maanantai 4. marraskuuta 2013

Teineille toppaa (osa 2)

 
Teinien toppavinkeistä jatketaan niihin meidän teinien toppavaatteisiin. Ne on edelleen itseasiassa hiukan vaiheessa, mutta toisaalta kerrankin osaan ottaa hankinnat vähän rennommin ja odotella niitä alejakin loppujen hankintaan. Alkuun kun päästään näilläkin ja sitten tarpeeseen ostetaan lisää talven alkaessa. ;)
 
 
 
Kuten jo aiemmin kerroin meidän 14v. on jo päälle 170cm pitkä. Ainakin minun mittainen ja minä olen 172cm. Olin jo ihan varma että joudutaan kaikki talvivaatehankinnat tekemään miesten osastolta, mutta onneksi jotain nuorten mallistojakin löytyy jossa koot riittää 176cm saakka.
 
Hänelle löytyi Intersportista sattumalta vielä -40% alella Quiksilverin toppatakki koossa 16Y.
Toppahousut on KappAhlin Woxo mallistoa ja kokoa 170cm, näissä siis reilu mitoitus.
 
 
 
Settiin ostettiin lime/harmaa tupsullinen pipo Jack&Jonesista. Pipossa on hiukan villaa, joten lämmittää ainakin paremmin kun pelkkä akryylipipo joita tuntuu suurin osa aikuisten pipoista olevan.
Yksivärinen lime pipo on 100% villaa ja se on jo pari talvea vanha. Merkkinä Peak ja ostettu Intersportista.
 Talvihanskat on myös Intersportin valikoimaa. Hieman ohuemmin topatut ja softshell pintaiset ovat 8848 Altitude merkkiset ja paksummat tavalliset Etirel merkkiset hansikkaat. Käsitykseni mukaan kummatkaan ei ole vedenpitävät, joten yhdet sellaiset olisi ehkä vielä hankintalistalla.
 
 
 
Toisiksi talvikengiksi poika halusi vielä ehdottomasti goretexit pienellä varrella, mikä on mielestäni huippujuttu. Lämpöiset goretexit on Vikingin miesten malli. Toiset talvikengät taas on nuo siistimpään menoon/koulukäyttöön enemmänkin tarkoitetetut Puman karvavuoritennarit. 
Molemmat on tilattu Ellokselta alekoodeja hyödyntäen ja kokona 43.
 

 
Näillä siis esikoinen aloittaa talven. Ostoslistalla olisi vielä se toinen takki+housut setti, sekä vedenpitävät toppahanskat. Yksi takki on jo tilattu, josta ehkäpä juttua tuonnempana. Toppahousut pitäs melkein sovittaa ennen ostamista, ne on niin hankalat ostaa, kun poika on niin hoikka. Meillä toppahousut on pojille itsestään selviö, niistä ei ole vielä tarvinnut kinata koskaan. Parin kilometrin koulumatkat kulkevat kuitenkin kävellen/pyörällä talvellakin, joten pelkät farkut ei pakkasella riitä, eikä kyllä ole vaihtoehtokaan (eri asia tietysti olisi, jos kulkisivat koulumatkat autolla ovelta ovelle).
 

 

 
12v. (täyttää tammikuussa 13v.) on vähän päälle 150cm pitkä.
Hänelle menisi nippanappa esim. Reimalta isompien takkimalleissa 152cm, mutta on sen verran sopiva, että päädyin kuitenkin hankkimaan jo kokoa 158cm. Ostin hänelle Reiman Jamie-takin 158cm ja KappaAhlin Woxo toppahousut 152cm.
 
 
 
Tuohon takkiin ostin samalla reissulla Reiman Ozzy-villasekoitepipon, toinen pipo (paksumilla raidoilla) on viime vuodelta Lindexin mallistoa. Toppahanskat Reimatec+ viime talvena jo pidetyt. Vikingin goretex kengät Ellokselta (alekoodilla) tilatut, koko 39.
 

 
Tällä setillä aloitellaan siis 12v:n talvi. Tuo takki on siitä kiva ettei ole mikään hullun muhkea, mutta uskon että lämmin kuitenkin. Koko on melko reilu tuossa mallissa, mutta pystyy silti jo hyvin pitämään ja hyvässä lykyssä menee kaksi talvea.


 
Toisena settinä on Lindexin Wall Ride-malliston takki 158cm ja housut 152cm. Tämän vedenpitävän setin ostin hänelle jo viime talvena, mutta olikin sen verran reilu vielä, että mentiin toisilla seteillä viime talvi. Toppahanskat myöskin viime talvelta; KappAhlin Woxot.
 
