perjantai 28. helmikuuta 2014

Äitiyspakkaus 2014

 
Kela julkaisi noin viikko sitten vuoden 2014 äitiyspakkauksen.
Tätä sattuneesta syystä itse jo innolla odottelin, vaikka olimmekin ajatuksissa miehen kanssa miettineet että ehkä me otetaan pakkauksen tilalla se raha (140e) ja kootaan itse mieleiset jutut vauvalle. Jotakin ihanaa tuossa pakkauksessa silti vaan aina on ja jälleen kerran huomaan miettiväni olisi kuitenkin ihanaa vielä viimeisen kerran saada se aito kotimainen äitiyspakkaus.
 
 (kuvat Kela )
 
Tämä tämän vuoden pakkaus on mielestäni värimaailmaltaan yllättävän kiva. Vaikka silti jaksan aina ihmetellä niitä sinisävyisiä vaatteita ja sitä että miksi pakkaus ei voisi olla täynnä pelkästään neutraaleja ja reippaita sävyjä. Miten olisi vaikka keltainen, oranssi ja vihreä? Tai punainen, valkoinen ja vihreä? Tai vastaavasti sitten hyvin maanläheinen beige, valkoinen ja harmaa? Itse jos pääsisi valitsemaan pakkauksen tuotteita niin jättäisin kokonaan pois ne sinisen sävyt ja samaiten vaaleanpunaisen sävyt (niitä tosin ei ole tainnut koskaan ollakaan?). Jotenkin aina miellän pakkauksen paremmin poikavauvalle sopivaksi, ei sillä etteikö tytöllä voisi pitää sinisen sävyjä, mutta silti se värimaailma on monena vuonna ollut mielästäni hieman enemmän pojille suunnattu. Onko kukaan samaa mieltä?
 
Pakkauksessa on kuitenkin monta hyödyllistä ja varmasti tarpeellista juttua, sellaisia joita on joka tapauksessa hankittava. Silti aina siellä on jotain jota ei tarvitse tai joka on muuten vaan omaan makuun sopimatonta. Ensimmäisen lapsen kohdalla pakkaus on varmasti ihan huippujuttu ja etenkin silloin jos raha on tiukassa eikä ylimääräistä juurikaan löydy vauvan mukanaan tuomiin hankintatarpeisiin.
 
Meillä tilanne on se, että tulevalle vauvalle on hankittava kaikki, mitään ei ole jemmassa. Jotain pieniä vaatteita olenkin nyt jo hamstrannut aleista pikkuhiljaa, kun kertaheitolla kaiken ostaminen olisi suurinpiirtein mahdotonta. Meidän vauvan laskettuaika on ihan elokuun ensimmäisinä päivinä, joten esim. äitiyspakkauksen ulkovaatteet olisi juuri sopivassa kokoluokassa syksyä/talvea ajatellen.
 

 
Tykkäsin kovasti tuosta toppahaalarista ja etenkin tuosta makuupussista. Ihanaa kun Finlaysonin Aappa-apinat on saatu siihen, olinkin meinannut ostaa Aappa-makuupussin liikkestä, kun tässä taannoin sellaisen siellä bongasin (en tosin tiedä kuuluuko nyt enää valikoimaan). Villahaalari on hyvä, jos se vaan on 100% villaa. Aina ei ilmeisesti ole ollut?
 

 
Oranssin sävyiset vaatteet ilahduttaa myöskin kovasti, ovat reippaan sävyisiä ja samalla sopivia niin tytölle kuin pojalle. Erityisesti sisävaatteista pidin tuosta oranssi/valkoisesta aalto-bodysta ja pallopotkareista. Vaikka potkuhousut on sellaiset joita meillä ei tullut aikoinaan juurikaan Emilillä pidettyä, vaan enemmän tykkäsin puolipotkareista.
 
Hiukan myös harmittaa nuo 50cm vaatteet, minusta pienin koko saisi pakkauksessa ehdottomasti olla 56cm. Aika moni vauva taitaa jo syntyessään olla hiukan päälle sen 50cm, joten jääkö vaatteet sitten pitämättä kun ovat jo valmiiksi pieniä? Toki ymmärrän, että ne on huippuja niille ihan pienille vauvoille, mutta eikö kuitenkin olisi järkevämpää laittaa pakkaukseen vaatteita jotka menee taatusti jokaiselle vauvalle kun niin että joillakin osa on auttamattomasti pieniä heti alkuunsa?
Meillä ainakin kaikki pojat ovat olleet syntyessään 51-52,5cm pitkiä sekä kaksi viimeisintä vielä päälle 4kg painavia ja siksi koko 56cm on sekään mahtunut vain n.3-4vkoa päälle..
 

 
Tuo vaalea turkoosi kevytvanuhaalari on mielestäni todella kaunis, mutta voi kumpa se olisi jonkin muun värinen, ihan vaan että sopisi paremmin tytöllekin (jos sellainen ihme suotaisiin). ;) Mielestäni äitiyspakkauksen ulkohaalarit on juuri kivoja vaunu-unilla kotikäytössä ja sitten olen aina ostanut toiset ulkoiluvaatteet kauppa-kyläreisuissuille eli ns.ihmisten ilmoille.
 

