maanantai 18. tammikuuta 2010

Toivon värejä..


Saan voimaa väreistä, ne vaikuttaa suoraan olotilaani.
Piristyn keltaisesta, virkistyn vihreästä, ilostun turkoosista..
Vastaavasti musta masentaa, harmaa väsyttää jne.
Ja vaikka näitä tummia sävyjä omasta kaapista paljon löytyykin, en voisi ostaa niitä juurikaan pojille. Toki niitä tarvitaan värien tasapainottamiseen. Eli esim. värikäs paita kaipaa kaverikseen yksiväriset housut, joskus ne oikein tummatkin.
En kuitenkaan voisi pukea poikia kokonaan tummiin sävyihin, etenkään yksivärisiin tummiin.
Ruskea on ainut tumma sävy josta pidän, harmaa menettelee. Mustaa meillä on aika vähän, tummansinistä ei ollenkaan.

Itse pidän siitä että lapsi pukeutuu kuin lapsi. Lapsellisiin ja iloisiin kuoseihin. Mielestäni niitä simppeleitä ja yksivärisiä tai jopa aikuismaisia vaatteita ehtii pitämään aikuisenakin.
Onneksi meillä myös kaikki pojat pitää väreistä, Oliver on ilmoittanut pitävänsä kaikista muista väreistä paitsi mustasta ja valkoisesta. :D

Isot pojat pitää lähes kaikista väreistä myös, no se pinkki hiukan on sellainen liian tyttöväri poikien mielestä. Kuitenkin nyt meidän 10v ilmoitti eilen, että haluaa vaaleanpunaisen paidan. "Jonkun kivan", kuten poika itse ilmaisi ja jatkoi "äiti sellainen vaaleanpunainen lyhythihainen pikeekauluspaita ois kiva kanssa".
Arvatkaa innostuiko äiti. ;)
Tähän asti nimittäin on kieltäydytty äidin ehdotuksista vaaleanpunasävyisiin paitoihin. Eikä tuo (parin päivän päästä) 9v:kään ole niihin edelleenkään suostuvainen.
En kuitenkaan tuputa, vaan pojat saa sanoa mielipiteensä ja väkisin ei tartte jotain tiettyä väriä tai kuosia pitää.
Melko pitkälti saan kuitenkin pojat vaatettaa edelleen, yhtään isoille pojille ostamaani vaatetta ei ole jäänyt pitämättä.

Nyt kevättä kohti toivon että kaupat täyttyy raikkaista ja värikkäistä vaatteista.
Etenkin tänä keväänä, koska viime syksy oli niin synkkä lastenkin vaatetuksessa.
Ulkovaatteisiinkin kaipaan väriä, sellaisia vahvoja mutta raikkaita värejä.
Vähän kyllä nyt alkoi masentaa kun olen nähnyt etenkin Ticketin kevään malliston..
Eikö sinne tosiaan tule niitä värejä? Se tähtikuosikin on niin kiva, mutta värit ihan kammotukset.
Reimalla oli kyllä väriä, mutta väärällä tavalla. Jonathanit oli taas aika hailakoita.
Kaipaan yksivärisiä, mutta värikkäitä. Kuvioitakin saisi olla jos ne on värikkäitä.
Toivoton tapaus?
Ehkä me testataan Po.Pin vihreää haalaria tänä keväänä, tuntuu olevan tähän mennessä ainoa haalari joka näyttää tosi hyvältä.

NIIN
ja niitä värejä toivottavasti tulee sisävaatteisiinkin!
Ainakin tätä KappAhlin kevään kuosia odotan innolla, tässä on kaikki mitä vaatteelta voi vaan toivoa tai siis mitä minä voin toivoa. ;)

Mitä sinä odotat kevään mallistoilta?
Millaiseen ulkovaatetukseen haluaisit keväällä pukea lapsesi?


25 kommenttia:

  1. Kappiksessa oli just vaaleanpunaista pikeepaitaa tullut.

    Muuten tässä ollaan vielä ihan avoin kaikelle, katsotaan. Pinkki, vaaleanpunainen , harmaa tuntuvat nyt Nöpölle kivoilta. Katsellaan=)

    Mukavaa viikkoa!

