tiistai 4. maaliskuuta 2014

Välikautta kevääseen ja syksyyn

 
 
Lumet on alkaneet sulaa kovaa vauhtia täällä meilläkin, vaikka kyllä sitä vielä löytyy ja edelleen on meillä ollut pojilla käytössä talvikamppeet. Mittari on kuitenkin jo nollan pinnassa ja vähän päällekin, joten kai se on pakko uskoa että kevät saattaa tulla tänä vuonna aikaisin. En pistä pahakseni, viime vuonna meillä oli lunta reilusti vielä huhtikuun lopulla. ;)
 
Sain viimein aikaiseksi kaivaa välikausivaatteet esille ja sovitella poikien kanssa mitkä vielä sopii, mitkä siirtyy seuraavalle ja mitkä lähtee kiertoon.
Emil on nyt kahden koon välissä. Pituutta pojalla on tasan 128cm, joten riippuu vähän vaatteen mitoituksesta meneekö 128cm vielä. 134cm taas on osassa liian reilu, joten hiukan hankala tilanne. Toisaalta tekisi mieli jo laittaa kaikki 128cm pois, koska syksyllä ne ei ainakaan mene enää, mutta päätin jättää pari takkia vielä kaappiin.
 

 
Viime kevään malliston Reiman nuolitakki on kokoa 128cm ja menee hyvin vielä. Tämä malli on minusta reilua mitoitusta, vaikka osa takeista olikin viime keväänä Reimalla aiempaa niukempaa mitoitusta.

 
 
Hihoissakin on reilusti mittaa, vaikka Emilillä on minusta melko pitkät kädet. Takki on ihanan kevyt, juuri kuivan ja lämpöisemmän kelin takki. Tämä oli viime vuonna siistimmässä menossa käytössä ja jatkaa kevään niin.
Pipo on viime myös viime kevään Reiman mallistoa, kesän alesta jemmattu, kokona 56. Puuvillasormikkaat vanhat, Prisman mallistoa.
 

 
Viime vuoden kesän alesta (-50%) jemmasin tämän Reimatec raitatakin 134cm. Tämä on nyt ainoa jemmasta löytynyt vedenpitävä takki. Sopivan reilu, ei siis niin reilua mitoitukseltaan.

 
Mustat vedenpitävät housut Lindexin Fix-mallistoa 134cm, hyvä koko niissäkin jo keväälle. Hanskat Reimatec, jo syksy pidetty (koko 4). Musta pipo NopsuPopsu (saatu viime keväänä) ja kengät Viking goretex, uudet viime vuonna Cm:n alesta (-50%) jemmatut.
 

 
Reiman kartta-takki on myös viime vuoden mallistoa ja kesän alesta (-50%) ostettu. Kokona 134cm. Tämä on minusta liian reilu vielä, vaikka kuvasta sitä ei ehkä hyvin huomaa, koska kiristin hihansuun tarrat.

 
Tästä kuvasta huomaa, että hiha ja käsi suorana ei näy edes sormenpäät. Takki on samaa kevyttä matskua ja mallia, kun nuoli-takki. Jätän siis takin odottamaan syksyä ja pidetään nuoli-takkia kevät. ;)
Pipo myös viime kevään Reimaa ja pidetty jo viime vuosi. Tähti pipo myöskin vanhaa Name It mallistoa ja housut samat kun edellisessä setissä. Kengät Rap, alesta vuosi sitten jemmattu ja nyt vasta sopii.
 

 
Viime keväänä ostin (yhteistyö lahjakortilla) Reimashopista myös tämän Reiman softshell takin jemmaan 134cm. Sopii hyvin kevään lämpimiin päiviin ja kesän viileisiin päiviin. Hiukan reilu, mutta voi käyttää.
Farkkujen kanssa kiva (farkut Villervalla). Pipo viime kevään Reimaa (testiin saatu).
 

 
Lisäksi löytyy Reiman farkkukuosinen takki, joka oli jo viime vuoden käytössä. Kokona 134cm, mutta tämä on niukkaa mallia ja vastaa enemmänkin 128cm. Pipo Neenuska.
 
Kengät on kaikki siis alejemmoja. Vikingin goret ja Rapin nahkakengät ostettu viime vuonna, Reiman kumpparit Oliverin vanhat (hänellä vain pari kertaa pidetyt). Kaikki kokoa 33, johon Emilillä jää just nyt 1,5cm tyhjää.
 
