tiistai 31. heinäkuuta 2012

Väriä talveen!




En ollut mitenkään erityisen ihastunut nettikuvissa Kappiksen värikkääseen kuosiin. Ajattelin että onhan tuo ihan kiva, mutta en missään vaiheessa että sen ostaisin. No kuinkas kävi..


Viime viikolla käynti Kappahlissa ja kassan kautta sateenkaaren värisen ostoksen kanssa kotiin. Se on niin järkyttävän magee livenä, siis tosi herkku! ;) No pitää myöntää, että -25% alelappusella oli vaikutusta asiaan. Kun kerta vedenpitävä ja kulutusta kestävä haalari ihanassa kuosissa lähti hintaan 60e, niin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Kuitenkin ostoslistalla tulevaan talveen on kaksi haalaria, miks ei toinen siis ainakin edullinen versio. Meillä saattaa olla se vika haalari talvi, jos vuoden päästä eskarilainen ei enää haalaria huolikaan. Saa nähdä.


KappAhlin nettisivuilla tuo kuosi näytti jotenkin ihan erilaiselta minun silmiin. Ehkä kun kuvat on pienet, mutta oikeasti nuo väriruudut on paljon isompia. Mikä ihana väripilkku valkoiseen talveen ja mikä parasta likaystävällinen. Tahrat suorastaan katoaa tuonne värien sekaan.


Malliltaan haalari on mukavan kapea. Juuri sellainen hoikan pojan haalari. Emil on nimittäin hoikkis, mitat nyt 115cm ja 18kg. Hänellä on pitkät kädet ja jalat, niska-haara mitta on normaali/lyhyehkö.
Haalarin ostin kokoa 122cm.

Lahkeissa riittää hyvin mittaa, noissa on ihan ruttua jonkin verran. Niska-haara mitta näyttäisi olevan melko sopiva, ei kinnaa kyykistyessä, mutta ei roiku polvissa. Hihat saisi minun makuun olla pari senttiä pidemmät. Uskon että noissa hihan mitta riittää juuri talven, koska Emilin kasvu on hikan hidastunut ja tuskin ne kädet kasvaa montaa senttiä myöskään talveen mennessä. Mutta taatusti niistä haalari jää ekana pieneksi. Suunnittelin jo että vaihdanko sittenkin 128cm. Mutta sitten lahkeet olisi aivan liian pitkät.. Parempi pitää tämä.

No niin, talviostokset on nyt korkattu.
Tästä se taas lähtee, helteestä viis! ;)

47 kommenttia:

  1. Onpahan ainakin iloisen värinen! Ja luulisi että pienet tahratkaan ei ihan heti pomppaa silmille kun värimaailma on eloisa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! :) Ajattelinkin että tämä haalari saa olla käytössä juuri alkutalvesta, kun on jo pikkupakkaset ja tai lähellä nollaa. Juuri se kamalan pimeä ja likainen kausi. Ihana väripilkku harmauteen ja pimeyteen.

      Poista
  2. Aikas hauska! Tosi hyvä saada mitoitusinfoa, ei taida olla meidän pitkäselkäisille sopiva malli :/
    ehkä takki ja housut vois tulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki ja housut varmasti sitten teille ainakin istuis. :)

      Poista
  3. Oliko tätä kuosia takkina? :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takkina ainakin nettisivujen (pressisivulla) mukaan olisi tulossa, toivotaan niin! :)

      Poista
  4. Tosi pähee - oikeen katu-uskottava, harmi kun ei ole enään noin pientä kaveria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ookkin! Meillä 13v ja 11v tykästyi kanssa. ;D

      Poista
  5. Hyvännäköinen, räväkkä ja mustien asusteiden kanssa aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin juuri että nuo mustat goret, mustat rukkaset ja musta pipo. ;)

      Poista
  6. Ihastuin tuohon ja eilen kaupassa. Tosi upea livenä. Aloin jo miettimään, suostuisiko My pitämään tuota...täytyy seuraavan kerran kun on kaupassa mukana kysyä siltä. Voi olla, että sanoo ei.

