keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Isojen poikien tyyliin


Minun on ollut aina todella helppoa ostaa meidän isoille pojille vaatteita, siis tähän asti..
Nyt 10v on selvästi löytänyt oman tyylinsä ja haluaa valita vaatteensa itse. Ennen uskalsin napata kaikki kyselemättä kaupasta oman valintani mukaan, nyt ei uskalla. Viime lauantaina tajusin onneksi soittaa kaupoilta pojalle ja kuvailla millaista vaatetta olisin ostamassa, kolme kivaa paitaa Lindexiltä joille kaikille tuli jyrkkä ei!
No juu ei sitten..

Onneksi sentään kelpuutti sen Lindexin mustan softshell-takin+fixin pipon, jotka ostin. Nyt sitten alkaa muodostua ongelmaksi löytää pojalle kiva vedenpitävä takki, koska koko täytyisi olla jo 152cm pitkällä pojalla (147cm).
Olin ajatellut Ticketin mustaa tähtitakkia, mutta ei kuulemma käy..
Kahlasin läpi lähes kaikki mallistot löytämättä sitä sopivaa, sitä joka olisi mieluiten melko yksivärinen mutta jossa olisi jotain jujua.
Täytyy varmaan viedä poika urheiluliikkeisiin ja valita sieltä sopiva tai edes lähelle sitä.

Arvatkaa onko vaikeeta olla valitsematta oman maun mukaan, kun on 10v vuotta saanut valita sitä mikä minun silmää miellyttää. Mutta ei auta ei, pitkään sainkin valita. Nyt on annettava tilaa pojan omalle tyylille (joka ei onneksi ole mikään kamala sekään). ;)
Tänään me sitten istuttiin tässä koneella yhdessä nettikauppoja tutkimassa ja muumoassa nämä saisi meille tulla;


Reiman farkkutakki miellytti sekä poikaa että äitiä.


Myös KappAhlin takki oli pojan mieleen.


Yksi yllättävä muutos makuun on se, että nyt täytyy saada vaaleanpunaista ja jopa pinkkiä!
No siitä ei voi äiti valittaa (vaan hykertelee onnessaan). :D


Tänään tipahti postilaatikkoon ohut H&M lastenvaatekuvasto, josta poika bongasi heti tämän.


Ja kaveriksi kuulemma ehdottomasti nämä.


9v kävi sanomassa oman mielipiteensä myöskin. Hän ei vielä ole kovinkaan valikoiva, mutta vaaleanpunaista ei halua. Hän siis valitsi tämän.


Ja kaveriksi nämä.


10v on erittäin urheilullinen ja toivoi tätä Puman verkkatakkia.
(hyi yöks kun äiti inhoaa verkkarikangasta..)
Tämä Ellokselta.


Tämmöisiä kenkiä poika on toivonut jo pitkään, kevääksi on varmaan ostettava.
Nämäkin Ellokselta.

Aika kivasti nämä kyllä hänelle sopiikin ja makuhan on varsin hyvä minustakin.
Kauhulla jään odottamaan tulevia aikoja, kun meillä on teinejä..
Se tyyli voi sitten olla ihan jotain muuta, ties mitä juppeja, hippejä tai punkkareita meiltä löytyy.. Hui. ;)
30 kommenttia:

 1. Varsin hyvä makuhan teidän pojalla kuitenkin on! :)
  Meidän eskarineiti on jo aika tarkka, ehkä se tulee tytöillä vähän aiemmin.

  Välillä harmittaa kun ei voi ostaa sitä mitä itse haluais. Mutta toisaalta, onhan se aika mukavaa lähteä kaksin shoppailemaan vaatteita ja nähdä miten tärkeää toiselle on kun saa itse valita. Ollaan sovittu että kevään korvilla taas lähdetään kevät-kesägarderobi päivittämään. Sitä ennen tehdään vaan selkeä lista mitä tarvitaan ja sen mukaan ostetaan.

  VastaaPoista
 2. Ida-Antonia; No juu on se, ihan näistäkin kaikista melkein pidin. ;)
  Tosiaan nyt poika on itsekin hiukan innostunut kaupoilla katselemaan vaatteita, kivaa! Saa nähdä kauanko kestää..

