torstai 21. maaliskuuta 2013

Poikien kevään kengät

 
Anteeksi kun on ollut hiljaista blogissa. Teki mieli laittaa teille postaus aiheella "Karpolle ois asiaa", mutta päätin niellä ärsytyksen ja pitää ne elämän kurjat asiat täältä pois. Sen verran vaan sanon, että puhti on ollut ihan pois ja mieli maassa. Kiitos kelan ja hermosäryn.
 
Pitää vaan yrittää pitää kiinni siitä minkä itse tietää itselle olevan parhaaksi ja kukas muu sitä tietää kun minä itse. Elämän kurjista asioista ei voi nousta kun ylöspäin.
 
Tänään tartuin viimein taas reippaana kameraan ja kuvasin poikien kevään (ja ehkä syksynkin) kengät. Lukijatoivepostauskin tämä on, koska kenkähankinnoistani on kyselty.
 
 
 
Emilin 5v. kenkäkoko keväällä tulee olemaan 32.
Loskaan ja sateeseen on Crocsin kumpparit, jotka olen jo vuosi sitten hyvästä alesta jemmannut. Täytyy sanoa että tavan kumppareihin ei ole paluuta, niin keppoiset ja kivat nuo Crocsit on.
Vikingin mustat goretex kengät ostin vasta Stiletto.fi nettikaupan alesta.
Molemmat tennarit on H&M:n kevään valikoimaa ja tarkoitettu siistimpään menoon.
Nahkakenkiä mietin edelleen, että oisko tarpeen ja lenkkarit on ostoslistalla.
 
 

 
Oliverin 8v. kenkäkoko on 36.
Hänelle on kevääksi isoveljen vanhat Kavatin goretex kengät, jotka on hiukan jo pinttyneet, mutta muuten siistit. Tarkoitus on kuitenkin ostaa hänelle heti uudet goret (syksyäkin ajatellen), kun jossain alessa sattuu vastaan tulemaan. Puman tennarit on myöskin isoveljen vanhat ja todella vähän pidetyt.
Harmaat tennarit H&M, siistimpään menoon.
Myös lenkkarit ostoslistalla ja jotkut siistimmät nahkakengät ehkä myös.
 
 

 
12v:n kenkäkoko on vähän kahden koon välissä, 37-38.
Vikingin goretex kengät ostin reilu kuukausi sitten Cm:n alekorista -50%, hyvä löytö. Puman ja Niken nahkatennarit isoveljen vanhat, erittäin siistit. Lenkkarit on taas hänellekin ne jotka puuttuu..
 
 

 
 13v:n kenkäkoko on jo 42, eli siirryimme miesten kenkiin.
Haastetta sinänsä siinäkin, löytää jalalle sopivia ja kohtuuhintaisia.
Niken mustat tennarit löytyi pari viikkoa sitten Brandokselta -50%.
Adidaksen juoksulenkkarit Cm:n miesten uutuuksista.
Adidaksen goretex kengät ostettiin Intersportista, edullisimmat goret jotka tuossa koossa löysin, toivottavasti ovat myös pätevät. Hintaa oli kuitenkin n.70e.
 
Samalla tehtiin 13v:lle Intersportissa ilmainen jalka analyysi, kun myyjä siihen houkutteli. Sen pohjalta ostin vielä nuo kuvassa takana olevat yksilöllisesti jalan mukaan muotoillut FootBalance pohjalliset. Nuo siis tukee jalkoja juuri oikeista kohdista, niistä mihin jalka analyysin perusteella jalan oikean asennon kannalta on tarpeen. Jos kiinnostuit, niin kurki lisää infoa täältä.
 
