lauantai 22. lokakuuta 2011

Talvikengät ja kenkähuoltoa
Otinpa viimein tässä yksi päivä kohteeksi poikien talvikengät (ja vähän loppusyksynkin). Olen melkosen tarkka tuossa kenkähuollossa. ;)

Tapanani on siis aina uuden kauden alkaessa pestä ne edellisen kauden kengät pois säilöön. Eli loppusyksystä pesen välikausikengät pois ja taas alkukeväästä pesen talvikengät säilöön. Käytännössä niin että pesen jokaisen kengän erikseen lavuaarissa veden alla pehmeällä harjalla harjaten. Siis se ulkopinta, sisäpuolelta ei ole tarvetta ollut pestä, koska ainakaan meillä ei poikien kengät haise koskaan. Minusta on mukavaa ottaa sitten seuraavan kauden alussa puhtaat kengät esille sovitusta ja suojaamista varten.

Eli joka kauden alussa suojaan kaikki kengät suojasuihkeella (myös ihan uudet kengät). Olen selvästi huomannut tämän hyvän kenkähuollon lisäävän kenkien ikää ja koska meillä osa kengistä kiertää veljeltä toiselle, niin onhan se ihanaa kun ne säilyy siistinä vielä seuraavallekin. Jo muutaman vuoden ajan olen luottanut Woly-hoitosuihkeeseen. Ennen käytin Woly wet blocker-suihketta ja nyt ostin Woly protector 3x3-suihkeen. Periaate on molemmissa sama, ne suojaa kenkää vedeltä ja lialta. Suihke sopii myös tex-materiaaleille, eli vedenpitäville ja hengittäville kengille. Niin ja tietenkin nahka- sekä tekstiili kengille. Tuoksu suihkutellessa on melko voimakas ja eikä sitä muutenkaan suositella hengitettäväksi, ;D joten kannattaa muistaa hoitaa suihkuttelu ulkona.

Nyt on hyvä huokaista, kun on kengät lähtövalmiina talveen. Näillä me mennään :)Emilin talvikengät vasemmalta;
Kavatin lämpimät saappaat, Reimatecin vedenpitävät kengät ja Bisgaardin villavuorisaappaat. Kahdet ekat kokoa 29 ja Bisgaardit 30, kaikki uusia ja tämän talven mallistoa.

 


Oliverin (7v.) kengät vasemmalta;
10v:n isoveljen vanhat Superfit goretexit koko 35 lopputalveen, Reimatecin uudet vedenpitävät koko 34 ja Kavatin jo viime talvena hänellä käytössä olleet vedenpitävät kengät kokoa 34.
Oliverin jalka on selvästi hidastanut kasvuaan, joten viime talviset menee oikein hyvin vielä ja varalle on sopivasti nuo isoveljeltä siistinä jääneet Superfitit.
10v:n kengät vasemmalta;
Vanhimman veljen vanhat Vikingin goretexit koossa 37 (pienehköt), uudet koon 36 Reimatecin kengät ja viime talven hänellä jo käytössä olleet koon 36 Primigin goretexit.

 


Vanhimman eli 12v:n kengät vasemmalta;
Viime talviset Superfitin goretexit, viime talviset Kavatin goretexit ja uudet Reimatecin kengät. Kaikki kokoa 38. Todennäköisesti hänelle joudun ostamaan lopputalveksi koon 39 kengät (Oho!).

Kolmet per poika. Kaksilla pärjäisi kyllä minusta ihan hyvin, mutta nuo Reimatecin olikin sellaiset yllätys ekstrat. ;) Sellaisia siistimpiä kenkiä mietin noille isoillekin, mutta tosiasia on se ettei niille tulisi käyttöä juuri ollenkaan. Joten kyllä me näillä pärjätään.

Taas mielenkiinnosta haluan kuulla onko muita kenkähuoltajia? Hih..
Ja minkä merkin kenkiä teillä on tulevaan talveen jemmattu?