Mitään uutta en siis ole vielä ostanut. Ihan kiva sinänsä kun jemmoista löytyy jo kivasti vaatteita, mutta aina sitä jotain uutta uusista mallistoistakin haluaisi. Yhden vedenpitävän takin olen ajatellut vielä hankkia, kun nuo suurinosa on tuollaisia kevyempiä takkeja. Housuja tarvitaan ehdottomasti vielä toiset ja samoin hanskoja. Mutta kyllä näilläkin pärjää, vaikka osa näistä onkin keväälle ja osa syksylle. Katsotaan nyt mihin sitä päätyy ja lähteekö näistä jotain vielä kuitenkin kiertoon. ;)
 

44 kommenttia:

  1. Onpas ihania takkeja ja pipoja! Mukava yhdistelmä tuo kelta-musta-harmaa, tykkään :) Meillä on myös melkein kaikki aleista ostettuja tai viime vuotisia/veljiltä perittyjä, mutta kyllähän nuo keltaiset takit (varsinkin Reimalla on tänä keväänä paljon keltaista!) pistää poikien äidin pään pyörälle, että tarvitsisiko vielä joku kuitenkin...! Hyvin pärjättäisiin ilmankin, mutta mutta... reilun kuukauden olen yhtä jos toistakin takkia pyöritellyt mielessä ja sitten "sorruin" Gannan-pallokuvioiseen takkiin keltaisena 3 v:lle. Pakettia odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemppariyhdistelmäni tuo kelta-musta-harmaa. ;) Minä yleensä välttelen aleostoksia, ellei sitten ole vähintään -50% alella jotain tosi kivaa. Ihan vaan siksi, että joka kausi kuitenkin tulee jotain ihanaa, mitä mielummin ostaisi. ;) Viime kevät oli Reimalla kuitenkin niin kiva että oli pakko -50% alesta jemmata nuo pari takkia.
      Tuo Gannan kuullostaa ihan uudelta merkiltä minulle, en ole törmännyt. Mistä sellaisen tilasit?

      Poista
    2. Takki siis Reiman Gannan-takki keltainen pallo- vai olisiko rinkulakuosi paremminkin (?). Meillä 3v on n. 96cm pitkä eli olen mietiskellyt, meneekö takki vain nyt keväällä, kun sitä ei ollut enää 104cm kokoisena. (Isomman koon olisin ottanut, jos olisi ollut vielä, mutta koot loppuivat tuohon 98 cm.) Punaisena oli kans kiva, ehkä 1v pikkuveikalle sitten alesta, jos jaksaa odotella, vaikkei tarvittaisikaan... Nyt vähän harmittaa nuo aleostokset, mutta kun halvalla sai ;)

      Poista
  2. Missä te pidätte noita kaikkia takkeja? Ovat oikeasti kivan näköisiä, ei siinä mitään, mutta ovat kuitenkin kaikki mun mielestäni ns. ulkotakkeja. Henk.koht. ymmärtäisin kaksi tuollaista ja sen päälle vaikkapa joku kiva maihari tms. siistimpään menoon.
    Itse olen viime kesältä tehnyt sen huomion, että kahdella, max. kolmella, takilla pärjää :) Yksi näistä oli selvästi se lapsen suosikki, jota halusi pitää aina. Sitten oli se siistimpi ja olisiko meillä ollut vielä yksi selvästi urheilutakki. Kun kuitenkin iso osa kesästä menee huppareilla ja takit vain roikkuu naulakossa.

    Onko teillä kaikilla pojilla noin monta takkia?

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun luen tämän julkaistuna niin kuulostaa tylymmältä mitä tarkoitin :) Se ei siis ollut tarkoitukseni!

      Rose

      Poista
    2. On munkin mielestä viisi "urheilullista" tai tuommoista ulkoilutakkia paljon. Meillä on kolmeveella kaksi, että saa toisen pestyä joskus. Lisäksi mietin vielä yhtä siistimpää takkia ja se tuntuu jo kamalan paljolta :D Mutta jokainen tyylillään :) Ois kai niitä tietty kiva ostella, mutta kun esimerkiksi Reiman vaatteet on alessakin aika hintavia.

      Poista
    3. Vähän arvasin, että moni ei lue tekstiä kunnolla ja sitten saan kritiikkiä määrästä. ;) Mutta ei se mitään, saakin kysellä ja olla eri mieltä.
      Huomasittehan että noista viidestä takista vain kaksi on keväällä käytössä ja kaksi syksyllä? Eli kaksi 128cm takkia ei tule mahtumaan kun kevään ja kaksi noista 134cm on niin reiluja että ne tulee käyttöön vasta syksyllä. ;) Softshell on lähinnä kesätakki, joten sitä en laske välikauteen.
      Emil on siis nyt kahden koon välissä, kuten kirjoitin. Kun on nyt tasan 128cm pitkä, niin se koko ei enää syksyllä mene.

