keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Villahaalari?


Poikien talvihankintojen ostoslistalla lukee Emilin alla villahaalari?
Ei oo uutta. Joka talvi mietin ja vatvon samaa asiaa. Sitä että tarvitaanko sitä villahaalaria vai ei ja riittääkö fleecehaalari korvaamaan villahaalarin.. Joka vuosi siihen villahaalariin päädyn ja joka vuosi talven jälkeen harmittelen miten vähälle käytölle se taas jäi.

Meillähän pojat inhoaa villaa tai sen tuntua iholla. Kyseinen materiaali ei kuulu minunkaan lemppareihin, on jäänyt kai jonkun asteen traumoja lapsuusvuosien kutittavista villavaatteista. Nykyisin kuitenkin saa niin pehmoista ja kutittamatontakin villaa, että olen osittain saanut pojillekin sitä "myytyä". Silti yleensä joka vuosi (lasken isompien poikienkin villahaalarivuodet) se villahaalarin pukeminen on ollut yhtä taistelua. Joka kerta kuuluu sama "Hööööö, onko pakko laittaa?".

Ja taas huomaan silti selailevani netin villavalikoimaa, kun jotenkin jälleen kerran mietin pelkän fleecen riittävyyttä. Uskokaa pois, sitten talven jälkeen noidun sitä uudenveroista villahaalaria, jota on pidetty ehkä yhden käden verran. ;)Kainon ihanat kuosilliset villahaalarit olisi hurjan kauniita (69e).
Tai Merineuleen raitakuosi olisi ihanan raikas (48e).Ipanat villahaalarissa olisi kaunis yksivärinen ruskea (44e).
Cosilanan yksivärisissä olisi myös kaunit sävyt (45e), mutta napit ei kyllä ehkä toimi.Ticketin villahaalari oli harkinnassa jo viime talvena (45e) ja harmaa houkuttelisi (tosin ehkä sinisin ompelein).
Kivatin villahaalareita meillä onkin ollut useampi (59,90e). Tuo sininen ei kyllä iske minun makuun, mutta Kivatilla on yleensä monta eri vaihtoehtoa.Reiman villahaalari olisi siitä kätevä, että sen saisi Emilin Reimatec haalariin kiinni (69e). En vaan pidä tuosta vyötärökuminauhasta tuossa..
Ruskovilla miellyttäisi kaikista eniten ja sitä tekisi mieli testata, koska meillä ei ole sitä koskaan ollut (65e).

Kaikki villahaalarit olen nyt tähän valinnut sillä perusteella, että niitä saa myös 116-120cm. Mitä luulette, mikä koko olisi paras n.109cm pojalle? Sekin vielä, kun tuntuu että 120cm saattaa olla niin jätti ja meneekö se 110cm enää koko talvea. Kaksiosaisia en edes harkitse, ne jää käyttämättä kun ovat niin hankalia ja meillä villahaalarin on mahduttava sisävaatteiden päälle.

Onko teillä talveen villaa vai fleeceä?

60 kommenttia:

 1. Villahaalaria ei mun mielestä tarvita, sillä me ei ainakaan ulkoilla jos on -30 pakkasta, ei henki kulje silloin.
  Nykyiset talvivaatteet on niin lämpimiä, että kerrastolla, päällysvaatteilla (ehkä se fleece jos on kovin viluinen) ja haalarilla pärjää.

  Ja btw. Tuo Reiman nepparikiinnitys on vähän kyseenalainen pukemistilanteessa...

  VastaaPoista
 2. mä liputan ruskovillan puolesta. kivat ja jonathan testattu, mutta ovat liian leveitä meidän makuun eivätkä oikein käyttöä kestä. ruskovillan voi ostaa vähän reiluna ja pitää kaksi kautta, jos hyvin käy ja kestää vielä kierrätyksen pikkuveljellä ja siitä huolimatta hyvin huollettuna lähtee vielä siistinä eteenpäin. esikoisella oli viime talvena ruskovillasta koko 120, mutta jäi pieneksi selkämitasta kesken talven. pituutta hänellä oli tuolloin max 115cm (11/2010 mitattu 112,5cm). kuopuksen ruskovilla oli kokoa 110 eikä hänellä ollut mittaa kuin n. 95cm, hyvin toimi. nyt en ole mitannut, kumpi koko kuopukselle parempi, molemmat kun löytyy. täksi talveksi ei esikoiselle siis enää ole villahaalaria, ainoastaan paksumpi kaksiosainen fleece. mutta jos riittävän iso ja kiva tulee vastaan, saatan harkita. meillä tulee helposti sellaisia viiden tunnin ulkoiluja viikonloppuisin, joten ainakin kotikäytössä sille on käyttöä. niinpä meiltä löytyy myös niitä kaksiosaisia villakerrastoja. oli muuten jo viime sunnuntaina käytössä :o)