 

31 kommenttia:

 1. joo meillä aikalailla sama tyyli. paitsi että minä hoidan sen pesun ja mies sitten hoitaa sen suojaus- ja lankkauspuolen. hän on hyvin tarkka omista kengistään ja onneksi sitten samalla pieteetillä huoltaa meidän muidenkin kengät :o)

  meidän poikien tulevan talven kengät taitaa tällä kertaa olla kaikki kavatilta.

  VastaaPoista
 2. Toimiiko toi vesihanan alla harjaus myös nahkakengille? Mä kyllä suojaan suihkeella kengät, mutta tuo peseminen on aika heikkoa, juuri koska en tiedä miten niitä uskaltaa pestä..

  Mä olen aika lailla teoriassa (omien lapsien kohdalla) niillä linjoilla, että yhdet goret ja yhdet pakkaskenkät per lapsi.

  Meillä isoilla pojilla on toisella vaan yhdet kengät, Adidaksen toppasaappaat, vaikutti lämpimältä ja luvattiin vedenpitävyyttä myös. Itse valitsi. Saa nähdä pärjätäänkö. Semisiistiin menoon siis kaupungille, saa laittaa goretex välikausitennarit, ne menee farkkujen kanssa kauppakäytössä (toppasaappaat ei).

  Toisella isolla pojalla on Kangaroos roostex kengät. Me ollaan paljon suosittu Kangaroosia ja se on mun lempparimerkki lastenkengissä (siis käytännöllisissä, ei hienostelu). Nämäkin on itse valinnut poika ja oikeen miellyttää munkin silmää. Nauhat, mutta myös sivulla vetskari. Ja on tarpeeksi sirot meidän pojan kapeaan jalkaan.
  Kaupungille on samanlaiset tretonin välikausitennarit kuin isoveljellä. Ja tälle pojalle kelpasi myös vielä Kuomat pakkaskengiksi.

  Taaperolla on Kavat devender pakkaskeliin. Oli samanlaiset jo viime vuonna (ihan mahtava malli), mutta meni jo alkutalvesta pieneksi, siis ennen lunta ja kunnon pakkasta. Näissä nyt jännään riittääkö varren pituus lumelle ja lämpimyys jää kanssa nähtäväksi. Pakkakengiksi on nämä suunniteltu.
  Vikingin goret on myös. Ja sitten on yhdet Kuomat varalle, jos Kavatit ei sovellukaan lumikinoksiin.

  En ole aivan täysin tyytyväinen kenkätilanteeseen, mutta pääseehän sitä kauppaan (ja Brandokselle tai Ellokselle) kesken talvenkin. Katson nyt eka miten noilla pärjää ja minkälainen talvi tulee

  VastaaPoista
 3. Näytti hurjalta kenkäriviltä ensin mutta eihän noita per poika ole paljon! :D
  Teidän 12 v:n kengänkoko on pari numeroa isompi kuin mun, on kyllä tosi hurjaa! =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos muistutuksesta. Täytyykin muistaa ostaa kauppareissulta uusi pullo tuota suojasuihketta, kun entinen alkaa olla jo lopussa.

  VastaaPoista
 5. Tosi järkevä tapa. Minä putsaan myös kengät aina enne säilöön laittoa mutta tuota suojaa pitääkin ostaa. Meillä kesäkengistä ei jää kamalasti säilöttävää kun kuluttavat ne totaalisen loppuun. Meillä on vain yhdet kengät talveen/lapsi ja tällä kertaa ne on kaikille molon toppakengät. Mielenkiinnolla odotan kokemuksia niistä. Muuten meiltä löytyy aika paljon kavatia, sofie schnooria, livie&lucaa ja sekä joitakin yksittäiskappaleita mini a tturea ja camperia. Tuollaisia coreja meillä ei ole koskaan ollut kun en ole löytänyt ikinä tarpeeksi siroja tytöille.
  Kiitos siis huolto vinkeistä:)
  -mari-

  VastaaPoista
 6. Mä oon huomattavasti laiskempi. Yleensä käytän suojasuihketta kyllä. Likaiset kengät laitan pesukoneeseen, 30 astetta hienopesu (luonnollisesti ilman linkousta :) Vikingin goret ainakin kestävät ihan hyvin konepesun.

