torstai 9. syyskuuta 2010

Haalari, takki ja mikä?


Kiire kiire.. viimeset päivät olen ollut tarkoituksella hiljaa, koska ei vaan ole ehtinyt tai jos olisi ehtinyt niin ei ollut asiaa. Huutis ja Jonathan jutut on siis imeneet mehut minusta. ;)

Kaiken kiireen keskellä on takaraivossa mietityttänyt Oliverin talvivaatetus. Tällä hetkellä löytyy kaapista Lindexin vihreä takki+housut, jotka ei ole vedenpitäviä. Lisäksi löytyy mustat vedenpitävät Jonathanin henkselimalliset toppahousut. Puuttuu siis vedenpitävä takki ja haalari.

Haalari ei minusta olisi mikään välttämättömyys  n.128cm 6 vuotiaalle enää, mutta poika itse sellaisen vielä haluaisi. Ongelmahan nyt on se että mistä löydän kivan 128-134cm haalarin?
Suurimassa osassa mallistoja tuo 128cm on suurin koko ja niistäkin muutaman merkin koot tai mitoitus tuossa koossa on sellainen että ei enää taatusti mahdu. En siis ole löytänyt yhtäkään kivaa, kohtuuhintaista ja mieluiten yksiväristä haalaria tuossa koossa, vinkkejä?

Takki nyt on sentään paljon helpompi juttu, kun vaan löytyisi se just mieluisin. Useamman päivän selailujen tuloksena olen mieltynyt näihin kahteen;



Molo Kidsin ruskea takki miellyttää silmää kovasti ja tähän olisi helppo yhdistellä värikkäitä asusteita. Varmaan menisi kivasti mustien housujen kanssa, mutta toisaalta sitten haluttaisi tilata myös ne Molo kidsin ruskeat toppahousutkin..
Tässä onkin sitten koko ongelmaa myös. Takkia tuntuu saavan vain 128cm ja siitä sitten suoraan 140cm. Kumpaa kokoa sitten kannattaisi ostaa??

Sen verran noita mittoja tutkailin, että 140cm olisi saman mittaiset hihat kuin Lindexin 134cm takissa (joka siis on sopivan reilu). Mutta helma olisi muutaman sentin pidempi. 128cm taas olisi hiukan lyhyemmät hihat kuin Lindexin takissa, mutta helman pituus sama. Hmm..



Reimaa meillä ei olekaan ollut pariin talveen, mutta nyt tämä raitatakki ihastutti (kun tuo tumma sävy ei kuulemma ole tummansininen). Tästä sentään löytyy 134cm, mutta liekö sekin turhan reilu ja voisi mennä se 128cm tämän talven vielä.

Auttakaa siis onnetonta, jolla ei nyt ajatus kulje. Kumpi takki ja mikä koko olisi teidän valinta vastaavassa tilanteessa? :)
Niin ja saako kivaa haalaria enää mistään isolle pojalle?..

P.s. Huomenna Emilin haalarin sovitusta ja viikonloppuna tulossa arvonta!


39 kommenttia:

  1. Molemmat hyviä vaihtoehtoja. Reimatecin takista varmaan löytyisi teille sopivampi koko.:)

    Mulla on myös nämä vaihtoehtoina pojalle, lisäksi on ticketin pallokuosinentakki ja minymon raidallinen. Alkaa olla jo liikaa kivoja vaihtoehtoja, menee liian hankalaksi valinta...

    VastaaPoista
  2. Haa, pakko kommentoida kun kerrankin samoja asioita pohdin, vaikka meillä onkin neljä tyttöä :)

    6-vuotiaan kanssa kävin sovittamassa Molon takkia viikonloppuna ja olisin ehdottomasti ostanut -yllätyksekseni- koon 140cm! Tyttö on 126cm pitkä ja laiha kuin tikku enkä yleensä pidä siitä että vaatteet ovat ostettu hurjalla kasvuvaralla, mutta koossa 128cm takin hiat olivat juuri nyt sopivat joten luultavasti olisivat keväällä lyhyet. Takin helma oli sitten kyllä todella reilu, mutta tyttöjen/poikien takit taitavat olla eri mallisia? Tässä lilassa oli takin sisäpuolella kiristysnauha ja takki laskeutui reilusti pepun alle. Tosi kaunis takki! Kuvan perusteella tuossa ruskeassa ei kiristysnyöriä ole? Meillä jäi takki vielä ostamatta kun olisin halunnut siihen harmaat housut, joita ei Mololla ole lainkaan (hassua, sopisivat tähti-heijastimien värisinä kaikkiin väreihin).Onkohan jollain muulla merkillä kauniit harmaat housut, jotka eivät olisi tolkuttoman leveitä?

