sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pienen tytön synttärijuhlat

 
 
Hurjaa tänään tuli tasan vuosi siitä, kun meidän prinsessa syntyi!
Fiiliksiä ja muitakin kuulumisia lupaan kirjoitella ensi viikolla lisää, nyt vähän synttärikuvia. :)

 
Me vietetään aina kaikkien lasten synttärit suht pienellä porukalla. Vieraiksi kutsutaan mummojen ja ukin lisäksi vain lapsen kummit. Meistä näin on mielekkäämpää ja mukavampi tunnelma, kun vierasmäärä ei kasva liian suureksi. Tietenkin poikien kavereille on pidetty synttärit sitten erikseen, mikäli sitä ovat itse halunneet. Nimipäiviä meillä ei vietetä ollenkaan. Toki perheen kesken saatetaan jotain pientä herkkua päivän kunniaksi syödä, mutta ei siis kummemmin muuten juhlita. Lapsia kun on viisi, niin juhlia olisi aika monet vuoteen, jos sekä synttärit ja nimpparit juhlittaisiin. ;)
 
Olivian synttärit juhlittiin perjantaina samalla kaavalla, mutta hiukan eri värimaailmalla kun poikien synttärit. Värimaailma oli tietenkin vaaleanpunainen.

 
Tyttö oli ihan ihmeissään lahjoista, vaikka pakettien availu ei kiinnostanut yhtään.
Vieraita ei enää juurikaan vierastettu, pahin vierastusvaihe näyttäisi siis menneen ohi.
Päivä oli sopivan lämmin ihanalle hailakan vaaleanpunaiselle juhlamekolle, jonka ostin muuten jo lähes vuosi sitten. Lindexin ruusumekko oli sellainen ihanuus, joka oli pakko jemmata jo tuolloin ensimmäisiä synttäreitä ajatellen. Pelkäsin ettei mitään noin ihanaa tule tälle kesälle myyntiin, mutta sama mekko taisi olla tänäkin vuonna Lindexin valikoimassa. Tämä mekko pääsee muistojen laatikkoon ehdottomasti, vaikkei käyttökertoja todennäköisesti montaa tule. Tarkoitus olisi käydä vielä jossain luonnonhelmassa napsimassa neidistä mekossaan 1-vuotis kuvat. Minulla oli mekon kanssa varattu ruusuke pääpanta, mutta jäi sitten laittamatta, kun neiti repii ne lähes samantein päästänsä pois. Mekossa kokona 86cm.

 
 Yksi lempparilahjoista taisi olla tyttömäinen Minni hiiri potkutteluauto. Ihan vielä Olivia ei eteenpäin tuolla osaa itse potkutella, mutta istumassa pitää käydä monta kertaa päivässä.
Sopivasti synttäripäivään tähdätty mustelma poskessa. Vauhdikkaalle neidille sattuu ja tapahtuu. ;)

 
Prinsessan täytekakku sisälsi mansikkaa ja kermaa, päällä kasa minivaahtokarkkeja ja kruunu. Olivia ei suostunut itse kakkua maistamaan, vaikka se ihan nenän eteen tyrkättiin. Neiti halusi syödä vaan omia maissinaksuja. Hih. Muita herkkuja oli mm. daim-jäätelötorttu, mustikkapiirakka, dominokeksit, vaahtokarkit ja yrttivoipatongit.
Kotia koristelin ilmapalloilla, Honeycomb-paperipalloilla ja vaaleanpunaisilla kynttilöillä. Lisäksi ripustin seinälle lippuviirin, johon laitoin koristepyykkipojilla kiinni valokuvia Oliviasta, pojista sekä minusta ja miehestä 1-vuotiaana. Vieraat saivat arvuutella kuka on kukin ja vertailla kuka muistuttaa ketäkin.
 