    Pistäydyin ennen liikenteeseen lähtöä, mutta nyt pitää jo rientää!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin käytetään värikkäitä vaatteita, mutta joitakin settejä on myös tummemmissa sävyissä. Vaihtelun vuoksi :)

    VastaaPoista
  3. Täältä tulee taas sun vastakohta ;-D
    Eli rakastan mustaa ja harmaata, ja puen myös lapseni mielellään mustaa ja harmaaseen. Tänä aamuna pojalla oli päiväkotiin mennessä päällä musta Harrikka college ja mustat housut.
    En pidä väreistä ja keväisin aina alkaa ahdistaa kun kauppoihin alkaa tulla kaiken kirjavia vaatteita, eli mitään ei voi ostaa, ainaskaan itselleni. Lastanikaan en pue hirveän riemun kirjaviin vaatteisiin, alkaa kuosit pomppii silmille muuten.

    Joku tummansini-vaaleansini-valkoinen haalari oli meillä tässä edellisenä keväänä, ja siitä pidin. Paitsi että ne valkoiset ja vaaleansiniset osat olivat heti iki-lian peittämiä.
    Muuten pidin reiman valko-harmaa-raidallisesta haalarista, siihenkin voisi yhdistää vaikka jotain pientä turkoosin sinistä, niin kelpaisi meille.

    VastaaPoista
  4. Ej sikke lejn mallisto on netissä, siellä on jotain ihan kivoja juttuja taas. Juttuvinkkinä heitän, jos jaksat jotain kuoseja blogata.

    VastaaPoista
  5. Selkeesti jotain raikkautta sitä toivoo talven jälkeen. Meillä tosin ei käsittääkseni tarvita kevääseen uusia ulkovaatteita, tai esikoinen ehkä yhdet housut ja ohuen plain-rain tyyppisen asun/takin. Raikkaita asusteita kyllä odottelen, jotain uutta niiden muodossa:)

    Mitään vastustamatonta ei nyt nähdyissä kevätmallistoissa kyllä ole, mikä tuntuu oudolta. Yleensä aina jotain tekisi mieli vaikkei tarttiskaan...

    Meille kyllä uppoo taas tummansininenkin, mutta vaatii rinnalleen jotain raikasta. Ruskeaan mä alan olla taas kyllästynyt.

    VastaaPoista
  6. Mulla menee taas vähän toisinpäin. Tuntuu että nyt kun poika on jo "iso" niin haluan pukea pojan tummaan, vähän rokimmin. Vauvana värit oli ehdoton juttu (tosin ruskeaa oli silloinkin paljon)!

    Mä nimenomaan tykkäsin Ticketin kevätkokoelmasta, meidän värejä löytyy! Tykkään kyllä kovasti poitsun sateenkaarihaalarista mutta jotenkin tuntuu että kevääksi tulee tummaa, kevät kun on muutenkin niin ihanan värikäs!

    VastaaPoista
  7. Värejä! Ja lisää värejä! Poikia tääläkin. En vaan raski maksaa älyttömiä summia vaatteista, joten toivon, et ehditään noista kevään mallistoista saada kivoja ostoksia. Netistähän kyllä löytyisi kaikkea kivaa, mutta hinnatkin on "ihan kivat"

    -San-

    VastaaPoista
  8. Kylläpäs sattui, olen itsekin pohtinut värejä viime päivinä. Ostin viikko sitten keväällä 1-v täyttävälle tummansinisen haalarin Popilta ja sen kaveriksi oranssi-valkoraidallisen pipon. Tylsää. Fakta kuitenkin on, että kolmen lapsen yh-äidillä ei ole varaa ostaa aina sitä mitä haluaisi, joten tämä oli kaikessa tylsyydessään kuitenkin järkivalinta, alessa kun olivat molemmat. "Varapuvuksi" hankin Huutiksesta vihreän Plain Rainin, lähinnä varuiksi kasvunvaralle.