 
Noita tummanharmaita ja sinisiä housuja en ymmärrä ollenkaan, yöks. :D Ne on jotenkin ihan irrallaan muusta pakkauksen värimaailmasta. Tarvikkeista taas ainakin kestovaippa jää meillä käyttämättä, mutta tosi kiva että sellainen löytyy pakkauksesta.
 

 (En ymmärrä miten blogger onnistui pilaamaan nuo kuvien taustat harmaaksi, vaikka omassa kuvankäsittelyssä ne onkin ihan valkoiset??)
 
Peitto, aluslakana, huppupyyhe, kylpylämpömittari ja hiusharja olisi ainakin meillä muutenkin ostoslistalla. Entä tuo laatikko, aivan ihastuttava! Se säilöisi sitten niitä pieniä muistoja kun vauva kasvaa. :)
 
Meillä on muuten säilössä kolme äitiyspakkauslaatikkoa, otin pakkauksen aikoinaan ensimmäiselle, kolmannelle ja neljännelle lapsista. Kakkonen oli ainoa jolle en pakkausta ole ottanut, syynä oli silloin se että meidän ensimmäisellä ja toisella on vain 1,5v. ikäeroa. Tarvetta ei siis ollut, kun kaikkea oli jo valmiiksi mukavasti säilössä. Mutta nyt mietityttää ottaako vai ei..
 
Mitäs tuumaatte tämän vuoden pakkauksesta?
Onko äitiyspakkaus teistä sellainen etu joka kannattaa mielummin ottaa kun taas sen vaihtoehtona oleva raha?
 


59 kommenttia:

 1. Onnea, täällä kans elokuun odottaja :). Itseäni tuo pakkaus ei oikein säväyttänyt, mutta taidamme ottaa pakkauksen silti. Meille kolmas lapsi tulossa, sitten onkin lapsiluku täynnä. Pakkauksista on jäänyt yleesä vaatteet käyttämättä mutta makuupussi, peite, kynsisakset ja muut on tullu kyllä käyttöön. Ja ihana tuo itse laatikkokin on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä jotain ihanaa aina, kun saa laatikon hakea postista ja tutkia koko perheellä. ;) Jotenkin minäkin siksi tämän haluaisin, koska meilläkin tämä vauva tulee olemaan viimeinen. Tunne syyt siis myöskin vahvasti mukana.
   Niin ja kiitos sekä kuin myös onnea odotukseen sinullekin! :)

   Poista
 2. Meillä noi edellisvuoden äitiyspakkauksen 50cm puolipotkarit on nyt sopivat kun tyttö käyttää 68cm vaatteita. Jotkut niistä oli tosi reilua kokoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama kokemus siskollani. Viime vuoden 50cm vaatteet ei todellakaan olleet sopivia 50cm vauvalle.

   Poista
  2. Ahaa, hyvä kuulla että ovat reilua kokoa. :) Toisaalta hassua jos ovat hurjan reilua mitoitusta..

   Poista
 3. Itselleni ei äitiyspakkaus ole ajankohtainen millään tapaa, mutta olen silti perinteisesti ollut joka vuosi kovin kiinnostunut asiasta. Värisävyistä on ollut keskustelua niin kauan kuin muistan ja olen asiaa seurannut. Onneksi tuo sininen on suurimmaksi osaksi turkoosia, joten eivätköhän tyttölasten äiditkin pysty pakkausta hyödyntämään... Mutta on kyllä kokopolitiikka muuttunut hirveästi siitä, mitä se oli vielä 7 vuotta sitten :D Haalari oli kokoa 80 cm ja olisi ollut meillä juuri passeli keskikesällä tytön ollessa 2-vuotias. Onneksi siis nyt löytyy vähän pienempi ulkovaate. 50 cm kokoisia vaatteita pakkauksesta löytyy varmaankin keskoslasten äitien toiveesta? Normiviikoilla syntyneillehän koon 50 cm vaatteet eivät kovin montaa viikkoa mahdu (jos ollenkaan).

