tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kesävaatepohdinnat koululaiselle

 
Olen tässä viime päivinä käynyt poikien kesäjemmoja läpi ja ollaan soviteltu kesävaatteita läpi. Isojen poikien kanssa tämä on siitä helppoa, että 14v:lle menee 15v:n vanhat ja 11v:lle 14v:n vanhat. ;) Toki parit uudet t-paidat ja shortsitkin saa heille ostaa, ainakin siistimpää menoa ajatellen, mutta suurimmaksi osaksi pojilla kiertää vaatteet veljeltä seuraavalle. Emilille sen sijaan olen säästänyt aika vähän 11v:n vanhoja vaatteita, ehkä juuri siksi että ne on jo olleet kahdella tai jopa kolmella käytössä ja siksi suurin osa olleet jo roskiskamaa. Lisäksi kokoeroa on tähän saakka ollut niin reilusti etten ole tykännyt säästellä vaatteita vuosia.
 
Emilin kesävaatteet on vielä näin ollen vähän vaiheessa ja olenkin hankkinut niitä sitä mukaa kun vastaan on tullut kivoja juttuja (niitä kun ei ihan noin vaan enää 140cm löydy) . Itse ostan lähes kaikki kesävaatteet edullisimmilta merkeiltä, koska käyttöaika on niin lyhyt ja toisaalta edulliset merkit on kestäneet oikein hyvin (eikä harmita ne ruohotahrat ja reiät niin paljoa). Tietyt jutut on muodostuneet nyt parin kesän aikana lemppareiksi, joten niitä täytyy myös tänä kesänä hankkia.
 
 
Villervalla on lemppari myös vai sanoisinko etenkin kesävaatteissa. Canvasshortseja on ostoslistalla taas parit ja canvashousut on viileämpään kesäpäivään ihan ykköset. Toiveissa olisi myös että Emil tykkäisi noista Villervallan t-paidoista, ne olisi minusta niin kivat (p.s. nyt niitä saa Skidistä!).

 
H&M:ltä laitoinkin jo tilaukseen kasan kivoja t-paitoja. Onneksi nettikaupasta saa pienien poikien puolelta vielä kokoa 134/140cm ja ovat vielä edullisiakin.

 
Lindexin ja Kappahlin nettikaupastakin tein muutaman kivan löydön. Etenkin nuo ohuet turkoosit housut on tosi kivat ja Kappahlin shortsit on malliltaan parhaita näistä ruotsalaisketjuista meidän pojille. Name It:ltä löytyy aina kivoja värikkäitä t-paitoja ja ne on yleensä ihanan pehmoisiakin.
Lippiksillä mennään tämä kesä Emilinkin osalta, enää ei lierihattumalli kelpaa. Lippiksistä tajusin viime kesänä, että niitä on turha olla kahta enempää. Aina menee kuitenkin se yksi ja sama päähän, joka onkin loppukesästä niin tahrainen ja auringon haalistama että menee roskiin suoraan. Toinen siis jatkuvaan käyttöön ja toinen vähän siistimpään menoon. ;)

Kuvat poimittu: Skidi, SilverjungleH&M, Lindex, KappAhl, Name It  ja Nosh.
 

Meillä on kesälläkin tapana pitää ulkohousut erikseen ja sisälle tultaessa vaihdetaan sisähousut. Näin siis shortsienkin kanssa. Ulkoshortsit on meillä noita puuvillakankaisia ja sisäshortsit yleensä collegeshortseja. Sen verran kesällä tulee likaa shortseihin, etten voi kuvitellakaan että samoilla pojat pyörisi sohvilla ja sängyllä.
Collegeshortsien lempparit on ehdottomasti Silverjunglen pidemmät tähtishortsit. Kivoja ja jalassa pysyviä löytyy myös Name it:ltä ja Lindexinkin on ok. Nyt katselin lisäksi noita Nosh:n malleja, jos testaisi nekin.
 
Yleensä ulkoshortsit menee lähes päivittäin vaihtoon ja sisäshortsit pari kertaa viikko. Joten sopiva määrä on meillä ollut ulkoshortseille noin 6kpl ja sisäshortseille 4kpl. T-paidat vaihdetaan vähintään joka päivä puhtaaseen, niitä jemmaan aina noin 7-10kpl per poika. Toki vähemmälläkin varmaan pärjää, mutta meillä tuo määrä on hyväksi todettu jo vaihtelunkin kannalta. ;)
 
Millaisella määrällä kesävaatteita teillä mennään?
Onko muillakin tapana pitää ulko- ja sisäshortsit kesällä erikseen?



20 kommenttia:

  1. Meidän poika on ensi elokuussa koulun aloittava. Lapsimessuilta hän valitsi turkoosina tuon jätskipaidan. Tuota tukaanipaitaa ehdotin, mutta hetken jo innostuttuaan totesi, ettei se käy, koska linnuissa on vaaleanpunaista. No ei sitten. Turkoosin lierihatunkin valitsi, vaikka jo viime kesänä lippikset oli hitti. Katsotaan kuinka käy.

