tiistai 25. maaliskuuta 2014

Vauvan sänky ajatelmia

 
Viimeinkin, raskauspahoinvoinnin loputtua (n.2vkoa sitten) ja rakenneultrassa vasta käyneenä sitä alkaa uskaltaa jo todenteolla miettiä vauvahankintoja. Uskomatonta että puoliväli on nyt ylitetty ja viimein tuntuu siltä että raskaudesta voi jopa nauttia. ;)
 
Hankintoja on tehtävä paljon. Mitään ei ole juurikaan jemmassa ja toisaalta kaikki lähtee sitten myyntiin, kun tämä vauva ei niitä enää tarvitse. Jotenkin sitä siis ajattelee, että ei haluaisi mitään suuria rahallisia investointeja tehdä, koska lisää käyttäjiä ei enää tule. Kaikesta huolimatta kovin edullisesti ei pääse, vaikka valitsisikin halvinta mahdollista ja toisaalta luottaako siihen halvimpaan vaihtoehtoon.. Käytetty on toki yksi vaihtoehto, mutta täällä missä me asutaan on sekin aika hankalaa, ellei ole valmis ajamaan pidempiä matkoja hakemaan. Tuttuja keltä voisi kierrättää edes jotain ei nyt ole tiedossa.
 
 
 
Ihan ekaksi olen miettinyt nukkumajärjestelyjä. Meillä on kahdella vanhimmalla pojalla oma huone ja nämä kaksi nuorinta taas jakaa saman huoneen. Tosin Emilin sänky on edelleen meidän makuuhuoneessa, koska siellä on tilaa. Nyt vauvan myötä Emil muuttaa nukkumaan Oliverin kanssa samaan huoneeseen, joten sinne on hankittava kerrossänky (siitä lisää toisen kerran). Vauvan sänky/nurkkaus tulee meidän makuuhuoneeseen.
 
Onneksi olin sen verran ihastunut Emilillä vauvana olleeseen Annansilmät-Aitan Vaavi-rottinkisänkyyn, että olin sen säilönyt varastoon (ihan vaan varalle ;)). Tuo sänky on tullut meille käytettynä miehen veljen lapsilta ja onkin varsin perinteikäs, koska minulla on itsellänikin ollut vauvana tuo ihan samanlainen. Se on siis vauvalle ihana ensisänky n.3kk ajan ja kiva myös siitä, että sen saa pyörien takia helposti huoneesta toiseen.
 
Vaavi-sängyn lisäksi ja pidempää käyttöä ajatellen on myös hankittava pinnasänky. Haluan ihan perinteisen ja simppelin mallin, riittää että pohja nousee pariin eri tasoon. Ikealla olisi ihan kivoja perus pinniksiä ja Hensvik olisi hiukan tasalaitaista erilaisempi ja sopisi meidän sisutustyyliin mukavasti, mutta en oikein tiedä pidänkö umpipäädyistä. Olin ajatellut että valkoinen on se väri, mutta löysin aika kauniin vaaleanharmaan Baby Stylesta. Tuossa olisi vain toinen pääty umpinainen. Harmaa istuisi myös meille, mutta muita sävyjä en edes harkitse. Näissä molemmissa olisi hinta n.100e kieppeillä, joten varsin kohtalainen.
 

 
Olen myös googlettanut reunapehmusteita ja pussilakanoita. Niitähän löytyy vaikka kuinka, mutta sellaisia just mieleisiä ei niinkään. Reunapehmusteista ykkönen on tällä hetkellä Elodie Detailsin lippuviiri pehmuste, jonka bongasin Skidistä. Toinen ihanuus olisi Färg&Form pilvikuosinen pehmuste (kuva Baby Style).
Pussilakanoista muistelen jemmasta löytyvän Finlaysonin Aappa-setin ja toinen ostoslistalla oleva on ehdottomasti Finlaysonin keltainen Elefantti-setti.
Ja toki vauvan nurkkaukseen olisi ihanat sopivassa sävyssä nuo ihanat pallovalot. ;)
 
 
 
Pari ostosta pienen sänkyyn on jo tehty. Nimittäin tämä yllättävän ihana kuosi on Cirafin uutta mallistoa ja ostettu Prismasta. Sirkus aiheinen koristetyynynpäällinen ja pussilakanasetti on jotenkin niin kaunis, ettei näitä voinut ohittaa. Kaikissa noissa on toinen puoli kelta/valkoista salmiakkiruutua. Noita oli muuten myös mustan sävyisenä, niin että sirkuskuosi oli pohjaväriltään musta ja toinen puoli musta/valkoista salmiakkiruutua. Vauvakoon lisäksi löytyy lasten kokoa.
 
