perjantai 20. heinäkuuta 2012

Po.P narinaa


Jo huomasitte?
Po.P on mennyt muuttamaan vaatteissaan kokojaan. Tai siis nyt saa vaan tiettyjä vaatteita tietyssä koossa. Nyt monessa kivassa vaatteessa koot loppuu 110/116cm. Juuri niissä kivoissa kuosillisissa. Jotain saa toki isompanakin, mutta ne on niitä tavallisen näköisiä (joita saa joka kaupasta) tai raidallisia.
Sitten on se ns.koululaismallisto, joka on ainakin minun silmiin tosi tylsä..

Harmittaa. Mielelläni pukisin vielä 4v:n lapsekkaisiin vaatteisiin, mutta meillä ainakin tuo Po.p:n koko 110/116cm on jäänyt pieneksi Emilille jo viime syksynä. Ihan aina en ymmärrä näitä valmistajien ajatuksia, mitä saa kummastella monella muullakin valmistajalla. Että lopetaan pienten lasten osastot ja vaatekoot just niissä kivoissa lapsekkaissa kuoseissa kokoon 116cm? Sitten pitäisi siirtyä sinne teiniosastolle, jossa vaatteista on monesti kaukana lapsekkuus.
Siis kamoon! 4v:n kanssa teiniosastolle, kun ei saa kokoja pienten lasten osastolta!
Eikös nykyisin pitäisi olla juuri toisin päin, että kokoja suurennettaisiin. Nykylapset kun on kooltaan kokoajan pidempiä ja isompia monet muutenkin kuin ennen.



Olin suunnitellut oravapaitaa Emilille 122/128cm, eipä tartte etsiä enää..


Kivoissa raidoissakaan ei riitä koot.


Eikä autoissa.
Oon niiiiiiiin pettynyt..

Polarnin laatuun olisin tyytyväinen ja mielelläni putiikissa shoppaisin, mutta sisävaatetuksen osalta ei taida meille olla enää mitään. On muutenkin tuo värimaailma ja vaatteet alkaneet mennä kovin tylsiksi.. Vielä vuosi sitten oli paljon enemmän kaikkea kivaa. Ei sillä ettenkö löytäisi paikkoja johon vaaterahani sijoittaa, mutta saahan sitä välillä narista. ;)
 
 



64 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo, nyt vaan kaikki joukolla palautetta laittamaan! :)

      Poista
  2. ja taas voi todeta, että onpa hyvä, kun on tullut kerättyä niitä kivoja kaappiin odottamaan jo aikoja sitten :) harmi kyllä, että ovat tällaisen uudistuksen tehneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi minäkin pari kivaa raitapaitaa olen jemmannut alesta jo talvella. ;)

      Poista
  3. Just kävin Po.P:ssa äitiysvaatteita kattelemassa ja kyselin et milloin tulee syksyn mallisto. Ei kuulemma tuu!!! Mitä?!! Keskittyvät kuulemma isojen lasten vaatteisiin ja äitiysvaatteista karsitaan, tulee vain kuulemma normi raitapaitaa ja farkkuja. Ja jos ne ihanat kuosit loppuvat 116 cm niin mietinkin et mihinkähän ne sit oikeesti keskittyy???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan sitten siihen 122cm eteenpäin mallistoon? Joka oli minusta ainakin kovin mitäänsanomaton..

      Poista
  4. Mie en ole koskaan oikein tykännyt popin vaatteista. Joitakin olen sieltä joskus ostanut mutta aika pian ne on lähteneet kiertoon kun ei niitä sitten tullut käytettyä. villervallalta tulee ainakin ensi kevään mallistoon muistaakseni kaksi kokoa lisää juuri sinne isompaan päähän niistähän tykkäätte?
    Minä pyrin ottamaan mahdollisimman paljon isompiakin kokoja myyntiin mutta kauheasti ei ole tarjolla yli 128 tai 130cm. Omakin vanhin tyttö käyttää 134 ja 140cm ja aika haastaavaa on tuo vaatteiden hankinta hänelle. vielä kun yhdistetään laihuus ja todella pitkät raajat niin varsinkin housujen osto on melkein mahdotonta kun 140cm housuissakaan ei ole yhtään kasvunvaraa. <tyttö itse tahtoisi jo "teinityyliä" mutta minä pistän vastaan ja kovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten kiva kuulla, etä Villervalla on tajunnut ottaa isot koot tuotantoon. :)
      Niitä ehdottomasti tulisi hankittua vielä 134-140cm.
      Tarjonta on tosiaan toinen, mikä aiheuttaa närkästystä. Sellaista värikästä kivaa vaatetta yli 128cm on todella vaikea löytää etenkin pojille. Tosiaan vaikea varmasti ottaa myyntiinkään, jos ei ole juuri mitään tarjolla.

