tiistai 30. lokakuuta 2012

Koululaisen toppaa



 
Taisi tulla talvi meillekin, saatiin jopa hiukan lunta tänään. Miten voikaan tuo valkoinen maa näyttää kauniilta, vaikka tuskin sitä lystiä kauaa kestää. Toisaalta mikä kiire tässä on, kun sitten kohta sitä tuskailee jo sen hurjan lumimäärän kanssa ja odottelee koska ne sulaa pois. ;)
 
Sunnuntaina poikien syysloman päättäjäisiksi kaivelin kaikki topat kaappiin ja pesin ahkerasti välikautta pois. Ihan kaikkea en uskaltanut, vaan jätin yhdet ohuemmat setit plussakelien varalle. Samalla sain käytyä lopullisen talvivaatetilanteen läpi ja niinhän siinä kävi ettei isoille ole kaikki koossa, vaikka se talvi tosiaan ovella kolkutteleekin. Puutostila vallitsee rukkasissa ja pipoissa. Antaakaa siis ihmeessä vinkkejä mistä löytyy kivan värikkäitä ja lämpöisiä (ei siis mitään akryylivirityksiä) pipoja isojen poikien päähän??
Entäs edullisia, mutta edes kohtuuhyviä toppahansikkaita?
Meillä on kyllä tulossa Reimatec hanskat kahdelle pojalle, mutta koska ne on sen verta hinnakkaita, niin toiset saisi olla jotain edullisempaa mallia. Lisäksi kun noita pipoja ja rukkasia tuppaa aina joskus katoamaan, vaikka pojat yrittää olla kuinka huolellisia. Se sitten niissä 30e rukkasissa tai pipoissa se hiukan kirpasee.
 
Tässä nyt kuvissa kuitenkin 8v:n topat.
Mittaa mallilla n.140cm ja vartaloltaan hoikka.
 


Poika itse valitsi jokaisen settinsä tai siis jokainen vaate meni hänen hyväksynnän kautta. Viime talvena jäi yksi takki kokonaan pitämättä, kun hän ei siitä tykännyt, joten nyt oli parempi valita topat yhdessä.
 
Yläkuvissa Reimatec takki 146cm ja Fixin toppahousut 140cm (viime talviset, jotka menee juuri ja juuri). Peakin pipo (Intersportin alekorista, puolet villaa), toppahanskat Fix ja kengät isoveljeljeltä siistinä säilyneet Superfit goret koossa 35.
 
 

 
Toinen vedenpitävä setti Woxo. Takki 146cm ja housut 140cm.
Pipo Geggamoja (tässäkin puolet villaa). Kengät Kavat ja koko 36 (jotka tuli juuri tänään Ellokselta). Lisäksi postista odottelen noita Reimatec hansikkaita ja mustaa Reiman pipoa. Niin ja Reimalla oli tuubimallisia fleecekaulureita, joita tilasin pari myös.



 
Siistimmäksi takiksi Jonathanin canvastakki 146cm, joka on isoveljen vanha viime talvelta. Pipo myös Reiman viime talven mallistoa. Lapaset ja huivi myös viime talvelta.
Siistimpiä kenkiä en hankkinut, vaikka niitä pitkään mietiskelin. Kuitenkin käyttökertoja tulisi niin vähän, etten nähnyt syytä niihin satsata. Täytyy katsoa, jos jotkut tosi edulliset tulisi vielä vastaan..
 
 

 
Lämmikkeeksi väliin riittää fleecetakit 146cm. Tuo lime fleecetakki on parin vuoden takaista Reiman mallistoa ja ilokseni huomasin että sen saa neppareilla kiinni tuohon tämän talven malliston Reimatec takkiin. Toisena musta Legon fleece, jonka ostin kesän alesta -70%. Lisäksi pitää hankkia se villainen aluskerrasto, niin eiköhän näillä sitten pärjää.
 
Kolmella setillä mennään, se on meillä minimi.
Mites muut, monta settiä teillä on koululaisille?
 


26 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Minustakin ne on kivat, etenkin tuo Reimatec. Vaikka alkuun en ihan kamalasti tykännyt, mutta tilasin kun poika sen halusi. ;)

      Poista
  2. Meillä on ekaluokkalaiselle tytölle kolme kosteussuojattua takkia ja kahdet housut, yksi takki on viimevuodelta, ns pariton, housut jääneet jo pieniksi, eikä sovi kumpienkaan tämäntalvisten housujen kanssa. Takki on kyllä myös aika ohut. Lisäksi on haalari ja kaksi takkia siistimpään menoon. Suurin osa vaatteista on viimetalvelta, ja siksi näitä onkin nyt ihan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin siinä usein käy meilläkin, että kertyy jos on viime talviset vielä sopivia. ;) Nyt ei ollut juurikaan, joten joutui (siis sai) hankkia uusia.