    VastaaPoista
  3. En tiedä mitoitusta mutta miten olisi Didriksonin haalari,isoin koko on 130cm....? Mahtuiskohan ja miellyttääköhän edes sun silmää :D Meille saattaa kuopukselle tulla se vaalea ruudullinen jonka juuri bongasin jostain lehdestä...

    VastaaPoista
  4. Reiman takissa tumma sävy on musta, joten ne Jonathanin housut varmaan kävis takin kanssa? Meillä on ne samat housut ja tuo raidallinen takki rukkasina (haalarin kanssa pidettäväksi tosin eikä takin ja housujen). En ole isoja kokoja koskaan tullut haalareista katsoneeksi, itse jättäisin varmaan ostamatta.

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  5. Hei,

    Meillä juuri samat mietteet. Kävin jo hypistelemässä tuota ruskeaa Molokidsin takkia, muttei se vielä niin ihastuttanut että olisi lähtenyt mukaan. Odottelen myös että pääsisin katsastamaan POPin takit paikan päällä. Haluaisin ostaa sitten pikkusiskolle samanlaisen haalarin, eli esim. molemmat Popilta tai sitten Mololta. Tämä aiheuttaa sitten sen, etten Reimaa oikein harkitse, koska reiman housut/haalarit ei meidän muksujen käytössä kestä. Myös Ticketin pallotakki ja -haalari olisi kiva, mutta etsin nyt ehkä vähän "sporttisempaa", jotenkin isolle pojalle (6-v) en enään osaa niitä karvakauluksia ajatella. Hankalaa... ;)

    VastaaPoista
  6. Ihania takkeja molemmat. Meillä on pienellä pojalla tuo Reiman raitatakki ja se on livenä paljon kirkkaampi kuin kuvassa, eli vastaavasti myös ihampi. Koskaan en noita Molon takkeja ole nähnyt livenä mutta niin..meillä se on haalarin =D joten molemmista tykkään hirmusti... mutta jos näistä pitäisi mun nyt heti päättää isolle pojalle niin uskon ottavani tuon molon :)

    VastaaPoista
  7. Isompia malleja haalareista löytyy Mini a turelta (jolla on nyt tänä vuonna yksi koko isompi kuin viime vuonna) ja Minymolta 134 cm, eikös se mahdu? Esim. sisukas myy tuota kokoa.

    Meillä kanssa takki- ja housuongelma, olen vain ihan kyllästynyt kaikkiin. Jos jostain löytyisi jotain uutta, niin olisi jättekiva.

    VastaaPoista
  8. Tää antaa äänen tuolle raitatakille! On tosi ihanan näköinen ja paljon raikkaampi kuin yksivärinen! Ja kun ne housutkin on teillä sitten valimiina... :)


    -Jamina-

    VastaaPoista
  9. Heippa Mia!
    Kiitos kaiista toppapostauksista. En ole kaikkia kommentoinut mutta mukana täällä ollaan.

    Noista kahdesta ottaisin mustien housujen kanssa tuon raidallisen Reiman (vaikka itse en Reimaa ottaiskaan ;) En nimittäin mustaa ja ruskeaa saata kuvitella yhteen. Molon takista ottaisin ehdottomasti sen 140cm. Meidän 92 otti Molosta 98 haalarin ja just tämän talven koko.

    VastaaPoista
  10. Mä ostaisin tuon Reiman. Tuota raitasta sai muuten haalarinakin 134cm asti ainakin(taisi olla jopa vielä isommassakin koossa),meillä esikoiselle tuli tuo(myöskin 6vuotta ja pojan oma toive oli saada haalari lisäksi) otettiin 128cm. Tuo tumma alue ei ole tummansinistä vaan sellasta harmaan ruskeaa..