      Poista
  5. No voihan tylsyys... :( Mä naputtelin H&M:stä ihan perusraitaa ja sini/harmaavoittoista. Varmaan lähdetään syksyllä farkkulinjalle. Ei tarvi miettiä paljoa mikä sopii minkä kanssa ;)Onhan noita kivoja onneksi muutama jemmassa!

    Mukavaa vkonloppua!

    -Jamina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin H&M:n uuteen syys valikoimaankin pettynyt, liian sinivoittoinen ja tylsä. No oli siellä jotain onneksi, mutta ennen on kyllä ollut onnistuneemmat mallistot.
      Onneksi meilläkin on jotain kivoja jemmassa. ;)

      Poista
  6. Ihan hullua! Itse ompelen lapselle vaatteita koko ajan enemmän. Ongelma on meillä nimittäin ehkä vielä pahempi, koska eskariin menevä tyttöni on 134 senttiä! Tuossa koossa ei " lapsellisia" vaatteita saa enää oikein mistään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella.. Meilläkin Oliver käytti eskarissa 134cm vaatteita jo ja aika hankalaa oli löytää kivoja. Edelleen on suht hankalaa.

      Poista
  7. Aiheellinen postaus! Todella kurjaa :<

    VastaaPoista
  8. Eikä. Ompas tylsää. Popilla on mielestäni vielä niin pieni mitoitus, että eipä tuo 110/116 mene enään meillekkään. Tuota samaa oravaa ja autoa suunnittelin myös. Pöh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin Po.P:n vaatteet tai etenkin paidat on niukkaa mitoitusta. Paidoissa niska-helma mitta on tosi lyhyt suhteessa hihojen mittaan. Meillä ainakin pojilla ei ole edes pitkä selkä ja silti paidat jää eka selän mitasta pieniksi vaikka hihoista vielä menisi. Juuri tuon 110/116cm kanssa kävi niin.

      Poista
  9. 110cm=5v, 116/122 = 6/7v
    Jos olet raha on ongelma, voi vaikka ruveta säästämään - tulevaan ajokouluun, ekaan asuntoon tai matkarahastoon. Tuskin poikia kiinnostaa onko Villevaran/Po.P. 30egee farkut jalassa vai ihan peruskamppeet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no nuo mittataulukot ei ole mistään kotoisin! Tai olisiko ne sieltä missä on niitä pieniä lapsia? Ei ihan pohjoismaihin sopivat luokitukset..

      Mitähän tähän nyt muuta sanoisi. Tiedät siis että me ei säästetä? Tiedät että me pidetään lapsilla vain merkkivaatteita? Niin meillähän ei sitä perus henkkamaukkaa koskaan olekaan..
      Mutta kiva kun tiedät! :)

      Poista
    2. mikähän lapseton valittaja tuo ed. anon. meillä 3,5 v käyttää jo kokoa 110 cm! tsemiä sulle mia ja kiitos kivasta blogista.

      Poista
  10. Mä olen sun kanssa niin samaa mieltä!!! olin juurikin noita samoja kuoseja ihastellut popin paidoista ja meillä poika ehti juuri 5v täyttää ja on 116cm pitkä ja ei tosiaan mahdu popin 110/116 kokoon vaikka on kovin hoikkanen. Ja ne isompien vaatteet on tosiaan aika tylsiä 5v:lle. Eli laitetaan muualle sit meiän pennoset!

    Marika K.

    VastaaPoista
  11. Kääk, huomasin kyllä, että nettisivuille on tullut muutoksia siihen, miten vaatteiden koot merkitään, mutta enpä hoksannut tuota. Varmaan kannattaa laittaa palautetta :/ mua itseä nyt viimeksi siellä käydessä ahdisti se, että melkein joka vaatteessa valmistusmaa oli Intia, Kiina, Etelä-Korea tms. Mieluummin noilla hinnoilla ostaisin Euroopassa tehtyjä vaatteita, kun niitäkin on saatavilla. Pitääpäs alkaa etsiä osoitetta, mihin palautetta voi jättää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, tuo onkin minulle uutta. Olen huono katsomaan vaatteista valmistusmaata. Kiitos infosta! Palautetta on tosiaan nyt laitettava. :)