  VastaaPoista
 3. MyösLennellä on isoja kokoja villahaalareissa.Tosinviimevuotistaruskeaaeiehkäenää saa, ja teille pinkki tai sininen ei varmaan käy. Muille lukijoille kuitenkin tiedoksi reilun 40 euron hintainen hyväksi havaittu: http://www.bobo.fi/Shop/ProductDetails.aspx?id=817

  Meillä nyt 4-vuotiaalla on ollut villahaalari ihan hyvällä käytöllä pakkastalvina varsinkin päiväkodissa. Täksi vuodeksi hankin ekaa kertaa käytetyn, kun ajattelin, ettei iso poika sitä välttämättä niin paljon kaipaisi?

  VastaaPoista
 4. Meillä ei ollut viime vuonna käytössä välikerrosta lainkaan. Sen pukeminen on yhtä tuskaa ja hikeä, hyvin pärjäsimme Ticketillä talven läpi. Kylmimpinä päivinä joskus oli aluskerros.

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut joka talvi sekä villaa haalarina että fleeceä takki+housut-yhdistelmänä ja käyttöä on ollut molemmille. Viime talvena silloin noin 93-98-senttisellä Aakella oli Kivat-villahaalari koossa 100 cm - Aake on nyt 100-senttinen ja kyllä se viimetalvinen haalari menee meillä hyvin ainakin alkutalven, todennäköisesti koko talvenkin. Meillä on ollut myös Ruskovillan haalareita ja nekin ovat olleet hyviä. Tuo sininen tähtihaalari kävisi tosi hyvin meidän talven varustukseen, pitänee laittaa se hankintalistalle isommassa koossa.

  VastaaPoista
 6. Villaa ehdottomasti, jota meillä käytetään jo nyt välikausihaalarin alla.
  parhaimpia malliltaan ruskovilla ja nuutisen kutomo. Mukavan kapeita ja ohuita, mutta lämpimiä. Jotkut on melkosen paksuja ja tönkköjä ja malliltaan leveitä, että kainalosaumassa on melkein lepakkohihat.

  VastaaPoista
 7. pullaposken touhukas maailma myy vähänkäytettyä

  VastaaPoista
 8. Heippa!
  Meille tulee samankokoiselle pojalle 120cm Ruskovillan haalari. Ne on mielestäni ehkä vähän nafteja, mutta malliltaan ihan parhaita. Nuo Kaino-haalarit on kyllä tosi ihania.

  VastaaPoista
 9. Meillä taas villa on ihan ykkönen. Fleece on jotenkin niin kylmä, tönkkö ja hikinen materiaali. Ihan alkusyksystä käytetään fleecetekkeja ennen siirtymistä välikausitakkeihin. Mutta nämä on niin makuasioita, ettei niistä sovi kiistellä =). Meillä onneksi lapset pukee villa-asut helposti. Viimevuonna eniten käytettiin Polarnin ohutta kaksiosaista asua ja lapset pysyivät lämpöisinä. Varsinkin se ohut vetoketju villatakki oli aivan huippu paitojen päällä. Lämmin ja siistinnäköinen kun toppatakin riisui. Poika varsinkaan ei meinannut suostua riisumaan sisälle tultaessa, vaan halusi pitää vielä hetken. Hän onkin ollut aina hieman vilukissa =) Villahaalareiden hankintaa mietin pojan kohdalla, mutta kun kirpparilla tuli vastaan Kivatin uudenveroinen haalari koossa 110 niin otin. On se niin helppo lapsen itse pukea. Ei ollut muuten mitään isoa mitoitusta (kaupassakin kokeilin uutta). Teille varmaan liian pieni, sillä meidän samanikäinen poika on hieman Emiliä lyhyempi.

  VastaaPoista
 10. Meillä on talveksi ehdottomasti villaa, tosin fleecehaalari ja -takkikin kyllä löytyy mutta ne jää tosi vähälle käytölle. Mun mielestä fleece ei hengitä niin hyvin kuin villa, itse ainakin hikoilen fleecessä ihan tuhottomasti.
  Manulle ei ole villahaalaria ollenkaan talveksi, 2 ruskovillan villakerrastoa löytyy joilla mentiin viime talvikin, kovilla pakkasilla vaan sisävaatteiden päälle vielä jotain hupparia tai vastaavaa.
  Kuutille on po.p:n villahaalari joka on muuten aivan ihanan ohut (toisin kuin esim. ruskovilla joka on mun mielestä vähän paksu) ja lisäksi pitäisi vielä ostaa ruskovilla aluskerrasto. Niillä varmaan pärjätään.

  VastaaPoista
 11. Mä en itsekään tykkää villasta. Meille fleeceä vaikka kuinka villa olisi "parempaa" niin silti meille fleeceä. Edullisempaakin.

