tiistai 19. huhtikuuta 2016

Lapsimessujen fiilikset




Terkut Lapsimessuilta! Me vietettiin osalla perheellä parin päivän reissu Helsingin ja Lahden suunnalla viikonloppuna. Ihana rentouttava reissu, vaikkakin väsyttävä. ;)
Itse onnistuin keräämään ilmeisesti tuolta jonkun pöpön matkaan ja olen maannut nyt pari päivää kurkkukivussa ja pienessä kuumeessa (ihan uskomaton tämä viimeinen 7kk sairastelun suhteen, olen ollut joka kuukausi kipeenä vähintään kerran, huoh.). Messufiiliksiä ja kuvia keräilin tähän teille kuitenkin näin pienellä viiveellä. Kuvia on lähinnä niistä omista lemppareista ja mistä niitä edes jotenkin sai. Porukkaa oli taas niin paljon, että kuvaaminen on varsin haastava homma. Mutta aivan ihanaa, että tälläiset messut vuosittain järjestetään. Etenkin näin 4h ajomatkan päästä tulevalle on ihan huippua, kun kaikki ihanat merkit löytyy saman katon alta!





Skidillä oli tänä vuonna mukavan iso osasto, ei tarvinnut olla kuin sillit sumpussa vaaterekkien välissä. ;)
Villervallan, Skip Hopin ja Elodie Detailsin tuotteita oli ainakin esillä ja värikylpy oli taattu. Messutarjoukset oli ihan huippuluokkaa verrattuna monen muun merkin tarjouksiin. Jo pelkästään Skidin takia kannattaa ehdottomasti ajaa kauempaakin. Itse tein sen virheen, että kävin nämä kuvat napsimassa ennen puoltapäivää perjantaina ja ajattelin että käyn ostokset tekemässä vasta iltapäivästä. En sitten enää saanutkaan meidän kokoja niistä muutamasta tuotteesta mitkä olisin ostanut. Hiukan harmitti, mutta täytyy tilailla nettikaupasta.



Toinen eniten odottamistani merkeistä oli Verson Puodin osasto. Viime vuonna ostin yhden mekon messuilta Olivialle ja nyt neidin ollessa isompi halusin napata pari mekkoa taas mukaani. Kiva ostella nyt enemmän näitä vähän kalliimpiakin merkkejä, kun vaatekoko menee neidille pidempään kuin vaan 2kk. Verson Puodin osastolla oli myös mukavat messutarjoukset ja kivasti valikoimaa esillä. Oli myös kankaita ja aivan ihania mekkoja naisille. Pitkään pyörittelin myös itselle mekkoa, mutta päädyin vielä olemaan ostamatta. Ihan siitä syystä, että painoa on ensin saatava reippaasti alaspäin. ;)


Metsolan osasto oli minulle tänä vuonna pieni pettymys. Yleensä on aina tullut ostettua jotain, mutta nyt tarjoukset oli huonot tai niitä ei juuri ollut. Vauvoille oli pari alelaaria, mutta isommille en ainakaan minä nähnyt mitään. Uutuudet oli normaalihintaisia tai en ainakaan huomannut mitään alea niissä. Kertokaa jos olen väärässä?
Itse tykkään että messuilla on joku tarjous tuotteissa tai edes osassa, normihintaan tahtoo jäädä ostamatta, kun ne voi sitten tilata myöhemmin nettikaupasta, jos joku jää kaivelemaan tai tulee alekoodi sinne.
Kuosit oli kyllä ihania Metsolalla ja nuo röyhelöpeppu leggingsit jäi kaivelemaan. Normihinta oli kuitenkin minusta liikaa leggareille, joten sinne jäi. Alea odotellessa.


Me&I kojulla kävi kova kuhina, kuten vuodesta toiseen. Tilavampi osasto ei olisi pahitteeksi, että olisi vähän helpompi nähdä mitä on tarjolla. Toisaalta koska kaikki lastenvaatteet oli hintaan 15e, oli ostaminen helppoa ja selkeää. Lisäksi vaatteet on Miikkarilla lajiteltu koottain ja pinoja siistii kokoajan Meandin tytöt, joten siitä iso plussa.


Blaa!:n osastolla oli vaikka mitä ihanaa. Hintoja oli oli laitettu kivasti alaspäin tasasummiin ja pari alerekkiäkin löytyi. Tuo keltainen collaripaita ja samantyyppisiä vaaleanturkooseja collareita ihastelin kovasti. Harmi kun yli 140cm ei ollut. Näissä on mielestäni hinta kohdillaan ja hyvä laatu. Olivialla oli messuilla päällä aiemmin nettikaupasta ostamani Blaa!:n vaaleanpunainen collegehaalari. :)


Name It:llä oli softshell haalarit ja takit tarjoushintaan, olisi tehnyt mieli jemmata isompi koko jo valmiiksi. Jätin kuitenkin ostamatta, jospa alesta sitten. Tämän kevään kukkakuosinen on ollut kovassa käytössä ja tykätty. Kesäinen trikoinen tunika ja caprit setti lähti mukaan messuhintaan. Setti tarjouksia oli sekä tytöille ja pojille isompiin kokoihin saakka.


