keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Valmiina vauvaan (tarvikkeet osa 2)

 
 
Raskausviikkoja olisi nyt kasassa jo päälle 38 eli laskettuunaikaan olisi enää 1,5vkoa!
Samaan aikaan tuntuu että olisin ollut raskaana jo pienen ikuisuuden, aika suorastaan matelee loppua kohti ja mutta samalla on fiilis että apua, tämähän loppuu ihan just ja onkohan kaikki nyt takuulla ihan valmiina fiilis. ;)
 
Ultrassa on käyty jo moneen kertaan ja varsinkin nyt loppuaika melkein joka viikko. Raskausdiabeteksestä johtuen olen ollut tarkemmassa seurannassa ja nyt viime metreillä on sitten lisäksi seurattu vauvan asentoa. Tuo pieni ihme kun jostain kumman syystä viihtyy yksiössään viistosti poikittain pää oikealla puolella kylkiluitteni alla. Eilen vauva sitten käännettiin äitiyspolilla pää alaspäin ja vietin jo tovin osastolla seurannassa. Käännös oli peloistani huolimatta kivuton ja helppo, kaikki sujui hyvin. Saa nähdä pysyykö nyt asennossaan vai vääntääkö vielä itsensä takaisin poikittain, mitä vähän pelkään..
 
Onneksi vauva ei ole kuitenkaan kovin suuri painoarvion mukaan, kuten veljensä (tai kaksi viimeisintä) ovat olleet. Toissapäivän painoarvio oli 3300g. Ison koon takia ei siis luultavammin tarvitse olla huolissaan, ainakaan vielä. Tämä "sokerivauva" ei siis ole kerännyt liikaa massaa itselleen ja itsekin olen onnistunut painoa välttämään omasta mielestäni tosi hyvin (johtuen varmasti pitkälti raskausdiabeteksen ruokavaliosta), kun tähän mennessä on kertynyt vain 9kg. Hyvin siihen nähden että ihan jokaisessa aiemmassa raskaudessani painoa on päässyt kertymään yli 20kg. ;)
 
Nyt siis taas odotellaan lähtisikö pikkuinen syntymään itsekseen ja oikeassa asennossa. Ensi tiistaina on kuitenkin taas kontrolli ä-polilla ja tarvittaessa uusi käännös, sekä kenties samantein kalvojen puhkaisu, jotta saadaan vauva tulemaan alatiesynnytyksellä oikeassa asennossa. Alan jo olla aika malttamaton, kuten arvata saattaa. Toisaalta olisi hyvä jos synnytys menisi vasta ensi viikolle, koska tulevana sunnuntaina olisi vielä tähän väliin esikoisen rippijuhlat juhlittavana. Että vähän jänskätään miten tässä käy! :)

 
Lupasin jo ajat sitten kyselijöille kuvia vauvantarvikkeista, aikalailla niillä suunnitelmilla on menty, joita aiemmassa vauvantarvike-postauksessa mietinkin.
Kaikki on jo suurinpiirtein hankittu tai ainakin ne millä pärjää. Loput hankinnat tehdään vauvan synnyttyä ja hiukan vielä sisustusta lisäillään sen mukaan kumpi tulokas on.
 
Hensvik-pinnasänky on ostettu Ikeasta. Tykästyin tuohon malliin hurjasti, kun sen näin. Hintakin oli edullinen. Sänky on meidän makuuhuoneessa, jossa vauvalle on tuo oma nurkkaus. Nurkkaus tulee muuttumaan vielä hiukan sitten kun vauva syntyy, mm. viiri ja salkku ehkä lähtee pois ja tuo norsutaulu, joka on mielestäni hiukan liian iso tuohon hyllylle. Pieniä sisustustauluja tilalle pari hyllylle ja nurkkaan ainakin pallovalosarja.

 
Ihan alkuun muualla kodissa pyörii lisäksi Emilin vanha Annansilmät-Aitan Vaavi-sänky.
Tuo on kätevä kun kulkee pyöriensä takia helposti mukana huoneesta toiseen.

 
Vaunuiksi ostin ne Brion Happy-yhdistelmät kovalla kantokopalla, värinä Harmaa. Meillä on ollut kaikilla pojilla tuo sama vaunumalli/merkki ja olen tykännyt hurjasti. Lisäksi muut merkit ei miellyttäneet muotoilultaan, joten mitä sitä mieleistä vaihtamaan. Jos asuttaisiin kaupungissa olisin melko varmasti päätynyt Brion Go Next-malliin, mutta tänne "maalle" sopii ominaisuuksiltaan paremmin nuo iso renkaiset, tukevammat ja hyvin jousitetut Happyt. Vaunuja ostaessa oli menossa vielä hyvä kampanja, jolloin sai Brion Primo-turvakaukalon kaupan päälle. Sen valitsin koko mustana ja ostettiin vielä Base-jalusta helpottamaan kaukalon autoon kiinnitystä.