    Hinta ei sinänsä olisi paha, mutta vähän epäilyttää laatu tai siis kestävyys. Meillä kun oli Kappiksen välikautta reilu vuosi sitten ja housuihin tuli reikiä jo viikossa (sain palautettua ja rahat takaisin) ja takissa oli hihansuus rei'illä aik vähäisen käytön jälkeen. Eli kangas hankautui aika nopeasti kuluvimmista kohdista. Eli Kappiksen välikausivaatteet ei kestänyt meidän käyttäjällä, joka toki on aikamoinen menijä pihamaalla. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, se on harmi kun äidin ja lapsen maku ei satu aina yhteen. Meillä Emil tykkää kaikista vielä mitä kotiin kannan, voi olla että sekin muuttuu viimeistään eskari iässä. :/

      Harmi että sinulla on ollut noin huonot kokemukset! Meillä on ollut välikautta näistä monella pojalla ja aina ovat kestäneet moitteetta. Kuullostaa nuo reikäset ihan valmistusvirheeltä. Eihän noin äkkiä pitäisi tosiaan reikiintyä.

      Poista
  7. on kyllä makee haalari, varsinkin vähän isommalle pojalle.Jostain syystä väreistä tulee mieleen ylen testikuva;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no niin tuleekin! En tajunnut itse tuota. :D

      Poista
  8. Vähän tulee mieleen Molo kidsin rainbow, mikä meillä oli pari talvea sitten. Onko noissa hihoissa lainkaan resoria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuli minullekin heti kun tämän näin. Hyvä hyvä, että on paljon halvempi. ;)
      Hihoissa on sisäpuolella ne liukaspintaista kangasta olevat resorit, joissa on peukalon reiät. Eli ei perus resorit. Vähän mietin miten toimii rukkasten kanssa, mutta hyvin meni läpi hihoista. :)

      Poista
  9. Aika makee haalari! :-D Ja hinta oli kyllä enemmän kuin kohdallaan. Tähän asti ollaan jouduttu passaamaan kappiksen haalarit huonojen mittasuhteiden takia ja näyttää siltä, etteivät mitat satu meidän neidille kohdalleen vieläkään. Tyttö on nyt 116cm pitkä, pitkät kädet, pitkä selkä ja ainakin nuo hihat näyttävät edelleen olevan liian lyhyttä mitoitusta. Harmi sinänsä, kun ainakin välikausivaatteissa on meillä tähän mennessä ollut hinta-laatusuhde kohdallaan ja sen puolesta voisi haalariakin kokeilla jos neidin mittoihin vaan osuisi. Takkia ja housuja jo talveen tilasinkin Reiman nettikaupasta, silläkin riskillä että jakavat käyttökokemuksiltaan porukkaa aika vahvasti. Muistelen että teillä olisi jollain pojista ollut viime talvena Reimatec X-malliston takki? Ostin kouluun menevälle ensi talveksi sellaisen, uteliaana kyselen oliko teillä millaiset kokemukset takista? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsis ja anteeksi vastauksen venyminen..
      Meillä oli tosiaan viime talvena Reimatec X-malliston takki ja tykkäsin, poikakin tykkäsi. ;)
      Ekaluokkalaisella kesti hyvin menossa, eikä tullut mitään kulumaa. Toki pienet pinttymät jossain kohtaa, kun oli yksi raita valkoinen, mutta ei sen pahempaa. Kovilla pakkasilla laitettiin fleeceä alle ja hyvin tarkeni.

      Poista
  10. Sopii kyllä tosi hyvin Emilille! Tuollainen reipas väritys on kuin omiaan Emilin ikäiselle pojalle. =) Meillä oli viime talvena kuviota ja nyt on jemmassa sitten Ver De Terren suklaanruskeahaalari, vielä olisi toiselle haalarille tarvetta. ;) Tämä haalari ainakin erottuisi heti, eikä pääsisi pikku mies piiloon! Meillä myös hoikka poika, joten mukavaa, että merkin haalarit istuvat. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä on ihana pienelle pojalle, sopivan värikäs olematta liian tyttömäinen pojan omaan makuun. ;)

      Poista
  11. Äh, edelleenkään en lämpene ;) levoton, ja nuo mustat paikkaukset ei oo kyllä yhtään mun makuun tässä värikkäässäkään. Mutta makunsa kullaki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niinpä! ;D Levoton on varmasti moneen makuun, minusta tämä menee juuri siinä rajalla, ettei ole liian levoton vaan harmonisen värikäs. ;D

      Poista
  12. Ihana, meidänkin on saatava tuollainen ainakin Jonelle! KappAhl ei vaan lähettele mulle mtn alejuttuja kun mä en shoppaa juurikaan enää :D Miia-rakas, mitä sie haluat tulijaisiksi sieltä Pariisista tai Normandiasta??? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, oon niin myöhässä.. ;) Tää onkin ihan just teidän muksujen näköinen haalari.