  Yritän myös aina pakata kaiken säilöön pestyinä, mutta kenkien kohdalla välillä aika ja viitseliäisyys loppuu.

  VastaaPoista
 7. Mä olen laiska kenkähuoltaja. On niin paljon ikäeroa pojilla, ettei tarvitse säästää lapselta toiselle. Ja isoveli on sellainen rumy-jooseppi, ettei niistä kengistä ole oikein iloa kenellekkään hänen käytön jälkeen =)

  Meillä on nuorimmaiselle Vikingit, Jonathanit ja Molo Kidsit (ja kauppareissuille sellaiset feikki ugg-saappaat), vanhemmalle on vielä kengät ostamatta.

  Laitoin muuten blogiin Minymon haalarin sovituskuvia, olisin KIIIIITOLLINEN jos voisit käydä katsomassa ja sanoa mielipiteesi.

  VastaaPoista
 8. Mä oon kyllä ihan totaalisen laiska huoltaa kenkiä.. yleensä laitan kauden jälkeen ne kirpparille ihan likaisina ja kurasina! Kaupaksi ovat kyllä aina menneet, vaikka hävettää sellaisia sinne viedä.

  Ehkä senkin takia tuo kenkähuolto jää, kun ei ole ollut tarvetta kierrättää kenkiä ja nytten kun voisi, niin en jotenkaan vaan osaa. Jotain Emilian juhlakenkiä olen säästänyt Julialle, mutta muuten kaikki on mennyt kiertoon, kun on niin kiva sitten hankkia uusia :o)

  Pojalla onkin jo niin iso jalka, ettei meidän kummankaan suvusta edes löydy ketään kenelle sen pienet menisivät ;o) 45 mennään tämä talvi, toivottavasti ei enää kasva!

  VastaaPoista
 9. Mielestäni on kiva säästää kenkien alkuperäiset laatikot ja pakata ne niihin seuraavaa käyttäjää varten :)

  Juuri ostin pojalle välikauteen Vikingin Goret. Talveksi määrässä hankkia Kamikin tai Sorelin saappaat. Viime talven kengistä ei taidan enää mahtua yhdetkään.

  Teidän kenkämäärä vaatii jo aikas pitkän kenkätelineenkin ;)

  VastaaPoista
 10. Minä pesen myös kengät aina kauden jälkeen, välillä kesken kaudenkin ;) , ja sama Wolyn suihke on käytössä meilläkin. Samalla tavalla pesen, eli lavuaarissa pehmeällä harjalla. Kenkien kierrättäminen on pojalta tytölle vähän rajallisempaa kuin samaa sukupuolta olevilla sisaruksilla, mutta jokunen kenkäpari kyllä aina pienemmällekin periytyy-ja mikä ei periydy, lähtee eteenpäin lähipiirissä.Talveksi molemmille lapsille on nuo samat Kavatin lämpöiset kengät, lisäksi tytölle on kahdet isoveljen vanhat talvigoret ja yhdet alekorista löydetyt lassien kengät siistimpään menoon. Pojan kenkätilanne on sen sijaan vielä heikompi, hänelle ei vielä ole ostettuna kuin nuo Kavatit. Talvigoret pitäisi käydä ensi viikolla ostamassa, luultavasti ovat tuttuun tapaan Vikingit tai Eccot. Kaupunkikengät ostetaan pojalle jos asialliseen=edulliseen hintaan jostain löytyy-meillä on moisille käyttöä sen verran vähän, ettei niistä viitsi tolkuttomasti maksaa.

