perjantai 29. tammikuuta 2010

Ostoksia ja marmatusta...


Meidän talvihaalarit on alkanut käymään hiukan naftiksi. Emilillä on siis se punainen Molo kids 92cm ja Småfolk 86/92cm, ne menee nippanappa (ehkä vielä hetken ainakin Småfolk). Lahkeet meinaa jäädä lyhyiksi, etenkin Molo Kidsistä. Emil on nyt n.94cm pitkä.
Talveahan tässä on kuitenkin jäljellä, joten ei auttanut muu kuin metsästää isompi haalari loppu talveen. Bella Bambinasta löysin yhden ainokaisen ihanan limen Ticket to heaven Baggien -35%. Se siis oli saatava, sopii niin kivasti kevättä kohti. ;)


Haalari on 92cm ja juuri hyvä mielestäni, vaikkakin ehkä hiukan reilu lahkeista.
Yllätyin kun mittasin tuota haalaria Ticketin 86cm välikausihaalariin ja nämä oli melkein prikulleen samankokoiset!


Ja voi tuota väriä.. Olen ihan hullaantunut vihreään, ollut jo pidemmän aikaa (Shaolin kanssa samassa kerhossa siis ;)).
Hattuja meillä ei tähän väriin olekaan eli ei kun väsäämään.


Samaisessa paketissa tuli Emilille Nova Starit 98cm, nää on vaan ihan mahdottoman laadukkaat ja mageet.


Tänään kävin myös kaupoilla pyörähtämässä..
En voinut vastustaa tuota Bamse sarjan kissapaitaa, se oli niin herkku!
Mielessäni mietin että menee limen vihreiden tai mustien housujen kanssa pojallekin aivan hyvin. Vaikka mummo aina välillä pyöritteleekin silmiään näiden muka "tyttömäisten" vaateostoksien kanssa, mutta meillä ei ole väreihin urautuneita. ;)
Niin ja nyt vihreitä veloureja saa taas, ne tarttui matkaan 98cm.


Tähtipipoja oli isossakin koossa, tämä 56/58 on ostettu meidän isoille pojille. Ajattelin Ticketin tähtitakin kaveriksi.

Sitten siihen marmatukseen..
Lindexejähän on eri "tasoisia", on A ja B vai miten se nyt meni. Kuitenkin niin että näihin alempi tasoisiin ei tule kaikki vaatteet, eikä kaikki värivaihtoehdot.
Meidän Lindex on juurikin se B tason myymälä, johon tulee vain osa valikoimaa.
No eihän siinä mitä, kaikkee ei voi saada. Mutta miksi kummassa sinne pitää sitten tulla ne kaikista tylsimmät värivaihtoehdot?!
Esim. ne kevään ohuet ulkoiluhousut. Tänne tuli vaan ne perusvärit, siis ne perinteiset tyttöjen ja poikien värit. Tytöille punaiset ja vaaleanpunaiset, pojille mustat ja tummansiniset. Vihreitä ei siis tule.
Näin on monissa vaatteissa eli ne kivat värikkäät värit jää tulematta ja sitten kiroan ja metsästän niitä muualta..
Niin myös tuon tähtipipon kanssa. Ei tule sitä valkoista turkoosilla tähdellä.
Pöh sanon minä!

Tänään se tuli taas todettua kuinka tyttöjen osastot loisti väreissään ja pojille ei muuta kun sitä halvatun mustaa ja tummansinistä, ette usko että kyllästyttää!
Sitä samaa siis mitä iät ja ajat on tarjottu.
Minua siis niin jaksaa aina aikaajoin ärsyttää nämä tyttö & poika väreihin jaottelu, että ei oo tosikaan. Eikö ne pojat pidä väreistä sitten ollenkaan? ja varmaan ne mokomat likaakin vaatteet paljon tyttöjä helpommin! Pah sanon minä!
Toivottavasti joskus tulevaisuudessa tämäkin asia kokee muutoksen, eikä eletä jossain vanhoillisessa kaavassa kun niin vaan kuuluu tehdä..

Mutta nyt pyyhin vaahdot suupielistä ja hiljenen.
Kiitos että sain purkaantua! ;D



51 kommenttia:

  1. Meillä kanssa ihastuttu vihreään. Sisustuksessa. Tytön huoneeseen tulossa (vvaleanpunaisen kanssa tietenkin), kunhan remppa on siinä vaiheessa, että tytöllä on huone :o) Toivottavasti en ole siihen mennessä jo kyllästynyt hankintoihini.

    Pojille on valmmistajiltakin huonosti mitään kivaa tarjolla. Nyt, kun olen tilaillut kauppaani kevään & jo ensi syksynkin vaatteita, niin huonosti on värejä tarjolla. Mulle ei siis ole retroa tulossa... Jollain merkeillä oli niin kummallisia ja outoja vaatteita pojille, että hyppäsin ko merkin poikien osalta yli. Vaikea ymmärtää mikä niiden kivojen poikien vaatteiden suunnittelussa on niin vaikeaa...

    VastaaPoista
  2. Pirjo; Sanoppas se! Mielletäänkö sitten pojat vain tummista väreistä pitäviksi vai onko yleisesti todella niin?
    Meillä ainakin isotkin pojat rakastaa värejä. :)

    VastaaPoista
  3. Hei,
    meillä tyttö 7v. ja poika 4v. Meidän pojalla ei ole koskaan ollut yhtään sinistä, mustaa eikä harmaata vaatetta :) En vaan ole koskaan ostanut sellaista mikä ei silmää miellytä. Ja ei...meidän pojan vaatekaappi ei ammota tyhjyyttään...vaatteita on liikaakin :) Tytölle ja pojalle täytyy ostaa aivan eri strategioilla vaatteita. Tytölle voi lähteä ostamaan esim. paitaa tai mekkoa...aina löytyy joku tosi kiva. Pojalle täytyy katsella aina sillä silmällä vaatteita kun on kaupoilla. Otan yleensä heti jos pojalle on kivan näköistä tarjolla. Silloin kun lähtee aioikseen hakemaan, niin eipä löydy muuta kuin noita synkkiä :(

    Meillä pojan vaatevarastossa limeä, turkoosia, keltaista, oranssia, valkoista, beigeä ja ruskeaa.

