keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Oma koti männyn raikas!


Oikeesti!
En tiedä missä määrin kestätte näin kamalia kuvia, jotka ei vielä millään tavalla liity lastenvaatteisiin, mutta koittakaa kestää. Syynä tähän kuvapläjäykseen on ideat, toivottavasti taas heitätte niitä! Viimeksikin sain niin huippuja vinkkejä keittiön valintaan, että ei tätä mahdollisuutta voi muussakaan sisustuksessa ohittaa. :)

Meillä on nyt uuden kodin remontti aloitettu urakkapäivillä, itse vedän sellaisia 6-8h päiviä tuolla "työmaalla" ja nyt 3pvän jälkeen jo kolottaa joka paikkaa. Lisäksi olen saanut jo mukaani verta ja hikeä. Onneksi ne kyyneleet vielä puuttuu. Yksi iso naulan raapaisema kyynärpää ja toinen lekalla hakattu sormi on urakan ensimmäisten päivien saldo. Pahus kun tuo sormi on vielä hiirisormi, eikä taivu mihinkään..

Tämä meidän ihanuus on todellakin mäntyinen, edellinen asukas taisi rakastaa kyseistä materiaalia. Nimittäin kaikki, siis ihan kaikki, katosta lattiaan on mäntyä (ovet ja kappinovetkin!) ja joka huoneessa. Arvatkaa tykkäänkö?
Kaikki pinnat saa maalia ja tarkoituksena olisi hyvin vaalea kokonaisuus, jossa tuota mäntyä ei juurikaan näy. Lattia sävyjen vaihtoehdot tuossa keittiö postauksessa jo esittelinkin. Tässä nyt koko kotia kaikessa mäntyisessä ihanuudessaan (toivottavasti silmiä ei kirvele liikaa ;)).


Olohuonetta ekana remonttipäivänä. Verhokoteloiden poisto menossa, jossa oli melkoinen urakka. Ne oli oikeesti hullun monimutkaisesti tehty ja naulattu kymmenillä nauloilla kiinni joka lauta. Onneksi sentään alla oli paneelit niin katossa kun seinässä. Nuo loisteputket sai kyytiä jo kanssa..

 

Makuuhuoneiden kauniin kellastunutta värimaailmaa..
Alakerran huoneen seinät on tuollaista uraisempaa mäntypaneelia.

Katto tulee valkoiseksi, samoin ovet, ikkunan pielet ja patterit. Seinien väri hakusissa, luulen taas päätyväni valkoiseen niissäkin. En tiedä uskallanko ottaa riskiä ja valita niihin jonkun harmahtavan tai maitokahvin sävyn. Mitä sanotte, ideoita?
Huonekalut on meillä pääsääntöisesti valkoisia ja lattiaan tulee tosiaan joko silver mänty tai valkaistu mänty.Portaat on yllättäin myös mäntyä (olohuoneessa). Askelmat on tarkoitus hioa ja maalata, varmaan valkoiseksi (joo tosiaan rakastan valkoista).

 

Kaiteet onkin yksi päänvaiva. Noissa on tosi paksu lakka pinnassa ja kun ovat noin muotoillut, niin ei viitsi alkaa hiomaan. Lisäksi raot on mielestäni liian suuret ja kaiteet saisivat muutenkin olla hieman korkeammat. Mutta taas kun tässä yrittää budjettia säästää, niin mietinnässä on mitä niille voisi tehdä mahdollisimman edullisesti?
Tänään tulee yhdestä firmasta mies tekemään hintatarjousta uusista kaiteista asennettuna. Mietitään kuitenkin että olisiko nuo miten vaikea uusia itse. Onko kukaan moiseen ryhtynyt? Millainen homma ja tuliko maksamaan mitä?


Pitää siitä keittiöstäkin heittää pari kuvaa, kun teiltä siihen ideoita kyselin. Tuolla taustalla näkyy nyt se kaapistoseinä ja edessä vanha "baaritiski" joka on jo saanut kyytiä.

 

Tässä suurinosa purettuna. Ai niin ja meinas se itkukin tulla kun näin tuon liesituulettimen putken, sehän on ihan vinossa. Miten käy siis minun erillisen lieskuvun kanssa, kun sitä maustekaappia en haluaisi tuohon ottaa.. Keittiö on nyt jo tilattu ja liesituulettimen on tultava kaappien koon takia tuohon keskelle kuitenkin. Huoh.
Tämän seinän eteen tulee se saarreke (otin 2m, kun tuo seinä on 3m).Ja tästä näkyy se jääkaapin/korkeiden kaappien seinä vasemmalla. Siitä purettiin huonosti tehty tiilihella. Voi olla että joskus tulevaisuudessa siihen tulee leivinuuni, mutta nyt ei ainakaan vielä.

Keittiövalinnoissa päädyin siihen urallisempaan ovimalliin puhtaan valkoisena mattapintaisena. Tasot tulee olemaan kiiltävän valkoiset, joissa alumiini reunus. Vetimet alumiinin sävyiset, allas ja hana ne perinteiset hopeiset ja liesikuvun otan rosterisena. Kodinkoneet valkoisena. Välitilaan haluan laatat, vaikka mietin sitä lasi/tapetti systeemiäkin. Laatat tulee olemaan vaaleat, valkoista ja harmaansävyjä.

Eli kaikkiaan hyvin valkoista tulossa. Tiedän etten kyllästy siihen koskaan ja rakastan valkoisia koteja muidenkin blogeissa/lehdissä. Tekstiileillä ja muulla sisutuksella tuodaan sitten niitä värejä kotiin. Toisesta varmasti tylsä, meistä ihana. ;)

Mutta kuitenkin haluan kuulla teiltä ideoita. Millä maalaisitte itse seinät? Mitä valintoja tekisitte portaiden ja maalisävyjen suhteen?
Keittiö on jo tilattu, joten siitä ei tartte enää vinkkailla. Kiitos muuten monelle upeasta ideasta, joista monia poiminkin mukaani. :)

 

59 kommenttia:

 1. Aika järkkyä, ei pahalla. Mut siis kuka laittaa kaikki pinnat mäntyä?
  Mut joo, mä en osaa sanoa miten maalais, meillä on puolipaneelit joka paikassa (en tykkää, pieni talo), mut ajattelin ne maalata jossain vaiheessa vaalealla sävyllä. Sitten joskus kun saa uudet tapetit...