  VastaaPoista
 3. Meillä on 6 -v poika ollut jo vuoden tarkka vaatteistaan, mikä on ihan pimeetä. Oisin halunnut pojalle kevääksi, yllätys yllätys, Villervallan mustan tähtitakin, mutta poika sanoi:"kiitos ei", joten kauppaan jäi.

  VastaaPoista
 4. Sä olet onnistunut muokkaamaan poikien makua hyvään suuntaan! Eikö ole kiva, että ei tarvitse olla mitään kauheuksia....

  Verkkarikankaasta en voi olla kiukkuinen, itse vietin koko lapsuuteni verkkareissa.... nyt en kyllä sitä lapsilleni tyrkytä, paitsi Nova stareja, kun ne ovat kivat malliltaan.

  VastaaPoista
 5. Kivannäköisiä vaatteita. Pojalla on hyvä maku !

  VastaaPoista
 6. Siis tosi hieno takki Reimalta, en olisi niiden takiksi heti uskonut. Toivottavasti noita Henkan juttuja löytyy pienemmässäkin koossa...=)

  VastaaPoista
 7. Voi että, kiinnostaisipa meijän 10v tyttöä vaatteet, mutta ei...sille on ihan sama missä kulkee, tosin sen verran sanoo mielipidettään että esim. meandin vaatteet on hänen mielestään liian lapsellisia :( Niin ja meijän neitikin on 147,5cm pitkä, kohtahan se ottaa mut kiinni :O

  VastaaPoista
 8. Voi, on varmaan tosi hankalaa kun ei saa enää itse valita lapselle vaatteita.. Mutta hyvä makuhan hänellä on, joten ei taida olla huolta (vain pientä sopeutumista äidiltä) ;)

  VastaaPoista
 9. Wau, miten kivoja vaatteita teidän poika valitsi;-) hyvä maku kulkee kuule geeneissä! Eikö ole toisaalta hienoa, kun poika on kuitenkin kiinnostunut vaatteista; koska noissa valituissa asuissa on ihan selvästi "idistä" ja kokonaisuudesta tulee tosi kiva. Mukavia shoppailuja teille!

  VastaaPoista
 10. Mun kummipoika 11v valisti, että pinkki on se juttu, joka pitää joka pojan kaapista löytyä =) Toivottavati on sittenkin, kun mun poijjaat on yhtä isoja!

  VastaaPoista
 11. Toi vaaleanpunainen ja pinkki on nyt joku 10 vuotiaiden villitys. Meillä Ikkän vanhin on sen 10 ja poika ja haluaa just noita paitoja =)

  Eihän sun pojalla huono maku ole ollenkaan. Ja kuinkas voisikaan,onhan tästä äitien vaatekasvatuksesta pakko jäädä jotain päähän. Onhan? Toivoisin ainakin,ett omani osaisi sitten isompinakin valita yhteensopivia vaatteita,olipa se tyyli sitten mikä tahansa.

  VastaaPoista
 12. Meillä esikoinen täyttää ensi kuussa 10v ja alkaa kanssa olla tarkka vaatteista. Äidin harmiksi musta väri alkaa olla se hitti. Turha enää tyrkyttää äidin rakastamia retrokuoseja. Ainoat värikkäät vaatteet mitkä kelpaa on marimekon raitapaidat.

  VastaaPoista
 13. Kiva kun kirjoitat myös isompien poikien vaatteista. Meillä on myös 01/01 synt. poika ja hänen vaatemakunsa on kyllä aika pelkistetty. Lempivaatteet on pumacollegetakit ja hm:n ohuet fleecetakit (joita pidetään paidan asemasta näin kylmällä).
  Kaikki olisi vaan mustaa jos saisi itse päättää... Tylsää, mutta minkäs teet ;)
  T: Elly

  VastaaPoista
 14. Myös meillä 10-vuotias poika on nyt oman tyylinsä " löytänyt " ja varauksella enää ostan vaatetta. Meillä helpoimmaksi tavaksi ostaa on muodostunut H&M. Siellä takit ovat olleet yllättävän laadukkaita ja näyttävätkin kivalta päällä. Pojalle aina uusin kuvasto käteen ja äidille punakynä jolla ruksataan haluttavat vaatteet. Tämän kevään mallistosta löytyi harmaakuvioinen softshell joka on luonnossa vielä parempi kuin kuvassa. Toinen takkimallisto joka kelpaa on Jesper Juniorin oman mallisto eli Jonathan.

