maanantai 14. heinäkuuta 2014

Rannalla

 
 
Nämä "ihanat" helteet on ajaneet meidätkin taas rannalle useampana päivänä. Mikäs siinä, lapset nauttii ja äiti koittaa istua varjossa rannalla (ja yrittää päästä lähdön hetkellä ylös, kun sinne rantahiekalle on alkuun päättänyt kellahtaa ;D).
 
 
Pienille rantaleijonille on välillä melko hankalaa saada iholle aurinkorasvaa, se kun on kuulemma tahmeeta ja ärsyttävän tuntuista. Enkä ihmettele ollenkaan, itse en ole tähän päivään mennessä törmännyt aurinkovoiteeseen joka imeytyisi täydellisesti ja ei nousisi hikoilun myötä viimeistään takas ihon pintaan. Toisekseen rasvaus on minusta se ärsyttävin vaihe rannalle lähdössä/siellä ollessa.

 
Lemppariksi onkin muodostuneet meillä etenkin Emilin kohdalla ihan pienestä saakka UV-suojatut uima-asut. Rasvaus vähintäänkin puolittuu, kun paljasta ihon pintaa jää näkyviin melko vähän ja toisaalta suoja on sitten tuplattu.
 
Tänä vuonna sain yhteistyön merkeissä Reimalta testattavaksi Emilille Angry Birds-malliston UV-suojatun uimapaidan, shortsit ja hatun.
Voitte arvata, että jo pelkästään kuosinsa puolesta näistä tuli heti pojan lempparit. Eikä sillä, Emil valitsee aina itse mieluiten UV-asun rannalle joka tapauksessa, vaikka meillä on myös ihan perus uimashortsit kaapissa.

 
Näitä on nyt jo muutamaan kertaan pidetty ja olen kyllä tähän mennessä erittäin tyytyväinen settiin. Asu istuu hyvin tuon meidän hoikkiksen päälle, nuo shortsitkin kestää kunnolla jalassa vaikka vyötärönauhoja ei kamalasti edes kiristä. Hattu oli myös todella positiivinen yllätys, se kestää hyvin päässä tuulisellakin säällä ja suojaa hyvin kasvoja sekä niskaa auringolta. Hattu on muuten kääntömalli, joten puolta voi vaihtaa lennossa fiiliksen mukaan. ;)

 
Kokona meille tuli paidassa ja shortseissa 134cm ja hattu on kokoa 54. Emil on nyt n.130,5cm pitkä.
 
UV-suoja on näissä 50+ ja Reima SunProof-neulosmateriaali lupaa käännyttää pois 98% haitallisista auringon säteistä. Tietysti hyvä huolto kannattaa muistaa, että nuo ominaisuudet säilyy pitkään. Eli huuhtelut uintireissujen jälkeen ja pesut tarvittaessa nurin käännettynä ilman huuhteluainetta.
 
 
Pirtee setti vai mitä?
Suositaanko teilläkin UV-suojattuja uima-asuja?
 
Vinkkinä lopuksi vielä, että Reimashopissa näyttää olevan nyt nuo hatut -40% alessa!



22 kommenttia:

  1. Meidän 6veeltä löytyy tuo sama setti ja on kovassa käytössä ollut!
    Poikaa ei häiritse mutta äidin mielestä tuon hatun kanssa näyttää ihan kaks veeltä :D Vähän liian lapsellinen äidin makuun mutta lapsen päässähän se on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohan se olla, että hattu on vähän kivempi pienemmälle käyttäjälle. ;) Meilläkin tosin Emil tykkää, eikä tunnu olevan sitä mieltä että olisi pienten hattu, tykkää kyllä yleensäkin lierihattumallista.

      Poista
  2. Itse asiassa meillä käytetään / on käytetty hyvin vähän noita uv-suojavaatteita. Rasvalla on menty... Erityisen hyviä ovat olleet apteekista ostetut lapsille tarkoitetut aurinkorasvat, mm. Aco. Ovat kyllä jäykkää kamaa, mutta hyvin levittyvät ja pysyvätkin iholla.

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika moni tykkää rasvoista enemmän, itsestä ainakin tuntuu että harvalla täällä "maalla" näkee UV-suojavaatteita. Mutta se on pääasia että kaikille löytyy jotain. :) Meillä on ollut juurikin noita apteekin rasvoja ja ihan tavan kauppojenkin rasvoja ja ihan yhtä tahmaisia minun makuun. ;D

      Poista
  3. Noi uv vaatteet on kyllä huippu keksintö! Lasten rasvaaminen ei muutenkaan ole ihan helppoa, niin nuo nopeuttaa sitä valtavasti! Aleista pitää kyllä ensi kesälle hankkia ehdottomasti meillekin! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, jos tosiaan rasvojen kanssa läträäminen ärsyttää sinuakin. ;)

      Poista
  4. Setti on kiva, mutku äiti on allerginen noille linnuille ;) Näin sinut eilen S-marketin parkkipaikalla, kun olimme tekemässä lähtöä kotia kohti Joensuun seudulle Kesämaa-reissun jälkeen. Kovin tuli mieleen oma olotila vuosi sitten, kun oli iso masu ja hellettä, oma laskettukin oli heti elokuun alussa. Lämpöisää loppuodotusta sinulle <3 -Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kamala, olin varmaan ihan nuutuneen näköinen! Kovin ei jaksa näillä helteillä ja tällä olotilalla tuohon omaan ulkonäköön paneutua. ;D
      Oliko kesämaa millainen kokemus? Me ei viime vuonna käyty ollenkaan ja saa nähdä ehditäänkö tänä kesänä. Jotain uutta sinne on kai tullut?
      Joo ja nuo linnut tuntuu joko ihastuttavan tai vihastuttavan. :D
      Ihanaa kesää sinulle ja koko perheellesi Piia!