Näillä siis mennään.
On muuten hurja meno erä hyvät ja laadukkaat kengät neljälle pojalle. Pyrin kuitenkin siihen että kengät on hyvät, koska ne on paljon tärkeämpi juttu kun esim. takki tai housut. Siksi monesti jemmaankin kenkiä pitkin vuotta, jos alessa sattuu jotain vastaan tulemaan, oli ne vaikka talvikengät kesällä tai toistepäin. Meillä kierrätetään vain ne todella vähän pidetyt ja siistit kengät veljesten kesken, enkä osta koskaan kenkiä käytettynä. Jos kenkä näyttää olevan yhtään muokkautunut veljen jalan mukaan, niin sitten en käytä seuraavalla. Yleensä sitten tuppaakin käymään niin että ne kierrätettävät on vain ne siistimmän menon kengät, joille käyttöä tuleekin vähemmän.
 
Kierrätetäänkö teillä kenkiä?
 
 

44 kommenttia:

  1. Meillä ei oikeastaan kierrätetä kenkiä, koska isompi on poika ja pienempi tyttö ;) Jotkut kumisaappaat, hiihtomonot ym. jää pojalta tytölle. Ja eipä niistä tennareista kyllä kellekkään mitään pitämistä pojan jäljiltä jää :D

    Meillä 10-vuotiaan jalankoko on sitä luokkaa, että ollaan kiikun-kaakun lasten / aikuisten kenkien välillä. Harmi, koska aikuisten kengät on monta kertaa selvästi leveämpiä mitä lasten ja vaikka jalka on iso, niin ei se leveä ole...

    Onko noi H&M:n tennarit hyviä jalassa? Ovatko ihan tasapohjaisia?

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietääkseni SuperFitillä on kokoja jonnekin 42:een asti. Ja niissä on kapea lesti. Olen itsekin joskus K-kengässä sovittanut lasten superfitejä koossa 40, koska itselläni on kapea jalka.

      Poista
    2. Tuo on totta, sen takia oli meilläkin etsiminen että kengät olisi tuolle 13v:lle suht sopivat vaikka olikin miesten mallistoa.
      Meillä oli viime vuonnakin noita H&M:n tennareita ja ainakaan Emil ei valittanut että olisi olleet huonot jalassa. Tosin pidettiin ja nytkin pidetään noita vaina siistimmässä menossa, eli kauppa- ja kyläilyreissuilla. Ei ne hyvän kengät kriteerejä täytä millään, mutta siis vähäisessä käytössä ihan ok. ;)
      Ovat tasapohjaiset.

      Poista
    3. Äskeinen kommentti siis Roselle ja tämä anonyymille;
      Tuo on hyvä juttu, jos Superfitin kenkiä saa 42 saakka. Itse en ole törmännytkään, mutta pitääpä pitää silmät auki kenkäkaupoilla. :)

      Poista
  2. Samaa juuri mietin että jo pelkät jalkineet on teillä iso menoerä ja vielä kun pitää olla monet per lapsi. Mutta on oikein panostaa kasvavaan jalkaan hyvillä kengillä.

    Harvoin ostan lapselle käytettynä, mutta silloinkin niiden pitää olla lähes uudet.

    Mutta hirveästi ihmiset ostaa kirpparilla lasten vanhoja kenkiä, aina menee kaupaksi laittaa melki minkä kuntoiset vain myyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta että kirpparilta menee käytetyt kengät hyvin, itsekin sinne niitä aina vien ja menee hurjaa vauhtia. Itse en tosiaan osta, mutta ymmärrän kyllä että monet ostaa. Kengät on niin hurjan kalliita ja jos ei pysty satsaamaan uusiin, niin kirppiksillä löytää laatukenkiä käytettynä edullisesti.
      Itsekin ajattelen niin, että haluan panostaa kasvavaan jalkaan laatukengillä. Jalkavaivat on kuitenkin todella harmillisia aikuisena, jos lapsena on ollut esim. liian pieniä kenkiä tai ylipäätään huonoja.