    Isommat lapset saavat itse päättää vaatteistaan aika pitkälle. Popille on palautettu paita mm.syystä että siinä on KELTAISTA. :D

    VastaaPoista
  9. Samaa Popin haalaria harkitsen minäkin, sillä se on todellakin tähän mennessä ainut haalari joka miellyttää. Ticketit valitettavasti vaikuttaa karmeen värisiltä, Reimat ja Remut on hirveitä kuvioidensa vuoksi, Jonathanissa sama vika. Yksivärisiä ei tunnu saavan muualta kuin Popilta ja sielläkin vain yksi väri miellyttää! Jos olisi poika, voisin ostaa sen punaisen välikausihaalarin, mutta tytölle en tahtoisi punaista ostaa. Koska kaikki tytöt on aina punaisissa (tai vaalenpunaisissa)!

    Koitan ahkerasti etsiä huuto.netistä käytettyä ruskeaa tai vihreää Ticketin uffoa vanhoista mallistoista, tai niitä ihania tähtijonathaneita reilun vuoden takaa. Mutta ei tunnu löytyvän.

    Sisävaatteisiin kaipaan minäkin väriä, kaikkia muita paitsi pastelleja ja kylmiä sävyjä.

    VastaaPoista
  10. Meillä on kanssa 10 veellä toiveena vaaleanpunainen lyhythihainen. =)

    Aika lailla heikkoo on ulkovaatteiden värien suhteen. Kökköä.

    VastaaPoista
  11. Minä myös kaipaan värejä. Kävi niin, että kun hurahdin retroon ja kaikkeen värikkäisiin ,niin ne loppuivat esim. lindexistä poikien osalta täysin. Tylsää!! Tuo paita näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  12. Meillä kun kuopus kulkee enimmäkseen esikoisen vanhoissa vaatteissa, niin oon huomannut että pojat ovat erilaisia väritykseltään. Esikoiselle käy kaikki vaaleat (vaaleansininen, keltainen, turkoosi jne), mutta kuopukselle käy vahvat ja tummatkin värit. Tummansinisestä en hirveästi välitä, joten mustaa löytyy meiltä varmaan enemmän.

    Haalareissa saisi olla enemmän yksivärisiä. Ulkovaatteissa en oikein vaaleista tykkää, koska ei ne pitkään vaaleilta näytä ainakaan meillä käytössä. Toppatakki on muutes meilläkin esikoisella kauppatakkina. Varmaan pääkaupunkiseudulla enemmän käyttöä joillekin lasten villakangastakeille yms.

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  13. Värikästä ja kuviollista meillekin kiitos! :) Toki sitten housut yksiväriset, nyt olen muutamat tummansinisetkin vaatteet ostanut, vaikka siitä en niin pidä..raidat, kuviot, elukat, ötökät, mörrit - kaikki söpö ja värikäs on ihanaa! :) Lisäksi vaatteen pitää olla mukava päällä ja helppo pukea ja leikkiä ja touhuta.

    VastaaPoista
  14. Muakaan ei oikeen tämään kevään mallitot oo innostaneet,liian tummaa tai jo nähtyä.

    Kerranki olen ylpeä että ostin jo viime syksynä omaa mieltä miellyttäviä välikausi vaatteita lapsille,nyt vaan jännätään että ne on sitten kans sopivia kunhan käyttöön pääsee =D

    Itse kans odotan keväältä raikkaita värejä,limeä,turkoosia jne.. ei missään nimessä mustaa tai harmaata meille ainakaan..

    VastaaPoista
  15. Ulkovaatteiden kohdalla mulla iskee käytännöllisyys, eli en kovin vaaleita ja arkoja värejä kelpuuta, esim. ruskeat, beiget, harmaat jne sopii oikein hyvin etenkin välikauteen, niin eivät ole joka päivä pesukonetta kaipaavan näköisiä. Yksiväriset miellyttää eniten, toisaalta jotkut kuosillisetkin on ok, jos värit sattuu sopimaan. Tummansininen ei minuunkaan iske ollenkaan.

