tiistai 8. heinäkuuta 2014

Se äitiyspakkaus

 
 
Päädyin ottamaan meille keväällä äitiyspakkauksen, aikani pähkäiltyäni mikä olisi viisain ratkaisu. Kuitenkin pakkauksen puolesta puhui se, että se rahasumma on melko pieni pakkauksen sisällön arvoon verrattuna ja toisekseen pakkaukseen liittyy niin paljon tunnetta. Lisäksi ajattelin, että koska tuleva pieni ihminen on meidän viimeinen vauva, niin halusin vielä kerran käyttää hyväkseni tämän mielettömän kotimaisen mahdollisuuden.
 
Olihan se kiva taas ihmetellä sisältöä tulevien iso-veljien kanssa ja miettiä miten se vauva onkaan pieni syntyessään. Täytyy sanoa, että näin livenä sisältö on paljon ihastuttavampi, kuin tuotekuvissa. Olen varma, että meillä tullaan käyttämään lähes kaikkea mitä pakkauksesta löytyi.
 
Makuupussi Aappa-kuviolla on yksi pakkauksen lempparini ja kaunis on myös tuo toppahaalari. Haalarissa on kauttaaltaan tekstiä.
 
 
Villahaalari on Tuttaa ja se on 80% villaa, oikein laadukkaan oloinen mielestäni verrattuna ainakin vuosien takaiseen versioon. kevytvanuhaalari on kauniin turkoosi, sopii varmasti kivasti niin pojalle kun tytöllekin.
 
 
Sisävaatteista lempparikseni nousi oranssit vaatteet. Oranssin sävy on minusta tosi nätti, ei liian räväkkä.

 
Kooltaan tosiaan nuo 50cm vaatteet on aika reiluja (kuten aiemmassa äitiyspakkaus postauksessa kommentoittekin), vastaa hyvinkin 56-60cm. Ihan kiva siis toisaalta, että on sitten tuota pienempää kokoa, joka menee heti käyttöön. Itse kun olen suurimman osan vauvanvaatteista ostanut koossa 62cm, koska oletan että meille on tulossa taas suht pitkä vauva.
 
Potkuhousuja on mielestäni ehkä parit liikaa, tilalle itse olisin kaivannut vaikka parit ohuet collegehousut. Kyllä meillä noita potkareitakin pidetään, kun ne on minusta ihan pikkuisella tosi söpöt, mutta itse en ole niitä ostanut yhtiäkään muuten. Housut on jotenkin kätevämmät kuitenkin..

 
Ne mistä en niinkään tykännyt oli nuo lilat ja tummanharmaat trikoohousut (kuten jo tuotekuvien perusteella arvelin). Niissä on minusta vähän hassu malli; lyhyehköt lahkeet ja pitkä haara-vyötärömitta. kelta-raidallinen body on kummallisen "koppura" ja hiukan leveähkön oloinen. Unihaalarit ja puolipotkarit on ihan kivat kyllä.

 
Tavarakasa oli aika perinteinen ja ihan tarpeellinen sellainen. Vielä 7v. sitten tosin muistaakseni mukana oli mm. vaippanäytteitä yms., mutta nyt mitään näytepakkauksia ei ollut. Huppupyyhe, harsot, lakana ja kosteussuoja tulee meillä ainakin ahkeraan käyttöön myös. Pussilakana ei ole kyllä kovin kaunis verrattuna aiempiin, mutta kyllä sekin käyttöön meillä varmasti pääsee. (muutamat jutut jäi näistä kuvista pois, kuten mm.myssyt ja ruoka/kuolalaput)
 
Miltäs teistä pakkaus näyttää näin kuvina?
Päädyittekö te muut odottavat lukijat ottamaan pakkauksen?
 