      Poista
  3. Huh! On siinä kenkiä! Itseä hirvittää jo etukäteen; kohta on myös meillä neljä tyyppiä kengitettävänä :)
    Nytkin jo tuntuu niihin menevän sievoisesti rahaa; ja kun on kyseessä vielä hirvittävää vauhtia kasvavat jalat ( 4,5v- 1v ikähaarukalla) niin saattaa olla ettei syksyä mennä samalla parilla.
    Siksikin on alekorit tulleet tutuksi :) Kierrätystäkin harrastan mikäli se on mahdollista; 1v saa vielä muutamat kengät isommilta mutta 4,5 vuotiaalta ei enää pariin kauteen ole kengiä jäänyt muille- ne on kulutettu loppuun. Kumisaappaat on ne mitkä yleensä siirtyy aina seuraavalle- onneksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh arvaa vaan oonko välillä aina helisemässä noiden kenkien kanssa, kun en tiedä mihin työntäis niitä jemmaan ja sitten taas käytössä olevat pitäisi mahtua olemaan suht saatavilla aina.
      Ihan pienillä varmasti tuleekin helpommin kierrätettyä, koska kengät ei kulu niin paljoa kun isoilla. Meilläkin jäi tuolloin useammin kenkiä veljille hyvässä kunnossa, mutta nyt tosiaan aika vähän jää kierrätettäväksi.
      Alekorit on hyvä katsastaa joka kerta, itsekin olen säästänyt sievoiset summat vuosien varrella kun olen hyödyntänyt alet. :)

      Poista
  4. Kivoja kenkiä pojilla! :) Mä olen todennut, että nahkakenkiä meillä ei tule käytettyä niin paljon, että niihin kannattaisi investoida (kalliita kuitenkin ovat) - siistimmiksi kengiksi saa kelvata jotkut tennarit tai muut halvat kangaskengät.

    Minäkin hamstrailen alesta kenkiä, kyllähän se on iso rahasumma mikä uppoaa 4 lapsen kenkiin... Yleensä välikaudeksi on kumpparit, goret ja lenkkarit - sehän tekee 12 paria kenkiä! Niin tai onpa meillä yleensä ollut myös vuorilliset kumpparit! Onneksi isommilla jalka kasvaa hitaammin niin ettei ihan joka kausi tarvitse välttämättä kaikkea uusia ;)

    Koululaisilta en jemmaile pienille kenkiä, kun on useampi vuosi välissä. Kolmoselta neloselle säästän jos on mieluisia, mutta saapa nähdä onnistuuko kohta, kun alkaa pikkuveli ottaa kengänkoossa kiinni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin nahkakengät tahtoo olla vain siistimässä menossa käytössä, joten en tiedä kannattaako tosiaan satsata kalliisiin nahkakenkiin.. Ulkoilussa tulee kuitenkin pidettyä goreja ja lenkkareita lähinnä. Ajattelin juuri noin kun sinä, että jos mentäis vain noilla halpis kengillä siistimmät menot. ;)
      Kumppareita meillä ei ole enää koululaisilla ollut, koska käyttötarve on niin vähäinen. Tulisi ehkä pidettyä muutaman kerran vuoteen, joten ne kerrat on pärjätty varrellisilla goreilla yhtä hyvin. Alle koulu ikäisillä taas on kätevät.
      Meillä taas pojilla ei ole kovin kauaa vieläkään mennyt samat kengät, melkein joka kausi muuttuu koko isoimmillakin. Nyt uskoisin että 13v:lle menee tuo 42 ainakin hetken. :D

      Poista
  5. kierrätetään. Veljesten kesken kierrätän hyväkuntoiset mutta myös ostsn käytettynä jos on todella hyväkuntoisia ja laitan myös nuorimman pojan kenkiä eteenpäin jos ovat hyväkuntoiset. laadukkaat kengät kestävätkin paremmin ja ovat kierrätyskelpoisia. monet kengät saa kyl heittää suoraan roskiinkin yhdeltä käyttäjältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatukenkä kestää, se on totta ja pysyy muodossaankin paremmin kun halpikset. :)