  (Mä huomasin myös tuon kuvien harmausongelman. Kun käyttää latausvaiheessa selaimena Chromea, niin ainakin bannerin saa valkotaustaisena. Muilla selaimilla tulee "kauniin" harmaata jälkeä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yleensä aina pakkauksen olen kurkkinut vuosien varrella. ;) Joo tottahan se on että aina nuo värit aiheuttaa keskustelua, ei kai koskaan voi kaikkia miellyttää. Silti olisi kiva vaikka jonkinlainen galluppi tuolla Kelan sivulla, jolla kartottaisivat makuja ja sitten enemmistön maun mukaan olisi väri/kokomaailma. Oisko ideaa? ;)
   Ymmärrän tietysti tuonkin, että keskoslasten äidit toivoo pieniä vaatteita, mutta kun ovat kuitenkin vähemmistö, niin ei ainakaan montaa 50cm vaatetta pakkauksessa tarvitsisi olla. Toisaalta myös se että onko idea se että kaikki vaatteet menee kaikille vai se että toiset ei pysty niitä pienempiä käyttää ollenkaan? Keskosvauvat kasvaa kyllä ja he saa sitten käyttää nuo 50cm hiukan myöhemmin, mutta päälle 50cm vauvat ei niihin kutistu missään vaiheessa. ;D
   Mutta moni tuossa jo kommentoikin, että nuo 50cm on reiluja kooltaan, että siinä mielessä hyvä juttu!

   Kiitti tuosta harmausongelma vinkistä! Pitääpä katsoa asetuksia.

   Poista
 4. Monia kivoja juttuja näyttäisi pakkauksessa olevan. Kyllähän se aina vaan niin poikavoittoinen väreissä on. En kanssa ymmärrä miksei se voi olla neutraalimpi. Itse otin ensimmäiselle lapselle pakkauksen (2005) mutta toiselle otin sittten rahana (2007) kun ikäero oli noin pieni ja olin kanssa kaikki säästänyt. Kolmannen lapsen kohdalla (2011)päädyin myös pakkaukseen, koska katsoin että suurin osa niistä ulkovaatteista olisi vauvalle sopivia ja niistä jo säästää sievoisen summan. Onhan nuo vaatteet kaupasta ostettuna kalliita. Itselle tuli kahden pojan jälkeen tyttö ja tosiaankin teki mieli pukea päälle jotain muuta kuin pakkauksen vaatteita mutta kyllä niitäkin tuli käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuon pakkauksen arvo on selvästi sitä rahasummaa suurempi, joten tosiaan siinä säästää minustakin. :) Toisaalta taas jos vaatteista ei tykkää ja ne jää käyttämättä, niin säästöä ei silloin tule. Minusta tämä pakkaus oli suurimmalta ostalta kiva, niiltä tärkeimmiltä osin, joten meillä varmaan tulisi pidettyä monia. Ainakin jo siitä syystä, että meillä kaikki lapset on olleet vauvana kovia pulauttelemaan ja vaatteita päivän mittaan kuluu monta settiä. ;)

   Poista
 5. Ekalle lapselle otin ehdottomasti tuon pakkaukselle, mutta toiselle en. Meillä ikäeroa 2,5 vuotta ja ensimmäisestä pakkauksesta jäi nuo käyttötarvikkeet ilman muuta säästöön. Sitten taas äitiyspakkauksen vaatteita en käyttänyt ollenkaan. Ja kun katsoin noita vaatteita, niin en kyllä montaa käyttäisi näistäkään. Omasta mielestäni nuo vaatteet voisivat todella olla harmaata, beigeä ja valkoista, ne kävisivät kummalle vain!

  Itse taas muistan ihmetelleeni miksi äitiyspakkauksen vaatteet olivat niin isoja. Meillä molemmat lapset ovat olleet yli 4 kg ja sen 50 cm, silti meillä on 50 cm vaatteet olleet käytössä ihan aluksi. Silloin 11 vuotta sitten mielestäni pakkauksen lähes kaikki vaatteet olivat suurinpiirtein 70 cm, toppapukukin 80 cm. Ilmeisesti tätä nykyä ovat pienempiä.

  Mutta joo, onhan se ihana hetki avata tuo laatikko ja katsoa mitä kaikkea siellä on :) Esimerkiksi nuo kynsisakset meillä on edelleen käytössä!

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan isoimmat vaatteet on taas sellaisia jotka tuppaa jäämään käyttämättä, onneksi nykyisin on suurimmaksi osaksi pienempiä. :) Parasta olisi jos kaikki vaatteet olisivat väliltä 56-68cm.
   Meillä ei ole peruskauppojen 50cm vaatteet menneet muille kun kun 3,5kg ja 51cm kakkoselle ja hänellekin vain pari viikkoa. Muille pojista 56cm on olleet nippanappa sopivia, joten 50cm on olleet armottoman pieniä.

   Meilläkin on muuten nuo aiempien pakkausten kynsisakset edelleen käytössä. :D

   Poista
 6. Uutta äitiyspakkausta on aina pakko käydä fiilistelemässä vaikkei itselle vauvaa enää ole tulossakaan..
  Kivoja juttuja tuosta löytyy, mutta tosiaan niin kuin itsekin sanoit niin noi tumman harmaat ja siniset housut on kyllä yöks, eikä sovi pakettin mukaan ollenkaan. Tykkäsin kovasti oransseista ja keltaisista vaatteista, ja noista vihreä-valkoraidallisista potkareista.

  Itse oon sitä mieltä että vauvalle pitää olla niitä neutraaleja, pehmeitä mutta kuitenkin raikkaita sävyjä. Ja mä oon tykännyt pitää vastasyntyneellä ne elämän ensi viikot ihan vaan valkoisia vaatteita, en tiedä miks, mutta ehkä se on vaan jotenkin niin viattoman suloista..

