lauantai 24. huhtikuuta 2010

Mummoa moikkaamassa


Me käytiin perjantain kuluksi mummoa mokkaamassa (äitiäni), matkaa on sellaset 35km ja kaupat kivasti samassa kaupungissa. Kaksi kärpästä samalla iskulla. ;)
Usein kyllä mummo tykkää ollakin shoppailuseurana ja shoppailee itsekin. Väliin poikien väsähtäessä mummon kanssa pääsee pillimehulle ja pullalle kahvioon ja äiti saa hetken kierrellä yksin. Kaikista mukavinta taitaa näillä harvemmin tehtävillä kimppareissuilla olla se kun saa mummon kanssa miettiä missä syödään, mennäkkö pizzalle, Heseen vai ihan vaan nakkarille. Niin ja tottai mummon sydän heltyy aina ostamaan pienille jotain pientä kivaa, sehän kuuluu asiaan kun tylsä äiti ei suostu joka reissu jotain ostamaan.

Vaikka nämäkin reissut on kivoja, niin harvemmin tulee tehtyä. Noin 6vkon välein jaksan ottaa ostoksille pojat mukaan, koska jokainen varmaan tietää ettei lasten kanssa shoppailu ole aina kovinkaan kivaa tai rentouttavaa. Saati jos poikia on mukana neljä. ;) No nyt oli (onneksi) vain kaksi.
Olen siitä onnellisessa asemassa, että saan lähes joka lauantai viettää oman päivän. Päivän ilman lapsia ja viettää sen miten itse haluan. Shoppailupuolellehan se usein menee, mutta myös äitiä, siskoja ja ystäviä tulee tavattua. Todellinen henkireikä tuo oma lauantai aina on, kun kuitenkin muut viikonpäivät olen poikien kanssa lähes koko ajan.

Mutta nyt mummoperjantaina minulla oli tämän näköiset kaverit mukana;




Nuo Villervallan takit on kyllä ihan lempparit ja tuntui muutkin tykästyvän, kun parikin ohikulkijaa ihasteli niitä.



Emilin reissu oli sitten tätä; Autossa nukutaan aina, oli se sitten mikä tahansa auto. :D
Sitten kun ei oltu autossa vaan rattaissa, niin poika piti käsiään naaman tai korvien edessä kun pelotti autot! Siis kadulla kun käveltiin, huomaa ettei maalla ole sitä liikennettä hirveesti johon tottua. heh.



Saaliiksi tarttui Lindexiltä ruskeat shortsit 98/104cm ja Emil-paita, jonka myyjä haki varaston puolelta (ensi viikolla pitäisi olla kaikkialla myynnissä). Otin jo 110cm, kun tuo näytti juuri sellaiselta että kun pari kertaa pesee niin se on kokoa pienempi.



Löytyi myös ihania sukkia, turkoosit krokosukat oli heti poikien lempparit. Noita oli myös vihreänä saman värisellä krokolla, ei jarruja. Traktori-sukissa oli jarrut joka koossa, 31-33 taitaa olla se isoin koko molemmissa.

 

18 kommenttia:

  1. ihanat pojat.:) Sen oman lauantain voimalla varmasti jaksaa taas viikon kotona.:) Kelpais mullekin, alkaa vähän tökkiä tää kotona olo...

    Onko nuo Villervallan takit sun mielestä kovin jäykkiä? Meiltä puuttuu edelleen se kauppatakki ja noita nyt sais ainakin huutiksesta. Mun miehen mielestä se cuppiksen takki muistuttaa 80-luvun tuulitakkeja, eikä suostu sitä oikein pojalla käyttää, joten joku muu kauppatakki pitäisi löytää.;)

    Minäkin kävin eilen etsimässä Eemeli-paitoja ja ei tietenkään ollut vielä esillä.:) Nuo Krokotiili-sukat on meillekin saatava. Poika ihasteli kaupassa Lacosten-tossuja ja pyysi, että "ostetaanko minulle krokotiili-kengät?":)

    VastaaPoista
  2. Meillä poika täällä bongasi heti, että häneltä löytyy sama takki ja pipo :D Meillä ei olla ikinä autokärryyn nukahdettu, mutta ei siinä malteta pysyäkään, kun tarvii tankata aina parin metrin välein...

    Mukavaa viikonloppua!

    -Jamina-

    VastaaPoista
  3. Takit on kyllä minunkin mieleeni.
    Hyvät nukkumiskuvat :)

    VastaaPoista
  4. Helmi; On ne vähän sellasta jäykähköä kangasta, ihan kun ois vahattu pinta. ;) Mutta käytössä selvästi pehmenee ja kuulemma pesussa, itse en ole vielä pessyt takkeja.
    Me ei olla Cupcaken tähtitakkia vielä otettu käyttöön, kunhan nuo pahimmat kuravellit (lumikasat ja lätäköt) lähtee pois niin sit.
    Oi no teidän poika varmasti tykkäisi myös näistä krotiilisukista. :)

    -Jamina-; Voi ei, ihana! :D Taitaa olla aika pieni bensatankki noissa kaupan autoissa, kun pitää noin usein tankata. Heh.
    Hyvää viikonloppua!

