tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kymmenen kuukautta

 
 
Viimeiset 10 kuukautta on kuluneet kuin siivillä. Se pieni nyytti jonka vasta sain syliini sairaalassa on nyt iloinen, hassutteleva, vauhdikas ja samalla tutkaileva pieni neiti. Tämä neiti rakastaa veljiään, parasta olisi jos aina joku veljistä olisi leikkimässä lattialla lähettyvillä. On huippua hassutella konttaamalla Emiliä karkuun ja kikattamalla päälle, kun toinen konttaa perässä. Muita lemppari juttuja on syöminen, tisuttelu ja ulkoilu. Leluista lemppareita on taaperokärry sekä työnnettävä hauva, kolikko possu, pallot ja dublo-legot.

 
Olivia on melko vauhdikas ja räväkkä, vaikka säikkyykin kovia ääniä ja vierastaa alkuun uusia ihmisiä. Vauhtineiti on kontannut 6kk iästä alkaen, nousi seisomaan 7kk, lähti kävelemään tukea vasten 8kk, seisoi ilman tukea 9kk ja pari viikkoa sitten 9kk3vko iässä otti jo ensiaskeleensa! Tällä hetkellä kävelee 1-2m matkoja esim. sylistä toiseen tai sohvan reunalta sohvapöydän luo. Mieluiten kuitenkin vielä konttaa tai kävelee tuettuna.
 
Syöminen on ihanaa ja neiti onkin hyvä syömään mitä tahansa tarjotaan. Soseissa saa olla jo sattumia/palasia ihan kivasti ja muutenkin kaikki sormiruokailut on parasta. Hedelmäpalat taitaa olla ykkösiä sormiruokailussa ja maissinaksut. Nyt aloiteltiin pikkuhiljaa maistelemaan myös jugurttia ja muita hapanmaitotuotteita. Ruokajuomana tarjotaan vettä, mutta se maistuu huonosti. Mieluiten ottaa rintamaitoa sitten milloin huvittaa päivän mittaan. Imetys onkin edelleen tärkeä osa meidän päivärutiinia, tosin enää rinnalla ei pitkään viivytä päiväaikaan.
 
Haluaisin ehdottomasti imettää niin kauan kun vaan neiti itse sitä haluaa, mutta juuri nyt se takkuaa neidin hampaiden takia. Nuo pienet naskalit nimittäin hankaa ikävästi ja itselle välillä imetys tuottaa tuskaa. Hampaita neidillä on nyt kuusi. Muistan että poikien imetysaikanakin hampaat jossain vaiheessa aiheutti pientä kipuilua imettäessä, mutta en muista että se näin hankalaa olisi ollut. Saa nähdä muuttuuko tilanne ja neiti muuttaisi hiukan imuotettaan jatkossa, muuten on pakko lopettaa imetys.
 
 
Yöt nukumme edelleen neidin kanssa vierekkäin ja imetän pari kertaa yössä. Tämä tapa olisi tarkoitus karsia pois kesän aikana, mutta toisaalta koska tämä toimii ja näin yöt sujuu koko perheellä nukkuen, en näe mitään kiirettä (olen siis myös hiukan itsekäs ;)). Veikkaan kuitenkin että muuten nukuttaisiin aika paljon huonommin, kaikkien uusien taitojen, hampaiden yms. takia. Olivia ei myöskään ime tuttia ollenkaan, joten imetys on siitäkin syystä tärkeää pienelle neidille.
 
Olivia nukkuu nyt kahdet päiväunet päivässä; klo.12-14 välillä n.1h30min.-2h ja klo.17.30-18.30 välillä n.45min. Yöunille käy vasta klo.22-23 ja aamulla heräillään klo.8.30-9. Yöunille käynti varmasti aikaistuu siinä vaiheessa kun neiti jättää nuo iltaunet pois, ainakin näin toivon. Muuten taitaa siinäkin tulla opettelun paikka. ;)
 

(Body ja sukkikset Lindex, rusetti H&M)
 

 Jotenkin tuntuu että tämän viimeisen murun kohdalla sitä ottaa kaikki asiat jotenkin rennoimmin. Ei jaksa miettiä että pitäisikö nyt luopua siitä ja tuosta ja pitäisikö tämä mennä jo näin ja noin. Sitä vaan antaa elämän rullata painollaan ja millään ei ole kiire, kyllä ne asiat tapahtuu omalla painollaan ja kyllä sitä ehtii myöhemminkin. Pieni saa olla pieni niin kauan kun haluaa ja minä nautin tuosta pienestä täysin siemauksin. :)
 
Äitiysloma meni jo ja nyt nautin vielä ainakin vuoden kotona (sillä mitättömällä) kodinhoidontuella. Toivosin kovasti että voisin olla kotona siihen saakka että Olivia täyttää 3v., mutta aika sen näyttää. Oma selkä oireilee nyt jälleen sen verran, että tuskin pystyisin töitä ainakaan nyt edes tekemään, mutta aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tämä aika juuri nyt on kuitenkin parasta mitä ikinä olisin elämältä uskaltanut edes toivoa.
 