  Tuossa teidän tilanteessa ehkä levyttäisin seinät ja vaihtaisin keittiökalusteet :)

  VastaaPoista
 2. Lovely place, and lovely idea to paint in white. I love the texture of wood, but feels too "saunish" if left as is.

  We are going to start building next spring (in hirsi) and our idea is to do white walls as well, but to keep the wood texture, the plan is to paint the hirsi with white or very light gray petsi so that the wood would be visible through it.

  Our floor, in the other hand, will be dark (we haven't planned anything further regarding the floor yet)

  VastaaPoista
 3. Ai kauheeta tuota männynmäärää :D Ehkä sinne seinälle vois valita sen vakoisen lisäksi jonkun hopeanharmaan vaalean sävyn.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiinnolla jään seuraamaan remppaproggistanne :) toivottavasti kuvia tulee lisää työn edistyessä. Tsemppiä urakkaan!
  Meillä samat hommat edessä joulukuun puolella, ei kuitenkaan noin mäntyiset tunnelmat.

  VastaaPoista
 5. Huomenta! Olipas siellä, hmm.. mäntyä! =) Valkoista varmaan minäkin pistäisin ja reilulla kädellä. Oletteko miettineet mitään seiniä levyttää ja laittaa jotain tehostetapettia??
  Kaiteista ei ole kokemusta, mietin vaan että kuin vaikea ne olisi irrottaa ja hieonnalla saada pinta rikki ja sitten ruiskumaalais.. mut tosiaan ei ole kokemusta. Tsemppiä remonttiin, kyllä se kiitos siellä seisoo!!

  VastaaPoista
 6. Teillä taitaa olla taito nähdä talon pinnan alle, monella olisi jäänyt kaupat tekemättä tuon mäntypaneelipainajaisen vuoksi! Mielenkiinnolla jään seuraamaan, että millainen unelma tuosta kuoriutuu remontin edetessä! Meillä on myös hävitetty mäntypaneelia valkoisella maalilla aika tehokkaasti, enää portaat jäljellä mutta ne ovatkin se vaikein osuus. Tsemppiä remppaan!

  -Toorie

  VastaaPoista
 7. Valkoisella Verannalla blogissa oli tehty itse kaiteen rappusiin, ovat kyllä ehkä jotensakkiin merihenkiset, mutta ajattelin vain jos sieltä saisitte jotain inspistä :)
  On kyllä edellinne asukas tykänny männystä :) Mutta nään sillmissäni kuinka ihanaa teillä tulee olemaan maalausurakan päätteeksi!

  VastaaPoista
 8. Voi että, miten ihanaa =) Varmasti saatte kauniin ja viihtyisän kodin! Miten nuo väliovet, taisivat nekin olla mäntyä? Onko ovet tarkoitus vaihtaa? Voisko joihinkin huoneisiin tehdä tehosteseinän, joko maalamalla jollain räväkämmällä värillä tai sitten tapetoida? Mielestäni se voisi tuoda upeasti eloa kaiken kauniin valkoisen rinnalle. Ja yksittäisen seinän maalaaminen tai tapetointi kävisi tulevaisuudessakin (mikäli siihen kyllästyy tms)hyvin näppärästi. Tsemppiä kovasti remonttiin!!

  -Eerika

  VastaaPoista
 9. Ah.. aika mäntyinen kokonaisuus :D Mutta varmasti niin ihana valkoisena. Minusta voit ihan hyvin maalata seinät vaaleella harmaalla, hiukan leikitellä erilaisilla harmailla. Ettei tulisi ihan vitivalkoinen :D

  Mistä tilasittekaan keittiön? Me pyydettiin eka tarjous sunnuntaina ja saatiinkin se jo eilen;)

  Mukavaa remppa-aikaa teille! Ja pitkää pinnaa! Sitä tarvitaan. Me ollaan rempattu tätä taloa 2001 asti ja vieläkin jatkuu ja jatkuu. Ja kohta saa aloittaa alusta :D

  t. Jenni

  VastaaPoista
 10. Oi onnea uuteen kotiin! Paljon jaksamista remppaurakkaan. En malta odottaa että näen ne "jälkeen" kuvat. Sulla on niin tarkka ja hyvä maku, että kodistanne tulee varmasti superkaunis

  VastaaPoista
 11. Näyttää ihan appivanhempien kodilta, nimittäin tuo mäntyinen puoli. =D Ilmeisesti se on ollut vain ajan henki laittaa kaikki samalla. ;-) Onneksi maalilla saa muutettua helposti koko asunnon mieleiseksi,eikä se ole edes mahdottoman kallista. Meillä on ollut seinät valkoisena ja poikamme synnytttä maalasimme hänen huoneensa harmahtavan siniseksi ja se onkin "viihtyisin" huone tällä hetkellä, että jos huonekalunne ovat valkoisia pääosin kannattaisin hillittyjen kuten harmahtavien ja ruskeahtavien sävyjen valintaa. Se saa huonekalut erottumaan seinästä ja lisää kodikkuutta. Lattianne on myös vaalea eli se pääsisi kauniisti oikeuksiinsa seinien rinnalla. =) Tämä tietysti oli vain minun ehdotukseni, eli rohkeasti sillä mistä itse tykkää. Seinät saa kuitenkin aina maalattua, jos myöhemmin iskee inspiraatio. Oman kodin ihanuus onkin siinä, että kaikki on vain kotiinpäin. Jokainen satutettu peukalo ja hikipisara nostaa talon arvoa. =) Zemppiä remppaan!