  * 2 pojan äiti *

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, niin ne minunkin tähän asti hankitut vauvanvaatteet on olleet melko valkovoittoisia. ;)

   Poista
 7. Kiva aihe! :)

  Otin isoveikalle äitiyspakkauksen; se oli itsestäänselvyys. Pakkauksessa sai valtavasti hyvää vauvatavaraa ilmaiseksi. Tykkäsin silloin suurimmasta osasta tuotteita (vuoden 2008 pakkaus), sillä vaatimukseni olivat hieman toiset kuin tänä päivänä ;) mutta toppavaatteet jäivät liian suurina käyttämättä marraskuun lopussa syntyneellä pikkuruisella vauvalla. Pikkuveikalle en ottanut pakkausta, sillä meillä oli jonkin verran vauvatavaroita ja vaatteita jemmassa ja toisaalta halusin hankkia mielummin oman maun mukaisia vaatteita. Pakkauksen sijasta saatavalla rahasummalla sai ihan kivasti vaatteita kirpparilta ja kaupoista. Hieman kyllä kismitti, ettei pakkauksen tuotteiden arvo ja rahasumma vastanneet toisiaan.

  Tämän vuoden äitiyspakkaus näyttää ihan ok:lle, ei nyt kauheasti sykähdytä, muttei inhotakaan. On varmasti mahdotonta koota kaikkia miellyttävää pakkausta. Itse toivoisin enemmän Reimaa/Tuttaa pakkaukseen, kuten nykyisenkaltaisen äitiyspakkauksen alkuaikoina taisi olla. Joka tapauksessa on hienoa, että meillä on tällainen, kaikille jaettava äitiyspakkaus, jolla pääsee vauvan kanssa hyvään alkuun tulotasosta riippumatta.

  Olen värien suhteen samoilla linjoilla kanssasi: siniset sävyt saisi unohtaa kokonaan pakkauksesta ja keskittyä pirteisiin perusväreihin ja maanläheisiin sävyihin. Miellyttäisi useimpia, luulen. Oranssit ja ruskeat ovat kivoja tämän vuoden pakkauksessa. Toppapuku näyttää kivalle, vanupuku ei miellytä minua. Lakanoiden kuosit ovat jotenkin kummallisia joka vuosi. Villapuku on kiva ja toivottavasti on tosiaan laadukas.

  Parasta tämän vuoden pakkauksessa on mielestäni Aappa-makuupussi. Olisipa pussilakanakin Aappa. Meillä on pikkuveikan huone sistustettu Aappa-kuosilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja vielä piti lisätä noista kokoasioista sen verran, että meillä on ollut käyttöä niille 50 senttisillekin vaatteille, kun isoveikka syntyi alle 3 kg ja 49 cm. Isoja nekin vaatteet oli aluksi. 70 senttiset vaatteet olivat valtavia ja menivät tosi pitkään.

   Kun nuo vaatekoot menee pakkauksessa vanhan mitoituksen mukaan eli 10 cm välein, luulen koon 50 vastaavan enemmän sitä 56 cm jne. Ainahan äitiyspakkausen vaatteet on ollu reiluja kooltaan.

   Poista
  2. Se on kyllä tosi hyvä kuulla että 50cm vaatteet on reiluja kooltaan, itse en muista vuosia sitten tulleista pakkauksista sellaista, mutta ehkä niin on ollut jo silloin. ;D
   Reimaa ja Tuttaa voisi minustakin olla vaikka koko pakkaus, ainakin laatuun voisi sitten olla täysin tyytyväinen. Rahasummakin voisi tosiaan olla enempi pakkausta vastaava, jos siihen päätyy, mutta ehkä tarkoitus onkin että mahdollisimman moni ottaisi pakkauksen. Toisaalta tosiaan ei tästä edusta viitsi valittaa, koska ilmaiseksi saa. Hieno etuus! :)

   Poista
 8. Kivalta näyttää äitiyspakkaus, mukava kun siinä on jo vähän väriä! :)

  Ja paljon onnea vauvan odotuksen johdosta koko teidän perheelle! Minulla oli tämä vauvauutinen mennyt jotenkin ohi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Tosiaan mukavaa että vähän on saatu väriäkin pakkaukseen.

   Poista
 9. Meidän vauva on jo 3,5v joten ajankohtainen tämä ei ole, silti aina mielenkiinnolla katson millainen pakkaus on ja ottaisinko sen vai en jos olisi sellainen tilanne :)
  Toisessa kuvassa olevat oli aikalailla ne mun suosikit tuosta pakkauksesta. Sekä kirja ja nuo valkoiset perusjutut villahaalari + bodyt, sukkahousut.
  Meidän esikoinen on 2003 syntynyt ja silloin oli todella lila-keltavoittoinen pakkaus ja vaikka meidän tyttö oli iso niin silti suurin osa jäi käyttämättä paljolti kokonsa vuoksi (suurinosa 70cm silloin).