Olivian 10kk mitat on; 9385g ja 76,5cm.
 
Tämmöinen 10kk prinsessa meillä elelee, mutta
mitä kuuluu teidän vuoden ikää lähestyville vauvoille? :)
 
 
 
 


13 kommenttia:

 1. Hurmaava pikku prinsessa! Niin se aika menee nopsaan. Meilläkään ei oo hampaat ainakaan muilla vaikuttanut, mutta saapa nähdä viimeisellä, jospa se teilläkin muuttuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amalia! :)
   Täytyy toivoa että neiti oppii imemään ilman että nuo naskalit hankaa rintaa, nyt on nimittäin jo iho rikki toisesta rinnasta. Auts..
   Välillä ei onneksi imetys satu ollenkaan, kun asentoja aina vähän koittaa muutella. Toivottavasti teillä tosiaan ei hampaat vaikuta imetykseen.

   Poista
 2. Olen lukenut blogiasi jo pitkään. Tykkäsin, koska hyvät poikien vaate blogit on aika harvinaisia. Nyt tuntuu että pikku prinsessa jättää pojat varjoonsa. Teksteistä saa sen vaikutelman että neiti on aika jalustalla ja että pojat mainitaan, koska välillä niin on kohteliasta tehdä. Aika yleinen ilmiö perheissä joissa poikien jälkeen tulee tyttö. Ymmärrän että tyttö on uutta ja ihmeellistä, mutta älä jätä poikiasi taustalle. Saattaavat huomaamattaan jäädä elämässäkin pienemmän varjoon. Surullista ja kovin yleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tämä on BLOGI, ei meidän perheen koko elämä! Kai ymmärrät sen? Pelkän blogin perusteella ei voi tuollaisia päätelmiä tehdä.

   Meillä ei taatusti nosteta neitiä millekään jalustalle, kaikki lapset on yhtä rakkaita ja se on heille moneen otteeseen kerrottukin. Blogissa on juttua enemmän pienimmästä ja ihan tarkoituksella jätän pojat vähemmälle. Pojat on siinä iässä, että he ei halua itsestään enää blogissa juuri kirjoitettavan ja kunnioitan heidän valintaa. Emilkin menee jo 2 luokalle syksyllä ja hänkin on nyt ilmaissut ettei enää kovasti haluaisi blogiin (esim. sovituskuviin jne.) ja varmaan nyt vuoden sisällä jätän hänetkin blogikuvista (ainakin kasvokuvista) kokonaan pois.
   Meille nyt vaan sattui syntymään tyttö. Mikäli meille olisi poika syntynyt olisi hänkin samalla tavalla nyt blogissa eniten/suurimmaksi osaksi esillä.

   Poikien vaatteista ei enää kamalasti ole aiheita kirjoitella (tai edes intoa), kun he ovat jo niin isoja (pienin 140cm vaatteissa) ja niitä ostelen muutenkin vähemmän kun kierrätän paljon veljesten kesken. Meillä pojat käyttää suurimmaksi osaksi ihan perus ruotsalaisketjujen vaatteita, joten niistä ei kamalasti juttua irtoa. Olisi eri asia jos pojat olisi pieniä vielä tai ainakin alle kouluikäisiä.Toki silloin tällöin jotain, kuten nytkin on juttuja välillä ollut. Ja tosiaan muuta elämää heistä en enää halua paljoa blogiin kirjoittaa, kuten tuossa jo mainitsin.
   Itseasiassa ilman tätä pienintä blogi olisi tullut tiensä päähän varmaan ihan pian.

   Olen miettinyt että perustanko uuden blogin tai ainakin vaihdan nimeä. Kuitenkin blogia haluan pitää ja tietenkin sillä aihepiirillä mikä itsestä tuntuu mielekkäältä. Turha kai juttua on väkisin alkaa vääntämään aiheesta josta sitä ei enää voi kovinkaan tehdä tai ei halua. Kyllä poikien vaateasiat tulee blogissani aina olemaan mukana, mutta kyllä se vaan niin on että tytöstä tulee eniten kirjoiteltua jatkossa..
   Täytyy tuumailla tätä asiaa.