      Poista
    2. Palautetta lähti pitkät pätkät :D vähän nuo nettisivut periaatteessa rauhoitti, kun jaksoin ajatuksella lukea, mutta sietäisivät siirtyä kaikissa vaatteissa tuohon ECO-merkintään ja materiaaleihin jne. Mun tulee aina katottua valmistusmaa, joskus se vaikuttaa ostopäätökseen ja joskus ei. H&M, Lindex ym. on olleet jo pitkään boikotissa :)

      Poista
  12. ymmärrän ihan täysin!!! mullon kohta 6v poika joka käyttä kokoa 128/134. Sille ei löydä todellakaan enää kovin helpolla kaupasta kivoja vaatteita. Samalla kun poika on hoikka niin hän myös on hiukan atooppinen ja iho on herkkä ja helposti kutiseva.. :/

    mutta onneksi voin ommella hälle kaiken mutta nyt alkaa tulla lasten kuviokankaatkin vähän loppuun kolutuksi kun ei meinaa löytyä ihan sitä mitä hän haluaa. Tarkan äidin takka poika <3
    ps. unikuun terapiahuoneen fb sivuilla on arvonta josta voi voittaa uniikkia vaatetta (tai kankaana) että jos keltaisesta ja joustofroteesta tykkää niin käy osallistumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelemisen taito on mahtava! Ehdottomasti tekisin itsekin jos olisin siinä hyvä. Kokeillut olen, mutta en ole niin hyvä että kannattaisi itse ommella. ;)
      Pitääpä käydä arvontaan osallistumassa. :)

      Poista
  13. Aivan samaa asiaa mietin itsekin pari päivää sitten, tosin liike oli eri eli Lindex. Meillä on pitkä tyttö, ikää nyt 4v5kk ja pituutta n.116cm, vaatekoko 122/128. Pienten puolella Lindexin koot loppuu 122cm, sen koon housut menee vielä, mutta 122cm paidat ja tunikat on jo turhan sopivia (ja ylipäätänsä naftia mitoitusta). Koko 128cm onkin sitten isompien puolella,eli 4-vuotiaalle pitäisi ostaa paidat teinipuolelta, jossa kuosit ja mallit on kaikkea muuta kuin tuon ikäiselle sopivia... Myöskään Lindexin veluurihousuista on turha haaveilla kun koko 122cm jää pieneksi, koska niitä ei enää isojen puolella ole. Sama juttu kouluun lähtevän, kokoa 134cm käyttävän kanssa, ikää 6-vuotta ja sopiva koko löytyy teinien puolelta. Onneksi ei ole ainoa kauppa, mutta eihän näissä mitoituksissa ole mitään järkeä-ja jostain kumman syystä tämä näkyy olevan suuntaus yhdellä jos toisellakin merkillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se ikävä kyllä on monella valmistajalla. :(
      Tuo kokoluokitus pitäisi ehdottomasti ottaa uudistukseen yleisesti. Nykyisin niin moni lapsi on jo koossa 134cm esikouluiässä.

      Poista
  14. Hei!
    Ymmärrän pettymyksesi siitä, että kokoa 122/128 ei enää saa kaikista vaatteistamme. Vaatteet ovat kuitenkin reilua mitoitusta, ja tuo koko sopii yleensä vasta 7-8-vuotiaalle lapselle.
    Haluan painottaa, että koululaismallistomme ei ole teinimallisto, vaan se on suunnattu alakouluikäisille. Poikasi on kuitenkin todella pitkä ikäisekseen.
    Mallistomme on suunnattu siis alle kouluikäisille, ja yleensä viisivuotiaat ovat noin 110cm pitkiä, eli monelle 5-vuotiaalle nuo vaatteet ovat sopivia.
    Toivon, että löytäisit jostain kivoja ja lapsekkaita vaatteita pojallesi hänen koossaan!

    Ystävällisin terveisin, eräs Po.pin työntekijä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! :)
      Valitettavasti Po.p:n paidat ei ole reilua mitoitusta, vaan enneminkin pientä. Tosiaan 115cm pojalle ei mene enää millään se 110/116cm koko. Se jäi meillä 110cm lapselle pieneksi. Meillä menee ainoastaan Po.p:n trikoissa enää koko 110/116cm. Niin ja ulkohaalari menee 116cm. Takista olisin joutunut ostamaan jo 128-134cm, koska niissä on taas onnettoman lyhyet hihat. Tuo yleinen kokoluokitus on tosi syvältä, kun se ei nykyisin pidä ollenkaan paikkaansa. Itse uskon että se 122/128cm ei suurimmalle osalle 7-8v mahdu. Uskon että nykyisin enää pieniempi osa lapsista on 5v:nä koossa 110cm. Siis ainakaan Suomessa.