 

 
 Pipot on vanhoja Lindexin ja H&M:n mallistoa. Lisäksi 12v:lle on Vikingin karvavuorelliset goretex tennarit (koko 39), ne jäi kuvista pois.
Ns. siistimpiä takkeja en varmaan teineille hanki ollenkaan, koska niille on aina niin vähän käyttöä, käyttökerrat tuppaa jäämään 2-4 kertaan per talvi. Eli kahdella setillä per poika ajateltiin pärjätä tämä talvi. Meillä on yleensä ollut kolme settiä, joita on kyllä aina käytetty kaikkia, mutta varmasti kahdellakin pärjätään. ;)
 
Millaisella talvivarustuksella teillä teinit menee talven?
 
 

27 kommenttia:

  1. Ei vielä teini, mutta meidän 10-vuotias poika lähtee talveen seuraavilla seteillä :)

    Lasketteluun on Peakin takki ja housut, ihanaa ruutua oleva takki ja yksiväriset housut. Tämän lisäksi kaapissa on Reiman ja Etirelin talvitakit ja Ticketin housut. Pipoja löytyy erinäinen kasa ja hanskoja myös, merkkeinä mm. Peak, Hestra jne. Kengiksi on valikoinut Kuomat ja toiset goretex-kengät.

    Noilla pärjätään hyvin ja mikä parasta, kaikki on jo valmiina kaapissa :) Lisänä vielä harrastuksesta saatu kevyttoppapuku, jolla mennään kaikki harrastukseen liittyvät menot.

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä siis kaikki kasassa jo ja hyvältä kuullostaa. :) Nuo Hestran hanskat pitäisi testata, niitä on moni kehunut.

      Poista
  2. Hienot setit!

    Mitä teidän pojilla on noiden toppahousujen alla? Vai pystyvätkö he vaihtamaan jossain kouluun tullessaan vaatteet? Meillä ikuinen ongelma on, että mitkään toppahousut eivät tunnut hyviltä toisten housujen päällä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä kai pojat on tottuneet, että alla on toiset housut, kun on pienestä asti pidetty. Ihan collagehousut alla on koulussa, vaikka pitkään taistelin vastaan että ne ei ole kouluhousut. Käytännöllisyys meni sitten ulkonäön ohi. ;)
      Joskus kuitenkin alla on kangashousut tai jopa farkut, mutta harvemmin.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin on ja kiva kun vielä kelpaa värit isolle pojalle. :)

      Poista
  4. Kivan näköiset setit :) Tykkään kovasti tuosta ensimmäisestä; ruututakki on upea.

    Olet tehnyt hienoa työtä, kun 14 vuotias pukee nurisematta (?) toppahousut jalkaansa. Ihan liikaa näkee tulipalopakkasillakin farkuissa/collegehousuissa värjötteleviä teinejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nurisematta ne menee jalkaan tai edes vahtimatta. ;)
      Meillä on pojat aika herkästi palelevia, joten sekin voi edesauttaa asiaa. Mutta olen samaa mieltä, että paljon näkee koululaisia pelkissä farkuissa kovillakin pakkasilla. Meillä se ei olisi vaihtoehto, eli asiaa ei päätä lapsi itse. Tietysti sitten vanhempana eli yli 14v:n kanssa voidaan aina neuvotella vaateasioista, mutta järki kuitenkin aina mukana päätöksissä.

      Poista
  5. Kiitos tästä postauksesta, olen miettinyt että mistä hakea 11 vuotiaalle pojalle talvivaatteet kun tuo koko on kanssa sama kuin teidän 14 vuotiaalla.... sain apljon vinkkejä kiitos! terv miniemo jätti teinille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että jutusta oli hyötyä. :) Teillä on tosi pitkä poika siis. :)