  VastaaPoista
 12. Meille ostettiin täksi talveksi tuo Ruskovillan villahaalari, olisi pitänyt ostaa punainen, neidin kommentit oli, en tykkää tästä, haluan punaisen. Mutta tarviiko villahaalarista tykätäkkään, se vain on välttämätön paha, joka puetaan kylmillä ilmoilla asiasta keskustelematta. :)
  Meillä on kerran jo ollut tuo villahaalari aamulla ulkoillessa välikausipuvun alla ja osottautui oikein hyväksi hankinnaksi, Pinjalla ei ollut yhtään kuumakaan vaikka juoksi koko ajan ulkona ja vaikka haalarin malli on kapea, niin pukeminen ei tuottanut mitään ongelmaa, vaikka alla olikin velourhousut ja trikoopaita, meni oikein helposti päälle, materiaali kun joustaa todella paljon.
  Meillä on 100cm jo 110cm villahaalari, eikä ole mielestäni liian suuri, resoreita olen lahkeista kääntänyt kertaalleen ja malli kun on kapea, niin haalari ei jää roikkumaan mistään vaikka onkin hiukan reilu.

  VastaaPoista
 13. Ovat ennustaneet vuosisadan kylmintä talvea...

  Meillä on Nöpöllä ollut viimekin vuonna villahaalri muutamia kertoja, poitsun jämiä. Ostan aina poitsulle, joka ei yleensä villahaalaria käytä ja sitten on seuraavana vuonna Nöpöllä. Tänäkin vuonna on Ruskovillan haalari Nöpölle. Pitäisiköhän tilata Merineuleelta poitsulle, niin se olisi enski talvena hyvä Nöpölle ;)

  Meillä on ollut Kivat-haalari, Ruskovillaa, Cirafia (yllättävän hyvä), Many Months-haalari, joka on huippupehmeä ja notkea ja josta vois teidän pojatkin tykätä...Tekis mieli nyt tuo Merineuleen haalari tilata kokeeksi.

  VastaaPoista
 14. 6-vuotiaalle eskarineidille on vielä varastossa Ruskovillan haalari, joka on kyllä villahaalareiden eliittiä. Se ei veny eikä vanu ja tätäkin on nyt pidetty meillä viisi vuotta eikä sitä vielä näe mistään. Lisäksi se on ihanan kapea ja helppo pukea + pehmeää villaa :) Ja tässä siis kokona 120 cm, jota on pidetty niin 110 cm mittaisena kuin nyt 125 cm mittaisena!

  Tokaluokkalainen poika saa fleeceä väliin, kuten jo ekalla luokalla.

  Rose

  VastaaPoista
 15. Meillä on ruskovillan villahaalari kokoa 120cm. Kapean mallin vuoksi menee reiluna kokonakin. Fanni oli viime talvena suunnilleen 110cm ja 120cm oli oikein passeli, ja mahtuu edelleen, nyt tytöllä pituutta noin 116cm.

  VastaaPoista
 16. Meillä on joka talvi sekä villa- että fleecehaalari, ja villaa tulee kyllä meillä käytettyä enemmän. Se on jotenkin kivempi pukea haalarin alle ja ei tee niin tönköksi. Ruskovillaan olen luottanut joka talvi ja juuri hainkin tytölle uuden isomman Ruskovillan haalarin.

  VastaaPoista
 17. Ruskovillan haalari on kyllä ollut ihana.
  Se ei kutita ja menee kasvaessakin pitkään, koska on resorimaista venyvää neulosta. Malli on myös sopivan vartalonmyötäinen, niin ei tunnu inhottavalta haalarin alla, esim.Kivatit ovat aika pussittavia. Ruskovillan haalareissa vetoketju vaan loppuu haaroväliin, eikä tule alas lahkeeseen asti (helpottaisi pukemista).

  Vähän isommilla meillä on ollut ruskovillan villapaita ja -housut (niissä on vahvistettu takamuksen ja polvien kohdat). Ne ovat ohutta neulosta, jolloin eivät ole liian kuumia liikkuvalle lapselle. Kutituksesta ei ole kyllä niidenkään kohdalla kukaan valittanut. Ulkonäöltään ovat sitten vähän alusvaatemaiset, mutta saahan niitä sinisinä ja punaisia valkoisen lisäksi. Meillä on yhdistelmänä siniset housut ja punainen paita.
  Ja Ruskovillan vaatteillahan on hyvä jälleenmyyntiarvo, sitten kun ovat omassa perheessä liian pieniä.
  Ovat myös säilyttäneet kuosinsa lapselta toiselle (punainen haalari on ollut kolmella kovassa käytössä ja on vieläkin kuin uusi) ja kestäneet pesua (valkoista minulla ei ole kokemusta).