  VastaaPoista
 12. Mulla on ihan valkoinen koti, katosta lattiaan, ja en kyllästy ikinä! Minä siis maalaisin kaikki pinnat valkoisiksi, ja on mieletöntä kun teillä kaikki ne pinnat on puuta. Seiniin en sävyttäisi yhtään mitään, mutta lattiaan suosittelen lapsiperheelle betolux-maalia, on kestävä ja kaunis. Jos vierastat valkoista lattiaa, on vaihtoehtoja monia. Mulla on valkoinen lankkulattia, mutta toiset vaihtoehdot olivat harmaa, musta-valkoruudullinen tai harmaa-valkoruudullinen. Ruudullinen on vaan niin ihana, ja niitä näkyykin sisustusblogeissa ja lehdissä paljon. ja jos joskus kyllästyy, betoluxin saa hiottua pois, ja maalattua uudestaan. Vanhassa talossa olen nähnyt mm. viininpunaisen lankkulattian (betolux) ja sekin oli ihana.
  Taija

  VastaaPoista
 13. Koska kaikki muu tulee valkoisena niin lattiaan valitsisin sen silverin. Mulla on sama ongelma seinien(kin) kanssa aina. Meillä ei muuta remonttia lähiaikoina ole tulossa, mutta seinät tullaan maalaamaan kun vaihdetaan makuuhuoneet,isompi pojille ja pienempi vanhemmille. Nyt pikkuinen nukkuu meidän kanssa ja isommalla on oma mutta pikkuinenkin on jo kohtapuoliin 3v ja alkanut puhua, et haluais veljen huoneeseen :D

  Meillä on joka ainoassa huoneessa ihanan valkoiset seinät joita kyllä rakastan. Nyt kuitenkin mietin josko vanhempien makuuhuoneen seinään uskaltaisi jonkin sävyn laittaa, harmaata mietin. Samoin eteisen seinään ihan jopa haluaisin jonkin sävyn koska siinä valkoisessa näkyy jokainen pikku kolhaisukin heti ja niitä meidän pikkueteisessä tulee väkisin... ei tarvisi olla joka päivä pyyhkimässä, jos vaikka joka toinen ;)

  VastaaPoista
 14. Aika mäntyisää, en tykkää minäkään.
  Itse maalaisin ehkä ainakin osan seinista ihan haalean vaalealla harmaalla, mutta makuasia. Osan seinistä maalaisin niin että puukuvioi tulee läpi, esim vaaleanharmaa tai valkea petsi. Puunsyyt voivat olla kauniita ja rauhoittavia.

  Valkoinenhan on kaunis ja tyylikäs väri, mutta liikaa valkoista tuo steriilin ja sairaalamaisen tunnelman, jota tietenkin voi lievittää tekstiilein ja huonekaluin, mutta kuitenkin. Valkoistahan kuka vaan osaa sutia menemään, mutta tyylikkäimmät ratkaisut ovat selleisia, että valkoista on maustettu jollain elementeillä.

  Minä' vaihtaisin nuo portaikon kaiteet. Kohtuu-ikuinen ratkaisu, kun sen laittaa mieleisekseen, niin en alkaisi siinä kohtaa säästämään. Tykkäistkö panssarilasista tai metallista? Tai simppeli valkoinen kaiteikko? Toisaalta kaiteikko voisi olla jonkun kivan tehostevärin värinen, jos portaat ja seinät tulevat valkoisiksi.

  VastaaPoista
 15. No johan on mäntyistä. :D Mutta valkoisella tulee varmaan hyvää jälkeä. Voithan sä kokoeilla johonkin seinään muutakin väriä mutta jotenkin värilliset paneelit kuulostavat ajatuksena vähän oudolle. Mutta eihän sitä tiedä, jos ei kokeile.

  Toimisiko noissa kaiteissa joku lasi/pleksi tuossa pystypuiden paikalla? En kyllä tiedä, miten sellainen asennettaisiin.

  Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
 16. Punaista tiiliseinää olisi kiva jättää muistoksi vanhasta asumisesta.
  kavereilla on niin, ja tosi tyylikkään näköinen kiiltävän valkoisen keittiökaapistojen kanssa.
  sinä kun haluat valkoista seinää, olisin ehdottanut jonnekkin väriä, paneeliseinä pääsisi korostumaan siinä, vaikkapa lastenhuoneeseen joku harmahtavan sävy tai kun puu on kyseessä, sopisi joku luontoon liittyvä, liitutaulun vihreä tai vaaleampi vihreä.
  kaiteet on kyllä melko massiiviset, valkoisena vähän häipyy. Teettäisin ainakin ylös uuden, vaikkapa ihan kiinteän matalan seinäkkeen tapaisen.

  VastaaPoista
 17. Tähän voisi kyllä melkein sanoa, että oh my god! On kyllä mäntyä, on todella!!! Mä varmaan laittaisin seinän väriin aavistuksen harmaata, ettei tule liian valkeaa?

  Rose

  VastaaPoista
 18. Hei, piti vielä lisäämäni että blogissa allyouneed is white on postaus talosta , missä juuri on kivasti esillä vähän punaista tiiliseinää, antaa rouheutta ja väriä valkoisuuteen, ja siellä on myös kaunis porraskaide.

  VastaaPoista
 19. Tosi kiva nähdä "ennen"-kuvia. Meidän nykyisessä kodissamme oli mäntyä kattona, seinissä puolipaneeleina, rappusina ja pylväinä - kunnes sitten viime talvena paikallisen oppilaitoksen opiskelijat harjoitustöinään "vapauttivat meidät männyn piinasta". Mäntykatto maalattiin valkoiseksi ja puolipaneelit (jotka oli kyllä valkoiseksi maalattu, mutta olivat jo alkaneet neljässä vuodessa kyllästyttää/tympiä) revittiin pois ja seinät paklattiin ja maalattiin vaaleaksi/valkoiseksi. Rappuset ja niiden vieressä olevat pylväät (jotka erottavat rappuset olohuoneesta) hiottiin ja maalattiin valkoiseksi. Kodin ilme valostui kerralla - tosi ihanaa ja piristävää:) Valkoiset rappuset ovat kyllä ihanat, mutta lapsiperheessä ei voi kolhuilta välttyä (ainakaan meillä), joten nyt jo joistakin kolhuista "paistaa mänty läpi" - ehkä rappusten askelmiin kannattaisi laittaa huopaa tms. ja kaiteet ehkä kannattaisi korvata jollain muulla materiaalilla kuin männyllä, jos vain mahdollista. Lisäksi jos vain aikaa ja resursseja riittää, niin ehkä jostain huoneesta kannattaisi seinistäkin repiä ne paneelit pois - niihin nimittäin myös vaaleaksi/valkoiseksi maalattuna saattaa kyllästyä aika äkkiä, ainakin jos niitä on joka huoneessa...niin minulle ainakin kävi.

