maanantai 28. syyskuuta 2009

Mummolassa


Me käytiin sunnuntai syömisillä mummolassa.
Meidän mummola (miehen vanhemmat) asuu vain 2km päässä, joten vierailulle pääsee niin usein kun haluaa. Ihaninta käydä oikein ajan kanssa koko perheellä mummon valmiissa pöydässä syömässä maukasta ruokaa. Tänään tarjolla oli mm. jättilihapullia, wieninleikkeitä (kirjoitettiinkohan se edes noin..), palloperunoita (joo en tiedä nimikettä), salaattia, erilaisia juustoja, pinjansiemeniä, valkosipulileipää ja jälkkäriksi marjoja vaniljakastikkeella. Nams. ;)

Mummo on erittäin ihana ja touhuileva pakkaus, leikkii siis poikien kanssa minkä vaan ehtii. Yleensä onkin ihan höpsö ja pojistahan se on tooosi hauskaa. :)
Ihan aina tarvittaessa saa hoitoapua ja pojat saa kyläillä koska vaan. Jos mummo sattuu olemaan töissä, niin kotosalla on aina ainakin ukki.
Jos vierähtää viikko ettei mummo ehdi kylään tai toistepäin, niin jo alkaa pojilla kysely mummon perään. Tai vastaavasti soittelee mummo, kun on niin ikävä.

Mummo halii, pusii ja pitää hyvänä. Kyllä 10v saa myös osansa, vaikka väkisin. Heh. Mummo rakastaa.

Meidän mummo ja ukki on siis todellakin rikkaus ja niin rakkaita. <3
Itselläni ei ole koskaan ollut elossa ukkia tai mummoa, joten olen niin onnellinen että meidän pojilla on tälläinen onni.


Mummo tykkää sisustaa ja häneltä löytyykin kaikkea kaunista, antiikkia ja uutta. Tämä vanha tuoli on uudelleen verhoiltu.
(Oliverilla Lindexin paita & H&M:n farkut)


"Kyllä muuten nousee!"
(Emilillä Lindexin paita & Name It farkut)


Mummo antaa kaivella kaappeja ja painella nappuloita (kuvaan on eksynyt myös mummo). ;)
13 kommenttia:

 1. Mummot on kyllä ihania! Myös mun appivanhemmat asuu ihan parin kilsan päässä, kätevää varsinkin jos tarvii pojalle hoitopaikkaa... ;D
  Itse kävin eilen oman mummoni (ainoa elossa oleva isovanhempani) 90-vuotisjuhlilla! On sairaalassa vuodeosastolla eikä muisti enää pelaa entiseen malliin, muuten näytti oikein hyvinvoivalta niin vanhaksi!

  VastaaPoista
 2. Ihana mummola! Olette kyllä onnekkaita, meillä hoitoapu on tosi kiven alla :/

  VastaaPoista
 3. Kaunis kirjoitus mummosta ja ...anopista;)!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin kysellään heti mummon ja ukin perään jos ei vähään aikaan ole nähty. Hyvin säännöllisesti käydäänkin mummolassa :)

  VastaaPoista
 5. Meillä myös appivanhemmat asuu ihan lähellä ja vieraillaan viikoittain, vähintään esikoinen käy kerran viikossa - yleensä esikoinen on keskiviikkoisin iltapäivästä-iltaan siellä leikkimässä. :) Ne on niin ihania ja auttaa meitä kaikessa aina. :)

  PS. Mummo nuorekkaasti leggareissa! ;) Ei ehkä meidän lasten mamma tai mummu käyttäisi.. :D

  VastaaPoista
 6. Ihanan kaunis kirjoitus; sun pitää tämä rakkaalle mummolle tulostaa muistoksi!
  Olette tosiaan onnekkaita;-) meidän pojilla on vain yksi iso-äiti; ja hänestä ei taas "mummoa" saa tekemälläkään;-);-)

  VastaaPoista
 7. Ihanasti kirjoitettu mummosta!anopista!!

  Teidän mummo kuulostaa lähes tulkoon mun äidiltä!! (Kuvassakin samantyyliset vaatteet kuin äidilläni) ;) Ja minun onnekseni äitini ja isäni asuvatkin 5km päässä meiltä. Pojat rakastavat olla mummolassa, mutta kukapa ei rakastaisi höpsöä ja ihanaa leikkivää mummoa!! Appivanhemmatkin asuvat onneksi melko lähellä ja sielläkin on aina niin lämmin ja ihana tunnelma!!!

  Ihanaa kun on upeat isovanhemmat lapsilla!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Tosiaan koemme itsemme onnekkaiksi, koska tiedetään montakin tuttua joilla näin ei ole.
  Anoppi eli mummo on kyllä myös anoppi parhaasta päästä, että ei ihmeemmin valittamista muutenkaan. ;)
  Juttu ja shoppailuseuraakin tästä anopista saa.

  MrsAgatha; Oi oi, teillä on sitten mummo saanut elää pitkän elämän ja jos vielä voi hyvin niin se on tosi hienoa!

  Pieni Lintu; Tämä mummo on oikein nuorekas myös pukeutumisessaan. ;)

  Aamunkukka; Ajattelin kanssa, että tämän saa omakseen. :)

  Sifia; Minun äitini on kyllä kanssa pojille erittäin rakas, mutta asuu n.40km päässä niin näkee poikia harvemmin. Äitini on 10v anoppia vanhempi, joten ihan samalla tavalla ei enää jaksa leikkiä lattiatasossa, kuin toinen mummo. Mutta aina tarvittaessa saa häneltäkin hoitoapua ja muutakin tukea.
  On kyllä todellakin ihanaa kun mummot ja ukitkin välittää! :)

  VastaaPoista
 9. Meillä myös molemmat mummut ja papat asuu lähellä ja hoitoapua on helppo saada aina kun tarvitsee. :) Ihana kirjoitus!

  VastaaPoista
 10. Teidän mummo kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin meidän mummi (mieheni äiti). On tosiaankin onni, kun isovanhemmat asuvat lähellä. Mun omat vanhemmat asuvat lähes 600 km:n päässä, joten heitä tulee nähtyä harvemmin (lähinnä lomilla).

  VastaaPoista
 11. Ihana mummola teillä.:) Minäkin kiinnitin huomion leggareihin.;)

  Meidänkin lapsilla on ihanat isovanhemmat ja minulla on hyvät välit anoppini kanssa. Harmi vain kun molempiin mummiloihin on niin pitkä matka, ettei kovin usein päästä käymään eikä lastenhoitoapua ole sieltä suunnalta saatavilla.:( Toki aina kun käydään mummiloissa, niin isovanhemmat touhuaa lasten kanssa.

  VastaaPoista
 12. Ihana tilanne teillä. Meilläkin anopit upeita mummoja, mutta äitini vielä töissä ja sen lisäksi opiskelee ja mieheni äiti taas sairastelee. Eivät ihan niin paljoa pysty olemaan lasten kanssa kuin haluaisivat.

  VastaaPoista
 13. Hienoa, että isovanhemmat ovat noin paljon mukana elämässänne. Se on todellakin rikkaus, jota moni ei osaa arvostaa. Omat vanhempani ovat kuolleet jo ennen poikien syntymää ja se on mulle tosi raskas ja kipeä asia. Mieheni vanhemmat asuvat muualla, anoppi onneksi vähän lähempänä. Onneksi on kuitenkin edes yksi mummo, jota ainakin kerran kuussa nähdään.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)