      Kiitos tuosta tarkennuksesta koululaismallistoon. En tarkoittanut että se olisi teinimallisto, vaan ihan yleisesti kirjoittelin muidenkin firmojen suuntauksesta.
      Ne koululaismalliston vaatteet ei ole minusta kivoja 4v:lle, jolle kaipailen lapsekkaampia kuoseja vielä.

      Kyllä minä löydän meille vielä kivoja vaatteita 122/128cm onneksi. Harmittaa vaan tämä Po.P:n uudistus, kun tosiaan pitäisin Po.P:n laadusta. :)

      Poista
    2. Niin piti vielä sanoa, että se on totta että meidän pojat on pitkiä ja etenkin tämä nuorin on monia ikäisiään pidempi. ;)
      Näin vaan on nykyinen suuntaus että lapset ovat pidempiä ja suurempia jo syntyessään.

      Poista
    3. Meillä on myös viisi vuotias poika joka käyttää kokoa 122/128, painottuen jo kokoon 128. Popin vaatteet ovat todellakin pientä mitoiitusta, meille jää myös koot jo pieneksi. Koululaismalliston miellän myös isojen mallistoksi, lapsekkaat ja värikkäät kuosit jäävät pois, viisi vuotiaan haluaa kuitenkin pukea vielä kuin viisi vuotiaan, ei kuin koululaisen. Harmi homma.

      Sama juttu koskee Lindexin mallistoa, aivan viimeisiä viedään ja joudutaan siirtymään koululaisten puolelle. Varsin kiertelin siellä sillä silmällä pari päivää sitten eikä sieltä löytynyt meille mitään! Mustaa, tumman vihreää, harmaata, pääkalloja, farkkuja, tummaa tummaa tummaa.

      Poista
    4. Juu, samaa sanon, mitoitukset on todella pieniä ja vertaisin myös Lindexiin,jossa sama ongelma. Mun pienempi poika on vasta 3v ja hänelle ostan Popista edelleen, pituutta on nyt 93cm ja juuri tänään pistin varastoon Popin 98cm paitoja, kun ne eivät vain mene enää!! Ja meidän poika on siis lyhyt 3 vuotiaaksi! 104cm paitoja on siis nyt käytössä Popilta, mutta ei nekään mitään reiluja ole.

      Trikoohousuista taas meillä on ihan hyvät vielä kokoa 92cm olevat, ne on pitkää ja kapeaa mallia. Minusta outoa.

      Poista
    5. Ite oon huomannut aivan samaa ja ihmetellyt mihin kokoluokitus perustuu. Meillä just täytti 6v. ja po.p:n housuista menee 128cm, mutta paidat pitää olla jo 134cm ...järjetöntä. Poika on 122.5cm pitkä ja normaali vartaloinen. Kenelle 6v. vois muka mahtua po.p:n 110/116cm vaatteet ..en ymmärrä. Lapsekkaat kuosit ois ihanat viel hänelle, mut tarjolla tosiaan "teineille" sopivaa vaatetta ..höh =o)

      Poista
    6. PoPilla kyllä vaikuttaa kovasti se, onko kysessä paita vai housut vai ulkovaatteet. Meillä on samanikäisellä pojalla kuin Emil käytössä ulkovaatteista 116 cm, mutta 110/116 cm paidat on menneet pieneksi jo viime syksynä. Farkuista sen sijaan 116 cm on vielä vähän reilu. Ja pituutta varmaan saman verran kun Emilillä, jotain 116 cm.

      Poista
    7. paidat on pieniä!! meillä 98 cm huppari menee hikiseen 2 v pojalle.

      Poista
    8. Olen muiden vastaajien kanssa samaa mieltä mitoituksesta. Mielestäni paitojen mitoitus on todella pientä. Meillä on juuri kolme vuotta täyttänyt 101 cm poika, ja paras paitakoko on 110cm. Ja jos tosiaan kivat kuosit jatkossa loppuvat kokoon 116, niin eipä ole meillä enää kauaa popin vaatteista nauttia.

      Poista
  15. Mä en ole Poppiin langennut, kun ei ole kovin lähellä myymälää, eikä ennen ole netistäkään saanut tilata. tylsää kyllä jos tällaisiä muutoksia ovat menneet tekemään, pöh!