  VastaaPoista
 20. Siis ei voi olla totta!!! :D Yhden huoneen nyt ymmärtää, mutta siis joka huone!! :D Toihan on yhtä saunaa koko kämppä. :)))

  No joo, kyllä tiiät..mä maalaisin valkoseksi seinät ja katon, sillee että vähä kuultaa läpi puun sävy. Lattia sais ehkä olla tommonen jos on hyväkuntonen. :)

  VastaaPoista
 21. Moi,

  Kaikki seinät maalaisin valkoiseksi.

  Portaikon olohuoneeseen päin olevan kaiteen voisi levyttää umpinaiseksi, vähän niin kuin puolikorkeaksi seinäksi, siihen valitset jonkun suurikuvioisen tapetin katseen vangitsiaksi.

  Portaikossa olevan kaiteen kyllä hioisin ja maalaisin valkoiseksi, vaikka olisikin työläs.

  VastaaPoista
 22. No huh minkä näköistä !
  Mutta tyypillistä sisustamista, yhteen aikaan ihannoitiin niin tuota METSÄÄ sisätiloissa.
  Minusta tuollainen sopisi mökkiin mutta ei enää tänäpäivänä kotiin, ainakaan joka paikkaan.

  Meilläkin on täällä yksi saareke puolipuupaneloitu, ostettiin siihen muuttaessa maali että maalataan kuultavan valkoiseksi. Mutta se jäi lopulta maalamatta, en tiedä miksi.

  VastaaPoista
 23. Oh hoh, jopas on mäntyistä...ihan niin että silmiä särkee. Valkaisu tai siis valkoseksi maalaaminen saa taatusti ihmeitä aikaan. Itse en ole niin paneleiden ystävä, mutta varmasti hyvä tulee jo pelkästään sillä, että maalaa kaikki pinnat.

  Munkin silmään nuo portaikon pystypuiden välit on liian suuret. Itse olen maalannut ihan lakatunkin puun pintaan ilman hiontaa onnistuneesti. Jos budjetti ei anna myöden portaikon uusimista, niin voihan yläkerrassa tuohon kaiteen eteen sijoittaa vaikka matalan senkin tai jotain.

  VastaaPoista
 24. Minä en ole maalannut pitkään aikaan, joten en maalivaihtoehdoista paljoa tiedä, mutta kokeilisin sellaista valkoista kuultomaalia seiniin eli siis jättää tuon puun syyt näkyviin valkoisen alta.

  Toinen vaihtoehto, että purkaa paneelit ja laittaa levyt, joiden päälle saa sitten vaikka mitä. Minusta olisi upea sellainen yhdellä seinällä oleva vaalea esim. hopeaan vivahtavilla suurilla kuvioilla oleva ajaton, tyylikäs tapetti ja siinä tilassa muut seinät vaaleaa kuviotonta tapettia.

  Onkohan noita muita värisävyjä kuultomaaleina eli voihan kokeilla pienellä maalipurkilla aluksi miltä näyttää.

  Meillä kotona oli vaaleat seinät ja männyn väriset lakatut puuportaat, kaiteet isä sorvasi männystä ja maalasi kaiteen alaosan valkoiseksi, mutta jätti tuon vaakaosan, josta pidetään kiinni käsittelemättä, kevensi jännästi olematta kuitenkaan liian valkoinen. Olisiko liian suuri työ?

  Hannele

  VastaaPoista
 25. ohhoh, kylläpäs joku tosiaan on tykänny männyn väristä..;) Mut uskon et pintaremontilla kodistanne tulee ihana..minä maalaisin myöskin kaikki pinnat valkoisella niinku olit suunnitellu! En tiedä miltä tuollainen paneeliseinä näyttäisi sävytettynä, luottaisin siis valkoiseen. Ja niinku sanoit, tekstiileillä saa väriä sisustukseen jos haluaa! Minäki rakastan valkoista <3 Ja nuo teiän keittiökaapit (siis uudet) on tosi samallaiset kuin meiän uuteen kotiin on tulossa!!:)

  VastaaPoista
 26. Mä tykkään lukea näitä, VAIKKA tiedätkö mä en tajua mitään eikä mulla ole mitään mielipidettä ja ideoita =) Mut mä tunnen sut ja valkoinen on sun juttu ja juuri teksteeleillä on helppo sisustaa ja vaihtaakkin mieltymystä ;) Mä tuun sitten kylään kun teillä on valmista!!! Viikoksi, kahdeksi... !

  VastaaPoista
 27. Tuo on niinkun minun lapsuudenkoti oli. Se rakennettiin 80-luvun loppupuolella :D Noita keittiönkaappeja ja ovia myöten. Hauskaa. Mutta oletko ajatellut ihan pienesti läpikuultavaa valkoista johonkin, jotta männyn oksat pienesti kuultaa läpi? Kotitalossa on nykyään sellaisia pintoja jossain ja kivoja on. jotenki "elävän" näköisiä eikä kolkon valkoista.

  -S-

  VastaaPoista
 28. Hei apua, en ole eläissäni nähnyt noin paljon mäntyä samassa paikassa, edes metsässä!

  Itse maalasin just tollasta samanlaista mäntykattoa, missä oli älytön kerros lakkaa. Ostin maalarin valkolakkaa, oli tosi kätevä laittaa, ei tarvinnut hiomista, pesua eikä mitään toimenpiteitä katto sitä ennen. Haisee vaan tosi kamalalle kun ei ole vesiliukoinen. Kuulemma myös maalarin paneelimaali on hyvää, sillä on tän talon edelliset asukkaat maalanneet kattoja (eteisen jättivät jostain syystä maalaamatta).