    Tuo Kappahlin paita on minun silmiin ehkä liiankin värikäs, vaikka noista yksittäisistä väreistä tykkäänkin, paitsi keltaisesta. Mieli voi muuttua, jos näen livenä. Ylipäänsä tyttöjen kaapeista löytyy ruskeaa, beigeä, harmaata, punaista, valkoista, turkoosia, armyvihreää ja enenevässä määrin vaaleanpunaista/pinkkiä. Meillä ei siis ole vauvana tyttöjä puettu päästä varpaisiin possunpunaiseen, koska itse en ko väristä tykkää lainkaan.

    Minustakin lasten vaatteet pitää olla lasten vaatteiden näköisiä. Yksivärisetkin käy, mutta ruotsalaisketjujen mallistot koosta 122/128 eteenpäin menee kyllä turhan teinikutkaleiksi. En tiedä, mistä sitten vaatetta löytyy, kunhan tuo koko on ohitettu.

    VastaaPoista
  16. Värejä, värejä, värejä! Mutta ei meillekään sitä tummansinistä kovin mieluusti eikä mustaa. Ja jospa minäkin saisin Minille sen Po.Pin vihreän haalarin, se on ihana! :)

    VastaaPoista
  17. Mä tykkään väreistä..ja nimenomaan voimakkaista väreistä..oonkin ollu huomaavinani että kovasti on tulossa hailakkaanpaa, hempeempää..värit ykskaks "pastillisoitunu"...niinku tuossa sun kuvan paidassakin, mä tykkään väreistä ja niitä saa olla, mallistoja en keväältä edes odota..haluan ommella itse ja suunnittelenkin raikkaan väristä enstex haalaria Liljalle itse tehtynä..tää makuupussista pakkashaalariksi onnistu malliltaan tosi hyvin..josko jotain sen tyylistä...

    VastaaPoista
  18. Värejä kiitos meillekin. Kuosit ei sitä kaikkein levottominta, mutta ei sen pakko ole olla yksiväristäkään. Housuissa meillä on paljon yksiväristä tummaa, niitä kun on helpoin löytää ja käy kirjavan paidan kanssa.
    Mä toivon, että sitä Popin vihreetä ois takkinakin. Jos on, ostan varmaan varastoon kokoa nykyistä suuremman niin sopii sitten syksyllä tai ensi keväänä.

    VastaaPoista
  19. Kevät on ihana vuodenaika, sitä haluaakin vaaleaa ja raikasta väriä päälle;-)

    mä olen vain sen havainnut, että meidän rymy-eetuilla paras mahdollinen ulkoiluasu olisi se mahd. tummapohjainen. Asusteilla saa sitä väriä, ja säästyn siltä jatkuvalta pesurumbalta.

    Lisää kevätuutuksia odotellessa;-)

    VastaaPoista
  20. Jarna; Hui, oot aikasin liikenteessä!
    Hyvä tietää että sieltä löytyisi vaaleanpunaista, täytyy käydä kurkkimassa. Tänne ei ollut vielä lauantaina tullut. Vauvoille oli kyllä ihan mahtavia värejä.
    Mukavaa viikkoa sinullekin!

    Vauhtivekaroiden äiti; Täytyisi minunkin ostaa jotain tummaa ihan vaan siedätyshoidoksi, tuohon tummansinisen inhoon se ei vaan taida auttaa. ;D

    Zanne; Kivaa kun jätit kommenttia taas! :)
    Ollaan muuten kerrankin jossain suht samoilla mauilla, nimittäin minustakin oli se Reiman raitahaalari jopa ihan kiva. Heh.

    ninnu; Kiitti! Kävin kurkkimassa ja nappailin kuvia talteen nettikaupoista. Sieltä omalta sivulta en saanut talletettua..
    Voisin heittää kuvia esille. ;)

    Ida-Antonia; Minun rakkautta ruskeaan ei tapa mikään, se on suklaan väri. ;D
    Mutta tosiaan kaipaisi värejä nyt syksyn/talven jälkeen..

    MrsAgatha; Minulla menee värit ympärivuoden, mutta syksyllä ehkä hiukan tummaa on enemmän.
    Minua vähän ärsyttää se tuputus kaupoilla, että isoille pojille vaan mustaa ja harmaata. Niin tuntuu aina olleen.
    Olen siis vastarannankiiski. ;)

    -San-; Toivotaan että niitä tulee ihan taviskauppoihinkin. :)

    Hipare; Totta, järkivalintoja on joskus tehtävä. Meillä onneksi isoille menee vuodenkin sama koko, että nämä pienimmät saa useammin uutta.