    VastaaPoista
  16. Myös mun kokemuksen perusteella suurin osa 7-8-vuotiaista käyttää isompaa kokoa kuin 122/128cm, eli taulukoita olisi todellakin syytä päivittää. Tuplakoot ovat mun mielestä myös siitä huonoja, että ainakin meillä nämä vaatteet ovat yleensä pieniä jo ennenkuin lapsi on tuplakoon isomman numeron pituinen. Näin siitä huolimatta, että meillä on hoikat lapset, eikä osa vaatteiden pituudesta mene leveyteen. Lisäksi myös tyttöjen ja poikien mitoituksessa on eroja-saman valmistajan saman koon vaatteet saattavat olla tyttöjen mallistossa selvästi pienemmällä mitoituksella tehtyjä, kuin poikien mallistossa. Mun logiikan mukaan lapsi on vaikkapa 120cm pitkä riippumatta siitä, onko hän tyttö vai poika, mutta joillain vaatevalmistajilla on ilmeisesti eri logiikka.

    VastaaPoista
  17. Esikoisen kanssa aikanaan "surin" tuota, että pienten lasten vaatteet loppuu kokoon 122/128cm, nyt sama edessä keskimmäisen kanssa. Tylsää.. =/

    Meidän 120cm (6v) tyttönen käyttää nyt 128cm, syksyksi ja talveksi on jo ostettava kuitenkin 134cm vaatetta. Mihinköhän tosiaan perustuu nuo senttimitat nykyään?! Poika 139cm (9v) ja vaatekoko 146cm..Onneksi on tuo vauva (4kk), jolle löytää kivoja ja etenkin kohtuuhintaisia vaatteita vielä pitkään ilman, että tuntitolkulla kahlaa nettikauppoja läpi. =) Po.pin vaatteista meillä on ja on ollut ainoastaan windfleecejä, sisävaatteet normihinnalla liian tyyriitä mun kukkarolle. =)

    VastaaPoista
  18. Ihanaa, kun on muitakin, joilla samanlaisia ongelmia! Meillä 4v5kk ikäinen neiti, joka on 113cm pitkä. Käytämme tällä hetkellä kokoa 110/116, joistakin olen ostanut 122, koska ero tuohon edelliseen on aika pieni. Popin 110/116 paita ja singoalla menevät vielä hyvin, samoin sukkikset. Mutta Popin hihat on liian pitkät suhteessa selkään ;( Lindexillä on juuri tuo muidenkin havaitsema pienuus, että saa melkein ottaa isompaa kokoa. Mutta, nyt kun ostin syysmallistosta hupparin ja housut, ne ovat kokoa 110/116 ja 116, ja niissä on vielä hyvin tilaa kasvaa, 122 huppari näytti tosi isolta. Olin niin yllättynyt, että ilostuin suuresti. HM:llä koot vaihtelee yllättävän paljon, LOGG on reilumpaa kun se HM. Mutta sielläkin katsoin juuri jotain HM-paitaa, niin hirmu lyhyt selästä ja pitkät hihat, sitten kun ottaisi 122/128, niin saisi hihoista leikata osan pois. Olisi kiva, jos mitoitus olisi tosiaan nykylasten mukaista, eikä muinaiskaudelta. Minkäs sille voit, että lapset ovat pidempiä, kun 10 vuotta sitten ;)

    VastaaPoista
  19. Meillekään Popin sisävaatteita ei juurikaan enää osteta, kun mitoitus on niin kummallinen monissa paidoissa. Meillä tyttö 4,5v on pienikokoinen/normaalikok. ikäisekseen (käyttää 104/110 kokoja), mutta meilläkin jo käytössä popin raitapaidat 110/116 koossa ja tuskin enää pitkään menee. Itsekään en voi edes kuvitella ostavani "teinimäisiä" vaatteita vielä alakoululaisellekaan! Onneksi osa vaatemerkeistä on asian ymmärtänyt ja tekee isompiakin kokoja, mutta ihmetyttää tuo kuitenkin, miten popin kaltainen jätti tekee moisen linjauksen kun imagossaan mainostaa enemmänkin lasten tarpeisiin vastaamista...

    VastaaPoista
  20. Minuakin ihmetyttää nuo kokotaulukot. Meillä tyttö 5v on 118 cm pitkä ja käytetään vaatteissa kokoa 122. Tuntuu hurjalta kun kokolapussa lukee 122/7v. Tyttö on ikäisekseen kyllä pitkä, mutta tiedän pitempiäkin. Kauhistuttaa ajatella että vuoden päästä käytetään teiniosastoa! Itse en löydä ikinä mitään mieleistä Po.Pilta, ovat liian retroa makuuni.
    -Julia-

    VastaaPoista
  21. POP:n mitoitus on kyllä tosiaankin ennemminkin niukkaa kuin reilua ainakin paidoissa. Housut sen sijaan on suht pitkää mallia ainakin oman kokemukseni mukaan. Meillä esim. 92cm pojalle menee vielä (siskon vanhat) 86cm housut pituuden puolesta mainiosti, mutta 86cm paidat on olleet napapaitoja jo hyvän aikaa.Eikä ole mikään lyhytjalkainen ja pitkäselkäinen tyyppi. :)
    Tylsää, jos kivoista kuoseista ei enää saa isoja kokoja. Mä olen kyllä muutenkin ollut pettynyt viimeisimpiin pop:n mallistoihin, varsinkin tyttöjen mallistoissa oli mielestäni ennen paljon kivempia kuoseja ja värejä kuin nykyään. Mutta ehkä muoti vain muuttuu minua vähemmän miellyttävään suuntaan...

