perjantai 20. toukokuuta 2016

Pojan suosikit välikauteenTulen nyt vähän viiveellä näissä välikausipostauksissa, kun kesä näyttää olevan jo täällä, mutta pyynnöstä nyt myös Emilin välikauden lempparit. Nämä kuvat on otettu jo jokunen viikko sitten, kun oli vielä ihan mukavat lumikinokset ojan reunoilla. Että ihan lumetonta meilläkin nyt jo on. ;)


Aiemman poikien takkipostauksen jälkeen jatkoin vielä netin selailua löytämättä mitään kivoja takkivaihtoehtoja. Sanonpahan vaan, että valmistajat voisi vähän vielä parantaa tässä teinien vaatetarjonnassa, niin sisä- kuin ulkovaatteiden osalta. On tässä vuosien varrella tullut todettua, että pienille alle 140cm on vielä hyvin valikoimaa ja sitten ihan miesten koossa oleville teineille, mutta se välikoko 146-164cm on aika suppea. 
Oletteko huomannut saman?
No joka tapauksessa meillä kävikin niin, että kolme vanhinta pitää entisiä takkeja, jotka vielä tämän kauden näyttää mahtuvan ja ajattelin sitten kesän alesta ostaa jokaiselle uudet takit (mitä nyt löytyy).


Emilille tilasin Reiman Reimatec Roll-välikausitakin 146cm.
Tässä on minusta jotain kivaa, kun on kuosillinen ja sopii silti hyvin isommankin pojan makuun. Tykkään Reiman malleista, kun ne ei ole sellaisia telttoja, kun monet muun merkkiset takit. Näissä on aina hyvin päälle istuva malli ja sopivan kapeat hihat. Reilun kuukauden käyttökokemuksella takki on ollut hyvä ostos ja poika itse tykkää kovasti. Toisena takkina Emilillä on viime syksyn Pomp de lux:n softshell takki.


Välikausihousuista minun ja Emilin lemppari on ollut nyt jo kolmatta vuotta Molo Kidsin Haven. Nämä on selvästi tarjolla olevista välikausihousuista parhaat malliltaan hoikalle lapselle. Kestävyys oli viime vuonna vähän koetuksella ja Emil sai polviin reiän, mutta toisaalta joka housut kuluu tietyssä iässä. Toisiksi housuiksi ostin Name It:n softshell housut, joita pidettiinkin jo paljon heti kun asteet oli nollassa. Nuo on juuri hyvät alkukevääseen ja varmasti myös syksyllä, kun lämpö alkaa olla lähellä nollaa ja toppahousut on liian kuumat. Nämä softshellit on aika reilua mitoitusta. Emil on n.143cm pitkä ja näistä ostin 140cm, joissa on vielä hiukan kasvuvaraakin. Molo Kidsin housuista taas piti ostaa jo 146cm.

Kahdella takilla ja housuilla on siis tämä lyhyt kevät menty. Samoilla seteillä mennään vielä syksykin. Poikien kasvaessa on kiva huomata, että vähempikin riittää, kun siellä maassa ei enää möyritä juuri ollenkaan. Isoilla kestää jo housujen polvet ehjinä, vaikka vielä 12v. poikakin saa polvet jonkun verran kulumaan, mutta ei enää puhki asti. Toivon että Emililläkin kestää jo tämän vuoden. ;)

Onko teillä ala-aste ikäisille luottomerkkejä ulkovaatteissa?
Niitä hyväksi todettuja ja aina päälle eksyviä ykkösiä?


P.s. Olen taas päivittänyt vaatekaappeja ja pieneksi jääneitä löytyy iso kasa huutiksesta.
Pienelle tytölle 74-92cm ja pojalle vähän 134-140cm. Kurkatkaa!
6 kommenttia:

 1. Meillä on nyt 3.lla oleva poika ja meidän luottomerkit ulkoilussa ovat olleet Reima/Reimatec, Molo ja Ticket to heaven lähinnä. Meillä on ollut useat noita samoma Molon housuja, mutta nyt täytyy sanoa, että laatu on mennyt varmaan alaspäin. Nyt käytössä oleviin housuihin tuli molempiin lahkeisiin alas sisäsaumaan reiät n. 5 cm lahkeensuusta ylöspäin siihen kohtaan, missä on teipattu sauma, eli ei näköjään kangas kestä. Ennen ei ole käynyt näin. Meidän poika on aika rauhallista sorttia, että ei mikään rymyäjä. Polvet sen sijaan ovat ehjät. Molon talvitakkia pidettiin osa talvea ja on säilynyt hyvänä. Yksistä Reimatecin housuista paukahti rikki koulussa se muovinen soikea renkula, millä henkselit ovat kiinni housuissa tarralla. En tiedä sitten, miten se on koulussa tapahtunut. Pitää katsoa, jos sais uuden renkulan jostain tilalle, kun itse housut ovat hyvät. Popin talvitakin ostin nyt alesta talvella eka kertaa ja se ollut vain kerran päällä, kun on vielä reilu. Samoin Molon toppahousut odottaa kasvamistaan, Molon toppahousuista mulla ei olekaan kokemusta. Ticketit ovat meillä aina säilyneet hyvinä. Kivan näköinen tuo Emilin takki :) Olen pitkään lukenut blogiasi ja olen virallinen lukijakin, mutta en nyt jaksanut kirjautua...

