torstai 25. lokakuuta 2012

Villaa osa 1



 
Meillä on ollut jo parina viime vuonna talveksi kahdelle nuorimmalle pojalle villaiset aluskerrastot. Olen aina käynyt hakemassa ne Kappahlin valikoimasta. Siellä kun on ollut sellaiset ihanat setit, jossa sisäpuoli eli ihoa vasten tuleva materiaali on puuvillaa ja päällinen 100% villaa. Toimii meillä, koska villa suoraan iholla yleensä aina kutittaa. Varmaan löytyy niitäkin villakerrastoja, jotka on materiaaliltaan sellaisia, ettei tuota "äiti tää kutittaa" valitusta synny. Silti parempi, ettei riskiä oteta.
 
No, tuossa kurkkiessani Kappiksen nettisivuja huomasin ettei villakerrastoja tälle vuodelle ole kai ollenkaan? Onneksi hätä ei ollut tämän näköinen, vaan kerrankin lykästi toisaalta. Satuin shoppailureissullani viime lauantaina löytämään Frendi shopin alerekistä Johan ihanan villasetin 120cm. Hintaa setille jäi huimassa -70% alessa yhteensä n.12e. Ei paha. ;)
Että jos Imatra on nurkilla, niin kannattaa käydä Frendi Shop kukkaamassa.
 




 
Isompi jäi kuitenkin ilman ja selailin nopsaan, että olisiko Henkan tai Lindexin valikoimassa villaa. Lindexillä on!
Nettisivu ilmoittaa, että 100% villaa. Noissa ei siis taida sitä puuvillapintaa olla ihoa vasten, mutta täytyy ehdottomasti käydä nämä kurkkaamassa seuraavalla kauppareissulla. Harmaata settiä saa 122/128cm-170cm ja sinisiä sekä pinkkejä 86/92cm-122cm. Paita ja housut myydään erikseen, jos ei vaikka koko settiä tarvitse.
 
Meillä villakerrastoja pidetään talvella ulkoillessa sisävaatteiden alla tai pelkästään haalarin alla. Tulevana talvena ajattelin ottaa setin ihan pyjamaksi. Meillä kun makuuhuone pidetään 19 asteessa ja Emil tuppaa potkimaan aina peiton öisin pois.
 
Pidetäänkö teillä villaisia aluskerrastoja?
Pyjamana, alusvaatteina, ulkoilussa vai miten?
 
 


40 kommenttia:

  1. Meillä on käytössä sellainen KappAhlista viime vuonna ostettu villa/puuvilla-aluskerrasto. Se menee meillä tämänkin talven, kun on tuplakoko 110/116 cm. Sitä käytetään ulkoillessa sekä tällä hetkellä myös jääkiekkovarusteiden alla hallissa, muuta tuohon jälkimmäiseen taitaa olla liian lämmin, kun harkkojen jälkeen poika on aina hikipäässä. Meiltä löytyy kanssa peitonpotkija, joten käyttöä olis varmaan yöpukunakin. Tuo tähtikuosi on ainakin tällaisen tähtifanin mielestä tosi kaunis :) Sattuiko sinne alerekkiin jäämään toista 120-senttistä tai 110-senttinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Kappahlin oli tosi kiva kanssa, harmi jos ei tälle vuodelle tosiaan enää niitä tule.
      Tuo on tosiaan todella kaunis kuosi. :)
      Öö, taisi sinne ainakin yksi 120cm jäädä ja sitä pienempiä ainakin jäi.

      Poista
    2. Toissapäivänä ainakin Jumbon KappAhlissa näin näitä villa/puuvillakerrastoja, joten on niitä onneksi tänäkin vuonna!

      Poista
  2. Meillä villakerrastot on ahkerassa käytössä ympäri vuoden. Viime vuonna kerrasto oli name itistä ja tänä vuonna Lindexistä. Mun tuntuma niistä kummastakin on, että ei kutita ihoa vasten ollessaan eikä tyttökään ole niistä valittanut vaikka materiaali on 100% villaa. Meillä on kokonaan luovuttu villahaalareista, vaan mennään koko talvi siten, että ihoa vasten on villakerrasto, sitten fleecekerrasto ja päälimmäiseksi toppapuku. Talvella tyttö hilluu hoidossa sisätiloissa yleensä pelkässä kerrastossaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että saattaisi sitten olla ettei kutita tuo Lindexin setti. Onkos Name It:n valikoimassa nyt näitä? Näin Name It vaatteita muutenkin isoilla suosivana miellään ostaisin vaikka senkin. ;)
      Hyvältä kuullostaa tuo teidän kerrospukeutuminen, taatusti lämmittää.