    H&M:n t-paidat on edullisia, kivan näköisiä ja kestäviksikin todettuja meillä. Kiva tuo ötökkäpaita.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin Emil kiinnittää nykyisin huomiota siihen, jos vaatteessa on vaaleanpunaista tai lilaa. Kuuluu ikään, harmi. ;)
      Luulen että jätskipaita kelpaa meillekin, pitää kysyä vielä..
      Mahtavaa että teillä kelpaa lierihatut, minusta ne on kivempiä kun lippikset. Meilläkin vielä viime kesänä meni.
      Nuo H&M:n ötökkäpaidat on kivoja, ne tilasinkin meille. ;)

      Poista
  2. No ei tosiaankaan ole sisä- ja ulkoshortseja erikseen, mutta tuohan on ihan huippu homma jos se vaan toimii. Ja meillä ei kyllä toimi, jos en ole koko ajan vahtimassa ja vaihtamassa housuja, kun juoksevat ulos ja sisään... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei saa lapset ravata sisään ja ulos. Ulos kun mennään niin siellä ollaan sitten kerralla. Oon tässä asiassa vähän tiukkis. ;)
      Tai toisaalta se on vaan meidän tapa, koska ei nuo ole koskaan edes yrittäneet ravata ulos/sisälle.

      Poista
  3. Kutkuttavaa, että kesä tosiaan tekee tuloaan :) Tänään meillä ulkoiltiin ekan kerran lippiksissä ja huppareissa. Pojat oli heti ihan kesätunnelmissa :)

    Meilläkin on eri sortsit sisälle ja ulos päivän aikana. En minäkään halua, että niillä samoilla sortseilla, joilla saatetaan laskea multaista rinnettä alas, tullaan istumaan sohvalle ja lojumaan sängylle...

    Minäkin olen viime päivinä kaivellut kesävaatejemmoja. Viime kesäiset alaosat mahtunevat vielä molemmille, mutta paidat menevät pienemmällä melkein kokonaan uusiksi, kun on ollut aikamoinen kasvupyrähdys. Onneksi olen jemmannut viime kesän alesta valmiiksi kaikenlaista kivaa tälle kesälle. Ja messuilta toki tarttui mukaan Villervallan luottohousuja ja -sortseja! Pari uutta hihatonta Moloa ja me&i t-paitaa piti kyllä saada uusista mallistoista. Luulen, että meillä on suorastaan liikaa kesävaatteita tuleville hellepäiville. Taidan laittaa vähemmän suositut suosiolla kiertoon.

    Tuosta lippiskysymyksestä vielä sen verran, että jos haluat konepesua kestäviä lippiksiä, valitse Reimaa. Meillä on ollut niitä monena kesänä ja ovat käteviä, kun voi huoletta heittää välillä koneeseen. Näillä jatkuvasti juoksevilla hikipäillä en voisi kuvitella muunlaisia kesäpäähineitä. Lierihatut eivät täälläkään päädy päihin, joten niitä on turha enää hankkia. Harmi, sillä itse tykkäisin enemmän niiden ulkonäöstä ja korvia+niskaa suojaavasta mallista. Onneksi on takaläpällisiä uv-lippiksiä siihen tarkoitukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onkin yksi Reiman uv-hattu viime kesältä, menee rannalla tulevankin kesän. :) Muuten lippikset pitäisi mieluiten olla noita suora lippaisia ja Reimalla ei taida olla sitä mallia?

      Pitäisi aina jemmata edellisen kesän alesta kivoja teeppareita ja shortseja seuraavaan kesään. Minulla jotenkin aina jää jemmaamatta. Mahtavaa että sinä onnistut siinä! :)

      Tänään oli tosiaan lämmin, meilläkin pojat olisi halunneet jo t-paidoissa ulkoilla. En ihan vielä laskenut. ;)

      Poista
  4. Meillä mennään samalla periaatteella, että ulkohousut, siis myös shortsit on erikseen ja sisälle vaihdetaan vähintään housut, joskus paitakin. Näin mentiin jo lapsuudenkodissanikin ja kyllähän se siivousta vähentää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että siistimpänä pysyy koti kun ne ulkohousut on erikseen ja onhan se paljon hygienisempaakin. :)