  Olispa kiva jos joku vuosi pakkaus olisi tosiaan perusvärejä sisältävä, valkoiset perusjutut ja sitten jotain kirkasta potkaria, sukkaa jne.

  Harsot, kynsisakset ja pyyhe on huippujutut pakkauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samalla maulla siis mennään, samat suosikit suunnilleen minullakin. :)

   Poista
 10. Oikein paljon onnea vauvan odotukseen. Minulta on uutinen mennyt kokonaan ohi.

  Äitiyspakkaus näyttää kivalle. Me ei olla otettu sitä kenellekkään kolmesta lapsesta, enkä ottaisi tuotakaan vaikka on kyllä raikas.

  VastaaPoista
 11. Äitiyspakkauksen vaatteet on perinteisesti valtavan suurta kokoa eli mun mielestä tosi hyvä, jos nuo 50cm olisi oikeasti pienempiä. Vauvojen potkuhousuja koossa 70cm ei tule enää kävelevällä lapsella kuitenkaan pidettyä.. Onnea odotukseen sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kyllä ois tosi hyvä jos tosiaan ovat mitoitukseltaan nuo 50cm sitten vähän reilumpia. :)
   Kiitokset onnitteluista!

   Poista
 12. Mua harmittaa tosi kovasti, ettei tämä pakkaus ollut jaossa silloin kun meille valitsin. Otin sitten rahana. Tämä on nätti, mutta tosiaan aika poikamainen.

  Mä just eilen siivosin minin vaatekaappia. Pussillinen lähti jemmaan (en tiedä ketä odottamaan :D) ja toinen pussillinen pitäis jaksaa laittaa myyntiin vaatteita. Ei jaksa enää kaikkia jemmata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on kivempi kun se aiempi. ;)
   Aina sitä pitää jotain jemmata, vaikka niitä ei ehkä koskaan tarttekaan ja kyllähän sinun pitää vielä jemmata. ;)

   Poista
 13. Ihana aihe, vaikkei itselle ole ajankohtainen. Esikoiselle äitiyspakkaus on ihan ehdoton, toiselle en ottanut kun oli kaikkea tallessa. Vauvojen hiusharjan ja kynsisaksien löytäminen kaupasta on haasteellista, joten hyvä että ne ovat pakkauksessa. V. 2010 pakkauksessa oli kuudet puolipotkarit, joista yhdet kävi kerran päällä esikoisellani.
  Terv. Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olipa monet puolipotkarit! Minä olisin tykännyt, meillä ne on olleet aina ne pidetyimmät alle 3kk vauvalla. ;)

   Poista
 14. Miusta tää pakkaus on niiin ihana. Kivoja värejä ja ihania kuoseja, varsinkin tuo Aappa ;) Ja laatikossa olisi oikein kiva säilyttää vauvamuistoja... Tämä pakkauksen sävy/väriasiat ovat varmaan ikuinen puheenaihe... Jotkut eivät tykkää voimakkaista väreistä, toiset taas eivät välitä maanläheisistä :) Meidän isompien poikien pakkaukset olivat tosi sinivoittoiset. Meidän tapauksessa se ei haitannut, mut jos olisikin ollut tyttöjä niin käyttämättä olisi ehkä jäänyt... Minä en kauheasti ole värimaailmasta purnannut, kerta meillä on tällainen mahdollisuus :) Meillä pakkaus on otettu kaikille ja olen säilyttänyt ne kokonaisuudessaan. Jos meidän lapsilla on joskus omia lapsia, niin annan nämä pakkaukset sitten heille lahjaksi!

  Minusta paras äitiyspakkaus olisi täydellinen, jos se olisi maanläheinen ja klassinen. Valkoista, vaaleanharmaata, raidallista :) Lisäksi pitäisin siitä että se olisi "less is more" ja ekologinen. Eli tuotteita voisi olla vähemmän jos laatu olisi parempaa. Pitäisin siitä että mukana olisi lasinen tuttipullo, ja vaatteet olisi luomua ja kierrätysmateriaalista valmistettuja, joku kotimainen vaatekin/asuste olisi kiva :) Ajattelin joskus että Suomen Martat voisivat kutoa villasukat pakkaukseen! Äkkiäkös 50 000 pientä sukkaparia olisi kudottu ja tuleva pakkauksen saaja saisi kauniit sukat, kaikilta ei välttämättä löydy neulomistaitoista suvusta tai lähipiiristä :)

  Oi joi, tulee ihan vauvakuume :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi huippuidea, että Martoilta villasukkia pakkauksiin! :) Meillä onneksi äitini neuloo sukat ja tumput pikkuiselle.
   Tämä pakkaus on melko onnistunut tosiaan, ainakin värimaailmaltaan. Aapat on parhautta!