  VastaaPoista
 29. Varmasti tulee kivannäköistä kun tuhlaatte seiniin litratolkulla valkoista maalia:)(kokemusta on). Me maalattiin kaikki seinät puhtaan valkoisella sävyttämättömällä maalilla ja tykätään. Puhtaana pitokin on helppoa-uusi maalaus kerta vuoteen:) Tekstiileillä saa sitten väriä aina fiiliksen mukaan..

  Ihanaa tuo alakerran paneli-jotenkin hirsiseinää muistuttaa..

  -Miikku

  VastaaPoista
 30. Varmasti tulee kivannäköistä kun tuhlaatte seiniin litratolkulla valkoista maalia:)(kokemusta on). Me maalattiin kaikki seinät puhtaan valkoisella sävyttämättömällä maalilla ja tykätään. Puhtaana pitokin on helppoa-uusi maalaus kerta vuoteen:) Tekstiileillä saa sitten väriä aina fiiliksen mukaan..

  Ihanaa tuo alakerran paneli-jotenkin hirsiseinää muistuttaa..

  -Miikku

  VastaaPoista
 31. Huh huh, aikamoinen omenalaatikko! Onnea uuteen kotiin!

  Valkoinen on hyva perusvari, yhden seinan tai isomman pinnan kuitenkin laittaisin jollain 'varilla' ettei mene liian steriiliksi, tosin teillahan nuo paneelit antaa valkoisenakin ilmetta. Alakerran huoneessa oli minusta kiva se paneeli, siita vois yrittaa laittaa niihin reunoihin vain valkopesun ja etupinnan maalata valkoiseksi.

  Edellisen kodin jalkeen halusin "kaikki valkoista ja harmaata" ja en missaan nimessa ruskeaa koska sita oli edellisessa kodissa liikaa. Nyt kuitenkin taytyy myontaa etta ruskean savyt tuo kodikkuutta ja lampoa jota valko-harmaassa ei ole.

  VastaaPoista
 32. Heip! Otsikko oli kyllä kuvaava ;) Talon on selkeesti rakentanut joku, jolla on ollut puuta omasta takaa ;) No valkaisemalla tuosta varmasti saa raikkaan,lattia kannattaisi ehkä melko mattaisena laittaa mielestäni. Voi ei tuo keittiön kupuhommeli, toivottavati saa jotenkin laitettua!
  Kaidehommeliin en osaa sanoa mitään, modernimman tyyliset olisivat ehkä paremmat, jos vaan raaskii hankkia, sillä vaikka nuo maalaa, niin ovat vanhahtavat.
  Voimia projektiin ja älähän koko kättäsi telo, että voidaan lukea näitä bloggauksia jatkossakin <3

  VastaaPoista
 33. Heippa
  Jestas mikä mäntymeininki :D Remontilla tulee tosi kiva ihan varmasti, tilaa näyttää ainakin riittävän :) Paljonkos neliöitä tässä nyt olikaan?
  Meillä on myös talossa edellisen omistajan jäljiltä karmeat mäntyportaat sorvatuilla kaiteilla... Me ollaan pähkitty mitä niille tekisi ja suunniteltu maalata askelmat ja vaihtaa puolat/kaiteet mutta meillä veti keittiöremontti nyt ohi. Eli olisi minustakin kiva lueskella ideoita rappusiin sillä sekin meillä seuraavaksi edessä :)

  Ideoita ei ole heittää nyt tässä kohtaa oikein mitään mutta paljon vaaleita sävyjä niin hyvä tulee, minäkin rakastan valkoista eri "sävyissä".

  Saako sitä suunnittelemaasi lattiasävyä jollain muulla pohjalla kuin mänty? Näkyykö siinäkin lattiassa mitä olit suunnitellut nuo oksankohdat läpi?

  En nimittäin ole lattiamateriaaleihin juurikaan tutustunut kun meillä ei ole niitä tarvinnut uusia.

  T. SJ

  VastaaPoista
 34. "ihana" :D vähän liikaa mäntyä jota minäkin vihaan mutta sitä löytyy myös meiltä tosi paljon :( lattioissa siedän tuon männyn, on ihan kiva mutta puolipaneelit, portaikko ja yläkerta sekä katot tarttis maalata.
  Suosittelen muuten että maalaatte portaat vaikka vaaleanruskealla tai harmaalla jos meinasitte portaikon muuten maalata valkeaksi. Näyttää paremmalta kun on vähän kontrastia :) meillä ois sama homma edessä, vaaleanruskea lattiamaalikin oottamassa, kunhan vaan kerkeäis...

  VastaaPoista
 35. Heipat.

  Kovasti luen blogiasi mutta en A. tiedä, miten pääsisin ihan nimimerkin taakse ja B. olen täysin onneton tietokoneiden kanssa.

  Jok.tap. Me ostettiin reilu vuosi sitten v.1930 rakennettu talo. Talo on edellisten toimesta hyvin remontoitu mutta jäljellä oli myös...mäntyä. Vanhaa, kellastunutta, lommoilla olevaa mäntylattiaa sekä panelointia yhdellä seinällä, joka ulottui 1. kerroksesta toiseen kerrokseen.

  Minä tein siten, että maalasin koko 4.kerroksisen talon portaat ihan himpin harmaalla sävytetyllä maalilla, on siis valkea mutta ei missään nimessä keltaiseen vivahtava. Betoluxilla askelmat ja kaiteet ihan tavallisella maalilla. Askelmat hiottiin, muita ei.

  3 vkoa sitten aloitin yläkerran "lattiaremontin". Yläkerrassa on iso aulatila ja 2 isoa lastenhuonetta, joissa vanha, kellastunut mäntylautalattia. Tein radikaalin ratkaisun ja vetäisin lattiaan Betolux akvaa, helmenharmaaana, olisko sävy ollut 2115. Meillä lattian lakkapinta oli jo niin kulunut, että maali tarttui tosi hyvin pintaan. Kahteen kertaan vetelin.