Nyt vaan siis miettimään loppuja ostoksia, vaikka ehtiihän tässä. Ajatuksen tasolla on kuitenkin hyvä jo suunnitella, varsin tälläisen hätähousun. ;) Hyviä vinkkejä otetaan myös kivan ja hyvän pinnasängyn löytymiseen vastaan!
 


30 kommenttia:

  1. Mä ihastuin kans heti nähtyäni tohon Elodie Details reunapehmusteeseen!
    Meillä on Brion pinnasänky ja siihen hoitotaso siihen päälle. Hankittu jo esikoiselle ja oon ollut hurjan tyytyväine. Koko kombo tuli maksaan n. 40e. Sänky löydettiin lähes uudenveroisena käytettynä huuto.netistä ja hoitotaso netin poistomyynnistä. Suosittelen kyllä tollasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippuhalvalla olette kyllä pinnasängyn ja hoitotason löytäneet! :)
      Meillä hoitopöytä tulee vessaan, koska se on sen verran iso että mahtuu hyvin ja on sitten vesipiste ihan vieressä. Haaveissa olisi lipasto/hoitotaso systeemi, mutta vielä en ole bongannut sopivaa.

      Poista
  2. Ihania juttuja :) tuo pussilakana on kyllä niin mainio, toivottavasti meidänkin prismasta löytyisi. Verkkokaupassa sitä ei näyttänyt olevan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, verkkokaupassa ei ole kun itsekin kurkin juttua tehdessäni. Kummaa.. Itse olen ainakin kahdessa eri Prismassa näitä nähnyt, joten luulisi löytyvän joka paikasta. :) Omani ostin kaksi viikkoa sitten.

      Poista
  3. Ihana kuulla sinusta taas, ja että kaikki on hyvin!
    Meillä odotetaan kolmasta lasta syntyväksi elokussa ja ekat kuukaudet saa nukkua miehen vanhassa rottinkisessa korisängyssä jonka jälkeen siirtyy pinnasänkyyn. Pinnasänky on ollut meidän kahdella vanhemmalla lapsella ja ennen sitä tuttujen mummolassa 6 lapsenlapsen käytössä, eli ei mistään uudesta hienosta sängystä puhuta, mutta täysin toimivasta ratkaisusta. Minusta taas pinnasängyssä umpinaiset päädyt ovat hyvät; vähemmän pinnoja joiden väliin jäädä kiinni, ja jotenkin sänky tuntuu suojaisammalta.
    Eli nukkumiseen tarvittavat kalusteet meillä on vielä jemmassa, mutta tälle vauvalle olen aikonut ommella babynestin (siis sellaisen nukkumapesän).

    Todella kauniit nuo sirkus-lakanat, muistutavat hyvin paljon Lindexillä myynnissä olleita Littlephant-vaatteita tyyliltään. Ehkä meidänkin pitäisi käydä Prismassa...

    Täällä toinen joka tykkää suunnitella kaiken hyvissä ajoin, eli jos raskauspostauksia/vauvahankintoja jaksat postailla, niin minä ainakin mielekiinnolla luen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ihanaa teillekin on siis tulossa elokuun pikkuinen. :) Meilläkin oli neljällä pojalla kaikilla sama pinnasänky, joka oli ihan halpa Jyskin perusmalli. Oli siis hyvä vaikka halpa, mutta lähti Emilin jälkeen ilmaiseksi kierrätykseen. Ajatuksissa kun oli muutama vuosi sitten vielä, että Emil on meidän viimeinen vauva. ;)
      Mahtavaa kierrätystä teilläkin pinniksen kanssa!
      Hyvä pointti muuten tuo, että kun pinnoja on vähemmän, niin vähemmän myös vaaraa jäädä niiden väliin. Meillä ainakin niitä pieniä käsiä ja jalkoja saa aina siirtää pois pinnojen välistä, vaikka kuinka olisi reunapehmuste välissä. ;)

      Tuo babynest on ihan uusi juttu minulle, kerro siis ihmeessä millainen se on?

      Toki nyt kirjoitan vauvajuttuja useammin, nyt ne alkaa olla jo erittäin ajankohtaisia. :)

      Poista
    2. Babynest on siis sellainen ovaali pieni pesä, jossa vauvalla on turvallinen olo (toivottavasti). Pieni, ohut patja jonka ympärillä reunoilla kiristettävä vanumakkara. Tosi vaikea selittää... sille ei suomeksi ole näköjään mitään nimeäkään, vauvanpesästä luin jossain. Ruotsissa nämä ovat todella suosittuja ja ohjeita tekemiseen löytyy useasta blogista ja niitä myydään myös valmiina. Googlen kuvahaulla selviää parhaiten mistä on kyse =)

      Poista
    3. Nyt muistan nähneesi sellaisen jossain, kun tarkemmin kerroit. Voin uskoa että varmasti vauva viihtyy siinä. :) Ylipäätään tuntuu että vauvoille luo aina turvallisemman tunteen, kun on jotain ympärillä. Itse olen aina tyynyillä ja peitolla laittanut pienen "pesään", mutta tuollainen valmis systeemi on taatusti kätevämpi.