    VastaaPoista
  4. aijai, miten ihana on Emilin uusi haalari.:) Mä tosissaan toivon, että meidän poika mahtuu 92cm haalariinsa lopputalven.

    VastaaPoista
  5. Tätä lukiessa tulee mieleen, että pitäiskö alkaa tekemään värikkäitä poikien vaatteita;) Kappahl on aika hienosti tuonut unisex vaatetta markkinoille, toivotaan, että Lindex ottaisi mallia kilpailijastaan:)

    On mielenkiintoista lukea näitä poikien vaatepostailuja, itsellä kun on tosiaan kaksi tyttöä niin on kuvitellut aina, että lastenvaatteet kaikki on ihania ja kaupat on niitä tulvillaan. Poikien puolella olisi siis selvä markkinarako, hmmm:))))

    VastaaPoista
  6. Yritettiin jokin aika sitten etsiä H&M:ltä kaverini pojalle peruscollegehousuja. Poika oli juuri siirtymässä vauvapuolelta isompien puolelle. Aika synkkää oli...mustaa, tummansinistä, tummaa vihreää ei edes ruskean sävyjä. Peräti yhdet punaiset löytyi, mutta nekin väärää kokoa.Jos meillä olisi poika, ei varmaan hirveästi vaatteita ruotsalaisketjuista tulisi ostettua, edes noita perusjuttuja.

    VastaaPoista
  7. Ihana toi Bamse-paita, tulis meille ehdottomasti jos ei olis ostolakkoa :).

    VastaaPoista
  8. Meilläkin on pojalle (vajaa 3v) punaisia ja vaaleanpunaisia paitoja tyttöjen osastoilta. Yhdessä nettikaupassa just kattelin, kun vaaleansinisetkin oli jo "siirretty" tyttöosastolle ;) Mutta ulkovaatteissa on oikeesti haastetta, kun niihin en sitä ihan pinkkiä halua ja tähtiäkin kelpuutan vain sadevaatteisiin (=haalarin ja takin haluan yksivärisenä tai kevyellä kuvioinnilla). Enkä tykkää sinisestä! Kai se täytyy Popin vihreä takki hakea... Miksei olisi vaikka kirkkaankeltaisia takkeja? Ja onko ruskea muuten nyt out? Tykkäisin yhdistää ruskeeta ja kirkkaita värejä..

    VastaaPoista
  9. Minä olen haaveillut jo jokusen vuoden Lindexin online-shopista Suomeen, Ruotsissahan sellainen jo on! Se olisi mun unelmien täyttymys!

    VastaaPoista
  10. Minä oon sun kanssa ihan samoilla linjoilla noitten vaatekauppojen tarjonnasta. Tytöille on ja vaikka mitä, mutta pojille ei. Sitten isommalle tytölle ei ole enää kivoja lastenvaatteita, vaan jo tokaluokkalainen pitäisi pukea teiniprinsessaksi. Ei kiitos, ei meillä. Murh. Kiitos myös, että sain purkautua... :)

    VastaaPoista
  11. Meillä poika on aina pitänyt punaisesta ja on saanutkin aina punaisia vaatteita. Tykkään myös vaaleanpunaisesta ja nyt viime aikoina on alkanut tykätä sinisestä, mikä voi johtua päiväkotilaisen paineesta. Olen käyttänyt pojalla kuitenkin 'lapsellisia' vaatteita, esim. Lindexin lilaa lehmäpaitaa päiväkodissa. Poika kyllä on jo vaatinut, että pitäisi olla monsterautoja ja spidermania. Mä olen vain kysynyt, että miksi spidermania, tiedätkö mikä se on? Ja kun poika vastaa, että en, niin kysyn sitten että miksi haluat sellaisen paidan, josta et edes tiedä, mikä se on. Eli toistaiseksi vielä sujuu niin, että äiti sanoo, mikä on kivaa =) Poika voi valita värin, kunhan se ei ole liian synkkä.

    Tyttö taas järkytti äidin sydäntä ja melkein alkoi itkeä, kun ei saanut tummansinisä kevättakkia, olisi niin kovasti halunnut. Ja voisi sen saadakin, mutta ei kevääksi! Syksyllä ja talvella voidaan harkita sitten ihan hyvin. Ei sillä värillä niin väliä, mutta ei kevääksi tummaa.

    Eli meillä ei ainakaan tykätä niistä perinteisistä väreistä, vaan juuri toisinpäin menee nuo suosikit. Tyttö kun on apina, niin ei enää suostu käyttämään mekkoja, vaan haluaa puseron+housut niin kuin isoveljellä on. Että silleen.

    Ei meidänkään Lindexissä ollut niitä vihreitä housuja - tosin Jonathanin vihreä olikin kivempi. Nuo vihreät velourit löytyivät tosin. Täällä Helsingissä taas joka Lindexissä on eri aikaan valikoimat esillä, aika usein ne tulee nopeimmin just Malmille, sitten kun ei enää löydy Malmilta, niitä on vielä Itiksessä (johon tulevat myöhemmin) ja jossa se valikoima on suurempi.

    Mä ainakin olen ostanut Lindexistä vain monsteritraktoripaidat (ja pari muuta) plus ne eläinpaidat koko talven aikana. Aiemmin varmaan hiukkasen enemmän. Jos kukaan ei ostaisi niitä tummia värejä, niin ei kai niitä enää tulisi kauppaan? Valikoimaa löytyy KappAhlista ja nettikaupoista, niin ei kai sitä tarvitse ostaa niitä, jotka eivät miellytä ja sitten sen kai pitäisi näkyä kaupan tuloissa?