      Poista
  6. Meidän 13v on tällä hetkellä villakangasduffeli viime talven alelöytönä valmiina odottamassa. Pojat ovat perineet duffelit toinen toiseltaan eli vain esikoiselle on pitänyt ostaa uusi. Meillä tulee duffeleille useita käyttökertoja vuodessa. Sit on vanha Ticketin 164cm yksvärinen takki, joka ei välttämättä mahdu koko talvea. Suunnitelmissa on tilata Ticketin hieman pidempi parkamallinen takki. Myös toppahousut puuttuvat. Mietin Ticketejä ja noita KappAhlin housuja. "Isomman" pojan pipot on myös ostoslistalla. Ehkä pitää suunnata urheiluliikkeeseen. Luotan Reimatecin hanskoihin. Niistä onneksi on isompiakin kokoja. Lisäksi meidän pojat tykkää käyttää erityisesti kovilla pakkasilla kunnon nahkakintaita eli nekin pitää hankkia. Ne käyvät mielestäni myös hyvin ns.kaupunkihanskoista. Kaupunkipipoina ja -huiveina ollaan jo vuosia käytetty Benettonin klassisia yksvärisiä neulepipoja ja -huiveja. Niitä ollaan kans kierrätetty veljeltä toiselle. Kengät puuttuu kokonaan. Ajatuksena olis hankkia jotkut goret ja sit ehkä toisiksi (siistimmiksi) jotkut nahkanilkkurit. Meillä on siis melko nurinkurinen tilanne, kun siistimmät vaatteet on, muttei niitä jokapäiväisiä jokasäänkestäviä vaatteita :O

    VastaaPoista
  7. Ruututakki on hieno! Samoin kivoja tupsupipoja olet löytänyt, ehkä kurkkaan Jack & Jonesiin. Tuo täystekokuituisuus on kyllä ongelma jo monissa miehiä pienemmissä koissa, puuh.

    -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli noita tupsupipoja ainakin yhdessä toisessa värissäkin, en kyllä muista missä. Mutta minusta oli plussaa tuo että joukossa oli vähän villaa, olikohan n.30%. :)

      Poista
  8. No mutta ehtii hyvin vielä hankkimaan. ;) Tai ainakin jos heti aloittaa hankinnat. Itse jo toivon, että tulis pakkaset, nyt ei nämä sadekelit enää jaksa ihastuttaa..
    Reimatecin hanskat on meilläkin 14v:lle suunnitteilla, mutta mietin vieläkö ne mahtuu. Se koko 8 on ainakin jo pieni selvästi, olikos niitä isompana?
    Ihanalta kuullostaa nuo teidän siistimmät setit! Voi kun meilläkin teinit hyväksyisi duffelit tai edes ne parkatakit, mut ei kelpaa. Huoh. ;)

    VastaaPoista
  9. täältä saa kyllä hyviä vinkkejä isommillekkin pojille,meillä 9v poika,kengät jo41 ja pituuttakin melkein 150.vaattteiden ja varsinkaan kenkien ostaminen ei le helppoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan ole helppoa eli olen ihan samaa mieltä! Se että löytää sopivan nuorisomaista, eikä liian aikuismaista, on minusta se isoin ongelma. Ja tietenkin se että löytää sopivaan hintaan, koska miesten vaatteet tuppaa olemaan jo paljon kalliimpia kuin lasten. Kiva kuulla, että olet saanut täältä vinkkejä! :)

      Poista
  10. Onpa ihania takkeja, varsinkin tuo ruututakki on ihana väripilkku! :) (Meillä vielä vähän vaiheessa nuo hankinnat...) Aleja odotellaan suurin odotuksin, toivottavasti kokoja riittää... Kitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa olinko onnesta mykkyrällä, kun teini siihen tykästyi. ;) Luulin että vain tummat kelpaa, mutta onneksi ei.

      Poista
  11. Hei,
    Satuin myös löytämään alesta tuon Quiksilverin takin, tosin koossa 8! :)
    Jemmassa oli vielä kivasti takkiin sopivat oranssit lasketteluhousut ja kypäräkin on pojan omasta toiveesta oranssi.
    Joten minulla on melko pirteänvärinen laskettelukaveri ensi talvena! -S

    VastaaPoista
  12. Kivoja toppia! Meidän neljästä isoimmalla (raukalla) on viimevuotinen hm-puku ja muilla Tickettiä,Poppia ja Pompia. Ehkä pitää hakea Woxot hällekiin,ihmeen hyvin kyllä on kulutusta kestänyt se henkkamaukkakin. Aiempaan postaukseen,eskarilaisella tytöllä oli viime vuonna mummon tekemä villahaalari ja tykkäsi sitä käyttää. Menisi vieläkin mutta ehkei enää suostu käyttämään koulussa:) Talvisia tunnelmia ja mukavaa viikkoa! Kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. H&M:stä ei ole pahaa sanottavaa minullakaan, ihan varmasti niilläkin pärjää. :) ja uskon että se mummon tekemä villahaalari on ihana!
      Ihanaa viikkoa sinullekin ja kiva kun kävit kommentoimassa! :)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)