  Itse en jotenkin ollenkaan tykkää fleecevaatteista, tekokuituisen toppahaalarin alla tekokuituinen fleece ja liikkuva lapsi tuntuu hikisen nihkeältä yhdistelmältä. Fleece ei myöskään kestä pesua siistinä villaan verrattuna.

  Olen kyllä villan puolella :) Kokemuksia on Kivatin ja Ruskovillan vaatteista ja itse tehdyistä.

  -Maaria

  VastaaPoista
 18. Hei.

  Meillä käytetään kyllä villaa välissä talvella, fleeceä ei edes harkita kuin nolla keleillä;)

  Viime talvena 2-vuotiaallamme oli ruskovillan villahaalari (kuten lapsillamme joka talvi) ja se on pettämätön villapuku, mutta aika paksu. Toisena oli Ticketin villahaalari, se oli ohuempi. Ticketin villahaalari nyppääntyi todella nopeasti ja petyin hieman laatuun, ei voi edes verrata Ruskovillaan, joten ticket jäi vähälle käytölle. En tiedä ovatko petranneet laadussa tänä vuonna. 5 vuotiaamme halusi eka kertaa viime vuonna kaksi osaisen villapuvun, vaikka olin varannut jo etukäteen Ruskovillan haalarin ja niinhän siinä kävi, että Po.Pin kaksi osaista käytettiin ja Ruskovillan haalari jäi käyttämättä..

  Ruskovillaa siis suosittelen lämpimästi, jos kaipaa lämmintä (paksumpaa) ja laadukasta villapukua. Niiden jälleenmyynti arvo on myös hyvä.. Tosin olen huono suosittelija, kun en ole käyttänyt kuin ruskovillan ja ticketin villahaalareita;)

  -M

  VastaaPoista
 19. Meillä on tytöllä merinovillaa käytössä,viime ja tänä vuonna kaksiosaisena.Housut ovat Disana merkkiset,jotka ovat todella joustavaa merinovillaa,hyvin mahtuu alle sisävaatteet.

  Viime vuonna meillä kävi kääntymässä tuo merineuleen haalari,mutta oli niin pistelevän oloinen,että lähti palautukseen.Kaunis kun mikä mutta...

  Jos haalaria pitäisi ajatella,valitisin nyt Ruskovillan.

  tanja

  VastaaPoista
 20. Meillä villahaalarit ovat kovassa käytössä! Lapsistani 2/4 on helposti hikoavia, ja heille villa on fleeceä parempi. Meillä on sekä fleece- että villahaalarit, ja molempia pidän tarpeellisina. Haalarimerkeistä sitten: Ruskovillaa parempaa en ole nähnyt :)! Meillä on ollut _ainakin_ viittä eri merkkiä. Kivat on huonoin kokeilluista, se kutittaa muttei ole kovin lämmin, en edes harkitse! Isommille lapsille ostin Pienten parhaaksi -kaupasta Many Months -villalegginsit. Many Monthsin villa on mielestäni kaikkein miellyttävintä mitä markkinoilta löytyy, lapset pitävät legginsejä mielellään vaikka ihoa vasten sisähousuina. Ostinpa samalla kintaatkin rukkasten alle, koska ne eivät todellakaan kutita. Ruskovillan villaiset kypärämyssyt kutittavat ikävästi sekä minua että lapsia, joten nämä kommentit koskevat vain välihaalaria. Ulkonäköseikkoihin en ota kantaa, koska villaisten väliasujen kanssa toiminnallisuus on mielestäni tärkein kriteeri (vaika onhan nuo Kainot tosi herkullisia...).

  VastaaPoista
 21. Muistan tämän keskustelun viime syksyltä ja kaivoinkin sen esille kun villahaalaria pojalle nyt mietin.

  En maksa villahaalarista paljon, ja nyt ei kirppareiltakaan ole löytynyt sopivaa kokoa, niin oli ostettava uusi.
  Päädyin Cirafin pukuun, Sokoksen 3plusykkösillä 34,95e. Normaalihinta on 49,95e, varmaan löytyy Prismasta.
  Tässä 120cm on pienehkö, siksikin valitsin sen. (Kun kokona meilläkin pitäisi olla se 116cm, jota ei villahaalarista löydy.)Hiukan kovahkoa villaa mutta luulen että pesun jälkeen notkistuu.

  VastaaPoista
 22. Villaa ehdottomasti pakkaskeleille, näin ainakin meillä! Ruskovillan haalari on paras ja siitä kannattaa ottaa 120cm koko, sillä se asettuu päälle tosi hyvin, vaikka hihat ja lahkeet ovat vähän pitkät. Eikä kutita, ainakaan meidän herkkismuksuja.