    VastaaPoista
  12. Toivottavasti Lappeenrannan lindexille tulee niitä vihreitä ulkohousuja. Ja ihan samaa mieltä noista väreistä, tummaa ja synkkää on poikien osastolla. Yleensä kierränkin ensin tyttöjen osastot läpi kun Manulle vaatteita etsin. Harmi vaan kun nykyään tehdään joka vaatteeseen jotain puhvihihaa, pitsiä tai sitten semmoisia tunikamallisia paitoja, en nyt ihan niitä kehtaa pojalle päälle laittaa :(

    VastaaPoista
  13. Vai oppiiko ne pojat pitämään tummista väreistä just siksi, että niillä käytetään niitä pienestä asti kun ei ole muuta??!! En tiedä!! Kyllähän kaiken maailman väriterapiat ym todistaa ja puoltaa värien merkityksestä ja vaikutuksesta ihmiseen. Meillä pojalla päällä juuri Lindexin kevään muumiteeppari ja turkoosit velourit, on aivan onnessaan niistä väreistä (ja tyttöjen puolelta tietysti) =D

    -Eerika

    VastaaPoista
  14. Moi!
    olipas kiva taas pitkästä aikaa tulla pistäytymään :) Mulla on ollut tän bloggailun suhteen vähän hiljaista eloa,koska opiskelu painaa päälle :(
    Aivan mahtava tuo haalari. Mäkin löysin meidän aarolle värikkään oranssin molonhalarin siis aivan ihana. Tykkään todellakin väreistä ja meidän pojatkin tykkää. Nyt heillä on menossa kausi, että kaikissa paidoissa pitää olla joku kuva.
    mannapuuro

    VastaaPoista
  15. Täällä kans vihreä fani ;)

    Toi haalari on kyl mun mielestä aivan ihana ja huippuhyvä =). Meillähän on nyt molemmilla pojilla just nuo käytössä. Tykätään tosi paljon...lika ei tartu helpolla (just pesin toisen noista haalareista, kun kuopus oli pulkkamäessä hoidossa kaatunut ja nenusta tullut verta ja haalari aivan veressä =(..mutta puhtaaksi lähti)

    Liityn samaan Lindex manaus klubiin ;). Ja meillä täällä taitaa olla kans B Lindex eli suppea on valikoima :/.
    Noita vihreitä velourhousuja just kun etsein niin eikös nekin ollut tuupattuna tyttöjen puolelle,murr ja varmasti menis nopeempaa kaupaksi, kun olisivat poikien puolella. Muutenkin ihmettelen Lindexin noita vaatteiden osasto jakoja välillä.
    mutta onneksi on oppinut jo kattomaan tyttöjenkin puolen ;)

    Meillä kans tykätään väreistä...ja vältetään tummansinistä tosiaan jos vaan mahdollista =D

    - Wanilja -

    VastaaPoista
  16. Henkkamaukalla on ainakin kesään väriä. Ja ihan niitä perusyksvärisiä tai raitaa oon pokkana hakenu pojille tyttöjen puolelta.

    Tiukassa ne vaan istuu ajatukset,pojalle sinistä ja mustaa,tytöille punaista ja vaaleanpunaista. Tuurilla meidän lastenlapset saa värejä =)

    VastaaPoista
  17. Samoilla linjoilla olen kuin kaikki muutkin :) Eli poikien vaatevalikoimat kaupoissa on juuri sitä synkkää ja tummaa. Harvemmin enää tulee ostettua muualta kuin netistä... ja se tuntuukin sitten myös kukkarossa.

    Lindexin ja Kappiksen värikylläiset uutuudet häviää hyllyiltä todella nopeasti ja aina pitää kärppänä olla paikalla jos jotain mielii saada. Kysyntään nähden niitä myös ilmeisesti tulee kauppoihin aika vähän.

    Ulkovaatteissa suosin kuitenkin vähän tummempia värejä, esim. ruskeaa, vihreää ja sinistä. Tämä ihan vaan näiden värien käytännöllisyyden vuoksi, sillä olen melkoinen siisteysfriikki ja kammoan ajatusta superlikaisista ulkovaatteista ;)

    VastaaPoista
  18. Hehee, juuri eilen pihisin itsekseni kiukusta Lindexillä, kun ei ollut kokoja, ei värejä, ei mittään! Kauhulla odotan sitä aikaa, kun vauva joutuu siirtymään kokoon 92 ja pitäisi siirtyä sinne poikien osastolle. *jupinaa*

    VastaaPoista
  19. Olen blogiasi lukenut jo pitkään, mutta nyt vasta huomasin, etten ole painanut Lue-nappia :). Noh, nyt olen :).

    Tuota samaista limeä haalaria olen koko alejen ajan kuolannut kieli pitkällä ja kakkoslaatuisia ticketiltä tilatessa mulla oli toi jo ostoskorissa, mutta otin pois, ei raaskinutkaan. Mutta on se silti ihan herkku <3 :)

    VastaaPoista
  20. Ihana haalari! Olisin halunnut tuon esikoiselle, mutta päädyin tilaamaan Ticketiltä ensi talveksi sen kakkoslaatuisen oliivinvihreän kun ei muuta ollut sillon jäljellä. Ajatelin, että jos siihen yhdistää limenväriset tai turkoosit asusteet, tulee ihan pirteä!

    Minä en suostu sinistä juurikaan pojilla käyttämään, kauheista kauhein kammotus on se perus-babyblue. Tummansininen menee, esim. jos on Småfolkin raikas kuviopaita, niin siihen voi yhdistää tummansiniset velourit. Olenkin nyt niin kyllästynyt kauppojen värivalikoimaan, että surauttelen vaatteita paljon itse niin saan sellaisia mistä tykkään.