      Poista
  3. Oikeen reippaan näköisiä koululaisen settejä! Yllättävän sinistä teille, mutta todella hienoja siis! Meillä on kakkosluokkalaiselle kolme takkia ja kolmet housut varattuna. Ajatuksella yksi setti koulupukuna, yksi vähän lämpimämpi (koulussa ja kotona kovilla pakkasilla) ja yksi sitten kotiulkoiluun. Toki kaikkia settejä voi käyttää missä vain tarvittaessa ja ristiinkin sopivat hyvin. Pipoja olen napannut vähän sieltä täältä aina kun on tullut jotain vastaan. Poika itse tykkäisi näistä DC jne. tupsupipoista, mutta akryyliähän ne tuppaa olemaan. Reimalta olen pari villaista pipoa saanut haalittua, toivottavasti nämäkin valikoituu ainakin välillä päähän. Sellainen "siistimpi" takki taisi jäädä nyt hankkimatta, josko näistä kolmesta joku sattuisi aina olemaan puhtaana ja välttäisi siistimmässäkin menossa. Tämä kauden vaihtuminen (uusien vaatteiden käyttöönotto) virkistää kyllä kivasti, on ihana luopua noiden kulahtaneiden ja tahriintuneiden vk-kamppeiden käsittelystä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä, alkoikin jo ne NIIN nähdyt välikausikamppeet kyllästyttämään. ;D
      Tosiaan aika sinistä, ei niinkään minun mieleen, mutta tämä 8v. tykkää sinisestä. On siis äidin taivuttava. ;D

      Intersportissa itsekin noita "merkki" pipoja katselin ja minusta on yllättävää, että niissä ei juuri missään ollut villaa. Hinta kuitenkin on aika pilvissä, niin sitten niihin on käytetty sitä akryyliä. Mutta merkkihän niissä maksaa..
      Kivasti teilläkin settejä kasassa. :)

      Poista
  4. Ekaluokkalaiselle tytölle on kaksi kaksiosaista settiä ja viimetalvinen haalari varalle kotikäyttöön. Toinen kaksiosainen setti on ihan koulukäyttöön ja toisena on Benettonin untsikka parempaan käyttöön. Tosin yhdet toppahousut on jo rikki viikon käytön jälkeen... Ne olikin jostain intersportin aletangosta ja ilmeisen huonoa laatua. Ehkä siis joudun vielä yhdet housut hankkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme settiä on kyllä passeli määrä, haalari on hyvä korvaamaan yhden. :)

      Poista
  5. Hanskoista kyselit... ite ostin kappahl vedenpitävät hanskat kokeeksi. Saa nähä miten toimii, ovat ainakin edulliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä itseasiassa on yhdet woxon hanskat kanssa, ne on tosin viime talven mallistoa, mutta uudet. Jostain syystä pojat ei niitä halunnut vuosi sitten pitää, muistaakseni liian pitkä varsi oli huono. Täytyy kysellä josko joku nyt suostuisi testaamaan ne. :)
      Onko nyt tämän vuoden mallissa miten pitkä se varsi?

      Poista
    2. Hei!

      Meillä oli viime talvena 10-vuotiaalla pojalla kahdet Woxon toppahanskat (+ yhdet Reimatec plussat), ja molemmat olivat tammikuulle mennessä niin joka paikasta rikki, että korjaaminenkaan ei auttanut. Lunta meni sisään joka reiästä, joten hanskat oli sekä kylmät, märät että rumat. Ostaessa edullisemmat, mutta käytössä kestivät siis alle 3 kk, vaikka käytössä oli kolme paria! Täksi talveksi ostin tuolle hanskatuholaiselle kokeeksi kahdet erilaiset Reimatecit, Ticketit, ja neljännet joita en nyt millään muista. Kaikki hintavia, mutta kun isoveli testaa, niin jospa sitten nuoremmille osaisi jo ostaa kestävää :).

      Poista
    3. Mittasin hanskat tähtijonathanin hanskojen kanssa ja on täsmälleen saman mittaiset varret. Eli ei varmasti liian pitkät enään. Täällä ei olla vielä hanskoja käytetty, mutta kestävyys ei näköjään kovin hyvää lupaa....tuleepa kokeiltua kaikki markkinoilla olevat hanskat pikkuhiljaa. Jospa sitä joskus vielä luottohanskat löytyy...