  Iso työ noissa mäntyhommissa on, mutta palkitsee. Koko huusholli muuttui tosi paljon avarammaksi, valoisammaksi, kun peitti "mäntyjälkiä". Ja meilläkin suositaan vaaleaa sisustusta, joten muutos oli tosi kiva. Ykköskerroksessa meillä on muutoin koivuparketti, joka vaalea, kyökissä vaaleanharmaat laatat.

  Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 36. Voiskohan nuo seinät tosiaan levyttää. Varmaan pääsis helpommalla. On tuota mäntyä ihan järkyttävästi. :D
  Ja sitten kerrain näin nelosen inno:ssa kun Marko koteloi levyllä tuollaiset mäntykaiteet. Niistä tuli toosi hienot. Jäi hyvin mieleen kun siitä on jo pari vuotta aikaa kun näin sen.
  Valkoista valkoista..ihanan puhdata ja valoisaa, avaraa:))

  Vakkarilukiha Katruska

  VastaaPoista
 37. Niin ja nykyäänhän on niitä ihan kattoa varten suunnattuja maaleja. Meillä oli edellisessä asunnossa katot kuultavanvalkoisia tms mutta meidän mielestä liian puunvärisiä. Talo oli rakennettu v.2004. Sisäkaton maalaukseen pestattiin ihan ammattilaiset, oli aika tiukkaa hommaa. Nykyisessä kodissa katot on valkoisia, vaikka ikää se 81v.

  VastaaPoista
 38. Voi helvata miten kamala:)
  Minulta olis jäänyt kaupat tekemättä mutta rempalla saatte varmasti tosi kivan, mielenkiinnolla jään odottelemaan. Nyt jotenkin oma 6kk tappotahtinen omakotitalon rakentaminen ja pintojen laitto ei tunnu enää niin pahalle. Puhtaalle betonille ja kipsilevyille on helppo vetää laatat ja maalit. Ei tartte repiä ensin kaikkia entisiä alas. Tsemppiä Mia:)
  -mari-

  VastaaPoista
 39. Melkosen paljon männynsävyä tosiaan uudessa kodissanne. Itse en myöskään pystyisi asumaan moisessa värimaailmassa.

  Harmaa väri varmaan sopisi hienosti valkoisen lisäksi, jos jonnekkin sitä haluaisi laittaa.

  VastaaPoista
 40. Melko puinen ;) Mutta pintoja vaaleiksi vaan! Siihen harvemmin kyllästyy ja sisustuksessa voi sitten muuten käyttää vapaasti värejä!

  Meillä on myös puista. Appivanhemmat on tehny remontin joskus 70-luvulla. Puuta on ja paljon, niin monessa eri sävyssä etten ymmärrä miten se on edes mahdollista :) Lisäksi ah niin ihanaa myrkynvihreää ja punaista. Me ollaan asuttu tässä kolme vuotta mutta remontoidaan vähän kerrallaan, kun siltä tuntuu, ehtii ja lompakko sallii :)

  Tsemppiä remppaan, Lopputulos on varmasti ihana! Ja postaile lisää näitä remontti/sisutusjuttuja :)

  -Annaleena

  VastaaPoista
 41. Ihanaa ihanaiset, kun taas ootte urakalla kommentoineet! :)

  Enkä todellakaan loukkaannu, vaikka sanotte (tai jokunen ainakin sanoi) kamalaksi.
  Onhan se! Ei mekään voida tuossa tuollaisenaan asua, siksi se saa maalia joka paikkaan. ;)

  Talon rakentanut mies on tehnyt kaiken oman metsän männystä, joten kai metsä ja puut on olleet hänen rakkaus. Viimeiset 20v. talossa asui hänen vaimonsa (jo n.80v.) yksin ja ostimme talon häneltä. Hän ei ollut tehnyt taloon mitään remonttia, vaan kaikki sisäpinnat on sieltä valmistusvuodelta eli -83. Sen tuosta tosiaan näkee. ;)

  Se miksi taloon päädyimme, on sen sijainti (kylämme keskustan tuntumassa, naapurit vain toisella sivulla ja ikkunoista ei näy naapureiden koteja), tilavuus eli ihanan avara sisätiloiltaan ja huoneet on isoja.
  Niin ja tietenkin hinta suhteessa kokoon, sijaintiin ja laatuun. ;)
  Täällä on todella huonosti taloja ylipäätään myynnissä.
  Heti kun astuttiin sisään, se kolahti. Se on meidän oloinen. :)
  Pystyttiin siis näkemään kaiken männyn läpi miten ihana me siitä saadaan. :)

  Ja todellakin ihan kaikki on tuota mäntyä, ne väliovet ja kaapinovetkin! Heh.
  Ne maalataan myös.

  Panelointi jää nyt seiniin, eli ei oteta pois eikä tehdä päälle seinää. Sitäkin kyllä mietittiin, mutta ajatuksena valkoinen paneloitu seinä tuntuu kauniilta. Minusta tuo panelointi tuo vaan eloa seiniin. :)

  Talossa on neliöitä 150 ja siihen päälle 70 neliötä muita tiloja, eli tilaa on kivasti. :)

  VastaaPoista
 42. Jenni; Kodin terrasta. :) Onnea teillekin remppaan!

  jarna; Simppeli valkoinen portaikko on eniten meitä ja sellainen tulee. :)

  SJ; Me siis ollaan jo tilattu tuohon lautalattiaan hionta ja lakkaus tai siis peittävä lakkaus. Koska kaikki muu tulee varmaankin valkoista, niin lattiassa saa olla hiukan enemmän eloa eli se puunsyyt saa hiukan hohtaa läpi.
  Kuitenkin sävyltään sekin hyvin vaalea. :)

  VastaaPoista
 43. Kattoon ollaan jo ostettu Tikkurilan valkoinen peittävä paneelimaali. :)
  Kellastuneiiin pattereihin oma valkoinen maali ja oviin sekä ikkunan pieliin oma valkoinen. Seinämaalit on vain ostamatta ja edelleen olen taipumassa valkoiseen. Heh, kun on pinttymä niin ei voi mitään. ;)

  Unohtui muuten kuvata punertava tiiliseinä joka on siis keittiön ja olohuoneen välissä!
  Sekin kai valkoiseksi.. tai jos siihen väriä? ;)

  Nuo alakerran seinät on sen verran persoonallisemmat, että niihin voisi ajatella läpikuultavaa hiukan peittävää lakkaa.
  Pitää nyt kysyä vanhimman pojan mielipidettä, joka siihen huoneeseen majoittuu. ;)

  Portaikkoa kävi tänään katsomassa ammattimies ja häneltä päädyimme nyt tilaamaan asennettuna uudet kaiteet. :)
  Tulee olemaan hyvin simppelit, suorat pinnat, tolpat ja kosketusosat. Väriä saan vielä viikon verran miettiä.