 
Lahjat oli hyvin tyttömäisen sävyisiä. :D
Kerrottakoon että Olivia on ensimmäinen tyttö minun puolen suvussa 15-vuoteen, joten herkästi ne tyttömäisyydet löytyy paketeista. Hih. Erityisiä lahjatoiveita ei kukaan kysellyt, enkä niitä sitten esittänyt erikseen. Jokainen toi mitä tykkäsi. Yksi kirja jäi vielä kuvasta puuttumaan.
Itse emme vielä lahjaa Olivialle ostaneet, mutta tarkoitus olisi ostaa jotain laadukasta joka jäisi muistoksi neidille aikuisuuteen saakka. Harkinnassa on puinen leikkikeittiö tai puiset nukenrattaat. Mutta katsotaan nyt mihin päädytään. Mitään vauvaleluja on turha ostaa, kun ne ei neitiä juurikaan kiinnosta. Mielummin jotain jolla tulisi leikittyä muutama vuosi eteenpäin.
 
Mitä te olette ostanut lapsillenne 1-vuotis lahjaksi tai aiotte ostaa?
Olisiko ideoita sellaiseen muistoksi saakka kestävään lahjaan?
 
Haikeana jätetään vauvavuosi taakse ja jatketaan elämää pienen taaperon kanssa.
Näin se vaan hujahtaa vuosi nopeasti!
 
 
 

22 kommenttia:

  1. Onnea Olivialle! Joko siitä tosiaan vuosi on?!
    Isommalle taidettiin antaa Aappa pussilakanasetti ja pyyhe. Pienemmälle tuli ihan just mieleen, että unohtui ostaa koko lahja... ups :D Vielähän tota ehtii ennen kaksvuotisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin ajattele vuosi jo! :)
      Aappa lakanat on ihanat, meiltä löytyy ne kolmelta pojalta ja vauva koossa. Ehtii sitä tosiaan myöhemminkin, kun ei nuo pienet vielä lahjojen päälle ymmärrä. ;)

      Poista
  2. Onnea suloiselle päivänsankarille! Ihana mekko on!
    T.Sanniska

    VastaaPoista
  3. Onnea pikkuneidille :)!

    Meilläkin juuri vietettiin 1v-synttäreitä. Vieraina isovanhemmat ja kummit meilläkin ja lisäksi omat nuoremmat sisarukseni. Meiltä lahjatoiveita kyseltiin jonkun verrankin ja vaikea niitä on keksiä, isosiskon lelut kun kuitenkin eniten kiinnostavat ja hyvin pikkusiskollekin riittävät. Lopulta mitään ei osattu sanoa. Tosi kivoja lahjoja tuli! Mm. 1v.-kuvaus, kerhotossut ja reppu (aloittaa loppusyksystä hoidon), oma nukke, oma lautanen ja aterimet ja duplon jäätelösetti.

    Me annoimme esikoiselle 1v-lahjaksi taulun ja aloitimme osakesäästämisen. Sama homma pitäisi nyt kuopukselle laittaa käyntiin ja ostaa sitten taulu kun joku mieleinen osuu kohdalle. Sen kanssa ei ole kiva hätiköidä ja olisi kiva löytää sellainen, josta tulee jollain tapaa juuri tämä lapsi mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnittelut myös teidän 1v:lle! :)
      Kivoja lahjoja teillä pikkuinen saanut, tuollainen valokuvaus on etenkin ihana lahja! Tuota dublon jäätelösettiä olen katsonut, että täytyy ostaa jossain vaiheessa. Kivalta kuullostaa myös tuo taulu.
      Meilläkin isoveljien lelut kiinnostaa enemmän ja kaikki muut kodin esineet, lelut ei niinkään. Heh. Ehkä se muuttuu kun vähän kasvaa. ;)