      Poista
  6. Toimivilta seteiltä taas näyttää! Meillä kierrätetään aika vähän kenkiä, lämminvuorisia kumppareita on kyllä tullut jonkin verran kierrätetettyä, juurikin siksi että käyttöaika jää yleeensä lyhyeen kevättalvella. Käytettyjä kenkiä en osta, no jos nyt aivan uudenveroiset tulee vastaan esim. kirpparilla tai huutonetissä bongaan jotkin hyvät, tyypillisesti tytölle hienostelukengät. Meillä puuttuu vielä 8-v pojan goretexit, nuo mitkä sinä olit löytänyt cm-alelaarista 12-v:lle, olisi juurikin sellaiset mitä on hakusessa.

    Kengät on minusta aina hieman ongelmallinen hankinta, kun tykkään että on vaihtovaraa ja että koulukengät saa levätä illan (kotiulkoiluun toiset kengät), mutta se aiheuttaa sitten eteiseen sen "tuhatjalkainen asuu täällä"-ongelman, vaikka meillä siis vain kaksi lasta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, arvaa kun meillä on neljä lasta. :D
      Uudenveroisia voi tosiaan ajatella ostaa käytettynäkin, harmillisen harvoin on tullut minulla vastaan sellaisia. Olen kerran tainnut huutiksesta ostaa kesäsandaalit uudenveroisena ja ne oli tosi hyvä löytö.

      Poista
  7. Meillä on kengät ostettu uutena, enkä toistaiseksi ole kierrättänyt eteenpäinkään. Ainakin osaa pikkuisimmista kengistä haluan säilyttää muistona, mutta ei niitä varmaan ihan kaikkia tarvi itselle jättää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on esikoisen ekat kengät säilössä ja niitä on pitänyt joka poika, kun jäivät niin vähälle käytölle niin pienillä. Koko oli 18. :D

      Poista
  8. Hei,

    Kylläpä siinä on kenkiä poikineen :)

    Saako kysyä, mitä kokoa Emilin Vikingin ovat ja mikä mahtaa olla kenkien sisämitta pohjallisen suoralta osalta? Meillä pojan jalka on tällä hetkellä noin 19 cm ja mietin, olisiko koko 32 vai 33 parempi Vikingeistä. Mitenkäs tuo malli - onko kevyt? Ilmeisesti ihan välikauteen tarkoitettu eli ilman vuorta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Emilin Vikingin goret on kokoa 32 ja sisämitta niissä on n.20cm. Emilin jalanpohja on nyt 18,5cm, joten päädyin noihin kun jää se 1,5cm tyhjää nyt. Kaverin kanssa oli juuri juttua, kun mietin kanssa kokoa ja hän sanoi että heidän 33 koon Viking kengissä olisi n.21cm sisämitta.
      Ovat aika peruskengät painoltaan, ei mitkään hurjan kevyet, mutta ei myöskään niin painavat kun jotkut kengät tuppaa olemaan. Meillä pojat on tykänneet Vikingeistä jalassa ja itse olen ollut tyytyväinen laatuun. :)
      Ovat välikausimallia, eli ei vuorta.