      Toisekseen meillä tykätään juuri tuollaisista takeista ja noista nimenomaan pidetään noita Reiman kevyitä takkeja (nuoli-takki kevääseen ja kartta-takki syksyyn) siistimpinä takkeina. Itse en tykkää liian simppeleistä ja esim. maiharimallista tai tavan kangastakeista. Softshell takki on meillä enemmänkin vaan kesäkäytössä.
      Nämä on niitä makuasioita, ymmärrän että toiset tykkää simppelimmästä tyylistä ainakin siistimpään menoon, mutta itse tykkään reippaasta ja sporttisesta. :)

      Kyllä me hyvin ehditään pitää kahta takkia keväällä, yhtä kesällä ja kahta syksyllä. :)
      Kun tosiaan eivät ole samaan kauteen kaikki..

      Poista
    4. Rose; Ei se mitään, saa olla eri mieltä ja erilaisia ajatuksia. :) Kirjoittelinkin tuohon teille Lauran kanssa yhteisen vastauksen..
      Mutta tuohon kun kysyit että onko meillä kaikilla pojilla yhtä paljon takkeja, niin on. Eli isoilla on kaikilla kaksi takkia per nuppi per kausi per koko. :) Eli kevääksi kaksi takkia per poika, jollain saattaa olla kolme.
      Emililläkin on siis tässä kaksi takkia per kausi (kaksi kevääseen ja kaksi syksyyn, yksi kesään).

      Poista
    5. Laura; Sinullekin vielä oma vastaus, tuon yhteisen lisäksi. :)
      Normihinnalla Reiman takit on tosiaan aika kalliita. Meille kaksi noista on ostettu -50% alella ja kaksi saatu lahjakortilla ilmaiseksi. ;)

      Poista
    6. No tietenkin luin jotenkin huonosti enkä huomannut että niitä ei pidetä yhtä aikaa! :) Ja siis tarkoitus ei ollut minullakaan moittia, vaikka pitäisittekin kaikkia. Omasta mielestäni se vain on paljon, mutta toisaalta tykkään itsekin takeista ja niitä on kyllä useampi per kausi ;) Tosin ne kestää kyllä useamman vuoden. Että ymmärrän kyllä sen, että haluaa myös vaihtelua. Ja kauniita takkeja noista moni! Tykkään samoista väreistä itsekin.

      Poista
    7. No ehkä ilmaisin itseäni myös epäselvästi, kun noita kokoja vaan vertailin ja mietin. ;)
      Ja ei en toki ottanut moitteena, ymmärrän että toisille joku on monta ja toiset taas tykkää reilummasta määrästä. Vaihtelunhaluinen olen se on totta. :)

      Poista
    8. :) Ok, eli siis kaikki ei tulekaan nyt käyttöön. Olivat vain niin samankokoisia että automaattisesti näin oletin.
      Joo ja kun nyt oikein asiaa mietin, niin kesä/kevät/syystakkeja meillä on maltillisesti, mutta 8-vuotiaalla tytöllä on talvitakkeja liikaa. Joten voin kyllä myös tässä katsoa peiliin ;)

      Rose

      Poista
  3. asian vierestä. tuntuu, että tosi moni ostaa lapsille varrellisia gore-kenkiä välikausimallia. Itse olen kanssa joskus niitä ostanut (nyt poika ekalla), mutta tuntuu hieman rahantuhlaukselta. Eivät ole mielestäni paljoa ohkasemmat kuin talvigoret ja käyttöikä kuitenkin muutama viikko. Viime keväänä ostin ja käytti varmaan kaksi viikkoa, syksyllä ei siiten enää sopineetkaan ja viking goret maksoi lähes satasen. Mitä itse olet mieltä? luulen, että ostan nyt vähän ns. paksummat varrettomat lenkkarit ja sitten kesälenkkarit ja croksilla menee kuitenkin ns. helteet. Sandaaleita ei ole ikinä suostunut pitämään ja ne näyttää äidinkin silmäään poikien mallit aika kököiltä.