   Minäkin olen poikien pakkauksista muutaman vaatteen kaikille säästänyt ja kakkosen pakkauksen vaatteita jokusen ostin kirpparilta muistoksi. Aika hienoa että olet saanut kaikki säilöttyä! :)

   Poista
 15. Ja unohdin mainita, että pakkauksen 50cm vaatteet on aika reiluja!
  Hyvin mahtui meidän kuopuksellekin, vaikka oli 55cm ja 4,6 kg :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teillä on ollut vielä isompi vauva kun meillä. Meidän Oliver oli 52cm ja 4310g. Emil 52,5cm ja 4010g. ;)

   Poista
 16. Ei ole nyt ajankohtaista mutta aina tulee uusin äitiyspakkaus katsottua ja tämä uusin näyttää ihan kivalta. Mitoitus tosiaan kuitenkin vaihtelee suuresti - meillä on se edellinen pakkaus ja siinä ainakin osa 60cm vaatteista on vielä käytössä vaikka vauva juuri siirtyy vaatekokoon 74cm... Minusta on todella hyvä, että pakkauksessa on myös niitä pieniä 50cm vaatteita; olen aina halunnut pukea myös vastasyntyneen sopivan kokoisiin vaatteisiin vaikka käyttöikä olisikin lyhyt. Ja käyttöikä on väkisinkin lyhyt, kun vauvat kasvavat niin hurjaa vauhtia. Vauvat ovat tietysti myös hyvin erikoisia - uskaltaisin väittää, että vain harva suomalainen vastasyntynyt on niin iso, että nuo pienimmät vaatteetkin olisivat liian pieniä. Pussilakanan kuosi oli edellisessä ja tässäkin aika ruma mutta söpö makuupussi on sitä tärkeämpi. ;)

  Meillä äitiyspakkaus on otettu kaikille neljälle pojalle ja jokaiselle säästän niistä jotain - ainakin toppasetit ja makuupussi on laitettu jemmaan jokaisesta. Kaikki suomalaiset eivät käsitä kuinka ainutlaatuinen äitiyspakkaus oikeasti on - toivotaan, että tämä hieno ja ainutlaatuinen lahja vauvaperheille tulee säilymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että tämä pakkaus on ainutlaatuinen juttu ja siksi minäkin haluan tarkkaan miettiä otanko sen vai en. Jotenkin tuntuu ettei se rahasumma korvaa pakkausta millään.
   Meilläkin on muuten kaikille neljälle heidän pakkausten toppasetit ja makuupussit säilössä (kakkoselle ostin kirpparilta). :)

   Todella hyvä juttu että ovat reilua kokoa nuo pienetkin, ehkä siis menee meidänkin "ehkä" isolle vauvalle.

   Poista
 17. Toiselle lapselle ei pakkausta oteta.Meillä jäi kaikki vaatteet ykkösellä käyttämättä kun malliltaan leveitä ja kooltaan suuria vaatteita. Ja, myönnän turhamaisuuteni, omaa silmää ei tämäkään pakkaus miellytä. Jotakin simppelimpää tyyliä, varmaan löytyisi suomesta nuoria suunnittelijoita joilla makuhermot kohdillaan ;). Mutta kaiken kaikkiaan hieno juttuhan tuo pakkaus on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu tosiaan. :) Minunkin maku on hiukan erilainen, mutta kyllä tässä monta kivaa vaatetta oli silti. :)

   Poista
 18. 2009 äitiyspakkauksessa ollut toppahaalari oli kokoa 62 mutta meni vasta n.vuoden ikäiselle isolle lapselle joten ainakin aiemmissa on koot olleet ihan pielessä.
  Muille en pakkausta ottanutkaan kun jäi ensimmäiselläkin suurin osa vaatteista juurikin isojen kokojen takia käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no ompa ollut mitoitus sitten outo. :O Toivottavasti tässä ois enemmän kohdillaan. Meidän pojat on yhtä lukuunottamatta kaikki olleet jo 3kk iässä 68cm pitkiä.

   Poista
 19. Tuo pelkkä laatikko on kyllä ihana :) Niin, tuleeko sun sitten lopulta käytettyä paljoakaan noista vaatteista...? Samalla rahalla saat varmasti kerättyä itsekin paljon kaikkea mieluista. Finlaysonin tehtaanmyymälässä on muuten noita makuupusseja, viimeksi taisi olla jotain muumikuosiakin. Mä voisin ottaa tuon pakkauksen ihan muuten vaan itelleni hypisteltäväksi :D :D

  -Jamina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Finlaysonin liikkeissä näin kanssa sitä pussia ainakin viime vuonna, nyt viime kerran en nähnyt enää. Toivottavasti löytyy, jos pakkaukseen en päädy. ;)
   Hypisteltäväksi tuo pakkaus ois ainakin saatava! :D