      Poista
  9. Kyllä kierrätetään, tosin meillä on vain alle kouluikäisiä lapsia. Alkuun olin samoilla linjoilla kanssasi, mutta loppujen lopuksi ainakin meillä ne kengät ei tuntunut kuluvan mihinkään (niitä ihan lemppareita lukuun ottamatta). Pienten lasten jalat kasvaa kuitenkin niin hurjaa vauhtia ja toisaalta kun on neljä eri vuodenaikaa ja jokaiselle vuodenajalle useammat kengät (yhdet ns. parempaan menoon, yhdet vedenkestävät jne.), niin eivät montaa kertaa ehdi käydä jalassa. Paljon todella priimaa on tullut ostettua käytettynä (lähinnä niitä parempien menojen kenkiä, jotka näyttävät monessa perheessä jäävän lähes korkkaamatta.) Ostetaan kyllä uutenakin tarpeeseen, tänä talvena 2,5v sai akuuttiin tarpeeseen 90 euron goret, jotka ovat yhä edelleen erinomaisessa kunnossa. Näitä käytetty kuomien ja tepsujen ohella (jotka taas molemmat käytettynä ostettu). Kenkien jälleenmyyntiarvo ei ole kovin kummoinen, joten kyllä ainakin nuo goret jäävät odottamaan pikkusiskon kasvamista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti hyväkuntoisia kannattaakin alle kouluikäisillä kierrättää. :) On meilläkin enemmän kierrätetty, kun pojat oli pienempiä, mutta nyt tuntuu että kulutus on toista luokkaa. Tuo oli myös hyvä pointti, että kun on monet kengät per kausi, niin jääkin sitten kierrätettäväksi.

      Poista
  10. Teillä on kyllä hurja määrä kenkiä varmasti eteisessä =)Kivalta näyttää!
    Meillä ei kierrätetä kenkiä, onhan tota ikäeroakin niin paljon ettei oikein pysty jemmailemaan ;) Tosin annan poikien kengät ystävän perheelle.

    VastaaPoista
  11. Pojan kengät lähtee kirpparille, serkuille tai roskiin riippuen kunnosta. Varsinkin lenkkarit ja tennarit hän ehtii käyttää loppuun. Tyttöjen kengät säilytetään isolta siskolta pienelle vaikka sälytysvuosia välissä onkin muutama.
    Nyt mietinnässä tarviiko 10v poika vielä goret, tähän asti ollut Vikingit joka kaudelle. Ehkä ne olisi vielä tarpeellinen hankinta, kun tuon ikäinen rymyää joka paikan säällä kuin säällä. Meillä pojalle ostettiin myös nuo H&M:n harmaa/lime tennarit. Eka kertaa kyseisen putiikin kengät testissä. Mielenkiinnolla kokeillaan miten toimii ja kestää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta goret on vielä hankinta tuon ikäiselle, meillä tosiaan vielä 13v:lle ostettiin myös. Kuitenkin nuo pojat ainakin meillä kulkee pihalla sateessakin ja märällä nurmella, niin on kivempi kun ei sukat sitten kastu. :)
      Meilläkin ekaa kertaa isommalla nuo H&M:n tennarit, saa tosiaan nähdä kestääkö. Pienten kangastennarit on ainakin olleet postiivinen yllätys.

      Poista
  12. Hyvältä näyttää teidän kengät. Meilläkin ostetaan ensi keväänä neljälle kenkiä ja kyllähän niihin saa mukavasti rahaa laitettua. Mä kierrätän jonkin verran kenkiä, mutta uusiakin tulee kaikille ostettua. Meillä sentään kasvaa noilla niin hitaasti jalat, että yleensä aina jotku edellisvuotisetkin mahtuu.

    Kiitos tuosta kenkäkauppavinkistä! Tilasin meidän esikoiselle nuo samat goret, noita varrellisia goreja ei olekaan juurikaan myynnissä nyt. Meille nuo tulee koossa 27, mut ne mahtuu varmaan vain kevään. Esikoisella on kahdet talvigoret koot 27 ja 28 ja noissa isommissa on vieläkin melkein 2cm varaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin etsin joka paikasta kivoja varrellisia goreja Emilille ja sitten googlella löysin tuon Stiletton kaupan. :) Halusin mustat tai harmaat Vikingit ja tuo oli ainut paikka josta löysin. Hyvä että löytyi sieltä teillekin. :)
      Meilläkin taitaa tuo koko 32 mennä Emilille vain kevään, syksyksi onkin onneksi jemmassa 33 koon kenkiä.

      Poista
  13. Tuo on totta että kenkiin saa uppoamaan melkoiset summat!