  VastaaPoista
 11. Ihailtavaa Mia sun kenkähuolto, saispa itsekin jostain ajan ja viitseliäisyyden. Varsinkin uudet kengät todella kantsis aina suojata ensin mut tuppaa sekin välillä jäämään..
  Pesukoneessa mäkin oon pessyt vikingit ja lenkkarit ja crocsit. Muita en muistaakseni. Perustennarit myös. On kyllä sen jälkeen kuin
  uusia :)
  Samaiset Kavatin talvisaappaat löytyy 4vuotiaan talveen, tosin ruskeina. Lisäks meillä testataan tänä talvena Geoxin goret. Ihastuin kesäsandaalien laatuun Geoxilla kuluneena kesänä ja kokeillaan nyt talveakin.
  Kaksilla siis toistaiseksi mennään.
  Terv. Evelin

  VastaaPoista
 12. Meilläkin on täksi talveksi kolmet talvikengät per lapsi (poika 4,5 v ja tyttö 1,5 v). Molemmilla on Eccon goret (pojalla viime talviset ja tytöllä pojan vanhat)ja kahdet villavuoriset kengät, joista toiset Angulukset ja pojalla lisäksi Bisgaardit ja tytöllä Arauto Rapit. Goreja käytetään lähinnä märillä keleillä ja pakkasilla siirrytään villavuorellisiin kenkiin. Noissa goreissa meidän lasten jalat tuntuvat aina palelevan, vaikka on kokeiltu monenlaisia sukkia, joten villavuorellisia kenkiä tulee käytettyä enemmän.

  VastaaPoista
 13. Tunnen piston sydämessä. Olin tosi tarkka aikani, nyttemmin alkanut lipsua. Oikeastaan isompien kanssa turhauttaa moinen touhu. Meillä ei ainakaan taho enää 8-10v säilyä mitenkään.. Pikkusten kenkiä huollan yhä :)

  VastaaPoista
 14. Meillä ei ole lapsille vielä muuta kuin viime talviset Kuomat, goret odottaa kaupassa...Mun mielestä kolmet kengät on hyvä määrä Suomen talveen joka voi olla kuiva,märkä,kylmä,lämmin ja kaikkea siltä väliltä...
  Itsellänikin on useammat talvikengät, joten miksei lapsilla?! Tosin niiden siistimpien kenkien löytäminen on aina hankalampaa, mutta koska tyttö käyttää jo naisten kenkiä päästään vähän helpommalla;)

  VastaaPoista
 15. Hih, hauska toi ensimmäinen kuva :) Teillä täytyy olla iso tuulikaappi / kenkäkaappi, että koko perheen kengät mahtuvat sinne :))

  Olet kyllä tosi ahkera, kun noin järjestelmällisesti jaksat kenkiä huoltaa. Varsinkin, kun niitä on noin suuri määrä. Itse pesen kangaskengät pesukoneessa, ja nahkakangät huollan nahkan pesu-/hoitoaineella. Ja suojasuihketta päälle tietenkin, sekä käyttöönotossa että huollon yhteydessä.

  VastaaPoista
 16. Olipas hyvä postaus, kiitos! Tuppaa unohtumaan tuo kenkien hoito.
  Meillä 12-v.(kuudesluokkalainen)käyttää 41 numeron kenkiä.Siis lasten kenkiä on mahdoton saada. Naisten mallit olisivat hyviä, mutta milläs puhut ympäri:)
  Viime talvena piti pihalla minun Kuomia. Ei tajunnut, että oli kapeampi naisten malli, kun olivat mustat.


  Sirkku

  VastaaPoista
 17. Mä olen aina ollut laiskapaska ja muistan rasvata just vain tasan omat kenkäni (koska ne oli ihan SAIRAAN kalliit), mutta lasten kenkiä on ole vielä koskaan huoltanut. Eikä kyllä ole ollut tarvekaan, hyvin ovat kestäneet ilmankin ja usein ihanuudenveroisina säilyneet vaikka paljon on käytetty. Tänä vuonna on jo ehkä pakko jotain suojailla kun taloudessa on kahdet ah niin kauniit hopeiset nilkkurit (Bisgardit ja Bundgardit).