    Lillis Lauttasaaresta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä varrelliset gore-kengät on ne käytetyimmät olleet joka pojalla jo monta vuotta välikauteen. :D Kumppareita ei ole meillä sitten taas kolmella isolla pojalla ollenkaan, niitä ei olla pidetty enää eskari-iän jälkeen kenelläkään, vaan goret on ajaneet sen asian. Itse olen huomannut, että tavan lenkkarit kastuu jo pelkässä kosteassa nurmikossa sen verran että goret on paremmat sateen jälkeen. Etenkin syksyllä goret on olleet huiput, keväällä käyttöaika on hiukan lyhyempi. Kuitenkin niin että keväällä otetaan n.+4 asteessa jo käyttöön ja syksyllä pidetään n.+2 asteeseen saakka.
      Tämä on siis varmasti makuasia, miten kukin tykkää, mutta meillä siis tykätään. :)

      Poista
  4. Tosi kivoja! Meillä 6 v. poika samankokoinen ja joitakin tuttuja kuoseja oli tuolla. ;)

    Meillä varrelliset gore-kengät on olleet tosi hyvät keväisin ja syksyisin, varsinkin pk:ssa kun pojat rymyää, ja pitkä käyttöikä, ihmettelen monesti kun jotkut kokee ne turhiksi, meillä eivät ainakaan ole turhia olleet koskaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin siis meilläkin, goret on ne ykköskengät ulkoiluun välikaudessa. :)
      Hyvä maku siis sinullakin. ;D

      Poista
  5. Hei!
    Olen seurannut blogiasi jo noin 2v. Tosi mielenkiintoisia tekstejä. Tykkään kovasti!

    Yleensä en kommentoi, mutta pitkään on minua askarruttanut eräs asia. Itselläni on 4 lasta, 16v, 13v, 9v ja 6v. Meillä jää aina vaatteita nuoremmalle. Jopa esikoisen vaatteet ovat kuopuksella käytössä. Myytkö Sinä kaikki vaatteet heti käytön jälkeen? Ihmettelen koska kuopuksellekin ostat kaikki uudet vaatteet. Teillä kuitenkin kaikki samaa sukupuolta ja suht pienillä ikäeroilla. Meillä järjestys poika, tyttö, tyttö ja poika. Miten siis hoidat tämän asian? Minunkin tekisi mieli ostaa uutta, mutta miten ostan, kun on olemassa jo ihan hyviä vaatteita.

    Tämänpäiväisen postauksenkin takkeja ei mitenkään yksi poika kerkeä puhkiin käyttämään.

    Kaikkea hyvää! Ja onnea odotukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmasti ehdi puhki pitämään, mutta en tykkäisikään jos on vaan pari settiä ja käytetään puhki asti. En siis tykkää kuluneista vaatteista, joista näkee että esim. housujen polvet on jo vaalentuneet jne. Turhamaisuutta varmasti. ;) Mielummin siis useampi setti ja niitä sitten sään mukaan vaihdellen, niin pysyy kaikki suht siistinä.
      Vielä nyt sinullekin toistan, kun tuossa tekstissä oli ehkä huonosti ymmärrettävissä asia.. Eli kaksi noista takeista on keväälle (jäävät pieneksi ennen syksyä), kaksi on syksylle kun poika kasvaa. Softshell on enemmänkin kesään. :)

      Tuosta kierrätyksestä. Meillä isot pojat ovat nyt koossa näin; esikoinen 14v. pitää miesten M-kokoa (175cm pitkä), kakkonen 13v. pitää 152-158cm (n.154cm pitkä) ja kolmas kohta 10v. pitää 146-152cm (n.147cm pitkä).
      Heidän kesken tulee kierrätettyä aika paljon. Etenkin kakkoselta siirtyy vaatteet suoraan kolmoselle, koska ovat peräkkäisissä koissa. Esikoisen vaatteista olen säästänyt siistikuntoiset 164-170cm kakkosta odottamaan ja osa 158cm onkin hänellä nyt esikoisen vanhoista käytössä.
      Mutta sitten kolmosen ja tämän kuopuksen välillä on kokoeroa tähän saakka ollut niin paljon, että en ole halunnut juurikaan mitään säästää 3,5v ajan säilössä. Nyt vasta olen alkanut laittaa säästöön osan kun kokoeroa on enää parin koon verran.
      Mutta ylipäätään itse en tykkää katsella samoja vaatteita vuosia, joten kierrätän yleensä maksimissaan kahdella lapsella samat vaatteet ja niistäkin tosiaan vain ne siistinä pysyneet. Eli en myy kaikkea läheskään.
      Emilille olen ostanut kyllä suurimmanosan uutena, maku muuttuu vuosien varrella ja toisaalta itselle lastenvaatteet on aina olleet vähän kuin harrastus. Muita paheita ei sitten olekaan (jos suklaata ei lasketa). ;)

      Kiva että olet viihtynyt lukijana jo pitkään ja kuin myös kaikkea hyvää sinulle! :)

      Poista
  6. Tosi ihania!! Ottaisin kaikki :D Tuon karttatakin voisin ostaa meille, jos jostain syystä Emil ei tykkää siitä :D :D

    -Jamina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkää se. ;D Mutta pidetään mielessä, jos jostain syystä lähteekin myyntiin.