    Meillä kierrätetään kyllä veljeltä toiselle, kun ikäero on niin pieni. Joskus vain sattuu niin, että isoveljen vanhat talvikengät olisi pikkuveljelle sopivat kesällä ja kesäkengät talvella... Niin joutuu sitten kuitenkin tekemään uusia hankintoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, kätevää jos pystyy edes osan kengistä kierrättää. :)

      Poista
  14. Jotain kenkiä oon jättänyt jemmaan pienemmälle, kun oon niin hyvänä pysyneet. Vähänkin käytetymmät heitetään pois. Tosin enään ei huvittais säilöä oikein mitään ja myynkin hyvät huutiksessa halvalla eteenpäin. Ostelen jokatapauksessa pienemmälle myös uusia ja kenkien kaapissaoloaika olis useampi vuosi.
    Täällä kun on vain kaksi poikaa vaatetettavana, niin enhän mä pääsis ostelemaan kaikkia ihanuuksia(koskee myös vaatteita), jos kaikki jemmaan jättäisin, heh. Ongelma sekin(mulle ainakin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, totta ettei kaikkea kannata tai halua edes jemmata. ;)

      Poista
  15. Minulla on itselläni käytössä noi Foot Balance- pohjalliset jo parisen vuotta. Lähinnä lenkkikengissä olen niitä käyttänyt ja ovat kyllä niiiin hyviksi todetut. Suosittelen kovasti niitä sinullekin ;) Auttaa moneen vaivaan; jalkasärkyihin, selkäkipuihin jne jne... Tiesitkös muuten, että niillä on tyytyväisyystakuu, eipä tartte sikaa ostaa säkissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennyt tyytyväisyystakuusta, hyvä juttu! :)
      No siis se myyjä joka teki pojalle tuon analyysin, koitti kyllä kovasti myydä minullekin omia. Olisi varmasti oikeasti tarpeelliset näin selkävaivaisena, mutta vielä en raaskinut satsata itseeni. Lapset on tärkeämpiä. ;) Mutta ehdottomasti kyllä ajattelin hakea tuollaiset itsellenikin kevään aikana.

      Poista
  16. Kirjoita vaan niistä kurjemmistakin asioista. :) Se inhimillistää paljon ihmistä siellä blogin takana. :)

    -Neupppis-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että niitäkin halutaan kuulla. :) En vaan oikein halua paljoa niitä täällä käsitellä, koska haluan pitää blogin itsellekin hyvänmielen paikkana.

      Poista
  17. Meillä myös vain siistimmät, vähän käytetyt kengät kierrätetään sekä tietysti kumpparit.

    Minä luotan Vikingin kenkiin, ovat meillä kestäneet aina kovaakin menoa. Nyt on tosin yhdet Kavatit ensi kesäksi, kun löytyi alekorista.

    Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vikingit on tosiaan hyvät, aina on olleet meilläkin kestävät ja ollaat jo vuosia luotettu merkkiin. :)

      Poista
  18. Tää oli hyvä ja mielenkiintoinen postaus (itsekin kun kengitän neljää poikaa ;) ). En vaan ehtinyt aiemmin kommentoida. Muistelen tosin, että olisin joskus aiemmin kommentoinut kenkäaiheeseen. Meillä kierrätetään kumpparit, juhlakengät sekä muut hyväkuntoiset (lähinnä kävely)kengät. Tällä hetkellä mietityttää eniten syksyllä yläasteelle siirtyvän pojan kengät. Tyyli ja saatavuus. Sama koskee hänen vaatteitaan.