      Poista
  3. Meillä taitaa olla tytöllä haalarina tuosta se vaaleanpunainen versio, ostin sen kirpputorilta hyväkuntoisena eurolla! :) Mietin sitä hypistellessäni pitkään, et onko se pyjama vai väliin tuleva puku, ja totesin, että menkööt tarvittaessa molempina. Fleece meillä on ollut välipukuna, mutta jotenkin tuo villainen on vähemmän "tönkkö" ratkaisu. Pojalle pitäisi löytää, ehkä se on pistettävä mummo Imatralle asioille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä kirppislöytö! :)
      Laita ihmeessä mummo asialle, nuo varmaan menee nopsaan.

      Poista
  4. meillä ei pysty. paha atooppinen iho ja ihoherkkyys joten kutittaa.. sitten on fleecehaalari sisävaatteiden päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fleece lämmittää ihanasti kanssa, meillä on joka vuosi myös fleeceä. :)

      Poista
  5. Meillä on pienemmällä yövaatteina merinovillaa,potkii juurikin peittonsa aina pois.Isompi on niin kuumaverinen että hänellä lähinnä ulkoilussa ja nyt on pidetty Lindexin tuollaista samanlaista,viimevuotista,eri väristä vaan kerhossakin kun siellä on viileää.Ihan sisävaatteen asemasta siellä.Ei ole valittanut että kutittaisi joten voisin tuota Lindexin settiä suositella.Poika ei ole superherkkä kutiamaan muttei kyllä pidä mitään villaistakaan.Kiitos Imatra-vinkistä,asutaan Lappeenrannassa ja just oon tänään kurvailemassa Imatralle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä, toivottavasti löytyi näitä tähtiä vielä teillekin. :)
      Täytyy varmaan isommalle sitten ainakin hakea tuo Lindexin kerrasto, varmaan ei sitten meidänkään herkkikset kutia.

      Poista
  6. Villakerrastot on ihan parhaita! Popin on tosi hyviä ja meillä onkin ollut niitä useana talvena. Lindexin on ihan vertailukelpoisia niihin eikä kutita. Name itillä on kans edullisia ja hyviä villakerrastoja. Meillä niitä käytetään talvella alimpana kerroksena ja päälle villahaalari ja toppikset, niin johan pysyy lämpimänä :) Syksyn kylmilläkin on nyt otettu jo käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä nuo tosiaan menee kivasti välikausivaatteiden alla. :)
      Po.p:n settejä olen monesti kanssa katsellut, pitääkin muistaa että ne toimii ja ostaa seuraavaksi vaikka meillekin.

      Poista
  7. Ei olla kokeiltu villakerrastoja, enkä usko että poika tykkäisi.
    Ainoa täysvillainen juttu on villahaalari talvisin toppapuvun alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villahaalari ajaa varmasti saman asian, jos ei ihoa vasten halua kerrastoja. Meilläkin on myös villahaalari. :)

      Poista
  8. Meillä on villakerrastot po.pilta ja hyväksi koettu. Ainoastaan hankalammaksi koettu päiviksessä. Siellä sisälämpötila on aika korkea, joten jos perusvaatteiden alla on villaa, niin kuumatodennäköisesti tulee. Vastaavasti en haluisi heidän kerrastolla siellä kuitenkaan viilettävän. Pukemistilanteessa ovat hieman vaivalloiset pukua sinne alimmaiseksi. Mutta saa nähä... Harrastuksissa (hiihto) ihan parhaimmat ja ilman ei varmaan pärjättäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta että ehkei päiväkodissa oikein toimi.. Harrastuksissa ja kotiulkoilussa ainakin hyvät. :)

      Poista
  9. Meilla on juurikin noita Lindexin villahousuja ja paa-asiassa pyjamana talvella (taalla valimeren rannalla talojen lammitys on vahan "sinnepain"). Ei ole poika valittanu etta kutittaisi eika materiaali kylla tunnukaan kutittavalta kasiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla ettei kutita. :) Pyjamana varmasti tosi lämmin ja ihanan pehmoinen.

      Poista
  10. Meillä nuorempi tyttö on sellainen hikipää, että villaa ei laiteta mihinkään väliin. Tyttöä ei palele ikinä. Esikoinen sen sijaan palelee aina ja Ruskovillan villakerrasto on tytöllä aktiivisessa käytössä syyskuulta huhtikuulle. Siis villahousut on jalassa yöllä ja päivällä. Housut ovat niin ohuet ja kapeat, että mahtuvat pillifarkkujenkin alle. Itseäni ruskovilla kutittaa, mutta neitiä ei.