 
No nyt saattaa vähän silmiä kirveltää, joten pahoittelen jo etukäteen. ;D Nimittäin nuo kamalat vessan laatat. Meillä vessaremppa vielä odottaa parempia aikoja, joten noilla -80 luvun kamaluuksilla vielä nyt mennään..
 
Vessa on iso, joten sinne mahtui hyvin hoitopöytä. Sekin on ostettu Ikeasta ja malli on Sundvik. Kävin paikallisesta patjatalosta hakemassa vaahtomuovia alustaksi ja äitini ompeli vahakankaasta siihen päällisen.

 
Tuon hoitopöydän tason voi helposti yhdellä kädellä taittaa kaksinkerroin, mikäli kaipailee enemmän tilaa vessassa. Seinähyllyillä (nekin Ikeasta) säilyy käden ulottuvilla vaipat ja kaikki muutkin tarpeelliset hoitotarvikkeet. Seinäpussukka H&M.

 
Olin melkein varma etten saa mahtumaan kaikkia pieniä vaatteita tuon hoitopöydän kahteen laatikkoon, mutta ei tehnyt edes tiukkaa. Kaikki 50-62cm sisävaatteet mahtui ylempään laatikkoon ja alempaan laitoin pieniä ulkovaatteita, makuupussin ja kylpypyyhkeen. Hoitopöydän avohyllyllä olevissa koreissa on harsoja.

 
 Sitteri on Baby Björn Balance Soft ja imetystyyny Doomoo Softly (molemmat tilattu Baby Stylesta).
 
Näillä siis lähdetään alkuun. Sairaalakassi on myös pakattu, joten nyt sopii vaan ottaa ja lähteä synnyttämään. ;)
 


28 kommenttia:

  1. Oioioi, taas blogivauvakuumetta ilmassa :D
    Mukavaa loppuodotusta Mia, aivan ihanan näköistä kaikki teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Kiitos kovasti Ebbe! Toivottavasti pian pääsen jakamaan vauva-uutisia blogissa.

      Poista
  2. Oooh! Ompa kaunis vauvan huone! Ja tuo rottinkisänky! Ihana!! ♡

    VastaaPoista
  3. Ihanaa ja kaunista :). Onnea loppuodotukseen! Se on elämän hienoimpia tunteita kun vastasyntynyt tuhisee pestynä ja puettuna vieressä. Ja sairaala tarjoaa jotain pientä kivaa syötävää kahvin tms. kera. Muistan että koko maailma tuntui pysähtyneen ja siinä oli vain minä, mies ja vauva. Kolme kertaa olen kokenut tuota. Sekin on ollut liikuttavaa kun isommat sisarukset ovat tulleet ihastelemaan pikkuista. Jään odottamaan kuvia teidän vauvasta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kiteytit tuohon yhden maailman ihanimmista hetkistä. :) Kovasti tässä jo odotellaan koko perhe, että milloin päästään ihmettelemään uutta perheenjäsentä.

      Poista
  4. Ihania tarvikkeita! Tuo vanha pinnasänky on myös ihana. =) tsemppiä loppumetreille.

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä loppumetreille :) kaunista on teillä,kodikasta :)
    T.Sanniska

    VastaaPoista
  6. Onpas nättiä ja kodikasta :) Tuttuja tuotteita ja merkkejä. Tosi hyvännäköinen tuo Ikean sänky.

    Mulla tulee aina sun kuvia katsellessa himo sisustaa omaakin kotia valkoisemmaksi. Meillä on oleskelutiloissa 90-lukuiset sävyt, jotka kaipaisivat hieman päivitystä ;)

    Mukava kuulla, että pieni on kasvanut maltillisesti ja että käännöskin onnistui. Pidetään peukkuja, ettei muljahda takaisin lempiasentoonsa. Isoveikka istui kohdussa viikolle 37 saakka, jolloin itse päätti yhtäkkiä käännähtää ympäri - oli se kyllä aika hurjan tuntuista, kun kolmikiloinen möhkäle heittää volttia vatsanahan alla!

    Hyvää vointia sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis nyt jo tuossa illalla totesin, että vauva on pyörähtänyt takaisin samaan vanhaan asentoon! ;D Ei siis tunnu tykkäävän olla pää alaspäin ja lemppari asento löytyi takas. Huoh. Minulla on viikot nyt 38+4 eli kyllä tuo tosiaan aika hurjalta tuntuu kun kieppuu miten sattuu. No toivottavasti ensi tiistaina käännös uusitaan ja samalla pääsisin kalvojen puhkaisuun, kuten vähän lupailivat jos ei pysy oikeassa asennossa.