      Poista
  6. Stadium myy Everest merkkiä ja niillä on kivoja talvihattuja,joissa puolet villaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, minä kurkin jotain jossain vaiheessa, mutta ne oli akryylia. Pitää käydä nettikaupassa kurkkimassa olisko tuollaisia osittain villaisia siellä. Kiitos vinkistä!

      Poista
  7. Kiva toi Reimatecin takki.

    Meidän koululaisella on kaksi toppasettiä. Viime vuotinen takki menee vielä, että oikeastaan 2 1/2 settiä :)

    Ostin kakkoshanskoiksi Lindexin Fixiä, enpä tiedä, että millainen on laatu, mutta hinta oli kohtuullinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on nuo yhdet Fixit, saa tosiaan nähdä miten toimii. Edulliset ainakin. :)

      Poista
  8. Hyvä maku Oliverilla! Ja pitkä poika! Omalle ekaluokkalaiselle mahtuu vielä viime vuotinen Reimatec (128)takki ja housut.Miten suuret ne mahtoi viimetalvena ollakkaan???! Ja lisäksi toisena "uutena settinä" on Cupcaken harmaa tähtitakki ja housut. Eli 2 settiä. Pipo ongelmaa meillä ei vielä ole kun pojan päähän mahtuu Reiman koon 54 pipo ja onneksi Reimalla on tuota hattuvalikoimaa. Kenkiä on kahdet, yhdet goret ja sitten yhdet nahkakengät siistimpään menoon (+lisäksi lämminvuoriset kumpparit loskaulkoiluun). Ei Oliverille sitten Reiman 56 pipot enää mahdu? Tuo rukkas ongelma on meilläkin. Nykyään pitää olla jo sormikas malliset, viime vuonna kävi vielä kinnasmalli. Yhdet toppasormikkaat ovat Jonathanin (koko 6 vielä mahtuu) ja näistä poika tykkää. Pitää käydä ostamassa vielä toiset samanlaiset. Lisäksi ostin kylmemmille keleille Reiman kiddot. Mua kanssa hirvittää jos (kun) poika kadottaa koulussa kalliita asusteita. Onneksi on aika tarkka..ainakin tähän asti ollut. Niin ja tuohon isompien pipo ongelmaan, juurikin nuo isot urheiluketjut (stadium, intersport) tuntuvat myyvän monenmoista ja väristä pipoa...

    - äiti kolmelle-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hitsi, unohdin että Jonathanillakin on tosiaan tähti mallistossa toppasormikkaita! Että kiva kun muistutit. ;D
      Kyllä Oliverille menee yleensä Reiman pipoissa vielä se 56 koko, mutta jotkut on siellä tosi naftia mallia ja ihan kaikki mallit ei siksi mahdu. Harmi. Täytyy noiden 11v:n ja 13v:n pipoja ainakin kyttäillä sieltä urheilukaupoilta.
      Joo ja muistin juuri että onhan meille Oliverille tulossa Reimatec hanskojen lisäksi juurikin nuo kiddot (vai oliko) kanssa tai kuitenkin se Reiman perusmalli. :)

      Hih, Oliver on tosi pitkä tosiaan. Teillä taas ihanasti menee vielä 128cm kokona, ai kun meilläkin menisi. ;)

      Poista
  9. Meillä on 2 vanhinta poikaa niin saman kokoisia, että heillä on nyt yhteinen varatakki :). Muuten on 2 settiä molemmilla talveksi. Lempihanskat on Everestin vedenpitävät sormikkaat Stadiumista. Niiden joustava varsi on pojista hyvä, inhoavat kireitä tarraremmillä varustettuja hanskoja nykyään, kun itse pukevat. Nuo on n. 17 e, eli ihan ok hinta minusta.