      Poista
  7. Kivoja jemmoja kevääseen! Suloinen malli! Meillä kanssa oli isommalla nuo Rapidin kengät mutta valkoisella nahalla. Tuo musta tosiaan värinä parempi kun ei kaikki liat näy. Reimalla (ja varmaan muillakin merkeillä) nuo koot vaihtelevat mallisto/malli kohtaisesti. Itse kanssa katselin tuota nuoli ja karttatakkia viime vuonna Alesta mutta jäi ostamatta kun en ollut koosta ihan varma. Meillä poika niin samankokoinen teidän kanssa ja totesin samaa, että kevään vielä mahtuu vk-puvut mutta tuskin enää syksyllä. Kenkiä joutuu sitten ostamaan. Oletko testannut Molon vk-housuja? Meillä niitä on käytössä ja hoikille istuu hyvin. Hintakin kohtalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmi, malli kiittää! :)
      Reimalla tosiaan vaihtelee eri mallien välillä nuo koot, monessa blogissa on lukenut että Reima olisi pienentänyt mitoitustaan, mutta ei se ihan niin ole. Osa on kyllä niukempia ja mutta osa ei. Mitoitus on enemmänkin muuttunut mallien kapenemisessa ja paremmin istuvuudessa. Mikä on tietysti hyvä juttu.

      Molo kidsin mustat välikausihousut on itseasiassa nyt meille tulossa 134cm. ;) Meillä oli viime vuonna se välikausi Hopla-takki denim kuosissa ja housut 128cm, ne housut on tosiaan huippuhyvin istuvat hoikalle lapselle. :)

      Poista
  8. Kuten varmaan arvaatkin, tykkään! :) Tyylikästä ja upeat värit. Tuttuja kuoseja meillekin. Hienosti on teillä välikausi "hanskassa"!

    En ole edes huomannut, että tuollainen hieno karttatakki on ollut myynnissä! Tuota nuolitakkia olen harkinnut itsekin. Mikstuura-raitatakin kuosi meiltä löytyy haalarina, denim-kuosinen Leap puolestaan astetta vaaleampana (kun ei ollut tummassa enää kokoja!). Villevallan farkut tilasin äskettäin myös.

    Minkä kokoinen Emilin pää on? Katselin vaan tuota lippapipoa, että meneepä hyvin korville. Meillä viime kevään lippapipot menivät juuri ja juuri korville uutena ja pesun jälkeen osa korvasta jäi jo paljaaksi. Puuvillapipo kutistuu aika paljon pesussa. Isoveikalla pipon koko 54 ja pää max. 53. Tämän kevään Reiman lippapipon malli näyttää kuvien perusteella syvemmältä kuin viime kevään malli.

    Sitten, kun haluat eroon noista vaatteista, kysäisepä meiltä, jooko :) Tyyli- ja värimieltymykset sopii niin uskomattoman hyvin yksiin! Ja isoveikka menee sopivasti yhden koon verran Emilin perässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin on. Mutta silti haluaisin vielä pari kivaa takkia. Plääh. ;D
      Kartta-takki on ihan samaa mallia tosiaan kun nuolitakki ja pakko se oli hankkia, kun hyvästä alesta löytyi. Kiva ja just etenkin isomman lapsen makuun. Pitää yrittää muistaa sinua, kun noita myyn. Minulla on monta ystävää, jotka aina kyselee Emilin vaatteiden perään, siksi olen yleensä myynyt ne huutiksessa, josta sitten jokainen huutaa haluamansa ja siihen hintaan kun itse haluaa. Näin ei siis kenenkään tartte suuttua miksi möin toiselle. ;)

      Emilin päänympärys on nyt n.52,5-53 eli aika sama kun teillä. Olen ostanut pipot koossa 56, etenkin Reimalta, kun mitoitus vaihtelee pipoissa. Tosiaan monet vielä pesussa kutistuu, niin mielummin ostan vähän reilun ja yltää sitten korvillekin hyvin. ;)

      Poista
    2. No, kyllähän tuohon vielä pari takkia mahtuu ;) Varsinkin, jos laitat osan kiertoon...