  VastaaPoista
 18. Ajankohtainen postaus kyllä. Moni onkin jo maininnut että siinä on kengät poikineen. :D Kun kuvittelen meidän eteiseemme neljän pojan kengät niin ei varmasti päästäisi ovesta ulos. Eli miten teillä toimii säilytys poitsujen vaatteille ja kengille kun tuntuu, että pian kahden lapsen äitinäkin säilytystilat loppuvat kesken, vaikka ei sitä niin kovin vähän ole. Sellainen käytännön postaus 4 poitsun perheen arjen pyörittämisestä olisi valeiseva. Siitä voisi ammentaa meillekkin vaikka vielä lapsukaisia ei olekkaan neljää. :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos kenkäpostauksesta! Oli tosi mielenkiintoinen ja tarpeellinen.

  Meillä talvikenkäostokset vielä vaiheessa, joskin olen ollut aktiivinen siistimpien kenkien nettisurffailija viime aikoina, toistaiseksi tuloksetta.

  Isoille pojille pitää tarkistaa viime vuotisten Vikingin gorejen sopivuus. Saattavat mennä vielä ainakin alkutalven. Tosin riski, ettei tammikuussa enää löydä kokoja. 11v käyttää kokoa 38-39 ja 8v kokoa 34. Mistä te olette löytäneet isoille pojille siistimpiä talvikenkiä/karvavuorikenkiä? Varsinkin koko 38 ja 39 tuntuvat mahdottomilta. Olen kahlannut Brandosin, Kavatin, Elloksen ja Heppon. Parhaimmilta vaikuttaa Kavatit, mutta niissä on vain ohut vuori, ehkä enemmän syyskengät? 8v:lle löytyisi muutamat Timberlandin karvakengät. Harkitsin jo isommalle Cameleita. Olis ainakin lämpimät, mutta toki kalliit ja menisivätkö vain yhden talven jalan kasvaessa.

  Sit meidän 2v, jolla on ikäisekseen iso jalka eli 27n ruskeat Kavatin karvavuorisaappaat käytiin hakemassa tällä viikolla. Täytynee käydä vielä läpi veljien vanhat kengät, en muista yhtään mitä on varastossa, missä kunnossa ja missä koossa.

  0v menee veljen vanhoilla Ticketin toppatöppösillä. Vaihdetaan vaan kokoa kesken talven ;)

  t. Neljän pojan äiti

  VastaaPoista
 20. Kati; Oi, ai kun meilläkin. ;D
  Kavat on kyllä luotettava merkki.

  Elly; Mokkanahkaiset olen huoletta harjannut juoksevan veden alla, ei ole minusta siitä kärsineet, etenkin kun on ollut aina tuo suihke pinnassa. Muut nauhaiset olen vaihtelevasti myös huuhdellut ja esim. jollain rievulla pyyhkinyt. Meillä kuitenkin suurinosa on näitä gorekenkiä.
  Kangaroosia on meilläkin joskus aina ollut ja tykkään merkistä minäkin.
  Totta, onneksi on Ellos ja Brandos. ;)

  Sari; Heh :D

  Oliviah; Meikä aina jemmaa niitä Cittarin tarjouksista. :D

  Mari; Kerro ihmeessä sitten Molo kidsin kenkien kokemuksia lopputalvesta, olisi kiva kuulla. :)


  Rva Kepponen; Minäkin pesen niitä välikauismallin Vikingin kenkiä koneessa, mutta talvikenkiä en ole viitsinyt kun ne kuivaa niin tuhottoman kauan. ;)

  Vera; Menen kohta kurkkimaan! ;)

  Pirjo; Teillä kasvetaan maata pitkin. ;)
  Totta kyllä että jos ei tarvitse kierrättää seuraavalle, niin varmaan helpommin jää kengät huoltamatta.