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö, olen juuri täällä tuskaillut noita "välikoon" vaatteita, sillä meidän kakkonen on nyt siirtynyt käyttämään niitä ja muistinkin hyvin pian millaista se oli, kun ei mistään löytänyt vaatteita. Meidän kakkonen on vielä siinäkin mielessä haasteellinen vaatteiden suhteen, koska on melko pieni kooltaan, jolloin valikoima on entistä onnettomampi. Periaatteessa hänelle sopii vielä esim. POPin isoin koko, mutta koska poika menee syksyllä yläkouluun, olen ajatellut, että vaatteet pitäisi olla vähän toisenlaisia. Kun esikoinen oli samassa vaiheessa, siirryin ostamaan hänelle vaatteita melko paljon KappAhlista ja Lindexiltä. Samalla harmitti, kun osa vaatteista oli kovin huonolaatuisia ja kun näitä jatkokäyttäjiä tässä perheessä riittää, niin mieluummin ostaisin sellaiset "kaikille käyvät" perusvaatteet hyvää laatua. Esikoisen ja kakkosen värimaailmat vaatteissa eivät myöskään kohtaa (paitsi niissä neutraaleissa perusvaatteissa), joten esikoiselta ei ole seuraavalle tuossa koossa paljoa jäänyt. Erityisen hyvin tuon vaatekoon ongelmat&puutteet olen huomannut nyt kun olen etsinyt pojille kesävaatteita. Mähän tykkään samistella (tyylillä&väreillä) ja joiltakin merkeiltä löytyy samantyyppistä/väristä vaatetta kolmelle nuorimmalle ja taas vastaavasti miehelle ja esikoiselle, mutta tälle väliinputoojalle ei millään eikä mitään. Ongelma on nyt erityisesti kevätjuhlien ja yksien kesäjuhlien kanssa. Vaatekokopulman lisäksi törmään poika toisensa jälkeen kenkäongelmaan koossa 35/36-39/40. Sanonkin aina, että siinä koossa pitäis hetkeksi muuttua naiseksi, että löytyis kenkiä. Mikään ei ole muuttunut sen suhteen vuosien saatossa.

  Kaikeksi riemukseni huomasin eilen, kun esikoinen pakkasi luokkaretkelle vaatteita, että hänelle oli lähes kaikki vaatteet jääneet pieniksi. Viimeksi niin kävi kolmisen vuotta sitten. Onneksi olin ostanut edes kahdet farkut ja shortsit, sillä kaikkimuut housut&shortsit sai lähteä. Lähes samalla kaavalla lähti myös paidat. Mietin jo jääkö edes riittävästi vaatteita mukaanotettavaksi. No, muutaman vuoden ajan hänelle onkin sopinut samat vaatteet. Oon tilannut esikoiselle aika paljon vaatteita Espritiltä, joten nyt on ryhdyttävä taas selaamaan valikoimaan. Suurin ongelma lienee kuitenkin se, että vuosi sitten ostettu rippipukukaan ei mahdu nyt ysiluokan päättäjäisiin, joten pukuostoksillekin on lähdettävä :O

  VastaaPoista
 3. Harmittelen sitä, että Reimalla on pienille tytöille ihania takkeja värinsä ja mallinsa puolesta, mutta isommille niitä perus suoralinjaisia. Pöh! Meillä ala-asteikäisellä Minymon toppatakki kesti kaksi talvea kovaa käyttöä ja ehjänä siirtyy vielä seuraavalle. Ja yllättäjä NameIt:n housut säilyivät ehjinä kokonaisen talven, vaikka todellakin niissä rymyttiin paljaalla kivikolla ja asfaltilla ennen lumien tuloa ja laskettiin jäämäessä polvillaan. En olisi NameIt:stä uskonut. ;-) Hinta taisi olla Boozt:n alessa n. 20 €, joten ostan kyllä ensikin talveksi jos sattuu tulemaan samalla hinnalla vastaan. Välikausihousuissa T2H:n housut on kestäneet ilman kulumisen häivääkään jo kaksi kautta, todella hintansa arvoiset. Välikausitakkina oli Reimatec ja siihen olen kyllä hieman pettynyt, sillä parin kuukauden käytön jälkeen hihansuut ja takin helma olivat selvästi kulahtaneet. Meillä Jonathan tähti -malliston ulkovaatteet on kestäneet todella hyvin.

  VastaaPoista
 4. Meillä on eka- ja kolmasluokkalaisella välikausitakkina paljon 8848 alltitudea. Olen tykännyt näistä paljon, ja niitä löytää kohtalaisen edulliseen hintaan alennuksella. Talvitakeissa on paljon Reimaa, jotka ovat toimineet myös tosi hyvin. Yksittäisiä takkeja on myös popilta ja mololta koululaisilla, eikä niissäkään valittamista. Housuissa vanhemmalla ovat toimineet hyvin reiman housut, koska istuvat hänelle hyvin ja ovat olleet kestäviä. Nuoremmalle eivät samat housut mene malliltaan, koska on rotevampi kuin veljensä. Hänellä on nyt käytössä ollut helly hansenin ja everestin housuja. Jatkossa takkien puolelta tulemme varmasti käyttämään 8848 alltitudea.

  VastaaPoista
 5. Pitkä poika teillä! Edellisiin postauksiin.. Onko se gugguun fruit collection-paita kestänyt miten pesuissa? Meillä noita kuosillisia ei oo ollut vielä. Tuo paita kyl viehättää. Minä nään siinä pithayaa ja granaattiomenaa ;D

  Terkuin AnuH

  VastaaPoista
 6. Hei!Vähän asiaan liittyen,mutta vähän asian vierestä;kuulin juuri eilen,että name it julkistaa loppukesästä nuorten malliston,jossa koot päälle 170 saakka;jeee:))

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)