    VastaaPoista
  21. Mia!! Oon TÄYSIN samaa mieltä tuosta "vaahtoamisesta" siis poikien ja tyttöjen jaottelusta ym. ym.
    Sitä näin itse kohta kolmen pojan äitinäki ärsyttää tää "vanhan aikanen" ajattelu että pojille sinistä ja harmaata YÖK! :D
    Kiva että tälle tulevalle vauvalle oon löytäny ihan Paljon Limee ja turkoosii jee!!! =)

    VastaaPoista
  22. Mä kans tykkään vaatteissa vihreästä. Vihreä on myös esikoisen huoneen päävärinä. Mutta vaatteista vielä, että samaa ihmettelin Lindexillä kun viimeks kävin että miten tytöille niin värejä ja pojille tummaa vaan. Nuo samat vihreät velourhousut ostin tyttöjen puolelta ja sieltä sellaiset hammastahnan (ei tuu mieleen mikä väri oikeesti on) väriset myös.

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  23. Todella ihanan värinen haalari!!!

    VastaaPoista
  24. Meilläkin silti vaatetta riittää, vaikka marmatankin. ;D
    Mutta siis isompaa mielellään jo ostaisin, mutta etsimällä saa etsiä jos ihan kaupoille lähtee ostoksille. Jos vielä etsii suht ehdullisilta merkeiltä.

    KappAhlista on ehkä parhaiten saanut kivoja paitoja nyt syksyn-talven aikana, mutta aika vähän sieltäkään. Housut on sitten parhaiten löytynyt Lindexiltä (velourhousuja).
    H&M:stä en ole ostanut moneen kuukauteen oikeastaan mitään, paitsi jotain kesäkuvastosta ja perus yksiväristä.

    Nettikaupoista värejä ja kivoja kuoseja ihan kivasti saakin, mutta aika monesti ne on niitä kalliimpia merkkejä..

    Hurjalta tuntuu myöskin se että nyt jo pitäisi Oliverin kanssa siirtyi sinne isojen poikien osastolle (128cm ->), vaikka toinen on vasta vajaa 6v!
    Siellä ei sitten ole yhtään mitään kivaa!
    Enkä todellakaan halua pukea vielä 6 vuotiasta omituisiin printteihin ja synkkyyksiin.

    VastaaPoista
  25. Meillä on tuo sama ticketin haalari ja on kyllä niin namun värinen. Onneksi saa sitten vuoren pois ja menee sitten välikausihaalarina.

    Mä kyselin meidän Lindexiltä niitä vihreitä ulkohousuja kanssa ja yllätten eivät Imatrallekaan tule... Lappeenrantaan kyllä tulevat, sieltä täytyy käydä metsästämässä.

    Olisin kysynyt sulta niistä Jonathanin vihreistä city-housuista. Onko ne enemmän sellaiseen siistiin menoon vai kestääkö ne kulutusta miten hyvin? Eikö se city-mallisto ole hivenen "huononpi" kuin tähti??

    VastaaPoista
  26. Hei!

    Ethän vain ole tuota 92 senttistä Moloa myymässä? Jos se on kiertoon lähdössä, voisin olla siitä kiinnostunut. Voin vaikka s-postiisi viestitellä, jos vastaus on myöntyvä.

    TErv. armi, joka kiittelee kivasta blogista, mutta harvemmin kommentoi

    VastaaPoista
  27. Tyydyn vain toteamaan, että ihan samaa mieltä. =) Ihanan heleä haalari.

    VastaaPoista
  28. Moi Mia! Täällä kans vihreä kausi meneillään..jotenkin se kiehtoo ja on niin ihana väri..vaikkakin mielletään poikamaiseksi..on kyllä ihanan värinen Ticketin haalari..ja jos se Emilin omppu haalari on myynnissä ja omppuhattu kans..ni voisin harkita ostavani...ota yhteyttä jos et oo lupaillu muualle...
    Mä oon valmisvaate tarjontaa aika vähän seuraillu ja poikien puolta tietysti viellä vähemmän..mutta viikkositten just poikien puolelta Liljalle pirteän haisuli paidan ja sukkasetin ostin..niissä muumivaatteissa taas musta poikien jutut oli kivempiä ja pirteemmän olosia...

    VastaaPoista
  29. Anonyymi; Meidänkään poikien kaapissa ei ole yhtäkään tummansinistä vaatetta. ;)

    Helmi; Emil taitaa olla muutaman sentin jo pidempi kuin teidän poitsu? Hullua vauhtia tuo poika venyy. ;)

    dibsukka; Minäkin löytäisin tytölle (jos siis olisi) pilvin pimein vaatetta, harmi että poikien valikoima on niin suppea. :(
    Voisitkin ihmeessä alkaa tekemään pojille kaikke kivaa!

    Oliviah; Se on totta, minäkin olen alkanut ostaa suurimman osan nettikaupoista vaikka ennen ostelin taviskaupoilta. Vielä vuosi sitten sai kivaa..

    Mari; Voi kai se lakko joustaa edes vähän? ;D

    Anonyymi; Ruskea tuntuu olevan aika out nyt, harmi!
    Minusta se on paljon "pehmeämpi" tumma väri kun musta tai tummansininen.
    Itse siis kanssa mielläni ruskeaa yhdistän kirkkaisiin väreihin.
    Löytää niitä onneksi vähän ja silloin täytyy haalia kun saa. ;)

    Laura; Minusta siitä Lindexin nettikaupasta oli puhetta joskus, että olisi tulossa Suomeenkin, mutta eihän tuota ole näkynyt..

    Santra; Ole hyvä vaan! ;D
    Tosiaan tytöistäkin pitäisi tosi aikasin alkaa tekemään teiniä, kun vaatteet on sitten sitä mallia. Pöh.