    Pienille on (1v ja 3v) ostettu CM:n tarjouksesta Vikingin nilkkagoret (isoille ei ollut kokoja), kumpparit on veljien peruina (tosin haaveilen noista Crocseista), tennarit ostettiin Crocsilta superalella, kävelykenkätilanne pitää tarkistaa. Isoilta puuttuu Goret, kävelykengät ja lenkkarit. Huh, eurot vaan vilisee silmissä. Tennarit ostettiin Crocsilta superhalvalla. Myönnän olevani hieman turhamainen kenkien suhteen, mutta tykkään että tietyissä tilanteissa on siihen sopivat kengät. Erityisen vaikeaa on ollut löytää poikien kävelykenkiä koon 35 jälkeen (ei löydy kokoja enää lasten kengistä, mutta ei oo vielä miehenkään kokoa, koot 37-38 erityisen haastavat). Tänä vuonna sellaiset tarvittais jo kahdelle. Stockalla oli Vikingin gorekävelykenkiä (hyväksi havaittu pari vuotta sitten) ja kokojakin riitti jopa 41 asti, mutta tuntuu vähän oudolta ostaa yläasteelle menevälle tarrallisia kenkiä. Itse varmaan tykkäisi, koska on laiska sitomaan nauhoja...

    Vikingin lisäksi meidän perheen luottomerkkinä on ollut Kavat. Kavatin kävelykengistä on jäänyt veljillekin käytettävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kavat on minunkin suosikkimerkki. :) Mietinkin edelleen niitä Kavatin nahkakenkiä, mutta kun ei ole vielä missään alessa tai alekoodilla sattunut oikeassa värissä tulemaan vastaan. ;)

      Joo kenkäjuttua olikin jo blogissa aiemmin ja sinunkin kanssa "juteltiin" aiheesta. :)
      Isoille tosiaan on hankalaa löytää kivoja kenkiä, itse siirryin nyt suosiolla katselemaan 13v:n kanssa miesten osastolle, vaikka niistäkin saa sitten tarkkaan valita ettei ole liian leveät. Tuo välivaihe on ärsyttävä, etenkin koot 38-39, kun ei ole enää lastenkengissä oikein kokoja ja miesten kengissä ei myöskään.

      Minusta kenkien kanssa ei voi olla liian turhamainen vai voiko? ;D
      Hyvää se vaan tekee jaloille kun on laadukkaita kenkiä ja tarpeeksi vaihtokenkiä.

      Poista
  19. Myös minä olen pohtinut kenkäasiaa, tosin enemmän yleistasolla eli millaiset kengät ovat oikeasti hyvät. http://papulandiassa.blogspot.fi/ Meillä kun ei vielä sisaruksia ole, jolle kengät kierrättää :)

    Samalla olisin kysynyt, ihan aiheesta poiketen, että oliko sinulle itsestään selvää laittaa myös lastesi kuvia blogiin, kun aloitit bloggaamisen? Aloittelevana bloggaajana pohdin tätä kovastikin.. Monihan muokkaa kuvat niin, että kasvot ei ole tunnistettavissa. Mutta onhan se mukavampia katsoa kuvia, joissa kasvot ja ilmeetkin näkyvät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tutustuin vuosia sitten kenkiin tarkemmin netin kautta tietoa etsien, kun mietin juuri samaa että mikä on hyvä kenkä. Luin artikkeleja läpi ja aloin kaupoilla tutkimaan kenkiä tarkemmin. Minusta hyvän kengän tunnistaa siitä, että se on sopivasti tukeva, kiertojäykkä ja taipuu oikeasta kohdasta.
      Eli kantapään kohdalta kengän tulisi tukea jalkaa ja pohja ei saa olla liian jäykkä, vaan sen pitää taipua päkiän kohdalta. Kenkä ei saa myöskään kiertyä "rullalle" kun otat sen käteen ja väännät niin kuin tiskirättiä. ;)
      Lisäksi olen huomannut että tasapohjaiset kengät ei ole ainakaan enää isommilla lapsilla hyvät, vaan meillä mm.13v. valitti viime keväänä että skeittikengissä kipeytyi jalat.