    VastaaPoista
  11. Minä kallistun reiman puolelle, on niin ihanan raikkaat nuo värit :)

    VastaaPoista
  12. Moi vielä,
    Piti sanomani vielä niistä haalareista; se KappAhlin haalari on todellakin lyhythihainen, meidän poika on Oliveria lyhyempi ja se 128cm on juuri sopiva. Lahkeissa riittää pituutta, hihat juuri sopivat. Harmi että on noin hassu mitoitus hihoissa ja että koot loppuu tähän 128cm. On muuten tosi kivan oloinen, kevyempi ja taipuisampi kuin se viimevuotinen. Meillä on pojalle myös Ticketin 2-laadun baggie 122cm, se on kyllä muuten ihan ok kokoinen (reilu), mutta hassuhan se on noin isolla siitä keskivartalolta, sellainen pussi. Se menee meillä kumminkin kovilla pakkasilla ja moottorikeilkkaillessa kivasti.

    VastaaPoista
  13. Menisikö Ticketin suurin? Ticketin omien sivujen mukaan niitä olisi kokoon 140 asti. Ja juuri tuli mailia, että Jesperistä saisi (en yhtään muista missäpäin asut, mutta eikös noutaja ole ennenkin järjestynyt popiin ainakin? :) ) nyt torstai-sunnuntai lisäksi kaikista topista -20%. Saisi siis 30e vielä aleakin tuohon :P.

    VastaaPoista
  14. Reimassahan on mitotus sellaista, että jos ostat esim. 80cm pitkälle lapselle syksyllä koon 80cm takin/haalarin, se menee vielä talvellakin. Näin ainakin Reimalta väittävät. Kieltämättä mitoitus on reilua ainakin haalareissa.

    VastaaPoista
  15. Tai siis tajusin kun lähti jo eli ei tarttisi Ticketiltä varmaan edes sitä suurinta :).

    VastaaPoista
  16. Minä ottaisin Molon, koska noi raidat voi olla vain tän yhden talven juttu. Moloa voi siirtää pienemmille ja toi väri on luonnossa ihana tummanruskea. Kalliimpi toki on, (onko edes?) mutta jälleenmyyntiarvokin lienee parempi. Molot on niukkaa kokoa, joten ehkä 140 vois olla sun valinta?

    VastaaPoista
  17. Hei!

    Osta äkkiä Molo, tuolla on tarjouksessa 84,90€!! :)

    http://www.auringonlapset.fi.suomalainenverkkokauppa.fi/tuote/410/molo-castor-takki-baobab-synttaritarjous

    Sulla on superhyvä blogi!

    VastaaPoista
  18. Minusta mustiin housuihin sopisi paremmin tuo Reiman takki ja se on ihana!

    Molotkin on kyllä ihania ;9

    VastaaPoista
  19. Itse tykkään enempi tuosta ruskeasta takista. Se on ihana! Mustat toppahousut olisi just hyvät siihen. Asusteilla saa kivasti piristettyä ilmettä kesken talven. Ei kyllästy niin äkkiä kuin tuoho raitaiseen.

    Heidi

    VastaaPoista
  20. Aivan samoissa "ongelmissa" olen painiskellut! Itsellä myös harkinnassa tuo Reiman takki ja 1,5v:lle sama kuosi haalarina. Mutta meillä 6v:n takki tilanne oikeastaan ok, joten se haalari puuttuu... Mietityttää myös tuo hinta... Saiskohan noista vuoden päästä miten hyvin huuto.netissä?!

    Sinuna ottaisin tuon Reiman takin! Onko minymolla sopivaa haalaria? Katsastitko jo sen kappahlin haalarin? Mulla on koko ajan ollut mielessä se proxtecin musta pojalle, vaan tätyy paikanpäällä käydä.. Vai onkohan nekin jo loppu?!

    -Eerika

    VastaaPoista
  21. Minä ostin eskarilaiselle haalarin, tyttö on myös sen 128cm pitkä. Lennen hankin, kun siitä on meillä tykätty useampana vuonna. Näytti olevan turkoosi-tummanruskea "poikasävyssä" ja se koko tosiaan meillä(kin) 134cm.

    Tiedän jo valmiiksi, että tytölle on talvella paljon helpompaa kiskaista se haalari päälle eskarissa. Ulkoilevat noin tunnin kerrallaan joka päivä.