    Shaoli; Tosiaankin päiväkodin ja koulunkin paineesta, miten kaverit pukeutuu tulee vaikutusta.
    Suurin osa kuitenkin tuntuu ostavan niitä tummia vaatteita kaiken maailman printeillä.
    Spidermanit ym. supersankarit on vaan niin hienoja olevinaan, senkin olen huomannut lähtevän osittain vanhemmista.
    Seuraan välillä muitää vanhempia vaatekaupoissa, lapselle saatetaan esitellä oikein niitä Spidermanejä ja kertoa katso miten hieno ison pojan paita tai vastaavasti jostain hempeän värisestä paidasta olen kuullut todettavan sen olevan tyttöjen paita!
    Uskon vakaasti siihen että värikasvatuskin lähtee kotoa, jos lapselle opettaa ettei ole tyttöjen ja poikien värejä niin ei kai se niitä erittele.
    Harmi vaan että sitten päiväkodissa ja koulussa tulee näitä paineita ja on oltava kuten muutkin.
    Eli tosiaan kyllä niitä tummia vaatteita varmasti paljon ostetaan, kun niitä kaupoista vaan löytyy. Taitaa edelleen olla vähemmistönä ne ketkä pitää värikkäistä myös pojilla?
    Minä en ainakaan osta niitä synkkyyksiä, en edes alesta.
    Mutta kyllä meillä ainakin Lindexin myyjät sanoi että heillä möi uusretrot ja värikkäät silloin vuosi sitten todella hyvin, lastenvaatteiden myynti oli kuulemma tuolloin parasta kuin koskaan. Nyt ei mene niin hyvin, näin siis minulle on kerrottu.

    Heidi; Samaa olen harmitellut, välillä olisi joku tosi kiva kuosi mutta sitten se on tunika tai mekko. :/
    Lappeenrannan myymälä on käsittääkseni se "parempi", ainakin sinne on tullut niitä mitä tänne meille ei koskaan.

    Eerika; Ihan varmasti on, just kun on niitä ihmisiä joitka ei välitä mitä lapsilleen pukee ja ajattelee kaavamaisesti että pojille poikamaisia ja tummia värejä.
    Meillä kanssa pojat tykkää väreistä, etenkin pienet. :)

    Mannapuuro; Kiva kuulla sinustakin. :)
    Se onkin myös upea se Molon oranssi haalari.
    Onnea opiskeluun!

    Wanilja; Just teidän pojilla olen aina noita limejä haalareita ihastellut ja sitten kun sattui kohdalle, oli pakko saada meillekin. ;)
    Ja tosiaan Lindexin tyttöjen osastolla on aina pakko pyöriä.

    Minttu; Toivotaan niin! :D

    Miitu; Minäkään en tykkää likaisista ulkovaatteista. ;) Usein näistä kirkkaista väreistäkin lähtee lika hyvin, kun heti suihkuttaa ja pyyhkäsee. Niin ja sappisauppua on minun suosikkikaveri. ;D

    Hipare; Tuossa 92cm vaiheessa onkin iso muutos, kun vauvaosastolta saa yleensä aina kivoja. Harmi ettei niitä saa vähintään 98 saakka.

    Äitiliini; No mut kivaa että olet jo pitkään lueskellut. :)

    Hasbu; Minulle taas menee perus sininen, jos sitä on ihan vähän. Tummansininen kauhistuttaa. ;)

    Suwi; Varmasti tämäkin asia korostuu meille keillä on useampi poika, eikä tyttöjä ollenkaan. Sitä kun ei voi ostella niitä pinkityksiä kellekkään ja saada sillä vaihtelua silmille. ;)

    Äiti ja pienet pojat; Meille vihreä on hiipinyt sisustukseen kanssa, rauhoittava väri. :)

    Mari; Tosiaan on. :)

    VastaaPoista
  30. Heidi; Tässä meidän haalarissa ei ole irroitettavaa vuorta, sellanen olisi ollut kätevä. Mutta sopivan paksu tämä on kuitenkin. Ei mikään hullun muhkea, vaan ihanan notkea. :)
    Hyvä tietää, täytyy siis Lappeenrannasta käydä nappaamassa (jos niitä enää on, kun joskus pääsen..)

    En ole vielä päässyt hypistelemään uuta Jonathanin citymallistoa, mutta ainakin aiempina vuosina on osa ollut sitä mikrokangasta ja jotkut housut karheampaa.
    Eli nyt en osaa vastata vielä..
    City mallisto on vain hiukan kosteutta pitävä, ei teipattuja saumoja.

    Armi ja Pikkuriikki; Haalarit ei ole myynnissä vielä, myyn ne vasta ensi syksynä. Silloinkin ne menee huutikseen, koska kyselyä on tullut niin paljon. Vinkkaan sitten täällä. :)

    Katri; Lyhyesti ja ytimekkäästi. ;)

    VastaaPoista
  31. Oi miten kaunis tuo uusi haalari on!!

    Täytyypä käydä katsomassa löytyisikö tähtipipo meillekin, tosi tosi kiva!

    VastaaPoista
  32. Ihanan raikas tuo puku! Se oli meilläkin toinen vaihtoehto, jos en ois löytäny käytettynä Molon sateenkaaripukua.

    Mulla on kyllästyttäny isojen ketjujen valikoimat jo kauan. Tytöille pinkkiä ja pastellia, pojille tummaa ja tylsää. Mutta eniten ärsyttää laatu, ei saa laadukasta vaan heti haalistuu ja kutistuu. Mutta sama ongelma on esim. Meandilla, vaikka onkin niin kallis.