  VastaaPoista
 23. Meillä mennään fleecellä. On menty jo pari vuotta, koska mun mielestä ovat kuitenkin ihan yhtä lämpöisiä, melkeen ainakin. :D Meillä tämä on riittänyt, ja näin taidamme jatkaa tänäkin vuonna. :)
  Vaikka nyt kyllä ihastuin tuohon Kaino villahaalariin! Aivan ihanan näkösiä, ja musta on kätevää, kun niissä on tuo pitkäkaulus, jolloin ei tarvi erillistä kauluria, vaan kypärälakki (pitkäkauluksinen) ja tuo kaulus riittää, eikä meidän herkkä kaulaiset lapset ala kakoa, kun kaulaa painaa. :)Harkintaan vois mennä meidän pienimmälle 3v. :) Isommille sitten ostetaankin jo kasiosasta.

  -Heini-

  VastaaPoista
 24. Ihan samat mietteet on mulla ollut viime päivinä. Nyt kuitenkin kävin haalarin hakemassa, ja päädyin Kivatiin ainoastaan siitä syystä, että halusin sen heti. Rumahan se on, mutta ei voi mitään. Meillä poika on 111 cm nyt, ja aamulla sovitettiin Kivatin 110-senttistä haalaria, ja se oli ihan törkeän lyhyt lahkeista. Itse asiassa oletin, että sillä oltaisiin selvitty syksy, mutta ei toivoakaan. Otin siis 120-senttisen, kun oli samaa merkkiä.

  Jenni

  VastaaPoista
 25. tytölle (92/98)tulee villaa mutta poika (122)varmaan repisi koko villahaalarin joten mietin fleecehaalaria hälle.

  VastaaPoista
 26. Meillä on käytetty villapukuja vauvasta noin kolmevuotiaaksi,sitten kun ei rattaita tarvita on myös villapuvut vaihtunut fleeceen.kiva kun esittelit villapukuja löysin merineuleen sivuilta pitkään etsimäni villadamaskit tytöille mekkotakkien kanssa pidettäväksi,kiitos:)t:Ninnuli

  VastaaPoista
 27. Ehdottomasti pitää olla villavaatteet talvella. Meillä ei haalareita ole ollut vauvavuoden jälkeen, mutta takki ja housut jos ei muuta. Merino ei kutita eikä pistele, varsinkin jos sen lanoliinittaa ja ainakin Ruskovillan puku on niin unelmanpehmeä ettei sitä villaksi usko mitenkään. Mun mielestä fleece ei todellakaan korvaa villaa, ei sinänsä se lämmittävyys vaan hengittävyys. Fleece nyt kuitenkin on vain muovia ja villa on imukykyinen luonnonmateriaali.

  Terveisin Kolmen villahousun äiti

  VastaaPoista
 28. Ehdottomasti villaa pitää olla. (On meillä myös fleeceä) Mutta se hyvä syy on, että villa hengittää ja fleece ei. Siksi suosin. Talvella, kun kuitenkin ulkona riehuessa tulee välillä hikikin, niin villa on ehdoton. Fleecen kanssa jos hikoilee niin paleltuu.

  -S-

  VastaaPoista
 29. Meillä on ollut jo monta vuotta fleece-asut. Enää ei haalareita vaan kaksiosaiset. Enkä vaihda villaan takaisin :)

  VastaaPoista
 30. Meillä on kahtena talvena ollut merinovillaset, kaksiosaisina, ja on tykätty todella. Itse en fleeceä ole edes harkinnut. Kokemusta on POPin ja Ruskovillan tuotteista.

  Terv. M

  VastaaPoista
 31. Meillä 6v. esikoinen on niin lämminverinen, ettei hänellä ole koskaan ollut villahaalaria. Fleece on riittänyt ja yleensä pelkät kaksiosaisen housut ja nekin tarvitsee vain kovemmilla pakkasilla. Sen sijaan 3v. kuopus on palelevaa sorttia ja tarvitsee ehdottomasti villahaalarin, fleecepuku on käytössä ainoastaan leudommilla keleillä. Nyt ostin ensi talveksi Lennen villahaalarin kokoa 110cm-pituutta tytöllä nyt n.109cm ja ainakin tuo villahaalari on mitoitukseltaan todella reilu. Menee varmasti koko ensi talven ja ehkä osan seuraavaakin.