   Varmaan ymmärrät ja toivottavasti muutkin, että elämä menee eteenpäin ja muuttuu. Meille syntyi lapsi, joka sattuu olemaan tyttö. Pojat on kasvaneet jo isoksi vuosien saatossa ja näin ollen blogin muuttuu. Neiti on niin pieni, että hänestä voin blogiin kirjoitella ja vaatteetkin vaihtuu aika tiuhaan tässä kasvutahdissa.
   Surullinen ei sinun kannata meidän puolesta olla. Meillä onneksi kaikki perheessä tietää olevansa yhtä rakkaita ja kukaan ei todellakaan jää toisen varjoon, huoli siis pois!

   Niin ja hei, niitä hyviä poikien vaate blogeja on kyllä netti pullollaan. Kurkkaa vaikka tuosta blogilistastani muutama.

   Poista
 3. Jännä miten eri tahtiin nämä pienet kasvaa. Ihanaa lukea mitä teidän neidille kuuluu. Meidän tyttö nyt 8,5kk eikä vielä edes konttaa :D Ihanaa kun saat olla kotona. Oon kateellinen siitä. Meidän pieni menee hoitoon 10kk iässä ja oon ihan sydän syrjällään jo nyt. Onneksi vain lyhyitä päiviä :)

  Oikein kivaa kesää koko teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että jänskättää noin pienen hoitoon lähtö. Toivottavasti kaikki sujuu kuitenkin hyvin! Pienet on onneksi varsin sopeutuvaisia. :)
   Meilläkin on pojat lähteneet myöhemmin konttaamaan ja kävelemään tukea vasten. Tällä neidillä tuntuu olevan kiire. ;D

   Kiitos ja ihanaa kesää myös teidän perheelle! :)

   Poista
 4. Meillä on kohta saman mittaiset lapset :D Mini tais olla 84cm nyt 1v 6kk neuvolassa :D
  Kyllä aika menee niin hurjan nopeesti, tuntuu et Olivia syntyi ihan vasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana Mini! :) Meillä kaikki pojat on olleet 1v. neuvolassa jo n.8-82cm pitkiä, mutta kyllä se kasvuvauhti on siitä aina hidastunut sitten hiukan. Saa nähdä miten Olivia kasvaa.
   Sanos muuta! En ollenkaan pysy tässä ajankulussa mukana! ;)

   Poista
  2. Hups, oon näköjään kirjautunut kakkostunnuksilla.. Mutta siis minä blogin kirjoittaja Mia sinulle tässä vastasin. ;)

   Poista
 5. Ihana neiti!
  Kiva kun jaksat välillä kirjoitella blogiin kuulumisia, aina on yhtä kiva kun pompsahtaa tieto, että olet päivittänyt blogia =)

  Meidän tänään 10kk neiti on juuri oppinut konttaamaan, ja nousee polvilleen ylös kaikkea vasten (tehnyt tätä kyllä jo varmaan yli kuukauden, mutta vielä ei ihan uskalla suorille jaloille), hampaita pyöreä 0, äidinmaito maistuu muuta ruokaa paremmin ja kokoa 9,3kg ja 69,5cm. Ja todella innoissa sisaruksistaa ollaan täälläkin, ihan selvästi he ovat kyllä kaikki todella tärkeitä toisilleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anneli! :) On mukavaa kuulla, että juttuja jo odotellaan. Harmittaa, kun ei ehdi niin usein päivitellä blogia kun haluaisi..

   Voi mikä pieni neiti teilläkin siellä. :) Siitä se vauhti vaan kiihtyy ja teilläkin kohta jo seisotaan ja kävellään. Aika menee niin nopsaan ja kehitys on hurjaa. Meilläkin on äidinmaito se ihan ykkösjuttu, vaikka kaikki muutkin eväät maistuu hyvin.
   Sisarukset on ihana rikkaus! ♥

   Poista
 6. Minä tykkään kauheasti blogistasi ja tavastasi kirjoittaa!!! Meillä kohta 8kk ikäinen tyttö ja on ollut niin mukava seurata teidän tyttösen vauva-aikaa kun meillä myös tyttövauvan kanssa arkea elellään :) mahtavasti Olivia kehittynyt ja lähtenyt liikkeelle!!! Vau!!!
  Meidän vauveli ei edes ryömi vielä!!!:D mutta tiedän että kaikki kehittyvät omaa tahtia!
  Mukavia ja aurinkoisia päiviä teidän arkeen ja kiitos ihanasta ja piristävästä blogista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kukkis! :) Mukava kuulla että tykkäät ja ihanaa saada hyvää palautetta. :)
   Tosiaan nuo pienet kehittyy omassa tahdissaan, meilläkin pojat on olleet hitaampia liikkeelle lähdön kanssa, mutta Olivialla tuntuu olevan kiire. Jos minulta kysytään, niin ei tartteis olla. ;D
   Ihania aurinkoisia päiviä sinullekin ja kiitos että piristit minun päivää kommentillasi!

   Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)