    VastaaPoista
  33. Meillä on kanssa kasvua tapahtunut ja Ticketin 110 cm haalarit alkavat olla lahkeista niukat, menevät vielä päälle, mutta vaikeampi enää saada lenkkejä kenkien alle. Otettiin jo käyttöön ensi talveksi tarkoitettu 116 cm puku (no tällä kasvuvauhdilla se ei enää ensi talvena mahdu...).

    Mä yritin etsiä Sellosta vihreitä ja punaisia housuja, koska meidän 4 v poika tykkää väreistä ja yhtenä aamuna oli hirveä draama päällä, kun ainoat vihreät housut olivat pesussa. Ei auttanut muu kuin äidin suunnistaa metsästämään oikean värisiä housuja. Ainoat vihreät sisähousut löytyivät Vipanoista ja ainoat punaiset (yhdet kappaleet) H&M:ltä. PO.P:sta kertoivat, että on tulossa vihreitä ohuempia puuvillahousuja kesäksi. Niitä odotellessa.

    Tuo haalari on kyllä herkullisen värinen.

    VastaaPoista
  34. Hei, täällä uskollinen mutta harvoin kommentoiva lukija (nyt eka kerta, heh).

    Allekirjoitan ärtymyksen poikien ja tyttöjen väreihin jaotteluun. Mummu ei voinut ostaa pojalle punaista Tutan retronorsupyjamaa, koska se oli väärän värinen. 3v tytön lempiväri meillä on sininen, sitäkin ihmetellään - miksi? Allekirjoitan myös limen Ticketin haalarin ihanuuden, meillä se on 1,5v viikarilla käytössä.

    Täältä löytyi muuten teidän Småfolk isommassa koossa:
    http://www.trend2kids.dk/product.asp?product=5486

    Harkitsen tuota 110/116 kokoista pinkeillä tehosteilla meidän ens talvena 4v neidille. Onko se jäykkä vai notkea puku? Mitenhän helppo lapsen itse pukea?

    VastaaPoista
  35. Eikä, noi sun pojat on ihan ylisöpöjä! ☻ ~~ ♥

    VastaaPoista
  36. ihana Mia kun vastaat kaikille!! =) =) JA aivan mielettömän ihana tuo Ticketin haalari MÄKI haluuuun!!!!! Millonkahan meidän koko kävelis vastaan ;) Joskus vois huutiksesta löytää..

    VastaaPoista
  37. Ihana haalari! Heleä vihreä on mun yksi suosikeista poikien vaatteissa. On ollut jo pitkään. Ihan liian vähän sitä vaan on.

    VastaaPoista
  38. Ida-Antonia; Noita oli pinkki valkoisella tähdellä myös, oli aika ihana. ;)

    Marjuli; Minä olen katsellut sitä sateenkaarihaalaria ensi talveen, jos sattuis löytymään 110cm.
    Se on kyllä ihanan pirteä!

    Katri; No huh huh, kuitenkin punainen ja vihreä on niin perusvärit että! Luulisi helpommalla löytyvän, mutta just tuotahan se on.
    Vihreät ohuemmat puuvillahousut kuullostaa tosi hyvältä.

    Sadehelmi; Kiva että olet lueskellut ja jätit kommenttia. :)
    Tosiaan vanhemmat ihmiset varsinkin on niin väreihin urautuneita, että ei tosikaan.
    Meillä on just se punainen Tutan retronorsupyjama odottamassa Emilin kasvua. ;D

    Tuolta antamastasi linkistä katselin kyllä haalaria, mutta sitten luin jostain blogista huonoja kokemuksia kyseisestä nettikaupasta. Enkä oikeesti osaa/pysty tilamaan ulkomailta, koska en omista visaa.
    Mutta haalari on tosi ihana, sellanen notkea se on ja mattapintainen. Ei mikään hurjan paksu, mutta kyllä se on meillä mennyt -16 asteessakin villahaalarin kanssa.
    Tuo ei ehkä ola kaikkein helpoin lapsen itse pukea, kun siinä on edessä vetoketjujen alla tarrat jotka pitää ensin kiinnittää. Tässä linkki postaukseeni, josta näkyy tuo rinnan kohdan tarraläppä;

    http://poikientyyliin.blogspot.com/2009/09/oi-ihana-omppunen.html

    Essi; Kiitos!, olipas äidin sydäntä lämmittävää. :o)

    VastaaPoista
  39. Samalla linjalla täälläkin niinkuin kaikki muutkin.. Vaatekaupassa tekis mieli epätoivoissaan itkeä, kun ei vaan ole mitään kivaa!

    Paitsi tänään koin positiivisen yllätyksen kun kävin hakemassa sen uuden Jonathanin tähtivauvahaalarin meille ihan vaan kun on niin edullinen :D Ja se olikin enemmän turkoosi kuin vaaleansininen se sininen siinä haalarissa! :) Kuvassa ainakin mun mielestä näytti ihan haalean siniselle. Tosi mukava yllätys siis :D Pienet ne on tosiaan ilot kotiäidillä =)

    -Tinzy

    VastaaPoista
  40. Suwi; Minusta on kivaa vastata kaikille, vähän niin kuin kuitata ja huomioida lukijan kommentti. :)
    Varmaan tuo haalari lähtee meiltä ensi syksynä huutikseen, tuskin mahtuu ensi talvena nimittäin. Että sieltä sitten ainakin löydät. ;D

    Katja; Samoin ja tosiaan sitä on liian vähän!

    Tinzy; Itsekin näin livenä tähtimalliston viikko sitten ja yllätyin myös positiivisesti.
    Se tosiaan oli kaunis turkoosi, eikä mikään vaaleansininen! Hyvä! :)

    VastaaPoista
  41. Hei!

    Ihanasti sopii puku Emilille!Meillä on tuollainen haalari samassa värissä ja kokona 92. 2v 10kk pojalla oli se käytössä jo viime talven ja nyt tänä talvena myös. Jostain syystä kuitenkin otin tänä talvena jo käyttöön samanlaisen, mutta turkoosin koossa 104 (!) ja nyt ei ole tuota vihreää enää käytettykään.