  VastaaPoista
 15. Meillä 10 v on myös nyt löytänyt oman tyylinsä. Meillä kelpaa parhaiten H&M vaatteet ja uusi kuvasto onkin aina pojalle eteen työnnetty. Siellä on ollut ihan hyviä takkeja vaikka aluksi epäilinkin. Toinen takkimallisto joka toistaiseksi on kelvannut on ollut Jonathanin takit.

  VastaaPoista
 16. Minunkin mielestä pojallasi on oikein kiva maku vaatteiden suhteen. Tuo vaaleanpunainen kesäsetti on isolle pojalle ihana!!!

  VastaaPoista
 17. Hyvä maku on pojalla! Ne urheiluliikkeet on monesti yllättäneet positiivisesti. Niistä meidän 11-vuotias saa paljon vaatteita. Etenkin ulkovaatetta.

  VastaaPoista
 18. Meilläkin kymppi vee (Tänä vuonna täyttää 11v.). Omaa vahvan oman makunsa. Onneksi useimmista vaatekappaleista päästään yksimielisyyteen. Meillä ollut jo pitkään ongelmana vaatteet, kun neiti on niin isokokoinen. No, nyt hänellä on mittaa jo yli 150 cm, joten hyvin voi ostaa vaatteita aikuistenkin osastolta. Tosin kaikki aikuisten vetimet eivät todellakaan ole asiallisia pikkutytöillä. Pikkutytöksi kuitenkin luokittelen kymppiveen.

  Oikeastaan eniten käydään vääntöä siitä, että tarviiko käyttää toppahousuja vai ei. Ja minä olen niin tylsä mutsi, että mun mielestä kymppiveet käyttää toppahousuja talvipakkasella.

  VastaaPoista
 19. Hyvä maku pojalla =D meillä on esikoinen 5wee ja risat,hm:stä pistin tilaukseen vähän vaalean punasta,saa nähdä suostuuko meidän herra ne pukemaan,meinaa olla jo nyt hieman valikoiva värien suhteen(lemppari väri on oranssi ja kaiken pitäisi olla oranssia)..

  VastaaPoista
 20. tosi kivoja vaatteita pojille,täältä saakin kivoja vinkkejä joten alankin seurailla blogiasi. Mulla 3 poikaa ja yksi tyttö

  VastaaPoista
 21. Tosi kauan olet kyllä saanut valita :) Saas nähdä millon meidän pikkusilla alkaa olemaan sitä omaa makua vaatteen suhteen, nykyään kyllä niitä ei kiinnosta ei.. ihan kaikesta ovat tykänneet mitä oon ostanu Eetukin aina huutaa että Wau onpa hieno kun kaupoilta tuun vaatteen kanssa =)
  Taitaa alkaa tytöillä aikasemmin se semmonen vaatteista kiinnostuminen ym. oma tyyli ;)

  VastaaPoista
 22. Heh, meillä on tämä vihreä verkkaritakki mutta pinkkinä tytöllä!
  Odota vaan, teinin kanssa saatetaan sitten käydä kaikenlaisia vaiheita läpi, kuten gootti, heavy rokkari, hip hoppari, jne. ja jotkut vaiheet saattavat jäädä päällekin. :-DDD

  VastaaPoista
 23. Siitä se Mia lähtee-äiti on enää vaan assistentti ja kukkaron vartija. Kuuluuhan se oma maku näkyä jo kymmenvuotiaana.Mä tykkäsin kovasti pinkistä teepparista ja pinkkikirjavista shortseista. Mustat tossut tykkäisin saada itellenikin.

  Meidän kymmenvuotiaalle olen vielä kantanut vaatetta oman maun mukaan sillä olen ajatellut , että kyllä ne jollekkin uppoaa. Meidän veskarilla on tosin niin erilainen ja omintakeinen tyyli, ettei hänen vanhat vaatteet uppoa meidän perheessä muille. Tytölle ostan nyt farkut 158 cm ja xs kokoa aikuisten puolelta.Yläosat 158 cm ja mekoista näkyy olevan 158/160 cm eikä ole lainkaan isoja trikoomateriaaleista. Kankaiset onkin vähän mummotyyliä isolla decollteella- ne eivät toki istu.Urheilukauppojen mallistoa varsinkin ulkovaatteissa on kannatettu vuosia hyvällä menestyksellä. Suosittelen.