      Poista
  4. Tuleeko teille tyttö?? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, en tiedä! Me ei haluta tietää sukupuolta, joten ei kysytty sitä ultrassa. ;) Ylläri minusta kivempi sitten synnytyksessä. :)

      Poista
  5. Taitaa olla tyttö tulossa kun oli noin pitkään kova pahoinvointi ;)
    Kivoja sänkyvaihtoehtoja olet löytänyt :)
    T. Vakkarilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni on sanonut samaa, mutta jotenkin en usko silti. ;) Neljän pojan jälkeen sitä vaan tuntuu, ettei tyttö ole edes mahdollisuus. ;D

      Poista
  6. Rakenneultra... selvisikö sukupuoli ? Oli nämä pussilakana yms jutut niin unusexejä/poikamaisia että ajattelin kysyä. Neljän pojan jälkeen jos itse saisin tytön, vetäisin sellaiset vaaleanpunaiset hattara-överit että oksat pois ;) hyvästi kaikki järkevät unisex hömpötykset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ois varmaan selvinnyt, mutta sanottiin ettei haluta tietää! ;) Me ei olla kysytty pojistakaan, joten tuntui luontevalta ettei nytkään. Ihan sama se kuitenkin on ja kiva ylläri sitten synnytyksessä. Uskon edelleen vaan, että poika tämäkin on. ;) Nyt siis hankitaan hyvin unisex juttuja ja vaan just sen verran että pärjätään alkuun, loput vasta vauvan synnyttyä.
      Jos nyt niin kummasti sattuu, että tyttö meille viimein suodaan, niin kyllä ne vaaleanpunaiset hattara-överit tulee ihan taatusti sittenkin! :D

      Poista
  7. just mietin että meniskö huomisella kauppareissulla cittariin vai prismaan, no prismaan! :D

    VastaaPoista
  8. Nain jalkikateen ajatellen valitsisin sen Ikean ihan perusmallin. Ensinnakin siksi etta se on pienempi kuin pinnasanky joka me ostettiin, vauva/lapsi mahtuu siihen ihan hyvin eika ole niin alyttoman paljon tilaa viemassa. Toiseksi siita saa etureunan pois ja erikseen ostettavan kaiteen kanssa menee viela taaperosankyna/luku-leikkinurkkana.

    Umpinainen paaty kylla antaa turvallisuudentunnetta vauvalle. Todella kaunis tuo harmaa sanky!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ajatuksia, ei tule monesti noita edes ajateltua etukäteen. Pitääpä tutustua Ikean valikoimaan tarkemmin. :)

      Poista
  9. Oooi nuo cirafin lakanat, täytyy käydä kyllä shoppailemassa :) kiitti vinkistä..
    Meillä kaks isompaa on nukkuneet ekat kk rattaissa yötä päivää(ollivat keskosia) ja sit isompina siirretty pinnikseen ja sit tää tuorein (6kk ikäinen) nukkui ekat 4kk vanhempien sängyssä keskellä(on täys aikainen vauvva)sit ku rupes pyörimään ja jalkoja nosteleen yms nii siirsin pinnikseen ja hyvin nukutaan... meidän pinnis on minun pikkusiskon vanha joka on tosikon ja tän tuoreimman välillä käynyt mun siskon vauvoilla ja taas palasi meille... se on kotipaikkakkuntani pienestä tehtaasta ostettu,siinä on umpipäädyt ja pohjaa saa säädettyä tosi moneen kohtaan...itse ollaan edellisillä käytetty ylimmässä ja alimmassa tasossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa ihanalta tuo teidän pinnasänky ja kiva kun on tarinaa takana. :)
      Aikalailla on meilläkin pojat yöt nukkuneet ekat kuukaudet meidän keskellä parisängyssä, se on niin helppoa kun on imettänyt. Päiväunia ja pikkutirsoja on sitten nukkuneet päivisin pinniksessä.

      Poista
  10. Eikö viides poika olisi ihana.. Itse en ole tyttöä kaivannut. Minulla neljä poikaa. Kivoja nuo sängyt. Meillä oli kaikilla Brion sänky.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ehdottomasti! ;) Minulle on aivan sama kumpi sieltä tulee, kun kaikki vaan menisi hyvin loppuun saakka ja saataisiin vauva syliin elokuun alussa viimeistään. :)

      Poista
  11. Ihanaa, että rakenneultra on onnellisesti takana ja pahoinvointi on viimein helpottanut!