Melli EcoDesign osastolla pysähdyin alkuun kaivelemaan alelaareja, mutta meidän kokoja ei löytynyt. Vauvoille olisi löytynyt ja sitten isommille 122cm eteenpäin. Sitten huomasin ihanat uutuudet; sulka ja inkkaripanda vaatteet. Voih miten söpöt! Jostain kumman syystä en kuitenkaan ostanut, ehkä olin jo shoppailut liikaa. Hih. Uutuudet oli -20%.


MioMao Clothing oli itselle ihan uusi merkki. Olin netissä kyllä näihin törmäillyt, mutta en livenä missään. Aika kivat kuosit vedenpitävissä haalareissa ja takeissa. Jos olisi löytynyt vaaleanpunaisen sävyssä, olisin saattanut sortua. ;)


Viljamin Puodin valikoima oli tosi söpö. Tässä yksi osasto joka jäi kaivelemaan, että en ehtinyt tarkemmin tutkia. Nyt kun näitä messukuvia katselee, niin tulee sellaisia "hei tuonne uudestaan" fiiliksiä.

Muista osastoista, joista kuvia ei tullut napattua, jäi mieleen mm. Gugguun osasto. Gugguun kassalle oli jo perjantaina klo.11 tosi pitkä jono. Itse kävin siellä myöhemmin ja jonotin vain pari minuuttia. Myyjän kertoman mukaan jossain välissä oli tosiaan noin 45min. jonot! Kiva tietenkin että kauppa käy, mutta tuntuu hiukan hullulta tuo Gugguun suosio. Ihania vaatteita kyllä tietenkin, mutta hinta on minusta ihan liian korkea ja ainakin itseä nyppii se että uutuuksien ilmestyessä jäät ilman ellet ole heti siltä samalta istumalta ostamassa. No ehkä en ole vaan sellaista kyttääjätyyppiä ja ilman jäämisen harmitus saa minut siirtymään muihin merkkeihin. Nyt ostin silti pari juttua (jotka oli jäänyt nettikaupasta saamatta), kun sai joistain tuotteista -20%. Mielenkiinnolla testaan kohtaako hinta ja laatu.


Minun kierrellessä yksin lastenvaateosastot läpi mies kierteli Emilin ja Olivian kanssa heidän tahdissaan lapsille suunnattuja pisteitä. Yhdessä käytiin väliin esim. Polkuped:n pisteellä kokeilemassa Olivialle potkupyöriä ja messutarjouksella ostimmekin Pukyn neidille jo potkutteluja odottelemaan. Bloggajapassillani pääsimme huilaamaan välillä lehdistökeskukseen, jossa oli mukavaa saada lepuuttaa korvia ja jalkoja messuhulinan keskellä.


Kaiken kaikkiaan olimme messuilla lähes viisi tuntia ja silti tuntuu että pidempääkin olisi voinut olla. Tosin samaan putkeen ei olisi enää jaksanut, mutta vaikka seuraavana päivänä uusi kierros.
Yön vietimme Sokos Hotel Flamingossa, joka on kauppakeskus Jumbon kupeessa kiinni. Arvatenkin kävimme vielä illalla Jumbossa pyörimässä ja syömässä. Jalat oli ihan muussia päivän kävelyn jälkeen, joten oli ihanaa päästä vaan valmiiseen huoneeseen suoraan nukkumaan ja aamulla tietty herkulliselle aamupalalle. Lauantain vielä pyörimme Lahdessa, joten ainakin shoppailukiintiö tuli tuli täyteen hetkeksi. ;)


Messuostoksia tarttui sopivasti matkaan, mutta teen niistä oman postauksen ihan pian.

Millaisia messufiiliksiä teille jäi?
Aiotteko ottaa messut perinteeksi?
Meillä ne on jo tainnut sellaiseksi muodostua. :)





11 kommenttia:

  1. Nyt kyllä jo vähän harmittaa ettei tullut messuilemaan lähdettyä, vaikka ensin väitinkin ettei harmita :D No ens vuonna sitten. Nyt ei olis kyllä ollut taaskaan edes mahdollisuutta päästä :)

    Kivoja kuvia!

    Anteeksi jos kysyn toistamiseen, en muista olenko tätä sulle kirjoittanut mutta oon miettinyt itsekseni kun ootte niin paljon sairastelleet teidän muuton jälkeen että ootteko ihan varmoja, ettei teidän talosta löydy jotain vastustuskykyä heikentävää tekijää? Toivottavasti ei, mutta väkisin tulee mieleen kun meillä samoja kokemuksia. Joka kuukausi tismalleen 15pvä flunssassa :D :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti messuilua! ;)