      Minulle on ollut aina selvää että laitan lasten kuvia blogiini, en koe sitä mitenkään pelottavana juttuna, koska itse rajaan sen millaisia kuvia heistä laitan. Meillä ei isojen kuvia blogissa enää ole, koska minusta koulu ikäinen on sen verran iso että häntä en halua kuvata blogiin ja isot pojat ei edes itse sitä halua. 8v. on ollut muutamassa kuvassa viimeiseen vuoteen ja nyt päätettiin ettei enää laiteta ollenkaan. Samoin olen ajatellut Emilin kanssa, että kun hän aloittaa koulun, niin sitten ei enää kasvokuvia blogiin.
      Tuollaisilla pienillä kuitenkin ne kasvot muuttuu paljon kasvaessa, joten minusta kuvaaminen on ihan ok. Lisäksi pienten kanssa tulee liikuttua kokoajan yhdessä julkisilla paikoilla, joten en koe uhkaavana jos joku tunnistaisi. Isommat sitten alkaakin liikkua itsekseen, joten senkin vuoksi on hyvä jos kuvia ei enää netissä ole.
      Minusta on erittäin häitsevää, jos lapsen kasvot ei näy tai siis jos kasvot on sutattu. Jos kasvoja ei halua laittaa, niin minusta parempi ratkaisu on jättää esim. pää kuvista pois tai ottaa kuvat takaapäin tai niin ettei kasvoja tunnista (viistosti tai pää alaspäin).
      Kasvot tekee kuitenkin kuviin paljon, ne on tosiaan tärkeä osa ilmeineen kuvia. :)

      Poista
  20. Kiitos vastauksesta :)

    Samoja pointteja hyvistä kengistä nostin tuolla omassa blogissani esille.

    VastaaPoista
  21. Jälkikommentoin vasta nyt, kun lueskelin hauskaa blogiasi pitkästä aikaa. Meillä on hyvin samanlainen maku värikkäiden pojanvaatteiden osalta;).
    Sinähän olet muuten varsin kohtuullinen kenkien kanssa - n. kolmet per poika (jos toppa- ja välikausivaatteita tuppaa kertymään vähän enemmänkin). Minulla on mennyt kengät välillä vähän överiksi. Jonain kesänä oli ainakin 10 paria kenkiä yhdellä pojalla... Tosin hän onkin ainoa lapsi. Kai sitä pitää joka eteisessä olla se n. 12 lastenkenkäparin kiintiö täynnä:).

    Kaikkia en kylläkään osta uusina, vaan ostan kirppiksiltä ja huutiksesta myös erittäin vähän käytettyjä kenkiä. Ykköskengät ostan aina uutena. Alelaarit tulee koluttua ja heräteostoja tehtyä - lasten kengät kun on niin ihania! Toisaalta en raaski ostaa niitä unelma-Bisgaardeja tai Kavateja normihintaan 90 eurolla. Ja sitten ostan esim Viking-lenkkarit ja ale-nahkakengät (molemmat n. 60e) sekä ne 8 paria muita kenkiä. Mikähän logiikka siinä on? Ehkä vähän sama kuin sinulla ulkovaatteiden kanssa: tykkään vaihdella kenkiä. Haluan, että eri asuihin on sopivan väriset ja -malliset kengät. Ja nimenomaan kesälomalla on ihana pukeutua ja fiilistellä, päiväkodin pihalla voi sitten tuhota ravassa niitä peruslenkkareita taas ihan rauhassa.

    Mitä mieltä olette muuten Vincentin kengistä? Onko kokemuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun vastaus vähän viivästyi! Kiva kun tulit kommentoimaan. :)
      Kenkien kanssa tulee ehkä helpommin oltua maltillinen, kun niiden ulkovaatteiden kanssa, kun ne tsiljoonat kengät ei mahdu mihinkään! :D Oon aina ihan ahdistunut kun niitä tulee lisää ja tuleehan niitä, jos vastaan sattuu tulemaan. Hih.
      Jos ois vain yksi lapsi, kuten teillä niin ihan taatusti sillä olisi ainakin se 10 paria per kausi eli ymmärrän sinua täysin! :D

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)