    Kuinka muuten nuo puuvillapintaiset villavaatteet suositellaan pestäväksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin ne on erilaisia. :D Meillä kaikki pojat on aika helposti palelevaa mallia.

      Tuossa kerrastossa on ainakin 40 konepesu.

      Poista
  11. Kiitos taas vinkistä! Laiskana shoppailijana ihana käydä aina lukaisemassa vinkkejäsi, ja sitten vain kipaisemassa tuote kaupasta :) Meinaatko muuten myydä noita vanhoja kappahlin settejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :)
      Miedän 110/116cm Kappahlin setti on jo myyty pois ja se 134/140cm odottaa Emilin kasvua. ;)

      Poista
  12. Hei, hyvä aihe! Meilläkin on villakerrastoja ollut, mutta käyttö on todettu jotenkin vaikeaksi. Käytättekö te näitä sisävaatteiden alla, tilalla vai riisutteko sisävaatteet ensin pois ja puette sitten villakerraston ja sitten mahdolliset välikerrokset ja ulkovaatteet? Meillä on kotona yleensä sen verran lämmintä, että sisävaatteiden alla villa on liikaa. Toisaalta on vaivalloista vaihtaa villat sisävaatteiden tilalle ulos lähtiessä. Jos lähdemme johonkin pidemmälle retkelle tai on erityisen kylmää, tulee tämä operaatio tehtyä, mutta muuten ulkovaatteet kyllä tuli puettua aina ihan normaalien sisävaatteiden päälle. Olisi kiva kuulla miten teillä on käytetty. Tuo pyjama idea on myös kiva, miten koet puhdistuksen, siis kun villaa ei suositella pestäväksi kovin usein, vaan tuuletettavan, riittääkö tuo yöpuvulle? Ihana on tuo tähtipuku kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä näitä on pidetty ulkoiltaessa ihan pelkästään ulkovaatteiden alla tai sitten juuri niin että siihen päälle on vielä laitettu sisävaatteet, tosin silloin ei enää kaikkien päälle villahaalaria. Kerraston paitaa on sitten välillä pidetty ihan sisäpaitana. Nyt tosiaan ajattelin pyjamanakin pitää.
      Ne setit mitä meillä on ollut ei ole menneet miksikään vaikka pesen usein, 40 konepesu on näissäkin ohjeena. :)

      Poista
  13. Heipparallaan :) Oi, sä olet löytänyt ihan mun suosikkikuosia Johalta. Sitähän ei enään valmisteta mutta kyllä vain Johalta löytyy aina jotain kaunista ja laadukasta. Meillä on siis ollut paljon tuota tähteä Aéonilla ja niin tykkään. Hyvä löytö. Materiaaleiltaan tosiaan loistavat! -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsis! :) Näin ajattelinkin että tämä on vanhaa mallistoa, kun niin hyvällä alella lähti. Onko Johalla nyt uudessa mallistossa uutena kuosinä näitä? Ootko sattunut löytämään?

      Poista
  14. Ei olla kyllä aiemmin käytetty villaisia aluskerrastoja. Nyt kun Noppa pääsi siihen Reiman test patroliin niin sieltä käsittääkseni tulee villaa myös aluskerraston muodossa.
    Toi onkin hyvä idea että käyttää niitä yövaatteina =) Meilläkin on öisin kylmä ja paleleva ja peiton pois potkiva lapsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, Noppaa lykästi! :) Kerro sitten miten Reiman villakerrasto toimi.

      Poista
  15. Meillä on ollut Ruskovillan merinovillainen haalari, oli minusta jotenkin tönkkö. Nyt on käytössä many monthsin merinovillainen paita ja housut, ja ne on paljon paremmat: pehmeää, ohkaista ja notkeaa.
    Me puetaan ne sisävaatteiden päälle.
    t.L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Many Monthsia löytyy meilläkin kypärämyssynä, joka on ollut kyllä todella hyvä. En tajunnutkaan että myös paitaa ja housua saa heiltä. Kiitti siis vinkistä! :)