    Kaunis takki tuo ensimmäinen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Everestin hanskoja meillä olikin parina talvena, mutta ne ei enää mahdu 11v:lle ja 13v:lle. Niissä on aika lyhyet "sormet" ja meillä kun on pitkäsormisia poikia. ;)

      Hauska tuo yhteinen varatakki idea, toimii varmaan meilläkin kohta, kun 8v. ja 11v. pojat on jo peräkkäisissä vaatekoissa. :D

      Poista
  10. En tiedä huomaatko tätä enää lukea , mutta vinkkaan kun kyselit edullisten toppahanskojen perään. Tilasin Jeriikalta 7-vuotiaalle Minymon toppasormikkaat kokoa 6-8 (sopivat, ehkä vähän isot, kun on pieni kätinen). Aikaisemmin ei ole tältä merkiltä toppasormikkaita ollutkaan, että ihan uteliaisuuttani lähdin kokeilemaan. Poika ainakin kehui näitä käteen sopiviksi ja näyttikin ihan kauniilta (heh, äidin silmään). Näitä siis oli myös koossa 8-10.Siis käytössä ei ole vielä yhtään olleet kun lumet suloi ja pakkaset meni että laadusta en tiedä. Hieman edukkaammat rukkaset. Katsele sivuilta lisää jos kiinnostuit.

    -äiti kolmelle-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa Minymolla on siis toppasormikas mallia myös, kiitos vinkistä! ;)
      Meillä oli Minymon topparukkaset toissa talvena Oliverilla ja ihan hyvin ne ainakin toimi.

      Poista
  11. Me ollaan vielä päivähoidossa ja Reimatec+muuta hyvää toppaa käytössä niin tädit eivät usko ja laittavat väkisin sadevaatteet... Onko muilla ikinä ollut samaa ongelmaa? :( Ystävällinen keskustelu ei tunne tehoavaan vaan sadevaatteita pitää aina olla päällä vaikkei sataiskaan. Jos pysytään samassa paikassa, niin se on varmaan halpishaalari+hemputisti sadevaatteita niin hoidossa ollaan tyytyväisiä kun on tuttua ja kivaa. :( :( :( T.LastenvaateFani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tunne ja tilanne, meillä oli sama juttu esikoulussa (Oliverilla reilu vuosi sitten). Sanottiin monta kertaa asiallisesti ja lopulta kun se ei tehonnut, niin mies otti päiväkodin johtajaan yhteyttä. Se tehosi. ;)
      Kannattaa siis vaan jaksaa mainita ja viedä asia eteenpäin. Eihan se palvele ketään, että lapselle ostetaan kunnon vedenpitävät vaatteet ja niistä ei saa mitään hyötyä.

      Poista
    2. Tätä samaa kuravaatekeskustelua kävimme poikien ollessa päiväkodissa. Tärkeimmäksi syyksi ilmoitettiin, että kaikille lapsille puetaan samanlaiset vaatteet, jottei tule vääntöä. Jotkut vanhemmat, kun ovat vihaisia, jos ulkopuvut kuraantuvat... Lopulta yhdessä vanhempainillassa kirjattiin kaikkien osalta ylös kuravaatetoiveet ja näitä hoitajat sitten noudattivat...

      Poista
    3. Tuo on totta ja tosi harmillista!
      Minusta on ihan älytöntä, että kaikille kuravaatteet, että ei tule vääntöä. En ole tuota koskaan ymmärtänyt ja olen kuullut että joissakin päiväkodeissa noin tehdään.
      Siis hyvä ihme, pitää nyt lastenkin oppia ettei kaikilla ole samanlaiset vaatteet. Ihan kun jos toisella on sisävaatteena farkut ja toisella collegehousut, ei siinäkään laiteta kaikille farkkupakkoa jos joitain lapsista tämä ei miellytä. Ihan oikeesti, missä maalaisjärki, lapsille pitää opettaa että toisilla pukeudutaan näin ja toisilla noin. Niinhän se menee kaikissa asioissa elämässä, että toiset pukee eritavalla ja toisilla on eri lelut, tai eri toimitavat. Miksi siis kuravaateasia on eri?
      Sitäpaitsi jos toiset haluaa lapsilleen kunnon ulkovaatteet vedenpitävillä ominaisuuksilla, niin miksi siitä "sakotetaan". Pitäisi siis vielä ostaa kurahousut lisäksi, vaikka nimenomaan on siinä säästänyt ettei niitä tarvitse kun on ne vedenpitävät ulkoilukamppeet.
      Tämä asia varmasti jakaa mielipiteet, mutta itse olen vahvasti tuota mieltä. Lasten tulee oppia pettymyksiä myös näissä asioissa elämässä ja vanhempien kanssa voi sitten keskustella jokainen ja ottaa toki lapsen toiveet huomioon.
      Mutta näin lastenhoidon ammattilaisena ja päiväkodeissa työskennelleenä, minusta paras idea olisi se että kirjattaisiin tosiaan ylös ne vanhempien toiveet ja toimittaisiin niiden mukaan kuravaateasiassa. :)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)