 

19 kommenttia:

  1. Eikö olekin aivan ihana tuo toppahaalari, tosin ihan hurjan reilu! Reilumpi kuin nyt aiempien vuosien. Mä niin toivon, että meillä mahtuu alkutalvesta tuo puku päälle, kun menin sen ostamaan. On jotenkin tosi nätti ja vaikka kirkkailla asusteilla saa niin eri näköisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se! :) Ihanan hillitty, mutta kuitenkin jotain muuta kun ihan yksivärinen. Tosiaan helppo yhdistää eri värisiä asusteita.
      Minä ajattelin, että meillä tuo menisi jo tulevana talvena tällä pian syntyvällä vauvalla. Siis noin lahkeet ja hihat käännettynä pussiksi. Mutta saa nähdä onko sitten liian reilu.. Toisaalta meillä on kaikki pojat olleet jo 4kk iässä vaatekoossa 68cm, joten jos tämä uusin tulokas kasvaa samaa tahtia, niin saattaisi olla passeli noin pussimallina. ;)

      Poista
  2. Voi miten ihania :) Olisipa ihana päästä taas hiplaamaan äitiyspakkausta, jonkun toisen kuin omaani, tosin ;) Mutta on tuo hieno juttu ja vaatteet näyttävät kyllä todella kivoilta. Meidän 11-vuotta sitten saadusta äitiyspakkauksesta on edelleen kynsisakset käytössä!

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen. ;D Nyt tosin oli kiva ihan omaa pakkausta hiplata, kun saapui, mutta aina sitä on kiva päästä katselemaan pakkausta tarkemmin vaikka omaa vauvaa ei olekaan tulossa.
      Meillä on kanssa kolmesta aiemmasta pakkauksesta kaikki kynsisakset käytössä (vanhimmat on jo 15v. vanhat), on ne vaan niin kätevät joka paikassa. :)

      Poista
  3. Ihan kivan näköisiä juttuja :) Me päädyttiin kuitenkin rahaan, kun esikoisen pakkausesta jäi aikas paljon vaatteita meillä käyttämättä ja ne käytetyimmät jutut on edelleen tallessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että meilläkin olisi päädytty rahaan, jos edellisestä pakkauksen saamisesta olisi ollut vain 2-3v. ja ne suosituimmat olisi säästössä kuten teillä. Nyt kun edellisestä on melkein 7 vuotta ja tosiaan tämä tuleva pieni se viimeinen vauva, niin jotenkin sitä sitten halusi vielä kerran tämän mahdollisuuden hyödyntää. :)
      Kyllä aina jotain jää käyttämättä, se on totta.

      Poista
  4. Kahdelle ensimmäiselle (poikia) otimme pakkauksen, mutta nyt tällä kertaa kun tulokas on tyttö, emme päätyneet siihen. Jotenkin tuo pakkauksen väritys on tänä vuonna (kuten mielestäni useasti muulloinkin) hyvin poikamainen. Toki tulemme tytöllämme käyttämään muutakin väriä kuin pinkkiä, mutta varsinkin näin kahden vesselin jälkeen haluaa ostella niitä hempeyksiä ;) Kaukalokin täytyy ostaa, joten taidamme sijoittaa avustuksen siihen :) Onnea loppumetreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, minustakin pakkaus on aina vähän enemmän poikamainen väritykseltään. Ehkä vaan itse jaksan olla "varma" että meille taas poika tulee ja siksi vaatteet pääsee kyllä kovaan käyttöön. ;) Mutta jos meillekin nyt tyttö tulee, niiin voi olla että näistä jää useampi vaate käyttämättä, kun taas pojan kanssa ei. Eli ymmärrän täysin, että niitä hempeyksiä tytölle mielummin haluaa.
      Ihanaa odotusaikaa myös sinulle! :)

      Poista
  5. kolme ekaa sisävaatekuvaa oli mun suosikit (nämä siis näin kuvien perusteella). Nuo pilkulliset potkarit on söpön retrot! :)

