tiistai 26. marraskuuta 2013

Talvi tuli ja toppatakit

 
 
Ihanaa kun viimein saatiin pakkasta tännekin! Alkoi jo nuo pienet plussakelit ja jatkuva sade kyllästyttämään, vaikka syksy ihminen yleensä olenkin. Pari päivää on aurinkokin taas viitsinyt kurkkia ja vaikka lunta ei olekaan, niin fiilis nousi heti (vaikka plussaa tuo tais jo luvata taas uudelleen, plaah). Toivottavasti kuitenkin sitä lunta ja pakkasta saadaan pysyvästi ennen joulua..
 
Meillä on nyt vasta pakkasten myötä pari päivää ollut toppavaatteet käytössä, parin asteen plussalla olen mielummin pitänyt pojilla vielä välikausivaatteita ja alla fleeceä. Pakko sanoa, että kerrospukeutuminen on minusta varsin ärsyttävää! Onko kukaan samaa mieltä?
Mielummin yleensä siirrytäänkin toppaan heti kun välikausivaatteet yksistään jää liian ohuiksi, mutta nyt sadekelien takia ei oikein kivalta kuullosta toppavaatteet ja vesisade yhdessä.
 

 
Minulle iski pienoinen paniikki Emilin toppamäärän kanssa, koska yksi toppahaalari ja yksi takki+toppahousut yhdistelmä tuntui niin mitättömän vähältä. Varsinkin kun tiesin että en todellakaan suostu laittamaan eskari käyttöön sitä keltaista Reiman parkatakkia. Ei siksi että se oli kallis, koska kyllä meillä niitä laatumerkkejä pidetään ihan piha-koulu-eskari käytössäkin, vaan siksi että sen on tarkoitus toimia myös siistimpänä takkina ja voin kuvitella että takin siisteys on kaukana muutaman päiväkotipäivän jälkeen. ;)
 

 
Lisäksi kaipasin mustan toppahaalarin kaveriksi jotain värikästä talveen lisää, niinpä yhteistyöstä saamallani alekoodilla laitoin Jeriikasta meille tilaukseen Molo kidsin rainbow takin. Meillä oli viime talvena (ja vähän edellisenäkin) itseasiassa Emilillä sama takki ja oli ihan lemppari, tuo kuosi ei tunnu kyllästyttävän koskaan.
Takin koko on 134cm ja Emil n.125,5cm.
 
Vauhtivekaroiden äiti haastoi minut viime viikolla mukaan hauskaan takki haasteeseen, eli "Kuinka monta takkia kaapissasi on?". Tartun tähän nyt samalla, kun suuriosa talven takkihankinnoista on viimein tehty.
 

 
Emilillä on kaksi talvitakkia, eli Molo kidsin rainbow:n lisäksi keltainen Reiman parka. Oliver (9v) halusi saman Reiman Parkatakin harmaana, joten en pistänyt ollenkaan vastaan. ;)
Oliverilla parkan lisäksi isoveljen vanha KappAhlin Woxon vedenpitävä talvitakki.
 

 
 12v:llä on (jo aiemmin esitellyt) Lindexin wall ride malliston vedenpitävä talvitakki ja toisena Reiman talvitakki. 14v:llä on vain yksi talvitakki; Quiksilver. Hänelle on ostoslistalla vielä toinen talvitakki, mutta odotellaan ehkä aleja.
 
Lasten talvivaatekaapeista löytyy siis neljälle pojalle yhteensä 7 talvitakkia. Ei siis yhtään liikaa, jopa yhtä vaille. ;)
Meillä on monena talvena ollut kolme takkia per poika, joten tämä talvi testaillaan miten "pärjätään" kahdella.
 
Voisin laittaa haasteen eteenpäin seuraaviin blogeihin;
 
P.s. Joulunalusjutut verottaa vähän bloggaustahtia, koitan kuitenkin postata niin usein kun tältä perhe-elämältä ehdin. ;)
Ihan pian starttaa taas blogini joulukalenteri! Monta ihanaa tarjousta tulossa, kannattaa kurkkia luukut 1.-24.12. :)
 
 

11 kommenttia:

  1. Kivoja takkeja!

    Minäkin Vihaan kerrospukeutumista.. Se vaan toimii niin hyvin, että pakko jaksaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin juuri, toimivaa se joka tapauksessa on. ;)

      Poista
  2. Kyllä tuo Rainbow vaan on ihana :) Yllättävän kiva tuo Reiman parka harmaana versiona (vaikka keltainen onkin aina keltainen!). Tykkään.