    VastaaPoista
  22. Heippa! Minymon talvihaalareita taitaa saada ainakin sisukkaasta kokoa 134cm. Itse tässä mietin tilaanko lapsilleni minymon ruskeat vai harmaat haalarit. ( poika 3v tyttö 1v)

    VastaaPoista
  23. http://www.didriksons.com/collection.asp?c=4&typeId=3

    Itse tykkäsin siis fairmont printed 503321 ja sieltä Salt grid-granitesta tai vaihtoehtoisesti Fairmont printed 503302 ja sieltä pale tuquoise.

    Se musta yksivärinenkin oli ok.

    VastaaPoista
  24. Hei, meidän kokemus: pitkä tokaluokkalaiseni (141 cm) sopii edelleen 2v vanhaan Reimatec+ -toppahaalariin kokoa 134 cm. Se koko on ollut meillä siis todella pitkäikäinen.
    Lumessa peuhaamiseen haalari on ollut oikein hyvä ja mikä lapsen mielestä haalarissa on parasta: selkään ei mene lunta ja se on nopea pukea.
    Haalari on myös säilynyt hyvänä, kun sen lisäksi (mm. koulussa) on käytössä takkeja ja husuja.

    VastaaPoista
  25. Onko multa jääny jotain huomaamatta...hmmm.
    Onko sulla jo huutonetissä kohteita vai onko jo sulkeutunu, oonko siis myöhässä vai aikasessa:DD

    VastaaPoista
  26. Mäkin annan ääneni tuolle Reiman raitatakille :) Se tuo pirteyttä talveen ja tosiaan soppeli niihin mustiin housuihin.Mäkin olen nähnyt kaupassa sen Lennen turkoosi/ruskean haalarin ja on mielestäni kivannäköinen ja siitä olisi isojakin kokoja.

    VastaaPoista
  27. reimaa en muuten suosi mutta tuo raita takki on herkku eli ääneni sille

    VastaaPoista
  28. Omalle pojalle ottaisin tuon molo kidsin, mutta sun pojalle tuon reiman :) Värit ovat justiin teitä!

    VastaaPoista
  29. Minä ehdotan myös, että kokeile Didriksonia tai Minymoa. Minymolla todella hyvä hinta-laatusuhde, kivat värit ja hyvä mitoitus.

    Myös Didriksons on meillä hyväksi havaittu ja mitoitus kohdallaan loistavilla ominaisuuksilla. Ostin meidän pojille Didriksonin ruskeakuosiset talvivermeet ja nyt olenkin totaalisen kyllästynyt ruskeaan väriin...

    Kiva tämä sinun blogisi!

    -Mia

    VastaaPoista
  30. Helmi; Se Ticketin pallokusi olisi kyllä kiva kanssa. Jään odottamaan innolla mihin sinä päädyt. ;)

    Julis; Kiitos kamalasti hyvästä infosta ja kiva kun tulit tyttöjen äitinä kommentoimaan. :)
    On sitten aikalailla saman kokoinen teidän tyttö, kuin meidän Oliver. Uskoisin kanssa sen 140cm olevan sitten hyvä.
    Sitä helman mittaa eniten mietinkin, koska hihan mitta olisi 140cm parempi. Mutta onko tosiaan helma hurjan pitkä..
    Tämä taitaa olla se "poikien malli", koska ei näyttäisi olevan vyötärökiristystä.
    Jonathanilla on tummanharmaat housut, mutta taidat etsiä hiukan vaaleampia? Nyt en äkkiseltään muista nähneeni.. Vai olikohan Lennellä?

    Nunju80; Joo siis niitä Didriksoneja olen katsellut, mutta vielä miettinyt että löytyisikö joku kivempi. ;)
    Niistä voisi hyvinkin mennä se 130cm. Kivat nuo linkittämäsi, mistähän kaupasta mahtaisi löytyä?

    Äiti ja pienet pojat; Sitä minäkin ajattelin että raitatakki olisi just passeli mustien Jonathan housujen kanssa. :)

    Tulppaanisipuli; Niin se Po.pin keltainen takki olisi aika herkku kanssa. ;) Mutta se puhtaana pysyminen mietityttää..
    Reimat olen yleensä minäkin ostanut vain alesta.
    Kappahlin haalarissa oli muuten viime vuonna pidemmät hihat!
    Mittasin sen meidän viime vuotisen 122cm hihamitan ja kaupassa vertasin mittanauhan kanssa tämän vuotiseen, niin hihat on tänä vuonna samassa koossa n.3cm lyhyemmät! :/


    leni; Kiitän tiedosta että on livenä ihanampi. ;D Oikeesti, oon kohta ihan pulassa kun en osaa päättää!