      Voin kuvitella, että teidän vaatteilla on ottajia ystäväpiirissä. Täytyy muistaa olla tarkkana, kun laitat tavaraa huutikseen :) Mun pitäis itsekin opetella sen systeemin käyttö, että voisin myydä poikien vaatteita siellä(kin).

      Täytyy munkin varmaan hankkia puuvillapipot koossa 56. Villapipot taas tuntuivat olevan tosi reiluja 54:kin ja menivät herkästi leikeissä silmille. Kun lapsi nostelee valuvaa pipoa jatkuvasti kuraisilla hanskoilla, on pipo kohta vähemmän siisti...Siksi olen pyrkinyt ostamaan päänympäryksen mukaista kokoa.

      Poista
  9. Meillä on 2x128cm icepeakin ulkoilutakkia ja cupcaken anorakki keväälle. Syksylle ne ei enää mahdu, joten ainaki yksi uusi tarvitaan. Ostan myös alesta/käytettynä takkeja, lapset kyllästyisi kahteen takkiin vain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, meilläkin pojat kyselee saisko välillä toisen takin käyttöön ja etenkin oma silmä kyllästyy jos aina on samat. ;)
      Kyllä vähintään kolme eri takkia per kausi on minusta hyvä määrä, mutta makuja on niin monia.

      Poista
    2. on meillä toki windfleece ja pari siistimpää takkia jos ne mahtuu, tai ainakaan toinen ei taida mahtua edes kesä yli.. juurikin hankalaa kun ollaan kahden koon välissä, toisaalta kivaa kun syksyn kamat mahtuu ja ei tarvitse ostaa nyt mitään. mutta se on kuitenkin edessä sitten syksyllä kun kesällä kasvaa juuri yli tuosta 128cm.
      keskimmäisellä on säällittävästi vasta yksin kuoritakki, housut, fleecetakki ja siisti takki.
      pienin ei olekaan taaskaan kasvanut mun ajatuksen mukaan ja sille on syksylle/ensikeväälle vaatteita, ainoastaan yksi takki&haalari on nyt käytettävissä.
      pitää tytöille jotkin samistakit hommailla, molon tyttöväriset raidat olisi aika söpöt-ainakin 3v olisi halunnut sen heti kaupasta mukaan :)

      Poista
  10. Tosi hyvännäköisiä ja taattua Reimaa :)

    VastaaPoista
  11. Hymyilytti koko-asiat, meillä asustaa tyttö 8,5v ja samat koot käytössä vaatteissa ja kengissä :). Ihanan mätsäävät vaatteet teillä, meillä tuntuu aina olevan yhtä sun toista väriä. Kerran olen pysynyt linjassa, se oli tytön ollessa pieni, kävin heti alejen alettua ostamassa jonathanin ja Reimatecin 2-osaisit setit, jotka sopi kaikki keskenään ristiin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oiskin aina parasta, että setit menis sekaisin keskenään. Harvoin vaan meilläkin toteutuu, koska toisaalta haluan eri värisiä settejä vaihtelun vuoksi. ;)
      Emil on kyllä aika pitkä, tosiaan moni vanhempi tutun lapsi on saman kokoinen. :D

      Poista
  12. Meidän eskarilaisella on viime syksyltä yksi Lenne-Reima-setti 122 cm (nyt noin 120 cm), P.o.P.in second hand -housut 122 cm ja Ticketin second hand softsell-takki 122 cm, P.o.P.in windfleece 122 cm sekä Reimatec-takki 122 cm ja sen kanssa Lindexin fix-housut 122 cm. Tänä keväänä olen ostanut yhdet Lindexin 128 cm fix-housut alesta ja Molo kidsin vk-housut 128 cm alehintaan sekä Lindexin fix-takin 128 cm normihintaan. Viimesyksyiset housut ovat jo enemmän tai vähemmän kuluneita ja noissa tänä keväänä ostetuissa fix-housuissa on jo polvessa reikä :/ Kulutus on meillä jo tosi kovaa, joten vaikka tämä kevät näillä jo olevilla vk-vaatteilla varmasti pärjätään, niin syksyksi tarvitaan toinen 128-senttinen takki sekä parit (ehjät) housut. Meillä pojan vaatteiden värimaailma ei ole noin "harmoninen", mustilla, harmailla ja tummansinisillä vaatteilla mennään tämä kevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli kivasti on teilläkin settejä, kun tuntuu että ihmetellään jo jos on 3 takkia per kausi. ;) Mutta ymmärrän toki että makuja tarpeellisuudesta on yhtä monta kun meitä äitejä. Toinen tykkää että on reilusti, kuten minä ja toinen että pari riittää. Minulle on ihan sama minkäverran kelläkin on, kun itse vaan tykkää. :)