    Hei, mikä on tuo loistavan mallinen ja hyvännäköinen musta pipo?

    Joo, kyllä tää välikausi alkaisi jo riittää täälläkin. Lasten jatkuva kerrospukeminen on raskasta (vaikka varsinaisia puettavia on enää tuo pikkuveikka). Parina päivänä ollaan puettu toppahaalarit aluskerraston tai sisävaatteiden päälle ja kyllä se on tuntunut taivaallisen helpolta :) Mutta nythän sää taas lämpeni, joten välikausivarusteilla kera fleecen taivalletaan kohti talvisempia kelejä...

    Kiitos haasteesta, yritän aktivoitua asian suhteen, kunhan saan nämä viikonlopun kaksipäiväiset 5 v-synttärijuhlat kunnialla ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ja keltainen parka on niin aah! ;D Harmaa on yllättävän kiva myös, siinä on kaunis sävy ja hillitympi väri saa isommankin pojan tykkäämään. Musta pipo on Maximo merkkinen ja jo n.3v. vanha, Oliverilta on siis Emil sen perinyt. ;)

      Niin no eihän meilläkään puettavia nuo pojat enää ole, mutta se kerrosten varaaminen jo ärsyttää. Eihän ne mokomat muuten tajua fleeceä sinne alle laittaa kun vaan käskystä ja niin että ne vaatteet on tyrkyllä. ;)
      Joo ja ärsyttävää, kun taas lämpeni!

      Tartu ihmeessä haasteeseen kun ehdit. :)

      Poista
  3. Hei!
    Kun meillä pojat oli pienempiä (eskarissa, ala-asteella), he olivat ulkona oikeastaan koko ajan. Milloin pelattiin kavereiden kanssa sählyä, laskettiin pulkkamäkeä, luisteltiin ym. Vaikka noita takkeja olisikin riittänyt kaksi kpl, housuja olisi tarvinnut kymmenet. Vaikka olisi ollut ns. paremmat toppahousut, kyllä ne siellä hangessa ja varsinkin loskassa kastuivat kokonaan. Vieläkin pojat (nyt ylä-asteella) touhuavat ulkona, mutta enää he eivät rymyä päälleen lammikoissa. Nyt riittää 3-4 housut... =) Jos Emil yhtään tykkää kahlata hangessa ja touhuta ulkona muuten vaan, ei ylimääräinen toppa-asu tosiaan taida olla pahitteeksi!
    -S-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin puhuttu! ;) Mutta ihan totta, että kun ulkoilee paljon, niin silloin sitä vaihtotoppaa on hyvä olla ja vielä jos lapsi on kova kuluttamaan/kastelemaan toppahousuja. Meillä pojat ei tosin ole kovia niitä toppahousuja kuluttamaan, yleensä kahdet talvessa riittää ja niistäkin toiset ainakin säilyy ehjinä. Joskus kastuu jostain kyllä tosi märäksi kesken ulkoilun ja sitten on hyvä olla vaihtohousut jemmassa. ;)

      pitäisi tehdä vielä juttua noista kahden nuorimman toppakokonaisuuksista, ne on jääneet kokonaisuudessaan esittelemättä. ;)

      Poista
    2. Yläasteikäisellä 3-4 housut... Kuulostaa -anteeksi vain- aika uskomattomalta! Meillä on nyt kaksi ala-asteikäistä lasta ja heillä riittää kahdet kunnolliset toppahousut. Kunnollisilla tarkoitan esim. Ticketiä tai Peakia -> vedenkestokyky tarpeeksi hyvä. Vaikka tekisivät mitä, niin eivät kastu läpi. Jos kastuvat, niin sitten housuissa on vika! Ehtivät myös kuivua roikkuessaan esim. ruokailun aikana! Meillä mennään siis kaksilla housuilla ja periaatteessa kahdella takilla [tosin molemmilla taitaa olla kolme kaapissa ;) ]

      Rose

      Poista
  4. Ihanat noi Reiman parkatakit. ♥
    Ja kiitos haasteesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan. :) Parkat on tosi ihanat ja kivat veljeksillä. ;)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)