    Marjuli; Ei taida huutiksessa vielä olla kunnolla välikautta myynnissä, kohta varmaan löytyy.
    Täytyy minunkin kurkkia sieltä 92cm vanhaa vihreää Ticketiä. ;)

    Minttu; No tosi kökköä!

    SannaMaria; Niin kävi ja ei ne edes olleet myynnissä kun n.1-1,5v! Ja taas palattiin samaan vanhaan tylsään.. :(

    -Äiti ja pienet pojat; Haalareissa saisi tosiaan olla niitä yksivärisiä ja luotin siinä niin kovin Ticketiin. Harmitus jos niitä ei tule värikkäämpänä..

    Pieni Lintu; Mukavat päällä- tosiaan se on myös tärkeää, meidän pojat ei edes halua pitää kotona mitään farkkuja. ;)

    Anni; Voi sinä onnekas! Minä en tajunnut kahmia viime kesän alesta mitään, kun ajattelin että tuleehan niitä kivoja taas..

    Perla; 128cm löytää vielä kivaa ja sitten meneekin hankalammaksi..
    Esim. Snoozylta, Me&I:lta ja Småfolkilta olen löytänyt meidän väreistä pitävälle 9v:lle kivoja paitoja koossa 134/140cm.

    Henna; Se on, paitsi jos ne vetoketjut on tummansiniset niin sitten täytyy miettiä. ;)

    Pikkuriikki; Sinä osaatkin tehdä kaikkea ihanuuksia! :)
    Minulle menee pastellitkin vielä, jos niissä on kivat kuviot.

    Katja; Olisipa tosiaan!

    VastaaPoista
  21. Aamunkukka; Kyllä minäkin huolisin esim. ruskean tähtihaalarin, mutta en tummansinistä. ;D
    Oispa tullut esim. Ruskea, jossa vihreitä tähtiä tai turkooseja. OI!
    Vaativa asiakas suunnittelee.. ;D

    VastaaPoista
  22. Meillä tytöllä on ollut samaa pinkkiä jo ties kuinka kauan, nyt uutena värinä on vaalealila, jota näyttäisi olevan kaupoissa. Samoin keltainen kesään ja tummalle lapselle houkuttaa kovasti!

    Pojalle on kestosuosikki ollut jo kauan punainen, sopii tummalle myös hyvin. Pojalle ihan uutena värinä meillä sininen ollut syksyn ja talven. Siis, meillä vaihtelua! Vihreää vierastan aina vaan.

    Ulos kanssa mieluusti harmaata ja ruskeaa, ihan vain siksi, että en ehdi pesemään ulkohaalareita. Myös hanskoista luovun turkoosista väristä, kuluvat vain pesuissa, eivätkä edes puhdistu.

    Meillä ollaan luopumassa retroväreistä ja liian kirjavista kuoseista. Just joku IdaT:n kiva punainen pienillä kuvioilla on tällä hetkellä hyvä ja sopiva.

    VastaaPoista
  23. Moikka. Mistä löysit kappahlin kevätuutuuksia? itse yritin etsiä mut turhaan :)

    VastaaPoista
  24. Moi moi Laura! :)
    Tarkoitatko mistä sieltä Kappahlin sivulta?
    Eli sieltä niitä löysin oikeassa ylälaidassa olevasta "Press" kohdasta ja sieltä vielä klikkaat oikeasta laidasta keskellä sivua kohtaa "Gå till bildbanken".
    Sitten pääset kuviin ja voit valita taas siitä sivusta "vårmode barn 2010".
    Siinä olisi sitten joitakin kuvia uutuuksista. :)

    VastaaPoista
  25. voi kiitos kovasti :) nyt löytyi.. ja voih nyt pitääkin vahdata kappahlia et milloinka vauvoille tulee bodyt kun täällä ei ollut kuin tuota kuosia turkoosina ja joku keltaisen sävyinen tais olla jossa pinkit kantit...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)