      Poista
  13. Aivan ihana ja ostin jo ja -25% täälläkin. Kolmatta vuotta ostan ykköshaalariksi tämän, kaks ekaa vuotta otin sen kirkkaanpunaisen joka oli tänä vuonnakin tarjolla, mutta tää oli aivan wau livenä joten tämä!! Ja varsinsinkin kun tämä on yhtäaikaa poikamainen ja vaaleanpunainen, kuten poika itse sanoi :) Tällähetkellä asusteet tähän on viimevuotiset mustat, mutta tähänhän sopii mikä vaan :)

    Ihana kun tänä vuonna hiha-aukot niissä lumilukoissa ei ollut liian tiukat ja plussaa myös extrajalkalenksuista jotka tuli mukana!!

    nunju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just täydellisesti sanottu! "yhtäaikaa poikamainen ja vaaleanpunainen", ihana! :)

      Poista
  14. Kiitos vinkistä! Ovat tosiaan livenä paljon kivempia kuin kuvissa. Äsken lähti väriläiskät kaupasta mukaan 5- ja 2-vuotiaille veljeksille pakkasia odottamaan. Ihan mahtava kuosi, eikä hintakaan mikään hirmuinen, vaikkei alekuponkia löytyisikään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Tosiaan edulliset ovat ilman kuponkejakin. :)

      Poista
  15. No näyttääpä tuo päälle puettuna ihan sopusuhtaiselta! Henkarissa hypisteltynä tosiaan mittasuhteet näyttivät jotenkin hmmm huonoilta. Täytyy varmaan kans odotella se -25% alelappunen ja suunnata ihan tytön kanssa ostoksille.

    Katselin muuten itsekin, että tuo värikäs kuosi näytää tosi kivalta livenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Livenä moni näyttää ihan erilaiselta kun kuvissa. :) Ehdottomasti kannattaa sovittaa, minusta tämä on yllättävän hyvin istuva. Hihat kun olisi himpun pidempää mallia, niin sanoisin täydellinen.

      Poista
  16. On kyllä kivan värikäs! Itsekin eilen näin livenä nämä, ja tykkäsin kyllä :).

    VastaaPoista
  17. Tää on niin hieno!!!! Tänään haettu meidän Onnille samanlainen :) Harmi vaan kun ei ollut 110cm:stä jäljellä, kaveri on vasta himpun yli 100 pitkä pätkä, joten tuo ostamani 116 voi olla aika reilu (en ole vielä saanut sovitettua) toisaalta, kaveri kyllä kasvaa ja mitä mallasin yksväriseen 110, niin eroa oli sentti pari, eli ei ratkaisevaa! Mutta onhan nuo rinnakkaiskoot, että sillä tuota eroa ei niin olekaan. Mutta ihan just täydellinen puku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan minäkin noita vertailin ja tosi vähäinen ero peräkkäisissä kokonumeroissa. Varmaan teille voi olla hyväkin tuo isompi, kun talveen on vielä aikaa ja haalarin pitää mennä sinne huhtikuulle saakka. :)

      Poista
  18. Onkohan tuo millainen mitalta.. Meillä on 118/20 kg ja arvon 122 ja 128 väliltä :) liian isokaan ei ole kiva, mutta mitäs jos talvi alkaa vasta joulukuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sinuna päätyisin 128cm. Meillä on Emil siis näissä kuvissa n.115cm ja 18kg. Hänelle tämä 122cm haalari on just sopiva ja kuten näkyy hihoissa ei ole juuri kasvunvaraa. Sinulla kun on vielä himpun isompi lapsi, niin suosittelisin 128cm. Tosiaan haalarin kun pitäisi vielä mennä sinne huhtikuulle asti. :)

      Poista
  19. Livenä luonnonvalossa ihan mahtavan värinen - ei satuta silmiä, värien sävyt kohdallaan ja tykkään! Hain myöskin pojalle - hetken mietin, et mistä saan alen, kunnes huomasin lippulappuset mainoksessa :) POika on nyt 124cm ja rotevarakenteinen ja minusta hyvin sopii tuo 128. Varmasti hyvä talvella ja jos kasvupyrähdys ei laannu niin lopputalveksi on odottamassa Reiman haalari 134. Vähän jännitin tulevan eskarilaisen mielipidettä, mut kun lomalainen pääsi sovittamaan niin tykkäsi! Ja jos joku eskarissa värikkäästä vaatteesta kiusaa niin poika onneksi reippaana puolustaa "valintojaan". Kiitos siis postauksesta, nyt osui nappiin!! Ja olen aikaisemmin ollut todella tyytyväinen Kappahlin ulkovaatteiden laatuun ja tuntuu nytkin kestävältä. Lisäksi jos reikä tulee mustan paikan kohdalle, niin helppo paikata :)