    VastaaPoista
  22. Multakin on jäänyt popit kauppaan. Poika 4v, noin 106cm, jolla leveät hartiat ja pitkät(?) kädet, pitkä selkä.... ööö ostapa sille nyt sit jotain vaatetta. Tällä hetkellä paidoissa 122 menossa. Aina yritän katsella jotain super kapeita vaatteita joista nuo "yli-isot" koot ei näyttäisi sitten vyötäröltä liian isoilta. Vastaavasti on taas alaosasta "rimpula" eli koon 104 housut tippuu vyötäröltä lahkeiden ollessa lyhyet. Tooosi kiva puettava :D

    VastaaPoista
  23. Mä olin myös hyvin pettynyt, kun huomasin, että tuota autopaitaa saa ei saa isommassa koossa. Meidän 5-vuotias, 112 cm pitkä poika tarvii popin mallistosta 122/128 koon paitoja, jotta selän ja navan saa kunnolla piiloon ja paidan jopa pysymään housuissa. Mä kans niin haluasin pukea tuon vielä värikkäisiin kuoseihin, kun ne jopa pojalle itselleen vielä kelpaavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä kuin suurin osa vastaajista. Meillä pojalla ikää nyt 5v3kk ja pituutta 119cm. Eikä todellakaan ole mikään jättiläinen, vaikka pitkähkö onkin! Pituus menee juuri ja juuri +1 käyrällä. Vaatteissa käytetään kokoa 122/128, koska poika on vankkatekoinen ennemmin kuin laiha.

      Tiedänpä nyt, etten enää edes kurki Po.P:n suuntaan :( Ennen oli nimittäin juuri se iloinen ja värikäs "uusretro-osasto" se, mikä siellä kiinnosti. Meilläkin kokemusteni mukaan eletään nyt viimeisiä aikoja, kun äiti saa vielä päättää vaatteista ja lapsekkaatkin kuosit hyväksytään :)

      t. mami75

      Poista
  24. Meiltä taitaa löytyä lapsi, jonka mukaan nuo kokomitoitukset on tehty. Pituutta on 125-cm paikkeilla ja vaatteista koot 122 ja 128 sopivia. Ongelmana on pikemminkin se, että esim. lindexillä kouluikäisten mallisto on turhan reilua ja leikki-ikäisten puolelta sopivankokoista, mutta ei näköistä.

    Po.p:n kuviollisia paitoja ei enää suostuisi käyttämäänkään, joten jos koululaismalliston tyyli kolahtaisi ostettaisiin niitä.
    Minusta po.p:n alessa on usein niitä kuviollisia vaatteita isossa koossa jäljellä, joten veikkaisin, etteivät ole menneet kaupaksi.

    Tarkoitus ei ole kritisoida, (harmihan se on jos mieleisistä vaatteista ei enää kokoja saa,) toinpahan vain ilmi, että jollekin ne senttikoot sopivat pituuden mukaan.

    VastaaPoista
  25. Osa valmistajista on sitä mieltä, että 116 cm -> lapset haluavat jotain muuta kuin autoja, robotteja, keijuja jne. ja tästä syystä ne ihanat kuosit loppuvat tuohon. Moni lapsi on kuitenkin hurjan pitkä ja tosiaan 116 cm saattaa olla jo pieni koko 4. vuotiaalle lapselle. Mielestäni moni 10 v. lapsikin haluaa vielä iloisia lastenvaatteita ei siis mitään teinivaatteita, joten kysyntää on.