    Mari A.; Minymon 128cm haalarin myin pois jo, vaikka se olisi tosiaan mennyt tämänkin talven. ;)
    Mutta malli oli sellainen että en enää 6v:lle viittynyt pitää ja toinen juttu kestävyys, uskon että olisi saanut sen päiväkodin kivikoilla puhki.
    Mini A Turea olen odotellut Kuperkeikkaan, että miltä ne vaikuttaisi..

    Jamina; ;)

    Sokrutin; No mutta kiva kun joskus ehdit kommentoimaan, ei aina voi ehtiä. :)
    Minuakin hiukan tökkää että ruskeaan takkiin laittaisin mustat housut, siksi mietin että sitten ne ruskeat housut tilaisin kanssa.
    140cm takkiin olen minäkin kallellaan enempi.

    annii; Reiman haalarin kestävyyttä mietin, mutta muutenhan tuo olisi haalarissakin kiva. :)

    Anonyymi; :)

    Äitiliini; Ahaa, alelappua on siis taas tullut. ;)
    Ticketin mallia mietin, että onko vähän liian pussi noin isolle pojalle..

    Maikko; Joo, Reimat on minustakin reiluja. Siitä menisi meille haalarissa varmasti 128cm.

    Anonyymi; Itseasiassa Molon saisin n.20e halvemmalla. ;D
    140cm olen minäkin enemmän ajatellut.

    Anonyymi; :D

    Heidi; Siis sehän tuossa Molo kidsissä olisi hyvä, että asusteilla saa vaikka minkä näköiseksi ja niitä on helpompi yhdistää kun taas tuohon raidalliseen. :)

    Eerika; Ennen ainakin sai siis pari vuotta sitten huutiksessa Reimoista hyvin, nyt en tiedä uusinta menekkiä. ;)
    Minymon malli on ehkä hiukan sellainen, etten enää 6v:lle viitsi ostaa. Viime talven vielä meni.
    Kappahlin haalarissa on ihan liian lyhyet hihat 128cm meille, mittasin kaupassa. ;)

    Piia; Sitä mnäkin mietin että eskarissa olisi nopeempi pukea ja ehtisi ulos äkkiä. :D
    Lennet täytyykin katsastaa vielä.

    Anonyymi; Minymo on minusta ehkä hiukan leveähkö 6v pojalle, muutan kyllä menisi. :)

    Anonyymi; Reiman haalarit on siis tosiaan reiluja, varmasti menisi meille se 128cm.

    Annu; Oli joo ja niistä täällä vinkkailinkin. :) Topat läks, siis ne mitä ei viime talvelta mahtuneet/säästelty.

    Pisku; Lennet täytyy kurkkia. :)

    Tinni; Reimat on yleensä meillekin tullut alesta, vaikka on nuo meillä ihan hyvin kestäneetkin. :)

    Sini; ;D

    Ankkis; :)

    VastaaPoista
  31. Anna; Kiitos! ;) Sieltä olinkin takin jo bongannut ja siksi tämä kova pohdinta käynnissä. :D

    Mia; Kiitos myös kaimalle! ;)
    Mistä löysit ruskeat Didriksonit?

    VastaaPoista
  32. Meilläpäin täällä pohjoisessa :) Citysport myi ainakin tuota vaalearuutuista haalaria :) Oon just nyt lähdössä katseleen lisää,viimeksi meni vaan ohi pyyhältäessä... Mutta nyt siis tosissaan oon menossa shoppaamaan jonkun takin 7v:lle ja ehkä (ehkä!!) kolmannen haalarin 1,5v:lle ;)

    VastaaPoista
  33. Mia: oliko teillä Minymon puvun kanssa jotain ongelmia? Onko kangas herkempi kulumaan? En itse huomannut sellaisia ongelmia, kun meillä oli Minymon toppis tytöllä, joka oli vielä aika konttausiässä - ja puku taisi olla vielä käytettynä ostettu.