    VastaaPoista
  6. Kiva nähdä noita kuvia vielä tarkemmin. Mä olen ottanut meillä vain esikoiselle äitiyspakkauksen. Kakkosen ja kolmosen rahoilla ostin kantoliinan, nelosen raha meni rattaisiin, turvakaukalon lämpöpussiin ja ties mihin (monikertaisena siis). Tällä kertaa haluaisin ostaa uuden imetystyynyn. Suosituksia? Tuntuu kyllä hölmöltä ostaa uusi näin "viimeiselle" vauvalle, mutta esikoiselle aikoinaan 14 vuotta sitten ostettu olis kyllä pitänyt uusia jo kauan sitten. Lisäksi "tällä iällä" ainakin mulla niskahartiaselkäseutu on yhä kovemmalla koetuksella. Sellainen jonkin sortin "travel system" tarvittaisiin myös, koska joudun kuljettamaan niin paljon muita lapsia. Toinen syy on se, että jos lähdemme koko porukka autolla liikkeelle, on kaikki paikat täynnä, jolloin isot rattaat ei vaan yksinkertaisesti mahdu kyytiin. Mun on ollut tosi vaikea ostaa tälle uudelle tulokkaalle vielä oikeastaan mitään. Muutamassa kaupassa olen vähän katsellut vauvanvaatteita, mutta aina ovat jääneet ostamatta. Mistä lie johtuu? Ainut ostamani asia tähän mennessä on Ticketin ruskea baby -toppahaalari. Löysin sen edullisesti ja siitä oon haaveillut jo kolmoselle ja neloselle. Lisäksi olen neulonut vauvalle merinovillaisen peiton. Toisaalta, olen säästänyt kaikki isoveljien vanhat vaatteet eli ei oikeastaan edes tarvita mitään (ellei sitten tulisi tyttöyllätystä, mutta siihen en usko). Lisäksi meidän nykyisistä lapsista kolme on syntynyt syksyllä ja yksi loppukesästä eli tämä uusi syysvauva menee vaatekokojen ja sesonkienkin suhteen samoihin. No, jotain omaa sitä toki pitää tällekin vauvalle hankkia. Olen ostanut jokaiselle vauvalle "omat" sairaalasta kotiintulo -vaatteet eli ne puuttuu. Mietin vaan ostanko kokoa 56cm vai 62cm. Neljäs lapsemme oli syntyessään 55cm. Lisäksi haluan omat vaatteet ristiäisiin ja valokuvaukseen, jossa olemme käyttäneet jokaisen 2kk-ikäisenä. Siihen siis käy samat vaatteet kuin ristiäisiin. Neljännen kohdalla alkoi olla jo hieman vaikeuksia löytää jotakin samantyylistä, mutta kuitenkin erilaista kuin muilla. Nyt se vasta vaikeaa onkin. Tytöille tuntuu riittävän mekkoja laidasta laitaan, mutta poikien juhlavaatetus on melko yksitoikkoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, tuo poikien juhlavaatetus on tosi hankala juttu.. Itse pähkäilen nyt juuri tässä meidän pojille juhlavaatteita, kun olisi vanhimman rippijuhlat vielä tässä kaikessa odotuksen loppukoitoksessa eli vajaan 3vkon päästä. :O Saa nähdä juhlitaanko vauva kainalossa vai masussa vai äiti sairaalassa (mikä ois aika tylsä vaihtoehto..). En oikein tiedä miten oma vaatetus ja varatako vauvalle jotain, mutta kun sukupuolta ei edes tiedä. No ompa jännitystä loppumetreille! :D
      Minä olen kanssa hankkinut aina jokaiselle sairaalasta tulo vaatteet ihan uutena, olen ostanut 56cm yleensä, mutta Emilillä oli body 62cm ja meni sekin oikein hyvin. Meillä pisin pojista oli 52,5cm eli ei tosin noin pitkä kun teidän nelonen.
      Minä kanssa mietin alkuun tuota jonkinlaista "travel system" juttua, mutta sitten kun halusin Brion vaunut, niin siinä tuli automaattisesti kaupanpäälle (kampanja) Brion kaukalo, joten siihen ei taida käydä mikään pieneen tilaan menevä ratasrunko..
      Brion kaukalo käy kyllä adaptereilla Brion vaunurunkoon, mutta tuo vaunurunko on ehkä suht iso kuljetella mukana kuitenkin.
      Ei meilläkään vaunut mahdu mukaan autoon, kun koko porukka lähtee liikkeelle autolla, mutta ajattelin jos myöhemmin hankkisi jotkut kevyet ja pieneen tilaan menevät sateenvarjo tai jotkin sellaiset rattaat (makuulle menevät kuitenkin).
      Minä tilasin DooMoo imetystyynyn, joka muuten juuri tänään tuli. Tilasin sen perusmallin (olikohan softly) ja yllätyin vähän kun on melko pieni. Toisaalta ihan näppärän kokoinen silti ja kyllä tuossa hyvin vauva mahtuu makoilemaan imettäessä ainakin sen puolisen vuotta. Ihanan pehmoinen tyyny ja laadukkaan oloinen, muuta en tietty vielä osaa sanoa. Tuosta luin paljon kehuja keskustelupalstoilta, joten siksi siihen päädyin.