  Jään siis miettimään ja luen teidän vinkit huolella. Kiitos hurjasti kaikille tsempeistä! :)

  VastaaPoista
 44. Niin ja tässä muutama ihana sisutusblogi..jos et oo viel löytänyt näitä.

  Valkoinen harmaja
  All youneed is white
  sisustus ja sepustus

  :)

  -Katruska taas:))

  VastaaPoista
 45. Moikka Mia,
  Onnea talokaupoista! Hyvä siitä varmasti tulee. Työtä ja uskoa se vaatii, mutta lopputulos palkitsee. Positiivista on, että onpahan ainakin käytetty aitoja materiaaleja : ) Itse tykkään kyllä kovasti valkoisesta panelista, ja nimenomaan peittomaalattuna. Minusta ei ole ollenkaan hullumpi idea maalata vaikka kaikkia seiniä valkoisella, jos se teistä tuntuu hyvältä. Saahan niitä tehosteseiniä tehtyä jälkeen päinkin. Tuota tiiliseinää mietin, että jos siihen sitä harmaata tai maitokahvia? Esim. Tikkurilalla on jokin karheapintainen maali (tunto?), jonka kartassa oli hyviä sävyjä. Eli seinästä tulisi vähän sellainen "kivimäinen"/betoninen. Kattoon vaikka spotteina jotain halogeenia, jotka voisi vielä suunnata korostamaan tuota seinää. Tuossa vähän erikoisemmassa panelissa voisi toimia vaikka jokin tummempi harmaa petsi, vaha tms. Siitä pomppaa kivasti valkoiset kalusteet, ovet jne. esille.
  Kovasti tsemmppiä urakkaan!
  Terkuin, Marita, ent. Pastellin täti, jos muistat : )

  VastaaPoista
 46. Kiva koti varmasti tulee kun vähän maalatte ym. Meillä äitini muutti taloon joka oli myös AIVAn täynnä mäntyä ja sellaista neliskanttista hirttä(?!) No laittoivat levyt seiniin ja tapetit, maalasivat katot. laittoivat laminaatit, maalasivat portaan ja ei samaksi uskoisi. Vielä on puun väriset väliovet yläkerrassa ja muuta pientä mutta niin paljon parempi nyt.. Ja tosiaan hgalusivat laittaa ne levyt seiniin koska äiti ei halunnut sellaista "mökki" tunnelmaa mikä niistä hirsistä tuli, kun kuitenkin kyseessä pieni talo.

  Minä maalaisin joitain tehosteseiniä, harmaata ym. sillä kokonaan valkoisia seiniä on tullut katseltua vuokra-asunnoissa niin pitkään ja tarpeeksi.

  VastaaPoista
 47. Meillä on reilu 7v vanha kivitalo, jossa sisäseinät pääsääntöisesti maalatut. Alunperin muutamassa huoneessa oli "värilliset" seinät ja muissa valkoiset. Lattiat meillä on tammea, katot valkoiset. Vuosien varrella nuo muutamatkin "värilliset" huoneet ovat muuttuneet valkoisiksi, lukuunottamatta kahta lastenhuonetta, joissa kummassakin yksi "värillinen" seinä. Kirjoitit, ettet kyllästy koskaan valkoiseen. Siitä syystä kirjoitin yllä olevan eli itse en ole näiden vuosien aikana kyllästynyt valkoiseen, päinvastoin sitä on tullut lisää ;) Kannatan siis lämpimästi valkoista :) tekstiileillä saa sitten halutessaan väriä ja toisaalta valkoisen kanssa on helppo vaihtaa sesonkia juuri tyynyin, lampunvarjostimin, torkkupeitoin ym. Niin meillä. Tsemppiä remonttiin!

  t. Neljän pojan äiti

  VastaaPoista
 48. Hei! Eipä taida olla hätiä tuon liedenkään kanssa :) Otat sitten vaikka sen verran leveän liesisuojan että ei moinen heitto haittaa. Siis liesisuojalla tarkotan sitä liesituulettimen "puken pällistä" mikä menee kattoon asti itse liesikuvusta.. Öö saakohan tästä mitään selvää :D No, hyvä yritys. Ja muuten varmaan saa kivan maalilla!

  VastaaPoista
 49. Minulle tuli mieleen, että itse varmaan laittaisin seiniin pinkopahvit. Ainakin osiin seinistä, ja tapetoisin ne pahvit sitten paperitapetilla. Ei pienennä huonetta, seinäpinnasta tulee sileä, vaikka alle jää paneelit, eikä tosiaan tarvitse levyttää. Pääsee siis ehkä vähän helpommalla. :) Jos itse ei osaa/halua, pahvitusta tekee mm. rakennusrestauroijat. Ja se on helppo tehdä myös jälkeenpäin, vaikka päätyisi nyt maalaamaankin kaikki paneelit, jos myöhemmin alkaa tuntua siltä, että haluaa vaihtelua. Tsemppiä remonttiin, lopputulos on varmasti hyvä. :) Ja pääasiahan on, että itse tykkää ja viihtyy. :)

  VastaaPoista
 50. kyl tuon putken saa varmasti verhoiltua semmosen erillisen liesikuvun hormisuojalla mallista toki riippuen mut useissa se on sen verta leveä ettei tuollainen vinous haittaa :)

  VastaaPoista
 51. Kiitokset Katruska ja siellä taisi pari muutakin vinkkailla noista ihanista sisustusblogeista, kiitos siis! :)

  Marita; Tottakai muistan! Toivottavasti teille kuuluu kaikkea hyvää! :)
  Siis ihan mahtavia vinkkejä, nuo kaikki kuullostaisi minun makuun hyvältä eli lähtee harkintaan.
  Itseasiassa tuo tiiliseinävinkki oli niin hyvä että se melko varamsti toteutuukin! :)

  Ihanaa kun vinkkaatte tuosta liesituuletin asiastakin, siihen siis vaan etsimään sopivaa!