   Poista
 20. Meiltä löytyy pakkaus 2008 vuodelta. Toivottavasti joskus vielä saan hypistellä :) Tämä on aivan kiva, mutta tykkäsin esim. viime vuotisesta enemmän. Itsellä häiritsi omassa pakkauksessa vaatteiden suuri koko, niitä pienempiäkin olisi saanut olla. No nyt niitäkin näyttää olevan, eli plussaa siitä. Värimaailma voisi olla raikkaampi ja tosiaan nuo siniset jotain muuta väriä, mutta kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevä pakkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva pakkaus tosiaan, minusta kivempi taas kun viime vuotinen. ;)

   Poista
 21. Eipä tullut nuorimmaiselle paljoakaan käytettyä pakkauksen vaatteista, mutta pakkaus on kuin sellainen etukäteen kotiin tuotu osa vauvaa. 140e ei riitä mihinkään jos itse lähtee shoppailemaan.. se menee jo istua möllöttää turvonneilla jaloilla Amarillossa puoli päivää :D Meillä on luettu niin paljon pakkauksen lorukirjaa ja se on ollut valtavan rakas.. samalla muistoja tulee varmasti aina mm. siitä että Estelle piti 2012 pakkauksessa ollutta pipoa hovin virallisissa talvikuvauksissa. Säilytin pipon lapsenlapsille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen puit sanoiksi, pakkaus kuuluu vähän niin kun osana raskautta ja vauvaa. :)

   Poista
 22. Miksi kestovaippa jää teillä käyttämättä? Sen ideahan nimenomaan on, että mahdollisimman moni edes kokeilisi ja sitten vasta päättäisi hankkiako lisää vai ei ;) Sitä paitsi tuo kestoilu voi myös olla aika söpöyksien ja ominaisuuksien viidakko, johon voi hurahtaa, jos tuntuu että lastenvaatteen on jo niiiiin nähty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on kestovaippailu kokeiltu Emilin vauva-aikana ja se ei ollut ollenkaan oma juttu. ;)
   Valitettavasti itse en jaksa vauvan synnyttyä 7-henkisenä perheenä enää yhtään lisäpyykkiä, sitä on nyt jo valtavasti. Toisekseen en kokenut niitä kivoiksi muutenkaan, jotenkin tekee hassun näköiseksi vauvan peppuosan, turhamaista siis myös ehkä. Kolmas syy on se että ainakin kaikki pojat on olleet meillä kovia pissaamaan kaikkien vaippojenkin läpi ja kestovaipoissa tuo ongelma oli Emilin aikana vielä pahempi. Joten niin hieno juttu kun nuo kestovaipat onkin ja nostan hattua niille ketkä niitä käyttää, niin ne ei vaan ole meidän perheen juttu. :)

   Poista
  2. Ok, kiva kuulla, että olet kuitenkin kokeillut! Sitä siis toivoisinkin, että mahdollisimman moni edes kokeilisi tai vaikka käyttäisi edes yhden kestovaipan sillon tällöin. Jokainen käytetty kesto on kuitenkin yks kertis kaatiksella vähemmän. Jätteen määrä mua kammoksuttaa ja itselleni se on syy kestoilla, vaikka meidänkin kuuden hengen perheessä sitä pyykkiä riittää ;)

   Kannattaa muuten ehdottomasti pestä tuo äp:n vaippa mahdollisimman monta kertaa ennen käyttöä ja kokeilla mieluiten käytetyillä kestoilla, niissä kun on imukyky kohdillaan! Uusi vaippa ei taatusti ole imukykyinene vrt vaikka uudet pyyhkeet ;)

   Poista
 23. Vuoden 2013 pakkauksissa olevat villahaalarit ovat merkiltään Delffi ja lapussa lukee, että Suomessa tehty. Materiaali on 80 % villaa ja 20 % polyesteriä. Samannäköinen on kuin tämän vuoden pakkauksen villahaalari, mutta varmaksi en osaa mennä sanomaan onko sama.

  Meillä on jokaiselle lapselle otettu pakkaukset vaikka toki niissä ollut sellaisiakin vaatteita mukana, joista en ole pitänyt (mm. terälliset potkupuvut). Ajatuksena on säästää jokaiselle makuupussi ja toppapuvut.

  Onnea odotukseen!

  - Åiti (ja ei enää niin pienet) pojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on säästetty toppasetit ja makuupussit kaikilta (kakkoselle ostin ne kirpparilta). :)
   Kiitos tuosta villahaalari infosta! Toivottavasti tämä uuden pakkauksen olisi hyvä, mielummin ihan 100% villaa oleva.

