tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lomalla

 
 
Millon me äiti ollaan lomalla? kysyi Emil reilu viikko sitten.
Vaikka tuo "pieni" onkin kotihoidossa ja ollut käytännössä siis lomalla kokoajan, niin se että ollaan kotona ei tunnu lomalta. Onhan se totta että vaikka itsekin olen ollut sairaslomalla lähes vuoden, niin silti se oikea loma tuntuu oikeasti lomalta vasta sitten kun on lähtenyt pois kotiympyröistä. Tai ehkäpä juuri siitä syystä että me ollaan oltu Emilin kanssa kotona, tuntuu lomailulta vasta se että ollaan jossain muualla kun kotona. ;)
 
No startattiin se virallinen kesäloma tekemällä viime viikolla reissu Tampereen särkänniemeen.
Noin viiden tunnin automatkat sujui näin kuuden hengen perheellä ihmeen kivuttomasti vain yhdellä pysähdyksellä, kun muisti lasten oikeaoppisen sijoittelun autoon (eli ei missään nimessä niitä helpoiten kinastelevia vierekkäin) ja ottaa mukaan ajanvietettä (suosittelen autoon dvd-laitetta, meillä on nyt kolmatta kesää käytössä ja on ihan huippu pitkän matkan matkarauhan tuoja).
 
 

 
Nuorimpien poikien suosikkeja taisi olla kaikki Angry Birds jutut.
Tämä oli Emilin eka kerta huvipuistossa (vesipuistoissa on käyty aiempina kesinä) ja alkuun poika jännitti vähän joka laitteessa, kovin hurjiin ei kyllä edes uskaltanut tai olisi voinut tuollaista rimpulaa edes laskea. Vaikka olisi päässyt moneenkin hurjaan laitteeseen, koska alapituus raja oli 120cm niissä monessa hurjassakin vetkuttimessa. Toisaalta taas sitten 9v. Oliver olisi mielellään myös käynyt monessa pienten laitteessa, mutta sitten taas niihin ei laskettu yli 140cm. Yhdessä eivät siis kovin moneen päässeet, vaikka se olisi ollut just se kiva juttu..
 
 

 
Kaikkea kivaa kuitenkin löytyi ja ihmettelemistä. Vaikka teinit vähän nurisikin että Lintsi on kuulemma parempi paikka. 12v. ei uskaltanut moneenkaan laitteeseen ja 14v. ei sitten yksin halunnut juurikaan mihinkään (luulen että se oli vaan sellasta teinikapinaa sinä päivänä).
 
 

 
Syöpöteltiin koiramäessä hot dogit ja nautittiin kierrellessä hattarat.
Tosi ihanasti tehty muuten tuo koiramäki, siellä oli jotenkin niin sadunomainen tunnelma..
 
 


 
7h siellä vierähti ja kaikille tosiaan oli jotain, vaikka lippujen hinnat minua vähän hirvitti. Ostettiin jokaiselle elämysavain ja näin iso perhe maksoi siis lystistä päälle 200e. Toisaalta sillä pääsi sitten kaikkialle, joten ei kai sitä voi kalliiksi laskea. Laitteiden lisäksi käytiin katsomassa delfinaario- ja planetaario-esitykset ja kierrettiin akvaario. Voin siis suositella kaiken ikäisille Särkänniemipäivää. :)
 
 

 
 
Yö vietettiin omppuhotellissa, jota uskallan myös muutaman kerran kokemuksella suositella. Todella edullinen vaihtoehto. Perhehuoneet on reilun kokoiset ja niistä löytyy mm. ruokapöytä, pieni jääkaappi, mikro ja vedenkeitin.
 
Seuraava päivä ennen kotiin lähtöä shoppailtiin Ideaparkissa, tosin laihalla saaliilla. Ostin Jesper Juniorista Reimatecin takit  -50% alesta ensi kevättä ajatellen Emilille 134cm ja Oliverille 152cm.
 
Olipa mukava loma, sanoi Emil kun päästiin kotiin! :D




11 kommenttia:

  1. Ostit ton Reimatecin mitä mä venkslasin edestakas :) Kiva takki! Kiva reissu teillä ja Särkänniemi on muuttunut niin paljon siitä, kun olen viimeksi (yli 10v sitten) käynyt. Olisko toi Koiramäki ja Angry Birds juttu sellaisia, että menis 3vuotiaalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, ei sit lähtenyt takki matkaan? Eikös se käynyt teillä kääntymässä keväällä? :) Tosi kiva minustakin ja olikin alen ostoslistalla, jos vaan tarpeeksi isolla prossalla lähtee ja lähtihän se. ;)

      Tuo Koiramäki ois just taatusti pienen mieleen. Siellä oli tuo drakkulan linna, joka on toteutettu vähän HopLop tyyppisesti ja kotieläimiä aitauksissa. :)
      Samoin Angry birds puistossa oli sellainen iso leikkipuistotyyppinen sokkelo/kiipeilyteline, jossa näytti viihtyvän isompien lisäksi pienet taaperot. Siellä oli ihan oma nurkkaus alle 3 vuotiallekin, jossa oli noita Angry Birds hahmoja ja niiden selkään sai kiipeillä yms.