      En muista oletko minulta kysellyt tästä taloon liittyvästä sairastelsta aiemmin, mutta ainakin olen lukenut teidän jutusta blogistasi. Harmillinen juttu! :(
      No siis, meillä sairastelen eniten minä, muut aika normi määrän. Suhteessa vaan kun lapsia on niin paljon, niin tuntuu että lapset on kokoaika sairaana, vaikka eihän aina taudit kaikkia läpi käy. Mies ei ole kipeenä juuri koskaan. Ainahan on mahdollista että talossakin on jotain vikaa, mutta jotenkin tuntuu että kai silloin mieskin oireilisi? ja lapsetkin enemmän ainakin. Toisaalta minä olen se joka eniten täällä neljän seinän sisällä olen.. Lisäksi noin toukokuusta syyskuulle olen itsekin aina terveenä, eli luulisi oireita olevan ympäri vuoden. En kyllä ole asiaan tarkemmin perehtynyt, joten en tietenkään mitään uskalla sulkea pois.
      Meillä ei mitään erityisiä tutkimuksia tähän taloon tehty ostaessa, kun vaan se perus kuntotarkastus kosteusmittauksineen. Tietysti voisi olla hyvä käyttää ihan jonkinlainen tarkempi tutkija syynäämässä nurkat. ;)
      Tämä sairasteluni voi myös johtua rapakunnostani tällä hetkellä ja hiukan huonosta ruokavaliosta. Pari vuotta on ollut jokseenkin uuvuttavaa, vaikka neiti onkin ollut ihan perus tyytyväinen lapsi. Kuitenkin sitä on päästänyt itsensä huolehtimisen taka-alalle ja se on varmasti vaikuttanut omaan terveyteen ja yleistilaan. Pakko olisi saada nyt niskasta kiinni ja oma terveys taas nousuun. :)

      Poista
    2. Kuulostaa vaan just samalla kuin meillä oli. Sä oot eniten kotona ja eniten sisällä. Mies oletan, on töissä päivällä? Lapset on koulussa, ulkoilevat ja eivät oo ehtineet niin kauaa (esim olivia) vielä herkistyä. Meilläkin siis minä oon se, kuka oireilee eka ja lapset vasta sit perässä. Ja keväästä syksyyn ei mitään koska silloin usein tuuletetaan taloa enemmän, ollaan ulkona jne. Tietty monilapsisessa perheessä taudit kiertää ns. kauemmin mutta ei nyt ihan jatkuvasti kuitenkaan enää tuntuis että sairastaa :(

      Jos haluut niin laita mulle sähköpostia, voin kertoo enemmän. En viitti tähän kaikkee selittää :)

      Poista
  2. Mekin oltiin perjantaina aamupäivästä messuilla ja kivaa oli. Meillekin on tullut messut perinteeksi ja olikohan nyt jo neljäs kerta messuilla?? Harvinaista oli kyllä se, että poistuin messuilta ostamatta yhtään vaatetta. Olen samaa mieltä siitä että messutarjoukset oli jotenkin ihan onnettomat tänä vuonna. Ja tosiaan kaikilla osastoilla ei edes ollut mitään tarjousta. Niinpä säästin kukkaroa ja nautittiin lasten kanssa muusta tarjonnasta. Ja ensi vuonna taas uudestaan :)

    -Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, halpa reissu sinulle! :) No mutta ihan hyvä ettei tule ostettua, jos ei satu just pakko saada juttuja.
      Tarjouksia kaipailin minäkin enemmän, toivotaan että ensi vuonna!

      Poista
  3. Ihana messukattaus, jospa ensi vuonna vihdoin itsekkin pääsisin. Suositteen niitä verson vaatteita - mulla löytyy niitä PALJON - ihan parhaita kotiäidin vaatteita ja mulla on mennyt samat niin odotuksessa, kun nyt noin 20 kiloa keveämpänäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne tosiaan taitaa olla venyvää mallia ja ihana materiaali ainakin niissä! :)
      Pakko ensi vuonna ostaa ja tavoitteena olisi silloin olla 15kg hoikempi ainakin. Hih.
      Suosittelen messuilemaan! :)

      Poista
  4. Kivaa kun kävitte ja toivottavasti sujuu potkuttelu jo pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä palvelusta! :)
      Kovasti neiti ainakin taluttaa pyörää, joten kyllä se siitä ehkä jo lähtee sujumaan ihan pian.

      Poista
  5. Meillä jäi messut väliin, vaikka piti niille tänä vuonna lähteäkin. Eniten harmittaa skidin osaston missaaminen, pidän heidän vaatteista paljon ja samoin lapset. Ei olisi mitään alekoodia tulossa lähiaikoina? :D
    - Maria

    VastaaPoista
  6. Pieni pettymys oli kyllä nää messut nyt. Tarjoukset tosi huonoja ja ilmaisia näytteitä tms ei ollut juurikaan.. Monella merkillä oli normaalihintaisia tuotteita vaan..

    Ostin pojilleni mehujehut, blaa kotkapaidan ja meandilta housut ja pari pipoa..

    Muuten keskityttiin kiertelemään vaan lasten ehdoilla.. Lapsille oli kyl kivaa puuhaa, mm. mansikantaimia istuttivat.. Nyt odotellaan satoa vaan :D

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)