  VastaaPoista
 32. Suosittelen lämpimästi tuota Ruskovillaa =) Ei kutita ja on lämmin. Ja sen verran kapeaa mallia, että reilukaan kasvunvara ei haittaa. Puntit jää tietysti ryttyyn, mutta kun on sen verran ohut ja kapea haalari, niin ei ole lasta haitannut yhtään. Ostin meidän esikoiselle 120cm haalarin kun käytti muuten kokoa 104cm. Ihan hyvin pystyi pitämään ja nyt lähtee kolmas talvi samalla haalarilla, nyt vaatekoko116/122 ja pituutta pojalla noin 114cm. =)

  VastaaPoista
 33. Höh, unohdin kommentoida tuohon viimeiseen kysymykseesi, että meillä on villaa ja fleeceä, molempia. Villahaalari yksiosainen ja fleece yleensä ollut kaksiosainen niin niillä on pystynyt pelaamaan sen mukaan, kuinka lämmin/kylmä on. Joskus laitettu pelkät fleecehousut kalsareiden päälle mutta ei fleecetakkia, vaan esim. vaan college. Fleecehaalareitakin on kaapissa, mutta ne on kyllä jääneet tosi vähälle käytölle kun on menty noilla 2 osaisilla fleeceillä ja villahaalareilla.

  VastaaPoista
 34. Mä olen aina taas kammoksunu fleeceä ja sen tuntua. Meil on pojilla villahaalarit. Ruskovillasta olen tykänny kovasti! Se ei kyllä kutita paljaallakaan iholla. Isoimmalla meillä on mun omatekemäni villahaalari jossa on joustinneuletta vyötäröllä. Se on kivan istuva :) Ja nyt olen nähny et jollain valmistajalla on niitä 2 osasia villapukujakin myytävänä. Keskimmäisellä meillä on nyt ihan sellanen perus marketin villasekotehaalari jonka olen jostain saanut. Asiansa on ajanut vaikka ite kyl tykkään täys villasesta.

  VastaaPoista
 35. Mun tytöllä on molemmat: villaa haalarina ja fleece 2-osaisena. (jälkimmäinen itse tehtynä)Tytöt kun välillä tarviivat vain alaosaan lisälämmikettä jos on mekkopäivä. ;-)

  VastaaPoista
 36. Moikka. Meillä tykätään enemmän pitää villaa kuin fleeceä. ainakin Matiasta fleece hiostaa topan alla ja se tuntuu myös paksulta ja hieman tönköltä topan alla, villaa kun saa myös suht ohuenakin ja on lämmin kuitenkin. meillä ei ole kutinaa valittaneet (aina ollut kivat merkki meillä) kun ne resorit kuitenkin on puuvillaa ja villaosan alle jää sisävaatteet. Matias nyt n. 110 pitkä ja hänelle ei ainakaan menisi kivat 110 koko enää, oli viime vuonna se koko ja täksi talveksi on 120 kokoinen kivat :)

  VastaaPoista
 37. Meillä mentiin koko viime talvi ilman yhtään fleeceä, vain villapuvuilla:) Meillä oli Molon Polaris ja siinä kun on sisäpuolella sitä fleeceä, oli pojan mielestä fleecepuku alla hankala. Hankin Pop:n villafroteiset kaksiosaiset villa-asut ja ihan loistavat olivat ja näyttävät menevän hyvin vielä tämänkin talven. Ne ei kutita ja lapset on kovasti niistä tykänneet.

  -O

  VastaaPoista
 38. Ainakin ruskovillan koot on nafteja ja ton mittaiselle 120cm saattaa olla just sopiva jopa nafti.

  VastaaPoista
 39. Minä en ole muita kuin Ruskovillaa ostanut, ja sitä löytyykin kai joka koossa... Ei kutita, on sopivan ohut mutta silti ihanan lämmin.

  Kannattaa ottaa isohko koko, menee varmasti sen kaksi talvea.

  - Johanna

  VastaaPoista
 40. Suosittelen lämpimästi Ruskovillaa! Teille sopii koko 120cm (saman ostin juuri Oonalle). Ruskovillaa parempaa villahaalaria ei ole olemassakaan. Se ei kutita, se on malliltaan slimmi eikä tee muhkuran muhkuraa haalarin alle. Pitkät resorit on tuonut meille käyttöikää joka koolle noin vuoden ja haalari on kiertänyt ensin kaksi sisarusta sitten olen vielä myynyt hyvällä hinnalla eteenpäin. Kerran kun kokeilet et taatusti vaihda :D

  T:Neepuli

  VastaaPoista
 41. Meillä on sekä villahaalari että 2-osainen fleecepuku. Villahaalari oli 4e löytö kirpparilta, ja on lähes uudenveroisessa kunnossa.
  En kyllä mitään suuria summia siihen investoisi, mutta mä olenkin pihi! ;-)

  Meillä päiväkodissa "vaativat" että on villahaalari tai joku välihaalari.
  Eli sen takia jo sellainen on oltava, vaikka meillä on sellainen "kuumakalle" että ei oikeastaan varmaan tarvitsisi sellaista.

  VastaaPoista
 42. 3 ruskovillan haalaria on ollut ja nyt en kyllä aio enää ostaa, niin vähälle käytölle ovat jääneet. Jos on hyvä talvipuku, niin tuskin edes tarvitsee..
  toisin tietysti niillä jotka ulkoilevat 30 asteen pakkasilla!