      Poista
  13. Hienoja takkeja löytyy! :) mä kyllä nostan hattua, jos pystyt olemaan ostamatta mitään uusista mallistoista.:D
    Mä olen ihan toivoton.. meillä piti esikoiselle olla takit kevääseen (molon softis, reiman ja popin takit, h&m takki siistimpään menoon), mut tuntuu, et ei ne kumminkaan mahdu. No, nyt on jo tulossa uusi isompi molon softshell ja jotain kuoritakkia olen katsellut , kun pikkusisko voisi sitten periä pojan po.pin takin, niin ja mini rodinin tuulitakinkin ostin sille jo ja nova starin parka kiinnostais hankkia esikoiselle ja 3-vuotiaalle. Loputon lista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pysty, osaan sanoa jo heti. ;D Mutta mitä sitten, jos on neljäkin takkia per kausi, kaikkia aina tulee pidettyä ja onpahan vaihtelua. Kivasti tosiaan teilläkin on vaihtelunvaraa ja kiva niin. :)

      Poista
  14. Ehkä tuosta tekstistä ei ihan käynyt ilmi, että ilmeisesti myös tuo Reimatecin raitatakki on vasta syksylle. Mun poika on noin 120 cm ja hänellä on kevääksi sama 134-senttinen Leap, se on ihana. Sitten vedenkestävänä takkina Popin kuoritakki ja siistimpänä MR Pico. Ja toki Popin windfleece löytyy myös eli ei mulla ainakaan ole varaa kommentoida tuota takkimäärää. :) Onko toi softshell nyt eri kuin viime kevään Korttelifleece, näyttää kovin samalta? Käyttääkö teidän Emil mitään kuravaatteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ilmaisin itseäni tekstissä vähän epäselvästi. ;) Raita-takki on enemmän syksyyn, mutta saatetaan me sitä keväälläkin jo pitää. Silloin se olisi kolmas setti keväälle. ;)
      Tuo Leap on just vielä sopiva, voi olla että se taas jää pois jo keväällä käytöstä. Eli vähän hankala kun on niin kahden koon välissä.

      No siis on just se Kortteli-fleecetakki tuo softshell-takiksi mainitsemani Reiman raitatakki. Ei siis taida ihan softshell ollakkaan, mutta vuori on hyvin samantyyppinen (liimattu verkkovuori ja tuulenpitävä). Viime kevään mallistoa.

      Emilillä ei ole ollenkaan kuravaatteita, enkä aio hankkia. Mennään siis ihan vaan vedenpitävillä kurakelit. Sekin varmasti on syy että tykkään hankkia useamman setin. ;)

      Poista
  15. Meiltä löytyy sama nuolitakki,karttatakki ja demintakki. Sekä samanlaiset vikingin goret ja Reiman pipo vain eri värisenä. :D
    Joten tykkään! :) Meillä myös jemmassa vaatetta niin paljon, että ostoslistalla on käytönnössä vain yhdet housut. :)

    VastaaPoista
  16. Hienoja settejä, hyvillä alennuksilla olet löytänyt :) Itsekin tilasin vastikään Reimashopista angry birds vk-takin tytölle -40% alella. Tyttö tykkää nyt kovasti äksyistä linnuista :D Toisena settinä meillä on ekaa kertaa Kapp Ahlin takki + housut (housut oli samanmerkkiset jo viime vuonna ja ne lähti priimana kiertoon). Lisäksi jätin jemmaan viime syksyltä Name It:n softshellin, joka on reilua kokoa. Voi olla kuitenkin että jää käyttämättä, katsotaan nyt. Vielä mietin, tarviiko haalaria keväälle ollenkaan. Todennäköisesti en osta.

    Kenkinä meillä viime syksyn Vikingin goret (menee vielä tämän kevään) ja uusina Crocksin alesta jemmatut nauhalliset vk-kengät ja tietysti ne kumpparit myös ihan vesikelejä silmällä pitäen.

    VastaaPoista
  17. Meillä tulee taasen "halvaksi" tämä kevät :D Emil ei ole kasvanut 1½ vuoteen juuri yhtään, joten edelliset menevät vallanmainiosti (kasvun pysähtymiseen on puututtu ja jo osin selvyyttä saatukin....). Pituutta nyt siis hieman reilu 110cm ja ikää rapia 6½v... Ulkoiluhousuja Emilillä on varmaan 10 kpl ja juurikin näitä KappAhlin yms. koossa 110 ja 116cm. Takkeja taitaa olla 3 tai 4 koossa 110-116. Eskarissa pidetään haalaria ja se on ihan perus-Jonathan :) On vain niiiiin näppärä vetästä nopsaan päälle ja kätevä väri vielä (harmaa).