    Tuli mieleen, et eskarissahan pitää itse osata pukea, joten kyllä haalari on ihan ehdoton. Lapsi saa itse vetoketjunkin helposti ja kun eskarilaisia täällä kaupungissa on lähes 50, niin pitää miettiä myös käytännöllisyyttä. Moni ekaluokkalainenkin haluaa haalarin, kun ei kaksiosaisessa meinaa ehtiä välkälle!!

    (Viime talven musta T2H:n baggie hajosi viikossa lumikäytössä ja ärsyttää edelleen laadun huononeminen. Tuo T2H:n baggie saikin ruotsalaisessa testissä huonoimmat arvosanat, joten alesta ostin valmiiksi ReimaTec+ haalarin -testivoittajan...) Katsotaan miten tänä talvena käy, silmän iloa ainakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että vinkistä oli hyötyä. :)
      Tosiaan mahtava väri ja livenä upeampi, ei tosiaan satu silmiin. Ihanan reipas poika teillä. :)

      Minäkin mielläni ostaisin haalarin vielä esikoululaiselle, mutta en väkisin jos ei halua. Meidän nykyinen 8v. ei aikoinaan halunnut enää eskariin haalaria, joten en sitten väkisin ostanut. Täytyy toivoa että Emil haluaa ja toisaalta hän onkin vasta 5v. kun eskarin aloittaa (veljensä oli jo päälle 6v.). ;)

      Poista
  20. meille tuli kans tää mut mustana! siis piti vaihtaa mustaan.. tän värikkään ostin eka eipä tietenkää kelvannu meidän pojalle :D :D noh vaihdettiin mustaan ja laatu vaikuttais hyvältä, katsotaan miten käytössä :) ei oo ennen ollu kappiksen toppaa meillä vk.vaatteita on ollu ja ne on ainaki hyvii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei vaan aina satu äidin ja lapsen maku yksiin. ;)

      Poista
  21. Meidän 2,5 -vuotias tyttö tykästyi pukuun nähtyään sen mainoksessa ja tänään haettiin se kotiin. Livenä se on niin ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko teillä muuten puku säilyny ehjänä? Mä palautin sen nimittäin toissapäivänä, sillä siihen tuli ihan samanlaista vikaa kuin viime vuonna niihin Cuppiksen pukuihin.. Saumateippien kohdalle tuli lahkeisiin viiltoja ja muutenkin kankaaseen tuli sellaisia hentoja viiltoja (eli kuin viiltoja, mutta eivät läpi asti). Rupesin syynäämään pukua, kun näin yhden palauttavan sen ko. syystä. En sitten tiedä, onko ollut joku pieni maanantaierä vai onko koko erä samanlainen... Harmitti vietävästi palauttaa se, kun se oli sekä mun että tytön suosikki <3 Nyt ostettiin ticketiä tilalle, siihen uskallan luottaa...

      Poista
  22. Meillä on ollut kans pojilla parina talvena näitä Kappahlin haalareita ja toppavaatteita muutenkin. Muuten ovat aivan huippuja käytössä, mutta mutta...menee hermo että vuosi toisensa jälkeen he laittavat hihoihin ne järkyttävät kiristykset, mitkäs ne nyt onkaan nimeltään? Ne mitkä muka estää lumen pääsyn hihaan sisälle. Ne kyllä estää myös käden ulostulon hihasta. Anoppikin on taistellut hihojen kanssa nyt pari talvea kun lapset ovat olleet siellä hoidossa ja meinasi jo viime talvena leikata sen kiristysjutun pois sieltä! En tiedä saisiko sen sitten leikattua sieltä sillai nätisti pois...? Enkä tiedä miten laihat kädet muiden lapsilla on, mutta meidän lasten kädet eivät sieltä ulos tule kuin väkisin repimällä. :O
    Pitäisi ehkä laittaa jotain palautetta sinne suunnalle että ottaisivat sen pois tai ainakin tekisivät siitä käyttäjäystävällisemmän. ;)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)