindexin Fix-housut matkaan, kun sattui osta 40 e - 10 e kyltti silmiin. Toivottavasti tänään ennätettäisi kaikki myös kokeilla, niin saisi puutelistan selville. Kuopukselle totesin kyllä löytyvän riittävästi ainakin alkutalveen, mutta esikoisen osalta vaatii sovitukset. Samoin hattuja ja hanskoja pitäisi olla riittävästi, ellei sitten mahdollisten uusien hankintojen värimaailma ihan eri sarjaa.

    VastaaPoista
  22. Voi että miten ihania nuo Villervallat ja sopii Oliverille tosi hyvin :)
    Samat takit meilläkin ostoslistalla yllättäen ;D

    Minä myös jaksan yhä innostua väreistä vaikka mustaa ja harmaatakin on alkanut poikien kaappeihin eksyä.

    VastaaPoista
  23. Sopii teidän pojille upeasti nuo värit! Mä oon itse niin huono kirkkaiden värien kanssa. Sisävaatteissa on jonkin verran, mutta muuten on niin pastellia, niin pastellia :o)

    VastaaPoista
  24. Eilen tuli postissa niitä asusteita. Punaiset topparukkaset olivat kyllä todella kivan näköiset, mutta ihan älyttömän ohuet! Mun mielestä saman paksuiset kuin esim Jonathanin välikausirukkaset. En sitten tiedä että mitä materiaalia on se sisäosa, mutta tuskin mitään Nasan kehittämää huippulämmintä kuiteskaan =)
    Eivät ole myösään vedenkestävät, joten meillä varmaan päätyvät talvella kauppareissuille.

    Tilasin myös sellaisen punaisen tähtipipon, sivuilla sitä mainostettiin ihanan paksuna pipona syksyyn ja talveen. Mun käsitys ihanan paksusta taitaa olla sitten hiukan erilainen =) mun silmiin ja sormituntumalla pipo on aika ohut. Kivaltahan tämäkin näytti, joten sai jäädä meille. Otetaan käyttöön vaikka keväällä tai talvella kyläilyyn, huppu vaikka sitten päähän jos palelee =)

    VastaaPoista
  25. Kaari; :)
    Ihan kauheat nyt just nuo Oliverin hiukset, kun se otsis on silmillä kokoajan. En oikein tiedä olisiko sellainen sivulle kasvatettu pidempikään oikein käytännössä toimiva..

    Nanna; :)

    Heini; Hui, ne pakkaset tulee niin yllättäin!

    Perla; Ei mielestäni mikään rymytakiksi sopiva, on tosiaan sellainen pehmeäpintainen.
    Fixin toppahousut olisin napannut meillekin, jos olisi ollut tarvetta. Tykkään Fixin laadusta. :)

    Sonja; No tottakai. ;)

    Pirjo; Minusta on ihanaa katsella miiten kauniisti pastellisiin toiset pukee. :) Se ei vaan tunnu meidän lasten tyyliltä yhtään.

    Vera; Näin vähän ajattelin ja se pipo taisi olla akryylia?
    Itse kuitenkin mietin kanssa että menisi ne juuri kauppa/kyläreissut, jos on ulkoiluun liian ohuet. Ne värit kun olisi aikas kivoja ja ne tähdet. ;)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)