  VastaaPoista
 43. Täällä liputetaan villan puolesta:) Meillä ollut Kivat-haalareita, jotka ovat paksuja. POP on ollut aivan ykkönen, harmi kun haalareista 86/92cm on isoin koko..

  Ruskovillaa täytyy kokeilla, kun noin moni sitä ylistää. Ostoslista kasvaa taas talvea kohti.

  POPilla oli muuten Helsingissä uutuutena kaksiosainen setti villaa. Siihen oli sekoitettu silkkiä ja tuntui todella pehmeälle iholle, enemmänkin tekokuitumaiselle. Ei siis todellakaan villalle eikä varmasti kutita. Värinä oli luonnonvalkoinen. Mutta luultavasti erittäin lämmin!

  VastaaPoista
 44. Meillä on tuo Ticketin merinovillahaalari, ja kaksi viikkoa on nyt käytetty vk-haalarin alla sitä. On ihan huippu pehmeä ja todella ohut ja notkea (ruskovilla on tönkömpi) Enkä ole huomannut kyllä mitään tuollaista nyppääntymistä mistä joku mainitsi. Multa pointit tälle

  VastaaPoista
 45. Meillä on käytössä villahaalari sillä lapsella, joka sitä suostuu käyttämään, ja fleecehaalari sillä toisella lapsella, jonka mielestä villa kutittaa.

  Tuskinpa teidän kannattaa villahaalaria ostaa, jos pojat eivät sitä halua käyttää.

  VastaaPoista
 46. Meillä oli viime talvena Jonathanin villahaalari käytössä, resorit puuvillaa, ei kutita. Fleecelle ei meillä ole käyttöä.

  VastaaPoista
 47. Meillä on villaa, mutta ei haalaria. Itse kudotut takki ja housut, vaikka haalari olisi kyllä varmasti kätevämpi.
  Koululaisella onkin sitten ollut fleeceä jo monta vuotta. Eihän se enää ulkoile muuta, kun urheillessa, niin on niitä alusvaatefleecejä hänellä.

  VastaaPoista
 48. Täältä kuuden lapsen ja 14 vuoden kokemuksella ääni Ruskovillan haalarille! Ei ole sen voittanutta. Pehmeä ja notkea, sopivan kapea ja ihanan lämmin, säilyy uudenveroisena lapselta toiselle tai myyntiin. Hyvänä kakkosena Many Monthsin merinovillahaalari, sekin on joustava talviasun alla ja laadukas. Meillä käytössä myös villaisia alusasuja kummaltakin merkiltä, on tykätty valtavasti. Lapset haluavat nukkua talvisin "villoissa" ja muutenkin ovat meillä aktiivikäytössä syksyn viimoista kevätkeleille asti. Vankkumaton villan kannattaja täällä siis, toki jokaisen itse kokeiltava, mikä omalla lapsella toimii :)

  VastaaPoista
 49. Siis ihan hurjana sain teiltä vinkkejä ja hyvää tietoa, kiitän! :)
  Koska kommentteja on niin hurjasti, niin en käy jokaiselle kommentoimaan takaisin. Ihan jokaikinen on luettu tarkasti. :)

  Kyllä se niin vaan on että kyllä me ostetaan vielä se villahaalari. ;)
  Tulevana talvena tulee ulkoilua olemaan niin paljon (tuplaten entiseen), että uskon (JA TOIVON! ;) tarvetta olevan. Lisäksi Emil on helposti palelevaa sorttia, niin varmaan se villa tosiaan toimii fleeceä paremmin. Isommille riittää fleecet.

  Tuohon Ruskovillaan varmaan päädyn, kun niin moni sitä kehuu ja sitä olen monesti jo aiemmin ajatellut. 120cm olisi sitten varmaan se koko, tosi kiva että vinkkasitte siitäkin! :)
  Nyt vaan täytyy selata nettikauppoja mistä sen laittaa tilaukseen..

  VastaaPoista
 50. Ruskovillalla on omakin netti kauppa mistä saa huippu nopeaa palvelua, minulle ainakin tullut aina tilaukset tosi nopeasti sieltä.

  VastaaPoista
 51. Ruskovillaa täälläkin suositellaan. Kirjoitinkin juuri aiheesta blogissani. Esim. Kivatin villatakkia poika ei suostunut pitämään kun kutitti, mutta ruskovillan haalarista ei ole koskaan valittanut. Sitä meillä on ollut molemmilla lapsilla joka talvi. Meidän poika on nyt 108cm ja viimetalvena ostettu 110cm haalari menee vielä, mutta 120cm haalarikin on jo odottamassa. Minäkin suosittelen Emilille kokoa 120cm sillä ruskovillan haalarit ovat tosiaan hyvänmallisia vaikka ottaisikin hieman reilun koon, saattaisi mennä siten seuraavanakin talvena.