  Hei onhan meillä vielä nuo kaksivuotiaat kuopukset joita saamme vaatetella pitkään oman makumme mukaisesti. Sen jälkeen saamme vaikuttaa vaan omaan vaatekaappiin, se tosin onkin jäänyt aika hiljiselle huomiolle viime vuosina. Vai pitäisikö sen jälkeen ryhtyä miehen vaatehankintojen suosittelijoiksi jos vielä entiseen malliin on vaatteille energiaa...

  VastaaPoista
 24. Meillä nuorimman pojan vaatettaminen on jo jonkin aikaa ollut hankalaa. Nyt 9-vuotiaana jo yli 150cm pitkä, aina ollut isokokoinen. Ei ihan eskarilaista olisi viitsinyt pukea nuorisovaatteisiin!

  Urheiluliikkeet onkin ollut pelastus varsinkin ulkovaatteiden osalta; ihan kivoja kuoseja ja värejä vedenpitävissä materiaaleissa. Ja osa merkeistä on kohtuuhintaisiakin joihinkin "lasten" merkkeihin verrattuna.

  Mekin jo katseltiin tuota kuvastoa. Poikahan on kaupassakäyntikiellossa tautinsa takia, nyt ollaan vuosi menty pääasiassa postimyynnillä.

  Kivoja valintoja pojillasi.

  VastaaPoista
 25. Poikahan on jo ihan muotiguru. Ehdota vielä lisäksi jotain salmiakkiruutuista "slipoveriä" vai miten se kirjoitetaan, ovat kuulemma nyt ja lähitulevaisuudessa tosi kova juttu:)

  VastaaPoista
 26. Hyvä maku pojalla :) Mä tykkään verkkatakeista (housuista en) ja toi Puman takki on aivan ihana :)

  - Äiti ja pienet pojat

  VastaaPoista
 27. Kivalta näyttää munkin silmään tuo vanhemman pojan maku, verkkatakissakin on kiva väri:) Voi kamala sentään, en halua vielä yhtään ajatellakaan sitä aikaa, kun ei pääse itse valitsemaan poikiensa vaatteita (pojat nyt 4v&2v);) *mustat bändipaidat vilistää silmissä* Noh, äidithän on sopeutuvaisia, eikös juu..?
  t vakkarilukijasi

  VastaaPoista
 28. Heh, kiitti kaikille! :o)
  Onhan se tosiaan niin että ei tuota makua voi moittia, koska kaikki on suunnilleen sellasia mitkä äidinkin makuun istuu ja siitä minä olen ylpeä että poika osaa valita yhteen sointuvia settejä. Jee! ;D

  Ei sillä että siihen on vaan sopeuduttava, täytyyhän sitä itseään saada hakea vaatteidenkin kautta.
  Siitä ei kuitenkaan neuvotella meilläkään, että laitetaanko kovilla pakkasilla toppahousut vai farkut. Tai vesikelillä vedenpitävää vai farkut. Säällä mennään sään mukaan. ;)

  Tosiaan onneksi on nuo pienet vielä, saa pukea mielesekseen vielä pitkään (toivottavasti!). :)

  Kati; Tervetuloa seuraamaan! :)

  VastaaPoista
 29. Mun piti ihan tulla tarkistamaan että kuinkas pitkä teidän 10-vuotias olikaan.. meidän 10 v tuli juuri terveystarkastuksesta jossa pituutta mitattiin 137 cm, 10 v tulee täyteen viikon kuluttua . Keskivertopituinen ikäryhmässään ainakin luokkakavereihin verrattuna tuo meidän " mies " ja löytyy vielä sieltä lasten osastolta vaatteet. Tosin huomasin että takit saa olla jo koossa 146/152 ku pitkät kädet, housuissa riittää vielä se 140 sentäs ;)
  Mukavaa viikonloppua !!

  VastaaPoista
 30. Mustikoita puolukoita; Meidän poika on taas siellä pisimpien joukossa luokallaan, mutta meidän 9v on n.134cm. Tuskin ottaa veljeään kiinni..
  10v on ollut kanssa noissa 146/152cm vaatteissa jo vuoden, kun on myöskin pitkäkätinen. :)
  Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)