    Onneksi osa valmistajista, kuten Småfolk, Maxomorra, Duns ja Molo Kids valmistavat jopa kokoon 152 cm saakka, kaikilla vähintään koko 134/140 cm. Samoin Ranskalaiselta Catimilta saa isommille lapsille pirteää ja värikästä vaatetta kuten Mini Rodinikin valmistaa isompiakin kuin 116 cm vaatteita. Jeriikaan olen ottanut myös näitä isoja kokoja ja niitä löytyy nytkin kiva valikoima =)

    Mutta jos on Po.p:n vaatteisiin hurahtanut, niin ei se siinä harmissa paljoa sitten auta =(

    VastaaPoista
  26. Meillä on pikkunen poitsu :) Toukokuussa 8-vuotta täyttäneellä pituutta on 120cm.
    Mutta kroppa on sellanen että selkä on pitkä ja lyhyet kädet.Joskus Popin paidoissa oli meille se ongelma että kun niska-helma mitta alkoi käymään liian lyhyeksi niin hihoissa riitti mittaa reilusti.Se oli ärsyttävää.

    -Anne

    VastaaPoista
  27. No voihan. Aika merkillistä,että koot ovat noin pieniä. :( Mikä tämä "Popin työntekijä" nyt oikein oli, kun väitti että reilua mitoitusta. :/

    VastaaPoista
  28. Meille nuo koot sopivat ihan hyvin :) Amalia on 120cm ja täyttää siis syksyllä 7v ja menee ekaluokalle. Emil on tasan 5v ja pituutta 106cm. Amalialla käytössä koon 128cm -vaatteet ja Emilillä 104-110cm. Suurin osa 110 cm:n on isoja sillä poika on hoikka.

    Miusta jos koot muuten natsaa niin sitten sitä leveyttä on liiankin kanssa :(

    Amalia on pyöreämpi, mutta koko 134 on armotta liian iso. Tytöllä on lyhyet jalat, jotka vielä asettavat lisää rajoituksia. Yleensä Lindexiltä olen saanu ihan sopivia vaatteita :) Empun Popin 110/116cm on liika iso...

    VastaaPoista
  29. Meidän pian 6-vuotiaalle menee helposti 110/116, ja 4,5-vuotiaalle keskimmäiselle 987104 on oikein passeli. Mun mielestä POPin koot on aina olleet tosi reiluja. Onhan nuo pojat aika lyhyitä ja tosi hoikkia. Mutta tylsää tosiaan, jos kuosivaatteissa tuo 110/116 on suurin.

    VastaaPoista
  30. Tää on niin syvältä koko juttu että sapettaa suuresti. Meidän juuri 4vee täyttävä poika on 116cm pitkä, jotkut popin 110/116 menee vielä mutta hihat ja selkä jää suurimmassa osassa lyhyeksi jo. Ei ne kyllä reilua mitoitusta ole, sen ovat kaupassa Myyjätkin todenneet.

    Kyllä se 122/128 on vielä alle kouluikäisten koko.

    Ja en kyllä koskaan ole alessa nähnyt isoja kokoja hyvällä kuosilla. Niitä rumia kaulusraitapaitoja ym värittömiä rutkuja kylläkin.

    No småfolk alkaa saamaan meidän rahat tästä eteenpäin.

    Melko nolo juttu...

    VastaaPoista
  31. Komppaan Kaaria, meillä 120-senttinen poika joka on vasta nyt toden teolla siirtymässä kokoon 122, monet 116-senttisetkin menevät vielä. Poika on tosi hoikka ja sirorakenteinen, mutta kädet ovat pitkät. Paidoista jäävät aina ensinnä hihat lyhyiksi ja tuo Po.pin "pitkähihainen" mitoitus on kuin hänelle tehty. Toisaalta monet t-paidat ja myös shortsit mahtuvat loputtoman pitkään, nytkin meillä on (muistaakseni jo kolmatta kesää...) käytössä jopa joitakin Lindexin teeppareita kokoa 110.

    Ja tuleva eskarilainen on tosi kriittinen vaatteidensa suhteen, nuo Po.p:in, Miikkarin ja muiden retrohenkisiä kuoseja tekevien firmojen "lapselliset" jutut alkoivat aiheuttaa protesteja jo viime talvena. Värikästä saisi silti olla, mutta selvästi jo mieluummin koululaistyyliä ja kapealla mitoituksella. Ei muuten ole helppoa tuollaistakaan vaatetta löytää :/

    VastaaPoista
  32. Meidän lokakuussa viisi vuotta täyttävä on nyt noin 105-106 cm, syksyllä ehkä 108 cm, joten meille nuo P.o.P.:in sisävaatteetkin varmaan menis vielä 110/116-koossa. Ei ole tullut niitä kuitenkaan viime aikoina hankittua, kun maailmassa on niin paljon muitakin kivoja lastenvaatemerkkejä :) Ulkovaatteissa P.o.P.:ia tulee kuitenkin käytettyä, kun ovat kestäviä, niissä riittää vielä syksyn koko 110 cm, jos ei mitään ihmepyrähdystä tule. Samaa mieltä siitä, että alle kouluikäisille ja vielä alakouluikäisillekin pitäisi löytyä eri merkkien mallistoista tarpeeksi "lapsellisia" vaatteita. Terveisin "nimimerkki: printtipaidat ei kiinnosta.."