  VastaaPoista
 52. Viime talvena meillä mentiin villahaalarilla ja nyt on fleecehaalari kaapissa odottamassa. Saa nähdä ostanko sitten vielä kuitenkin sen villahaalarinkin. ;-) Meillä on kyllä Reiman Mantra superlämmin haalari, että voi olla että liikkuva lapsi pärjää mainiosti sillä. On tämä hankalaa. :-D

  VastaaPoista
 53. Villa on kyllä ihan ehdottoman hyvää, ainakin meillä on kovassa käytössä! Nostan siis peukkua päätöksellesi hankkia villahaalarit, toivottavasti pojat innostuvat ne pukemaan.
  Kokemusta haalareissa on vain Kivatista, mutta housuja ja takkeja ollut itsetehtyjen lisäksi myös Po.Pilta ja yhdet ihan ohuet merinot. Nuo merinovillaiset on kyllä ihan jumalaisen pehmeitä, joten itse harkitsisin vakavasti niitä. Vaikka ilmeisesti kokemusten perusteella myös Ruskovilla on todella pehmeää, niin ainakin kuvassa (ei siis ole käyttökokemusta) tuo Ipanat-haalari näyttää todella hyvältä, joustavalta ja mukavalta. Jos meillä ei olisi viime vuodelta säästössä sopivia, niin ostaisin varmaan sellaisen. Ja koosta olen minäkin sitä mieltä, että villahaalarissa saa hyvin olla reiluutta, kun on kuitenkin niin notkea ja pehmeä, ettei häiritse, eli isompi on parempi :)

  -Satunnainen lukija

  P.S. Huomasin sinne Ipanat-verkkokauppaan kurkatessani heidän myyvän myös rukkasia, mahtaakohan kellään olla kokemusta moisista??
  Meillä on ollut käytössä Ipanat-vaippoja, joissa on tuota samaa kangasta, ja vaipossa pelittää hyvin (ja ompelutyö on kaunista), mutta mitenköhän hanskoissa.

  VastaaPoista
 54. meillä ei ole ollut villahaalaria, vaan fleecehaalari tai takki&housut talvihaalarin alla. No neidillä oli vauvana Cupcaken ohut villahaalari mutta muuten ei ole ollut villa-asuja.

  Ticketin haalarin alla ei ole tarvittu villaa vaan fleeceasu on riittänyt hyvin.

  VastaaPoista
 55. Kiitän vielä viimeisimpiä! :)
  Ruskovillan oman nettikaupan huomasinkin, mutta mietin vielä saako muualta nettikaupoista?
  Alella tai jollain tarjouksella ei taida uutena saada mistään?.. ;)

  VastaaPoista
 56. Keltainen kettu myy ainakin...

  VastaaPoista
 57. Meillä on aina KIVAT merkkisii villahaalareita, tykkään ja ovat lämpimii :)
  Olen jo pienimmällä nyt jo alkany käyttää sitä vk.haalarin alla, kyseessä siis 1,5vuotias.Isommilla viel fleece haalarilla mennään mutta vaihtuu villaan heti kunhan lunta alkaa tulee :)

  VastaaPoista
 58. Meillä on ehdottomasti villahaalari. Oikeastaan merinovillahaalari. Merinovilla ei ole niin kutittava kuin tavallinen villahaalari. Ohut ja hengittää. Lapsi pitää mielellään.

  Markkinoilla myydään Sirpan kotikutomon haalareita. Ovat ruskovillan tyylisiä haalareita. Maksavat hieman vähemmän. Kestävät hyvin.

  VastaaPoista
 59. nostetaanpa taas villahaalari-keskustelua. Poikamma n. 109 cm ja 120 ruskovilla villahaalari odottamassa kovia pakkasia (lämminverisenä fleecehaalarissa pakahtuu=testttu on). Viime talvena oli 110 kivat (käytetty) ja lennen 116 (uutena ostettu). Ruskovilasta on jo 2 aiempaa villahaalarikokemusta. Lenne kulahti=venyi, virui ja nyppääntyi hetkessä (tosi ohut verrattuna ruskovillaan ja kivattiin). En suosittele lenneä. Kivat ihan suht ok (tosin venyy).

  VastaaPoista
 60. (edellisen kommentoijan lisäys) Ai niin jos asuu Tampereen lähellä tms niin Nuutisen kutomolla löytyy villahaalareita. Ottavat kyllä hirveän postiennakkomaksun jos netin kautta tilaa (nettikauppakin siis löytyy). Tutustuin merkkiin kun huusin villapöksyjä pojalleni viime talvena. Kiva, että on kotimaisia valmistajia enemmänkin :)

  Kaunista syksyä ja kivaa tulevaa talvea!

  t. Hel

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)