    Juuri mittasin, että pojalla on pituutta nyt noin 99cm. Isompi haalari on mukavan reilu ja alle mahtuu hyvin villahaalarikin.

    Noissa meidän refleks haalareissa vaan on kaksi ärsyttävää seikkaa: irrotettava (hankala puettava) fleecevuori ja tosi tiukat lahkeensuut. Eli kengät on sitten silkkaa kidutusta laittaa jalkaan ja kumirenksut vielä alle..

    T. mami75

    VastaaPoista
  42. Todellakin! Oikeassa olet!
    Meillä esikoinen on nyt 7v eikä mistään löydy kivoja värikkäitä vaatteita. Eilen oltiin vaateostoksilla Lindexillä, hyllyt täynnä sellaisia todella outoja mustia ja harmaita printtejä. Yksi turkoosi ohut neule löytyi ja sitten ihan perus farkkuja. Oikein ärsytti ostaa sieltä mitään, mutta ajattelin ettei tilanne ole varmaan yhtään parempi missään muualla. Kappahlilta löytyi yhdet puna-mustaruudulliset housut ja HM:ltä oranssi toppaliivi. Talvitakit ton kokoiselle on aina mustia, tummansinisiä tai harmaita. Viime keväänä löytyi sentään Reimalta kiva takki koossa 128, siihenkin tosin kuului mustat housut. Sekin varmaan pieni tänä keväänä =(
    Olen sitten ostanut usein tyttöjen osastolta kirkkaanpunaista vaatetta kun ei muuta löydy. IdaT t-paitoja on myös isoja ja niistä on meillä punaista ja oranssia. Meandin kevään mallistosta tulee meille se paita missä on vaaleanpunainen kuva edessä. Poika itse tykkää väreistä ja pukee vielä iloisesti päälle mitä äiti tahtoo =) Mustaakin meillä on pari vaatetta ja tummansinistä, välillä on ollut vaan pakko ostaa kun ei ole muuta löytynyt.

    Meidän vaaville sitten taas on löytynyt vaikka mitä ihanuuksia <3 punaista, turkoosia, keltaista, vihreää ja ruskeaa. Iso osa tosin nettikaupoista ja niitä vähän kalliimpia, mutta Lindexilläkin oli ihania muumeja, tähtivaatteita turkoosina ja vihreänä ja uusi aivan valloittava farmisarja. Ihan olen seonnut onnesta ja pistänyt menemään järkyttävät määrät rahaa kun on vaan ollut pakko saada sitä sun tätä, hups.

    VastaaPoista
  43. Aivan ihana haalari!! Ja Bamse kissapaita sekä housut.

    Meidänkin Lindex on se B-tason myymälä johon ei saavu kaikki vaatteet, eikä täällä ole kuin yksi Lindex, seuraavaan on matkaa n. 70 km.
    Meidän 6-vuotias valitsee itselleen monesti pinkkiä yksiväristä tyttöjen osastolta siksi, ettei tykkää sinisestä, eikä mustasta, eikä mielellään käytä harmaatakaan. Ja kun poikien osastolla ei hänen lempiväriään pinkkiä ja vaaleanpunaista ole, niin hän valitsee esim. perus t-paidat tyttöjen osastolta.
    H&M:n valikoimista hän kelpuuttaa perus collegehousutkin jotka on pinkit.
    Kuopuspoika sitten taas rakastaa tummanpunaista ja ruskeaa, ja tyttöjen osastolta noitakin löytyy enemmän kuin poikien osastolta.
    Niinpä minä ostan pojille ja tytölle, kaikille, tyttöjen osaston puolelta vaatteita.

    VastaaPoista
  44. Toi on niin totta, ettei pojille ole kovinkaan usein mitään kivoja värejä :) Meilläkin kaksi poikaa ja tykkään väreistä paljon. Meiltä ei kyllä taida kovinkaan perussinistä vaatetta löytyä :)

    VastaaPoista
  45. Meillä kanssa on myös tuo B-tason tosi mälsä ja ankeaa ankeampi Lindex... Pöh sanon myös minäkin!!!

    Ps. Emilin haalari on herkku!! ;)

    VastaaPoista
  46. Ihana haalari;)

    Heh, vaahtoamisesi poikien vaatteista oli kuin omasta kynästä. Vaahtosin samasta aiheesta pari päivää sitten ystävälleni, joka ei kahden tytön äitinä ehkä ole saman ongelman edessä. Siis, minkä takia kaupat pullistelevat tytöille ihanan värisiä takkeja mutta pojille on aina sitä samaa? Tytöille on nyt paljon turkooseja takkeja, onko se kaikki kangas mennyt niihin kun pojille ei riitä?? Ja minkä takia poikien kaikki takit tuntuvat olevan sellaista tuulipukukangasta? Yök.

    Myrmeli, joka raivoaa.

    ps. onko Villervallan takkia löytynyt jostain? Itse kaipaisin sitä koossa 104cm ja se koko tuntuu loppuneen limenä joka paikasta. Ihme!!!!! Olihan se niin ihana...

    VastaaPoista
  47. Mami75; Minäkin sitä turkoosia pähkäilin kaupassa jo aiemmin, mutta nyt tämä vihreä tuntui raikkaalta. Turkoosia meillä onkin ollut paljon. ;)
    Ai se on siis hankalampi haalari jossa on se irrotettava vuori.. Hyvä tietää. Tämä normimalli ainakin on kätevä ja notkea.
    Ainoa miinus on ne hihoissa sisäpuolella olevat toiset hihansuut, ovat niin napakat.