      Poista
  5. Tosi kiva setti! Joo ei se aurinkorasvan kanssa läträäminen mitään herkkua ole... Meillä on pojalla AINA ollut lippis, noi kalastajanhatut näyttää hassulta sen päässä! Ehkä se on sitä, kun ei ole silmä tottunut :) Mutta kivalta näyttää Emilin päällä, kyllä mäkin tykkäisin <3

    -Jamina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niin se varmaan menee että joku hattutyyli vaan tuntuu enemmän oman lapsen näköiseltä kun taas toinen. Meillä esim. 13v. ei ole koskaan käyttänyt muuta kun lippistä, hälle ei juuri sopinut minusta lierihattumalli. Emilillä taas on ollut enemmänkin vaan näitä lierimalleja, ne käy kivasti hälle. :)

      Poista
  6. Ihana asu! Jo riittää helteet mullekin, syksyä odotellessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Just tänään totesin miehelle, että voi kun tulisi jo syksy ja sen raikkaus! Mies totesi minut hulluksi. ;)

      Poista
  7. Heippa,
    Laitatko äitiysvaatteita huuto.nettiin myyntiin kun saat vauvelin? Ollaan saman pituisia ja minäkin m/l kokoa, niin odottelen jo äitiyshousujesi myyntiä :D
    T. Kolmosesta haaveileva lukija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan toki huutikseen sitten kun vauva on syntynyt. Tosin voi olla että ihan heti en ehdi/jaksa ja menee sinne syyskuulle, että ne sinne asti saan. ;)

      Poista
  8. Piti tulla kurkkaamaan, joko the vauva on masun ulkopuolella :) Meillä UV-vaatteita on käytetty varsinkin poikien ollessa pienempiä, nyt vain kuopuksella on UV-puku käytössä. Varsin käteviä kyllä ovat, ajatuksena oli hankkia kaksiosainen puku esikoiselle täksi kesäksi, mutta jotenkin se vain unohtui....

    Jaksamista sinulle loppuraskauteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä(kin) yhdessä koossa. ;) Nyt näyttääkin siltä, että vauva ei olekaan isokokoinen, joten voi olla että synnytys meneekin sinne lasketulle ajalle asti. Siihen olisi siis vajaa 3vkoa. Toisaalta ensi maanantaina selviää enemmän ultrassa, vauva nimittäin on poikittain masussa ja jos ei suostu kääntymään, niin leikkaushommiksi menee. ;)

      Poista
  9. Meillä on aina menty Apteekin aurinkorasvoilla, mm. Louis Widmerillä ja Acolla on tosi hyviä rasvoja. Mitään markettiaurinkosuojarasvoja ei ole kelpuutettu yhden "vikaoston" jälkeen.
    Mä en tiedä syytä, mutta en osais muksuille pukea tuollaisia uv-asuja, tuntuu jotenkin "hassuilta".. (oon vähän outo..)
    Emilin päällä näyttää kuitenkin ihan ok.

    * 2 poikaa *

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin on kokeiltu noita apteekin rasvoja ja markettirasvoja, yhtä tahmeita vaan omaan makuun molemmat. Toisaalta on muutenkin tosi tarkka siinä että rasvan pitää imeytyä hyvin ja siksi perus ihorasvoistakaan juuri mikään ei kelpaa. Eli oon kans vähän outo. ;)
      Mutta hyvähän se vaan on, että joka makuun löytyy tuonne aurinkoon vaihtoehtoja. :)

      Poista
  10. Meillä on suosittu alusta alkaen lasten kanssa noita uv-pukuja, mutta minulla on asian suhteen nyt vähän tänka på. Lapset eivät nimittäin ole uv-puvuissaan juuri viihtyneet vedessä, ei edes ulkomailla. Nyt kun kokeeksi ollaan annettu olla ihan perusuimashortseilla niin kappas, heistä on kuoriutunut ihan vesipetoja. Ilmeisesti se märkä uv-suojapuku on tuntunut inhottavalta ja kylmältä ihoa vasten, ovat palelleet. Vasta nyt tajusin yhteyden. Ei sillä, minäkin palelen herkästi, enkä itsekään haluaisi pitää märkää uv-pukua päälläni. Mutta ainakin teoriassa tykkään uv-puvuista. ;)

    VastaaPoista
  11. Kesämaasta kysyit jonkun kommenttia:eilen ko.paikassa päivän viettäneenä pakko kommentoida:paikka on selvästi pessyt kasvojaan,kuluneimmat jutut on vaihdettu tuoreisiin,jopa erittäin onnistuneesti:)Tällaisen jokakesäisen kävijän näkövinkkelistä onnistunut muutos,voin ihan suositella:D

    VastaaPoista
  12. Minä kannatan uv suojavaatteita. Aurinkorasva ja aurinko yhdessä tuntuu vaan niin epäterveelliseltä yhtälöitä. Niissä voiteissahan on monenlaista kemikaalia, itsekin pyrin välttämään...

    Nyt ongelma on vaan että 10-vuotiaalle ei löydy sopivaa aurinkopaitaa, kaikki liian lapsellisia...

    VastaaPoista
  13. Ai niin, edelliseen lisäisin, että Suomessahan se pahin aika, jolloin aurinko polttaa, on klo 11-14. Meillä käytetään uv paitoja ainoastaan sinä aikana ja silloinkin vain jos oleskelu auringossa yli 30 min...käyttö siis jää aika vähälle mutta rasvojen kanssa ei tarvii läträtä...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)