    VastaaPoista
  33. Meillä 4v. poika, joka käyttää popin 122/128cm paitoja! On pitkä, mutta ei tokikaan mikään jättiläislapsi.

    VastaaPoista
  34. No kiva. Tosin en ole enää popilta mitään ostellut, mutta tämä kokojuttu pitää huolen etten tule jatkossakaan ostamaan.
    Ei ole mennyt meille enää pitkiin aikoihin koko 110/116cm, vaikka mittataulukoiden mukaan pitäisi mennä.
    Popit on aina olleet todella nafteja kittanoita vaatteita.

    VastaaPoista
  35. meidän 5v. on noin 106 pitkä tai 107cm. ja tarviis sen 122 koon po.pilta kun ei ne koot mitää isoja mun mielestä oo.. huh ei sitte mee meillekkään.. onneks on pienempiäkin poikia talossa :) t. kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
  36. Meillä PO.P on tähän asti ollut melkeimpä suosituin vaatemerkki ja harmittelen että tällainen kokomuutos tuli, koska en itsekään innostunut siitä koululaismallistosta. Tuon raitapaidan ja autopaidan taas olisin heti käynyt ostamassa, jos olisi saanut vielä seuraavassa koossa. Meidän 4,5 v esikoispojalla pituutta nyt arviolta 115 cm, eikä ole edes saman ikäisiin kavereihinsa verrattuna pisimpiä! Po.P:in 110/116 otettiin käyttöön lähes 2 v sitten ja nyt käytössä 122/128. t.Heli

    VastaaPoista
  37. Onpas TODELLA harmillista! Juuri hain meidän pikkupojille ne uudet "vanhanaikaiset autot" -paidat. En vaan hoksannut kokouudistusta. Itse en aluksi tykännyt ollenkaan Po.Pin vaatteista,vasta 3.lapsen kohdalla "myöhäisheränneenä" innostuin. Koot on mielestäni vaihtelevia. Meidän pian 12v:lle (n.148cm,hoikka)sopii vielä jotkut paidat&hupparit,mut toiset ollu jo kauan pieniä. Pienikokoiselle 9v:lle (130cm) ostin viime syksynä (oli just täyttäny 8v ja pituutta n.122cm) kuosillisen 122/128cm paidan,joka oli lähes heti pieni,selkäosa jäi liian lyhyeksi ja napa vilkkui,vaikka kyseessä hoikka poika. Nyt (vuosi myöhemmin) kuitenki ribbtrikoopaidasta tuo koko sopiva ja 134/140cm aivan liian iso. Samalle pojalle ostettiin keväällä 140cm windfleecetakki ja 128cm ulkohousut. Myyjäkin ihmetteli kokoeroja. Kaikesta huolimatta tykkään Po.Pin vaatteista ja harmittelen kovasti kokouudistusta. Aiemmin harmittelin vain sitä,että koot jää pieneksi esikoiselle myös perusvaatteissa (kuosillisia tuskin enää olis halunnutkaan).

    VastaaPoista
  38. Koossa 134/140 cm on jo aika huonosti kivoja lapsekkaita vaatteita. Metkulan valikoimissa on yrittänyt pitää kivoja lapsekkaita vaatteita aina kokoon 152 cm saakka. Mutta todella monella merkeistä koot loppuvat tuohon 128 cm:iin tai jo 166 cm:iin

    VastaaPoista
  39. No on kyllä hassu uudistus. Ja vieläpä samaan aikaan kun neuvoloissakin kasvukäyrät uusitaan toiseen suuntaan, koska nykylapset on jo pidempiä kuin joitain vuosikymmeniä sitten. Mulla on pitkä mies ja sitä myötä pitkiä poikia, enkä myöskään tykkää ostaa vaatteita, jotka on hetikohta jäämässä pieneksi vaan pyrin varsinkin tuollaisissa kalliimmissa merkeissä aina ottamaan semmoista kokoa, joka menis mahdollisimman pitkään. Meidän poikien mitoilla tuo tarkoittaa, että PoP:ilta löytyy jatkossa vaatteita vielä 3-vuotiaalle, mutta sen jälkeen sais jo siirtyä koululaismallistoon 8-) Juu ei taida siirtyä vaan johonkin toiseen vaatemerkkiin sitten...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)