      Meillä on tosiaan ainakin valkoista. ;) Siitä tykätään, joten ei pääse kyllästymään. Tuo vessa on minusta vaan aivan kamala, mutta ei vaan pysty kaikkee kerralla remontoida ja toisekseen onhan se kiva päästä sitten jossain välissä laittamaan mieleiseksi, kun ei ole koko talon remppa samaan syssyyn. Jännästi silti silmä tottuu kaikkeen, joten kyllä sitä hetken jaksaa odotella tulevia uudistuksia. Heh, 90-luku ehkä oli vähän siedettävämpää sisustusta kuitenkin kun 80-luku vai mitä oot mieltä? :D

      Poista
  7. Meillä on tuo sama pinnasänky ja myös sama ensisänky :) rottinkinen on mun vanha ja kiertänyt välissä kaikki serkutkin, nyt maalattiin se pari vuotta sitten esikoista varten vaan valkoiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Annansilmät Aitan rottinkisänky on ollut tuotannossa aika kauan, koska minullakin oli vauvana sellainen, kuten sinulla. :)
      Harmillisesti meillä tuo ei ole se minun vanha, vaan on tullut miehen veljen lapsilta, mutta meinasin kyllä että säästelen tuon omille lapsenlapsille. ;)
      Minä mietin tuota maalaamista pitkään, mutta sitten se vaan jäi. Oliko millainen operaatio? Onko maali kestänyt hyvin?

      Poista
  8. Ihanasti on kaikki laitettu valmiiksi, ei puutu enää kuin vauva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta Kitta, sopis vaan pienen nyt tulla! ;)

      Poista
  9. Voisitko kirjoittaa tuosta raskas diabeteksen ruokavaliosta?

    VastaaPoista
  10. Ihanan nakoisia valmisteluja, vauvakuumehan tassa tulee :) Paljon voimia ja hyvaa vointia viimeisille metreille ennen synnytysta!

    VastaaPoista
  11. Voi miten kiva postaus ja ihania vauvajuttuja! Tuun reilu pari kk sun perässä eli nyt rv29+. Meillä ei oo tehty vielä mitään vauvavalmisteluja ja vähitellen alkaa iskeä jo paniikki asian suhteen. Ihan kädenkäänteessä kun niitä hommia ei edes tehdä. Kerroinkin jo joskus aiemmin, että ollaan "pakkotilanteessa" uusien rattaiden hankkimisen suhteen, sillä aiemmat ei mahdu 7 hengen autoon sitten kun kaikki paikat on käytössä. Ollaan katseltu niitä Brion Smile -rattaita, joihin saa vaunukopan, ratasosan ja kaukalon. Täyttäis hyvin meidän kaikki tarpeet. Jahkataan vielä, että otetaanko koppa vai käytetäänkö 3v sitten tupliin ostettua Brion kantokoppaa. Jotenkin ajattelen, että vaununkoppa olis kivempi, kun on käytössä kylmimmän ajan talven yli, mutta varmaan kantokopallakin pärjäisi. Kokeiltiin ratasosaa myös meidän 2v 9kk pojalle. Mahtui vielä makuuasentoon, jalat hieman koukussa. Kuomun alle sopi myös istumaan eli silläkin perusteella Smilet toimis koko ratasajan. Tuo rottinkisänky on ihana ja lisäksi käytännöllinen alkuvaiheessa. Meillä on sellainen jalallinen rottinkisänky, jossa kaikki ovat nukkuneet yönsä n.4kk ikäiseksi. Sänky tulee kuitenkin yläkertaan meidän makkariin, joten alakertaan tarvittais joku "päiväsänky" myös. Leanderin kehto olis ihana, mutta sitä en kyllä malta enää viimeiselle hankkia. Vaihtoehtoisesti olen katsellut vaavisänkyä. Toisaalta vaununkoppa vois ajaa saman asian. Hyviä vointeja sulle! Toivottavasti vauva ymmärtäisi lopulta valita oikean asennon. Mukavia rippijuhlia ja tsemppiä synnytykseen! Jännityksellä jään odottelemaan teidän vauvauutisia, siis syntymästä.

    VastaaPoista
  12. Tosi kivalta näyttää vauvan oma nurkkaus & kaikki pikkuruiset vaatteet! Tsemppiä odotuksen viimemetreille & onnea synnytykseen <3

    VastaaPoista
  13. Tuli vielä mieleen, että sairaalakassipostaus olis kiva, jos vielä ehdit sellaisen tehdä; )

    VastaaPoista
  14. Kivalta näyttää. Rauhallista ja simppeliä. Onnea maratonille..

    VastaaPoista
  15. Tsemppiä viimeisiin hetkiin. Jännä nähdä osuuko arvaus oikeaan. Mulla meinaan vahva tunne et ois tyttö. Tosin omissa raskauksissa tainnut kaikki veikkaukset mennä metsään. :D

    VastaaPoista
  16. Heippa,
    Onko kaikki hyvin?
    T.Sanniska

    VastaaPoista
  17. Jokohan pieni ihminen on tullut maailmaan?? :)

    VastaaPoista
  18. Tulin kurkkimaan, että joko on vauvauutisia.

    VastaaPoista
  19. Täällä odotetaan jo vauvauutisia =)

    VastaaPoista
  20. Vauvauutisia kurkkimassa minäkin, toivottavasti kaikki on hyvin!
    Rose

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)