  Ihan mielettömiä vinkkejä kasapäin kaikilta!, olen siis taas paljon viisaampi ja poiminut jo monta ideaa. :)

  VastaaPoista
 52. Ohhoohohooo.... Nyt veti ihan sanattomaks. Ei kykene näkemään muuta ku mäntyä.

  Tuoho portaikkoon, luulisin ettei sellainen yksinkertainen, ilman koukeroita oleva kaidetsydeemi, tule kauhian kalliiks. Jos niinku alkaa laskemaan sitä määrää työtunteja, joita menee tuon entisen uusimiseen pelkällä maalilla.

  VastaaPoista
 53. Ei oo todellistä!!! O.o Ootte kyllä tosiaan osannu nähdä pintaa syvemmälle :D Lopputuloksesta tuloo varmasti huikean hieno, valkoisella maalilla ei voi mennä vikaan ;)

  Niin ja rohkeasti vaan kokeilemaan muitakin maalisävyjä ..jos menee vikaan eikä miellytäkkään ni sehän on nopea korjata valkoisella maalilla päälle :)

  VastaaPoista
 54. HERRÄISÄ!! :O:O:O

  Kuin jostain mökiltä :D. Karsee! x)

  Mutta ihanalta kuulostaa nuo teidän suunnitelmat. Onko nuo puupinnat käsitelty jollain? Lakalla varmaan? Meilläkin tuota paneelihirvitystä olkkarin katossa ja mua kovasti kiinnostaisi tietää, miten se pitää käsitellä ennen maalausta? Haluaisin maalauttaa katon nimenomaan valkoiseksi, mutta niin, että puun syyt jäävät näkyviin.
  Miten te meinaatte nuo katot käsitellä? Kokovalkoisiksi vai niin, että puun syyn näkyvät maalauksen jälkeen?

  Kuka teillä maalaa? Joku ammattilainen vai itse? Miten te teette? Hiotteko katon ensin? :)

  Tosi kiva kun laitat näitä remonttijuttujakin tänne :)!

  VastaaPoista
 55. Huhheijakkaa, miten mäntyistä! :D En tykkää minäkään... Kiva kuitenkin nähdä näitä ennen-kuvia, niin osaa sitten vieläkin enemmän ihastella niitä jälkeen-kuvia. Tsemppiä urakkaan! :)

  VastaaPoista
 56. Jos katon jätättä niin siihen valkoista paneelimaalia päälle ;) Tulee kaunista ja valakiaa...Seinille en osaa sanoa mitä teette. Mutta urakkaa on kovasti. MUtta onneksi lopussa kiitos seisoo

  VastaaPoista
 57. Heh, te ootte ihania! Meinaa vaipuu epätoivoon välillä kun näitä kuvia itsekin katselee, mutta pitää pitää katse lopputuloksessa. ;D
  Tosiaan ei me tuota olisi ostettu ellei muuten olisi todella tilava ja avara talo. :)

  Minttu; Totta turiset. Tilattiinkin toissapäivänä asennettuna uudet kaiteet, ihan simppelit perusmalliset. :)

  Anonyymi; Mökkifiilis siellä tosiaan tuolla mäntymäärällä on. ;D
  Puupinnat on ilmeisesti käsitelty kevyesti lakalla silloin kun talo on tehty eli 28v sitten.
  Koska niille ei ole tehty sen jälkeen mitään, niin lakkaus ei enää juurikaan tunnu pinnassa. Eli emme aio hioa pintoja ennen maalausta. Ehkä maalipesulla vaan pyyhitään, jos jaksetaan. ;)

  Siskoni on tehnyt omassa kodissaan katon maalauksen muutama vuosi sitten ja suoraan veti lakan päälle vaan. Hyvin peitti ja on edelleen todella siisti, joten luotan siihen että meilläkään ei tarvitse käsitellä.
  Silloin varmasti kannattaisi jos lakka on paksua.
  Toki liikkeissä ammattilaiset saattaa suositella lakan poistoa, mutta itse väittäisin ettei välttämättä tarvitse (juuri tuon siskoni kokemuksen perusteella ja monen muunkin tutun).

  Me ostimme jo Tikkurilan peittävää paneelimaalia, jolla vedetään katto ihan valkoiseksi (ei siis kuulla läpi). Maalauskertoja tulee varmaankin kaksi.
  Ostimme kaksi teleskooppi vartta ja niihin sopivan telan sekä pensselin.
  Liikkeessä saimme neuvoksi vetää ensin välit pensselillä toisen tullessa perässä telan kanssa. Kuulemma sujuvaa ja nopeaa puuhaa. :)

  Niin ja tosiaan tehdään ihan itse tuo maalaus, kuten kaikki muutkin työt (paitsi lattia) tuolla mäntytaivaassa. ;D

  VastaaPoista
 58. Sittenhän homma sujuu kun valssi ;). Paneeli maali on sen verran paksua että kertakin voi riittää. Toki kannattaa odottaa kunnon lämmitys kauteen jolloin paneeli kuivaa ja aukeaa nii sillon toisille kertaan maalaus kannattaa tehä. Nii ei näy koko katossa tasasesti puunväriset raidat.

  VastaaPoista
 59. Valkoista pistäisin minäkin seiniin ja kattoihin. Teillä on tosi hyvännäköiset puulattiat, niille en tekisi muuta kuin hioisin ja lakkaisin. Saahan sitä jotain puutakin olla, kun kaikki muu on valkoista. Olen sellaisia huusholleja nähnyt lukuisia ja näyttävät tosi hyvältä.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)