      Poista
  5. Ehdottomasti on kesällä ulkohousut/shortsit erikseen. Ihan ihmetyttää jos jollain ei olisi...Toki voidaan samoja käyttää, mutta kun shortseilla lähdetään ulos, niillä ei pyöritä enää sisällä, paitsi kun ovat pesty taas :) Jos shortseilla ollaan ulkoiltu hiekassa, jalat pestään kanssa ulkoilun jälkeen (sääret) ja jalan pohjat jos paljain varpain oltu.
    Oon muutenkin aika tarkka kaikista housuista, kotihousut jalkaan kun kotiudutaan. Toki vieraiden kanssa/aikana pakko katsoa läpi sormien...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin jalat (sääret myös) pestään aina esim. kun tullaan rannalta ja hiekkalaatikolta. Hiekka ja hiekkapöly tarttuu niin hyvin jalkoihin, että en kyllä haluaisi että lapset niillä jaloilla edes kävelee sisällä. Kaikki mikä helpottaa puhtaanapitoa, on hyvästä. ;)
      Vieraiden lapsien kanssa on toki katsottava sormien läpi, ei voi olettaa että toisivat sisäshortsit mukanaan. ;D

      Poista
  6. Huomasitko muuten, että Villervallan tämän vuoden sortseissa ei ole enää nappikiristystä vyötärönauhan sisäpuolella? Sinne jäivät kauppaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tosiaan on ja canvashousuissa sama juttu, harmillista! Meille on silti ostettu, kun toimii hyvin ilmankin, mutta olisi tosiaan parempi että se nappikiristys olisi.

      Poista
  7. Meillä periaatteessa sama juttu, että yhdillä shortseilla ulos, toisilla sisään. Periaatteessa siksi, että kun ne on kerran vaihdettu, niin kohta huomaan, että niillä äskeisillä sisäshortseilla ollaan nyt ulkona ;) Eli samat pyörii sisällä ja ulkona. Meillä on pojalla (12 v. ) varmaankin n. 8 shortsit, t-paitoja on kasa: varmaan 15 ainakin. Ja lippiksiä myös kasa!
    Tytöllä (10 v.) on myös shortseja, muutama hame, mekko ja t-paitoja, tunikoita ym. Yleisesti ottaen sanoisin, että paljon on vaatetta ;)

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän noita tuppaa kertymään meilläkin aina jollekin, vaikka yritän pitää kesävaatehankinnat sopivina. ;)
      Meillä ihme kyllä pojat on hyvin sisäistäneet tuon vaihdon, mutta toki joskus käy juuri noin kuten teillä. ;)

      Poista
  8. Ehdottomasti sisä-ja ulkovaatteet erikseen myös kesällä,ihan niinkuin koulu-ja kotivaatteetkin!Tämä tiukkapipo-hygieenikkoäiti käyttää lapset ihan suihkun kautta kesällä sisälle tullessa:inhoan sitä hiekkapölyä yli kaiken!Onneksi meidän lapsilauma viihtyy paljon ulkona;kovin montaa kertaa ei suihkussa tarvitse päivänmittaan käydä😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi minusta että on vähän tarkka hygieniassa, kuin se ettei ole. ;)
      Meilläkin kesällä käydään huutomassa hiekkapölyt iltaisin pois.

      Poista
  9. Meillä on paljon t-paitoja kaapissa kesää odottamassa, niitä kyllä pidetään myös aluspaitoina muina vuodenaikoina. Meidän seiskaveelle menee tulevana kesänä vielä 122/128-senttisetkin paidat viime kesältä ja sen lisäksi on jo kertynyt suurempaakin kokoa kaappiin. Suurin osa t-paidoista taitaa olla Name it:in, jokunen Me&I sekä urheilupaitoja löytyy myös. Shortseja on myös edelliskesältä jemmassa ainakin kymmenet, muutamat tulee varmaan hankittua vielä. Kannatan tuota sisä- ja ulkoshortsien eriyttämistä, vaikka meillä sitä ei "fanaattisesti" toteutetakaan - minuakin häiritsevät edestakaisin hiekkaisine jalkoineen kulkevat lapset, mutta kun en nyt kuitenkaan pojan kavereilta voi odottaa suihkun kautta sisälle tulemista ja sisäsortseja, niin pakko oppia hiekkaakin sietämään. Meillä tosin ulkotouhut ovat enemmän tramppiksella olemista, pihapelejä, pyöräilyä tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta että on sitä vaan tiettyyn pisteeseen siedettävä sitä hiekkaa ja likaa. Kaverit ei voisi tykätä, jos suihkun kautta pitäisi kyläillä ja jos vaadittaisiin sisäshortsit mukaan. ;D
      Tämä on muuten yksi syy helteen lisäksi miksi en kesästä tykkää, eli ulkoa kulkeutuva lika. Siistin äidin painajainen! :D No ei kai, en nyt ihan niin siisteysintoilija ole, mutta kyllä silti pyrin näissä pikkuasioissa helpottamaan kodin puhtaanapitoa ja lian kulkeutumista sisälle.
      Teillä löytyy sitten paljon kivoja teeppareita vielä tuossa 122/128cm koossa, heti menee tylsemmäksi tuo valikoima 134cm eteenpäin. ;)

      Poista
  10. Samoilla linjoilla. Koti- ja kouluvaatteet erikseen kuin myös ulko-ja sisävaatteet kesällä.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)