      Poista
  2. Kiva postaus! :) Tuolla pitäiai käydä. Ehkä sitten ensi kesänä.

    Tuo on niin totta, että kotona olijalle lomaa on matkustelu ja töissä käyvä taas nauttii lomalla kotona olosta. Siksi on tärkeää tehdä lomalla molempia! Itse saan energiaa pienistä reissuista ja odotan aivan innolla tulevaa Kolmården-matkaamme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se menee. :) Meillä mies tuntuu olevan vaan iloinen kun saa olla kotosalla, mutta hän onkin painanut töissä koko vuoden. ;)

      Kannattaa joku kesä käydä tuo särkänniemi, on se näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.

      Poista
  3. Meillä oli eka kesä myös ettei Isompi ja Pienempi pääse enää samoihin laitteisiin kun Isompi venähti yli 140cm. Sekös poikia harmitti, ovat niin läheisiä vaikka ikäeroa on sen 5v, että haluaisivat tehdä kivat asiat yhdessä. Toki Isompi meni sit kaverinsa kanssa laitteisiin ja Pienemmällä oli varsin hauskaa yksinkin niissä pienten laitteissa, mut vielä viime kesänä kävivät yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, ne hauskat jutut kun olisi kiva kokea veljesten kesken yhdessä. ;) Harmillista toisaalta tuo pituudesta riippuva ryhmittely, koska lapset on niin eri mittaisia eri iässä, vaikka toisaalta taas ymmärrän että joku rajaus niihin on tehtävä..
      Meitä vähän huvitti se että kun Emil 5v on päälle sen 120cm, niin hän olisi päässyt esim. isojen viking-laivaan yksin! Siis poika on hentonen kun mikä, niin en usko että olisi ollut kovin turvallinen juttu kun vyöt ei auta mitään. :D

      Poista
  4. Kuulostaa kivalta paikalta Särkänniemi mutta hinnat kauhistuttaa, kun itse en välitä mistää härpäkkeistä.. Mut ilman sitä ei pääse edes delfinaarioon.. Saa nähdä mitä meidän perhe keksii lomaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se meilläkin, että me aikuiset ei olisi oikeastaan tarvittu avainta laitteiden puolesta, koska ei käyty kun parissa. Mutta juurikin nuo delfinaario, planetaario ja akvaario haluttiin nähdä. Samoin Emilille olisi mielellään ostettu ipana-avain, koska sillä pääsi niihin pienten laitteisiin ja isompiin hän ei halunnut saati olisi laskettu, mutta sitä ei myyty koska raja oli sen 120cm ja Emil 122,5cm pitkä. Oli siis pakko ne Avaimet ostaa kaikille.. Voisi minusta olla tuossa joku kehittämisen paikka, että saisi itse räätälöidä tarpeen mukaan oman avaimen. ;)

      Poista
  5. Särkänniemi on mukava paikka. Tänä vuonna käytiin Lintsillä ja meidän samanikäinen tyttö kuin Emil kävi kaikki laitteet johon pituutensa (yli 120cm) puolesta pääsi. Hurjimpiin vehkeisiin käytettiin laitekummia. Viimevuoden Särkänniemi reissusta oppineena en ottanut pahoinvoinnin vuoksi enään omaa ranneketta. Tyttö on kolunnut kaikki huvipuistot jo pienestä pitäen ja siksi on rohkea menijä.

    VastaaPoista
  6. Ostinpa minäkin tuon raitatakin alesta ens keväälle odottamaan. Ihastuin siihen heti malliston tultua ja puoleen hintaan se nyt lähti. Meitä kans harmitti tuo särkänniemen hintasysteemi. Edes koiramäkeen ei pääse ilman avainta. Ja kun meillä oli tarkoitus käydä vain huvipuistossa (lapsi kieppui ja aikuiset valvoi), ei mitään järkeä ostaa aikuisille avainta 37 eurolla. Joten jäätiin sitten myös koiramäen ulkopuolelle. Eli maksettiin kympin aluemaksu siitä ilosta, että hengailtiin huvipuistossa 5 tuntia.

    -T-

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla ja nähdä kuvina teidän lomaa :) Kivan oloiselta paikalta vaikuttaa, etenkin "änkkäri"-puisto ja koiramäki.
    -Elina

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)