   Poista
 24. Minä tykkäsin ja minusta turkoosi on ehdottomasti myös tyttöjen väri ja tummansininen sopii (laivastonsininen ehkä paremminkin) paremmin pienille tytöille kuin pojille! Nuo tummanharmaat housut taas olisi ihanat yhdistettynä vaaleanpunaiseen ja itseasiassa tummansininenkin sopii hyvin vaaleanpunaisen joidenkin sävyjen kanssa :) Eniten tykkäsin kuitenkin noista oranssinsävyisistä, aivan ihanat!! Ja se turkoosin vanuhaalari on tosi söpö. Voi olla, et muistan väärin, mutta mun mielestä joskus tässä välillä 2011-2013 tienoilla on ollut tosi neutraalin värisiä pakkauksia?? Kun meidän poika syntyi 2003 niin pakkaus oli hirrrveä, oikeasti. Otin silti ja käytinkin paljon, mutta toppahaalari joka oli valko-vaaleanvioletti oli malliltaan kamala, materiaali imi kaiken lian ja se väri meni mulla liikaa tyttömäiseksi. Niin ja olihan siinä joku frillan tapainen vyötärölläkin vielä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki turkoosi sopii tytöllekin! Itse en ole kovinkaan värirajoitteinen, vaan meillä tullaan pitämään pojalla jopa vaaleanpunaista. ;)
   Tummansinistä meillä ei tule kummallekaan sukupuolelle, eikä sitä ole meidän muillakaan lapsilla. Ihan vaan siksi koska minusta se on ruma väri. ;)
   Muistan sen valko-violetin haalarin! Se oli tosiaan tyttömäinen frilloineen kaikkineen. :D

   Poista
 25. Itteäni harmitti esikoisen (2009) saatuani se, että kaikki vaatteet pakkauksesta olivat niin julmetun isoja, että ei ollut lähes mitään pariin kuukauteen päällepantavaksi siitä valikoimasta. Mun mielestä etenkin alkuun sitä tarvii tuota apua, kun ei oikein tiedä miten vauvaansa osaisi pukea, kun kaikki on niin uutta.

  Mul on muuten kummatkin syntyneet elokuussa, ja äitiyspakkauksen toppahaalari oli liian koko talven, eikä siis päässyt ollenkaan käyttöön. Toivottavasti ei ole enää niin reilu!

  Mä ite otan ensimmäisen pakkauksen jälkeen mieluummin 140€. Saan sillä kirppareilta paljon kattavamman valikoiman vaatteita, joista itse tykkään.. ja kun ne makuupussit ja haalarit jo löytyykin ekan jälkeen. Tosin äp-kamaa kirpparilla vasta halvalla myydäänkin, jos olisi niistä kiinnostunut :) Mutta toi laatikko, onpa se nykyään kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pieniä vaatteitakin itää olla, mutta minusta riittää että ne on max.56cm. Tosin nyt moni on sanonut että nuo on reiluja kooltaan, eli varmaan vastaavat vähintään sitä 56cm. :)
   Toivottavasti tosiaan tämän pakkauksen haalari vastaisi kokoaan, olisi nimittäin just passeli meidän vauvalle talvella, jos ennustan koon oikein isoveljien perusteella. ;)

   Poista
 26. Kylläpä on kivan näköinen äitiyspakkaus. Jos nyt olisi tarvetta, niin varmaan ottaisin tuon. Kokojutuista olen aivan samaa mieltä, 50cm vaatteet ovat suhteellisen turhia ja meillä jäikin ne aivan täysin käyttämättä. Lapset kun ovat syntyneet 57cm ja 54cm pitkinä, niin aloitettiin heti suoraan 60cm vaatteista kummallakin. Eikä nekään ihan hirveän kauaa mahtuneet. Ekalle otettiin siis pakkaus, mutta tokalle ei. Tuntui, että on jo kaikkea, niin oli turhan oloinen. Varsinkaan kun en tykännyt värimaailmasta. Kirpparilta bongasin sen vuoden makuupussin, jonka ostin ja nyt on sitten molemmille lapsille antaa oma makuupussinsa (äitini on säästänyt minun vanhan makuupussini, joka on ollut sitten meidän lapsilla käytössä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä pakkaus on kiva. :) Teillä on ollut pitkiä vauvoja, joten voin kuvitella ettei paljoa alle 60cm kannattanut ostella. ;)

   Poista
 27. Paljon onnea! Täällä la syyskuun alussa ja tulin siihen tulokseen ettei kolmannelle enää oteta. Ekalle ja toiselle otettiin, mutta toisen kanssa tuli niin vähän käytettyä noita vaatteita, ettei kolmannelle taideta enää ottaa.

  VastaaPoista
 28. Meillä jäi pienemmälle ottamatta juurikin isojen kokojen vuoksi. Sen verran pieni vauvana oli että pakkauksen 68/70cm vaatteet isoja vielä vuoden ikäsenäkin eikä kävelevällä potkareita tehnyt mieli pitää.
  Tältä kantilta katseltuna hyvä nuo pienemmät koot :)

  VastaaPoista
 29. Paljon onnea teille! Snif,ihana pakkaus:) Meillä on kaikille neljälle otettu se ja makuupussit säästetty muistoksi. Toppapukua ja töppösiä on käytetty myös mutta muita vaatteita lähinnä yökkäreinä:) silti ottaisin,ihan sen fiilistelyn ja laatikonkin vuoksi. Aina tulee vähän kaihomieli katsoa noita uusia pakkauksia:)

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)