      Poista
    2. Noi many monthsin paidat ja legginsit on tosi ihania ja notkeita, mutta ei kuitenkaan sellaista ohutta alusvaate-kamaa, kuten vaikka Lindexin ja name itin merinovillaiset kerrastot.
      Meillä käytetään viluisella lapsella niitä päiväkodissakin aluskerrastona, jonka päälle laitetaan sisävaatteet, ja oikein pakkasilla sitten uloslähdettäessä vielä villahaalari topan alle. Vaikka tuleekin monta kerrosta, niin ovat kuitenkin niin notkeita, ettei tule tönkköä.
      Ja tosiaan tuo merinovilla on niin unelmapehmeää, ettei kutita ihoa vastaankaan laitettuna.
      Jos kaipaa vielä pehmeämpää, niin Cosilanan silkkivilla-kerrasto on aivan älyttömän ihana, joskin aika hintava... Pojalla on pari sellaista paitaa, ja itse kadehdin niitä kovasti, harmi vaan, että ovat niin pikkuisia, ettei voi lainata ;) Poikakin tykkää niistä todella, ja nappaa aina päälleen kun vaan voi, tuntuvat ilmeisen mukavilta (hänkin on aika tarkka kutiavien vaatteiden suhteen).

      -Jaana

      Poista
  16. Käytetään, lämmikkeenä ulkovaatteiden alla.

    VastaaPoista
  17. Meillä on käytössä villahaalari. Suoraan iholle ei voi pukea, kun pojalla on niin herkkä iho ja helposti menee ihottumalle. Niimpä alla on aina sisävaatetta :) merinovillaa en ole vielä kokeillut, ne on sen verran arvokkaita ettei raaskisi ihan vaan ostaa ja kokeilla, jos onkin huono. Mutta jos ylimääräistä rahaa jossain vaiheessa ois, niin sitten kyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villahaalari on meilläkin toisena, sekä fleeceä. Näitä kannattaa myös kokeilla joissa tuo sisäpinta puuvillaa, voisi toimia teiläkin. :) Merinovilla varmaan kanssa ois ihana.

      Poista
  18. pakko kommentoida, koska olen villafriikki ja sekä lapsukaisilla (5- ja 1-vee poikaset) että itsellä on atooppinen iho. Yleisesti olen havainnut, että merinovilla ei yleensä kutita (5 vee valittaa kutinasta heti ja yleensä tavallinen lampaanvilla on liian karkeaa). Meillä suosikeiksi on havaittu manymonths:in leggingsit (paksuja, käytetään sisähousujen asemasta) sekä cosilanan alusvaatteet ja ruskovillan villaiset ja silkkiset. Cosilanalla on saatavana eri vaihtoehtojen yhdistelmiä, kuten silkkivillaa ja silkkivillapuuvillaa (ihanan pehmeitä) sekä puhdasta silkkiä. Myös lindexin, popin ja trollin villaiset alusvaatteet ovat olleet ok. Noista ainakin pop ja troll on merinoa. Atooppisen ihon hoidossa iso oivallus ja apu on ollut siinä, että käyttää hengittäviä materiaaleja. Meillä myös nukutaan nykyään villavanutäkeillä (allergian vuoksi untsikat eivät käy), mikä on todella helpottanut ihon kutinaa verrattuna keinokuituisiin peittoihin. Villatäkit (ainakin nämä Porin Villatehtaan peitot) voi pestä 60 asteessa. Fleecejä meillä ei ole käytetty muita kuin popin windfleeceä isommalla. Fleecen osalta en itse oikein diggaa ajatuksesta pukeutua muoviin enkä siitäkään tutkimustiedosta, että fleecestä pesussa irtoavat mikrohiukkaset kulkeutuvat vesistöihin eivätkä muovipohjaisina häviä sieltä mihinkään. Kommentoisin vielä sitä, että kaipaisin kesä- ja välikausipukeutumiseen erityisesti takkien osalta hengittäviä luonnonmateriaaleja, nythän suurin osa on gore-, kuori- ym vedenpitävää tai vettähylkivää materiaalia (sama juttu myös kengissä! Crocsien ja gorejen rinnalle olisi ihana saada lisää kohtuuhintaisia nahka- ja muita kenkiä eri vuodenaikoihin!). Vedenpitävyys on erinomainen ominaisuus sateella ja loskassa, mutta ei sitä poutapäivinä tarvitse. Villervallan puuvillainen takki olikin sitten keväästä syksyyn suosikki ja lähes koko ajan käytössä - ja sen näköinen syksyn päättyessä. Kiitos Mia informatiivisesta ja mukavasta blogista! - Ullis

    VastaaPoista
  19. Kappahlissa on niitä kerrastoja.
    Itse kävin viikonloppuna isommalle tytölleni ostamassa, kun itsekin olen niihin tykästynyt.
    Väreinä oli musta ja karkkipinkki. Eikä hintakaan paha ku 25prossaa sai alea niin hintaa jäi se alle 15€

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)