    Vera; Minullakin tuntuu aina menneen vauva-aikaan eniten rahaa vaatteisiin. ;D Jotenkin ne on vaan niin söpöjä ja värejä sekä valkoimaa riittää.
    Harmi että isompien poikien tilanne on niin huono noissa normikaupoissa. :(

    Hipsu; Tuo on ihanaa minusta kun lapset pitää väreistä!, mutta tosi harmi miten kaupat tosiaan jaottelee värimaailman.
    Täytyy vaan reippaasti vierailla tyttöjen osastolla, ei kai siinä muu auta. ;)

    Jenni; Joskus muuten ihan naurattaa (siis ei naurata) lähteä kaupoille, kun saa etsimällä etsiä muuta kuin sinistä!
    Enkä tosiaan osta sellaista josta en pidä.

    Hanna; Minun puolesta kaikki Lindexit saisi olla sitä A-luokkaa. ;D

    Myrmeli; Tai katos kun eihän pojille voi niitä vaaleita ja kirkkaita värejä tehdä kun ne heti likaa ne, eikä ne sitä paitsi pidä kuin mustista. ;D
    Tämä on varmaan valmistajien yleinen ajatusmaailma?

    Villervallan takkeja pitäisi olla tulossa Lasten Metsolaan, näin minulle s-postitse infottiin.
    Varauksia eivät ota vastaan.
    Tinttaiitassa on kanssa, mutta ei myyntiä netin kautta. :(
    Tosin sieltäkin näyttää olevan 104cm lime jo loppu.. Sitä samaa väriä ja kokoa minäkin havittelen. ;)

    VastaaPoista
  48. Luin juttusi jo pari päivää sitten ja jäin oikein miettimään sitä...

    Itse 4-vuotiaan tytön ja 6-vuotiaan pojan äitinä en ihan allekirjoita kaikkea ;)

    Meillä ainakin pojan kaapista löytyy värejä ihan kivasti, näistä jonkun verran on ostettu H&M:ltä: raitaa lähes joka värissä. Lindexiltäkin värejä löytyy aina siihen 122 cm asti, mutta sen jälkeen kyllä värit häviävät.

    Mutta mä en kyllä voi ostaa pojalle vaatteita tyttöjen osastolta, koska mä ostan sieltä vaatteet tytölle.. Esimerkiksi tuo Bamse paita on aivan selvästi meidän tytön vaate ja vaikka mä hyppisin päälläni, niin poika ei sitä päälleen pistäisi.

    Ja ei, mä en ole mitenkään itse vannoutunut tyttö-poikavärien kannattaja, mutta lapset itse tekee sen eron.

    Pojan kaapista löytyy siis värejä, mutta myös sitä sinistä, jota kaikki tuntuvat "vihaavan". Mutta kun se sattuu sopimaan hänelle niiiiiiiiiin hyvin. Sitten taas nyt suosiossa oleva vihreä ei sovi hänelle...

    Tyttö taas rakastaa pinkkiä, joten sitä siis, mutta sulassa sovussa esimerkiksi mustan kanssa.

    Mutta kyllä mun mielestä pojillekin siis värejä löytyy. Totta on se, että tytöille tarjontaa on aina enemmän ja se on harmi.

    Rose

    VastaaPoista
  49. Kiitos tiedosta. Jään kyttäämään =) Tinttaiitasta oli tosiaan lime loppu, minkä nimenomaan minäkin haluan!Eivät saa kuulemma enää lisääkään :( Toimittavat niitä takkeja, vaikkei niitä pysty netin kautta tilaamaan.Eli jos haluaa, kannattaa ottaa sähköpostilla yhteyttä. Muita värejä kyllä oli vielä...

    VastaaPoista
  50. Siis niin totta tuo että pojille aina tarjolla tummia ja synkkiä värejä. Etenkin tällaiselle perheelle jossa on valkoinen pehmeäkarvainen kissa, on todella mahdotonta ostaa moisia vaatteita ! Onneks tyttöjen puolella voi aina käydä " kuokkimassa ". Vielä hetken voimme ostella surutta " vauvojen osastolta " mutta kesällä pitää jo siirtyä " isojen " puolella, joka tarkoittaa että pitää katsoa monta osastoa vaateostoksilla. Housujen suhteen nimenomaan on ongelmia. Meillä isosisko tykkää paljon kirkkaista väreistä ja kaappiin olenkin jo jemmannut hänen vanhojaan ku pikkuveli kasvaa huomattavasti enemmän normaalimittojen mukaan kuin " alamittainen " siskonsa :)

    www.miisku74.vuodatus.net

    VastaaPoista
  51. Rose; Pojille saakin raitaa ihan suht hyvissä väreissä ja yksivärisiä paitoja, lähinnä kuosillisissa ja kivoissa kuviollisissa on vajetta. ;)
    Meillä raitapaidat jää pitämättä, vaikka niitä pari löytyykin. Yksiväriset on kanssa jäänet tosi vähälle käytölle ja sinisestä en tosiaan erityisemmin pidä.

    Ihan totta että 122cm saa edes vähän kivoja, mutta sitten meneekin aika tylsäksi.
    Meillä esim. Oliver 5v9kk on nyt siirtymässä kokoon 128cm ja tavan kaupoista en meinaa löytää mitään enää. Lindexin isojen poikien puoli on aika ankea, samoin Kappahlin. :(
    H&M:stä saa edes jotain..

    Ei meilläkään 5v enää tuota Bamse paitaa päälleen laittais, sen verran Oliverkin vaaleanpunaista pitää tyttövärinä. ;)

    Myrmeli; Minä menin sitten ja tilasin Tinttaiitasta sen limen 98cm & 128cm. ;)
    Kun ajattelin että varmaan tuo 98cm menee Emilille kevään, kun poika on n.94cm nyt. Voisin sitten jo 110cm ostaa jemmaan, kun niitä Metsolaan tulee.

    Anonyymi; Tyttöjen osastot kannattaa kuokkia aina. ;D

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)