  Lilla Company; Meillä käytetään säilömiseen kenkälaatikoita, ne tosiaan on käteviä. ;D
  Kamik on ihan uusi merkki minulle, mistä niitä saa?

  Sufee; Sepä se kun kaupunkikäyttöön ei kovin kalliita tarvitsisi. Meillä isommat liikkuu aika vähän meidän mukana, etenkään kaupoilla, niin tosiaan jäisi aika vähälle käytölle.
  Vautsi, oot siis vielä kovempi kenkähuoltaja kuin minä. ;D

  VastaaPoista
 21. Evelin; Noita Geoxin kenkiä oon useasti miettinyt, mutta en vielä uskaltanut ostaa. Hyvä tietää että toimii. :)

  Tiina; Teillä onkin kiva varasto kenkiä, ihania merkkejä. ;)

  Sokrutin; Isojen tosiaan kuluu paljon enemmän kuin pienten. Meilläkin osa lähtee yhden talven jäljiltä pois.

  Niinu; Joo itsekin pidän kolmea sopivana, mutta uskon silti että kaksillakin pärjäisi. ;)
  Toisaalta on kiva että on vaihtokenkiä.

  Suvi; Itseasiassa ei ole. ;D
  Laatikoita erinäisissä paikoissa säilöttäviä varten ja käytössä olevat on limittäin yhden kaapin alahyllyllä ja yksi pari per poika eteisessä.

  Sirkku; Oho, teillä siis jo noin isot monot. :)
  Tuo on varmasti oma ongelma, kun kengän koko on suuri, mutta jalkaan pitäisi olla kapea kenkä.

  Anonyymi; suosittelen, kuulloostaa niin ihanilta nuo hopeaherkut! :)

  Janina; Jos lupaan tehdä sitten kun ollaan muutettu! Tässä nykyisessä on laatikkoa siellä täällä ja ei jaksa enää tarttua aiheeseen. Enää kuukausi ja asustamme uutta kotia. jee! ;)

  Neljän pojan äiti; Oletko kurkkinut Pikkujalat?
  Siellä ainakin joskus on osunut isoissakin koossa silmiin kivoja siistimpiä kenkiä. :)
  Meillä ei tosiaan ole sellaisia koskaan ollut, kun tarve on ollut niin vähäistä.

  VastaaPoista
 22. eipä tuu mullakaa liikaa huollettua kenkiä vaikka hyvä se kyl ois :/
  Mut tuli vaan noista kengänkoko-asioista mieleen et meiän pojalla on vissiin pieni jalka..nimittäin se on 4,5vee ja just ostin uudet talvinkengät kokoa 26!! Uskomaton mitä eroja voi olla tuon ikäisten jaloissa.. :)

  VastaaPoista
 23. Kiitos vinkistä. Unohdin kokonaan Pikkujalat, vaikka kesäksi tilattiin sieltä Bisgardin sandaalit silloiselle kuopukselle. Käyn siis kurkkaamassa...

  t. Neljän pojan äiti

  VastaaPoista
 24. Minäkin katsoin ensin, että huima määrä kenkiä! Minneköhän me joudutaan sitten noiden kenkien kans, kun kaikilla lapsilla alkaa olla noin isot jalat!:D

  Meilläkin huolletaan ahkerasti kenkiä, monesti suihkuttelen kesken kaudenkin niitä.

  Talveksi on tulossa kaikille ainakin kolmet kengät, keskimmäisellä enemmän, kun on veikan vanhojakin. Kaikille ainakin tepsut ja goret, lisäksi on esikoiselle bisgaardit ja pienille arauto rapit.:)

  VastaaPoista
 25. Oi, kuinka ihana kenkärivistö. Olen itse vähän sellainen kenkäfriikki, että aika säntillisesti hoidan tyttöjenkin kenkiä. Ja sehän tosiaan on järkevää, koska ovat mukavampi laittaa kiertoon ja onhan se jo ihan jälleenmyyntiarvokin parempi!