    VastaaPoista
  34. Moi Kaima! Meidän pojat taitaa olla samaa kokoakin melkein kuin teidän pienemmät =) Ehkäpä juuri siksikin tätä Sinun blogiasi on niiiiin kiva lukea. Ja huomaan ostelevani samoja vaatteita kuin sinäkin..

    Ostin Didriksonit jo loppukeväällä/alkukesästä Intersportista. Ne tulevat harvoin kunnon aleen ja nyt ne olivat hieman halvempia kuin normaalisti. (Takille 130cm jäi hintaa n.77€ ja koko haalarille 100cm n.98€)Didriksonin koot menevät 10cm välein. Nuo meidän ruskeat ovat pohjaväriltään tummanruskeat ja niissä on palloja kauttaaltaan, jotka ovat vaaleammanruskeita ja beigejä. Ruskea oli suosikkivärini muutaman vuoden ja nyt kesällä ihastukseni siihen sammui yhtäkkiä! Iki-inhokki-sininen onkin alkanut monen vuoden jälkeen taas kiinnostamaan. Hassua. Ja vihreää & turkoosia rakastan yli kaiken=)

    Minymosta meillä on kokemusta sekä talvi-, kevät- että sadevaatteissa, ja meillä vaatteet ovat kestäneet todella hyvin. Etenkin vanhempi poikani on todellinen vauhtiveikko ja vaatteet saavat kovaa kyytiä. Ainakin meillä kankaat ovat kestäneet superhyvin.

    Minymolla on muuten paljon ruskeaa talvivaatteissa!

    -Mia

    VastaaPoista
  35. Lisäys vielä edelliseen..

    Katsopas kuopus.fi
    Siellä tosiaan oli Minymon talvihaalareita (ne kalliimmat), joissa mielestäni näytti olevan kunimauhavyötärö ja kokoon 128cm asti. Jos siis se aiempien vuosien haalari on ollut liian leveä, niin mites tuo? Olen menossa huomenna käymään Tampereen Kuopuksessa. Voin katsastaa, jos niitä on jo saapunut, että miltä mitoitus näyttää =)

    -Mia

    VastaaPoista
  36. Mia; Tuo vyötärömallin Minymo kävis muuten, mutta katsos kun värit ei käy. Ei siis yhtään valikoiva maku. ;D
    Meillä oli viime talvena Oliverilla (tuolloin 5v) Minymon ruskea talvihaalari ja tykkärin kyllä siitä, mutta meillä tuo poika onnistui saamaan siihen pari naarmua mitä ei taas esim. Kappahlin haalariin tullut. Eli uskon että kestäisi ehjänä meilläkin, mutta kuluu taatusti herkemmin kuin joku jossa on vähän cordurakangasta.

    Minulla vaan se ruskea jaksaa olla lemppari ja sininen yöks edelleen. Mutta samat turkoosi ja vihreä jaksaa innostaa täälläkin. :)
    Kivoilta kuullostaa nuo teidän Didriksonit, mutta eihän se tosiaan auta kuin vaihtaa jos kyllästyttää. ;)

    Voi kun itsekin pääsisin täältä maalta sinne Kuopukseen katselemaan livenä talvimallistoja!

    VastaaPoista
  37. No niin, mä tiesin, että tämä on oikea blogi POIKIEN toppaongelmiin - tosin en ihan vielä löytänyt vastausta..

    Meillä hakusessa takki. Ticketillä ollaan menty pari viimeistä vuotta, mutta nyt kun kävin katsastamassa Ticketin takit, ne tuntui musta ihan kummalta.. Olivat kovin "heppoisen" oloisia... Mä tykkään ulkonäöllisesti noista Molon takeista, mutta mun mielestä takissa pitää ehdottomasti olla lumilukko, se puuttuu noista Moloista sekä hihansuissa joku kiristys - sitäkään ei ole. Helmakirisrys näyttää puuttuvan ticketiltäkin tänä vuonna..:(. Meillä muilla lapsilla juuri Moloa ja Ticksua, jten niiden välillä pitää varmaan valita. Ehkä P.O.P on vielä katsasteettava...

    VastaaPoista
  38. Tanja: ;)
    Hitsit kun itse ei pääse käsissä kokeilemaan noita osaa merkeistä, kun kaikki liikkeet on niin kaukana..
    Po.p voisi varmaan olla teille ratkaisu, jos etsit noita ominaisuuksia. Eikös niissä ole?, ellen ihan väärin muista.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)