    Kenkinä ollaan käytetty peruskumppareita, välikausigoreja ja sit vikingin kenkuleita. Kenkäkoko on poitsulla 30-32 vaihdelleen eri merkeistä. Välikausikengät ovat aivan ehdottomat! Keväällä käyttöaikaa ei juurikaan välikausitamineil ole koska koen että kuivat kelit tulee niin pian, mutta syksyllä sitten taas tarvitaan monen monta kuukautta.

    Joten meillä ei uusia vermeitä tarvinne ostella :) Ehkä silti jotain, etenkin jos alesta sattuu löytymään, tulee hommailtua. Asusteita edes että saa vähän vaihtelua.

    VastaaPoista
  18. Hyvälle näyttää:)Meidän vk on tänä vuonna pojalla punavoittoinen.Reiman vanhaa mallistoa raitatakki ja siihen popin punaiset housut,myös keltaista kumpparia ja värikästä asustetta löytyy.Mua harmittaa tosi paljon etten raaskinu ostaa tota reiman soft shelliä ja nyt niitä ei tunnu saavan enää mistään.:((Meillä oli viime vuonna tuo sama farkkukuosinen takki kokoa 110cm ja on nyut vähän niukka 103cm 20Kg pojalle joten haikein mielin lähti kiertoon.Tykkäsin siitä(kin) tosi paljon ei näkyny heti kaikki lika.Meillä kun on välikauteen haalari ehdoton nou nou!!:D

    VastaaPoista
  19. Kivalta näyttää. Mähän ostin viime vuonna ton Mikstuuran mut lopulta palautin. Se on ihana, mut ei ehkä sittenkään ihan "meidän näköinen" :) Meilläkin on monta takkia aina, mut on kiva vaihdella ja toisekseen kaikki on eri tarkoituksiin. Nytkin joudun ostamaan isommalle jonkun takin isommassa koossa kun 104 menee just tän kevään ehkä (laitan postausta huomenissa) mut ei se enää syksyllä mene. Ja sama itselläkin että pojilla on kuitenkin melkein se 3,5v ikäeroa niin ihan kaikkea ei viitsi jemmata. Ne ihanimmat ja molempien ns. näköiset ulkovaatteet olen säästänyt, joitain farkkuja ja kalliimpia siistejä vaatteita mut ei niitä kaikkia vaikka olis miten ihania jaksa vuosikausia jemmata ja sitten vielä toisella katsella. Moni varmaan kivittäs, mutta saahan niistä rahaa kun myy pois ja sitten voi ostaa mieleiset vaikka alesta tilalle :)

    VastaaPoista
  20. Alejemmailu on just se JUTTU ainakin perheessä, jossa on useita paljon ulkoilevia lapsia:) Settejä tarvitsee useampia ihan jo senkin takia, että harvoin ainakaan meidän pojat tulevat sisälle puhtaissa varusteissa (no joo, lumisina pakkaspäivinä toki näin tapahtuu) ja koska ulkona ollaan useita kertoja päivässä, on päälle kiva saada puhdasta ja kuivaa. Noista kuluneista housunpolvista sanoisin sen verran, että vaikka olisi useampikin setti ja vaikka vaatteet eivät kiertäisi lapselta toiselle, polvet muuttuvat merkistä riippumatta aika pian kulahtaneiksi kun ne päällä touhutaan paljon (joka lienee aika normaalia ja suotavaa:D). Sadevaatteet ja kumisaappaat kuuluvat meillä vielä 9-vuotiaankin vaatekokoelmaan, koska esimerkiksi metsässä paljon liikkuessa on vedenpitävien vermeidenkin päälle hyvä vetäistä sadeasu, eikä gore-kengillä oikein pärjää todella märässä maastossa, puroilla ja rannoilla leikkiessä. Nämä vaateasiathan ovat kuitenkin jokaisen perheen tarpeista ja tottumuksista lähteviä: toisissa perheissa ulkoillaan paljon ja tarve isolle määrälle vaatteita on ihan todellinen, toiset ehkä ulkoilevat vähemmän, jolloin ulkovaatteitakaaan ei tarvitse niin paljoa, eivätkä ne kulu samalla tavalla ja sitten on tietysti vielä vaihtelunhaluiset:) Kukin taaplaa tyylillään vaimitensenytoli:)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)