  VastaaPoista
 26. Anskuli; :) Tosiaan tuota eroa jalan koossa voi olla montakin numeroa samanikäisillä.

  Neljän pojan äiti; Toivottavasti sieltä löytyy! :)

  Helmi; Oottappa vaan, se on teilläkin kohta joka paikka kenkiä täysi! :D

  Vatula; Aivan, jälleenmyyntiarvo tosiaan on parempi myös. :)

  VastaaPoista
 27. Kyllä vaan on komea rivi kenkiä! Minä myös huollan kenkiä ahkerasti, samoilla strategioilla mennään. Myös omat ja mieheni kengät huollan samaan tyyliin; niitä kun vielä varmasti käytetään useampana vuonna.

  Kenkien määrästä olen kyllä samaa mieltä, 2-3 paria on sopivasti. Kolmessa parissa saa kahdenkin lapsen kanssa miettiä säilytystä, mutta 2 parilla voi tulla tilanteita kun molemmat on ollut ulkoilussa käytössä ja vielä ollaan jonnekkin lähdössä.

  Meillä 3 paria sisältää goret, Kavatin Defenderit (tms.) ja Kuomat (Tänä vuonna pojalla on Kuomien tilalla Ellokselta Kavatin saappaat). Kuomat, ne kaikkien parjaamat, on meillä käytössä kovilla pakkasilla kotipihalla. Meillä nimittäin todella ulkoillaan kovimmillakin pakkasilla, vaikkakin ehkä vaan 15-30min. Tuolloin Kuomat on hyvät, kevyet villasukkienkin kanssa ja taatusti lämpimät.

  Niin ja syksyn-talven vakio-popoihin kuuluu myös Vikingin Thermobootsit, ne karvavuoriset kevyet kumpparit. Loskat ja muut sössöt mennään niillä.

  VastaaPoista
 28. Komea kenkärivistö.

  Suojasuihketta suihkutan minäkin talven ja syksyn kenkiin. Nyt ostin tarjouksesta jotain erityisesti lasten kengille tarkoitettua suojavaahtoa. Siitä tuli ainakin kaunis kiilto kenkiin.

  Lapselle on talveen timberlandin goret. Viime talveksi ostamani primigin goret mahtuvat vielä ja ovat hätävarana. Liukkaan pohjan takia saavat mennä jalkaan vain hätätapauksessa.

  Toiset kengät ajattelin ostaa vasta alennuksesta. Elättelen toivoa, että pärjäisi tämän talven ilman kunnon pakkaskenkiä.

  VastaaPoista
 29. Voiko tuota ainetta laittaa tuommosiin 1-vuotiaan peruskuomakenkiin?? :D Tuli vain mieleen, kun ostettiin juuri uudet kengät. Tarviiko niitä mitenkään suojata? Tai yleensäkään 1-vuotiaan kenkiä? :D


  T. tyhmeliini

  VastaaPoista
 30. Huomio kaikki fanaattiset kenkiensuihkijat! :)
  Suojasuihkeena toimii hyvin myös esim. Motonetin Motox-silikonisuihke(olisikohan 3-4€/pullo). Meillä on sillä pari kautta suojattu ja erittäin hyvin on toiminut kaikenlaisissa kengissä. Sillä suojataan meillä niin goret kuin nahkakengätkin, toimii ainakin oman kokemuksen mukaan myös vaatteissa(haalarit ym.)

  Meillä on tulevaksi talveksi vanhimmalla Eccon goret ja Reiman loskarit +edellisvuoden kuomat, keskimmäisellä Kangaroosin Roostexit, Kuoman tarralliset toppasaappaat -rumat, mutta lämpimät meidän kylmäkallelle- ja nuorimmaisella Superfitin goret ja Kuomat sekä ihanat tallukkaat.Ai niin, yhdet Kavat-nilkkurit myös.:)

  VastaaPoista
 31. Itellä vain nahkakenkiä. Koolla 44 ikä on 14. Kyllä niitä märällä rätillä voi putsata.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)