    Katja; Joo tuollaset tunteella. ;D

    VastaaPoista
  5. Kivoja kuvia!Ja ostoksia. Meillä on autokärryt vähän pannassa kun kaveri ei malta kestää kyydissä. Mielummin huudatan kauppakärryissä 5min kuin koko kauppareissun komennan autokärryyn takas, tai juoksen pojan perässä ympäri kauppaa. Tuolle lapselle tuottaa suunnatonta tuskaa olla paikallaan jossain. Onneksi on liinat ja reput olemassa, on pelastanu tuonn riiviön kanssa monta reissua :-D

    VastaaPoista
  6. Kiva kun saat säännöllisesti omaa aikaa, se on tärkeetä :)

    Räyheet sukat ja söpö nukkumatti.

    VastaaPoista
  7. Mirka; Minä aina laitan Emilille sen vyön kiinni, eikä se osaa/pysty onneksi sitä vielä avaamaan. ;)

    Marjuli; On tosiaan, etenkin kun tätä menoa ja meininkiä neljän pojan perheessä on. :)
    Yleensä nautin eniten hiljaisuudesta!, pelkät puolen tunnin automatkat molempiin suuntiin on yhtä juhlaa. heh.

    VastaaPoista
  8. Ihanan raikkaat asut pojilla!

    Onko tuo Eemilin takki kokoa 98cm? Kuinkas pitkä Emil nyt noin suunnilleen on? Mieti tuota takki punaisena meidän 2,5 v:lle ja kokoa pohdin. Meillä sisävaatteissa käytössä koko 98/104 ja poika on n. 95 cm pitkä.

    Ja tosi ihania noin sun "laatuaika lauantait"! Tekisivät hyvää kaikille kotiäideille =)

    VastaaPoista
  9. Voi vide.. miksi mie aina unohdan ne Lindexin sukat.. noi sukat olis Jaskalle niin söpöt ja ku vielä saa liukuesteellisenäkin ;)

    VastaaPoista
  10. Suloiset pojat jälleen ja kivat nuo krokotiilisukat! Enpäs noita nähnytkään, vaikka viimeksi tänään kaupoissa kiertelin... Ja tuo oma aika on niin piristävää! Ja yksinäisistä automatkoista minäkin nautin! :D

    VastaaPoista
  11. Ihanat pojat ja tosi pirteät ovat nuo tähtitakit :)

    VastaaPoista
  12. Ihana pieni nukkumatti! Meidän muksuissa on samaa vikaa. Autoon nukahtavat molemmat (2-v ja 5-v) välillä turhankin helposti...
    Autokärryyn eivät ole vielä nukahtaneet ;)

    Ja ihanat nuo villervallan takit!

    VastaaPoista
  13. Hanna; On tuo Emilin takki 98cm ja hänkin on n.95cm, sama koko sisävaatteissakin kuin teillä. ;)
    Näissä kuvissa takin hihoja on hiukan käännetty, kun siellä alla on vielä ne resoritkin. Uskon että tuo mahtuu syksynkin vielä Emilille.

    Mustikoita ja puolukoita; Minä taas kurkin aina sukkaosaston, kun tykkään kivoista sukistakin. ;D

    Henna; Just olivat meidänkin Lindexille tulleet. :)

    Vauhtivekaroiden äiti ja Suwi; Kiitos! :)

    Riikka; :) Me ollaan monesti just se päiväuniaikakin liikenteessä kun tuonne etemmäs ajellaan ja Emil sit torkkuu missä sattuu. :D

    VastaaPoista
  14. Kivoja ostoksia!! (katsoitkohan niitä hämis paitoja?? ) ;)

    Ihana kun mummo on mukana!! Meilläkin pojat tykkäävät shoppailla aina kun mummo on matassa...johtuukohan siitä että mummo ostelee aina kaikkea kivaa mitä pojat tahtovat?? :)

    Meidän kuopus nukkuu kans autossa lähes aina vähänkin pidemmillä matkoilla. Vaikkei päiväunia enään muuten nukukkaan.

    VastaaPoista
  15. Hienot takit ja kivasti on asusteet sävy sävyyn. ( :
    "keppileikit" ovat meilläkin suosiossa.

    Täytyykin käydä katsomassa olisiko meilläkin päin noita krokosukkia.

    VastaaPoista
  16. Sifia; Anteeksi että unohdin vastata ja ilmoittaa sinulle aiemmin!! Ei ollut hämispaidoissa enää kuin joku minikoko jäljellä eli 86cm. :(

    VastaaPoista
  17. Ei se mitään. :) Hyvä ettei löytynytkään, kun ystäväni toikin meille jo sellaisen.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)