      Poista
  4. Onnea Olivialle! Me annettiin meidän pojalle 1v lahjaksi Ikean leikkikeittiö ja puinen potkumopo. Tyttö sai Wheely bug potkuttelu leppiksen, mutta oli aika kiikkerä ja myytiin eteenpäin.. Kummiltaan neiti sai 1v lahjaksi suloiset pinkit puiset nukenvaunut. Noiden teidän miettimien lahjojen välillä sanoisin että leikkikeittiöllä tulee kyllä 1-vuotiaana leikittyä paljon enemmän kuin helposti kippaavilla nukenvaunuilla. :) Ainakin meillä näin. Tyttö innostui nukeista ja rattaista vasta lähempänä 2v synttäreitään, mutta lapsethan on erilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emm! :)
      Tuota Ikean leikkikeittiötä olenkin kaavaillut meillekin ja tuunaisin sen osittain vaaleanpunaiseksi. ;) Se voi olla tosiaan että ne nukenrattaat kiinnostaa enemmän vasta vähän myöhemmin.

      Poista
  5. Eikä!? siis vuoden jo!?
    Onnea Olivia!

    Amy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan kamalaa vauhtia meni vuosi! :)
      Kiitos!

      Poista
  6. Onnea 1-vuotiaalle!

    Me ollaan ostettu omalle ja kummitytöille 1-vuotispäivänä enkelikaulakorut ja koska korut ei välttämättä vielä tuon ikäistä kiinnosta niin lisäksi kiva kirja tai toivottu lelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! :)
      Meillä Olivia sai kastelahjaksi monta kaulakorua, joten niitä en taida nyt hankkia. Ihana idea kyllä sekin!

      Poista
  7. Aivan ihana sankari <3 Valtavasti onnea! Tuo kakku on kanssa tosi hieno, taidan ottaa mallia seuraavaksi, ehkä tosin eri väreillä :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Tuo on kyllä maailman helpoin kakku koristella, suosittelen. ;)

      Poista
    2. Katos nimenikin unohdin -Jamina- :D :D

      Poista
  8. Paljon onnea! Nätti tyttö kauniissa juhlamekossaan (pidän tuommoisesta hempeästä sävystä) ja kivasti koristeltu kakku.
    Meilläkin on pian synttärit tiedossa, mietinnässä myös jokin kestävä lahja... Puinen keinuhevonen tai nuken vaunut harkinnassa. Niillä leikkisi pitkään ja kestävät aikaa, olisivat kauniita koristekäytössäkin sitten aikoinaan ja jos oikein pitälle miettii, niin säilyisivät lapsenlapsillekin. Heh, no juu... <3 Aika suolaisen hintaisia vaan tuntuvat olevan, eikä siinä mitään, laadusta/suomalaisesta käsityöstä voisi toki maksaakin, mutta ihan reipasta sataa euroa minun ei ole nyt järkevä sijoittaa noihin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ajatus minullakin, että jospa lapsenlapsille sitten säästyisi sellainen kunnon lahja. Heh. :)
      Jotain kestävää kuitenkin, en itse halua hankkia mitään hetken kestävää. Googlasin tässä ennen synttäreitä noita puisia nukenrattaita ja osa oli todella kalliita, mutta löytyi niitä noin 50e rattaitakin. Ne taisi olla vaan hiukan pieniä kooltaan, mutta varmasti juuri näin pienelle hyvät ainakin pari vuotta. Yli sataa euroa en itsekään ajatellut sijoittaa.

      Tuo mekko on juuri ihana hempeä vaaleanpunaisen sävy jota minäkin rakastan. :)
      Kiitos sinullekin onnitteluista ja onnea teilläkin pienelle sankarille!

      Poista
  9. Edellinen anonyymi vielä jatkaa, että hopeoitu hiusharja/kampa on myös kiva lahjaidea, niihin saa kaiverrettua jonkin tekstin pätkän tai nimen. Jonkun makuun voi olla hieman prameita tms, varmaan jakaa mielipiteitä. Mutta minusta ovat ihanan "vanhan aikaisen" näköisiä. Semmoisesta olisi kanna pitkäaikaista iloa.

    VastaaPoista
  10. Mistä tuo ruusupanta on ostettu?

    VastaaPoista
  11. Ihana kakku ja mekko! Paljon onnea 1 vuotiaalle!

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)