    Ihania uusia ja osittain tuttujakin kuoseja. Meillä on pikkuveikalla Aappa-huone :) ja noita elefantteja olen aina ihastellut.

    Meiltä vapautuisi kesäksi Brion valkoinen leveä- ja litteäpinnainen vuoden 2008 pinnasänky. Siisti, vain omilla pojilla ollut. Lisäksi myyn parhaillaan "armyvihreitä" Brio Kombi yhdistelmävaunuja. Tiedoksi vaan, jos kiinnostaa ja matkanne vie joskus Lahden seudulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aapat on ihania! ;) Nuo elefantit on huiput kanssa, meillä on nyt 9v:llä ne musta/valkoisena ja Emilillä vihreä/valkoisena. Vauvan on siis saatava ne kelta/valkoiset. ;)

      Voi kun ois kiva, jos pääsisi Lahteen ja kurkkaamaan sängyn ja vaunut. Taitaa vaan olla reissut vähissä kesällä..
      Brion kombit on ostoslistalla, mutta armynvihreästä en oikein pidä, joten niissä ehkä se sävy ei ole mieleen. ;D

      Poista
  12. Jos nyt valitsisin (3 pojan jälkeen) hankkisin peruspinnasängyn, jossa on mahdollisuus irrottaa toinen pitkäsivu pois. Menisi tosiaan taaperosänkynä/sohvana pitkään. Meilläkin kuopus nukkui meidän mh:ssa 3 v. asti. Sieltä sitten isoveljen huoneeseen kerrossängyn alakertaan :-) Kun laita ei irrronnut, alkoi loppukuukausina olemaan vaarallisia tilanteita, joissa reipas 2,5 v. kiipeili omalla tyylillään pois pinnasängystä, jossa pohja oli alhaalla ja laidat korkeina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisi kyllä kätevää, että saisi sen toisen reunan pois ja menisi sitten taaperosänkynäkin tai jopa sohvana. Katselin Ikean pinnistä, josta saa laidan pois, mutta siinä on se painoraja 20kg, joten ei ehkä sohvana enää sitten? ;)
      Meillä muuten on Emil kanssa jo n.1,5v. alkoi kiipeämään pinnasängystä pois vaikka pohja oli alimmalla tasolla ja laidat ylhäällä. JA vielä päällänsä unipussi, jossa ei edes jalkoja saa kunnolla nostettua. :D
      Onneksi tajusi sentään kipata itsensä meidän parisängyn puolelle, kun pinnasänky oli siinä kiinni.

      Poista
  13. Voi mieletön miten ihana tuo Cirafin pussilakanasetti, kiitos vinkistä :) Taitaa joutua tämä äiti ostamaan pikkutuhisijalle tuollaisen :)

    VastaaPoista
  14. Hei! Hauskoja lakanakuoseja. Olen saanut käsityksen, että noita pinnasuojia ei enää suositella, vauva voi takertua kiinni tai kääntyä niin, että kasvot painuvat pinnasuojaan ja hengitys hankaloituu. Mahdollisimman vähän sänkyvaatteita ja pehmoja sänkyyn muutenkin.

    Meillä oli tukeva umpipäätyinen pinnis, josta isäntä irrotti toisen laidan ja ruuvasi sen puolen jalkojen väliin laudan. Sitten pinnis huoneen nurkkaan, runkopatjasänkymme siihen kiinni, pinniksen patja samalle tasolle parivuoteen kanssa, pinnikseen niin leveä patja, että peittää myös välin aikuisten patjaan (Etolasta mittoihin leikattuna) ja sivuvaunu oli valmis :). Toimi hyvin kaikilla kolmella. Lisänä oli vain aluslakana ja unipussi, taaperona sitten tyynykin. Täältä siirryttiin suoraan kerrossänkyyn.

    Mukavaa varustelua! Vauvat on kyllä niin ihania :).
    t. Laura

    VastaaPoista
  15. Pitää vielä lisätä, että meillä oli kakkosen synnyttyä vuokralla tuon teidän Vaavi-sängyn näköinen metallinen ex-sairaalasänky. Oli aika huono yhdistelmä juuri 2 vuotta täyttäneen isoveljen kanssa! :) Isoveikka koitti ajaa sängyllä rallia vauvan ollessa kyydissä, törmäyttää sänkyä seinään tai nousi laidasta kiinni pitäen seisomaan alapienan päälle ulottuakseen koskemaan vauvaan ja sänky keikkasi, juuri sain kiinni, ettei kaatunut. Jäi siis vähiin sen käyttö ja palautui aika pian. Teillä onneksi isoveljillä jo enemmän järkeä päässä!

    t. Laura

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)