      Poista
    2. Kommentoisin tuohon ratasjuttuun että meille hankittiin 4 vuotta sitten brion kaukalo ja samalla matkarattaiksi inglesina zippyt. Niihin käy tuo brion kaukalo ja on kyllä olleet kätevät molempien lasten kanssa :)

      -Marianna

      Poista
  7. Minulle on tulossa neljäs vauva ja taas otan pakkauksen <3 En osaa edes ajatella, että ottaisin sen pienen rahasumman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo pakkaus vaan ihana etuus, kannattaa se kyllä hyödyntää jos yhtään siltä tuntuu ja tosiaan rahasumma ei vastaa sen arvoa.

      Poista
  8. Ihana tuo toppahaalari ja laatikkokin on paljon kauniimpi kuin 4 vuotta sitten :)

    Saija

    VastaaPoista
  9. Oi miten ihania, ei vuosina 05 ja 07 ollut noin ihania! Kolmannelle en sitten pakkausta ottanutkaan vuonna 12.

    VastaaPoista
  10. Meillä ei enää ole ajankohtaisia vauvanvaatteet. Mutta tuossa kun mainitsit ne kahdet housut joista et pidä niin niitten malli on just passeli kestovaippoja käyttäville vauvoille. Paksun vaippapaketin kanssa kun tarvii reilusti sitä tilaa juurikin tuonne haara-vyötäröseutuun :) Kolme vuotta sitten kuopuksemme kanssa jäi monet ihanat bodyt ja housut käyttämättä kestovaippojen takia. Bodyjen kanssa jatkopalat oli kova sana, mutta tietyt pöksyt ei mennyt vapan päälle millään :) Kokonaisuudessaan kyllä ihana äitiyspakkaus. Ainahan niitä pikkuisia vaatteita on ihana hypistellä.

    VastaaPoista
  11. Aappa-makuupussi on oma suosikkini, meillähän on pikkuveikan huone sisustettu Aappa-tekstiilein ;) Toppahaalari näyttää yllättävän kivalta ja "modernilta" aikaisempiin verrattuna.

    Minä käytin pojilla vauvana nimenomaan perinteisiä potkuhousuja, en niinkään housuja+sukkia. Ihan vain siitä syystä, että sukat ei pysyneet näillä kummallakaan koskaan jalassa ;) Toisaalta jo vauvana varsin vilkas pikkuveikka onnistui aina saamaan jalkansa potkarien samaan punttiin ja hermostui tietysti jalkojen jäädessä jumiin! Välillä pidin sitten vielä sukkia potkarin päällä, että pysyis vaatteet oikein herran päällä ;D

    Äitiyspakkaus on hieno juttu. Muistan vieläkin, millaista oli avata ja tutkia pakkausta vuonna 2008. Minä otin isoveikalle pakkauksen ja pikkuveikalle rahana, sillä olin säästänyt osan vauvanvaatteista ja kaikki tarvikkeet.

    Tsemppiä viime metreille, kohta helpottaa! :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)